Există plagiat si in cazul hotărârilor judecătoresti?

Am constatat din lecturarea  motivarii completului ICCJ in dosarul lui Constantin Nită, publicată in Lumea justitiei, că fragmente intregi din hotărârile „mele” de la ICCJ au fost reluate aici, fără ghilimele (teoria probelor indirecte, rolul denuntului, conditia de „maximă confidentialitate”, circumstantele agravante determinate de nerecunoasterea acuzatiilor aduse de procurori,  „gradul ridicat de educatie”).

Se poate vorbi, in astfel de cazuri, de plagiat sau de copy paste?

Pe de altă parte, urmărind, de mai multe luni, cu multă curiozitate, starea de „erectie politică” a liderilor  de partide impotriva dnei Kovesi, mă intreb dacă, după mai mult de zece ani de când avertizez asupra abuzurilor din justitie si a riscului ca ceea ce mi s-a intâmplat mie să se repete, nu ar fi cazul ca parlamentarii să inteleaga că ei AU instrumentul de a indigui prin legi inteligente si echilibrate astfel de abuzuri . Inclusiv prin modificarea codului de procedură penală. „Behaitul” permanent (să mă ierte Petre Daea) nu ajută la nimic.

58 de gânduri despre “Există plagiat si in cazul hotărârilor judecătoresti?

  1. Domnule Năstase… mi-a plăcut, dar…
    E tare! prea tare! n-o iscalesc! Sau o iscălesc, dar o dăm anonimă!! Sau mai bine o iscălim: mai mulți membri de pe blogul lui Adrian Năstase!! Numai să nu ne recunoască slova la telegraf…

    De fapt, exact la asta se reduce problema: cel mai simplu mod de a împăca pe toată lumea și a rezolva toate problemele este să se adune niște juriști eminenți, cu o largă reprezentare profesională ( nu gen Uniunea Judecătorilor din România cu vreo 5 membri…, nu cu indivizi care au făcut dreptul la f.f.f. mare distanță, gen Serban Nicolae, Iordache, Nicolicea, nu aprobând la foc automat niște legi esențiale) și să dea niște legi ”legi inteligente si echilibrate ”. Iar în tot acest timp, behăitorii să-și vadă de guvernare, că de aia i-o fi ales lumea. În schimb, fiind niște nepricepuți și la administrație și la făcut legi, nu le rămâne decât să facă scandal toată ziua și să găsească tot timpul alți vinovați decât ei: Soros, multinaționalele, Kovesi, statul paralel, Europa, SUA, Imperiul Roman. ..
    De mii de ani există tehnica asta de manipulare pentru a-ți ascunde eșecurile, neputința, nepriceperea. Culmea, ultimii dușmani care-au fost depistați sunt Funcționarii publici care pun bețe în roate miniștrilor competenți. Și pe ăștia i-a pus tot Soroș? Nu cumva majoritatea celor cu funcții sunt puși politic?

    • Stimate „muschetar”(sau inamicul mustelor ?)ai partiala dreptate dar si o evidenta pesedeo fobie.Este mai mult decat vizibila stradania de a petici justitia(vezi si reactiile tefelistilor,#rezistilor, anticoruptilor s.a) dar se pare ca nu prea cunoasteti in detaliu ce se intampla acolo.Cu aceasta justitie nu prea mai este nimic de facut pentru ca,spre deosebire de alte organisme(bio sau nu)acest organism nu se poate vindeca singur.Nu din lipsa imunitatii deficitare ci pentru ca autocefalia sa este cel mai mare dusman al ei,fiindca ea a dus laparitia unui monstru ce se declara zeita, la formarea unui sindicat in care o mana murdara spala cealalta mana murdara.Trist dar adevarat.O avea si legislativul vreo vina?Indiscutabil dar in democratie domina regula potrivit careia toti au dreptate si haideti sa haidem.

    • IAr te dai intelcual ma jagardele?!

      Ma rog ptr tine se potriveste mai bine Pruna rascopata cu facuoate la parti care zice ca dreptrile imului sunt un lux, ca asa invata ea la Briusel. Sau Cristi Danilet care duoa ce „observa” ca lua plasa cu afirmatile sale, asa ca un adecarat magistrat stege paginile din blog ..

    • „Iar în tot acest timp, behăitorii să-și vadă de guvernare, că de aia i-o fi ales lumea. În schimb, fiind niște nepricepuți și la administrație și la făcut legi, nu le rămâne decât să facă scandal toată ziua și să găsească tot timpul alți vinovați decât ei: Soros, multinaționalele, Kovesi, statul paralel, Europa, SUA, Imperiul Roman. ..
      De mii de ani există tehnica asta de manipulare pentru a-ți ascunde eșecurile, neputința, nepriceperea.”

  2. Citez:
    ,,„Behaitul” permanent (să mă ierte Petre Daea) nu ajută la nimic.”

    Asa este, de aceea PSD organizeaza un nou Congres. Iesit intarit, domnul Liviu Dragnea va avea un cec in alb din partea partidului pentru a rezolva cuadratura legislativa si problemele, in general, legate de domeniul Justitiei.
    Pentru inceput, va merge in fata Comisiei pentru controlul SRI, evident, sa faca dezvaluiri fulminante din care sa rezulte ca Ponta este de vina ca a participat, doar in calitate de observator neutru, si Liviu Dragnea. Desigur, daca va fi invitat si daca onorabilii sai colegi vor dori sa-l asculte. La ce a participat ? Stiti (mai) bine domniile voastre….
    …Dar, pe moment, Liviu Dragnea a solicitat un curs de specialitate din partea Guvernatorului BNR. Liderul PSD nu poate sa priceapa cum se face ca, desi economia a crescut, totusi, se anunta scumpiri in lant, deci, inflatie. Grea e scoala si, mai ales, grea e politica cu piatra de moara numita Valcov in guvern. PSD crede ca e suficient sa dai salarii si pensii speciale, basca, sa mai vare vreo 70.000 de cadre in sistemul bugetar, ca totul sa mearga uns. Poate sa spuna cineva ca partidul si guvernul sau nu lucreaza ? Ba chiar economia duduie, cum ne spunea, candva, colegul de alianta al domnului Liviu Dragnea. Candva prin 2008.
    Asta cu criza de imunoglobulina e un mizilic pentru care Victor Viorel Ponta este de vina. Guvernele domnului Dragnea au preocupari mult mai serioase, cum ar fi, zborul spre Marte. Normal, cu atatea rachete de miliarde cumparate de peste Ocean, ce sa facem altceva?

    Vorba unui amic al naibii de destept de pe alt blog, care se scarpina in cap precum maimuta Pongo din satul Congo: ,,Cum …….ma-sii vine asta, domnule ? Ceva e putred in Danemarca.” (Z)

  3. DOMNULE NASTASE,
    Amandoua abordarile sunt cat se poate de iportante, serioase si de actuale. 1.Exista, dupa cate stiu, o decizie a ICCJ care exclude unele domenii din activitatea stiintifica idea de plagiat, motivat (oportunist si interesat) de faptul ca limbajul limitat al acestor siinte (printer care care si dreptul) nu permit dezvoltarea scrisa a unor analize fara a se folosi rationamente compuse din cuvinte asemanatoare, Insa de aici pana la copierea in intergrum a pagini intregi din hotarari judecatoresti este o mare diferenta. Hotararea judecatoreasca este forma concentrate a individualizarii raspunderii juridice, pentru fiecare fapta si pentru subiect active in parte. Eu ma idoiesc ca faptele deduse judecatii in dosarul dvs sunt identice cu cele ale ex ministrului Nita, iar de coincidenta dintre personalitatea dvs si a dlui Nita nu incape discutie. Chiar daca este un copy/apte vorbim in ultima instant de un plagiat ordinar, fiindca madalitatile de insusire ale textelelor si scopul utilizarii sunt exact ca in cazul plagiatului. Imi aduc aminte de concedierea unui reputat journalist de la New York Times pentru motivul de asi fi utilizat doua fraze dintr-un articol anterior fara a fi utilizat autorul si sursa.
    Cat despre abuzurile din justitie cred ca o introspective mai profunda spre anul 2000 ar fi binevenita.

