98 de gânduri despre “Voi merge duminica la Antena 3

  1. N-o fi bună declarația 600, dar veniturile trebuie impozitate. Cred că cea mai bună metodă e declararea veniturilor pe un an, pentru impozitarea lor o singură dată și pentru aplicarea deducerilor, dar cum să faci boboru să declare adevăru când el e mincinos și ipocrit?
    Oamenii noștri ar vrea să dea impozit 1%, dar să aibă Învățământ, Sănătate, Justiție, Ordine Publică, Siguranță, Cultură, Infrastructură, Asistență Socială…la cote înalte.
    Noi și italienii un popolo di evasori.

    • Sa inteleg ca in prezent avem prea putine (si/sau prea mici) impozite in Romania ?
      Baga, pesedeule, taxe, sa-i ajunga doamnei Amalia pana peste cap. Dar sa impozitezi si pensiile, oricat de mici, pesedeule. Cu cat mai multe, cu atat mai repede pleaca si acest partid la groapa de gunoi a istoriei, unde se pare ca ii este locul.
      ..Si da, sunt de acord ca boborul este prost. A votat masiv partide de incompetenti care si-au batut joc de taxele si impozitele romanilor, din care au furat in draci.
      Se vede cat de ,,eficient” au fost folosite in ultimii 27 de ani.
      ps
      Ce sa declari pe un an ? Daca , de exemplu, estimez venituri din chirii pe un an, iar chiriasi pleaca dupa primele trei luni, tot eu sa fac cozi pentru a-mi recupera (eventual) banii cu care am creditat statul , ca ultimul fraier ?
      Dati-o-ncolo de treaba, stimata colega….

      • Consum mai mare, in Romania, inseamna IMPORT mai mare (NU PRODUCTIE), stimata colega. Adica, dezechilibru tot mai accentuat al balantei de plati, care pune presiune pe curs si stimuleaza inflatia.
        Iar veniturile mai mari au ajuns, deocamdata, la demnitari, parlamentari, procurori si directorasi de tot felul care taie frunza la caini.
        Boborul prost tot spera, din patru in patru ani, ca primeste si el vreo ciosvârtă, sau niscaiva firmituri scapate pe jos de la ,,masa stapanilor”….sa vedem pana cand va tolera incompetența, smecheria, hotia si inechitatea.

  2. trexsr

    ,,Sa conduci pe baza de frica nu e intotdeauna eficient. ”
    Absolut corect. Iata in ce impas a ajuns Romania datorita fricii politicienilor de doamna Kovesi. Le tremura mana (si desuurile n.r.) pana si la o banala semnatura.
    ..Si nu se intrevede….managerul capabil sa aglutineze si sa orienteze grupul de lucru. Poate ca sta, inca, pitit pe Facebook ? Eu l-as invita sa-si asume responsabilitatea gestionarii problemelor tarii, daca a reusit, atat de eficient, sa organizeze formatiuni paramilitare, similare cu cele din Ucraina, sau chiar din State, imediat dupa alegerea lui Trump cu sprijinul nemijlocit al Rusiei. (Z)

  3. trexsr

    Asimilarea unei minoritati depinde in mare masura de minoritatea insasi. De exemplu, am cunoscut evrei, la a patra (sau a cincea) generatie in Romania, care stiau perfect limba ebraica, frecventau sinagoga, participau la numeroase intalniri cu semenii lor pentru a invata/rememora istoria mai mult sau mai putin indepartata si se casatoreau intre ei. Ma rog, ei cu ele, evreii nefiind usor de corupt de asanumita ,,corectitudine politica”. (Z)
    Dar cel mai important, EVREII PUN UN IMENS PRET PE EDUCATIE.
    As spune ca minoritatea evreiasca din SUA i-a asimilat pe americani, din interior, si mai putin viceversa. (Z)
    De ce ? Pentru ca evreii au forta de a crede pana la capat in valorile lor, ba chiar au reusit sa le impuna si altora. Evreii, ori se intorc in Israel, ori acapareaza zonele decizionale cheie din economia, finantele, politica si armata tarii in care traiesc la un moment dat.
    Romanii ? Vor fi fericiti sa fie asimilati, chiar dupa prima generatie. De ce ? Pentru ca romanii cred doar in ,,binefacerile” valorilor occidentale si le este uneori rusine sa-si etaleze valorile comunitare.
    O casa (sau mai probabil un apartament cu chirie), o masina, un job, o scoala bunicica pentru copiii lor si ceva merinde pe mese…este arhisuficient.
    De aceea cred ca diaspora romaneasca va fi, dupa doua / trei generatii, o frumoasa amintire…. a celor ramasi in Romania.

