La Multi Ani, de Sfantul Ioan

Cu ocazia Sarbatorii de Sfantul Ioan, va urez „La multi ani” si implinirea dorintelor tuturor celor care va serbati astazi onomastica.

Avem multe legende si credinte mitologice in legatura cu Sf Ioan. Sunt obiceiuri care arata o credinta majora in forta purificatoare a apei. Se spune ca, atunci cand Ioan Botezatorul a inceput procesiunea botezarii, diavolii s-au aratat in numar foarte mare pe raul Iordanului, pentru a intrerupe ceremonia. Atunci insa Dumnezeu a poruncit preotilor sa sfinteasca toate apele, astfel ca diavolii au cazut sub gheturi si s-au inecat in apa.

Este interesant si ritualul recuperarii crucilor din apa. Un alt obicei frumos este „udatul Ionilor” din Transilvania si Bucovina, unde la portile tuturor celor care poarta acest nume se pune un brad impodobit si se dau petreceri cu lautari. In Transilvania, se spune chiar ca cei care poarta acest nume sunt purtati cu mare alai prin sat pana la rau, unde sunt botezati. E bine ca anul acesta nu este foarte frig afara…

Sper ca Sfantul Ioan sa insemne o zi frumoasa, alaturi de prieteni si apropiati, si sa ne dea energia si caldura necesare pentru anul care a inceput.

30 de gânduri despre “La Multi Ani, de Sfantul Ioan

  1. Am avut ocazia sa vad anunturile Bancii Mondiale privind angajarea unor persoane care sa elaboreze studiul privind autostrada Brasov – Ploiesti – impactul economic , social , cultural , de mediu al infrastructurii .
    Daca inteleg eu bine engleza aceste studii vor fi platite de Romania – 20 % din suma date imediat ?! .
    Ceva imi spune ca intram in afacerea asta cu Banca Mondiala in viitoare complicatii de temut .
    Intram din nou in afaceri cu mastodonti condusi de americani care ne vad ca pe o colonie si care ne vor suprafactura totul , ne vor controla si teroriza administratia , impune preturi si constructori , tergiversand ( ca altii inaintea lor ) terminarea investitiei pentru ca pica banul de la romani atata timp cat e santier , dupa aceea nimic .
    Nu este clar deloc daca Banca Mondiala finanteaza proiectul ( ceea ce ne intereseaza , nu studiile lor ) sau doar ” incadreaza ” investitia – de ce am avea noi nevoie de ei ca supraveghetori daca nu ne imprumuta , ma depaseste .
    Imi amintesc ca in 2010 – 2011 Romania ( de fapt regimul Basescu ) a lansat recrutari de juristi internationali specialisti in drept anglo-saxon pentru a se desface de contractul Bechtel .
    Singurul lucru bun lucrand cu Banca Mondiala – nu vor fi contestatii de la firme si ” Justitia ” romaneasca nu va obstructiona proiectul , se tem si constructorii austrieci – romani – italieni – spanioli – turci , si tuciuriile judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti , de mana grea a unchiului Sam .

  2. Luminița Arhire
    Să ştiţi că Sabinuţa are dreptate, nunai că a greşit subiecţii.
    Nu am scăpat de dictatură şi de dictatori!
    Avem un TĂTUC, nişte instituţii dictatoriale şi câţiva mici dictatori în acele instituţii. Fiind democraţie, ca să nu fie încălcată regula pluri a democraţiei, avem o pluridictatură!
    L-am ascultat cu multă atenţie pe Tătucul democratic şi mi-am zis că din această Mare Grădină a Domnului, românaşii au ales un necunoscător al limbii române. al noţiunilor, care ne dă poveţe, care este un profund analitist, care nu înţelege rolul instituţiilor şi pe al său. Tătucul acesta este mai tare decât Cel mai Iubit Fiu şi decât Prezidentul.
    Citez câteva din preţioasele sale învăţături;
    ,,consider că este deplasat să se comenteze justiţia”;
    ,, guvernul este foarte neuzual”;
    ,, instituţii constituante”;
    ,, legile justiţiei au fost votate în grabă,ad hoc”.
    Sunt doar câteva sintagme preţioase ale Tătucului care se numea singur în campania electorală că este politruc, iar noi am crezut atunci că nu ştie sensul cuvântului, dar s-a dovedit că este un politruc sub acoperire, prin comportament.
    Înspăimântător pentru mine este faptul că foarte mulţi cetăţeni, îi dau dreptate şi zic: ,,Bine le mai zice! Să scăpăm de corupţi şi de corupţie. Salvarea noastră este Strada, Tătucul şi Codruţa”.

