Conferintă si dezbatere, la Fundatie, despre capitalul national

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 13 martie 2018, începând cu ora 16:00, dezbaterea:

“Formarea și consolidarea capitalului firmelor – fundamentul dezvoltării economice a României”

Cu o alocutiune din partea:

Prof. univ. dr. Florin GEORGESCU – Prim-viceguvernator al Băncii Naționale a României

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

40 de gânduri despre “Conferintă si dezbatere, la Fundatie, despre capitalul national

  1. Foarte buna analiza lui SOV despre servicii dar si mai buna descrierea lui Cozmin Gusa …

    https://www.cotidianul.ro/sorin-ovidiu-vintu-fata-cu-escrocii-sri-si-fni/

    Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a acuzat într-un interviu pentru B1 TV că trustul Realitatea nu a fost niciodată în proprietatea lui Elan Schwartzenberg, Cozmin Gușă și Maricel Păcurariu, pe care i-a numit „escroci”. În același interviu oferit din spatele gratiilor, Vîntu a lansat propria teorie despre cui ar aparține SRI și ce s-ar fi întâmplat în cazul FNI.

    „În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Motivul partenerilor strategici era altul și îl vom discuta. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care la momentul acela aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg, contract de trustee este familiar termenul pentru telespectatori. Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea.

    După eșecul cu domnul Elan, am încercat același cu om căruia credeam că îmi datorează din punct de valoare moral enorm, micul escroc Gușă. Gușă este un fel de peștișor, nu știu dacă știti ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară prin colții rechinului un fel de peștișori mici care ciugulesc din colții rechinului resturile. Ăsta este Gușă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciugulește pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Ceea ce ați difuzat dumneavoastră este o gâlceavă între ei doi escroci: domnul Elan Schwartzenberg- măcar ăla e un escros simpatic- și domnul Gușă. Niciunul dintre ei nu a deținut trustul Realitatea.

    Și-au trecut grupul de presă ca și o altă companie PetromService, o companie foarte valoaroasă, pe numele lor cu complicitatea unui jucător sindic, a altori judecători sindici, a unei doamne de la Registrul Comerțului și cu planul direct al SRI prin domnii Coldea și acum susținută această operațiune ilegală de către actualul SRI cu domnul Hellvig și așa mai departe.

    Și domnul Elan Schwartzenberg a fost victimă a serviciilor de informații din România. Domnul Gabi Oprea, „Gabi minte mică”, prostovanul ăla a încercat să își facă o rețea operativă păcălind și pe alții că îi trece în rândul armatei ca spioni în cadrul serviciului de spionaj al armatei. Lista aia pe care ați văzut-o dată pe la televiziuni, cu oameni din societatea civilă, din presă și așa mai departe ca ofițeri activi în MApN era rețeaua pe care încerca să o construiască Gabi Oprea vânzând iluzia apartenenței acestora la serviciul de spionaj al armatei.

    Domnul Elan a căzut victimă acestui Gabi Oprea. Domnul Gușă și Păcurariu au căzut victime atât a lui Oprea cât și Coldea și Maior. Deci totul a fost o operațiune dirijată de SRI, care la rândul său este dirijat din afară de către partnerii strategici, de către americani, CIA mai exact”, a susținut Vîntu.

    Despre SRI

    „Serviciile de informații sunt vitale pentru un stat atâta timp cât acele servicii de informații aparțin statului. În momentul în care serviciul de informații al unui stat este controlat în totalitate de serviciul de informație a altui stat, în acel moment propriul tău serviciu de informații îți este inamic. Din nefericire, faptul că domnul Traian Băsescu a decis pentru a lua un mandat în plus să deschidă larg ușile serviciului de informații ofițerilor americani a făcut ca aceste servicii să nu ne mai aparțină.

    Unii ofițeri de informații crezând că servesc o cauză nobilă, alții din prostie, alții din arivism s-au lăsat recrutați. Astăzi, SRI nu mai aparține românilor ci americanilor. Fenomenul ăsta nu s-a întâmplat doar în România ci în majoritatea statelor ocupate de americani. Pe banii noștri, noi plătim și alții folosesc. Va dura mult timp să recrutăm aceste servicii de ofițerii recrutați de CIA sau FBI”, a comentat afaceristul.

    Despre FNI

    „Nici măcar o clipă (să regrete – nr.). Dosarul FNI deschis de 3 ori, acuzat Vîntu, de trei ori scos de parchete de sub urmărire penală, s-a constatat că nu am nicio implicare. 1997 după căderea burselor, am decis să vând compania care administra FNI. Cumpărătorul a fost statul român prin CEC, Banca Agricolă. Garantul FNI a fost CEC. FNI a fost o operațiune a statului român. Eu am înființat un fond se investiții, când a picat bursa și nu mai putea scoate profit, l-am vândut. Cu 3 ani înainte de prăbușirea acestui fond, după sutele de miliarde care au circulat pe piață pentru că statul încerca să se ascundă în spatele. Băgat în față, făcut țintă de către serviciile de informații care erau băgate în acest fond, din cauza unui prost managament fondul se prăbușeste. Vîntu este scos țap ispășitor. De trei ori sunt scos de sub urmărire, rămăne acuzat Nicolae Popa și nu i se dă posibilitatea să se apere și să demonstreze că nu a furat niciun leu. FNI a fost izbit atunci pentru a se crea o problemă CDR-ului. Operațiunea a fost concepută de niște băieți de la niște companii din America, a fost plătită de un cunoscut de-al dumneavoastră, și organizată în România de către Viorel Hrebenciuc. El a orchestrat atacul asupra FNI”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

    Replică dură a lui Schawartzenberg

    ”Am învățat să nu lovesc în oamenii căzuți, iar domnul Sorin Ovidiu Vîntu e în pușcărie, cu un handicap. Sper să moară acasă, în pace, cu toți cei care l-au crezut, în viață, la un moment dat, inclusiv eu”, a fost mesajul lui Elan Schawartzenberg pentru Vîntu, citit de moderatoarea Sorina Matei

  2. Mircea Popescu

    Este evidenta obsesia dvs in coniventa cu URSS si Rusia.

    Sa admitem, ca premisa de lucru, ca sistemul politic bazat pe dictatura personala a lui Nicolae Ceausescu a fost un ,,revers față de intervențiile internaționalismului socialist manifestate prin amenințări directe (planul Valev-1964 pentru România) și intervenții armate (Ungaria-1956, Cehoslovacia-1968) în statele membre care calcă alături de drumul trasat de URSS; dictatorul-șef al ”grupării” socialiste.”

    Totusi, dictatura cultului personalitatii se explica doar prin revolta ? Revolta cui ? A PCR ? A poporului roman ? Daca da, atunci de ce a fost nevoie sa-l debarcam pe Nicolae Ceusescu ? Am fi avut si noi un mausoleu si un ,,Lenin” cu chip de ceara. (Z)

    Nu cred, stimate coleg, ca se poate justifica, intr-un fel, sau altul, o dictatura. Daca vreti un exemplu din istorie mai apropiat de realitatea comentariului dvs, ar trebui sa ne gandim la Hitler. Abia acolo, in Germania, se poate vorbi de o revolta, a intregului popor, impotriva umilirii Germaniei, de catre celelalte mari puteri, dupa Primul Razboi Mondial.
    Si totusi, nimic nu poate motiva, credibil, ceea ce a facut regimul nazist.