  4. @Zev, inca un lucru pe care l-am retinut, dar nu o sa-l comentez: ceea ce a afirmat dl. Nastase despre ce i s-a intimplat sub guvernele Ponta.

    • Din pacate, sun guvernele domnului Liviu Dragnea, fostului premier Adrian Nastase nu i se intampla nimic. Nici macar o invitatie la una din sedintele partidului cu tematica de politica externa, sau ideologica.
      Din fericire (daca se poate spun asa), astfel de sedinte plicticoase nu sunt in prim planul preocuparilor CEX. Dar cine stie ?…poate viitorul ne va oferi suprize surprize…

  5. Pe Dragnea il vineaza „sistemul” inca de la inceput. Pina acum nu s-a gasit nimic care sa arate ca afacut ceva nelegal. Are doar o condamnare cu suspendare referitoare la faptul ca a incins oamenii la vot impotriva lui Basescu la referendumul de impeachment. Ei, si? A furat ceva? A omorit pe cineva? Alte crime?

    Cred ca toata energia asta de a il scoate afara din politica prin dosare sau alte metode ii va oferi in final un mare avantaj electoral. Pentru ca oamenii il vad ca victima inocenta a „sistemului” (condus de Primul Celovec :)).

    Eu altele i-as reprosa: anume ca nu a stiut sa aleaga doi prim ministri, si ca este, n mare parte, in spatele esecurilor a doua guverne. Dar se uita mai repede asta decit despre cum e omul oropsit de „sistem”.

    • Liviu Dragnea va avea prilejul sa produca si probele aferente, dupa autosesizarea Parchetului….(Z)
      PS
      Tactica autovictimizarii, fara a oferi detalii concrete, este apanajul celor neputinciosi, sau a lichelelor care vor sa iasa din corzi.
      Da, Liviu Dragnea ar putea avea un mare viitor politic , intr-o revista de benzi desenate in care va interpreta rolul lui Superman 2. (Z)

