31 de gânduri despre “La Tropicana, Havana

  1. …interesant! Au acces si cubanezii? is

    2018-02-18 17:45 GMT+02:00 ADRIAN NĂSTASE :

    > Adrian Năstase posted: „Am promis câteva poze de la Tropicana. Pentru > „detalii”, treceti pe fb! ” >

  2. Poporul român, jignit grosolan de doi oficiali ai FBI: „Toți sunt slinoși…Sunt un amestec între necinstea rusească și atitudinea „mi se cuvine” a italienilor. Yuck!”. Peste 25 de „români slinoși” au murit pentru SUA în Irak și Afganistan

    Înregistrările dintre doi agenți FBI scot la iveală prejudecățile teribile despre români care persistă în rândul oficialilor americani, situație cu atât mai îngrijorătoare cu cât parteneriatul strategic româno-american este în vigoare de mai bine de 10 ani.

    Astfel, săptămâna trecută au fost date publicității niște stenograme ale discuțiilor între agentul FBI Peter Strzok și unul dintre avocații instituției, Lisa Page.

    Atât Strzok, cât și Page, au jucat roluri importante în investigația privind presupusul „complot” dintre Donald Trump și Rusia. Într-un dialog purtat pe 9 mai 2016 aceștia jignesc grav poporul român.

    Iată conversația:

    Strzok: „Guccifer (hacker-ul român, n.r.). Român slinos…

    Page: „Toți sunt”

    Strzok: „E amuzant să privești și să te gândești [text eliminat]. Nu e de mirare că e așa necioplit dat fiind că e…și acești români nu sunt măcar țigani”

    Page: „Serios acum, îi cam urăsc. Sunt sigur [text eliminat] bine. Dar sunt un amestec din necinstea rușilor cu atitudinea de „mi se cuvine” a italienilor. Grețos!(Yuck, în original)”, a răspuns Page.

    29 este numărul soldaților români care și-au dat viața pentru cauza Statelor Unite în războaiele din Irak și Afganistan.

    Hackerul român cunoscut sub pseudonimul de „Guccifer” a susținut că a intrat pe serverul de email al fostului secretar de stat și candidat la președinția SUA, Hillary Clinton. Atât Strzok, cât și Page, au făcut parte din echipa care a investigat incidentul cu emailul doamnei Clinton, dar și în grupul strâns de procurorul Robert Mueller pentru a cerceta acuzațiile legate de implicarea Rusiei în alegeri. De altfel, Strzok a fost Asistentul Adjunctului Direcției de Constraspionaj a FBI.

    Strzok a fost eliminat din echipa lui Mueller în iulie, după ce Inspectorul General al Departamentului de Justiție a descoperit schimburile părtinitoare de mesaje cu Page. Ambii au rămas activi în FBI.

    Schimbul de replici a fost inclus în documentul de 384 de pagini făcut public de către Comitetul pentru Afaceri Guvernamentale și Securitatea Patriei din Senatul American, precizează The Daily Caller. Documentul integral este accesibil aici.

    Afirmațiile despre români ale celor doi oficiali americani sunt cu atât mai grave cu cât autoritățile române au recunoscut de mai multe ori că organele judiciare din România au colaborat cu omologii lor din Statele Unite, inclusiv FBI.

    Sorin Ovidiu Vântu, fostul patron al Realitatea TV, a susținut chiar că FBI are deschis un birou în sediul DNA.

    • Și ei sunt urmașii unor pistoari certați cu legea! De aceea, se cred Stăpânii Lumii și că au dreptul să stabilească ordinea acolo, unde, cred ei, că nu este democrație de tip american. Însă, cu tot respectul pentru oamenii cinstiți din SUA, această națiune este într-o mare decădere morală, ceea ce va duce la distrugerea ei, așa cum ne demonstrează istoria că s-a întâmplat cu toți Marii Stăpâni ai Lumii. Deocamdată, pentru ei, mai muncesc și mai creează imigranții. Când aceștia se vor naturaliza, urmașii lor vor deveni adevărați americani, așteptând să vină alți imigranți să le facă treaba, care, probabil, nu vor mai fi atrași de mirajul american sau care nu vor mai fi primiți pentru că vor veni numai ca să primească ajutoare sociale.