    Ceausescu, daca ar fi fost cu adevarat revoltat de tratamentul aplicat de rusi Romaniei, ar fi trebuit sa dovedeasca asta prin pastrarea tendintei de deschidere, spre Occident, din perioada 1967-1969. Nu a facut-o, de unde rezulta ca pentru dictatorii istoriei contextul international este doar un pretext.

    In Romania de azi, ar putea sa apara o noua dictatura nationalista (desi este putin probabila, neexistand lideri cu cojones) rezultata in urma comportamentului internationalist-agresiv-interventionist al dirguitorilor UE si SUA.
    Dar, ar fi justitificata o asemenea dictatura ? Poate ca da, cu conditia sa nu faca rau poporului roman. Din pacate, nu au existat nicicand in istorie ,,dictatori buni”. Doar indivizi gen Kim Jong-un, sau Nicolae Ceausescu, sau Mao Zedong, care se cred/se credeau egalii divinitatii. Ba chiar substituenti pentru divinitate.
    Adversarii acestor dictatori nationali ar fi, aparent, ,,Sorosii” care cred ca Dumnezeu este Banul, din moment ce Banul poate sa faca orice in lume, inclusiv harcea parcea din constiintele nationale si ale individului.
    As prefera altceva, o constiinta lucida si responsabila a unui popor unit, nu un dictator. Un popor puternic stie sa fie tolerant, dar sa-si promoveze, cu prioritate, valorile si interesele nationale, in care Religia isi mentine un rol esential.
    Uitati-va la poporul evreu. Daca in trecutul biblic l-a avut pe David ca dictator, in prezent, poporul evreu este ,,dictatorul” , daca se poate spune asa. Nu cred ca cineva poate sa spuna ca premierii Israelului se pot apropia, macar, de tipologia unui dictator. Imediat ar fi debarcati.
    Cum s-ar putea sa se intample cu Benjamin „Bibi” Netanyahu, confruntat atat cu presiunea Justitiei, dar si cu valul de proteste ale radicalilor religiosi.

    • Din puzderia de @ZeV-uri cu postări dublate de erate, mi-a sărit în ochi și o postare pe care nu am citit-o până la coadă, distanța dintre început și sfârșit fiind de peste 12 km de litere.
      Oricum, mi-a sărit în ochi deoarece am văzut numele Mircea Popescu și am crezut că-i vorba de mine.

      Dar, nu, m-am înșelat, deoarece eu încercam să ghicesc de unde a apărut naționalismul lui Ceaușescu, iar @ZeV se referă cu autoritate ”morală”, ca toată lumea pe acest blog, la DICTATURĂ, fie regală (se putea altfel), fie americană, fie din justiție, fie din administrație, fie individuală, fie a bărbatului sau a majoritarului oprimant al minoritarului, fie a unui fost lider PSD, fie a unui actual lider PSD..

      Atâta dictatură și nepricepere prin PSD-ul guvernant, demonstrate de analiștii specialiști ai blogului Năstase și ai presei românești, că mă mir cum de mai răsuflă bietul român nevoit să se scoale și să se culce cu pumnul în gură.

    • Desi nu aveam de gand sa lungesc subectu ..ma vaz nevoit ..
      „Distinsul” ZeV(vec) ce ne „onoreaza” cu presenta sa , care dupa ce fu basist cu norma intreaga de bascist , apoi pontist cu norma intreaga de tontist țucător si deveni un cam prea transparent agent de prooaganda cu mireasma de piata Dzerjinski (Lubianka) bate camdpii cu o lipsa de orice care cere un mic „masaj” ……..

      In brusca sa pasiune ptr Vladmir Vladimirovici cel pluriPotent reincalzeste ciroba satatat a incriminarilor gen anii 50 prelund un materila”conform” (conmform FGSului … infiintat stim noi de cine!) din Wiki …. care ar merge daca nu ar avea de a face cu mine!
      In primul rand nu observa ca in ce copiaza scrie ca „în primii ani, prin continuarea liniei politice de independenţă faţă de Moscova” . Tendinta exista de la Ghita Batranu „stimuata” mai ales de planul Valev. Azi „inteligentii neamului” (aia cu „ciuma rosie” si em micratia filajului non stop) par a fi nostalgici ai Planmului Valev si in infinata lor intelepciune negativa (exista si un infinit „mic”) nu isi dau seama ca daca nu exsita resurgenta nationalismului romanesc …. in anii 70 se petrecea ce sa- petrecut in anii 2000. Adica milioane de cetateni romani, majoritar etnic romani , ar fi fots siliti sa isi caute de lucrur prin late parti. Adica mana de lucrur mai ales in URSS!! Legandu-ne pe termen nedefinit de spatiul dominat politic de rusi. Sau poate nu este prostie ci doar ticalosie ?!
      Asaa cum paragraful care sustine ca „instaurarea dictaturii naţional-comuniste şi a revoluţiei culturale caracterizate prin preluarea tuturor pârghiilor în stat, insiunueaza prin omisune ca dictatura „comunista” era prezenta din … hai sa zicem de la 11 iunie 1948 (nationalizarea) si ca fusese dintai „internationalista” sau mai bizonic zis una compradoare, colonialista in favoarea URSS si in defavoarea RPR .
      Ca zisa „perioada de respiro” inceputa de Dej corespundea unei luari in considerarea a necesitatilor Romaniei care a coincis si cu consolidarea regimului „de democratie populara” . In acest sens v si gratierea din 1964 survenita la numai 2 ani dupa incheierea colectivizarii. La noi in curte (stateam intr-o curte vagon 4 familii si seara maturiii se adunau la o discutie in fundul curtii … ) parerea era ca regimul iarta pentru ca e puternic si nu se teme. Si Planul Valev a adus necesarul element e coeziune (tin minmte cum a venbit nervos domnul Paul … „Astia ce vor sa ne faca?!” Dl Paul era muncitor calificat . Tudor .. mai tanar , strungar, era furis „vor sa ne faca colonie ca in Africa?!!” Curis .. reactia oamenilor „simpli” mergea direct la obiect!)
      A urmat scadrea rapida a propagandei prosovietice si a influentei culturale oficiale (adivca adio Ora Moscovei si Cartea Rusa !!) si dupa un an, doi a inceput „reconsiderarea” unor „aspecte” de dinainte de 44… Care sigur au deranjat … ca na de luati un citata din Bolovea Tiosmanetzchi „A fost de fapt Carta stalinismului national. Multi si-au inchipuit, cedand gandirii deziderative (wishful thinking), ca va urma o Primavara de la Bucuresti. S-au inselat” El si ai sai n u aveau nici o nevoie de o „Primavara de la Bucuresti”…pentru ei „Primavara de la Bucuresti” fusese in anii 50!!! Si pe ei interntionalisti convinsi (adica slugi ale insitutieiei din piata Dzerjinsko) ii intereaa numai stalinislul sovietic! Ala era bun!!!!
      Dar retineti ce am scris : gratierea era considerata un semn de forta a regimului …

