Voi merge, pentru cateva zile, la Shanghai

Astăzi, voi pleca, pentru o săptămână, la Shanghai, pentru a participa la o reuniune de experti, organizată de Institutul de studii internationale din Shanghai, unde vor fi prezente 20 de personalităti internationale ( fosti presedinti, fosti prim-ministri, fosti ministri, directori ai unor cunoscute think tankuri, etc.) pentru a dezbate trei mari teme: noua configuratie a ordinii mondiale (temă pe care urmează să o moderez), situatia din Asia de Sud-Est si noile linii ale diplomatiei chineze după recentul congres al PCC.

Sper să nu vă enervati foarte tare in lipsa mea. 

Până atunci, unul din proverbele lui Solomon  (cap.23): „Când oare se va face ziuă, ca să mă pot duce si să-i caut pe cei cu care pot merge ‘mpreună?”

43 de gânduri despre “Voi merge, pentru cateva zile, la Shanghai

  1. Ambasada și Băsescu au vrut sa va reducă la tăcere, să dispăreți din viața publică.
    Ce constatăm astăzi? Dvs sunteți foarte activ, respectat și admirat de foarte mulți, iar Băsescu este un șoricel care chițăie o data la trei luni pe la vreo televiziune obscură.
    Deci cine este redus (la tăcere)?

  2. Dacă tot e vorba de „o nouă configuraţie a ordinii mondiale” , iar o temă atât de importantă v-a fost încredinţată spre moderare, dovadă a prestigiului indiscutabil de care vă bucuraţi în plan internaţional, cred că ar trebui să analizaţi puţin şi rolul pe care şi-l arogă, dar mai ales decizii de importanţă covârşitoare pentru această parte de lume, nişte neica-nimeni, nealeşi de nimeni, prin vot democratic, aşa cum se tot clamează, dar aleşi pe sprânceană, dintre altfel de „aleşi”, care se intitulează pompos Comisia Europeană şi au putere mai mare decât Parlamentul European alcătuit în urma unor alegeri reprezentative la nivel naţional a ţărilor din Uniunea Europeană !
    În ce ne priveşte ca ţară, ei sunt cei care în 2012 au decis că un proces democratic de suspendare a lui Băsescu a fost „lovitură de stat”, anulând din condei voturile a opt milioane şi jumătate de români şi menţinând la putere un nedemn şi ilegal din acel moment preşedinte, care s-a revanşat oferindu-le nenumărate concesii individuale sau colective, dar nu din banii lui, ci a românilor !
    Tot ei, comisia asta europeană sunt cei care au introdus MCV-ul şi-l folosesc nedemocratic ca armă de reglare de conturi şi menţinere în funcţie cu orice preţ a unora, după bunul plac a celor care le livrează subiecte şi date false sau incorecte ( vezi DNA, Monica Macovei , Guşet, Prună şi alte asemenea).
    Tot comisia asta, ce se vrea Dumnezeu pe pământ european cel puţin folosesc fondurile de coeziune europeană după bunul plac şi în scop de şantaj politic dispunând după bunul plac inclusiv de bunăstarea popoarelor !, aducând din nou la modă un vechi cântec ce deplângea starea precară a unor mulţimi :
    „Lume, lume, soroŞ lume …” :mrgreen:

  3. Sa speram ca va veti intoarce, pe ,,drumul matasii”, si cu ceva concret…..Victor Viorel a incercat, poate ca dvs veti continua demersurile fostului premier al Romaniei.

  4. …succes! In mod sigur vom avea vesti si surprize privind ,,directiile” viitorului global, dupa ce va intoarceti! Pana atunci, La Multi Ani Romania! is​ Ziua Nationala a ROMANIEI.ppsx ​

    Pe 30 noiembrie 2017, 08:11, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Astăzi, voi pleca, pentru o săptămână, la > Shanghai, pentru a participa la o reuniune de experti, organizată de > Institutul de studii internationale din Shanghai, unde vor fi prezente 20 > de personalităti internationale ( fosti presedinti, fosti prim-ministr” >

  5. Am onoarea sa va salut,domnule Presedinte! Ma bucur ca mentineti aprinsa flacara romanismului in lume! Dumnezeu sa va calauzeasca pasii spre cele mai bune relatii cu personalitatile lumii. Cu prilejul aniversarii a 99 de ani de la infaptuirea Marii Uniri,de la 1918,va transmit cele mai frumoase ganduri de bine,sanatate si fericire. La Multi Ani,Romania! La Multi Ani,Armatei Romane!La Multi Ani si Fapte Bune, Natiei Romane!