      • @Oscar Wilde:” Însă, cu tot respectul pentru oamenii cinstiți din SUA, această națiune este într-o mare decădere morală,”.

        Care-i deosebirea între doi tembeli americani care-și spun părerea PERSONALĂ despre cum îi văd ei pe alții, și unii (destul de mulți) români la fel de tembeli care fac afirmații despre întreaga națiune americană fără să o cunoască altfel decât din propagandă.
        Înainte de prezentarea unor realități cubaneze de dl. Năstase, cam aceeași cunoscători dădeau cu pietre atunci când se făceau referiri la sclipiciul turistic de suprafață din lumea caraibiană și realitatea vieții din spatele acestei pojghițe.
        Uneori mă întreb la ce bun ridicarea cortinei de fier, dacă mulți din cei de pe o parte a cortinei gândesc la fel ca înainte și regretă că reflectoarele expun toată ”strălucirea” care exista în spatele cortinei.

        @Oscar Wilde: ”Deocamdată, pentru ei, mai muncesc și mai creează imigranții.”
        Q.E.D. Adică, o mostră care exprimă gândirea profundă că ei, americanii, sunt o națiune de trântori care nu-s buni de nimic.

        Cu atât de multe păreri de acest fel exprimate public, vă mai puteți mira că nu se ridică vizele pentru românii care vor (nu înțeleg de ce) să viziteze America?

  3. @muschetaru’ închipuit,

    aș putea să amintesc un comentariu mai vechi în care d’ Artagnan constata că pe blogul acesta nu-i țin hangul lui Năstase mai mult de doi oameni, dar n-are sens, că vă suciți ca la Ploiești de câte ori vă convine, în opoziție cu zicerea de azi, cum că amfitrionul se îneacă în dulcegăriile contributorilor. Înafară de inconsecvență, lipsă de talent literar, lipsă de politețe, lipsă de lecturi adevărate, lipsă de modestie, de realism, de respect, de umor, de argumente (nu sofisme)… doamne, să mă obosesc să continui? Înafară de aceste lipsuri pe care le aveți, mai aveți impertinență.

    Eu pot ierta prostia oricui sau urâțenia… Vedeți, nimeni nu-i vinovat că s-a născut prost, pentru că este dovedit științific faptul că inteligența e un dat biologic. Cum se spune foarte corect în popor (prietenii mei sunt la curent că iubesc și mă ghidez des după înțelepciunea populară), prost te naști, prost mori. Deci nu poți învinui și nu te poți răzbuna pe unul pentru că e prost! La fel și cu urâțenia – dacă ești hâd, că te-a lăsat Dumnezeu strâmb, crăcănat, șpanchi, cu părul câlți, cu dinții puși rar cu sapa – nu poate fi vina ta! Dar dacă ești RĂU, pur și simplu rău, talpa iadului, în mod gratuit, apoi asta n-o trec nicicum cu vederea!

    Vă închipuiți, în mod fals, că sunteți un element de echilibru? Nu vă mai păcăliți! (Altcineva nu crede asta!). Avem echilibru: avem atei, credincioși, creștini nepracticanți, oameni revoltați de vocație, pamfletari, înțelepți, cărturari, idealiști, entuziaști cu capul în nori, pesimiști, pesediști, liberali de convingere, grădinari pasionați (eu), cunoscători într-ale armelor și războaielor, istorici, băgători de seamă… Unde vă încadrați, înafară de categoria băgătorilor de băț în gard???

    Noi am făcut schimb de idei în fel și fel de probleme, pe fel și fel de teme – fiecare vorbește despre ce știe mai bine, fiecare își dă cu părerea, convinge pe alții ori se lasă convins de argumentele celorlați. Oamenii formulează ipoteze, filozofează ori spun povești cu tâlc…

    Eu nu vă alung pentru că nu gândiți ca mine (deși nu gândiți), ci pentru că sunteți TALIBAN. Noi nu purtăm un dialog real. Sunteți înregimentat, pion, mercenar… și spălat pe creier pe deasupra. Nu mă faceți să spun vorbe și mai tari, nu de alta, dar am zis deja „sictir” săptămâna asta.