      Pe acest fond dupa moartea lui Dej (ciudat … regretatat de multa lume! Inlcus de catre „burghezi”) au fost unele sa zicem incercari de reforma „gorbaciovista” – ma refer la „mandatari” … si o relaxare fata de micii meseriasi .. Urmata de legea cf careia se daddeau credute ca un „om al muncii” sa isi poata cumprara un paratmement, ba se permitea si o casa de vacanta!!!
      Sa ne intelegem – parerea publica (adica ce auzem discutandu-se de catre maturi) era ca statul scapa de „balast” -„adica de ce sa iti dea Statu casa cand poti sa ti-i cumperi tu? Cine castiga? Pai Statul” sau in materie de mandatari „pai ce? Statu sa se ocupe si de vandutu de seminte ? Gogosi? Lasa pe unu, il tunde cu impozitele nu si mai perde timpu (el Statul) cu fleacurile! Ramane cu ce e mare si important!!!!”)
      INsa binepntels ca erau unii … mai batiti ion cap (in Ropmania avem muti din asdtia chinuiti de intelctu subdezoltata care nu vede deacat idei pure 191%)

      Oricum dupa 22 august 1968 cand, se zice, ca am scapat numai datorita garantieie chineze (se zicea de un mesaj” agresiunea contra RSR av fi considerata agresiune contra RP Chineze”, adica in clar va fi RAZBOI !) lucrurile au devemno notel mai altegfel.
      Oricum zisa zevzeaca „pastrarea tendintei de deschidere, spre Occident, din perioada 1967-1969 straluceste prin imprecizie si obscuritate. Deschiderea nu era chiar atat de mare … si in gnl se limita la importul de filme americane si trfaduceri literare …
      Adevarata „deschidere” avut lic in domneii ce exced intelctul zevzecilor nationali : acordul cu Renault care dateaza din ’66 insa isi atinmge plenitifinea prin 1973 (cand se omologheaza prodcutia integrala a Daciei 1300 ), acordul cu CII concretixat in aparitia calculatoarelor FCE 256 , (FCE fondata in 1970) , a celui cu Aerospatiale (elicoptere) … continuarea contractului cu Britten Norman. L:a care trebuie sa adaugam ontractele cu BAE si RR (motoare Spey, Viper si BAE 1-11) din anii 70. Acordul cu Canada privind CANDU.
      Sa nu mai zic ca in anii 70 (si 80!) RSR prezenta particularitatea ciudata rau ca avea pe terotoriul ei 3 frime cu capital mixt : RCD (cu Control Data Company) , Renk Resita si Oltcit., Singira tara doin Est in care „capotalistii”: aveau prorpietati industriuale!
      Ca la coada lu Breazu era un sediul al Chemical Banck USA !!!
      Este drept ca indomeniul literar #####ist nu se mai publivcau taoate tampeniile „ca in vest” Post orticum ca se publicau destule alte tampenii ..
      Adev arul nezis este ca cu sau fara Ceauesescu , cu sau fara deschidere spre vest un sinmgir lucuru este cert : nulla „intelctualilor” nostri!

      OS .. sruprinzatir de la nu stiu cate duse orare disdtanta Poescu p;are mai loclanoic decat ZeV

  3. Luminița Arhire spune:
    MARTIE 10, 2018 LA 1:22 AM
    @ZeV , martie 8, la 10.45 a.m.

    ,,Textul dumneavoastră , prietene, e tare slăbuț … erați mai inspirat pe vremuri …pe când mă admirați, dar nu vă mai pun citatele, că nu sunt răutăcioasă.”

    Ce vreti sa fac, scumpa colega ? Sa va mint non stop? Sa fiu un alt ,,George Ban” ? N-as fi tocmai original. Daca as fi in situatia de a va oferi o cina romantica, poate ca as face-o, daca ar fi nevoie. Stiu sa mint elegant o femeie, macar atat am invatat in viata. (Z)

    Cand e cazul, va apreciez ce scrieti, fie direct, fie indirect, cum am facut-o pe firul anterior, referitor la comentariul dvs excelent despre viitorul incert al speciei umane. In aceasta zona, suntem de aceeasi parte a baricadei, chiar daca avem/detinem de la Mama Natura sexe diferite.

    Cat despre colegul d’Artagnan, da, imi mentin aprecierea ca ,,va plac baietii aroganti si cu tupeu”. Spun asta, raportandu-ma la succesiunea legica si logica intre cauza si efect.
    Nu colegul d’Artagnan reactioneaza, sagalnic si pisiceste, la comentariile dvs, ci viceversa.
    Mie, in schimb, imi plac femeile inteligente, arogante si cu tupeu. De aceea reactionez, uneori, la comentariile dvs.

    • ps
      Stiu ca va place adevarul, la fel de mult cum imi place si mie.
      Vreti sa vi-l ilustrez succint ? Fac acest lucru, de dragul dvs:
      Intradevar, dvs ati facut, pe 08.03 -1:26 AM, referire la aroganțele colegului d’Artagnan, ca raspuns la replica muschetarului pe care v-a adresat-o pe 02.03 – 11:10 AM, in care incerca sa argumenteze despre ,,unicitatea” personalitatii dvs. Nu cred ca era ceva neaparat jignitor, toti suntem unici, la urma urmei. (Z)
      DAR: Replica colegului d’Artagnan (din 02.03. – 11:10 AM) stiti de unde rezulta ?
      Din comentariul acestuia din 01.03 – 4:29 PM adresat domnului ghita bizonu’ , in care vorbea despre multiplele fațete virtuale ale (din pacate) fostului coleg calcan.
      Ghita da muschetarului o replica nimicitoare pe data de 01.03 – 5:18 PM si, APROAPE IMEDIAT ( pe 01.03 – 6:14 PM) si dvs parca v-ati simtit obligata sa sariti in apararea calcanului spunand: ,, … E un personaj mult mai deștept de-atât… mult mai tobă de carte… deloc plictisitor… și știți asta (adresandu-va muschetarului) „.
      Domnul d’Artagnan nu a facut altceva decat SA VA RASPUNDA LA PROVOCARE pe 02.03 – 11:10 AM, in cateva randuri.

      Nu-i iau apararea colegului d’Artagnan, stimata colega…dar dvs sunteti o persoana adepta a adevarului si a memoriei scrise. Rezulta, practic, ca toti suntem oameni, nimic altceva, cu evolutii, involutii, pusee de personalitate, rabufiniri de orgolii, nostalgii, sperante si pana la urma incredere. Este multa nevoie de speranta si incredere reciproca.

      Poate ar fi bine sa ,,restartam” cumva relationarea intre noi si sa exorcizam demonii dinlauntrul nostru, pentru ca, in fond, suntem relativi putini, iar viata indecent de scurta.. este pacat sa ne pierdem in maruntisuri egocentrice.
      Nu mai avem, fizic, timp pentru asa ceva.

  4. ,,Capitalul national” ? Este tinta predilecta a ,,luptei anticoruptie” promovata in Romania de corporatismul globalist prin intemediul ,,ONG-ului national” numit DNA.

  5. Joaca tare , serviciile lui Vania Putin .
    Dupa bietul Litvinienko , tatal unui copil de 6 ani in 2006 , poloniu in ceai la masa cu doi tovarasi moscoviti care au imputit cu poloniu tot traseul lor pana inapoi la Matrionoska , Berezovski ipocondriacul care se spanzura in 2013 , 14 morti suspecte de rusi suparati cu Vania la Londra si acum tata Slipak – fiica in ntre viata si moarte plus policemanul englez care a vrut sa-i ajute !
    E ceva …
    Se pare ca e o unitate ” otraviri ” constituita deja de Lenin .
    Va amintiti cum a murit Tache Ionescu ?
    O stridie mancata in Italia , mort fulgerator apoi , in 1920 -1921 .
    Goga ?
    Mort fulgerator , in plina sanatate , 1938 !

