Receptie cu ocazia Zilei nationale a Bulgariei

Aseară, am participat la receptia oferită de ambasadorul Bulgariei, Todor Churov, cu ocazia Zilei nationale. Un eveniment important, la care a fost prezent si ministrul român de externe, tinand cont si de faptul ca, in această perioadă, Bulgaria asigură presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Mi-am adus aminte, cu acest prilej, de actiunea comună prin care celebrul „tandem” pe care l-am realizat cu fostul rege al Bulgariei – premier in acea perioada – Simeon de Saxa Cobourg Gotha, a obtinut aderarea la NATO si a finalizat negocierile pentru intrarea in  Uniunea Europeana. Un exercitiu de cooperare si de bună vecinătate.

In acei ani, dar si după aceea, am continuat să ne vedem, alături de familiile noastre. Adaug o fotografie, cu Dana si cu Mihnea, din vara anului 2004, cand am petrecut câteva ore, impreună cu premierul Simeon, intr-o statiune bulgară de la malul Mării Negre.

32 de gânduri despre “Receptie cu ocazia Zilei nationale a Bulgariei

  1. Lumea asta occidentala este bolnava rau.
    Bolnava la cap!

    In acest sens o stire recenta : Marine Le Pen, Frontului National, a fost inculpată, joi pentru difuzarea de imagini violente pe Twitter.
    Faptele incriminate dateaza din 16 decembrie 2015, cand Marine a pus pe Tweeter fotografii din propaganda statului islamic jihadist (IS), ca răspuns la sustinerile unei jurnaliste BFMTV-RMC, a postat în contul său trei fotografii cu textul „Daech c’est ça! “: Fadi Ammar Zidan soldat sirian (prizonier) strivit sub şenilele unui tanc, Moaz Al-Kasasbeh pilot iordanian ars de viu într-o cuşcă şi o fotografie a jurnalistului american James Foley, trupul decapitat și capul pus pe spate.
    Publicarea fotografiilor a avut loc după ce politologul și savantul islamist Gilles Kepel au comparat partidul de extrema dreaptă cu ISIS într-un interviu de dimineață luat de Jean-Jacques Bourdin la RMC pe 16 decembrie. 2015.

    In urma unei sesizări a ministrului francez de interne din acea perioadă, Bernard Cazeneuve, către conducerea poliţiei judiciare, Parchetul din Nanterre a lansat, în aceeaşi zi, o anchetă preliminara pentru ‘difuzarea de imagini violente’ pe baza articolului 227-4 din Codul Penal (francez) , care prevede o pedeapsă maximă de închisoare de trei ani și o amendă de 75 000 de euro pentru fapta „?de a produce , de a transporta , de a disemina prin orice mijloace și de orice suport un mesaj de natură violentă, incitând terorismul
    Pesemne ca imaginele din ziarele franceze care de la locul atentatelor jihadiste care au insangerat Franta in anul 2915 erau sa zic asa kosher . Pardon, ca sa nu discriminez daeshitii, erau imagini halal . Mentionez ca la 13 noiembrie 2015 tocmai fusese comis un nou atentat – 6 atacuri, 130 morti, 413 raniti (din care 99 grav) si ca atentatul fusese revendicat de Daech (Isis) si ca musiu Cazeneuve se plictisea si in plus face parte dintr-i societate de protectia a animanelor deci nu se putea deda distractieie franceze nationale. biciutul pisicilor (v „d’autres chats à fouetter” )..
    Urmari : Parlamentul European i-a ridicat imunitatea parlamentară în martie 2017, la cererea justiţiei franceze. La 1 martie ac a fots inculpata pentru ‘difuzarea de imagini violente’, un delict pentru care riscă trei ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

    Sau cum comenta, in nov 2017, Marine Este mai bine să fii un jihadist care se întoarce din Siria decât un parlamentar care denunță abjecțiile statului islamic : sunt mai puține riscuri judiciare …

    Si o ne stire (adica se publica dar cui ii pasa? Acum nu e momentu! este mai international decat se crede pe Dambovita) micronicul Emmanuel Macron se crede un nou Matamore si se joaca de-a capitanul Fracasse amenitand Siria si Turcia cu interventii miliatre dar face bine ca dintai sa isi numere bombele din arseanele. Ca in 2011 Sarcomicu ramase fara …)

    Cum ziceam buba la cap sau e plina lumnea de tampiti cu doctorate!

    (Cele mai de sus sunt colationate, inclus prin plagiere din le Monde, Agerpress , EvZea si Wiki./ Cele plagiate se observa ca contin .. diacritice!)

    • Si la ei, justitia e la fel de „independenta” ca si la noi. Numai ca, la ei, „justitia” si imbecilii nu sint „de dreapta”, ci „de stinga”. Nu conteaza ca a fot dezastruos cu Mitterrand, timp de 7 ani! Il mai votam o data! Nu conteza ca Hollande e, in mod evident, un incompetent fara nici un program economic! Il votam si, desi e catastrofal, raminem de stinga! Pentru ca asa e „moral”! Pentru ca „rasismul, xenofobia, sovinismul, nazistii (Frontul Popular)”. In timp ce, la noi, „coruptia, penalii, ciuma rosie, comunistii (PSD-ul)”. Francezii de stinga sint la fel de idioti, de nocivi si de rupti de realitate ca basistii nostri. Si asta dintotdeauna. Cu mult inainte de jalnicul, puerilul, penibilul, nemotivatul, inutilul, aclamatul, adulatul si nocivul „mai ’68” (las’ c-am avut si noi „Piata Universitatii”). La ora actuala, cam jumatate din francezi sint arabi, negri, asiatici, evrei sau corcituri. Iar asimilarea biologica va continua. Mai intii, nu peste mult timp, astia vor deveni majoritari (50% + 1). Dupa care, vor continua sa se inmulteasca. Pina cind nu va mai ramine mare lucru din francezi. Apoi, vor disparea. Complet. Basca faptul ca-i arunca aia-n aer cu regularitate. Dar ei o tin langa cu „rasismul, xenofobia, sovinismul, nazistii (Frontul Popular)”. Am fost un mare admirator al culturii franceze. Astazi, mi-e scirba de francezi. Cu atit mai mult cu cit imi dau seama ca marul e putred cam de la 1789. Atunci a-nceput toata tarasenia cu „Liberte, egalite, fraternite”, „Les droits de l’homme” etc. Plus masacrele si distrugerile halucinante la care se deda „poporul bun si simplu”, care ii voia neaparat morti pe aristocrati, dar n-avea cu cine sa-i inlocuiasca. Tot cultul asta al francezilor cu „republica, republicanismul, laicitatea, drepturile omului, egalitatea” imi face sila. Niste idioti sinucigasi. Isi merita soarta.