  6. Guvernul Dăncilă: Felicitările UE şi tăcerea SUA

    In relatiile politice si diplomatice internationale, adresarea de felicitari sefilor de stat si/sau de guvern cu ocazia alegerii/investirii in functie este un semn de inalta curtoazie. Pe langa semnalul de pretuire si respect, aceste mesaje de felicitare sunt, dupa caz, un barometru, un facilitator sau un intaritor al relatiilor bilaterale, ori un mijloc de a comunica ce se asteapta de la cel ales/investit in functia de presedinte si/sau de premier. Privind noul Guvern Dancila, primul semnal de curtoazie a venit din partea Japoniei. Ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Japoniei pe lângă Uniunea Europeană, Kazuo Kodama, a trimis, sambata, o scrisoare de felicitare premierului desemnat, Viorica Dancila. Gestul, absolut minunat si de incredere, a intarit, inca o data, prin limbajul sau simbolic, interesul reciproc pentru un parteneriat strategic intre Japonia si Romania, convenit cu prilejul recentei vizite la Bucuresti a premierului japonez, Shinzo Abe, care a fost prima vizita a unui premier japonez in tara noastra. Alte doua semnale de politete, care au exprimat totodata si asteptari specifice, au venit de la varfurile UE, marti, a doua zi dupa ce Guvernul Dancila a primit votul de investitura. In ordinea in care au fost transmise, premierul Viorica Dancila a primit o scrisoare de felicitare din partea presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, si o scrisoare de felicitare postata pe Twitter din partea presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker. Ambele felicitari au comunicat o asteptare comuna: promovarea de catre Romania a valorilor Uniunii Europene. Facand necesarele conexiuni geopolitice, care ne implica si ne tintesc, sa reflectam asupra a doua stereotipuri ideologice, de consum colonial, care fac legatura dintre doua metropole vestice si colonia lor comuna, est-europeana. Occidentul european ne cere sa ne supunem intereselor sale prin a ne lasa modelati de “valorile (vestice) europene”, care ne sacrifica interesele si traditiile, iar Occidentul american, prin a ne lasa modelat “statul de drept”, potrivit intereselor americane, prin care ne sunt masacrate interesele si traditiile. Si apropo de partenerul si aliatul strategic american, sa remarcam absenta felicitarilor Casei Albe pentru nou Guvern de la Palatul Victoria, al premierului PSD Viorica Dancila. De regula, agenda Administratiei SUA cu felicitarile externe pentru astfel de prilejuri este adusa la zi, prin comunicarea diplomatica curenta sau cu anticipatie, de Ambasada americana din tara respectiva. Prin urmare, in loc sa ne intrebam de ce tace SUA, mai degraba sa ne intrebam de ce a tacut Ambasada SUA de la Bucuresti? De ce a tacut ambasadorul progresist Hans Klemm?

    • Aceleasi mesaje le-au primit toate guvernele domnului Liviu Dragnea. Asta e protocolul. In rest, degeaba cautati semnificatii prin tomberoanele formulelor diplomatice.

      • ZeV, sunteti bine? Pot trece peste faptul ca sunteti malitios si discreditor. Prefer sa fie ceva pasager, obisnuita tactica a ignorantei si lipsei de argumente, decat o stare psihica de rau. Dar nu pot trece peste confuzia pe care o faceti intre suporturile de informatii si recipientele pentru gunoaie. Si nici peste cea dintre o cutuma diplomatica nescrisa (informala, facultativa), care tine doar de bunavointa, cum sunt felicitarile, si regulile scrise de protocol (oficiale si obligatorii), care se aplica in organizarea si desfasurarea unor ceremonialuri/evenimente diplomatice, politice, militare, religioase. Sper sa va redresati cat mai repede starea cognitiva si informationala.

  7. Legile Justitiei: Linia rosie, de interdictie, a presedintelui Klaus Iohannis a devenit roza

    La depunerea juramantului, luni, la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a transmis membrilor Guvernului Dancila ca modificarea legilor Justitiei reprezinta o linie rosie pe care noul Executiv nu are voie sa o depaseasca. “Exista o linie rosie pe care guvernantii nu au voie sa o depaseasca. Afectarea independentei justitiei e de neacceptat”, a spus seful statului.

    La scurt timp insa, ce sa vezi, minune! Linia rosie a lui Iohannis a devenit trandafirie. Adica roza, un rosu mai decolorat. In sedinta de marti, CCR a respins doua obiectii de neconstitutionalitate, ca inadmisibila si, respectiv, neintemeiata, formulate la Legea pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, admitand insa o obiectie de neconstitutionalitate. Obiectiile au fost formulate de ÎCCJ si PNL.

    Partea plina a paharului in toata aceasta poveste, inceputa in urma cu un an si inca neterminata, prin ducerea modificarilor legilor Justitiei in strada, este ca ideea de reforma a justitiei a iesit, partial, invingatoare. Dupa hotararile de ieri ale Curtii Constitutionale, nu mai incape discutie, ideea de adaptare si modernizare a legilor Justitiei nu mai poate fi pusa la indoiala.