  6. Un nou incident denuntator: Facebook, organ de propaganda si cenzura al Agendei de Control Global

    Nu mai este de mult un secret ca Lumea este fortata sa intre in Agenda de Control Global, ca intr-un Pat al lui Procust. Migratia ilegala, necontrolata, in scop geopolitc, este unul dintre obiectivele principale ale Agendei de Control Global. Incrucisarea raselor si neamurilor urmareste formarea omului “nou” la scara globala, a unui om global unicromatic, cenusiu, fara identitate etno-rasiala, care sa poata fi usor de manipulat si de dominat. In planul Kalergi (1913/1925), care s-a bucurat de sustinere politica si financiara din partea SUA, se descrie, principial si in detaliu, cum sa se realizeze topirea identitatii etnice si rasiale intr-o masa demografica de “corcituri” si obtinerea unui “amestec eurasian-negroid”. Beneficiara acestei eugenii, ramase neconstientizate si ascunse pana la planurile lui Hitler, este Elita Globalista, o pretinsa super-rasa ideologica, al carui chip ramane ocultat si este schimbator-invaziv, pentru a-i facilita infiltrarea. Scenariul de eugenie rasiala a fost resuscitat de declansarea geopolitica a migratiei de dupa 2015. Legatura de tip scop-mijloace dintre Agenda de Control Global si Facebook a fost in repetate randuri confirmata, cu deosebire in epoca Obama, cand mesajele terorismului international (Statul Islamic, Al- Qaeda etc.) s-au folosit de internet si platforme de comunicare virtuala pentru a-si propaga mesajele. Faptul ca in epoca post-Obama a aparut isteria “fake news” nu este nici ea intamplatoare. Platforma de comunicare globala a lui Mark Zuckerberg se foloseste de tactica “fake news” pentru a cenzura postarile al caror continut contravine obiectivelor Agendei de Control Global, cum este cel legat de migratie.
    Cel mai recent incident denuntator pe acest subiect este stergerea de catre Facebook a unui clip electoral ungar anti-imigratie. Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a postat marţi seară pe Facebook un clip video în care capitala Austriei, Viena, este descrisă drept un oraş devenit murdar şi periculos din cauza migranţilor. “Străzile au devenit în mod vizibil mai murdare şi a crescut delincvenţa. Este evident că (migranţii) au schimbat aspectul acestui cartier”, “la Viena există şcoli fără elevi albi”, “austriecii albi şi creştini s-au mutat dintr-un cartier unde trăiesc migranţi”, sunt câteva din mesajele regăsite în acel clip. “Vedem cum va fi Budapesta în 20 de ani dacă opoziţia (ungară) va lăsa migranţii să intre”, a conchis Janos Lazar in înregistrare. Clipul video, dedicat campaniei electorale pentru alegerile legislativele ce vor avea loc în Ungaria pe 8 aprilie, a dispărut la scurt timp de pe Facebook, dar mai multe media locale reuşisera să-l preia înainte de a fi şters. Autorul postarii si titularul de cont Facebook a postat pe acelasi topic un mesaj în care a acuzat reţeaua de socializare că i-a “cenzurat şi şters” clipul, fapt pe care l-a calificat drept un act de “lezare a libertăţii de expresie” şi a cerut să fie restabilit accesul la acel conţinut.

  7. Stand la masa in bucatarie, cu televizorul deschis pe A3 (sotia este plecata cu fetitza in oras, altfel ar fi fost pe Trinitas TV) si ascultand, ca o muzica de fond, discursul demagogic al lui Liviu Dragnea, mi-a atras atentia, pe manseta ecranului, o stire mult mai semnificativa (din punctul meu de vedere):
    ,,Rebelii sirieni incep sa se retraga din enclava Goutha (sau Ghouta, scriu din memorie _ n.mea)”.
    Stirea ma bucura, dar sa vedem ce urmeaza. Este foarte important ca un regim politic legitim, asaltat de forte externe, finantatoare ale terorismului international, sa reziste in Siria. Daca va reusi sa impuna pacea in zona, Rusia si Turcia vor contrabalansa influenta SUA in Orientul Mijlociu si, mai ales, vor crea un important precedent pentru alte tari. Adica, se poate rezista in fata manipularii unor grupari rebele ostile, inarmate si finantate de Occident.
    O alta consecinta importanta ar putea fi o sansa pentru palestinieni in Orientul Mijlociu si, in perspectiva, o pace durabila in zona.
    SUA au demonstrat ca nu sunt un factor de pace, ci unul destabilizator care incita, prin comportament unilateralist, la dezordine si la razboi.
    Mi se pare esential ca, in viitor, regimul sirian sa reconcilieze si sa reabiliteze relatiile cu Turcia. Daca se va intampla, va fi posibil de realizat, fiind vital de dorit, un echilibru real in Orient si in lume, in genere.
    Buddha spunea: ,,Cautati calea echlibrului in toate.” S-a dovedit a fi cel mai greu lucru tangibil din lume. Mult mai facil este sa aderi la extremisme de orice fel, dar cu ce efecte….sunt atat de previzibile….

    • Daca VOR reusi sa impuna pacea in zona…
      (mi se raceste ciorbitza si ma grabesc sa mai intorc la masa, de aceea tastez si postez imediat 😉 )

  8. Discutia despre capitalul national, este si una despre loialitate. De curind am citit un comentariu al baiatului domnului Mircea Popescu, Vlad, despre loialitate. Eu nu pot sa fiu loial decit prin reciprocitate. Loialitatea este un bun cistgat prin parteneriat. Din nefericire, conceptul de loialitate este cu buna stiinta golit de continut prin tranzactionalism n zilele noastre. Cit ma plateshti iti sunt loial si iti respect conditiile. Asta este un fel de loialitate, fata de o companie. Fata de tara, loialitatea e un concept mult mai complex.

    Se pune problema loialitatii fata de tara ta. Zeci de milioane de oameni au fugit sau plecat din tarile lor de origine. Asta nu inseamna ca nu erau loiali fata de acea tara, sau ca nu au ramas loiali. Experienta mea este relevanta: am plecat nu pentru ca nu eram loial fata de tara sau nu o iubeam. Cred ca e bine sa punem in coshuletul numit „tara” nu doar brandul, dar si alte „legume si fructe”, cum ar fi politicul, sistemul de conducere in ansamblu, starea economiei, persectivele, si ce traieshti tu zi de zi in tara ta.

    Revenind la economie, Romania a fost programatic golita de capital autohton, creindu-se conditii favorabile doar capitalului strain. Stim azi cum industria din comunism si agrcultura au fost pur si simplu distruse, in mod criminal as spune, fara sa se gindeasca solutii alternative pentru unele ramuri industriale, unde am fi putut negocia si incheia parteneriate cu firme straine, in loc sa le dam pe nimic. Pur si simplu in anii 90 ne-am distrus tara. Despre ce loialitate vorbim? Na a existat asa ceva. A existat doar dorinta de imbogatire rapida a unor indivizi care avea acces la niste butoane.