      • Nu sint convins ca am fost suficient de clar. Pe scurt, adevaratul motiv pentru care a fost condamnata Marine Le Pen nu e „incitarea la terorism”, ci faptul ca a indraznit sa arate care e adevarata fata a „culturii”, „civilizatiei” si „religiei” arabe. Deci „incitarea la ura rasiala”. Fanaticii „de stinga” din „justitia independenta” franceza n-au iertat-o.

  2. Radu Humor spune:
    MARTIE 1, 2018 LA 8:57 PM

    Din cate stiu, exista o lege privind votul prin corespondenta, NU on-line. Daca este asa, se vor numara, in continuare, buletine de vot.

    Iata detaliile procedurale, valabile la acest moment:
    ,,Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va inscrieti in Registrul electoral cu optiunea pentru votul prin corespondenta.

    Modelul cererii pentru inscrierea in Registrul se gaseste pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, la sectiunea „Votul in strainatate”.

    Cererea trebuie completata, datata si semnata si apoi depusa personal sau transmisa prin posta catre misiunea diplomatica sau oficiul consular.

    Cererea dumneavoastra trebuie insotita de o copie a pasaportului cu mentionarea statului de domiciliu, in cazul in care aveti domiciliul legal stabilit peste hotare, respectiv o copie a actului de identitate si o copie a documentului care dovedeste dreptul de sedere, eliberat de autoritatile respective.

    Cererea trebuie sa contina urmatoarele elemente obligatorii: numele si prenumele, precum si numele anterior casatoriei; codul numeric personal; toate elementele de identificare a adresei de domiciliu sau resedinta, dupa caz; codul postal al adresei de domiciliu sau resedinta, dupa caz; adresa de e-mail; data; semnatura olografa (de mana) a solicitantului.

    Dupa cinci zile de la expirarea termenului de inscriere in Registrul electoral, puteti verifica online daca ati fost inregistrat. Pentru aceasta, accesati REGISTRUL ELECTORAL, introduceti datele personale si veti afla daca ati fost inscris cu optiunea pentru votul prin corespondenta.

    Posta Romana va va trimite, pana cel mai tarziu cu 30 de zile inainte de data alegerilor, la adresa de domiciliu sau de resedinta indicate in cerere, urmatoarele documente:
    Un plic exterior autoadresat, prevazut cu elemente de siguranta care sa asigure sigilarea acestuia, pe care sunt imprimate numele si prenumele dumneavoastra, adresa de corespondenta, adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenta si un cod de bare care asigura identificarea unica a dumneavoastra. In acest plic vor fi introduse plicul interior si certificatul de alegator;
    Un plic interior prevazut cu elemente de siguranta care sa asigure sigilarea acestuia, in care veti introduce optiunea sau optiunile dumneavoastra de vot, dupa caz. Plicul interior va contine un autocolant cu mentiunea „VOTAT”, prevazut cu elemente de siguranta;
    Certificatul de alegator;
    Buletinul de vot prin corespondenta;
    instructiuni privind exercitarea dreptului de vot, in care se indica si termenul in care alegatorul trebuie sa depuna in cutia postala sau la oficiul postal documentele necesare exercitarii votului prin corespondenta;
    toate documentele mentionate sunt incluse intr-un al treilea plic, al carui expeditor este Autoritatea Electorala Permanenta.
    Toate aceste scrisori sunt trimise cu confirmare de primire. Daca ati confirmat primirea documentelor necesare exercitarii dreptului de vot prin corespondenta, nu veti mai putea vota in cadrul unei sectii de votare.

    Votarea efectiva decurge astfel:

    Pe buletinul de vot lipiti autocolantul cu mentiunea „VOTAT” pe patrulaterul cu candidatul sau partidul pentru care optati;
    Introduceti apoi buletinul de vot astfel marcat in plicul care nu are niciun semn distinctiv pe el (in plicul interior), apoi sigilati plicul;
    Completati certificatul de alegator, mentionand data si semnand olograf;
    Introduceti plicul interior si certificatul de alegator in plicul exterior, pe care il sigilati;
    Depuneti plicul exterior (care are deja prevazute pe el datele de identificare ale Biroului electoral pentru votul prin corespondenta) la orice oficiu postal sau in orice cutie postala.

    Informatiile oferite au fost obtinute la solicitarea domnului Nick Staicu, care locuieste in Toronto, Canada.”

  3. @Surâsul misterios al calcanului îmi zice :
    ”O spun cu toata seriozitatea: dictatura militara, partid de stanga UNIC si arestarea tuturor celor care vor „democratie”.”

    A dracului coincidență Caras…Calcanule, sunt exact vorbele lui Iepurilă, vorbe pe care mi le-a spus de zeci de ori!
    Cum ți se chema blogul tău, ăla pe care l-ai șters din virtual? ”Ascuțirea luptei de clasă?”
    Hai că te las să-ți faci numărul, îți dau prea multă importanță. Iar deviem la subiecte nesemnificative.

  4. FILME CU PROȘTI… ĂĂĂĂ… CU PROST …

    Ultima mea pasiune politică este Ludovic Orban. Nu săriți să mă certați, vă rog… am motive temeinice.

