La Multi Ani!

Dragi prieteni,

Va doresc un An Nou in care sentimentul solidaritatii, al intelepciunii si al unirii sa ne guverneze.

Va doresc sa fiti sanatosi, sa nu va enervati si sa priviti mai des natura.

Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom vedea, din nou,si oportunism si duplicitate si prostie.

Dialogul devine un exercitiu tot mai rar. Violenta verbala – noua forma de „comunicare”. Sferele de putere, interne si externe, se redefinesc. Scaderea increderii in viitor inseamna, din pacate, chiar scaderea increderii in noi insine.

Conceptul de „Oameni ai strazii” capata o alta semnificatie. Vom trai oare episoade dramatice de „democratie directa”? Vom asista la instalarea unei noi forme de guvernamant – republica monarhica, jumatate republica, jumatate monarhie? Vom avea un nou guvern tehnocrat, in care guvernarea sa fie separata de valorile majoritatii parlamentare? Vom avea un nou pact, tacit, de coabitare, in care guvernul sa nu se mai intereseze de problemele justitiei si de politica externa?

Am multe alte intrebari, asa cum aveti si voi. Vom incerca, in anul care vine, sa gasim, impreuna, raspunsuri.


La multi ani!

58 de gânduri despre “La Multi Ani!

 1. La multi ani!

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe dum., dec. 31, 2017 la 11:58, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv7505777809 a:hover {color:red;}#yiv7505777809 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv7505777809 a.yiv7505777809primaryactionlink:link, #yiv7505777809 a.yiv7505777809primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv7505777809 a.yiv7505777809primaryactionlink:hover, #yiv7505777809 a.yiv7505777809primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv7505777809 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care sentimentul solidaritatii, al intelepciunii si al unirii sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi, sa nu va enervati si sa priviti mai des natura.Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom” | |

  Apreciază

 2. Dragi romani! La 30 dec.1947 Romania devenea Republica Populara. Ce vremuri! Astazi,la 70 de ani, 30 dec. 2017,Romania este,doar Romania. Ce vremuri! Numai prin Unire si reintregirea Tarii putem deveni mai puternici, mai ambitiosi, si sa nu mai fim colonie si sluga nimanui! Pentru aceasta ne trebuie un Stefan Cel Mare ,un Mihai Viteazu si o clasa conducatoare iubitoare de neam si tara! Mai importanta decat monarhia este suveranitatea tarii noastre! Romanii trebuie sa inteleaga ca este nevoie de acte politice suverane,in care sa-si construiasca propria organizare politica! Daca nu suntem capabili de unitate nationala care sa traim in republica noastra Romania, atunci sa fie adus un” Cap incoronat” care sa ne puna pieile pe bat, capetele in par,dupa care fiti siguri ne va conduce la suveranitate, suveranitatea lor si nu a noastra!. Frati si iubiti romani! In aceste momente de mare insemnatate al intregii lumi, cand pasim in anul ce vine,2018, va doresc ceea ce majoritatea dintre romani nu au. Va doresc sanatate, va doresc sa cantati, sa dansati, sa radeti, sa va simtiti bine, insa sa va ganditi si cei neajutorati si lipsiti de bucurii. Sa va bucurati de fiecare zi traita si de fiecare ceas si minut al vietii! Va doresc Ani Multi si Fericiti! M.Miroslav. Botosani.Cu supusenie si pretuire va solicit nr. de telefon al dumneavoasra. Al meu este la d-na Alexandra.

  Apreciază

 3. Am citit (si nu pot decat sa fiu de acord, chiar daca cu ceva tristete) textul domnului Nistorescu referitor la analfabetul de la palatul Victoria, propus de ineptul si iresponsabilul Dragnea in tandem cu serviciile si forte externe ostile. Stiam ca se va alege praful de bruma de respect al romanilor fata de Casa Regala (multi fiind monarhisti doar din oportunism ipocrit), dar nu credeam ca uitarea si ignoranta vor interveni atat de repede. De aceea romanii repeta mereu si mereu greselile istoriei.
  Felicitari colegului Adrian B. (cel care a inserat comentariul mentionat mai sus) si doresc an nou mai bun pentru noi toti. Sa visam macar o noapte.
  O noapte de Revelion. Cred ca de aceea romanii sarbatoresc mai mult decat altii. Se prelungeste, astfel, iluzia.