    Mai bine mai tirziu decit niciodata. Eu sunt de parere ca utilitatile publice si retelele de distributie, nu ar trebui date strainilor mai mult de 50%, ci fie sa fie detinute majoritar si gestionate de stat (cu metode moderne de management). E nevoie ca acea noua Banca de Dezvoltare sa fie bine capitalizata, si sa dea bani firmelor romanesti care au proiecte bine conturate, de perspectiva pe termen lung, care dovedesc ca sunt sustenabile si ca pot produce venituri consistente. Nu stiu insa de unde o sa vina capitalul in aceasta banca.

  9. Mai exista capital national ? Oricum , cred ca subiectul acesta necesita o dezbatere mai ampla in sensul in care ar trebui invitati sau macar mentionati si cei care au contribuit din plin la ” eradicarea ” capitalului romanesc prin regii ieftine de genul ” lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale ” si ” intarirea statului de drept ” : Basescu , reprezentantii DNA , Coldea , Maior , Boc , MRU , Ponta si altii .
    Mai grav este faptul ca si capitalul uman incepe sa dispara , cetatenii pierzandu-si orice urma de speranta sau entuziasm si majoritatea dorind sa paraseasca aceasta tara .

  10. Legat de capitalul national, e multa zbatere (pe uscat) a unor mari pesti „progresisti”, care il infiereaza pe Trump pentru ca ar dori sa impuna tarife la otel altor tari. SUA nu sunt in UE, deci nu inteleg marea dilema strigata prin media „corecta”. Daca SUA nu sunt in UE, nu are nimeni de ce sa se scandalizeze despre tarife. Tarifele sunt eliminate doar intre membri UE, nu? UE nu aplica tarife produselor din China, si invers? Si atunci, de unde marea „tulbureala” si invirtosirea anumitor europeni, in special Germania lui Merkel? Evident, nemtii vor pierde pe piata SUA, pentru ca nu isi vor mai putea vinde atit de usor masinile lor scumpe. Avantaj SUA si producatorii de otel dn SUA, ce vor da mai multa competitivitate pe piata interna producatorilor americani, creind si protejind joburi pentru americani!

    Eu cred ca discutia asta despre protectionism e intr-un singur sens, adica acela de a prezerva avantajele unor concurenti neloiali…poate ma insel? Este totusi o discutie foarte interesanta, care ar trebui sa preocupe si Romania.

  11. @off-topic Multi ani am fost „la stinga”, aparind drepturile celor vulnerabili. Azi insa ma ingrozesc sa vad cum tiganii refuza joburi, preferind sa stea asistati sociali. Am vazut pe TVR 2 o stire de la Tirgoviste, unde o graada de tiganci si tigani au venit la un tirg al locurilor de munca, doar ca sa bifeze cau venit. Au refuzat ofertele, chiar daca primeau mai multi bani pe munca decit asistenta de la stat pe nemunca. Ori asa ceva e nu doar de neinteles de oamenii normali, dar ar trebui sa fie de neacceptat de societate. Ar trebui o lege care sa spuna ca daca refuzi trei oferte de munca, sa nu mai primesti asistenta sociala.

    Am vazut ca dl. Nastase nu a fost invitat la Congresul PSD. Ce urit! Trebuiau invitati toti membri marcanti ai PSD si ALDE. Ca dl Nastase mergea sau nu, e alta treaba, dar frumos era sa fie invitat.

    Mai inteleg ca dl. Dragnea e preocupat sa scoata o lege contra defaimarii tarii. Cine defineste „defaimarea”? Si cite grade de „defaimare” exista? Care vor fi pedepsele? Eu unul sunt clar impotriva defaimarii Romaniei, dar daca la limita ii critic conducatorii, sper sa nu apara ca defaimare. Sa nu confundam liderii politici cu tara! Parerea mea e ca nu e cazul pentru o asemenea lege, un pic „Erdogan-ista”.

    Cu cit isi va consolida puterea mai mult, cu atit dl, Dragnea risca o opozitie mai puternica, chiar din interiorul partidului. Iar lupta intensa si continua cu „statul paralel”, buna pina la un punct, risca si ea sa duca spre imprevizibil si deturnarea atentiei de la lucrurile importante pentru dezvoltarea tarii. Romanii vor autostrazi, spitale moderne, asistenta de sanatate la standarde occidentale, si joburi mai multe si mai bine platite inclusiv la privat, comparativ la acelasi nivel cu modul cum sunt platiti angajatii in alte tari UE mai dezvoltate. Daca aceste lucruri fundamentale nu sunt realizate rapid, oricite aplauze am auzi la Congresele PSD, romanii vor alege diferit la viitoarele alegeri.

    • Eu voi alege diferit, asta-i SIGUR. Aştept apariția unei formațiuni, da’ să fie naționalistă până la sânge! Ajunge cu atâta libertinaj politic, financiar, economic şi moral!

    • Gramada aia de o vazusi … nu stiou la ce o fi buna!!!!!

      Aia sunt acea franza din populatia tigaeasca care refuza integrarea in lumea moderna. Raman la „expediente” si sunt refractari cerintelor muncii mpoderne. Nu e virba doar de scolarizare cxi si de „disciplina” ..

      Integraeea asia de poate face nnumai prin cosngrangere .. execritata ani si ani de zile! Adica copilul sa vada ca tac-su merge la serviciu , poa si ma-sa. Sa auda ca este normal sa mergi zilnic a un loc de munca de sunde sa castigi banul. Ca apopi cand crste copiul ajuns tanar sa fie ferm convins ca trbeuie sa munceasca ..

      Nu e vorba despre „discirminare” rasiala di ce o „diferentiere” culturala. Ca aia de i vazusi sunt cei ninetegrati, aia care cfred ca munca e ptr prosti .. INsa sunt destui (eu as zice cva mai multi !) tigani integrati in umea moderna .
      Asa cum si late populatii care… ma rog „inadaptate”. Ba mia rau am asa o impresoe ca si p[ron tarier avansate din Apusl cel mirirfic sunt frajne de populatie „alba” dezadaptate .;..

      Iar ce le da societatea ca „Asistenta” e doar un basis sa ii in cat de cat potoliti ..
      E ceva ciudata cu luema asta „prostmoderna” – priduce excudere si in acelasi timp creaza o coietate paralela care intersecteaza cu societatea s azicem „nirmala” ogerind ‘servicii” de genul droguri, prostitutie (de multe ori fortata) , traind din „exedinete” diverse care sustrag buna parte din priduls social al tarilor respective . Vugazrizand – Inaaptatul de culoare sai latino care vinde droguri tinerilor albi care au slujbe ( unoeri bine plaitte) in SUA a creat o economie si o societate paralela care are destui bvani. Si care pot crea probeleme mari .. a se cauta Mara Salvatrucha (MS-13)

      • @Ghita, foarte corect. Capitalismul creaza aceste sub-culturi. Sigur ca sunt si tigani care s-au integrat foarte bine de generatii (vezi Banica, ce familie faina de artisti, si multi altii!). De aia nu e bine sa generalizezi, Dar ce am vazut la Torgiviste m-a facut sa ma iau cu mina de cap: exact imaginea puturosilor shemecheri de care am fugit, care sug banul public, sa traiasca pe spinarea mea si a a ta. De ce sa munceasca cind noi platim la buget taxe, sa leneveasca acesti paraziti?