  4. Mi s-a părut extrem de interesant comentariul domnului Năstase din AM Press:

    „Înaintea Congresului PSD, eveniment care agită scena politică, Agenția AM Press a solicitat opinia lui Adrian Năstase, fostul președinte al formațiunii, cel care a reușit, abil, trecerea PDSR, identificat cu Ion Iliescu și moștenirea comunistă, într-un partid care trebuia să se identifice cu social-democrația istorică, ceea ce nu a prea ieșit, conform multora. Adrian Năstase a răspuns solicitării noastre și a strecurat, diplomatic, și ceea ce noi am numi o metaforă a eșecului – cartuș tras în gol.
    «Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în funcție de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente de vitrină pe care nu le va citi mai nimeni. Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru-stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă.»“ Giorgiana Radu, AM Press

    • În contextul războiului care se duce acum în interiorul PSD, opinia domnului preşedinte Adrian Năstase mi se pare nu doar relevantă, ci şi de luat în seamă de actualii conducători ai partidului. Mesajul pe care PSD trebuie să-l transmită electoratului pare că în ultima vreme a trecut în planul doi, relaţia cu intelectualii, la care făcea referire fostul premier Adrian Năstase, este practic inexistentă, în tot acest timp în prim-plan fiind orgoliile şi ambiţiile „unora”. Aşa că da, insist: Dacă PSD vrea să aibă măcar o şansă la viitoarele alegeri prezidenţiale, cred că vocile unor lideri precum Adrian Năstase ar trebui luate în considerare.

  5. Ce mai plagiat! Pai baiatul ala, cu tot regretul pentru el si situatia respectiva, a fost ospatar. Ce „educatie inalta”? Cu atat mai grav copy-pest-ul. In rest, „behaiala’ este pur si simplu zgomot de fond. Nici vorba de „apel”, s-ar strica deal-ul..

  6. In mod normal , legile de care vorbiti trebuiau pregatite de PSD inca de prin 2005 de cand Basescu a inceput sa faca politie politica si apoi adoptate inca de cand a ajuns USL-ul la putere , prin 2012 .
    Suntem in 2018 si astia de la PSD nici nu cred ca stiu ce sa faca . Acuma sunt ocupati cu Congresul si cu impartitul functiilor .
    Eu personal , mi-am pierdut orice speranta cu baietii astia de la PSD . Ma gandesc ce GREATA o fi pe Mihai Gadea , Mircea Badea , Mugur Ciuvica & Antena 3 vazand pentru cine au luptat 13 ani , pe cine au sustinut si impins la putere : niste lichele si fricosi ca Ponta si Dragnea .
    Jenant !

  7. Sunt bucuros sa vad ca Horatiu Pepine a revenit cu articole pe siteul de limba romana a DW. Editorialele sale sunt mult mai echilibrate decit ale lui Petre Ianku sau Iancu, depinde unde scrie individul cu pretentii de jusrnalist. Petre Ianku e un fel de de Tapalaga, dupa scrierile scelerate anti PSD-ALDE.

    Horatiu Pepine a remarcat ce am vazut si eu: Iohannis a fost un pic mai atent la bilantul Parchetului cu declaratiile triumfaliste, pe care le-a dat la bilantul DNA. A vorbit de erori ale procurorilor si statutul lor de profesionalisti, si ca erorile trebuie indreptate cu celeritate. Sigur, a fost intr-o nota minora, dar a fost un pic mai echilibrat de data asta.

    Judecatoarea Cristina Tarcea insa a venit cu o afirmatie care reflecta marea cangrena din Procuratura, anume ca a crescut numarul cazurilor de abatere profesionala ale procurorilor.

    Mi-a placut cum a incheiat Horatiu Pepine analiza sa:

    ‘De reflectat la distorsiunile vieții publice atunci când, dintr-un motiv sau altul, sentimentul libertății dispare.”

    Nota: DW, vrem mai mult Pepine si mai putin Ianku !

    http://www.dw.com/ro/din-nou-despre-misiunea-procurorului/a-42869843

  8. @ Adrian Nastase

    Scuze ca am navalit pe blog fara ca macar sa dau buna ziua. Sper ca sunteti bine. Dincolo de toate stiti ca am dorit doar binele. 

  9. @ Adrian Nastase

    Off topic dar nu tocmai. 

    M-am intrebat intotdeauna de ce romanii sunt atat de ahtiati dupa titluri universitare , recunoasteri academice , si diplome aratoase. Foarte multe cunostinte , cativa amici cum ajungeau intr-o functie sau intr-o pozitie care presupunea ceva putere sau putina suprafata sociala intrau intr-un fel de frenezie a acumularii de tinichele universitare, zorzoane academice si titluri. Culmea era ca desi functia sau pozitia presupuneau activitate intensa si multa munca, acestia gaseau timpul necesar sa se faca din nou studenti ( Dreptul facut la o sandrama universitara avea prioritate) si platindu-si examenele, copiind, platind pe altii sa scrie eseuri si lucrari ajungeau sa detina una sau mai multe diplome ce impodobeau in general peretii biroului personal . Am cunoscut in diverse legislaturi multi deputati care odata ajunsi pe holurile Parlamentului se inghesuiau sa-si fabrice doctorate, sa devina masoni, sa-si stearga coatele cu personaje academice ( doar doar se ia ceva praf academic si pe costumul lor lucios stil piersica) . Nu stiu daca asta se datoreaza tzopeniei , complexului provincialului sau vine din teama ca ceilalti sa descopere crasa incompetenta si ingalare morala ( acoperiti de diplome si doctorate au impresia ca e mai putin vizibil  , probabil) .  De aici si grosolanele plagiate care au devenit norma in lumea doctoratelor si a titlurilor universitare. N-am cunoscut inca un popor atat de fascinat de titluri si diplome. Nu am mai vazut nicaieri o irosire atat de mare de timp si bani pentru a dobandi titluri fara valoare , diplome fara consecinte practice si ornamente academice fara substanta sau fundament. 
    Ajungand la subiect, cum vreti ca parlamentarii sa inteleaga ( sau sa actioneze lucid) cand majoritatea se incadreaza intr-un fel sau altul la capitolele de valoare umana descrise mai sus? 

    • ” Cine este ? ” ” De unde vine ? ” ” De ce origine sociala e , tata a fost directorul Jidvei sau ambasador ? ” ” Cate prietene a avut in liceu si facultate , a fosty cu …. cu … cu ? ” ” Cand a intrat la facultate ? ” ” A terminat primul ? ” ” Bursier Harvard ? ” ” Are vila si BMW sau nu ? ” samd samd samd – numai romanii pun intrebarile astea neroade si primitive , dovada de lipsa de civilizatie si de spirit crestin ( de fapt pentru romani crestin nu este sa fii caritabil , empatic , preocupat de celalalt ci doar sa nu cada cu masina in prapastie .
      Ierarhia !
      Este sfanta pentru romani .
      Si seful trebuie musai , ca sa fie respectat de subalterni sa strige , sa faca rau – daca seful este bun si uman i se rade in spate si chiar in fata , este ” idiot ” , nu e respectat .
      Uitati-va pe strada , in Romania – in ochii necunoscutului esti o carcasa , nici nu se uita la tine ( pardon , daca se stie ca ai o functie sau ca esti strain ti se fac plecaciuni ! ) .
      Intr-un aeroport , prin anii 1999-2000 am vazut doi profesori – directori ? romani cu un tanar luat cu ei si care parea subaltern – ii vorbeau – cu voce scazuta , sa nu se auda – ca unui caine .
      La un an de la aderarea Romaniei la UE un ziar economic occidental publica o analiza – pozitiva – intre altele , spunea ” romanii acorda o foarte mare importanta originii si aparentei . Intrebarea ” care e CV -ul tau ? ” vine repede in discutia cu un roman ” .