  6. Frumoasă veste pentru unii dintre noi, mai ales pentru postura de moderator a celui mai interesant subiect – FELICITĂRI !
    Ați reușit să dublați sărbătoarea de azi, din familie.
    Sper că încă nu vă considerați un om împlinit, mai aveți câte ceva de făcut, mai ales că nici alții nu vă lasă să lânceziți, la pensie.

  7. Antipolitica si antidiplomatie la ONU: Ambasadoarea amenintarii cu genocid

    Desi lumea a devenit un “sat global” (Marshall McLuhan), ea nu este si nu trebuie sa devina un “sat fara caini”. Tentativele dictatoriale de a pune stapanire pe omenire (unipolarism) si de a-i dicta “cu pistolul pe masa” au stimulat reactii naturale de democratizare si echilibrare (multipolarism). Aparitia contraponderilor de echilibrare se inscrie in noua logica de securitate si ordine mondiala. Echilibrarea prin contraponderi va face lumea un loc mai sigur si imposibila repetarea dramelor popoarelor arabe si islamice, provocate de razboaie “preventive”, “hibride” sau de catre false “coalitii antiteroriste”, care camufleaza o armata terorista imbracata in civil si sub steag fals. In noua ordine mondiala, dreptul voltairian de a spune “NU!” trebuie sa devina o cutuma a democratiei internationale. Pe aceasta aspiratie legitima se sprijina trendul crescator al ideii de “echilibrare prin contrapondere”. Un exemplu de echilibrare prin contrapondere este “apararea comparabila”, care presupune mijloace comparabile cu cele mai competitive, in cazul special in care un stat este amenintat cu genocid. O asemenea amenintare apocaliptica cu genocid a fost auzita, miercuri, la ONU, din partea ambasadoarei americane la acest forum al natiunilor egale si suverane. Ambasadoarea Nikki Haley a facut un adevarat exercitiu de antipolitica si antidiplomatie americana, amenintand cu „distrugerea completă” a regimului nord-coreean „în caz de război”. https://uk.news.yahoo.com/north-korea-says-breakthrough-puts-u-mainland-within-153638671.html

  8. Ala-i drumul matasii/si al relansarii dezvoltarii Romaniei. Cand tot globul implora China sa investeasca la ei, chinezii ne-au rugat sa investeasca la noi – numai ca cu basescu si acum iohanis, ne punem singuri piedica. Dl. Nastase este dintre putinii romani cu un extrem de mare capital politic la Beijing si ar trebui rapid instalat la carma unei Agentii pentru relatia cu China/chiar si decizia viciata a curtii impotriva prezentei sale in pozitii de conducere ar fi putut fi contestata de cel putin doi ani incoace.
    Viitorul lumii trece prin China/sau porneste de acolo.

  9. Va doresc mult succes, Domnule Profesor! LA MULTI ANI cu sănătate și fericire, alături de familie și toți care mai sunt romani! Doamne ajuta!

  10. In ultimele zile am urmarit si eu la TV prestatia unor comunicatori ai PNL : av. Fenechiu , un anume Vlasceanu si Florin Roman . Cum acestia incercau cu putinele mijloace intelectuale de care dispuneau sa perturbeze orice discutie la care participau , sa jigneasca si sa ameninte invitatii si sa manipuleze discutiile amestecand franturi de adevar cu minciuni grosolane !

    In mod normal , PSD-ul ar trebui sa se bucure ca au in fata astfel de indivizi redusi care nu pot conduce ostilitatile decat la o victorie usoara in favoarea PSD-ului . Din pacate , insa , nici PSD-ul ( cu mici exceptii : dl. Serban Nicolae si Liviu Plesoianu ) nu reuseste sa trimita la bataie niste comunicatori mai breji , umplandu-se de respect cu prestatiile d-lor Teodorovici , Codrin Stefanescu sau chiar Ecaterina Andronescu careia cred ca-i face placere sa fie umilita prin diverse studiouri ostile psd.