    Sentimentul meu cald s-a-nfiripat , cu gingășie, la momentul T0, recte la : „Ciiiiiine… este…. generaaaalul?” ….apoi s-a dezvoltat, PAS CU PAS, la poza cu maimuța… la poza cu săbiuța… la poza cu clopul de un metru jumate… iar acum s-a consolidat: e-un sentiment plenar . Nu pierd nici o emisiune cu Ludovic Orban… sunt niște emisiuni EX-TRA-OR-DI-NA-RE ! iar azi am fost pur și simplu înfiorată de-o tandră bucurie când am auzit că spune despre decizia lui Tudorel Toader de a o revoca pe madam Codruța din funcție, următoarele:

    „Un dezastru pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea aşa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte şubredă şi că nu are la bază o analiză serioasă. (…) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eşec lamentabil, penibil”

    …după care a adăugat, calm: „POATE ȘI VÂRSTA E DE VINĂ …” Deci, domnul Ludovic, care are 54 de ani e de părere că la domnul Tudorel Toader, care are 57 de ani, e din cauza VÂRSTEI… păi bine, dragă Ludovic, înseamnă că la Klaus, care are MATUSALEMICA existență de 58 de ani pe pământ, chiar SE EXPLICĂ!!!

    Numai că VÂRSTA crează probleme de discernământ și e o problemă numai la adversarii politici… mă întreb, ce ar spune Ludovic despre Tudorel Toader , dacă acesta din urmă va ajunge – și-i doresc din suflet să ajungă !– la 100 de ani. Spun asta, deoarece despre alți seniori, având aproape dublul vârstei lui Tudorel Toader, dânsul a avut numai cuvinte frumoase .

    Despre Neagu Djuvara, care ne-a părăsit la 101 ani:

    „A fost martorul unui veac zbuciumat şi a dorit să transmită tinerilor lecţiile trecutului. Poveţele seniorului Djuvara în privinţa conduitei politice, uneori critice şi ascuţite, au reprezentat o contribuţie permanentă la menţinerea spiritului liberal în cadrul partidului, ca membru al Senatului PNL. Naţiunea română a pierdut un mare spirit, …” ( STIRIPESURSE .ro 25 ianuarie 2018)

    Despre Mircea Ionescu Quintus :

    „Am avut bucuria să particip la împlinirea vârstei de 100 de ani de către seniorul PNL, la ceremonia de la Cotroceni la care preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat cea mai înaltă distincţie a statului român ca o recunoaştere a activităţii fără egal pe care a avut-o pentru România…În ciuda vârstei înaintate, Mircea Ionescu Quintus a pus atâta suflet, atâta energie chiar şi după ce nu a mai fost preşedinte al PNL în promovarea ideilor liberale, în susţinerea şi dezvoltarea PNL.”( STIRPESURSE.ro 15 septembrie 2017)

    După cum vedeți, în exemplele de mai sus, VÂRSTA e o stare de grație, nu un defect.

    Pe de altă parte , însă, Ludovic îl poate face harcea-parcea pe Tudorel Toader, ÎN MATERIE DE DREPT( sic!) , deoarece ministrul de Justiție are „decât ”chestiile de mai jos în biografie: absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Al.I. Cuza” Iași – șef de promoție … fost procuror la Procuratura Locală Panciu, jud. Vrancea (1986-1990)… asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității „Al.I. Cuza” Iași din 1990… avocat în cadrul Baroului Iași din 1991… doctor în științe juridice, specializarea Drept procesual penal … a parcurs toate treptele didactice până la gradul de profesor universitar ( cursuri: Criminologie; Drept penal – Partea specială; Infracțiunile prevăzute în legile speciale; Drept penal european) … îndrumător de doctorat, specializarea Drept penal… secretar științific al Consiliului Facultății de Drept (1993-1995), membru în Senatul Universității „Al.I. Cuza” Iași (din 1995), prodecan (1995-2003) și decan (din 2004) … absolvent de curs post universitar la Colegiul Național de Apărare … membru al Asociației Internaționale de Drept Penal și al Comitetului de Direcție al Asociației Române de Științe Penale… membru în Consiliul științific al Institutului Național al Magistraturii (din 2004)… membru al Agenției Universitare a Francofoniei (A.U.F.)… Expert evaluator în cadrul C.N.C.S.I.S. – Consiliul Național al Cercetării Științifice … Expert evaluator în cadrul Oficiului Național al Burselor de Studii în Străinătate… membru al C.N.A.T.D.C.U. – Comisia de specialitate pentru confirmarea titlurilor de profesor universitar, conferențiar universitar, cercetător științific gradul I și cercetător științific gradul II (din 2006)… fost judecător la Curtea Constituțională a României, până la data de 7 iulie 2007…În 2007 a depus jurământul pentru un mandat de 9 ani la CCR.

    Asta, în timp ce Ludovic are o biografie mult mai pasionantă și mult mai temeinică în materie de STUDII JURIDICE: a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) ; are studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).; a fost inginer stagiar la „Izolatorul- Târgul Secuiesc” (1988-1990)…și inginer tehnolog la „Tractorul Brașov” (1990-1991)…și redactor la cotidianul „Viitorul Românesc” (1991-1992). Și… ce mai așteptați, prieteni? gata! Restul e POLITIC !

    Acestea fiind zise, eu îmi doresc ca liberalilor, dacă se poate, să li se întâmple următoarele ghidușii : să le întocmească actele notariale, un hair-stilist .. să-i apere în instanță de acuzațiile de corupție, un cofetar… să le predea copiilor lor matematica, în liceu, o pedichiuristă… să-i opereze de ulcer perforat , un sculer-matrițer… să-i serveacă , la restaurant, un vidanjor… să le facă actele contabile, la firmă, un hoț de buzunare…

    Și o ultimă exprimare deșteaptă a lui Ludovic, pe care o citează și platforma intelectualului furios, respectiv REVISTA 22, pe 28 februarie 2018 : „Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu …duc un război interesat, care are la bază SCĂPAREA PROPRIEI PIEI”…( !!!n.n. ) Ei, așa, da! mai vii de-acasă, Ludovicule !

    https://www.youtube.com/watch?v=tQuHTVRA9mc

  5. Surasul misterios al calcanului spune:
    ,,Excelenta observatie! TOTI „d’Artagnan”-ii ar trebui pusi sub interdictie. O spun cu toata seriozitatea: dictatura militara, partid de stanga UNIC si arestarea tuturor celor care vor „democratie”.”