      • De ce sa ramii? Ca sa trimbitezi in continuare „victoriile” „justitiei independente”? Tu faci reclama la „justitia independenta” asa cum fac altii la deodorant sau la margarina. Penibil!

        Stiu, din punctul tau de vedere, noi sintem niste „asistati social” (alt cliseu cretin, preluat de cretini, de la un cretin incompetent: Basescu), niste bugetari amariti, care stau cu mina intinsa, asteptind sa le dea statul pomana. Si care, in prostia lor, ii sustin chiar pe cei care-i fura.

        Si totusi… Lamureste-ma si pe mine, ca te vad om luminat, om cu carte, „intelectual”: de ce trebuie sa ma simt eu obligat sa votez cu „cinstitii” incompetenti, si sa traiesc prost, in loc sa votez cu „hotii” competenti, si sa traiesc bine? Ca sa demonstrez ca ma mai intereseaza si „principiile”, in afara de propriul stomac?

        Asta-i ca aia cu „reforma” de pe vremea PNT-ului. Era groaznic, dar Ciorbea spunea ca e mai bine ca pacientul sa fie operat si sa sufere un pic, pentru ca, apoi, sa se insanatoseasca. Ei, ne-amintim cu totii cum a fost… „Operatia” a avut loc, dar pacientul nu s-a mai insanatosit. Nu inainte de-a se intoarce „hotii” si „comunistii” la putere.

        Asa-i si cu „lupta anticoruptie”. O sa dea rezultate la calendele grecesti. Intre timp, stringem cureaua si aplicam „reforma”.

        Si TU ne consideri pe noi naivi? TU crezi ca ne lasam pacaliti? TU crezi ca sintem niste idioti, carora trebuie sa le deschida ochii basistii de genul tau?

        „Stii ce? Ia mai du-te dracului!”, cum ii zice Amza Pellea lui Sergiu Nicolaescu, in „Nemuritorii” (1976).

      • Aveți o maturitate emoțională de nivel de grădiniță. Nu mă aşteptam la altceva.
        Rămâne cum am stabilit.

  4. Pentru cei ce se mira ca neghiobii USR blocheaza dosarul spitalelor regionale – asa cum blocheaza si autostrada Sibiu – Pitesti ( vina ei este ca este lansata de PSD ) cu pretextul unor studii de fezabilitate dupa ei incomplete ( activistii USR in legatura cu afacerea sunt unul programator , altul absolvent de ASE ) , care ar nemultumi Inalta Poarta de la Bruxelles unde ei fug sa reclame – sa vedem cum se comporta altii , maturi si nu neghiobi , francezii .
    1985 , februarie , Mitterand , presedinte socialist ( urat de moarte de dreapta franceza ) decide construirea a doua linii TGV de la Paris la Bordeaux si de la Paris spre Bretania .
    Ministrul francez al Transporturilor Paul Quilés se duce pe frig , cu presa si primarii locali , in februarie 1985 pe un camp la sud vest de Paris , in provincia franceza Beauce , sa anunte lucrarile – care si incep pe loc , cu doua enorme excavatoare .
    Lucrarile costa 10 miliarde de euro pe linie .
    1986 – dreapta vine la guvernare , Chirac coabiteaza cu Mitterand – se grabeste Chirac sa desfiinteze investitia ?
    Nu , santierul continua .
    1991 – e gata legatura spre Tours .
    1993 – dreapta ia din nou guvernul – investitia continua , netulburata .
    Dreapta are controlul presedintiei si guvernului in 1995 – Juppé si Chirac nu se ating de investitie , pe care o considera prioritara pentru dezvoltarea sud – vestului Frantei si a Bretaniei .
    2012 – 2014 – linia e terminata spre Rennes .
    2016 – linia spre Bordeaux e gata – doua ore de tren de la Paris – socialistul Hollande o inaugureaza .
    Vede cineva vreo asemanare cu neghiobiile din Romania ?
    Cu Basescu asasinand investitiile incepute de Nastase ?
    Cu puii de securisti sorosisti de la USR si cu imaturul Predoiu tremurand de febra sa sugrume proiectele incepute de PSD in 2017 – drumul expres Craiova Pitesti , podul de la Braila sau autostrada Sibiu Pitesti ?