    In fapt , ceea ce vedem noi astazi reprezinta declinul si metehnele unei noi generatii de politicieni care acum ajunge sa fructifice si care ne arata niste lucruri extreme de dizgratioase la in politician si la un om : mediocritate , lipsa de character , hiene , sete de putere si gata oricand sa vanda pe oricine doar ca sa -si pastreze privilegiile ( V. Ponta – Teodorovici – Grindeanu – Sova ) .

  11. Cam cat de jos se poate cobori in politician de top ?
    Nimeni nu stie cu adevarat . Dar ar fi bine sa-l urmarim cu atentie pe Victor Pontasifon ( Inglorious Bastard ) si cu siguranta vom afla si acest lucru …

    https://dragomirdaniel.ro/%E2%80%8Bdespre-politica-politicieni-si-vacante/

    “Ducem la comisia SRI tot felul de bandiți, de interlopi, care, în mod normal, ar trebui duși la pușcărie. E un haos din care toți avem de pierdut.”, a spus Victor Ponta la Digi 24

    Are si rabdarea mea o limita. Mai ales ca spre exemplu nu eu sunt cel care s-a vazut “intamplator” in concediu acum cateva luni in Turcia cu Maior si cu tovarasul Coldea. ( Daniel Dragomir )

    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/v-ponta-carmen-dan-se-face-de-ras-cu-povestea-asta-837524

    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/victor-ponta-dragnea-poate-merge-maine-la-washington-sa-se-vada-cu-cineva-ca-stiu-ca-nu-are-viza-837494

    https://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-anun-a-apocalipsa-ce-urmeaza-sa-i-se-intample-lui-liviu-dragnea-i-ce-incepe-dupa-1-ia_1234723.html

  12. România, sărbătorita noastră de astăzi, vă urează succes și vă ține pumnii, domnule profesor și domnule Prim-ministru !

    P.S. Știu și am știut mereu că prim-ministru se scrie în limba română fără majusculă… dar majuscula a fost, tot timpul, LICENȚA MEA POETICĂ pentru dumneavoastră…

  13. https://www.youtube.com/watch?v=IQtO1Ecl0bE
    Fii om, fii drept şi recunoaşte că, pe deasupra ambiţiilor, intrigilor şi urilor, este Patria, este veşnicia neamului, şi că acolo trebuie să ne întâlnim totdeauna, chiar dacă nu ne înţelegem de fiecare dată.
    Cred şi mărturisesc Învierea lui Cristos.Cred în învierea Neamului Românesc!

    • Din păcate, cei care iubesc România nu sunt în poziţia de a face ceva pentru ea şi pentru neamul românesc, iar cei care ajung de câţiva ani la conducerea ei, nu numai că nu iubesc România, dar o şi urăsc ! :mrgreen: La ordin ! 😉