    • Mda insa cand esti in prostu ala mai ai si consilieri ca nu te apuci sa iti scrii tu discursurile … asa ca si consiglierii sai stiu la fel de bine limba romana „avansati inainte!”

  3. Sfântul Ioan, alături de Fecioara Maria şi Iisus Hristos, sunt singurele personalităţi ale religiei creştine celebrate de mai multe ori pe an, cu ocazia zilei concepţiei, a naşterii, a martiriului, a ridicării la cer…
    Sărbătorirea Sfântului Ioan pe 7 ianuarie de către bisericile ortodoxe este legată de Teofania zilei de 6 ianuarie când, cu ocazia botezului lui Hristos în Iordan, Fiul Domnului coboară în mijlocul creaţiei divine de pe Pământ – ocazie cu care Dumnezeu transmite omenirii un mesaj/avertisment.

    Izvoarele istorice referitoare la Ioan Botezătorul, deşi cu multe zone de umbră, indică importanţa personajului şi puterea sa asupra maselor. Fiu de preot, Ioan este un evreu ascet ce practică o devoţiune strictă, activând probabil o perioadă de timp în interiorul sau alături de secta esenienilor de la Marea Moartă (mişcare reacţionară şi mesianică în cadrul iudaismului în perioada celui de-al Doilea Templu), pentru a deveni în final sihastru şi apoi predicator. Conform Evangheliilor, Ioan îl recunoaşte pe Iisus drept cel mai mare discipol al său.

    Evanghelistul Luca construieşte un paralelism riguros între Ioan Botezătorul şi Iisus Hristos : născuţi la şase luni interval (24 iunie, 24 decembrie), venirea lor pe lume marchează cele două solstiţii – vechi sărbători păgâne îmbrăcate astfel în mantia creştinismului. Simetria continuă : primul primeşte Sfântul Duh, al doilea este conceput de Sfântul Duh. Această îngemănare Precursor (Ioan Botezătorul) – Mesia (Iisus Hristos) reprezintă unul dintre elementele unitare ale doctrinei.

    La Mulţi Ani tuturor ce poartă numele marelui Premergător al creştinismului !

  4. Despre duplicitate

    Pentru a masca incapacitatea de a discerna întotdeauna adevărul, există tendinţa de a arunca anatema asupra duplicităţii, relevând doar conotaţiile sale semantice negative. Cu toate acestea, în termeni politici, duplicitatea face parte din practicile curente diplomatice, aşa cum a fost magistral exprimat de nemuritorul Talleyrand, ministrul de externe al lui Napoleon : „Vorba i-a fost dată omului pentru a-şi ascunde gândurile.” Mai brutali, anglo-saxonii au elaborat chiar conceptul de «diplomacy by deception», diplomaţie prin înşelăciune .

    Duplicitatea, ca dedublare comportamentală, se aplică cu precădere acţiunilor şi activităţilor secrete. Metodologic însă, conceptul ne se poate extrapola ca fiind caracteristic unui întreg popor, şi cu atât mai puţin unor perioade istorice.

    Duplicitatea sistemului comunist, a comunismul românesc în special, este o noţiune falsă. Comunismul românesc nu s-a deosebit de celelalte regimuri autoritare din Europa de Est decât prin amploarea cultului dictatorului şi a controlului represiv exercitat asupra populaţiei. Discrepanţa dintre ideologia egalitaristo-comunitară a marxism-leninismului şi realitatea concretă era însă aceeaşi în tot blocul comunist – o discrepanţă ce ţinea de cinism, iar reacţia oamenilor nu a fost nicidecum una de duplicitate, ci de adaptare la o situaţie obiectivă de o duritate extremă.

    Tot capacităţii de adaptare i se datorează şi continuitatea existenţei poporului român. Începând cu criza Imperiului Roman din sec III şi până în 89, toate generaţiile care au trăit pe aceste meleaguri au fost generaţii de sacrificiu. Cu excepţia arabilor, plasaţi geografic pe alte coordonate, pe aici au trecut toate popoarele migratoare cunoscute în istorie. Nimeni nu le-a putut sta în drum ori opri din misiunea lor de a distruge lumea antică şi a forja Europa medievală. Iar mai târziu, în perioada când se afla la confluenţa zonelor de expansiune a mai multor imperii, ori de câte ori a existat chiar şi cea mai mică şansă de a-şi apăra independenţa, poporul român a dat dovadă de cu totul alte calităţi decât de duplicitate luptând cu cele mai mari puteri militare ale vremii sub Basarab I, Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare şi mulţi alţii…

    Până la urmă, se poate spune că şi generaţia de după 89 este tot o generaţie de sacrificiu, obligată să se adapteze unei tranziţii dureroase şi adesea frustrantă.