        In comunism nu puteai sa nu muncesti, Cine nu muncea era considerat vagabond si inchis. SIgur, un pic extrem, dar nu trebuie sa acceptam acest tip d parazitism. Tiganii astia hoti si puturosi sa mearga sa munceasca, sau, daca prefera o viata din furat, la zdup!

        Nu stiu daca exista o Directie a Romilor pe undeva, dar e nevoie de actiune rapida si eficienta sa fie pusi la munca, nu la furat sau intins mina, chiar daca spune o poveste…

        Imi cer scuze, dar eu si din cauza acestor reale lichele am plecat din Romania.

  12. Sinistrul Telejurnal al TVR in varianta Radulescu – Constantin – Csiki , editia de la ora 20 , 10 martie 2018 , imagini cu cateva zeci de indivizi cerand ” autonomia tinutului secuiesc ” :
    1 ) banda scrisa in josul ecranului de scribii lui Radulescu spune : ” 40000 de maghiari sunt asteptati la mars ”
    2 ) spicherita lui Radulescu isi citeste textul ” in judetele Mures , Covasna si Harghita , unde populatia maghiara este majoritara ” .
    Nu – stiu ca nu este blogul lui Radulescu – Constantin – Csiki , al securistilor coldisti platiti pe Dorobantilor de noi toti – judetul Mures nu are ” populatie maghiara majoritara ” , domnilor Radulescu – Petrisor .
    Judetul Mures are populatia majoritar romaneasca – cuprinde pe sfertul lui de Est Valea Nirajului , regiune secuiasca – in rest cuprinde Sighisoara , Iernutul , Tarnaveniul , Ludusul , Reghinul , Campia Transilvaniei cu Grebenisu de Campie sau Zau de Campie – zone romanesti , nu secuiesti .

  13. Cosmarul statului paralel dupa Congresul PSD: Cine sau ce ar mai putea opri planurile lui Liviu Dragnea?

    Dati-mi voie sa fiu un pic emo retoric, gandindu-ma la ce ar fi putut exclama statul paralel dupa Congresul PSD, de sambata: “Maiculita Doamne, cine il mai opreste pe Dragnea?”. Dragnea a mutat. A obtinut ce a vrut. A fost reconfirmat subtil in fruntea partidului: „Vreti sa mai fiu presedintele vostru?”. A neutralizat opozitia interna. A anuntat un program de dezvoltare strategica – transformat in proiect de lege, care da frisoane celor din zona gri a economiei. Si-a facut cunoscuta intentia ferma privind adoptarea noilor legi ale justitiei si a noilor coduri penale. A pus pe tapet o noua lege a apararii suveranitatii, care sa-i pedepseasca inclusiv pe sefii de instituii care-si vorbesc de rau tara in strainatate. A lansat ideea necesitatii revizuirii urgente a mecanismelor de control ale institutiilor de forta.

    In plus, Calin Popescu Tariceanu – coechipierul presedinte al ALDE, formatiunea din coalitia de guvernare -, care a participat la Congresul PSD, si-a facut cunoscuta solidaritatea de nezdruncinat cu aliatii social-democrati si determinarea puternica in lupta cu statul paralel. Tariceanu i-a transmis presedintelui Iohannis un mesaj de avertisment fara echivoc: daca nu o revoca pe Kovesi, isi va semna singur sentinta – nu va mai castiga al doilea mandat. Seful Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) a explicat motivatiile acestei “sentinte”: nerevocarea lui Kovesi va arata ca aceasta il ajuta sa-si invinga adversarii pe care el nu resuseste sa-i invinga si ca presedintele este capul statului paralel, nu presedintele tuturor romanilor. Relatia strategica Dragnea – Tariceanu, PSD – ALDE se va transforma dupa Congresul PSD dintr-o linie defensiva intr-un dispozitiv de atac de neoprit.

    La mutare urmeaza statul paralel. E limpede ca provocarea PSD – ALDE indeamna statul paralel la o mutare decisiva, pentru a inlatura o amenintare existentiala. In consecinta, Iohannis si PNL nu au de ales: totul sau nimic. Calculul este sinistru de simplu. Daca o revoca pe Kovesi, va pierde sprijinul PNL si al USR, ceea ce de facto va insemna sa puna cruce celui de-al doilea mandat. Daca nu o va revoca, va pica fara drept de apel pe scenariul descris de Tariceanu, cu acelasi rezultat, ratarea urmatorului ciclu de cinci ani la Cotroceni, care va incepe dupa alegerile prezidentiale de anul viitor. O prima solutie de mutare ar fi cu DNA, dar, din pacate pentru Iohannis, indiferent de ce soarta penala ii va decide lui Dragnea, planurile Dragnea vor merge mai departe fara Dragnea. Abilul telormanean a facut ca incepand de sambata planurile sale sa nu mai fie ale unui singur om, ci ale Congresului PSD, al PSD, ale majoritatii parlamentare si ale Guvernului PSD – ALDE, care vor merege inainte cu Viorica Dancila, care va recumula functia de sef de partid cu cea de sef de guvern. A doua solutie, care este cea mai operanta si mai aproape ca oricand, ar fi declansarea alegerilor anticipate. Declicul lor ar fi gasirea sau instrumentarea unei vulnerabilitati sau constrangeri formale ca Dragnea sa fie nevoit sa accepte alegerile anticipate. Exista niste tehnologii ale vorbelor si aparentelor, pe care dibaciul Liviu Dragnea a facut dovada ca le stapaneste la perfectie. Va reusi, oare, Klaus Iohannis sa demonstreze ca este mai iscusit, imaginand o surprinzatoare solutie de sah si mat? Prea era linistit la schi, in timp ce PSD era in fierbere…

  14. Am citit discursul lui Dragnea si ca idei ma regasesc in el. Dar am mai auzit vorbe frumoase fara consecinte. Vreau sa vad cum se aduna banii aia de care vorbeste dl Dragnea sa faca urgent autostrazi si alte lucrari de infrastructura, cum se extinse aeroportul Henri Coanda, cum se face metrou pina la aeroport, cum se dezvolta alte aeroporturi din alte orase ale tarii. Despre trenurile de mare viteza si visul de „hub” de transport pentru Romania in zona, pe rute Bucuresti-Belgrad, Bucuresti-Budapesta, Bucuresti-Chisinau, Bucuresti-Sofia: am zimbit, pentru ca asta probabil va mai dura un secol. Poate sa vina chinezii sa le faca mai repede, pentru ca la ei le-au facut in 20 ani. Romanii s-au saturat de vorbe si promisiuni. Eu as fi abordat altfel, punctual: in 2018 se fac X nr km autostrazi, drumuri, si Y consolidare invrastructura feroviara, si Z bariere semnalizate, sa nu mai fie atitea accidente. La fel, 2019, 2020.

    A vorbit de cresterea natalitatii, dar iar, nimic concret, nici o idee despre cum va promova PSD cresterea natalitatii in Romania. S-a referit si la uriasa forta de munca pierduta prin emigrare, si de faptul ca ar vrea ca macar jumatate sa fie recuperata. Cum, concret, ce o sa se intimple?