    Uite, eu sunt de acord, deci, deja suntem 3-4-5 de aceeasi parte a baricadei.
    Ce urmeaza ? Cred ca ar trebui sa ne pregatim, cu migala, pasii viitori, pentru a atinge un asemenea deziderat.
    Cu ce incepem ? Dati-mi un punct de sprijin, vorba lui Arhimede.
    Daca nu aveti inspiratie, va sugerez sa apelati…o prietena. (Z)

  6. Mircea Popescu spune:
    ,,NATO este muuuuuuult (nu-mi ajung uu-rile) mai democrat decât UE, respectiv, dreptul membrilor NATO de a se opune fără repercusiuni. Iar dacă se opun, anumite acțiuni nu au loc, sau tratate nu se încheie.”

    Interesant. Haideti sa imaginam scenariul (prin reducere la absurd) in care autoritatile romane ar remite cartierului general al NATO un comunicat prin care sa ceara desfiintarea bazei de la Deveselu pe motiv ca aceasta ar pune in pericol securitatea nationala a Romaniei. MAI ALES in lumina progreselor inregistrate (si anuntate) de rusi in privind armamentului de ultima generatie, nedetectabil de sistemele antiracheta. Mai iau in calcul si recentul esec american in privinta interceptarii unei ipotetice rachete intercontinentale (CITEZ):
    ,,Scutul american din Hawaii (februarie 2018 n.r.) a EȘUAT. Racheta atacatoare a trecut ca prin brânză. Ce ne facem cu scutul de la Deveselu? Dar cu Rachetele americane pe care am dat MILIARDE? N-ar fi trebuit să facem şi noi un test înainte să dăm banii?”
    …………………….
    ,,In general, se crede că este nevoie de cel puțin 4-5 interceptoare pentru a atinge o țintă. Asta înseamnă că președintele Trump a fost informat greșit de armată, atunci când a spus că probabilitatea de lovire este de 97%. Înainte de testul ICBM, sistemul GMD și-a atins ținta cu succes în numai 10 din cele 18 teste din 1999. Deci rata de succes este de aproximativ 56%, nu 97%. Dar chiar și rata de succes de 56% este aproape sigur o supraestimare, având în vedere caracterul mai puțin realist al testelor.
    Defence News a oferit mai multe detalii despre rachete, identificând-o ca fiind SM-3 Block IIA. Racheta a fost lansată de la un sit de testare Aegis Ashore din Hawaii.
    Dacă eșecul va fi confirmat, el va marca cel de-al doilea test nereușit al rachetei Raytheon în ultimul an.”

    De fapt, ce credeti, baza de la Deveselu este o baza NATO sau a SUA ? Bine, de acord, este ,,sub egida NATO”. Si ? Este un argument suficient sa o contraziceti pe doamna M.E.P. ? (Z)

    • ps
      Daca nu aveti acces la informatii despre noile arme ale Rusiei si sunteti curios, va ofer, eu, cateva detalii:

      ,,Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi în discursul său despre starea naţiunii că Rusia a început dezvoltarea unei noi generaţii de rachete, subliniind totuşi că nu ameninţă pe nimeni şi nici nu intenţionează să atace pe cineva.
      Rusia creează cele mai noi sisteme strategice ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul Antibalistic (ABM), deoarece SUA nu au venit în întâmpinarea Moscovei în această problemă, a afirmat Vladimir Putin în discursul său în faţa camerelor reunite ale parlamentului federal, potrivit agenţiei de presă TASS.

      „În special, a început faza activă a testelor cu noul sistem de rachete care conţine o rachetă intercontinentală grea pe care am numit-o ‘Sarmat’. Acest sistem de rachete va înlocui sistemul ‘Voievod’ creat în perioada URSS. Posibilităţile ‘Sarmat’ sunt mult mai mari. Numărul şi puterea vectorilor de luptă sunt mai mari decât în cazul ‘Voievod’. Acest sistem poate fi utilizat în orice condiţii şi orice situaţie”, a precizat şeful statului rus.

      „Sarmat este o armă redutabilă. Sistemul de apărare antirachetă nu constituie un obstacol pentru ea”, a avertizat Vladimir Putin.

      „Dar nu ne-am limitat la aceasta. Am început să dezvoltăm sisteme care nu utilizează în general o traiectorie balistică. O rachetă de croazieră la joasă altitudine cu o încărcătură nucleară şi o traiectorie imprevizibilă este invulnerabilă pentru toate sistemele existente de apărare antirachetă”, a afirmat preşedintele Vladimir Putin.

      „Testele fac posibilă trecerea la un nou tip de armament cu o racheta de croazieră cu o gamă nelimitată de acţiune şi echipată cu sursă de energie nucleară. După cum ştiţi, încă nu există aşa ceva în lume”, a concluzionat Putin, adăugând că toate propunerile făcute de Moscova Washingtonului în materie de apărare antirachetă au fost respinse de acesta.

      În timpul discursului său, au fost prezentate pentru prima dată imagini de la testele cu sistemul de rachete ‘Sarmat’.

      De asemenea, în discursul său, preşedintele rus a declarat că Moscova a înregistrat succese şi în dezvoltarea armamentului cu laser.”
      COMENTEZ:
      Eu cam simt fiori reci..dvs, peste Ocean, va simtiti, probabil, in siguranta, nu-i asa ? (Z)

    • Nu știu de ce vă mai puneți mintea cu domnul Popescu! Cine nu este de acord cu distinsa sa persoană ori este tembel ori este analfabet! Probabil, această atitudine este rezultatul condiției sale de imigrant. Se datorează frustrării, care se exteriorizează cel mai des prin agresivitate, fie verbală, fie fizică.

