14 gânduri despre “Regele Mihai la inaugurarea Muzeului National al Hartilor, in 2003

  1. Am urmărit pe CNN o parte din ședința Parlamentului Britanic, în care Theresa a dat seamă de negocierile cu UE: opoziția a ironizat, a criticat, a respins, asistența a vociferat, a behăit yeee, neee, a râs…, deci a PARLAMENTAT.
    La noi, asta e calificată drept circ, scandal, nebunie…Dar ce ar trebui să facă parlamentarii? să bată cuie? să facă rulmenți?

    • Unii că da, alţii că ba ! :
      „În urma anunțului istoric și lăudabil al președintelui Trump cu privire la statutul Ierusalimului de săptămâna trecută, prim-ministrul britanic Theresa May a ales să-l laude pe Trump.”
      Numai că :
      „Cel mai dezamăgitor a fost răspunsul primului ministru britanic, Theresa May. Încercată de liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, profund anti-israelian (să nu mai vorbim de antisemitism), mai, pentru a doua oară într-o săptămână, a ales să-l bată pe președintele celui mai apropiat aliat al Marii Britanii. Capturat de logica Oficiului de Externe al Marii Britanii, mai anunță :

      „Nu suntem de acord cu decizia SUA de a-și muta ambasada în Ierusalim și de a recunoaște Ierusalimul ca capitala israeliană înainte de încheierea acordului final.

      „Credem că este nefolositor în ceea ce privește perspectivele de pace în regiune. Ambasada Britanică în Israel are sediul în Tel Aviv și nu avem intenții să o mutăm.

      „Poziția noastră cu privire la statutul Ierusalimului este clară și de lungă durată: ar trebui determinată într-o înțelegere negociată între israelieni și palestinieni, iar Ierusalimul ar trebui să fie, în cele din urmă, capitala comună a statelor israeliene și palestiniene.

      „În conformitate cu rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate, considerăm Ierusalimul de Est ca parte a Territorilor Palestinieni Ocupați”.

    • Poate doar în patru labe ! 😉 Cum s-a întâmplat după vizita de la muzeul Antipa, când un rus după ce băuse conţinutul eprubetei în care se afla o şopârlă, întreba de zor :
      – A, gde krokodil ?!

    • Este o glumă macabră, mai ales că Principesa Margareta este speriată. Între timp, i-a trecut sperietura și a trecut la sfidare. Mi-a plăcut atitudinea din Parlament. Prezidentul primește, în ultimul timp, bobârnace din toate părțile.

  2. „STĂPÂNE , ZICEA SERVITORUL CU GOARNĂ…”
    ( fragment nu din poezia MISTREȚUL CU COLȚI DE ARGINT, cum ați putea să credeți, ci din activitatea lui Ludovic Orban desfășurată la mitingul liberal din 10 decembrie 2017)
    ………………………………………………………………………………….

    Orban… Ludovic Orban… omul e talentat… ce frumos i-a cântat dânsul din chitară lu’ doamna Raluca Turcan, ca s-o împace , după ce a dat-o exemplu la categoria dudui care au avansat în politică trecând prin patul unor domni care vorbesc cu pietre-ntre măsele… Ce să spun…chitara , de! cum e chitara… dar o fi greu să cânți la VUVUZEA? Trebuie să iei lecții pentru ca melodia să iasă armonioasă? Ai nevoie de stil ca să interpretezi? Eu întreb, nu dau cu parul … pentru că , așa, în calitate de profană, mie mi s-a părut că a zis bine din goarnă! A pus suflet ! Și a și sărit… deoarece , doar știm: „…cine nu sare / nu vrea DRESARE !” însă cine sare, vrea!!! Sau e deja DRESAT . Căci, deși sărea să-l vază haștagrezistenții că și el e tânăr ca Mihai Șora care este ăl mai săritor protestatar, Domnul Orban părea gata dresat… cum tematica manifestațiilor din Piața Victoriei a fost, vreme îndelungată , „ieșiți cu cu cățeii la protest” , eu, uitându-mă ieri la președintele PNL, puteam să văd nu numai lațul lesei, ci și capătul ei…

    Dumnezeu nu dă cu parul… domnul Orban , care atunci când a avut de dat un exemplu negativ cu privire la ascensiunea unei fuste în politică, s-a gândit la Turcan, a deschis ieri, 10 decembrie 2017, mână-n mână cu aceasta marele miting liberalo-ureristo-haștagist ! Ca dovadă că politica ne face mai buni, mai toleranți, mai responsabili, și că batracienii alunecă mult mai ușor pe esofag dacă ai un dosar cu rezolvare incertă la DNA.

  3. Exasperată de exprimarea oribilă a lui Ben-Oni Ardelean, și de ideile sale plate, îi caut CV-ul și aflu siderată că are două diplome de doftor: una în Teologie, alta în Științe Politice.
    Tot stau să mai scriu ceva și nu găsesc nimic de zis…

Lasă un răspuns