  14. Radiografia unui zvon: “Rex este aici”, dar nu va mai fi pentru ca a inceput sa vorbeasca precum Obama?

    De ce va fi schimbat Rex Tillerson din fruntea diplomatiei SUA, asa cum vuiesc mass-media americane? Este doar un zvon, ori va deveni un eveniment? Si daca zvonul se va transforma intr-un fapt, ce va mai ramane din Discursul privind starea Uniunii al presedintelui Donald Trump, invitat sa ia cuvantul la 30 ianuarie in fata Congresului? Va ramane ca singur punct forte, laudativ, doar politica interna, asa cum prefigureaza primul succes remarcabil pentru majoritatea republicană din Congres, la votul asupra ambițioasei reforme fiscale cerute de șeful Casei Albe? In legatura cu cele trei mari idei enuntate voi incerca sa exprim cateva opinii analitice. Un raspuns direct la prima intrebare ar fi ca discursul secretarului de stat Rex Tillerson a inceput sa fie prea asemanator cu cel al presedintelui predecesor, Barack Obama. Cel putin in privinta a doua mituri fondatoare ale politicii externe a fostei administratii democrate, cum ar fi presupusa “imixtiune” rusa in alegerile prezidentiale americane si exaltarea de tip razboi rece a tezei imaginare privind “pericolul agresiunii” ruse, Tillerson a inceput sa-l imite pe Obama. Aceasta “ombilicare” cu esuata politica externa obamista a devenit stanjenitoare pentru presedintele republican, prin expunerea la observatia critica privind diferentele mici dintre administratia sa si cea anterioara. Donald Trump si-a castigat mandatul de presedinte cu promisiunea ruperii de nefastele stereotipii ale fostului presedinte afroamerican, de reinviere a unor vremuri apuse si inadaptare la cele noi, care au dus SUA intr-o fundatura si in izolare, pierzand credibilitate, parteneri si aliati. Privind raspunsul la cea de-a doua intrebare, sunt foarte mari sansele ca seful Departamentului de Stat sa fie inlocuit cu seful CIA, generalul de armata Mike Pompeo. Desi presedintele Trump se abtine sa alimenteze acest zvon, multumindu-se sa afirme ca “Rex este aici”, opinia cvasigenerala este ca in curand “Rex nu va mai fi acolo”. Explicatia cea mai probabila tine de profilul psiho-politic, orgolios si inflexibil (cauze ale unor mari neajunsuri din politica) al liderului de la Casa Alba. Este inca foarte prosapat cancanul media, din octombrie, ca Tillerson ar fi pus la indoiala inteligenta lui Trump. Or, lui Donald Trump ii place sa-si impuna vointa, in virtutea parerii exceptionale pe care o are despre propria persoana, a iluzoriei prejudecati “Am intotdeauna dreptate”. Din aceasta cauza, Trump vrea sa fie inconjurat de yesmani si persoane necritice, cu mentalitate subalterna, o tipologie de stil mai degraba militar, decat diplomatic, in sensurile cele mai nuantate si consacrate de cele doua tipuri de cariere profesionale. Referitor la cea de-a treia idée, tot un raspuns direct il putem afla in simbolistica unei demiteri. In cazul inlocuirii lui Rex Tillerson din fruntea diplomatiei SUA, acest eveniment va confirma, volens nolesns, in limbajul sec al unui asemenea fapt, ca politica externa a lui Donald Trump nu va fi un motiv de lauda in bilantul prezidential anual.

  15. Vă doresc mult succes în întrevederile dumneavoastră și sper să găsiți și o soluție pentru viitorul României! Aștept cu mult interes relatările dumneavoastră ulterioare.

  16. Am dat căutare, pe google,pentru: Adrian Năstase în China.
    Și la 13:20 ora României am găsit referiri NUMAI la precedenta vizită, iunie 2017, dar și, bineînțeles, la dosarul cu banii cheltuiți înainte de a fi fost scoși pe piață!!!
    Adică, dacă-i Năstase acolo, nu ne interesează nici măcar liniile directoare ale politicii externe chineze!!!! MELEȘCANU EȘTI –– la alegere 5 epitete negative din DEX!

  17. Un coleg cu un vadit simt al responsabilitatii si discernamantului, scrie pe firul anterior (in ultimul comentariu):
    ,,Asa vrea America, sa stam capra. Si tare ma tem ca vom sta, pentru ca degeaba tipam ca este un amestec grosolan in treburile interne si un atentat la suprematia Parlamentului, unica autoritate legiuitoare. Pe cine intereseaza? SUA? Iohannis? Hai sa fim seriosi.”