  5. Stimati botezati si purtatori de nume, al Sf. Ioan Botezatorul! Aflandu-ne la un nou inceput de an va doresc ca viata dumneavoastra sa se schimbe in mai bine. Sa va innoiti din toate punctele de vedere, Sa va sporiti banii si faptele cele bune! Sa va intariti pozitia in societatea romaneasca si sa deveniti calauzitori si mandri ca sunteti romani. Sa luptati pentru dreptate ! Pace va doresc. La Multi si Fericiti Ani ! M.M. Bt.

  6. La multi ani Ioanelor si Ionilor//

    (la mica barfa acum 40 de ani o Ioana inlocioa alta Ioana! Cand in fine seria se Ioane a l;uta sfarsitr ..,,mama mea -care avea un pic de umor- m-a acuzat de … infidelitate!!)

  7. O INGENUĂ ÎN CALEA CIUMEI ROȘII

    Oana Pellea, fată… mata te plictisești rău… și de când te plictisești așa de rău, cred că te-ai gândit să-ți cauți „mai multă acțiune” și un spor de adrenalină ca activist civic. De ce te-ai apucat de activism civic? Iată ce povestești, dragă, la Târgul de carte GAUDEAMUS, pe 26 noiembrie 2017, chiar la lansarea cărții „600.000 # REZIST ” a tovarășului dumitale de revoluție ultraprogresistă și de civism aplicat, Cartianu Gregoire :

    „Mă întreabă foarte multă lume ce am de câștigat că ies în piață. În afară de faptul că mă plătește domnul Soros. Nu e vorba de ce am de câștigat, eu nu pot trăi altfel. Deci, eu nu pot trăi altfel.”

    Așadar, nu e vorba „DE CE AM DE CÂȘTIGAT ”… ci de o curățenie sufletească, o lumină interioară și o implicație necontaminată financiar … așa o fi. Evident că eu nu cred că e vorba de vreo finanțare pe la FLASHMOB-urile cu # SCOTCH pe gură și cârpa pe ochi… și nici nu-mi imaginez că ar putea fi pentru că nu există ființă care să disprețuiască mai sonor și-n mai multe luări de poziție latura vulgar-materială și interesată a acțiunii umane.

    De exemplu, când părinții lui Ionuț Anghel, copilul sfâșiat de câini în Bucureștiul nostru european, au cerut despăgubiri, în cadrul procesului împotriva ADP și a firmei care deținea parcela pe care s-a petrecut tragedia, Oana Pellea, cu aerul ei de tragediană consacrată, s-a revoltat printre primii . Iată:

    „A cere BANI RECOMPENSĂ pentru moartea copilului tău, a cere titlul de martir, când DEX-ul dă o definiție clară la martiraj. Eu, până azi, știam că doliul e doliu. Că INTERESUL E INTERES. Că bun simț e bun simț și penibilul penibil! Eu știam că părinții și bunicii nu pot decât să-și plângă copii sau nepoții. Să-și asume partea lor de vină! Să ceară dreptate și nu RECOMPENSĂ sau răzbunare…Aflu ca există RECOMPENSĂ pentru moarte. Ca și când BANII POT RECOMPENSA… Pentru ca adevărul nu urlă RECOMPENSĂ și nici răzbunare! Dumnezeu să-l odihnească pe Ionuț și să-i ierte pe părinții și bunicii lui !”( ZIARE.com, 3 octombrie 2013)

    Dur, nu-i așa? Dar când exprimi un crez, un principiu sfânt, se poate accepta și duritatea…

    „Decât că” …. dacă ne uităm mai atent în ZIARE.com , o platformă care o promovează intens pe doamna Oana, vom găsi, pe data de 24 februarie 2011, următoarea notiță despre care nu s-a prea discutat:

    „Oana Pellea a câștigat în instanță daune morale de 5.000 de euro pentru persecuția mamei sale în comunism. Actrița a cerut instanței daune de 100.000 de euro pentru suferințele îndurate de mama sa, Domnica Pellea, în timpul regimului comunist. Instanța a decis, după trei termene de judecată, că daunele morale de 5.000 de euro «sunt suficiente și rezonabile» pentru domicilul forțat la care a fost supusă mama sa, informează ADEVĂRUL… Domnica Pellea a avut domiciliul obligatoriu în Craiova timp de peste 14 ani, din 1949 până în 1963, pentru că părinții ei au fost catalogați drept chiaburi. În 1949, statul le-a confiscat acestora 150 de hectare de teren arabil și le-a stabilit domiciliul forțat.”