  7. Par un popor de zece ori mai inteligent decat noi , cu toate problemele lor – mafie criminala violenta cu ziaristi – presedinti de cluburi – foste garzi de corp asasinate cu glonte in ceafa , sef de stat fost garda de corp , nivel de viata mai redus decat la noi .
    Sunt demni si rezervati – intr-un aeroport strain aveam pasagerii pentru Romania – pestriti ,unii imbracati cu treninguri impermeabile , unii nebarbieriti , galagiosi – si cei pentru Sofia – discreti , imbracati cu o anumita eleganta – pardesiu , pantofi .
    Nu se plang , nu-si denigreaza tara , ca noi .
    Simeon este un exemplu de modestie – stie cineva cine -i este fiica ? Cunoaste cineva morga infecta a ginerelui lui ?
    Se concentreaza pentru interesele nationale – in timp ce la noi domneste isteria procurorilor , certurilor , dosarelor inventate , contestatiilor , proceselor , tunelulilor pentru ursi etc ei construiesc , tacuti si sarguinciosi , autostrada Tracia , 350 de km , de la Est la Vest .
    Si ne fac si noua pod peste Dunare , la Vidin – pod pe care noi avem nesimtirea sa-l atribuim eforturilor noastre .

  8. @ D’Artagnan

    Intr-adevar , sunt multe lucruri pe care nu le inteleg . De exemplu , de unde stii dumneata numele si ocupatia unora din cei care posteaza pe acest blog . Insa un lucru l-am priceput inca din primul moment : ca esti cel mai prost si mai * rezistent provocator infiltrat pe acest blog ! Unul de nivelul aluia cu pixelul albastru ( Daniel Funieru ) sau a comunicatorilor alora trimisi de PNL sa se faca de ras pe la TV si care spun oamenilor ca albul e negru si invers ( Vilceanu si Danca ) .
    De-a lungul timpului s-au mai perindat si alti provocatori si securisti pe acest blog ( vsile si altii ) insa dupa ce si-au facut numarul si si-au luat suturile aferente s-au retras . Dumneata esti cel mai rezistent dintre ei . Si cel mai penibil .

  9. „…actiunea comună prin care celebrul „tandem” pe care l-am realizat cu fostul rege al Bulgariei – premier in acea perioada – Simeon de Saxa Cobourg Gotha, a obtinut aderarea la NATO si a finalizat negocierile pentru intrarea in Uniunea Europeana.”

    Ei, aici, cu aderarea la NATO a Romaniei si Bulgariei, eu l-as credita si pe Osama Ben Laden.

  10. Cu zile (cam multe, spre rușinea mea) în urmă, cineva de-aici scria că a murit Cârcotașul. Am fost siderată, pentru că sunt tot timpul pregătită pentru moartea mea, dar nu și pentru a altora.
    Îmi pare rău că am pierdut un comentator vechi, indiferent de orientarea lui, de ideile dezvoltate, de păreri…
    Peste zeci de ani, poate ne vom reîntâlni toți într-o altă dimensiune, cu mai multă experiență și detașare.
    Călătorie plăcută, dragă Cârcotașule, în „Marea Trecere”!