    • Toate acestea se întâmplă că ei nu sunt politicieni, ci doar niște indivizi care sunt membrii ai unui partid și cred că a fi în opoziție, trebuie să te opui și să sabotezi. În perioada interbelică, cele două partide mari, PNL și PNȚ, au fost în opziție dar nu în contradicție, când era vorba de dezvoltarea țării. Munceau în Parlament, se contraziceau, se certau dar cădeau de acord ,în cele din urmă. Tovrășii ăștia sabotori, în timpul pe care-l folosesc, făcând zarvă, s-ar duce mai bine la Biblioteca Universitară ca să consulte registrele cu dezbaterile din Parlamentul interbelic. Așa ar învăța și ei cum se face politică.

  5. „Prim-ministrul polonez spune că evreii s-au numărat printre autorii Holocaustului

    Prezent la Munchen pentru a susține recenta lege destinată să apere Polonia de acuzații privind complicitate cu naziștii la genocid, primul ministru polonez, Mateusz Morawiecki a vorbit despre „autori evrei”.

    Morawiecki a fost întrebat de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, dacă ar fi pedepsit în Polonia în cazul în care ar relata istoria unor membri ai familiei sale, deportați după ce fuseseră denunțați Gestapoului de către vecini ai lor polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

    „Aceasta nu va fi pedepsit, nu va fi considerat criminal să se spună că au existat autori polonezi ai genocidului evreiesc, la fel cum au existat și autori evrei, autori ucraineni și germani”, a declarat el în limba engleză.

    „Bineînțeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori și victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor și tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat șeful guvernului polonez.

    Polonia a adoptat o lege care prevede până la trei ani de închisoare în cazul persoanelor – inclusiv străini – care acuză „contrar faptelor” națiunea sau statul de participare la crimele Germaniei naziste. Legea are ca scop protejarea imaginii Poloniei în străinătate.

    Statul polonez se opune de mai multă vreme utilizării expresiei „lagăre de exterminare poloneze”, care sugerează că Polonia este, într-o măsură oarecare, responsabilă pentru locuri ca Auschwitz. Lagărele au fost construite și operate de naziști după ce au invadat Polonia, în 1939.”
    P.S.
    Sunt curios dacă se confirmă că România plăteşte despăgubiri pentru acel holocaust în valoare de două miliarde şi ceva de dolari, fără a preinde nimic de la cei care ne-au distrus întreaga elită românească !

    • După cunoștințele mele, știu că România plătește despăgubiri dar nu știu cât. Cert este că ne-am pus cenușă în cap, că ne-am asumat Holocaustul, că avem o disciplină opțională în programa școlară despre Holocaust. Nu știu dacă Germania sau Ungaria fac aceleași lucruri ca România. Am participat la o dezbatere, acum câțiva ani, cu evreii și o reprezentantă a Ambasadei Israelui în România. Această doamnă, nemulțumită de faptul că nu i s-a ridicat lui Valeriu Gafencu ( supranumit ,,Sfântul Închisorilor”) titlul de cetățean de onoare acordat post mortem de Consiliul Local al municipiului al Oneștiului, conform solicitărilor Institutului Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” și ale Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, i-a cerut primarului Oneștiului să urgenteze procedurile de aplicare a acestor solicitări. Menționez că lui Valeriu Gafencu i s-a acordat acest titlu, în anul 2009. A urmat o perioada de confruntări între consilieri, cetățeni, procese. În cele din urmă, Curtea de Apel Bacău a hotărât , în anul 2015,menținerea titluluii de cetățean de onoare, pentru Valeriu Gafencu .