    • „N-am cunoscut inca un popor atat de fascinat de titluri si diplome. Nu am mai vazut nicaieri o irosire atat de mare de timp si bani pentru a dobandi titluri fara valoare , diplome fara consecinte practice si ornamente academice fara substanta sau fundament. ”
      Te înşeli, mustăciosule, sau te înşeală,cineva ( nu m-ar mira 😉 ) !
      Toate aceste hîrtii fără valoare intrinsecă, datorată felului în care sunt obţinute, au o valoare exprimată în gradaţii salariale, adică în bani, dar mai ales au darul de a duce în derizoriu şi puţinele titluri obţinute
      pe merit cu multă trudă ( şi cheltuială !) de nişte personalităţi excepţionale, care sunt băgate, voit şi premeditat în aceeaşi „oală valorică”! :mrgreen:

    • Bine spunea cine spunea: „Te-agiți degeaba, puișor!”. Greu să-ți mai schimbi imaginea, după ce ți-ai făcut o anumită… reputație… Foarte greu…

  10. Un alt articol excelent al lui Pepine despre SRI pe DW.com

    „Partea cea mai delicată a poveștii este însă una care ține de politica generală. Impresia creată în ultimul an este că există în viața publică românească destule persoane (politicieni, formatori de opinie etc) care fie știu, fie intuiesc care a fost sensul implicării SRI în politică și aprobă acest lucru. Unii nu au ezitat să ia explicit apărarea SRI, cu subînțelesul că România fără un control cvasi-polițienesc nu ar reuși să se conducă destul de bine. Paradoxal, apologia serviciilor secrete a devenit în România un indiciu al bunei așezări în politică, al ”europenității”, al ”bunelor” partizanate. Dacă nu ești de partea ”serviciilor” în disputa zilei, nu pari suficient de anti-rus, de prooccidental, de liberal, de anti-corupție șamd. Unii aproape că au spus-o pe șleau.

    Cu siguranță că SRI-ul de astăzi e ceva foarte diferit de Securitatea comunistă. Dar, indiferent de opțiunile care îi animă pe conducători, instituția lucrează în ascuns, cu tactici care nu au nicio legătură cu dezbaterea democratică, ci mai mult cu constrângerea și manipularea. Acestea nu sunt supoziții malițioase, ci adevăruri valabile pentru orice serviciu secret de oriunde și dintotdeauna. Este posibil și este de dorit ca serviciile să fie benigne, dar, odată scăpate de sub control, nimeni nu mai poate garanta care va fi cursul evoluției lor. De aceea presiunea constantă asupra serviciilor este binevenită, căci ea poate eventual să preîntâmpine derapajele, în schimb apologia serviciilor secrete este mai curând o formă de sinucidere civică, dacă nu e pur și simplu o formă de colaborare.

    În fine, o capcană în care cad aceia care privesc cu maximă indulgență serviciile secrete este că, dacă PSD se manifestă ofensiv și conduce toate operațiunile din Parlament, înseamnă că SRI este anti-PSD și prin urmare este ”bun”. Prin acest raționament acești concetățeni ai noștri aprobă senin implicarea serviciilor secrete în politică și nu fac decât să se abandoneze dezarmați unor riscante evoluții viitoare. Căci, așa cum am văzut de atâtea ori în politica românească, o derogare de azi în folosul tău se va întoarce mâine împotriva ta.”

    Asta, DA, jurnalism de calitate! Omul are curajul sa aibe judecati publice de valoare, care nu sunt in ton cu proletcultismul „clasei #rezistentilor”, noii comunisti de fapt ai zilelor noastre, spalati pe cap cu propaganda ieftina.

    http://www.dw.com/ro/sri-ul-cel-bun/a-42833554

  11. Calcanule,

    Prin analiza cu Gorbachev naiv tu ai pus punctul pe i , ai pus cald in apa calda. Marile ziare, analisti de marca, politicieni, capete incoronate,grupul Bilderberg,  zeci de mii de intelepti, Sorin Rosca Stanescu, cumetrele din piazza, Ghita Bizonu,nenea Mitica de la frizerie,  menajera mea ( care chiar mai ieri se intreba cum a fost posibil sa cada comunismul) nu au reusit sa descifreze si sa explice caderea blocului socialist si prabusirea USSR atat de simplu si de clar in cateva cuvinte ca tine: ” Gorbachev a fost naiv” . Si gata. Evrika!

    Ceea ce tu ai scos copilareste, nevinovat si candid din putul unei genialitati involuntare s-ar traduced cam asa:

    Misha in spielhoseni inarmat cu jucariile lui ( ursuleti de plus de diverse marimi) s-a dus sa se joace cu Maggie Thatcher , Ronnie Reagan si Francois . Putin botos si morocanos le-a aratat ursii lui. Acestia, rai si cruzi l-au momit cu bomboane americane imbracate in staniol, cu placinte englezesti coapte de Maggie, si cu ceva ciucalatzele frantuzesti, si l-au pus la geam sa numere tramvaiele. In timp ce Misha ( naiv si increzator, indulcit cu toate dracoveniile alea capitaliste ) numara de zor tramvaiele, Ronnie , Maggie si Francois i-au smotocit ursuletii, si-au ales pe cei mai aratosi si mai pufosi, iar la o urma I-au ridicat si spielhosenii peste cap lui Misha. Dupa care si-au luat jucariile si au plecat. Misha naiv, a izbucnit in plans si a recuperat ce ursuleti ceilalti nu au vrut iar in final nici macar educatoarei nu a avut cum sa se planga.
    Asta ai vrut sa spui , nu?

    Dar eu m-am pierdut in cuvinte, tu ai explicat atat de simplu, atat de inocent si in acelasi timp doct : ” a fost naiv ” . 3 cuvinte. Egzdraordinar! 

    • Tu nici măcar naiv nu eşti, ci prost it de-a binelea de un Băsescu şi şleahta lui de alogeni mizerabili şi hoţi ordinari ! P.S. Sunteţi echivalentul celor cu doctorate şi masterate obţinute la un învăţământ particular dus în derizoriu nu numai din vină proprie, dar şi de droaia de absolvenţi de un nivel execrabil ! Iată că „universitatea Băsescu” nu se deosebeşte cu nimic de celelalte şi a scos şi încă scoate în serie „titraţi” ca tine !
      P.S, Sper să realizezi, că până la urmă vă bucuraţi ( că nu eşti singur pe aici ) de aceleaşi aprecieri mai sus amintite de tine :
      ” asta se datoreaza tzopeniei , complexului provincialului sau vine din teama ca ceilalti sa descopere crasa incompetenta si ingalare morala”, la care aş adăuga teama de singurătate şi nevoia de a te băga ca musca-n … s(z)eamă ! Că_caii i-aţi terminat cît i-aţi călărit pe bloguri pustii şi (acum) pline de bălării…

    • Stimate domn, chiar n-are rost! Insistenta cu care va prezentati ignoranta si lipsa de cultura drept inteligenta si ironie e de-a dreptul jenanta si puerila. O simpla cautare pe net, dupa termenii „Gorbachev was a naive” sau „Gorbatchev etait un naif”, da sute de rezultate. Iata doar doua exemple, prelevate din doua publicatii extrem de serioase (nu stiti, probabil, ca „L’Humanite” e ziarul Partidului Comunist Francez): „His assumption that liberal reforms would bring democracy to the country were naïve and that was his fatal mistake” (tot articolul aici: http://www.opendemocracy.net/od-russia/andrei-konchalovsky/gorbachev-wrong-man-for-andropov’s-reforms). Si: „Alors, s’interroge l’auteur, Mikhaïl Gorbatchev était-il ‘naïf, idéaliste ou visionnaire’? On peut s’interroger. Car s’il a obtenu la fin de la guerre froide, en retour, la deuxième superpuissance mondiale a implosé. Pourtant, selon Gratchev, son but était de soulager son pays, à bout de souffle.” (tot articolul aici: http://www.humanite.fr/monde/l’implosion-de-l’union-sovietique-vue-de-l’interieur-493028). Desigur – n-o vom spune niciodata indeajuns – , cultura nu se face pe net. Dar pentru dvs. poate fi un bun punct de pornire, inainte de a va forma o cultura adevarata, care – sa speram! – vă va opri, pe viitor, sa va mai repeziti sa criticati ca vitelul la iesle, doar pentru a va face de ras. Succes!