  11. Cuiul lui Frans si traista lui Tudorel

    Cand Uniunea Europeana (UE) a legat integrarea Romaniei de acceptarea de catre aceasta a Mecanismului de Control si Verificare (MCV), Bruxellesul pare sa fi cunoscut foarte bine povestea romaneasca despre cuiul lui Pepelea, ca pretext abil camuflat de a te amesteca la nesfarsit in treburile altora. Reamintesc, poate citesc si cei de la Bruxelle, ca saracul Pepelea si-a vandut casa pe un pret de nimic unui bogatas din sat, cu conditia sa-si pastreze dreptul asupra unui cui din perete. Insa pretentia, care paruse o bagatela, i-a facut celui care o acceptase viata imposibila. Pepelea isi vizita cuiul la orice ceas din zi sau noapte, pentru a-si pune sau lua caciula ori traista. Pana intr-o zi, cand duhoarea insuportabila a alimentelor stricate din traista agatata in cuiul cu pricina l-a facut pe cel care crezuse ca-l prostise pe Pepelea sa abandoneze casa si sa se mute in alt sat, pentru a-si face uitata patania. Vizita de joi la Bucuresti a prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, in plin scandal al ilegalitatilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si al Raportului Toader, care documenteaza ilegalitatile si propune revocarea procurorului-sef Kovesi, are o anumita legatura cu cuiul lui Pepelea. Insa cu unele schimbari de termeni si de reactii. De pilda, “caciula” statului de drept, agatata in “cuiul” MCV, a fost a lui Timmermans, care a si avertizat ca de acesta (de statul de drept) vor fi legate fondurile UE. Dar “traista”, agatata in acelasi “cui”, cuprinzand Raportul Toader, din care abuzurile DNA scot mirosuri groznice de-ti muta nasul din loc, a fost a ministrului Justitiei. Nu cred ca duhoarea nu va ajunge si la Bruxelles si ca acesta nu va avea reactia adecvata. Altfel, sensibilizarea va fi a a Dreptului de pretutindeni. Deocamdata, cat Iohannis nu s-a pronuntat in legatura cu revocarea lui Kovesi, prezumtia de obladuire de catre Cotroceni si Bruxelles a statului de drept din Romania (nu a statului de nedrept) ramane in picioare. S-a simtit deja de ieri o schimbare de nuanta in discursul lui Timmermans. O lectie, intre altele, despre abilitatea cum sa te amesteci in justitia altuia parand in acelasi timp ca nu te amesteci. Foarte probabil, calul de bataie se va muta de pe anticoruptie pe statul de drept. Sa ne oprin asupra catorva aspecte care pun in discutie predica ipocrita a inaltului oaspete de ieri. In primul rand (nu ca importanta, ci ca enumerare), Frans Timmermans a afirmat ca “nu e treaba politicienilor sau a membrilor guvernului sa verifice justitia.” Daca afirmatia este valida, ar insemna ca acelasi lucru sa nu-l fi facut nici politicianul social-democrat si vicepremierul executivului de la Bruxelles. Pozitiile politice si administrative ale premierului Dancila si ministrului Toader, spre care au mers sagetile lui Timmermans, nu difera ca natura. O a doua remarca, din temele majore cu care UE ne-a obisnuit, lupta anticoruptie pare sa-si fi pierdut din intensitatea retoricii politice in discursul lui Timmermans. Cele mai invocate au fost statul de drept, separatia puterilor si independenta justitiei. Sa fi fost din cauza scandalului de corupere politica a Codrutei Kovesi? Sau un semnal subtil de presiune cu conexiunea fonduri UE-stat de drept, care va fi luata in discutie de catre CE in luna mai, ca pana atunci sa o lasam mai moale cu dosarul/raportul privind coruprea politica si revocarea sefei DNA? O a treia observatie e ca Timmermans nu s-a intalnit cu Kovesi, cum a glasuit in anuntul vizitei. Sa fi fost oare o intalnire netransparenta, in cadrul intalnirilor cu “reprezentanti ai sistemului judiciar”, cum s-a spus intr-o comunicare lacunara? Sau, daca a fost una sau alta din cele doua posibilitati, a facut-o pentru ca sa evite afirmarea publica si explicita a solidaritatii cu Kovesi, care l-ar fi lasat insa fara spatiu de manevra in evolutiile viitoare? O a patra nedumerire consta intr-o separatie fortata intre procurori si autoritatea ierarhica sub care acestia isi desfasoara activitatea. Cum de este posibil si de acceptat ca procurorii sa faca parte din sistemul Justitiei, dar nu si autoritatea lor ierarhica, pe care o reprezinta ministrul Justitiei?! Care mai este ratiunea Ministerului Justitiei? Trebuie desfiintat? Nu mai este nevoie de politici juridice si penale? De reforme ale Justitiei? Cine face astfel de modelari? Justitia insasi? Pai atunci nu devine politica? Si care mai sunt legaturile directe sau indirecte ale Justitiei cu Legislativul si Electoratul? O a cincea rezerva, legata de precedenta, este fata de afirmatia lui Timmermans potrivit careia “daca exista acuzatii impotriva unui magistrat (un termen extins si la procurori, extensie care la altii nu exista si de la care, in ceea ce ne priveste, au plecat toate speculatiile privind “independenta” Justitiei, in opinia mea – n.r.) ar trebui sa existe o structura din interiorul sistemului judiciar care sa cerceteze acea problema, eu nu cred ca ministrul Justitiei ar trebui sa faca acest lucru sau vreun alt politician, pentru ca puterile statului ar trebui separate, asa cum se face peste tot.” Retinerea mea este data, o data, nota bene, de faptul ca Tudorel Toader este un magistrat, si inca unul de inalta clasa, scoaterea lui din ecuatie fiind artificiala. A doua oara, ca s-a demonstrat istoric ca atunci cand o entitate se controleaza pe ea insasi acest lucru este o sursa inimaginabila de abuzuri, care fie sunt acoperite in interior, fie raman necunoscute in afara. Daca evaluarile si sanctiunile ar fi fost numai din interior, comunismul ar fi supravietuit si acum. O a sasea critica este ca dupa ce a fost incunostiintat care este legea in Romania, oficialul de la Bruxelles a escamotat-o: “da, bine, dar noi suntem aici sa facem niste ameliorari si noi asta vom si recomanda.” In concluzie, afirmatiile lui Timmermans privind “statul de drept” si „separatia puterilor” au avut acelasi grad de generalitate ca ale tuturor care au venit de la Bruxelles si Washington. Nimic concret, nimic nou. Scopul a fost sa ofere un cec in alb lui Iohannis pentru nerevocarea lui Kovesi si un input curelelor politice de transmisie – partide, organizatii neguvernamentale etc. – ca acestea sa creeze o atmosfera de sustinere a statu quo-ului DNA, care sa-l determine pe ministrul magistrat sa retraga raportul si propunerea de revocare. A se vedea in acest sens si zvonul prestigios lansat azi in jurul numelui lui Klaus Iohannis, ca ar fi luat in calcul la Bruxelles pentru pozitia de presedinte al Consiliului European. Daca vom fi in regula cu „statul de drept” si adulatori ai regimului, este mesajul lui subliminal. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a inteles repede si bine ce vor birocratii de la Bruxelles, asa ca a agitat zgomotos sperietoarea: “Europa e cu ochii pe noi; daca cei din majoritate nu inteleg, vom fi tratati ca un caz special.” Probabil ca mirosul respingator din traista lui Tudorel nu a ajuns si la nasul lui Orban. Sau poate ca s-a obisnuit cu aceasta duhoare.

  12. Ghita Bizonu’ spune:

    Martie 2, 2018 la 1:47 pm

    Eu ma refeream la ceea ce se intampla in ultimii ani si in prezent . In rest sunt de acord cu dumneata ..

  13. „În Romania au fost emise de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala, la suta de mii de locuitori, decat in SUA. Asta in conditiile in care populatia Romaniei este de 20 de milioane de locuitori, iar cea a SUA de 319 milioane de locuitori.
    Se ia care referinta 2014, intrucat acesta este ultimul an in care Serviciul Roman de Informatii si-a prezentat raportul de activitate. In acest sens in Romania, in anul 2014, au fost emise 2496 de mandate de siguranta nationala de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in SUA, in acelasi an, au fost emise 1416 de mandate de siguranta nationala. Un calcul simplu ne arata astfel ca la suta de mii de locuitori, in SUA au fost 0,44 mandate pe siguranta nationala, iar in Romania au fost 12,48 de asemenea mandate.
    Aparatura de ascultare platita de romani pentru ca SRI sa-i poata intercepta mai tare ca pe teroristi a costat, din spusele lui Pruna, peste 1 miliard de dolari. Cate spitale se puteau face cu acei bani?”

    De unde credeţi că s-a achiziţionat aparatura de 1 mld de dolari ?! Cumva de la ruşi ? Nu, taman de la americani ! Şi dacă tot aveau atâta aparatură de ce să n-o folosească !