  6. Sărăcie, căldură mare dar nu le pasă: au trabuc, rom, o republică parlamentară cu președinție dinastică, muzică frumoasă, rumba și spectacole colorate, care transmit veselie. Știu să se distreze tradițional și mai au ca deviză: ,,Patria sau Moartea”. Sau le pasă și nu știm noi, poate sunt mai triști decât noi, mai puțin patrioți și nu vor să mai aleagă între patrie și moarte, după cum noi nu mai înțelegem sensul deșteptării.Poate ei cred în zicerele lui Alejo Carpentier din ,,Pași pierduți”. Oricum, cred că este o altă lume, pe care eu nu o știu decât din cărți și filme

  7. Adunate si turnate ca linkuri

    Româncă din Anglia, şocată după o vizită acasă: „Am plătit la hipermarket mai mult decât în Londra. Cum rezistă aceşti oameni?“

    Citeste mai mult: adev.ro/p4ckcr

    Românii nu se înghesuie să-şi strângă bani de pensie

    Citeste mai mult: adev.ro/p4e2lm

  8. Ați avut o experiență necesară care v-a îmbogățit. E nemaipomenit să poți să călătorești ca să-ți lărgești orizontul. Vezi alte locuri, alți oameni, alt mod de viață, fapt ce-ți modelează concepțiile, principiile.
    Vă fericesc. În plus, trebuie să spun că arătați foarte bine toți și mă bucur mult pentru asta.
    Să fie bine și de-acum înainte!

  9. Interesant , cine i-a inregistrat pe FBI si cine difuzeaza inregistrarea ?
    Nu ….?
    Oricine ar fi , americanii nu cunosc Romania – nu exista turism american in Romania . Odata , fiind auzit vorbind romaneste intr-o tara din Europa de Vest in prezenta turistilor americani , l-am auzit pe unul din ei , cam la vreo 55 de ani , parul alb si mustata , soptindu-i sotiei ” sunt romani sau iugoslavi ” ?!
    Cei de la FBI sunt politisti inculti .
    In SUA educatia costa , nu e la indemana oricui .
    Stiti cat costa anul la Universitatea Americana de la Paris – care ofera doar diplôme numite la ei de ” primul ciclu ” – adica primii doi ani de facultate ?
    28000 de dolari pe an !

    • Mai asta carnasier cu identitate tulbura … acu afka de ne-tu Bizonu )care in zoaida Leululi si Dragonului iaste) ca poti fi incult si cu 4 masterate si 2 doctrate luyate la cele mai prestigioase universitati insa se pot gasi analfabebti „culti”

      Voi credeti ca a fi cult , cultivat inseamnma sa ai diplome, sa citesti hectometri de carti „desptepte”. Ntz drafa a fi cut insemna a intelege „cehile” unei culturi. la extrem a trai in comnformitate cu aceale „chei” Deci un taran anaf;abet si suoperstitios poate sa isi triscva cultura, s traiscva in acord cu cultura sa adica sa fie un im cult. Si poti avea si un savnat ultra „cultivat” insa fundamental incult!!!!

      Iar muricanii ie un ca extrem.

      Cultira lor este ina „noua” cimpusa din juxtapuneri din alte culturi. Sper ca iti aduci aminte de teoria celui mai mic numitor comun …
      In p;lis sunt un caz aparte … juma de continet cat da intre intragaga europa minus exURSS unit prin limba si unele obiceiuri comune dar cu destule particualritati incat unu din Nebrasca sa se simta statin si la LA si la Bug Aple .. sau ca sudistii sa resimta pe yanchei ca pe nsiet straini imposobili, au ca tioti ceilalati a fie usor agasati de texanai si sigurnata lor (ha!~ pin 75-86 restu se plangeau ca Texasul colonizeaza SUA!!!! )
      Asa ca ptr ei Europa este ceva .. ceva bizar . Europa de Est … este ce? Cel mult Transuilvania lyi Dracula!
      Ma rog se pare ca sinezoii le sunt mai cunoscuti – dfoar manmanca mancare chinezeasca!!! Ba chia multi folosesc si betisoare!~!!!