  PS
  LA MULTI ANI tuturor colegilor si, nu in ultimul rand, gazdei primitoare a acestui blog.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mulțumim!
  La mulți ani, cu multe bucurii, pentru toată familia dumneavoastră, aflată în plin program de dezvoltare!
  Mi-a plăcut: „Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom vedea, din nou,si oportunism si duplicitate si prostie.” Dar, trebuie să mărturisesc, pe mine mă deranjează foarte tare REAUA CREDINȚĂ !
  Nu cred că pe dumneavoastră v-a deranjat îndemnul meu de a-l contacta pe mircea pașcu, chiar dacă „am fost plesnit” de o fană a dumneavoastră. Așa că postez un citat „prietenesc” :Europarlamentarul german Peter Simon (membru S&D) spune, la RFI, ca actiunile Parlamentului privind legile justitiei sunt „inacceptabile” si califica situatia din Romania drept „ciudata”. El se arata „absolut sigur ca evenimentele din prezent sunt cel putin un motiv pentru Comisia Europeana sa se gandeasca mai bine daca e timpul sa deschida o procedura de infringement”.

  Apreciază

 5. La mulți ani, mult mai buni,mai liniștiti și fericiți, alături de cei dragi!
  Cât privește înțelepciunea…o virtute mai rar întâlnită! Orgoliul, rădăcina răului, ne distruge sufletul, distruge destine…

  Apreciază

 6. Va multumesc frumos pentru urarile dumneavoastra deosebite, ati fost , ati ramas si veti ramane , omul, romanul , intelectualul de exceptie . Va doresc „La multi ani ! sanatosi , frumosi cu multa bucurie alaturi de familia frumoasa a dumneavoastra ! 🍻🍾👋🙏🎄

  Apreciază

 7. La multi ani, domnule prim-ministru – dv. si frumoasei dv. familii, la multi ani comentatorilor si cititorilor acestui blog! Astept cu interes si nerabdare opiniile si judecatile dv. de valoare. Respect si pretuire.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Mă grăbesc să cinstesc și eu anul Centenarului, cu o analiză foarte pătrunzătoare!
  Generația bunicului meu și-a numit personajul tip ce avea talentul de încurca pe toți și pe toate: MITICĂ, personaj făcut apoi celebru de imensul Caragiale.
  Genarația tatălui meu, a simțit că-i cazul ca, pentru situații delicate, ale unor persoane cu oarece deficiențe, să folosească și un alt nume fictiv, ce are o anume duioșie – STAN PĂPUȘĂ.
  Generația mea i-a preluat pe ambii, dar l-a adăugat și pe ALFONS GĂLEATĂ, mai semnificativ în condițiile fenomenului de desconsiderare a unor prenume neaoșe ca Ion sau Gheorghe și „inundației” de prenume italo-franco-engleze. Asta a fost înainte de 1990.
  Odată cu descătușarea postrevoluționară, generația mea a simțit necesitatea (mă rog, s-ar potrivi a zice și nevoia) să lanseze un personaj tip viu (și încă nevătămat!), respectiv pe TRAIAN BĂSESCU. Personajul a câștigat de două ori alegerile ca Primar al Bucureștiului și tot de două ori alegerile ca Președinte al României!
  Generația ce ne urmează perpetuează identificarea personajului tip cu o persoană în carne și oase (adicătelea vie), dar, considerând că egalitatea între sexe trebuie să fie reală, a optat pentru a alege două personaje tip și a trimis în Parlament personaje ce și-au obținut rapid notorietatea:
  Unul a fost WILLIAM BRÎNZĂ (PRM) – s-a vrut și Președinte!
  Acum este COSETTE CHICHIRĂU (USR) – o adevărată vedetă a sfârșitului de an!
  Și continuitatea se pare că-i asigurată!
  Am și o știre privind un viitor candidat la președințialele din 2019 – domnul RAFAEL GUMĂ (excelent traducător de filme). Acest anunț îl am dintr-o singură sursă, dar totuși de încredere.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Dumnezeu sa binecuvanteze intelepciunea premierului nostru sa terminat cultura si educatia politicii si a clasei parlamentare de la iesirea domnie sale din politica da ….iar vom intinerii ca vultirii spune scriptura va asteptam in fruntea societatii noastre si a marelui partid psd basasecu va sfarsii ca o zdreanta ca si caracterul lui de bou cu stima la multi ani VALER MIHALACHE

  Apreciază

 10. Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Du, dec. 31, 2017 la 11:58, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv6989522387 a:hover {color:red;}#yiv6989522387 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv6989522387 a.yiv6989522387primaryactionlink:link, #yiv6989522387 a.yiv6989522387primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv6989522387 a.yiv6989522387primaryactionlink:hover, #yiv6989522387 a.yiv6989522387primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv6989522387 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care sentimentul solidaritatii, al intelepciunii si al unirii sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi, sa nu va enervati si sa priviti mai des natura.Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom” | |

  Apreciază

 11. STIMATE DOMNULE NASTASE,

  Va urez dvs şi intregii familii, ca Anul Nou să vă însoţească cu sănătate, cu împliniri de sperante şi multumire sufleteasca !

