23 de gânduri despre “Si poza cu Hemingway din barul La Florida

  1. Aștept cu sufletul la gura inca si inca o poza , parca sunt in postura celor de acolo unde internetul este ceva out of space si orice clipa in care captezi infirmație este neprețuita ! Superb

  2. Cred ca e (aproape) general valabil. Pentru ca sa vina Muza ai nevoie de o priveliste tulburatoare si de una (sau mai multe) sticle de rom de calitate. Eu savurez un El Dorado 15 ani. Imi trec toate supararile si lumea mi se pare muuuult mai frumoasa si mai…justa.

  3. „My mojito in „La Bodeguita”, my daiquiri in „El Floridita”, cum spunea Hemingway (blogul nu accepta ghilimelele ascutite; ca atare, ce scrii intre ele, dispare).

  4. Jenant baletul facut de Rudotel Toader . Un ministru pregatit dar fara caracter si fara coaie in pantaloni .
    Daca PSD si Alde nu vor face CURATENIE in justitie saptamana viitoare si sa ne scape de ticaloasa de Kovesi & Co si sa-l puna la punct de jegul de Iohannis , PSD-ul va pierde TOTUL si vor fi etchetati ca niste lasi si fricosi !!! La urm. alegeri nu vor mai lua nici 10% .

  5. Foarte departe de Cuba si Hemingway – fiind sigur ca poporul cubanez din 2018 si-ar schimba de o mie de ori situatia de azi ca sa o aiba pe cea a noastra – d-na Dancila realizeaza ca birocratic , administrativ , nu s-a facut nimic pentru constituirea dosarelor celor 3 mari spitale regionale finantate de UE si ca , privind constructia unei noi linii de metrou , autoritatile ” noastre ” ( paralizate de frica anchetelor DNA si a procurorilor idioti de 25 de ani ) nu au facut o documentatie demna de acest nume deci pa , spitale regionale si pa , noua linie de metrou – cam un miliard de euro finantare .
    Normal , nimeni nu e capabil sa numeasca unul sau doi functionari sabotori , incompetenti sau fricosi si sa ni-i arate .
    E vina tuturor si a nimanui , si a soimului Costel care a facut pipi pe el , si a soferului de autobuz , si a mea , si a ta ,la fel de mult ca a functionarilor paralizati de teama care nu fac nimic .
    Sa-i spun eu doamnei Dancila una si mai tare – Agentia Nationala pentru Achizitii Publice – ANAP , chipurile autoritate romaneasca , damboviteana , REFUZA in repetate randuri documentatia pentru autostrada Transilvania in Salaj din octombrie 2017 – asta cand sectorul Bors – Oradea – Targu Mures este SINGURUL susceptibil de a fi finantat de UE pe exercitiul 2014-2020 .
    Nimeni nu se emotioneaza , nimeni nu merge la ANAP si nimeni de la ANAP nu asuma o minima consecinta , normal .
    In acest timp zisul sef de Stat care ignora , suveran , aceste probleme , care nu a vizitat in patru ani o scoala sau o comuna rurala se dezlantuie impotriva ” penalilor ” care o denigreaza pe Kovesi …

  6. Poza asta îmi confirmă bănuiala că marile spirite găsesc ceva în comun oricât de diferite le-ar fi viețile, opțiunile politice… da, domnule Năstase, și eu sunt un mare admirator al lui Hemingway!

    • Insistenta cu care va prezentati de ani de zile, pe acest blog – „in gluma” – , drept „genial”, „mare spirit” etc. (si, prin alte parti, lasand deoparte grija de-a va preface ca glumiti, drept ins care a ridicat nivelul acestui blog, lucru pentru care proprietarul ar trebui sa va multumeasca) este absolut jenanta. Stati linistit: nimeni de aici nu va mai crede „genial”, „mare spirit”, „foarte inteligent”, bun „scriitor” etc., in afara de dvs. Incapatanarea cu care incercati sa rupeti gura targului e induiosatoare, dar nu reusiti. Ascultati-i pe altii: faptul ca faceti parte din categoria prostilor si veti ramane in ea pentru tot restul vietii nu permite nici o indoiala.

    • „marile spirite găsesc ceva în comun oricât de diferite le-ar fi opțiunile politice”

      Stati bland, ca n-aveti dvs. inteligenta necesara pentru a avea opinii politice. Opinii politice inseamna un program economic eficient, masuri sociale, unirea Romaniei cu Rep. Moldova, reducerea somajului, salvarea padurilor de la defrisari si a patrimoniului construit de la distrugere, relansarea agriculturii, productie proprie, independenta financiara si statala, sistem de sanatate eficient si gratuit, prosperitate economica si pace sociala.