  10. Poze cu masini nu ati facut? Practic, masinile constituie principalul motiv pentru care, in Cuba, in 2018, a mai ramas ceva din atmosfera anilor ’50. Asta este elementul principal care da senzatia de calatorie in timp. Desigur, exista si cladirile vechi, care, probabil, in Cuba, sint mai multe decit in alte tari din America Latina (desi unele sint darapanate), pentru ca, datorita revolutiei, comunismului, embargoului, nu s-au darimat cladiri vechi, ca sa se construiasca zgirie-nori, ca in Buenos Aires, de exemplu, unde n-a mai ramas practic nimic din vechiul oras. Totusi, fara masini, ar fi, mai mult sau mai putin, la fel ca in orice alta tara latino-americana. Mai mult, din pacate, probabil, mai devreme sau mai tirziu, aceste masini vor disparea. Dar vor ramine fotografiile si filmele.

    • @Inginerul: ”Buenos Aires, de exemplu, unde n-a mai ramas practic nimic din vechiul oras.”

      Teatrul Colon, a treia Operă din lume, Obeliscul, Galerias Pacifico cu strada Florida și împrejurimile. ”Casa Rosada”, Palatul Congresului și cartierele aferente, străzile vechi cu case ca cele ale Bucurestiului vechi cu pomi vechi plantați care le dau un caracter aparte, toate străzile care duc de la Obelisc spre Casa Rosada, bulevardele pline de statui, parcurile superbe, sau chiar pitorescul cartier La Boca (cam ca strada Viitorului, dar cu case colorate), Giuleștiul lor, cartierul care adăpostește ”La Bombonera”, stadionul celebrei echipe de fotbal ”Boca Juniors”, sau cartierul San Telmo în bordelurile căruia s-a născut tangoul. ca să nu mai vorbim de cimitirul Recoleta, unde-i mormântul venerat al Evei Peron și cartierele din jur în stil franțuzesc, catedralele.

      Da, sunt și zgârie nori care s-au ridicat, aproape de loc, chiar nu-mi amintesc, în centru pe imensul ”Avenida 9 De Julio” socotit cel mai mare bulevard din lume, cât mai ales în zona vechiului port (Puerto Madero) unde s-a construit un cartier nou dar cu o arhitectură modernă deosebit de inspirată și spectaculoasă.

      Cum am mai spus, în opinia mea, Buenos Aires-ul este unul dintre cele mai frumoase orașe pe care le-am vizitat și care m-a încântat.

  11. Din filmul despre care vorbea mai deunăzi doamna Arhire, film pe care l-am văzut și eu, am reținut că cubanezii repară aparatele și uneltele vechi la nesfârșit, conferindu-le eternitate, dat fiind faptul că acestea nu prea se găsesc. Mi-am amintit asta când veni vorba despre automobilele antediluviene.

    • Nu chiar noi nicidecum antediluviene!!!

      Prin 90 citeam ca uneori prin Cuty se vedea ceva antediluvian , ceva cam in stilul asta
      http://www.rrab.com/rolls/sg-12.jpg

      Un RR Silver Ghost de dinainte de .. 1910!!!! Cand era vreme frumoasa ..nepotul (deja cam varstnic!) al primului proprietar venea la firma cu MASINA… Neoficial nepotul nepotului declarase ca …. spera sa foloeasca si el MASINA!! ,MASINA insa „de drept” era in folosnta exluciava capului familiei.

      Alea din Cuba .. sunt chiar noi!

      A da.. si acum cca 30+ ani Me4cedesul 540 K care a aprtinut Evei Braun (si falata inytr0o cindtie impecabila fata de varsta) a fots vandut cu un pret de nimci .. ceva sub 500.000 $. Zicpret de nimci nu ptr ca apartinuse lu’ madam Hitler ci ptr ca 540 K chiar a fost o bijuterie in serie restransa

      ….

Lasă un răspuns