    Cum , Oana? Cerți niște părinți loviți de nenorocire, spunând că pentru moartea înfiorătoare a unui copil, cu vinovați existenți și „palpabili”, e penibil să se ceară daune, dar ai în schimb sângele rece de a prețălui domiciliul forțat al mamei dumitale, decedată în 2003 , pentru care STATUL DE ASTĂZI , dragă, n-are nici o vină, la vreo 100 000 euro în anul de grație 2011, adică la opt ani de la moartea sa? Nu vezi nici un traumatism logic, dragă, în cele expuse de mine mai sus?

    Te întreb, pentru că eu speța aceasta o cam cunosc… tatăl meu , după ce a stat în închisoare la începutul anilor 50, a avut domiciliu forțat , dar nu la Craiova, ci la „capătul geografiei”, la Tulcea, care era pe-atunci un târgușor . Aici a și rămas. Aici s-a căsătorit, aici a avut cei doi copii, aici a fost „medicul cel bun” al unei întregi comunități, aici s-a-ntors în țărână. Nu numai că mie nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap să cer despăgubiri pentru DESTINUL SĂU, dar crede-mă, nici lui nu i-ar fi trecut niciodată prin cap un gând atât de năstrușnic…pentru că ar fi spus și el cum ai scris tu pe FACEBOOK pentru familia Anghel : „… CA ȘI CÂND BANII POT (RE)COMPENSA…”

    …………………………………………………………………………………………………..
    P.S.1. Nu este singura situație când Oana Pellea și-a dat seama că deși „BANII NU POT (RE)COMPENSA” …niște dureri, dar, mai ales, NU POT CUMPĂRA un suflet delicat ca al domniei-sale, e bine , totuși să-i ai în buzunar…

    În 11 octombrie 2007 dânsa a câștigat procesul împotriva lui Gigi Becali, care folosise în campania electorală o secvență din filmul MIHAI VITEAZU, în care apărea Amza Pellea, regretatul său tată … Oana a cerut 200 000 de lei , adică două miliarde de lei vechi … instanța i-a acordat doar 35 000 de lei … Gigi Becali a susținut că a avut aceptul lui Sergiu Nicolaescu, regizorul filmului.

    În 6 ianuarie 2017 când Oana Pellea se jeluia de mama focului că au venit comuniștii și kaghebiștii la cârma țării, Mirel Palada, care pe-atunci păruia # REZISTENȚII numai pe NET, iar nu în direct și la ore de vârf, a scris următoarele:

    ”Sînt sigur că dînsa a dat dovadă de bun simț atunci cînd cu o mînă lua banii de la kaghebiști de pesediști, iar cu cealaltă era ocupată să se vaite de catastrofă. Sînt sigur că dînsa e cinstită atunci cînd spune că suferă groaznic de pe urma pesediștilor. Suferă, suferă. O, cum să nu! Suferă cel puțin de cîteva zeci de mii de euro, vă spun eu. Mi-o aduc perfect aminte cum suferea la mine în birou atunci cînd a aflat că proiectul a fost aprobat și va primi finanțare. (…) Dar ar fi trebuit să se gîndească la faptul că, dacă tot e supărată pe ei și îi disprețuiește, n-ar fi trebuit să aibă de-a face cu ei deloc. Trebuia să-i fie scîrbă și acum doi ani, cînd a cerut și a primit bani de la nemernicii de comuniști pesediști. Trebuia și acum doi ani să fie tristă și ambetată de starea dezastruoasă a situației, de faptul că e înconjurată de niște primitivi nemernici, de niște bestii odioase, și trebuia să nu ia bani de la ei. Că sînt niște primitivi și niște bestii odioase și dînsa e o ingenuă morală și deontoloagă și o sfîntă și o martiră, iar sfinții și martirii nu pun mîna pe banii murdari ai ticăloșilor de kaghebiști. Nu se poate și cu dracul în buzunar, și cu sufletul în rai”

    Oana Pellea s-a arătat indignată de stilul lui Mirel Palada, dar a confirmat întâmplarea. Era și greu să n-o confirme… pe de altă parte, ca să fiu sinceră, pe mine stilul literar al lui Mirel Palada nu m-a deranjat.

    P.S.2 Am folosit expresia BANII NU POT RECOMPENSA… deoarece am extras-o din textul Oanei Pellea care zice că e „om, actor și SCRIITOR”, deci mai deșteaptă decât mine care sunt „decât” om . Corect ar fi fost BANII NU POT COMPENSA… dar n-am îndrăznit s-o contrazic pe SCRIITOARE.