      • Primul articol din care am citat si catre care am dat link este scris de marele regizor rus ANDREI KONCEALOVSKY. Al doilea articol este recenzia unei carti scrise de Andrei Graciov, ultimul purtator de cuvant al lui Gorbaciov. Deci, nu vorbim aici despre cine stie ce neaveniti, care-si dau si ei cu parerea dupa cum ii taie capul.

  12. @d’Artagnan, martie 2, 2018 la 11:10 a.m.

    Dragul meu @d’Artagnan ( cred că până și dumnevoastră sesizați ironia ) să nu credeți că nu v-am remarcat „micile rândulețe” dar am avut multe alte treburi mai importante de făcut decât să vă răspund. Ce-i cu dumneavoastră? Simt în sufletul acela de aristocrat, pe care am ajuns să-l cunosc atât de bine, o anumită frustrare , care, sincer , mă îngrijorează… poate APROZARUL DIN FOCȘANI , cu care erați prieten apropiat, nu vă mai iubește… și suferiți? Vă contraziceți în cele câteva fraze pe care ați reușit să le scrieți în afara textelor despre admirabilul „stat de drept” … păi, ori mă iubesc numai pe mine , ori îl iubesc și pe amfitrion și-i iubesc pe ceilalți? Nu țin morțiș să vă contrazic, căci inima mea este încăpătoare…Dar nici o femelă Alpha nu se poate iubi la fel de complex pe cât se iubește un mascul care nici pe departe nu e Alpha , dar „prinde” esența propriei sale superiorități ilustrând mica legătură dintre mine și domnia-sa prin fabula BOUL ȘI BROASCA, în care, țin să precizez – ca să nu se producă regretabile confuzii- eu sunt, evident, simpatica broscuță… în timp ce masculul non-Alpha este… celălalt personaj, ca să zic așa… De ce zic că vă iubiți? Păi, iată de ce:

    @contele spune, noiembrie 2 , 2009 la 8:08 a.m.
    Mamă, ce deștept sunt !

    @contele spune, octombrie 31 , 2009 la 10:14 a.m.
    Mulțumesc pentru deferență (absolut necesar când stai de vorbă cu un conte ).

    @contele spune, octombrie 31 , 2009 la 10:41 a.m.
    Eu sunt un aristocrat ,domnule !

    @contele spune, octombrie 31 , 2009 la 10:46 a.m.
    Zi-o pe aia dreaptă :ți-s simpatic ?

    Am luat câteva ziceri, așa, la rând, nu a trebuit să aleg … Și n-am mai dat exemplul cu puzderia de neuroni, pe care l-ați folosit spre a arăta ce proști suntem noi, ăștia mai „recenți” de pe blog , față de ăia mai vechi, ca dumnevoastră, exemplu care vă e atât de drag… Asta deoarece, deși este textul meu preferat din opera dumneavoastră, m-am temut să nu-și piardă farmecul inefabil, prin repetiție.

    • „puzderia de neuroni, pe care l-ați folosit” ! Excelent ! Numai de-ar pricepe şi el ceva ! 😉
      Că-s mai mulţi ! :mrgreen:

  13. O zi bună! Cât poate fi!
    Când am citit hotărârea dată în dosarul dumneavoastră m-am îngrozit. Am considerat că va fi un precedent! Așa a fost! am văzut rechizitorii și hotărâri care citau. Să nu fie plagiat dădeau și sursa. Dosarul dumneavoastră! Din câte știu precedentul judiciar nu este izvor de drept! Sau am trecut la sistemul anglo-saxon fără să știm. Măcar să fi copiat tot! Nu am fost de acord întotdeauna cu dumneavoastră atunci când drumurile noastre s-au intersectat! Dar de aici la ce se petrece azi e cale mult prea lungă! Cred că vinovat este și sistemul de învățământ. Trecerea la sistemul de grile, determinat de interesul profesorilor de a nu mai pierde timpul cu citirea lucrărilor scrise, oare aveau ore în alta parte? cu plată? Oare examenele de admitere în magistratură nu sunt examene de respingere din magistratură? Totul se rezumă la memorie? Cred că da! Altfel cum să îl paradești pe unul care ți-a zis ceva de mamă acum 10 ani? Cum să dai bonus 10 % la stabilirea unui prejudiciu, așa, de la nașul, pentru ca apoi să te plângi că nu se recuperează pagubele ? Sunt prea bătrân! nu pot interveni! Dar acum aveți dreptate! Vai mama noastră!

  14. Răspuns: există, dar nu se pedepsește dacă servește statului „de drept”.
    Motivul? unii judecători n-au imaginație să brodeze original pe marginea unor „probe”, și atunci copiază de la „antemergători”.
    Ce motive să înșiri după niște „dovezi zdrobitoare” precum am auzit că; se știe că; e de notorietate faptul că; nu sunt probe directe, adică de netăgăduit, dar sunt probe indirecte, adică niște alea pe marginea cărora poți face raționamente logico-juridice? căci, dacă împricinatul spune la telefon „ia-mi și mie niște prăjituri!”, e clar că e vorba de mită.
    Concluzia: există, și ce dacă?

  15. surasul misterios al calcanului, spune ceva extrem de relevant:

    ,,Cine crede ca, dupa ce a distrus o tara-ntreaga prin votul sau, poate intra si aici, ca sa-i arate cu degetul pe „borfasii rosii”, fara sa i se replice, se inseala. ”

    Acum intelegi de ce folosesc singularul ? Daca nu, cred ca altii vor intelege.
    Afirmatia de mai sus este cea mai grava si nepermisa alegatie pe care am putut sa o citesc pe acest blog. Ea denota grave carente in ceea ce priveste intelegerea conceptului de democratie.
    Exista vreo diferenta intre tine si #rezist ? Raspund tot eu: Nu exista. Ca si topaitorii bezmetici din Piata Victoriei, manifesti acelasi dispret profund fata de alegator. Cu alte cuvinte, alegatorul este prost, alegatorul este de vina pentru ca Romania a fost deviata de la cursul sau firesc catre implinirea ca natie independenta, suverana si indivizibila.
    Poti sa spui orice (fara sa jignesti, desigur) in dialogul (sau monologul) de pe blog, dar nu este permis (dupa parerea mea) sa minimalizezi dreptul fundamental al cetateanului generic, recte, acela de a vota liber. Intotdeauna vina unei optiuni gresite apartine tuturor candidatilor la o functie publica.
    Responsabilitatea revine atat castigatorilor, cat si perdantilor, in egala masura.
    Putem, noi, sa acuzam cetatenii care au votat pentru suspendarea lui Traian Basescu ? Cei de dreapta o fac. Gresit.
    Putem, noi, sa acuzam romanii care l-au votat pe Yohannis ? Cei de stanga o fac. La fel de gresit.
    In ultimul caz, o parte din vina o poarta si Victor Ponta (care trebuia sa accepte o confruntare directa cu actualul presedinte, la televiziunea nationala, O SINGURA aparitie la televizor. NU la televiziunile de scandal. O singura intalnire, in care sa vorbeasca despre Romania, nu despre casele lui Yohannis. Ce a facut staff-ul lui incompetent de campanie (condus de Liviu Dragnea) ? Absolut nimic. Ba chiar ma intreb daca nu a sabotat. Evenimentele si mai ales precipitarea lor care au condus la pozitia actuala in partid a lui Dragnea par sa confirme supozitia.
    Ce a facut PSD ? Si-a fortat liderul sa candideze, desi, daca m-ar fi intrebat, i-as fi sfatuit sa-l sustina pe Tariceanu, Ponta nefiind pregatit, in acel moment, pentru o asemenea inalta functie. Nu ar fi existat, foarte probabil, momentul de sincopa din 2016, iar guvernarea PSD ar fi avut continuitate si, probabil, mai multa coerență. Si, mai ales, PSD nu l-ar fi avut pe Dragnea in calitatea de lider absolut al partidului. Se vede ce a facut Dragnea cu o asemenea putere: Si-a daramat doua guverne si a exclus din partid primarul celui de-al doilea oras al Romaniei: Capitala sa culturala. Serveste acest comportament imaginii PSD ?
    In fine, ajunge, daca ai fi colegul Fragmentarium ar merita sa intru in mai multe detalii de politologie, ideologie si psihologie sociala. Teme grele care nu sunt la indemana oricui.