  14. Domnule prim-ministru, v-as ruga sa ne spuneti cum vedeti actuala situatie internationala si amenintarile de securitate ce decurg de aici. Avem o Rusie tot mai belicoasa, cel putin in declaratii, si care nu respecta tratatele internationale, iar Coreea de Nord isi dezvolta capabilitati militare nucleare impotriva Statelor Unite. De fapt, amandoua, atat Rusia cat si Coreea de Nord, ameninta SUA. Din cate inteleg, SUA a reactionat spunand ca va lovi Coreea de Nord daca aceasta tara nu inceteaza programul militar nuclear. Ce parere aveti? Cum s-ar pozitiona si cum ar reactiona Rusia si China in cazul unui conflict intre SUA si Coreea de Nord?

    O alta chestiune ar fi legata de Orientul Mijlociu. Avem un razboi civil in Siria care nu se mai termina. Exista riscul de a degenera intr-un conflict mai amplu? Pe o scara de la 1 la 10 cum ati evalua acest risc?

    In ce masura va fi afectata securitatea Uniunii Europene in cazul unui razboi dintre SUA si Coreea de Nord. Credeti ca, in cazul unui astfel de conflict, Rusia ar reactiona, asimetric, in Europa?

    Cum vor evolua relatiile dintre Rusia lui Vladimir Putin si SUA lui Donald Trump? La recentele amenintari proliferate de Rusia prin exemplul ca noua sa arma teribila ar putea lovi Florida (!!), SUA a reactionat spunand ca stie de dezvoltarea unor astfel de capacitati militare de 10 ani, de cand Rusia incalca tratatele internationale si ca America este „complet pregatita”. Cum ati comenta un asemenea raspuns?

    Dvs., domnule prim-ministru, ce parere aveti: suntem aproape de un razboi mondial?

      • Să nu fie un ”război rece” economic, mai ales că măsurile protecționiste americane, pentru protejarea intereselor naționale, s-ar putea să afecteze UE în întregul ei.
        De exemplu, taxele pt. oțel și aluminiu îi fac deja pe nemți să fie scoși din minți văzând că pierd piața americană și, implicit, locuri de muncă. Va fi cam greu să mai susțină milioanele de migranți, mai ales că nemții au început deja să mârâie.
        Aplicarea unor măsuri similare la nivelul întregii UE, așa cum a anunțat furios Juncker, belicoasa și ridicola marionetă a lui Merkel, fără respectarea unor interese particulare naționale, poate duce la o dezbinare și mai mare, prin regresul economic al unor țări, creșterea șomajului și instabilității sociale.
        Ce strategie are România pentru o asemenea situație?

  15. Demential .
    Sau inventie a reuniunii pacientilor salonului de psihiatrie , sectia patologii cronice ?
    Compania de Drumuri vrea sa rezilieze contractul cu constructorul italian pentru jumatatea de Sud a autostrazii Turda Aiud , terminata !
    Motivul ?
    ” Se aluneca pe asfalt ” .
    ” Nu exista aderenta intre cauciucuri si asfalt ” .
    Sa spunem ca este vorba de o portiune terminata ( chiar daca , prudente dupa Colectiv , autoritatile noastre , curajoase , refuza sa semneze primirea ) iar constructorul zisului asfalt patinoar este o mare companie italiana , cu avocati si conturi pline , care-i va fugari ca pe niste mistreti grasuti pe inteligentii nostri functionari de la Drumuri si-i va pune sa si plateasca ( pardon , va plati Romania , noi , nu ei ) pentru tampenia lor munumentala .

  16. Motanul Incaltat

    ,,….avem o Rusie tot mai belicoasa, cel putin in declaratii, si care nu respecta tratatele internationale….”

    Serios ? Rusia s-a retras din acordul de mediu ? Rusia isi muta, unilateral, ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim ? Rusia amplaseaza sisteme antiracheta in apropierea granitelor SUA ? Rusia schimba regimuri politice legitime in lume prin instigarea ,,maidanurilor” ? Rusia a atacat Irakul pe baza fabulatiei ca acolo s-ar afla arme chimice ? Rusia destabilizeaza Siria ? Rusia a creat instabilitate in tarile arabe din nordul Africii ? Rusia a generat transmutatia a milioane de musulmani in Europa (INCLUSIV DIN AFGANISTAN)?
    Cine ameninta Coreea de Nord ? Rusia, sau SUA ?
    Cine finanteaza oengeuri in tari de tranzitie, spre a transforma sistemele politice si de valori in sensul diminuarii suveranitatii tarilor-tinta ? Rusia, sau SUA ?

    Motane…..nu te supara, dar nu inteleg ceva (vorba colegului calcan): Cum au reusit occidentalii de stanga (adica ,,progresisti”) sa va spele creierele in asa hal, voua, celor autointitulati de dreapta ? Cred ca am sa parasesc aceasta lume si tot nu voi intelege mecanismul diabolic care v-a transformat in zombies.

    …Din fericire, voi sunteti putini, iar poporul roman, chiar daca tace si/sau pare a fi derutat de valuri peste valuri de ,,fake news-uri”, inca este imun.
    ps
    Rusia nu face altceva decat sa se apere de agresivitatea NATO, SUA si UE, entitati imperialiste in permanenta expansiune, in numele ,,interventionismului util”, PUS IN SLUJBA CORPORATISMULUI GLOBALIST SI COMPLEXULUI MILITARO-INDUSTRIAL. Poate nu ne dam inca seama, dar ceea ce face Rusia va ajuta Romania pe termen lung.
    Apropo de UE, tie ti se pare normal ca emisarii de la Bruxelles sa ne ,,agate” sine die cu un MCV umilitor de tip colonial ? Tie ti se pare normal ca unii dintre romani sa aplaude amestecul strain in afacerile interne ale Romaniei, ba chiar sa contribuie activ la denigrarea propriei tari ?

    ….Inainte de a-i pune d-ta intrebari gazdei noastre, poate ar fi bine sa incerci sa-ti raspunzi, mai intai, la intrebarile de mai sus. Nu e nevoie sa o faci, in scris, pe blog, eu as fi multumit daca m-ai putea convinge ca (si) gandesti, prin intrebari de aceasta data pertinente adresate domnului Nastase.