    • D’ale # Rezist :
      „De asemenea, jandarmii au încercat să îl ducă pe Mălin Bot la secție. Un protestatar #Rezist a încercat să se sustragă legitimării, urcându-se în copac.”
      După cele de mai sus înclin să cred că dacă nu era Oana cea urcată-n copac, precum în bancul cu purceaua, majoritatea colegilor ei de „revoluție ultraprogresistă și de civism aplicat”, după cum se comportă, par a nu fi coborât de mult de prin copaci !
      Cel puţin pe unul ca Bot, pe una ca Oana, sau pe unul ca caRtianu, dacă-l găseşti suit într-un copac, ” de frica trecerii Legilor Justiţiei” şi sub imperiul recentei întâmplări de la Metrou , nici nu te gândeşti să-l duci în altă parte decât la Grădina Zoologică , unde s-ar putea să fie reţinuti ( în fine !), dar nu pentru deranjarea liniştii publice, huliganism, sau activităţi nreautorizate, ci pentru prăsilă la o categorie de maimuţe aflată pe cale de dispariţie ! 😉 Că, uite cum se nasc altele, în urma unor încrucişări reuşite de renumitul cercetător George Soroş,între nişte cozi de topor româneşti şi nişte founduri străine , la timp introduse ( încă din 1989) şi atent clocite, prin cuiburi străine, ca ouăle de cuc, în societatea românească !

  8. In cele din urma, oriunde ai privi si din ce perspectiva ai analiza lumea si universul, se pare ca exista un singur reper unificator, cu, sau fara voia noastra, un singur reper absolut, chiar daca unii savanti spun ca este relativ: TIMPUL.
    Aceasta dimensiune a Cosmosului este singura previzibila, singura care isi respecta ritmul, termenele si obiectivele.
    Deci, ar trebui sa privim la TIMP si sa-i urmam exemplul. Putem face asta ? Nu. Sau poate Da, daca ne raportam la cei care cred in semnificatia Catedralei. Pana la Marea Aniversare putin a mai ramas, iar cum am spus, TIMPUL isi vede inexorabil de treaba, neinfluentat de zbaterea, adeseori fara rost, a oamenilor.
    Cred tot mai mult ca pe masa istoriei nu avem altceva a pune, in anul de gratie 2018. Daca termenul de 30 noiembrie 2018 va fi respectat (momentul programat pentru sfintirea Altarului Marii Ctitorii a Neamului Romanesc), voi fi acolo, asa cum mi-am promis, pentru a sarbatorii Unitatea. Daca nu a tuturor romanilor, cel putin a romanilor care inca mai cred in istorie, familie si interes national. Nu un interes national egoist si autist, ci unul care stie sa discearna intre universalul ca patrimoniu constructiv, re-unificator de specificitati, integrator de esențe si autentic multicultural, respectiv nihilismul asazis progresist, dizolvator si dezumanizant, generator de robotei feisbucisti convinsi ca spatiul lor virtual este egal cu intregul Univers. Dan Brown ne si evalueaza viitorul: Vom deveni o constiinta colectiva si integrata care il va detrona pe Dumnezeu. Desigur, nu ne spune si cine va lua deciziile majore, in numele acestei ,,constiinte”. (Z)
    Prin urmare, allternativa la obiectivul national legat de Catedrala Mantuirii Neamului este una singura, perfect previzibila: Democratia supervizata, stimulata si controlata a vacarmului diversitatii, in care toti vorbesc si nimeni nu asculta. Nici macar frecventele spirituale ale propriilor inimi. Daca doar asta ne dorim, nu este nevoie sa facem mari eforturi, sau sa consultam tot felul de oracole: Dorinta ne va fi neindoielnic indeplinita. (Z)

    In fine, in aceste momente prevaleaza, ca importanta, urarea de ,,La Multi Ani” adresata tuturor romanilor si, nu in ultimul rand, tuturor Ionilor si Ionelelor. Sa fiti iubiti si iubite. Pana la urma, acesta este si mesajul meu: Cineva, acolo Sus, ne iubeste, orice am face in virtutea liberului arbitru inoculat esentei umane de catre Creator.
    Alegerile, dar si consecintele asociate, ne apartin in totalitate.