  16. Ezista da nu se pune.

    N u se pune la plagiat decat ca cadn e vbiorba despre castig – bani, diplome, note (la scoala ii zicea a copia)

    In cazul evocata de mnevoastra se cgeama :”hurisprudenta” si eficacitate

    Insa stimata gazda parca 10 ani in urma erati ceva parlamentar , da? Si sef de grip in Camera da?

    A da .. ca jafardel zice mai sus ca cum „ultimii dușmani care-au fost depistați sunt Funcționarii publici care pun bețe în roate miniștrilor competenți” .. sa zic asa in sfarsiot s[-au prins si fraierii ca e sabotati.
    Nu retrag cuvantul .. despre asta este vorba sabotaj. Unii din sutele de mii angajati in perioada Basescu (2004 : 850.000 bugetari; 2012 : 1.250.000) presteaza la 2 stapani …

    Demonstratie :
    1) grefierii au primit leafa ciuntita .

    Lia Olguta Vasilescu a declarat miercuri ca salariile grefierilor au fost calculate gresit de catre cei de la Resurse Umane si a sustinut ca veniturile acestora nu aveau cum sa scada in urma aplicarii legii privind trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

    Grefierilor „li se calculeaza gresit salariile de catre Resursele Umane si se interpreteaza gresit legea”, a declarat ministrul Muncii, precizand ca ghidul de calculare, aprobat impreuna cu Curtea de Conturi, este publicat pe site-ul ministerului „de o luna de zile” iar „cei de la Resurse Umane puteau sa il consulte”.

    Pur si simplu cineva a calculat gresit si poate cineva ar trebui sa isi asume raspunderea„, a continuat aceasta.

    Gresit?!
    Exact la tanc?! Exacta cand trebu9a si mai ales unde trebuoiau s-au gasit functinari ai statlui sa claculeze gresit ? intr0o trebsaora care agita spirtelele de luni e zine? Gresit?!

    Io nu crez .. si ce o fi aia cineva ar trebui sa isi asume raspunderea? {Pai in minister CINEVA este ministrul (si mai sunt o graoxza de cineva :cineva trebuie sa fuca asta ala..” cineva trebuie sa faca inventarul camerei” samd). Corect ar fi sopst ca cine este CINEVA sa fi zis : ‘ La prima vedere neglijenta. Au fots concediati seful si inca 2 persoane . La o a doua vedere i sa vede4m caca nu e caz de procuratura” . Asa insa ramane ca PARTIDUL lui CINEV A areo traba cu justitia …

    2) Bucuresti :
    a)22 octombrie 2016, Marşul pentru Basarabia organizat de Platforma Unionistă, manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară Cei mai multi, daca nu titi manifestantii venisera din Basarabia. Pentru ca unii au încercat să intre pe Calea Victoriei, forţând cordonul de jandarmi, ei neavând autorizaţie să meargă pe acel traseu până în Piaţa Universităţii , cinci manifestanţi care participau la marşul au fost ridicaţi şi duşi la Secţia 4 de Poliţie pentru identificare şi audiere, (mediafax)

    b)22 ianoare 2017 , seara , proteste spontane in fata Guvernului . Se intra pe carutzabil.. Micusir Dan partcia cu un sugar in vrate .. Nici o inyterventie, nici o amenda.
    Continua preiestele, beculesc tinad noaptea ca hotii .. nimeni nu este deranjat , nici o amneda (cate 5 .lei de caciula ptr mers pe caritzabil … cati bani se strangeau?)

    c)2 decembrie 2017 – un grup „spontan” intra pe carutzabil in ta Victoriei ca sa demointeze niste schele propretatea primariei. Un intelectual, pesmene din specia jagardel, Sandi Matei pe numele lui loveste un bizon batran si il pue jos (a da.. ca orice emul al Basescului si Jagardel se pricepe la dat cu capu in gura!) . Ia incercati mneavoastra sa va plimnbati prin piata aia ca prin Herstrau si pe urma dati pe aici mesaj cu cat ati contribuit la buget…

    d)20 ianuarie 2018 – protest spontan-organizat … Pta Universitatii protestatarii încercau să ocupe Piața Universității, trecând peste gardurile amenajate de Jandarmerie si un jandarm ar fi l,lovit un prorestatar mai in varsta. ..Imdaita ancheta coine e golanu care a lovit protestatrul ?

    Ia comparati a cud. Este ca e o diferenta de tratament ?

    Concluzie: gubernu si PSD ul se sabordeaza. A se vedea https://fr.wikipedia.org/wiki/Sabordage

  17. Aramis
    ,,o irosire atat de mare de timp si bani pentru a dobandi titluri fara valoare..”

    Nu este o irosire, pentru ca banii se intorc cu dobanda. (Z)
    Ca sa nu mai spun de utilitatea lor in confectionarea de CV-uri, criteriul suprem in obtinerea unor functii bine remunerate si aducatoare de pensii consistente.
    De ce aceasta goana ? Pentru ca se poate, stimate coleg.

  18. Luminița Arhire spune:
    MARTIE 8, 2018 LA 1:26 AM

    Nu ma pot abtine (si-mi cer scuze pentru asta, dar si pentru ca azi este 8 martie).
    Spuneti ca n-ati avut timp sa-i raspundeti colegului d’Artagnan, probabil (dupa umila mea parere), ocupata fiind cu consultarea scrierilor mai vechi ale distinsului coleg. (Z)
    Deduc din comentariul intarziat ca dvs, doamnele inteligente, aveti o fascinatie instinctiva fata de baietii aroganti si cu tupeu, mai ales daca acestia detin si ceva umor. Probabil ca ati fi in stare sa le cautati cugetarile, daca acestea ar exista, mergand in josul timpului, pana la inceputurile internetului.
    Ma intreb: Presa de dreapta nu mai scrie nimic interesant despre CTP ? Eu spun: Propuneti-le dvs articole, pe care, ei, sa le publice. Cred ca le-ar creste audienta si nu glumesc de loc cand emit o asemenea predictie.
    …La Multi Ani, de ziua Femeii. Sper ca NU ati intrat si dvs in miscarea de rezistență #MeToo, ca ma impusc in cap. N-ati mai lasa nici cea mai mica sansa, bietilor masculi.

    • @ZeV , martie 8, la 10.45 a.m.