      „Opiniile” dvs. „politice” (invatate de la tatucul Basea) se reduc la „lupta anticoruptie”. Dvs. si opiniile politice?! Vă flatați!

    • Pai se putea, nunta fara smulta? Discutam despre Cuba, Hemingway, ridem, glumim, ne simtim bine si apare asta sa-mputa atmosfera. Prezenta dv. pe acest blog este inoportuna. Ne-mpiedicam de voi peste tot: pe strada, la serviciu, in piata Universitatii, in piata Victoriei, la parlament, in mijloacele de transport in comun, in restaurante… Macar blogul asta lasati-ni-l, duceti-va sa va vomitati basismele inepte in alta parte, ca aveti unde: pe pagina de facebook a lui Basescu, a lui Iohannis, a Elenei Udrea, a Elenei Basescu… In fine, toti imbecilii pe care i-ati sustinut in „opera” de distrugere a Romaniei. Nu va mai erijati in „constiinta” lui Adrian Nastase, nu mai imputiti atmosfera cu basismele dv. pestilentiale, nu aveti nici coeficientul de inteligenta, nici dreptul moral sa faceti asta. Lasati-ne in pace, lasati-ne sa respiram, lasati-ne sa traim, nu ne mai sufocati. Sinteti atit de idioti, atit de ingimfati, atit de nocivi, atit de vulgari, atit de scirbosi… Lasati-ne, lasati tara asta in pace, lasati poporul asta in pace, inainte sa fie prea tirziu, pentru noi si pentru voi, inainte sa punem mina pe furci si pe topoare.

    • Sa ne intelegem: nimeni nu spune ca dvs. PERSONAL trebuie sa concepeti toate lucrurile pe care le-am enumerat mai sus: un program economic eficient etc. Dar astea ar trebui sa fie asteptarile dvs. de la politicieni si partide, asta ar trebui sa va preocupe, in jurul acestor teme ar trebui sa graviteze opiniile dvs. politice. In schimb, pe dvs. nu va duce mintea mai departe de „lupta anticoruptie” (si asta preluata de la incompetentul Basescu). Putin; foarte putin!

  7. Inca un Pact de Coabitare intre PSD si Politia politica a lui Basescu & Iohannis ar fi fatal pentru tara asta si pentru democratia din Romania . Se vede unde suntem astazi dupa pactul de coabitare dintre Ponta si Basascu …
    Securistii astia care au distrus tara si democratia din Romania trebuie starpiti pana la ultimul !!! Trebuie zburati din justitie , lasati sa se toarne intre ei si savurat spectacolul … Cred ca ne putem inchipui usor ce o sa toarne Portocala si cu clipiciul ala de-i joaca ochii-n cap ca la pacanele , Onea . Lui ala nu trebuie decat sa-i schimbe medicamentele : sa-i dea in loc de Xanax , serul adevarului . Si nu o sa-l mai poata opri nimeni . Asta-i si marea frica a lui Iohannis , Kovesi & Macovei !

    P.S. La modul la care se comporta Victor Ponta , nu m-as mira ca intr-un an sau doi sa auzim de el ca se prostitueaza … Ca mai jos de atata nu poate fi !

    https://www.stiripesurse.ro/ponta-iesire-fara-precedent-dragnea-e-prost-pe-bune_1249279.html

  8. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a transmis că „s-a autosesizat” în cazul declaraţiilor premierului Dăncilă, care a fost chemată pe 20 februarie la audieri.
    Cineva spunea că în cazul în care vrei să-i faci pe toţi să înţeleagă situaţia deplorabilă, creată cu bună ştiinţă, în care se află , nu este greşit să apelezi la cuvinte oricât de dure pentru a-ţi atinge scopul ! Cine-i vede altfel pe alde Macovei, Preda, sau, mai ales pe Ungureanu, o face din obligaţii de clan, sau politice !
    Iar recurgerea, din partea unora ce profită de pe urma unor bolnavi, la o asemenea mârşăvie în care să-i iei drept scut pe nişte bieţi oameni, îi descalifică complet !
    P.S.
    Oricât am vrea să fim de corecţi, autiştii, ca şi LGTB-iştii sunt nişte bolnavi, iar diferenţa dintre ei este că primii o recunosc, iar ceilalţi, nu !