    Eu am vorbit aici de atragerea inapoi a pensionarilor romani din alte tari, oameni care au plecat de zeci de ani, si care ar fi interesati sa revina, dar sa aibe asistenta medicala, un program guvernamental in sensul asta. Hello, e cineva la Cabinetul dlui Dragnea sa auda? Concret, eu unul vreau sa ma intorc, la inceput temporar, citeva luni, la pensie, dar voi beneficia de asistenta medicala? Sigur, sunt dispus sa platesc pentru un plan medical, sa fiu egal cu cei care au cotizat, dar proportional, in functie de cit stau in Romania. Sunt multi alti romani cu care discut asta, si unii se uita deja spre tarile care au deja programe pentru pensionari in Costa Rica, Panama, sau chiar in Florida etc. Dle Dragnea, mai repede va rog, veniti cu un program realist de repatriere, chiar si temporara, daca chiar vreti sa revenim, pentru ca, altfel, sunt multe alte tari care se bat pentru banii nostri, si iarna e chiar mai cald ca in Romania….

    • Nu va iluzionati, nasii pensionari ai copiilor mei au plecat recent in Canada (la baiatul lor) si bine au facut. El, in varsta de 73 de ani, era bolnav de cancer (faza relativ incipienta). Acolo a fost operat si se trateaza in continuare, simtindu-se foarte bine. Din cate stiu, il costa doar tratamentul.
      Daca ar fi ramas in Romania, era mort si ingropat.
      Nu-mi place Canada si ce se intampla acolo cu progresismul fortat, dar pentru un pensionar este foarte bine in Quebec, in zona franceza.
      In Romania este greu pentru cei in varsta, foarte greu, daca nu esti pensionat de Armata, Procuratura, sau Parlament.
      Asa ca, daca aveti copii cu dvs, mai bine ramaneti acolo. Romania isi va reveni, poate, candva, in viitorul indepartat,, cand noi vom fi deja oale si ulcele.

    • ps
      In plus (sper sa nu va supar) dar Romania are deja destui pensionari. Nu este vina lor, din moment ce milioane de romani muncesc pe alte coclauri planetare. ACEIA ar trebui sa revina primii, abia mai apoi, domniile voastre. (Z)
      Aloo, domnu’ Dragnea, se aude ? Va invoc si eu numele, alaturi de colegul trexsr, doar doar…. (Z)

      • Nu este vina lor.

        Insa este (SI) vina cleor care au votat cu CDR si ADA si basescu!

        Tu cu cine ai votat!

      • @Zev, nu e nici o suparare, e corecta afirmatia ca mai intai trebuie recuperati cel apti de munca, dar citi o sa vina inapoi si in ce conditii? Dar lucrurile pot fi incercare is in paralel, deopotriva pentru toti romanii plecati, care vor sa se reintoarca.

        Noi la pensie, astia de luam pensii din alte tari, cit putem sa ne mai facem asigurare medicala pentru calatorie in afara tarii de rezidenta, putem sa venim si sa cheltuim (si) in Romania. Dar, multi dintre noi, vrem sa devenm oale si ulcele in pamint romanesc, acolo unde ne ingropam parintii. Mi-a placut expresia asta cum ne transformam in „oale si ulcele”….doar in Romania se gindeste asa.

    • Am auzit-o pe Corina Cretu, Comisar UE, care a afirmat ca proiectul metroului pina la Otopeni nu ar fi matur. Doamna Cretu vorbeste diplomatic. Probabil ca proiectul inaintat de Romania la UE pentru finantatre a fost foarte prost , de a fost nevoie de o cerere de re-evaluare. Cam asta e se intimpla: proiecte proaste, lucruri prost facutre de oameni ne-profesionisti. Si atunci cum sa mai crezi in frumoasele promisoini ale lui Dragnea? Povestile frumoase asta ramin, povesti. Prefer mai putine promisiuni, dar care sunt realizabile. Din pacate, nu exista inca in Romania o forta de opozitie credibila si care sa poata concura cu PSD, si asta este o mare problema pentru democratia din Romania.

  15. Politici ritualice: Acuzatii la adresa Rusiei si incantatii ale leadershipului “mondial” al SUA

    Chiar daca, la o prima vedere sau fortand nota, consideram ca unele sustineri de idei anacronice, intr-un mediu nou, ar face parte din democratie, observatii sistematice si analize profunde ne demonstreaza ca in unele cazuri de aceasta natura ne inselam. Unele idei politice vetuste sunt de-a dreptul nedemocratice. In aceasta categorie intra politicile ritualice, niste obsesii care au in ele ceva sectant sau tribalic. Politicile ritualice se desfasoara aidoma unui ritual religios sau de trib, cu cele doua parti specifice, de blesteme sau acuzatii la adresa adversarului si de incantatii de autoglorificare. Ele nu au legatura cu realitatea, cu ceea ce este, ci cu ceea ce se doreste sa fie. Intr-o audiere in Congresul SUA, Generalul Saceur Scaparrotti a adus acuzatii de nesustinut Rusiei si a facut trimitere la leadershipul “mondial” american. In reproducerea vechilor stereotipii privind antirusismul si leadershipul american este usor de recunoscut tiparul ritualic. Scaparrotti a afirmat ca “Rusia desfasoara o campanie de destabilizare pentru a schimba ordinea internationala, a distruge NATO si a submina leadershipul american in lume. ” Daca acuzatiile antirusesti sunt presupuneri, ultima idée invocata, “leadershipul american in lume”, nu a fost de nimeni votata, fiind nedemocratica dupa regulile eligibilitatii democratice. In plus, ideea unipolara americana este si depasita in nou context al lumii multipolare. https://www.agerpres.ro/mondorama/2018/03/09/saceur-agentiile-guvernamentale-americane-trebuie-sa-coopereze-mai-bine-pentru-a-se-proteja-de-rusia–69543

  16. off topic
    Domnule Adrian Nastase, as dori si va rog cand aveti timp si cheful necesar, sa expuneti cateva considerente pe marginea recentului congres PSD.
    Va multumesc anticipat.

  17. ursu lupu spune:
    MARTIE 10, 2018 LA 12:20 PM

    Nu va grabiti sa credeti propaganda. Ce interes ar avea Putin sa elimine un fost spion care, daca avea ceva de spus, a spus de mult si, mai ales, sa otraveasca alte cateva zeci de persoane ?
    In plus, o tinta a serviciilor nu ar fi fost intre viata si moarte, ci mort pur si simplu. Punctual, curat si definitiv. (Z)

    ,,În total, 21 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost expuse la substanța chimică folosită pentru otrăvirea fostului agent dublu rus, dar și a fiicei sale, în Marea Britanie. Un polițist a fost și el afectat de această substanță, după ce a intervenit să-i ajute pe cei doi. El se află internat, însă a început să-și revină.”