      Scuzați-mi ignoranța… dar cine spuneați că ar fi „băieții aroganți și cu tupeu, mai ales dacă aceștia dețin și ceva umor ”? Prietene, dacă-l plăceți pe cel la care bănuiesc eu că v-ați referit, și considerați că are și umor, vă puteți uni destinele… va fi o construcție solidă iar domnia-sa fiind deținătorul a „ceva umor”, o să râdeți de-o să vă prăpădiți … „Gluma ” sau ce-o fi fost aia cu înscrierea în ME TOO, nu se putea referi la mine, ci tot la distinsul dumneavoastră prieten care are senzația că este hărțuit sălbatic din blog în blog și din platformă în platformă de diverși cetățeni care se-nnebunesc după aroganța, tupeul și umorul lor. Textul dumneavoastră , prietene, e tare slăbuț … erați mai inspirat pe vremuri …pe când mă admirați, dar nu vă mai pun citatele, că nu sunt răutăcioasă. În schimb, „incontinența” asta de „postăcel” care afirmă :„nu mă pot abține!” îmi amintește de CTP îmbătându-se în BLANȘETA , de unul singur și ascultând FĂRĂ ZAHAR. Deoarece, ca și dumneavoastră, FĂRĂ ZAHĂR nu se PUTEA ABȚINE !!!. https://www.youtube.com/watch?v=YUz5XDERIt8

  19. D-le Nastase,

    referitor la mesajul pe care mi-l adresati la postul precedent, cum ca nu veti tolera jignirile pe acest blog: cu tot respectul, va inselati. Am convingerea ca impresia dvs., conform careia raspunsul meu catre ZeV – sters de dvs. – era insultator, s-a datorat unei lecturi pripite a comentariului respectiv. In acel mesaj, n-am facut altceva decat sa citez comentarii postate de ZeV, prin 2010, pe blogul Elenei Udrea, in care-i lua la trei pazeste pe antibasisti, si sa constat: „Iata ce ‘respectuos’ le vorbea ZeV idiotilor care incercau sa opreasca mersul istoriei” (adica acelora care criticau „revolutia” basista). Calificativul „idioti” traducea parerea de atunci a lui ZeV fata de antibasisti, nu era in nici un caz o insulta din partea mea catre el. Nu ca mi-ar parea rau de mesajul pe care mi l-ati sters; imi pare rau ca-mi atribuiti o atitudine care nu ma caracterizeaza.

    • Este un dialog indirect care nu ma intereseaza in calitate de gazda. Eu pun in discutie anumite teme. Nu ma intereseaza istoria personala a celor care comenteaza ci doar opinia lor exprimata acum.

  20. Motanul Incaltat

    Ce spui d-ta nu este de respins in totalitate, numai ca pleci de la o premisa complet falsa:

    ,,Ceea ce s-a petrecut in Ucraina era o problema interna a Ucrainei.”

    Zau, chiar asa ? Credeam ca pe acest blog de elita nu exista naivi. (Z)

  21. Ghita Bizonu

    Perioada de respiro in Romania, dupa moartea lui Dej (1965 n.r.) se datoreaza faptului ca Ceausescu, ce nu detinea controlul absolut, era preocupat sa-si consolideze puterea, obiectiv atins dupa Congresul al X-lea al PCR din 6-12 august 1969 si avea interes, pana atunci, sa castige bunavointa Occidentului. In plus, in PCR exista, inca, o conducere colectiva, compusa, in parte, din oameni cu vederi ceva mai reformiste.
    ,,Regimul politic al lui Nicolae Ceauşescu s-a caracterizat, în primii ani, prin continuarea liniei politice de independenţă faţă de Moscova, etapă culminând cu momentul condamnării publice a intervenţiei trupelor Pactului de la Varşovia în Cehoslovacia. Statele occidentale au profitat de această atitudine în speranţa de a diminua influenţa sovietică în blocul comunist.
    În aceste condiţii, Ceauşescu a jucat un rol vizibil pe scena internaţională, iar România a primit masive împrumuturi externe care să finanţeze politica socialistă a regimului. Efectul vizibil în rândul populaţiei a fost o creştere relativă a nivelului de trai.

    Cea de-a doua etapă coincide cu instaurarea dictaturii naţional-comuniste şi a revoluţiei culturale caracterizate prin preluarea tuturor pârghiilor în stat, un accentuat cult al personalităţii şi un aparat de stat capabil să reprime orice formă de opoziţie. Politica economică a lui Ceauşescu de industrializare şi urbanizare forţată s-a dovedit falimentară, în anii ’80 România trecând printr-o accentuată criză morală, socială şi economică, timp în care majoritatea populaţiei trăia la limita subzistenţei.
    Nicolae Ceauşescu a refuzat orice tentativă de schimbare şi nu s-a arătat dispus să accepte reformarea sistemului.”

      • Eu am trait, am primit educatie si am si muncit in acea epoca, cu lumini si umbre, ca orice epoca istorica. Dupa 1980, ponderea imbrelor a crescut, din pacate, exponential, pana cand echilibrul fragil s-a rupt in 1989. Unii au ramas cu nostalgii pe vecie, mai ales pentru ca tineretea si iubirile lor sunt legate indisolubil de acele vremuri.
        Te inteleg.

    • @ZeV: ”Cea de-a doua etapă coincide cu instaurarea dictaturii naţional-comuniste şi a revoluţiei culturale …”

      Nu-i vorba de instaurarea unei ”dictaturi” național-comuniste. Mai degrabă a fost o revoltă împotriva dictaturii internaționaliste.
      A fost un revers față de intervențiile internaționalismului socialist manifestate prin amenințări directe (planul Valev-1964 pentru România) și intervenții armate (Ungaria-1956, Cehoslovacia-1968) în statele membre care calcă alături de drumul trasat de URSS; dictatorul-șef al ”grupării” socialiste.

      Cu alte cuvinte, orice încercare de a încălca suveranitatea națională, conduce inevitabil la renașterea mișcărilor naționale de rezistență (ținute forțat sub obroc) și, eventual, desprinderea din ”club”.
      Vezi ce se întâmplă și astăzi în UE: alegerile din Italia, Brexit, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia.

      Deci, se pare că istoria se poate repeta și cu UE tot din cauza unui dictator-șef al UE, sau grup restrâns și egal de dictatori, dintre care unul este ”mai egal”, care decid cine merge ”corect” pe drumul trasat.

      Desigur, nu în România, care pare să-și urmeze destinul de a fi întotdeauna ultima care să urmeze o cale de desprindere.
      Cum s-a întâmplat și în Decembrie ’89, abia după ce Basarabia și Bulgaria ne-o luaseră înainte în Noiembrie.
      Și asta din cauza unor conducători cu tendințe fanariote prea speriați să nu-și piardă privilegiile garantate de ”poartă”, care-și justifică atitudinea NE-NAȚIONALĂ, prin ”înțelepciunea politică” a zicerii: ”Capul plecat sabia nu-l taie”.

  22. Europa? Tratate evropene?
    My ass cum zic muricanii …

    Încă o ŢARĂ BOGATĂ din Europa îşi deschide GRANIȚELE: Românii vor putea pleca SĂ FACĂ BANI! Capital Autor: Raluca Ionescu-Heroiu | joi, 08 martie 2018
    Din titlu imnteleg ca pana acum … nu prea..
    O cauatre pe NET : germania muncitori romano :

    O clădire plină de români şi moldoveni, incendiată intenţionat în Germania.
    Dezvăluiri: sclavia modernă a muncitorilor ROMÂNI în GERMANIA…
    Cartier pentru 600 de angajați români, în Germania. Localnicii se opun.
    Scandal pe piața muncii din Germania: Muncitori români, lucru ilegal pe șantierul noului aeroport din Berlin

    si8 mai sunt de din astea!

    hm.. cica erau 5 libertati prontre care si ala al muncitorilor sa caute si sa stebileasca priunde in UE…

    Dar vcama sa e cu tractatele nmuma Junmckers, Timemans si Macovei nu stiu …

  23. daca o hotarare are o mie de pagini, de ce se mai face și un dosar ?
    in justitie se plagiaza direct proportional cu gradele de jurisdictie.
    sensibilitatea la plagiat, autoplagiat nu există.
    prin cantitatea de plagiate justiția este o plaga uriasa in corpul social.
    citatul excesiv, reprodusul aiurea de texte de lege – e tot plagiat,
    chiar de se indica, chipurile ,sursele.
    cine mai poate educa monștrii pentru care tehnicile recente de editare
    sunt mlastina ideala de a prospera in lene profunda ?
    Chiar de nu gandesc, nu se poate spune ca nu muncesc
    dacă produc mii de pagini de maculatura.
    sa se puna naibii un impozit usturator pentru juzii pe care nu-i
    incap miile de pagini de ineptii, 10,20,30 lei si așa mai departe de pe la 15-20 de pagini in sus !
    am ajuns mai rau ca la 1830 cand scartarii pe hartie descoperisesa scrisul etajat, cu caturi, dar atunci
    a dat domnia lege si s-au dus caturile.
    Hai barbarie !