    Mda…cele de mai sus, precum si evenimentul Parazii Militare de ieri, 01 Dec 2017, ma determina sa fac o completare la ceea ce am scris anterior (,,PSD NU MAI ARE GUVERN”).
    Respectiv:
    KWY are in sfarsit PREMIERUL SAU.
    Mi se pare de neinteles sa citesc pe blog tot felul de trimiteri patimase la Ponta, Yohannis, Liiceanu, CTP, etc, etc, dar sa nu vad macar un cuvințel ,,de bine” adresat impostorului instalat de Liviu Dragnea (din propria-i prostie) la conducerea guvernului: Analfabetul ,,acoperit” Mihai Tudose.
    Va amintiti ? Individul a reusit sa elimine, pe motiv de dosare, cativa ministri importanti din guvernul, cu toata opozitia exaltata a domnilor Plesoianu si Serban Nicolae. Lideul partiduiui, ce putea sa faca ?, a strans din dinti constient fiind ca daca repetă ineptul și descalificantul scenariu Grindeanu pierde guvernarea. Ceilalti torc, acum, ca niște pisicuți inocenți pe care nu-i bagă nimeni in seamă.
    Mai mult, domnul Tudose, nu numai ca nu si-a asumat barem o litera din pachetul de legi pe Justitie (lasand Parlamentul la discretia aruncatorilor de flegme din Opozitie, strada si Ambasade), ci ne mai si spune ca el nu a auzit de ,,statul paralel” (sic!).
    Cum sa auda de ,,statul paralel” cineva aflat IN INTERIORUL ACESTUI STAT (vezi pozitionarea la Parada Militara, alaturi de Presedinte si in apropierea lui Coldea, Kovesi, etc) ?
    Este cat se poate de normal sa nu sesizezi ,,ceva”, daca nu te situezi in afara acelui ,,ceva”. (Z)
    Totul a culminat cu declaratia de vasalitate totala si neconditionata a premierului Tudose fata de partenerul strategic american, lasandu-i efectiv in offisde pe liderii Coalitiei, cea care a dat Romaniei acest guvern de neispraviti. Pe undeva, cu un dram de masochism, as putea spune: ,,Asa-ti trebuie, pesedeule !”
    Mai e ceva de spus ? Nu are sens…oricum, ceea ce am scris este insignifiant pentru unii colegi si (mai ales) colege preocupati/te obsesiv si exclusiv de Ponta, Teodorovici, KWY, CTP, Liiceanu, Tudor Chirila, etc.
    ..Dormi, natiune…somnul ratiunii. Si viseaza ca Dumnezeu iti va baga in traista mintea cea de pe urma.
    Nu se va intampla un asemenea miracol, sunt convins, stimati colegi (si colege).
    Singura cale este sa ne trezim la realitate, oricat de trista si/sau neplacuta este constatarea ca PSD trebuie neintarziat reformat din temelii. Incepand cu trimitrea acasa a domnului Liviu Dragnea.
    Altfel, o vom continua cu bla bla – rile benigne care nu vor face altceva decat sa starneasca rasul suzeranilor, in timp ce Romania se scufunda, in ea insasi, incet, dar sigur, sup greutatea imposturii, tradarii de patrie, oengeurilor si directivelor din afara – preluate ca adevarate precepte biblice.

  18. Depp îți transmite că nu e bine ce faci când faci ce trebuie să faci.
    Îl întrebi pe Depp ce anume crede că nu e bine. Îl rogi să-ți indice concret ce crede că nu e bine, iar Depp te trimite la Ambush, să-ți spună ea.
    O întrebi pe Ambush ce nu e bine, concret, iar Ambush te trimite la Depp.
    Ăștia doi sunt serioși? Poți să iei în serios o asemenea obiecție?

  19. Care este mareatza agenda a puteri si opozitiei in aceste zile? Cine are dreptul sa ocupe Piata Victoriei. Primaria, aparent neutra politic, ar vrea sa se faca un Tirg de Craciun acolo, opozitia ar vrea sa o transforme in loc veshnic de manifestatii anti-PSD. Ori si unii si altii sunt penibili.

    Argumentul Primului MInistru (care pare ca a trecut la opozitie) ca nu trebuie sa fie Tirg pentru ca se blocheaza traficul si nu sunt parcari ar trebui sa se aplice si opozitiei pentru manisfestatii #Rezist. Si astia blocheaza piata si parcarile. Ori ii lasi pe toti sa o ocupe legal, ori nu. Asa ca e de neinteles de ce PM a luat pozitia asta.

    Da, e OK sa demonstrezi in democratie daca respecti legea. Dar nu mi se pare OK sa creezi o cultura in care una din cele mai circulate piete din Capitala sa fie in permanent ocupata de manifestanti. Se pot da aprobari pentru manifestatii si in alte parti ale Capitalei, cu impact mai mic asupra economiei.

  20. Despre americani si romani: da, ei sunt ocupati sa ne conduca, noi insa ar trebui sa fim ocupati sa le luam banii.

    Conceptul de flux si reflux, de actiune si reactiue, e folositor in a descrie aceasta istorie. Fluxul a fost mult laudata teorie a liberului schimb. Dupa care a sosit nota de plata . Refluxul e protectionsimul. Intre flux si reflux, noi ar trebui sa facem surfing si sa raminem pe val.

    Istoria ne arata ca nu poti sa prosperi, in sensul „visului american”, daca te izolezi. SUA nu puteau sa se dezvolte masiv dupa al doilea razboi mondial, daca nu ar fi fost motorul principal de crestere pentru Europa. Apoi, cind Europa nu a mai livrat suficient, s-au orientat catre Asia Pacific. Azi vor sa se retraga si acolo, pentru ca Trump considera ca a fost un „bad deal” pentru America. Mai bine ar incerca sa faca un deal mai bun decit sa se retraga si sa lase China sa umple vacuumul.