    Cu alte cuvinte, modificarile acceptate de CCR nu afecteaza independenta Justitiei. Obiectiile politice nu se sustin. De altfel, analizele evidentiaza inconsecvente si involutii in discursul prezidential pe aceasta tema. Trecerea de la ambiguitatea impotrivirii fata de “modificarea” legilor Justitiei la cea de neafectare a “independentei” Justitiei, o pozitie la fel de generala si de neclara, reprezinta pasi inapoi din partea lui Iohannis.

    Lupta inca nu s-a incheiat, dar finalul ei, intelegerea concreta si deplina a ceea ce inseamna “independenta” Justitiei este foarte aproape. Devine tot mail impede ca neintelegerile sunt in limbajul politic, nu in cel juridic. In urma hotararilor CCR, raman de vazut care vor fi noile replieri pe care le va adopta Cotroceniul. Un rol in acest sens il va avea si intalnirea de miercuri, de la Bruxelles, dintre presedintele Iohannis si presedintele Juncker, care vor discuta despre “modificarile aduse cadrului legislative privind sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei.”

  8. Lapsus creationis

    Un panegiric mai reusit nici ca se putea. Dar de ce noul imperiu postbelic a durat asa de putin? Aproape ca o fulguratie pe cerul terrian? Daca nu ma insel, acest “scurtissimo” existential este fara precedent in istoria imperiilor mondiale si a leadershipului mondial.

    Un raspuns ar fi ca in marea lor imitatie (v. incl. preluarea unor denumiri de institutii sau orase de pe batranul continent), liderii financiari si politici americani au uitat un singur lucru: sa-i puna un suflet! Sigur, oricat de demiurgi vor sa se considere, urmasii de azi ai parintilor fondatori ai SUA nu sunt Dumnezeu, care sa dea creatiilor lor acea scanteie de divinitate, numita Suflet, dinlauntrul Omului. Si nimeni nu va fi si nu va putea niciodata.

    Dar este vorba de un altfel de suflet, pamantesc, animat de iubire, de binele moral si de respect fata de viata, pe care oamenii il pun in toate contructiile lor, pentru a le insufleti, a le face atragatoare si durabile. Nimeni nu are insa vreo indoiala ca leaderii americani de azi ar fi pus si aceste ingrediente in interiorul actelor lor politice si geopolitice. Cea mai buna dovada sunt razboaiele preventive, in afara, si violenta civila preventiva, inauntru.

    http://www.contributors.ro/economie/energie-economie/istoria-la-timpul-viitor-%E2%80%93-america-intre-puterea-soft-%C8%99i-puterea-hard/

  9. Stimate ZeV,
    Impozitul pe venitul global nu înseamnă mai multe impozite, ci unul singur. Nu dai taxe pe fiecare venit în parte, ci pe toate cumulate, plus că ai deduceri. Multe țări practică metoda.
    Există multe firme românești care produc bunuri și oferă servicii, chiar dacă vă faceți că nu le vedeți și afirmați că trăim doar din importuri. Citiți etichetele medicamentelor, uneltelor, alimentelor…și veți afla că multe produse sunt românești. Priviți mărfurile din magazinele altor țări UE și o să vedeți că unele sunt din import, fiindcă nu e voie să stăvilești importurile.
    Vă dau o informație de la Rai Uno: nivelul taxelor în Italia e 65%, în vreme ce în restul UE este 40-45.
    Antipatia față de un partid nu trebuie să se transforme în ură și să obtureze un minimum de obiectivitate. Pensiile sub 2000 de lei nu sunt impozitate. Vă doriți să fie?
    Nu e bine să apreciezi inteligența unui om după partidul pe care l-a votat. Eu susțin că mulți români sunt incorecți, indiferent de partidul pe care l-au votat. Incorectitudinea nu presupune lipsă de inteligență.

Lasă un răspuns