  LA MULŢI ANI 2018!
  Iulian CIOMAGA

  Apreciază

 12. La mulți ani!
  Cit despre forma de guvernământ sa i lasam pe nemți, francezi, americani sa și facă monarhie și de le o fi bine atunci ne om muta și noi la monarhie. Cine pomeneste de monarhie în România sa ajungă rege fără tara!

  Apreciază

 13. La multi ani domnule prim-ministru ! Desi poate nu este cazul la acest topic, imi permit sa va adresez o intrebare. Daca ar fi sa formulati o idee critica la adresa societatii deschise asa cum este prezentata de Karl Popper in cartea ”Societatea deschisa si dusmanii sai”, care ar fi aceea ? Si v-as mai intreba daca credeti ca se poate stabili o legatura necesara intre societatea deschisa si ceea ce se cheama o societate de tip big brother si, daca da, de ce natura ar fi acea legatura ? Va multumesc si va doresc un an nou bun, cu sanatate si impliniri.

  Apreciat de 1 persoană

  • @ ANDREI VOICULESCU
   MAI JOS, UN FRAGMENT DIN LUCRAREA : „DE LA REFLEXIVITATEA GÂNDIRE-REALITATE LA REFLEXIVITATEA PRAXIOLOGIE-CONȘTIINȚĂ ÎN CONTEXTUL TRECERII DE LA “ROMÂNIA-STAREA NOASTRĂ DE VEGHE” LA “ROMÂNIA ÎNCEPE DE LA MARE “ – Pentru conferința “Sinergii strategice in bazinul Mării Negre – 2017 ( Zilele Academiei de Științe Tehnice din România – 6-7 octombrie 2017 ), subdomeniul “Istoria și filozofia știintelor si tehnologiei” :
   „ George Soros, cu o precizie inginerească, de unde probabil ulterior termenul de inginerie financiară, explică în capitolul “Apendice – Fundamente filozofice”, din cartea sa “Pentru o transformare a sistemului sovietic”, întreaga arheologie a instrumentării conceptului său de societate deschisă, preluat oarecum in consonanță cu viziunea lui Karl Popper, pe care l-a intalnit de mai multe ori pe această temă, a formularii variantei practice a conceptului. Din păcate realitatea ulterioară a demonstrat că fundamentele viziunii despre societate ale lui Karl Popper, bazate pe “libertatea gândirii si libera confruntare a ideilor”, susținute de “lideri cu intuiție deosebită, fantezie creatoare, independență în gândire și atitudine critică necruțătoare”, care “s-au opus oricărei forme de scepticism, convenționalisn si relativism ( !!! )”, nu și-au găsit corespondențe în efectele sociale ale “societatii deschise”, promovate deseori cu forțe pe care ar fi geloase și dictaturile. Atât timp cât “baza Karl Popper” nu mai există, nu mai văd ce o mai poate înlocui.”

   Apreciază

 14. Am dat peste această informație:„https://www.activenews.ro/stiri-politic/Doar-o-simpla-coincidenta-New-York-Times-si-The-Washington-Post-ataca-la-unison-schimbarile-pregatite-de-PSD-la-legile-justitiei-Lideri-ca-Merkel-si-Trump-trebuie-sa-intervina-pentru-a-salva-democratia-din-Romania-148422”
  Apoi am dat fuga să admir natura, dar natura-i moartă!
  Știam eu că nu-i bune să „dau fuga”……….

  Apreciat de 1 persoană

 15. La multi ani ! Să aveți parte de multă sănătate și de puterea de a ne ajuta și îndruma pe toți spre mai bine, dar, totodată, să aveți grijă și de dvs. și familia dvs. ! 

  From: ADRIAN NĂSTASE To: laurentiu_ulescu@yahoo.com Sent: Sunday, December 31, 2017 11:58 AM Subject: [New post] La Multi Ani! #yiv3256972803 a:hover {color:red;}#yiv3256972803 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv3256972803 a.yiv3256972803primaryactionlink:link, #yiv3256972803 a.yiv3256972803primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv3256972803 a.yiv3256972803primaryactionlink:hover, #yiv3256972803 a.yiv3256972803primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv3256972803 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care sentimentul solidaritatii, al intelepciunii si al unirii sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi, sa nu va enervati si sa priviti mai des natura.Stiu ca anul 2018 va fi un an complicat. Un an in care vom” | |

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.