  9. Oana Pellea…hmm…. este (sau a fost) o femeie normala, cu visuri, pasiuni, sperante, poezie, etc.
    Oana Pellea nu este decat un om, deci, doar Dumnezeu il/o poate judeca.
    CITEZ:
    ,,Oana Pellea (55 de ai), fiica marelui actor Amza Pellea, nu a fost maritata niciodata, iar relatiile sale sentimentale nu au fost cunoscute de marele public, ea fiind foarte discreta cu viata privata.
    Oana a marturist, insa, intr-un interviu, ca a iubit pasional si ca a facut chiar gesturi nebunesti, povestind cum a procedat ca sa ajunga mai repede la intalnirea cu barbatul care o astepta intr-un apartament imprumutat.
    ,,”Nu erau taxiuri. Erau rare. Aveam întâlnire undeva cu… el. Ploua tare. Nu mă lua nimeni. Aveam părul lung, eram foarte mişto, eram moartă să ajung la el, care mă aştepta. Ne dăduse şi nouă cheia cineva. Ştiam că el a ajuns şi eram disperată. Era în capătul celălalt al Bucureştiului”…
    „Şi atunci, pe ploaia aia enormă, m-am aruncat pe bune în trafic şi am ridicat mâinile. A oprit o dubă, n-am să uit în viaţa mea. Fetelor, dacă n-aţi făcut-o vreodată, chiar dacă aveţi 60 de ani, faceţi asta, pentru că e genial. Am oprit duba. Şoferul a zis: „Ce s-a întâmplat?”. Am bălmăjit ceva, eram disperată şi mi-a zis: „Treci în spate!”. În spate, adică în ploaie, că era deschisă duba, am dat peste un el şi o ea, care ţineau cu disperare o prelată cu o mână şi cu cealaltă un frigider. Nu am să le uit privirea niciodată”, a povestit Oana Pellea.”
    COMENTEZ:
    Ati auzit, fetelor ? Urmati sfatul Oanei Pellea si alergati, chiar si la 60 de ani, in bratele iubitului (sau sotului, dupa caz).
    Din pacate, pare-se ca pentru distinsa actrita (din toate punctele de vedere), iubitii nu (mai) cresc in copaci, ci trebuie cautati prin piețe.
    Cine stie ? Poate vreu june #rezistent, sau vreun mentor de-al sau mai copt si mai discret, se va/vor indura si decide sa stinga focul mistuitor, care, nagasindu-si menirea, s-a transformat…in activism deșănțat si tulburare a ordinii si linistii publice.
    Pacat, Oana Pellea, ca eu sunt casatorit. Altfel, poate m-as fi sacrificat pentru țară, cu toate platitudinile domniei tale (deh, TIMPUL nu iarta pe nimeni), si la propriu si la figurat.

    • ps
      Oana Pellea…o adoptie de copil (eventual dintr-o tara saraca africana) cred ca te-ar face fericita si ti-ai gasi, in sfarsit, linistea si pacea in suflet. Ei ? Ce spui ? Sigur, nu vei putea, ca Madonna, sa imbini adoptia cu civismul, din simplul motiv ca nu ai banii celebrei vedete (din ce motiv vedeta, numai bunul Dumnezeu stie) din Cetatea Filmului.
      Apropo de Cetate, sute de actrite devenite celebre si-au dat seama, peste ani, ca nu au putut penetra Cetatea, fara ca la randul lor sa fie….. Dar, in fine, barbatul, care este intruchiparea diavolului, trebuie oricum pedepsit si…usurat de bani chiar si peste decenii. Niste trantori si profitori e barbatii, jos cu ei si mai ales cu conturile lor. (Z)

  10. Presedintele Donald Trump il reabiliteaza pe presedintele Nicolae Ceausescu: “Geniul Rushmore”-ului, coleg de geniu cu “Geniul Carpatilor”

    Nu cred ca mai este cazul ca Romania sa se mai simta complexata sau sa mai admita sa fie fie pusa la colt din cauza fostului presedinte comunist Nicolae Ceausescu. Pentru cei care inca n-au aflat sau sunt neincrezatori, SUA traiesc “in miezul unui ev aprins” al comunismului, cum evoca un celebru vers al unui poet nu mai putin celebru. Cele trei caracteristici fundamentale – politica, economica si civila – ale fostului totalitarism estic, cunosc o a doua viata, vestica, in SUA. Bipartizanismul american este de fapt un partid unic, reconfirmat si de continuarea trumpista a politicii externe obamiste. Concentrarea proprietatii americane in mainile a 1% din populatie reproduce, intr-o alta forma, monopolul nomenclaturii comuniste, cat si dependenta sociala, care explica, intre altele, absenta revoltelor economice ale populatiei. Represiunea politica sistemica este mascata sau compensata prin violenta civila sistemica, care perpetueaza politica fricii din vremurile comunismului. Din acest sumum trinitar de caracteristici a lipsit, pana de curand, dupa cum au putut constata specialistii in sisteme politice totalitare, acea componenta personala, caracterologica, despre care fosta propaganda comunista din Est spunea ca nu apare decat o data la 500 de ani, cum a trambitat cultul personalitatii fostului dictator comunist Nicolae Ceausescu, despre care s-a spus ca a fost un “geniu al Carpatilor”. Ei bine, aceasta lacuna a fost spulberata, sambata, de catre presedintele american Donald Trump, care s-a descris drept un „geniu foarte stabil”. Megalomania lui Trump a fost o replica la criticile din cartea „Fire and Fury: Inside the Trump White House” , recent publicata, in care este pusa la indoiala capacitatea sa de a-si face treaba, ca sef al Executivului de la Casa Alba. Este a doua tentativa a waterlooianului presedinte de a-si revendica un loc portretistic pe muntele Rushmore, langa presedintii austerlitzieni George Washington – parintele, Thomas Jefferson – ideologul, Abraham Lincoln – salvatorul si Theodore Roosevelt – viitorologul.