    La fel se intimpla si cu retragerea lor partiala din Orientul Mijlociu, unde Rusia si-a infipt rachetele si interesele. Rusia, Iranul si Siria devin un nucleu potrivnic aliatilor SUA in regiuune, in primul rina a Arabeiei Saudite, principalul cumparator de arme americane.

    Rusia incepe sa simta gustul puterii mondiale si se infrupta acum si in Africa, incercind sa elimine influenta americana (Sudan, Somalia).

    Odata cu cresterea economica a Romaniei, si cu mai multa prosperitate si putere, vor apare din ce in ce mai multe voci nationaliste romanesti. Americanii au experienta vasta cu astfel de natiuni. Ei stiu bine cum sa apese pe butoane, cu cu ce intensitate, si cind e nevoie de o schimbare de abordare, de alta muzica pentru partnerii de dans, ca sa ma exprim plastic. De altfel, vizita lui Ben Obi Ardelean (Yoda Master) in SUA se incadreaza in aceasta poveste cosmica, pentru ca SUA vad in PNL elev ascultator in materie de globalizare prin fecundarea economiei romanesti cu ajutorul albinutzelor potente din stupul corporatist-globalizator.

    In acest sens, visurile umede ale unor nationalisti romani care ciripesc vocal „Romania First!” e doar un cintec de lebada pe fundal de orchestra cu tzambal. Maestre, bastista va rog…

  21. Ce este viata, daca nu o incercare de a sparge status-quo-ul in care te-ai nascut? O incercare de a sparge frontirele, fie ele fizice/istorice sau cele de azi, care ne spun care ne sunt limitele?

    Nu credeti in ce va spun politicieniil de ieri, de azi sau de maine. Ei sunt condusi la rindul lor.

    Frontierele intre oameni vor fi sterse in final. Specia homo sapiens va subpravietui daca va fi unita, indiferent de religie, natie, etnicitate sau religie. Doar impreuna putem sa neutralizam efectele distructive ale capitalismului asupra Planetei.

    • Nu credeti in ce va spun politicieniil de ieri, de azi sau de maine. Ei sunt condusi la rindul lor

      Cine ii conduce pe conducatori?
      Entropia.
      ” (proverb gowanchin)

  22. VICTORIA REVOLUȚIEI DIN PIAȚA VICTORIEI

    La început erau 20, știu eu? 30… până la sfârșit au fost , poate, o sută…două sute… Transmiteau mica lor revoluție în direct , așa că puteai să îi auzi vorbind. A fost bine, am avut prilejul să aflăm cu cine avem de-a face. Instrucție? Zero… tovarăși de-ai lui Bogdănel Stan, aghiotantul lui Mălin Bot, ăla cu inovațiile lingvistice îndrăznețe. A! ca orice crustaceu de baltă care simte mirosul de cadavru, a venit , cu antenele ciulite și cleștii pentru apucat și smuls, la vedere, și Mălin Bot. Revoluția a început cu depistarea dușmanului de clasă și bumbăcirea acestuia. Dușmanul de clasă nu era frumos și tânăr , avea 71 de ani . Cred că le-a zis, cu destulă inconștiență, că face ceva pe revoluția lor. Dușmanul de clasă n-a vorbit neîntrebat , a fost invitat să-și spună părerea .

    După ce l-au făcut knockout pe dușmanul de clasă, revoluționarii au trecut cetatea prin foc și sabie: au dărâmat gardurile , au demolat structura scenei, au tras cu tunurile cu hârtie igienică … praful s-a ales ! Din când în când, forțele adversare revoluției se repezeau într-o scurtă incursiune și luau câte-un prizonier, apucându-l de ghiozdănel, căci am uitat să vă spun, toți aveau ghiozdănele, că altfel, unde să ții muniția formată din suluri explozive de hârtie igienică ?