  24. […] Într-o postare pe blogul său, fostul lider social-democrat îi îndeamnă pe liderii PSD-ALDE să treacă la fapte şi să modifice Codul de procedură penală. Mai mult, sugerează Năstase, ”behăitul permanent” să treacă în plan secund, întrucât asta nu ajută la absolut nimic. […]

  25. Congresul Extraordinar al PSD: Candidatura premierului Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv al formatiunii, un pas necesar spre revenirea la cumulul sef partid-sef guvern

    Ruperea pozitiilor de presedinte PSD si de sef al Guvernului, detinute de aceeasi persoana, asa cum este in traditia politica europeana, a jucat un rol nefast in comunicarea dintre cele doua pozitii. In opinia mea, cele doua pozitii au fost despartite din motive care raman de discutat. Cert este ca despartirea lor a obstructionat exercitarea mandatului popular obtinut de PSD in alegerile parlamentare din 2016. Nu stiu daca acesta a fost un obiectiv urmarit de cineva. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut mari dificultati, fiind nevoit sa ruleze trei premieri, pentru a impune respectarea si implementarea programului politic de guvernare. PSD este cel mai mare partid, o armata politica pe care sunt atintiti ochii multor partide cu probleme de efective, pentru racolari individuale sau inglobari de fragmente din acest partid, in cazuri de defectiuni ale leadershipului sau de sciziune a formatiunii. Deja cei cinci (sau mai multi) critici interni ai Congresului convocat de Liviu Dragnea sunt posibile linii de fractura. Cei care, pana acum, s-au declarat in mod deschis impotriva lui Liviu Dragnea, sunt Codrin Stefanescu, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Nicolae Banicioiu si Serban Nicolae. Nu este exclus ca la Congres sa creasca numarul lor sau sa apara evenimente neprevazute. Parerea mea este ca Congresul va trebui sa acorde o atentie speciala continuitatii de leadership la varful PSD, pentru a nu fi nevoie de un alt Congres, in cazul in care lui Liviu Dragnea i se va “intampla ceva”, politic sau juridic, prin “martie”, cum a sunat o amenintare pe care liderul partidului a facut-o cunoscuta public, cu ceva timp in urma. O astfel de consolidare si de continuitate de leadership s-ar realiza prin alegerea premierului Viorica Dancila in functia secunda din partid, de presedinte executiv al PSD. Nimeni nu ar avea castig de cauza, fie moral, fie de voturi, daca ar contesta aceasta alegere si o eventuala succesiune. Pozitia de autoritate din fruntea Guvernului si stagiul de europarlamentar, cu tot ce inseamna cunoastere, relatii si influenta institutionale la nivel de executiv comunitar, sunt argumente care nu pot fi egalate de nicio alta pretentie. Intreaga social-democratie europeana trece prin momente foarte grele, dar, indiferent ce se va intampla cu cea romaneasca, Viorica Dancila va fi steagul care va avea cele mai putine sanse sa se scufunde.

    • Ati fost un draguț față de doamna Virocia Dăncilă, având în vedere data din calandar la care ați postat comentariul.
      Totusi, nu cred că discriminarea pozitivă este în beneficiul femeii, in general, si actului de guvernare din Romania, in special.
      Oricum, nu cred ca ,,stagiul de europarlamentar” determina automat, prin el insusi, ,,influenta institutionala la nivel de executiv comunitar”.

  26. Pare să aibă ceva urme de plagiat ?
    ȚARA FURATĂ
    Radu Pietreanu
    Ce grea, insuportabilă povară…
    Cum să le spun săracilor nepoți
    Că am avut cea mai frumoasă țară
    Și am lăsat-o pradă unor hoți?
    Vinovătia o să-mi ardă fața
    Căci țara-n care morții noștri zac
    Am apărat-o mii de ani cu viața
    Și am pierdut-o într-un sfert de veac
    Cum ați ajuns, cretinilor, în frunte?
    Cum de ne-ați păcălit ca pe berbeci?
    Slugoi ai intereselor mărunte
    Cu buzunarul cald și ochii reci
    Cum naiba ne-ați convins să punem botul
    La kilul de ulei sau biscuiți
    Și să vă dăm de bună voie votul?
    Născarea mamii voastre de bandiți…
    Uitați-vă o clipă în oglindă
    Vă este scris pe frunte ”trădători”
    Nu e blestem pe toți să vă cuprindă
    Nici moarte să vă ia de mii de ori
    Jigodii grohăind cu mintea-n ceață
    Care nu mai aveți nimica sfânt
    Voi i-ați băgat, cu zâmbetul pe față,
    Pe mama și pe tata în mormânt
    Din pensia lor, jignitor de mică
    V-ați cumpărat mașini și vile mari
    I-ați înjurat spre a vă ști de frică
    Și i-ați persecutat ca pe tâlhari
    Voi ne făcurăți, dintr-un neam de vază
    Popor de căpșunari și cerșetori
    Si-ați pus otravă-n fiecare frază
    Din zilnicul discurs de infractori
    Din impostură ați făcut paradă
    Iar din profesori ați făcut stafii
    Valorile se vând la colț de stradă
    Pe bani puțini, spre-a supraviețui
    Voi ați manelizat întreaga țară
    Voi îi plătiți regește pe tâmpiți
    Cultura vi se pare o povară
    Și s-o-nțelegeți nu prea reușiți
    V-ați adunat în Parlament cu toții
    O gașcă de pungași și derbedei
    Vă șantajază interlopii, hoții,
    Și ne ucideți să trăiască ei
    Atât vă zic : rușine să vă fie
    Bastarzi îmbogățiți prin furăciuni!
    Vă doare-n dos de biata Românie
    Și-ați transformat-o-n casă de nebuni!
    Demisionați, de mai aveți decență,
    Întoarceți-vă-n grote și-n noroi
    Caci țara e în stare de urgență
    Nu vrea să mai plătească pentru voi!
    Băi sclavilor, câți bani v-a dat Chevronul
    Să bateți amărâții din Pungesti
    Cu cizmele, cu pumnii și bastonul?
    Cât costă drepturile lor firești?
    Ați dărâmat și fabrici și uzine
    Sau le-ați vândut pe câțiva euroi
    Dar țineți minte, vremea plății vine!
    O să ne cerem țara înapoi!
    Ce șpăgi v-au dat ca Roșia Montană
    S-o vindeți, otrăvind-o-n cianuri?
    Ce monstru v-a dat viață? Ce satană?
    Ce târfă renegată în călduri?
    Cine plătește, viermilor, dezmățul
    În care zi de zi vă lăfăiți?
    Cum nu v-alungă Cel De Sus cu bățul
    Când numele Său sfânt îl terfeliți?
    Închideți școli, cantine și spitale
    Și ridicați bordeluri, săli de joc…
    Ori n-aveți șansa unor minți normale
    Ori vreți să ne exterminați pe loc
    Ne-ați invadat și prin televizoare
    În zi de Paști sau seara de Ajun
    Și cu tupeu de javre ordinare
    Ni l-ați impozitat pe Moș Crăciun
    Ne-am săturat de prinți și beizadele
    Care se sparg în fițe și-n figuri
    De șmecherași de lux și de lichele
    Ce-s ale voastre seci progenituri
    Când fiul meu ce-nvață și ia BAC-ul
    Îmi spune printre lacrimi ”sunt șomer”
    Îmi vine să vă dau la mama dracu
    Cu tot cu Parlament și Minister
    Când faceți nesfârșite împrumuturi
    Și împărțiți paraii între voi
    Îmi vine să vă tăbăcesc în șuturi
    Căci cei datori rămân doar proștii. Noi!
    Bețivi, drogați până în gât și peste
    Pierduți cu vagaboande în orgii
    Și nu aveți rușine de neveste
    De mame, de nepoți și de copii
    Îmi vine să vă bat cu frenezie
    Ca pe covoare, ca pe antihriști
    Și să v-arunc pe toți în pușcărie
    Printre violatori și sodomiști
    Cât o să ne mai credeți oi tâmpite
    Sau vaci de muls, sau cai de călărit?
    Cât mai rânjiți cu fețe decrepite
    Când vă-ntrebăm de ce ne-ați jefuit?
    Ferească-vă Iisus de răzbunare
    De furia românului tăcut
    Când va începe Marea Demascare
    Vă veți dori să nu vă fi născut
    Șacali bolnavi, vi se cam strânge lațul
    Și vi se înfășoară peste bot
    Căci Dumnezeu din cer v-a luat sațul
    Și bunul simț și etica și tot
    Atunci când veți citi aceste versuri
    Sau, mai corect, cand vi se vor citi
    Veți plânge peste tot facând demersuri
    ”Să-l aruncăm pe ăsta-n pușcării!”
    Dar n-aveți cum să arestați o țară!
    Nu suntem un popor de retardati!
    Și-n locul meu la gât o să vă sară!
    N-aveți puterea să-i intimidați!
    De v-ați recunoscut în cele scrise
    Voi, hahalere, oameni de nimic,
    Voi, viruși, bube, jeguri compromise,
    Hai, faceți bine și muriți un pic!