  11. Malin Bot, ridicat de Jandarmerie și bagat în duba, la sediul central al PSD. Acesta a fost luat pe sus de jandarmi dupa ce a protestat la sediul PSD unde are loc sedinta conducerii partidului.

    Jurnalistul Mălin Bot a fost eliberat, după aproximativ două ore de la reținerea sa de către jandarmi în fața sediului PSD. Acesta a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care acuză forțele de ordine că l-au privat ilegal de libertate și anunță că se va adresa Parchetului Militar cu plângere penală pentru abuz în serviciu și lipsire ilegală de libertate.
    „Doua ore am fost ilegal lipsit de libertate de catre Jandarmerie, dupa ce am fost luat cu forta, impotriva vointei mele, din fata sediului PSD unde exprimam / inregistram opinia mea despre Liviu Dragnea.
    Am fost tinut abuziv doua ore fara dreptul de a suna un avocat. Fara dreptul de a comunica. Fara sa fie chemat un procuror. Pur si simplu am fost tinut cu forta, fara nicio explicatie, doua ore in Sectia 5 Politie.
    La final am primit o amenda de 6.000 de lei care se putea scrie in trei minute in fata sediului PSD, fara sa fiu lipsit ilegal de libertate.
    Maine dimineata ma voi adresa Parchetului Militar cu plangere penala pentru abuz in serviciu si lipsire ilegala de libertate. Am contactat deja o casa de avocatura si vom merge cu incredere in Justitie”
    , a scris Mălin Bot, pe pagina sa de Facebook.

    https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/malin-bot-ridicat-de-jandarmerie-si-bagat-duba-la-sediul-central-al-psd-2100012

    Cam greu cu conceptele.
    Ca la el „satu de drept” e ceva cam .. variabil. Adica el nu ar fi obligat sa respcte regulilelk..
    Da sa nu va inchiouiti ca Malin e pur si simp-lu prost.. Ca il banui cva stie ce face (cf unuio banc … 0 calugarita , scuzati , violata la primi 2 a zis :ualta-l doamne ca nu stie ce face! La al treilea … „Pre sta nu-l ierta Domane ca stie bine ce face!!”)
    Ca una e ce cred unii ca ii motiveaza si lata ce voir papusarii..
    Acum poa o sa intrebati „ba Bizoane capiesi? Care papusari ba? Prea multe produse de doaga ba Ghita!” Ma rog produsele de doaga au fots destule (si mai am !!)M-au procpsit unei9i cunoscuti cu vim si rachie) insa ma a va arata ceva … vechi :
    https://www.youtube.com/watch?v=o95GMP1CQag
    Incidemnti din piata Victorieiu de acum o luna…
    Observati imginea de la secunda 44 … jos in ecranul „protestarului” ce filmeaza . sub semnatura unui Andronache, apare si o „indicatie de regie” protestul trebuie sa se ajunga la huliganism. Ma rog cel care transmitea ar fi mai mult „sufleur” decat „asistent de platiu” , limbajul es6te cam defient („huliganism” un loc de „vioelnta”) insa .. insa sunt soigir ca nu recunoasteti scenariul … Eu il recunosc. Este scenarul care a agitat „extrema stanga”” (adica stangistii) in 1966-78 pana prin 80 … Adfica proitand de o numultumire reala (mai mult sau mai putin motivata) sa se producaa miscari „radicale” , sa se ajumnga la violenta „revolitionara” care sa duca la „repreiunea conservatoare/fascista” cre va priovica maseele sa iasa si sa faca „revolutie”. Este vechiul scenariu tritzchist, poa choar mai vechi ( v asasiunarea lui Alexandru II Eliberatorul) care in tineretea mea s-a aplicat si in Paraguay (v Stare de asediu de Gavras, 1972), im Franta, Italia (1968) si alte tari…

    Ma rpog , recunosc, mandel mai tamoit nu am citit pe aia Aremd,haranam, MArcuse nsamd ci pe Jean Cau. D’aia stiu!
    i stiam di8n 89 cadn ma intrebam, cine este trotzchistu din Piata cu Golani

    • Scuze Urugauay cu capitala la Momtevideo. Ca in Pragyuay la Assuncuoin era Stroessner .. si cam cancio revolitioneri fe numata frankfurter-trotzchista (sau inver5s!)