    • @ZeV: ”Rusia a generat transmutatia a milioane de musulmani in Europa (INCLUSIV DIN AFGANISTAN)?”

      Radio Erevan: Corect, Rusia nu ”a generat”, dar a MASACRAT și a MUTAT în Siberia și Orientul îndepărtat cca. 1,2 milioane de români din Bucovina de Nord și Basarabia

      @ZeV: ”Cum au reusit occidentalii de stanga (adica ,,progresisti”) sa va spele creierele in asa hal, voua, celor autointitulati de dreapta?”

      Occidentalii de stânga, mai exact progresismul internațional, spală creerele stângii, deoarece național-conservatorismul este mai ales de centru-dreapta, nici măcar de extremă dreapta cum este pictat de socialiști și progresiștii-liberali. Însăși, a fi conservator înseamnă a fi continuator al unei stabilității și al respectării unor valori rezultate printr-o dezvoltare naturală și treptată a societății.

      Iar stânga își pierde ”piața” de voturi, deoarece muncitorimea propriu-zisă se transformă, cel puțin în țările dezvoltate, în clasă de mijloc cu valori tot mai apropiate de național conservatorism. De urmărit ce se va întâmplă în Italia la alegerile în care partidul lui Berlusconi s-ar putea să obțină 40%.
      De aici și noua orientare ”progresistă” spre ”noi valori” predate în universități și înghițite pe nerăsuflate de tineret, care prin definiție este mai ”avântat” și mai nonconformist. Am trecut cu toții prin starea asta.
      Iohannis, care este înconjurat de o echipă ”progresistă”, provine tot dintr-un mediu idealist academic rupt de realitatea unui popor. Poate era timpul să se mai coacă.

      @ZeV: ”Rusia nu face altceva decat sa se apere de agresivitatea NATO, SUA si UE, entitati imperialiste in permanenta expansiune”

      Scutul de la Deveselu sau cele din Polonia, sunt declarate scuturi defensive și se află la mii de km distanță de hotarele Rusiei, nu în vecinătatea Rusiei. Altfel UE, ca entitate, s-ar putea spune că este simetric obligată să ”se apere de agresivitatea” Rusiei.
      Deci, scuturi DEFENSIVE.
      Însă tocmai Rusia cea pacifistă, prin vocea lui Putin, își declară caracterul AGRESIV și EXPANSIONIST prin amenințarea directă a Statelor Unite.
      Dacă ar fi luată în serios această manifestare ridicolă a disperării și neputinței, identică cu cea a Coreii de Nord, ar putea fi considerată o adevărată declarație de război incalificabilă.
      Să nu constituie argumente pentru o izolare internațională mai mare a Rusiei, chiar dacă filmulețul de animație al unei așa zise rachete extraordinare și nemaivăzute, care a mai fost prezentat de RT prin 2014 sau 2012 este parte a propagandei electorale ne-necesare pentru alegerile prezidențiale în care alergătorul va primi locul întâi, fiind singurul alergător.

      @ZeV: ”Poate nu ne dam inca seama, dar ceea ce face Rusia va ajuta Romania pe termen lung.”

      Ia să vedem cum a fost și este ajutată România de Rusia, pe orice termen:

      Anul acesta se împlinesc 100 de ani de când România s-a reîntregit și peste 3 săptămâni de când Basarabia s-a unit cu țara.
      Ce a făcut Rusia pentru România?
      1. România a fost INVADATĂ de trupele sovietice ca urmare a înțelegerii dintre Germania hitleristă și Rusia comunistă, cunoscută ca Pactul Hitler-Stalin sau Ribbentrop-Molotov;
      2. Bucovina de Nord, Herța și Basarabia din teritoriul României au fost OCUPATE de Rusia Sovietică prin ÎNCĂLCAREA unui număr de 6 tratatate și înțelegeri internaționale, pe care URSS le-a semnat:
      – Carta Societății (Liga) Națiunilor din 1920
      – Tratatul de pace de la Paris din 1920;
      – Tratatul renunțării la război din 1928;
      – Pactul de asistență mutuală dintre România și URSS din 1933;
      – Convenția pentru definirea agresiunii din 1933;
      – Carta Atlanticului din 1941;
      3. În urma ocupării regiunilor sus menționate, aproximativ un milion de români au fost supuși PRIGOANEI, DEPORTĂRII și GENOCIDULUI.
      4. Rusia OCUPĂ în mod ilegal o parte a teritoriului actual al Republicii Moldova, prin așa zise trupe de menținere a păcii, încălcând, DIN NOU, tratatele și declarațiile pe care le-a semnat, prin care se angaja să părăsească Transnistria în 2001, cu extensie până în 2002, pentru evacuarea echipamentelor și depozitelor militare.

      Iată că istoria credibilității Rusiei revine în actualitate, precum și cea a agresivității și expansionismului rusesc.

    • Zev, eu am inteles: pemtru Dvs. Rusia e o tara extrem de pasnica. Toti ceilalti sunt belicosi si au ceva cu Rusia. Vor „sa le fure taigaua” (V. Putin), n-asa? 🙂 De aceea Rusia are dreptul de a se proteja, de a incalca tratatele internationale, de a ameninta alte tari, de a dezvolta super arme de distrugere in masa!

      Toti cei care nu sunt de acord cu un astfel de punct de vedere sunt „spalati pe creier” de catre imperialismul occidental. Chiar nu va inteleg de ce n-ati spus de-a dreptul platiti de imperialistii din UE si SUA, ca treaba sa fie clara! De ce nu spuneti mai departe ce ganditi de fapt, ca astfel de oameni care indraznesc sa critice marea, dreapta si iubitoarea de pace Rusie ar trebui internati daca nu in lagare si inchisori, macar in ospicii de nebuni! Cum de-au indraznit sa-l critice pe Putin, omul mondial al pacii, cum au indrazmit sa critice Rusia, care promoveaza pacea intre popoare?

      🙂

      Nicio problema, v-am scris eu ceea ce Dvs. ati vrut sa spuneti! Chiar nu inteleg de ce nu v-ati dus ideile pana la capat… 😉

Lasă un răspuns