  27. Ce înseamnă să ai cojones !
    „Polonia amenință cu ieșirea din Uniunea Europeană, dacă Bruxellesul nu încetează presiunea: ‘Ar putea avea un efect nedorit’

    Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a apărat joi legile pentru reformarea sistemului de justiţie şi a avertizat Bruxellesul privind critica puternică venită de la UE faţă de reforme, spunând că ar putea avea un efect nedorit, scrie Reuters.

    Morawiecki s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a încerca să rezolve conflictul dintre UE şi Polonia cauzat de criticile aduse de blocul european faţă de reforma în justiţie din Polonia, scrie news.ro.

    Morawiecki i-a prezentat lui Juncker documentul explicativ privind noile legi iar apoi le-a spus jurnaliştilor că se aşteaptă la o analiză în profunzime a documentului de către Comisia Europeană, care ar putea dura câteva săptămâni.

    Reformele propuse de naţionaliştii polonezi aflaţi la putere au fost criticate de către reprezentanţii societăţii civile, organizaţii internaţionale, Uniunea Europeană şi partidele din opoziţie din Polonia pentru că oferă guvernului un control mai mare asupra instanţelor de judecată.

    „Aceste discuţii au fost foarte constructive şi promiţătoare”, a spus Morawiecki, după întâlnirea cu Juncker.

    „Cu siguranţă vom continua discuţiile şi sper ca, mai devreme sau mai târziu, viziunile noastre să se apropie chiar mai mult, să se apropie îndeajuns încât să putem ajunge la un acord privind reformele judiciare”, a adăugat el.

    Documentul polonez arată că reformele sunt necesare pentru a creşte eficienţa şi pentru a înlătura judecătorii „care au fost implicaţi în activităţi dezonorante” în timpul perioadei comuniste din Polonia.

    Dar în document se precizează şi că statele liberale din UE nu ar trebui să pună prea multă presiune pe Varşovia pentru că ar putea duce la „creşterea sentimentului anti-european” în Polonia.

    „Poate duce la o creştere a forţelor politice populiste, care vor slăbirea sau dezintegrarea Uniunii Europene”, se arată în document.

    Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că blocul european a primit documentul şi că dialogul va continua.”

  28. Demisie de răsunet la Bruxelles! Monica Macovei părăsește Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

    MONICA MACOVEI – CONFERINTA
    Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE). Decizia a fost luată după ce a cerut explicații privind invitarea fostului prim-ministru Victor Ponta ca vorbitor la summitul Alianței din 22 martie 2018, la Bruxelles.

    În demisia depusă, Monica Macovei amintește că, în cei peste doi ani în care a fost membru ACRE, au existat mai multe divergențe între opiniile personale și politica implementată de conducerea Alianței. Monica Macovei a dat doar două exemple:

    1. Menținerea partidului AKP, condus de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, în ciuda realității tot mai îngrijorătoare din Turcia sub dictatura Erdogan.

    “Am votat, alături de alți colegi din Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, pentru excluderea AKP din Alianță, dar majoritatea membrilor ACRE a votat anul trecut pentru păstrarea acestui partid în Alianță. V-am solicitat în scris reluarea votului la Consiliul ACRE care a avut loc în Armenia, în decembrie 2017, argumentând agravarea situației din Turcia, dar cererea mea a rămas fără răspuns și efecte”, susține Monica Macovei.

    2. Invitarea fostului prim-ministru român, Victor Ponta, ca vorbitor, la reuniunea din 22 martie 2018 a ACRE, la Bruxelles.

    “ Este bine cunoscut faptul că Victor Viorel Ponta a plecat din funcția de premier în urma unor proteste masive de stradă în România, după tragedia de la Clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața într-un incendiu 64 de tineri. Tragedia s-a produs din cauza corupției din administrația guvernată de Victor Viorel Ponta. Fostul prim-ministru are calitatea de inculpat, este acuzat de corupție, fals și spălare de bani, iar un termen al judecării dosarului penal este chiar în această lună. Victor Viorel Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat, așa cum au decis instituțiile responsabile din România. În mandatul său de prim-ministru, statul de drept din România a primit o lovitură dură, prin modificarea rapidă a legislației, revocarea Avocatului Poporului, a șefilor Parlamentului și suspendarea președintelui României.”, motivează Monica Macovei.

    Monica Macovei susține că „prezența inculpatului Victor Ponta ca vorbitor la o reuniune a ACRE este o eroare, un demers de subminare a valorilor și principiilor enunțate de Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni și un act de sfidare a cetățenilor cinstiți din România și din toate statele europene”.

    Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat explicații în ședința de Grup din 6 martie 2018, dar răspunsul primit a fost neconvingător.

    „Este de neînțeles și regretabilă prezența lui Victor Ponta ca vorbitor la un eveniment al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, din care fac parte partide politice din multe țări, nu doar membre UE, cum este Turcia, sau partide politice din statele membre, dar fără reprezentare parlamentară. Victor Ponta încearcă să-și facă loc lângă prietenul lui din Turcia, dictatorul Erdogan”, declară Monica Macovei.

    Monica Macovei rămâne membru al Grupului Conservatorilor și Reformiștilor (ECR) din Parlamentul European.

  29. „…ar fi cazul ca parlamentarii să inteleaga că ei AU instrumentul de a indigui prin legi inteligente si echilibrate astfel de abuzuri.”

    Excelenta observatie! Dar au ei oare si curajul de a folosi acest instrument?

  30. Ce nu prea inteleg de ce profesorii de drept penal nu prea comenteaza aceste originalitati ale dreptului penal al ICCJ cum ar fi inovatia prezumtiei de vinovatie si faptul ca o condamnare se poate baza pe marturia unui singur denuntator sau niciunul si doar pe probe indirecte.

    Baroul tace si el. Politicienii inteleg taca caci un abuz un servicu sau o mita virtuala se aranjeaza sau poate chiar au schelete in dulap dar marii intelectuali nu prea au de ce sa se teama

    Nu sunt din domeniu dar parca principiul cu ” Testis unus , testis nullus ‘ parca exista de multisor de la romani. Inteleg ca sistemul finantarilor europen si burselor de cercetare europene mai poate inmuia unele constiinte si inchide unele guri dar nu pe toate. Este ministrul justitiei singurul profesor de drept cu constiinta ?. Daca este asa degeaba mai faci legi caci nici actualii nici viitorii judecatori nu prea au de la cine sa intelega prezumtia de nevinovatie, . Sa inteleg ca nu mai avem decit citiva oameni de drept cu constiinta ?. Salvarea va veni numai cand vom fi atat de bogati ca citeva zeci de mii de Euro de finantari europene nu vor vor mai putea inmuia constiinte ?

Lasă un răspuns