  12. https://ciao.ro/colegii-politistului-pedofil-din-lift-rup-tacerea-ce-spun-despre-incidentul-din-2015-rupt-lenjeria-intima-si/

    Dupa episodul cu politistul pedofil , psihopat si violator ( cica din 2015 !!! ) ma astept sa apara d-na ministresa Carmen Dan si cu d-ul Coarna si sa ceara o noua marire a salariilor politistilor .
    Si sa ne explice ei cum ca n-au destui bani pentru testari psihologice si pentru pastile , ca politistii au viata grea si muncesc pe rupte , ca e nevoie de mai multi politisti in strada si ar trebui sa faca noi angajari , etc.

    Mizerabil modul cum l-au protejat 4 zile toti colegii lui si probabil ca daca nu apareau filmuletele la stiri nu am fi aflat niciodata cine este . L-ar fi facut scapat ca si dupa episodul din 2015 . La fel ca si criminalul politist de la Perla care si-a terorizat si amenintat nevasta si rudele ani de zile fara sa-i faca nimeni nimic .

    Cred ca urmatoarea bomba cu ceas care sta sa explodeze este imbecilul de Marian Godina . Nu m-as mira sa nu inceapa stirile intr-o dimineata cu tembelul asta …

    • Si e evrro e pa naso0lae cu jutitoica noastra cea (prea) endependenta ..
      Deci caralilul soferan „Suntem colegi, în 2015 a avut o altă altercaţie cu soţia unui domn. A intrat peste ei în casă. A avut loc o altercaţie, a rupt lenjeria intimă doamnei, după care s-a bătut cu soţul. Nu ştiu cum a scăpat de acel dosar penal.
      Ca cam asa ..
      – sa rupi lenjeria intimă a unei femei fara ca aia sa consimta se numeste tenativa de viol, chiar daca iti este nevasta!~ (din 2000 se penalojeaza violul conjugal)
      – lovore si alte violente (s- batut cu sotul agreaatei)
      – cuiolare de momociloi („A intrat peste ei în casă”)
      Sa ii dai si sa ii dai si sa ii maio dai si cirumstante agravante!!!

      Da justitica noastra libera, care nu era impiedicata de toate „abuzurile” de acum ale parlamentrului ce facea?
      Se facea ca ploua!!!

      Crez ca ar mai trebui o ancheta in rem pentru favorizare

  13. Ioan Deneș , propus înlocuitorul ministrului Doina Pană :

    În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial, SC Termotec SRL, Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deținut funcția de director comercial în cadrul SC Profing SRL, Beclean, în timp ce între anii 1993 și 1997 a fost profesor la un centru de plasament din Beclean.

    Deneș a fost, între anii 1988 și 1993, electrician la Căile Ferate Cluj. A terminat studiile Universității Tehnice Cluj Napoca și a obținut definitivatul ca profesor în anul 1996.”
    Am mai mare încredere, mai ales când vine vorba de binele României, într-un om cu un asemenea CV decât în unul care-i plin de studii prin străinătate, dar şi de obligaţii create în acest fel !
    P.S. Cu ceva întârziere „La mulţi ani ! ” tuturor sărbătoriţilor, dar şi noului ministru !

  14. Slabiciunile romanilor, bucuria dusmanilor. Kelemen, apasa pedela separatismului si implica UDMR intr-o aventura care poate fi foarte proasta atit pentru secui cit si pentru romani. Asistam la o noua infectie cu virusul autonomiei teritoriale si etnice, de enclavizare si de epurare a romanilor din tara lor. Participa si bacterii din Catalonia, cu speach-uri publice si suport pentru separare, sub privirea ingaduitoare a serviciilor noastre de paza a integritatii tarii. De ce nu s-a administrat un antibiotic?

    Sa vedem pozitia Presedintelui fata de semnarea acestui Memorandum.

    Sigur ca lor le e teama de o Romanie puternica economic si militar, mai ales militar. Ii deranjeaza ca o sa cumparam armament american sofisticat. O armata si o politie bine dotata este antibioticul cel mai bun. In rest, tratamente adjuvante cu produse politice europene…

    • Ha! Se promoveraza sf Licheleanu .. cica Cum ar arăta Franța fără Albert Camus? Dar #rezistența din România fără Gabriel Liiceanu? – tit in contributii la „neantul budyis valah”
      Insa ca cum sa zic .. tot omu semicultivat de o anume varsta stie ca atunci cadn aude de Ciuma sau Straionul e cazul sa zica „mare roman dom’le” (chiar daca nu le-a citit! Eu da!!) insa cine stie de .. gabriel?

Lasă un răspuns