  9. La recenta conferinţă de presă Laura C. Kovesi a fost la un pas să izbucnească în plâns ! Şi o cred,
    îi înţeleg drama existenţială, pentru că are remuşcări pentru toate relele făcute şi pentru neputinţa de a se putea opune ordinelor primite !
    Pe de altă parte nici nu poate vorbi, că a făcut pactul cu diavolul şi de acolo nu se iese, vorba unui temut general, decât „pe coş”, sau cu picioarele înainte !
    Înţeleg cumplita dramă a acestor femei , căci nu e singura, folosite ca prostituate politice în diferite domenii !
    Adevăraţii vinovaţi ar trebui depistaţi ( sunt deja !) şi pedepsiţi ( sper să fie !), că altfel, balaurul poate continua să facă rău şi cu un cap mai puţin !

  10. Reformele PSD merita o liturghie

    Anuntatul Congres extraordinar al PSD, care urmeaza sa fie convocat pe 10 sau 17 martie, are toate sansele sa fie unul al unei politici extraordinare. Acest forum decizional suprem ar putea sa consacre o politica reformista de guvernare care sa-si atraga si sa-si merite pe deplin calificarea istorica de extraordinar politic.

    Reforma fiscala si revolutia salariala, in care prima a fost manevra tactica care a facut posibila si a declansat actiunea strategica pe care o reprezinta cea de a doua, in curs de desfasurare, raspund sarcinii sociale ramase neindeplinite a revolutiei social-politice din 1989. Atunci, romanii au iesit in strada pentru un trai mai bun.

    Din pacate, acea aspiratie de mai bine din urma cu aproape 30 de ani a ramas o restanta istorica. Pana de curand, cand PSD a inceput dezghetul social. Cauzele inghetului social sunt mai multe, unele obiective, altele subiective. Una a fost ducerea succesiva si excesiva a stangii spre dreapta. Despre aceasta translatie, prin care stanga s-a dus sau a fost trasa in esichierul dreptei, care in mod cert a servit statu quo-ului, se poate spune ca a avut drept rezultat “o tara cu doua drepte”.

    Stanga a fost dezidentitata si controlata prin mecanisme de sistem (intern) si de ordine (externa) de dreapta. Acest proces de aservire si control a stangii, implicit a masei sale electorale, care este cea mai numeroasa in tarile sarace, s-a facut inclusiv prin modelare legislativa. Ambasadele occidentale nu au stat degeaba. Ele ne-au modelat legislatia potrivit intereselor occidentale. Principiul de modelare a fost cel al colonizatorului, care isi impune legea in teritoriul colonizat.

    In aceasta zona se afla explicatia privind scandalul legilor justitiei. El este in esenta o reactie occidentala de impotrivire fata de miscarea politica nationala de redobandire a independentei legiferarii si justitiei. O data cu pierderea parghiilor de manipulare a legiferarii si justitiei, Vestul isi pierde si privilegiile economice, avantajele unilaterale pe care i le-a adus expansiunea in Est. Recastigarea independentei legiferarii si justitiei este o alta reforma vitala a PSD.

    O alta cauza a fost contrarevolutia austeritatii, prin care criza ciclica a capitalismului, cu varful din 2007-2008, a fost decontata economiei mondiale si stangii de pretutindeni. Reacumularile vestice de capital prin renegocieri discriminatorii de tratate, protectionism cu sens unic, comert asa-zis partenerial dar pe fond necompetitiv si inechitabil, standardele duble ale politicii de dezvoltare cu mai multe viteze etc sunt tot atatea transferuri de costuri pe seama esticilor.

    In acest context, convocarea Congresului PSD, neasteptata pentru unii, o speranta de miting spart pentru altii, este usor de inteles. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, are nevoie de reinnoirea votului de incredere, care sa-i revigoreze lupta cu statul paralel si sa-i permita continuarea programului social-economic de guvernare. Succesul reformei fiscale si al revolutiei salariale va duce la cresterea veniturilor populatiei si la culegerea romanilor de pe drumurile strainatatii. Multi romani din diaspora se vor intoarce acasa numai daca vor veni la mai bine. Nimeni nu vine la mai rau. Este o sansa de a pune capat hemoragiei imigrarii, de inteligenta si creativitate, deficitului de forta de munca si declinului demografic. Ca o laudatio pentru tot acest extraordinar politic, care poate deveni realitate, PSD merita o liturghie.

Lasă un răspuns