    Prea usor va lasati manipulati de propagande puerile…se cauta orice, se foloseste orice prilej, sau se inventeaza orice scenariu, pentru a decredibiliza Rusia. Cei deranjati de opozitia Rusiei la ,,schimbarea globala” sunt capabili de orice, inclusiv de crima. Rusia a devenit extrem de incomoda pentru ca, vorba lui Trump, a ,,indraznit” sa intre in competitie cu SUA. Americanii (cum explica si colegul Fragmentarium mai sus) nu pot concepe o alta ordine mondiala decat cea bazata pe leadership-ul unic al SUA in lume.
    Au mintit in legatura cu armele chimice din Irak, au atribuit fortelor siriene legitime utilizarea de arme chimice ( o ,,fake news” evidenta) pentru a justifica atacul cu rachete de croaziera asupra unei baze siriene, antreneaza, in enclave siriene, teroristi din ISIS (care isi schimba numele si apartenenta declarandu-se ,,rebeli”) pentru a destabiliza situatia din Siria si, mai mult, o tin langa cu aszisul ,,amestec” rusesc in alegerile din SUA (ipoteza de gradinita in care nici americanii nu prea mai cred).
    Occidentul se scufunda, pe zi ce trece, si cu noi toti, intr-o mocirla/mizerie morala din care cu greu vom mai putea iesi fara sechele pe creiere. La propriu. Dar poate ca ne trezim la timp.
    ps
    Apropo, rusii din zonele din Ucraina care si-au declarat independenta au fost acuzati pentru doborarea unui avion de pasageri. Ba chiar si Rusia a fost acuzata.
    Ancheta a fost realizata si finalizata de olandezi, dar nu stim nici in prezent care sunt concluziile definitive si CINE sunt vinovatii. TACERE. Oare de ce ? Eu cred ca se stie, bine, despre ce a fost si cum a fost.

  18. Capitalu nazzionale

    e ca cum zicea nea Iancu din Haimanle „sublim da nu se egzista!”
    Noi este intelectuali .. aa ca vrem cepitalis, fara capital;isti nationalis i fara capiatl natiobal ca noi citim (pe dracu!Ghem) Palton in pestera !!! (nici io da nu ma dau intelo si prefer Braudel)
    Ub fara de asta .. mai este o hiba majora .. nu stiu daca nbepoarat tiend e faptul ca noiu nu este calvini (ungirii este da parca nice la ei capiltalismu) insa la nooi nu se egzista dimensiunea „inteioara ” ca cpitalului.
    Adica noi nmu dorim capital ci LUX . na noi castog se duce pe masina de lux, viloie nesimtite . cheltuielo somptiare da nu acumulari capitaliste.
    La noi daca babacu face avere copii .. o kentuie inainte sa o mosteneaasca. Face unu o fima , resueste si o … vinde! La altii firma trece din gemeratie in generatie ..copilul patronului este pregatait ptr forma de la 14-16 ani uneroi incepand „de jos” ca , pe la 25 de ani, sa poata sa zica ca stie ce si unde se face in firma ba, si chiar, si majoritatea metodelor de .. chiul !!! Ca expeineta are !
    La noi capitalismulversiunea 2 (postcimunist) este un insucces. Cam nici unu nu se lauda :”IO sunt indutiam de …!” Sau „Pe mine ma inhira juma din m,uieirle din Romania ori de cate pri sotii, tatii, fratii si fii lor se imbata cu produsele mele! ” NU a ap[rut nicii unu care sa poata sa pastiseze dicursul lui Bucsan

    ANDRONIC: Bucșan! (Se gândește un moment.) Nu… nu-mi aduc aminte!

    BUCȘAN (ironic): N-ai auzit niciodată de numele meu?

    ANDRONIC: Nu cred.

    BUCȘAN (același joc): E un nume nou pentru dumneata? Necunoscut?

    ANDRONIC (ca și cum și-ar cere scuze pentru ignoranță): Îmi pare rău, dar…

    BUCȘAN (ia o scrumieră de metal de pe birou și o ține în mână, cântărind-o parcă): Frumoasă scrumieră… (O întoarce scurt pe dos și o pune sub ochii lui Andronic.) Ce scrie aici?

    ANDRONIC (citind): Uzinele Bucșan.

    BUCȘAN (ia de pe birou un bloc de hârtie și cu aceeași mișcare scurtă i-l pune sub nas): Și pe blocul acesta de hârtie ce scrie?

    ANDRONIC: Fabrica de Hârtie Bucșan…

    BUCȘAN (rotește privirea prin odaie și alege un alt obiect, pe care îl aduce sub nasul lui Andronic): Și aici?

    ANDRONIC: Oțelăriile Bucșan.

    BUCȘAN (se apropie de Andronic și, cu o mișcare bruscă, îi rupe nasturele de la haină, arătându-i-l): Și aici?

    ANDRONIC: Fabrica de Nasturi Bucșan.

    BUCȘAN: Și dumneata nu mă cunoști! Nu e nimic în casa asta care să nu fi trecut prin mâinile mele. Nu e nimic în tot orașul ăsta care să nu poarte imprimat numele meu. Și dumneata nu mă cunoști! Ascensorul cu care te urci e un ascensor Bucșan. Betonul din care e clădită casa e beton Bucșan. Ghetele pe care le porți sunt lucrate cu talpă Bucșan. Asfaltul pe care umbli e asfalt Bucșan. Și dumneata nu mă cunoști!

    Avrm in schimb crai de Bamboo!
    Nu avem aitostrazi dar avem asfaltangii cu palate!
    Asta ptr ca avcen – adica bogatio nistri au o mentalitate de baragladine…
    Asta ptr ca multi s-au tampit cetinmd Mises .
    Asta pt ca teleptialii nostri e mai prosti ca vita din grajd!
    ______________________________________________________________________
    In 1994 am cumnorata o carte subtirica ptr ca era ueftina : Neoliberalismul (1927) de Stefan Zeletin. Dupa cca 7o de ani era uluitoare similitidinea de situatii..

    Bun. Sau rau asa.

    Acumularea capitalulu este dura si necinstita. Insa dupa 28 de anim ce constatam?
    Canci capital romanesc.
    Nici o firma stimabila. Nicic macar firma din Rieni nu a tinut pasu. De restu ce sa mai zic?Insa societatea noastra zboara „coruptie” (nu zic ca nu e!~) si se da de ceasu lu moarea ca cica mutinationalele saracele e oropsite. Adacerustii romani e rai. Procurorii cu Ț viloiae * ebuni.\Sati ropman nu trebe sa iabe proretati . Bine ca dam subventuu lu CEZ prpretatea statlui ceh…

    Da cum ziceam mai avem si o hiba de caracter … la noi predomina luxura si porstia . MNe identificam cu altu (muricani de pida0 si dispretuimn oe latii. Insa nici un deficent mental definiot ca intelctial nu se intreaba „ba da de cand Huawei e asa de barosan?” Din 1987!
    Abvem ceva in genbu asta? NU!
    Avem insa GDS, Sora si licheleni !!!!

    MDa.. si la ce o sa ajungem … dupa inca 14-20 de ani de consyrctie capioaloist mutilateral demolate , fara capita inbtern, fara frime locale da cu tinere generatii cecsute in ideea „Ca ne fura d’aia!”?
    Eu azic ca aici
    https://www.youtube.com/watch?v=P8nk7LgzRxk

    si / sau

    https://www.youtube.com/watch?v=hAXoGxLx6yk

    Afr mai fi o varianta dar este cam prea dura sa o afsiez aici !

    * Plural de la viloi care e o mvila ceva mai mare .. adica pe de 3 cat o vila confortabila dar dion lipsa d estil samd nun poa fi categrorisita pal;atal;e sau hotel particulier

Lasă un răspuns