    Pentru lansarea sulurilor de hârtie igienică s-a constatat că sunt necesare instrucțiuni de folosire din partea combatanților mai hârșiți în lupte …„mai sus… aruncă-l mai sus, că așa nu merge!… mai la stânga , bă, să se prindă pe cablu ! ”

    Dușmanul avea dube, vestimentație de asalt, matlasată, chestii… adică, ei dotați, erau. Dar , manifestându-se flagrant împotriva democrației, care se vedea clar chiar și în presa de peste hotare că era reprezentată de grupusculul din Piața Victoriei , dușmanul s-a dovedit sfielnic… ezitant… neputincios… De aceea , așa cum era și de așteptat războiul nu de o sută de ani , ci cu o sută de combatanți, a fost câștigat de aceștia.

    Nu comentez decizia , foarte discutabilă , de a se „curăța ” Piața Victoriei prin amenajarea unui târg în perimetrul acesteia.
    Dar remarc susținerea fără perdea a revoluției-continue și haotice de către grandioasa noastră opoziție :
    Florin Cîțu, senator USR, pe FACEBOOK, 2 decembrie 2017: „ Eu, senatorul Florin Cîțu, îl somez oficial pe Liviu Dragnea să anuleze dispoziția de partid prin care îi cere primarului general Firea să organizeze Târgul Dragnea în piața Victoriei. Fă-ți târg la tine în Alexandria! Bucureștenii nu sunt cu tine. Trebuie să înțelegi asta. Nu-i provoca pe cei care sunt împotriva ta. Suntem foarte mulți !”

    Ludovic Orban, președintele PNL, HOTNEWS.ro, 2 decembrie, 2017 : „Solicitarea mea este către Primarul general, pentru că primarul vrea să transforme Piața Victoriei în «Piața Dragnea». Dacă le iei dreptul cetățenilor de a protesta pașnic, e un atac la democrație”.

    Traian Băsescu președinte PMP, EVZ.ro, 2 decembrie, 2017 : „Decizia ilegală de a organiza un târg în Piaţa Victoriei este una ticăloasă şi vreau să cred că ticăloşia nu este principala dumneavoastră coordonată în modul de a vă exercita mandatul de Primar General. Anulaţi imediat decizia evident ilegală şi lăsaţi cetăţenii să se manifeste, dacă vor dori să facă acest lucru, într-un spaţiu care anul acesta a devenit un loc obişnuit al protestelor paşnice”.( dacă a uitat cineva, dânsul e acela care, când a avut de „curățat ” un spațiu public de niște chioșcuri care nu-i plăceau, a dat PERSONAL un cap în gură unui arab care manifesta pașnic pentru salvarea chioșcului său)

    Și premierul Tudose, cel care, ca și alți miopi cu funcții esențiale în România, nu vede statul paralel, dar își vede „penalele” din guvern ( întâmplător , doamnele acelea mai cunoscute, mai apreciate de public și care munceau mai cu abnegație), privește cu simpatie modelul de democrație expus în Piața Victoriei. Dânsul, pe lângă coada încolăcită pe sub scaun cu toate cozile blănoase ale binoamelor și trinoamelor autohtone sau corcite cu rase transatlantice, mai suferă și de un MISOGINISM atât de flagrant încât e dificil să nu-i simți izul , chiar și de la o mare depărtare. I-ar lua „maître corbeau” Tudose și gâtul Olguței dacă dânsa n-ar avea piciorul vârât în deschizătura ușii de la Comisia de control a SRI, prin prietenul ei, Claudiu Iulian Manda. Or, Comisia SRI , pentru domnul Tudose e , ca să zic așa, vitală! Carmen Dan e însă mai puțin împlătoșată decât Olguța… așa că, să vedeți ce-mi îmi vine în minte : „foaie verde drum de fier/ mi te paște un trans…plant !” Pe Gabi Firea n-o poate apuca, pentru că a votat-o poporul… dar, de ciupit, așa când și când, o ciupește … și , ca să înțeleagă bine mesajul, o și boicotează, pe unde-o prinde!

    Ce-am vrut să spun? Am vrut să spun că nu așa. Că nu acum, după ce s-a cronicizat și unora le-a intrat în cap că o piață din București e a lor.

    Și ce mai vreau să spun? A! Că Steve Jobs, fondatorul Apple, inventatorul iPhone a fost diagnosticat în toamna lui 2003 cu cancer pancreatic. Timp de NOUĂ LUNI , Steve Jobs a hotărât să se trateze cu acupunctură, sucuri speciale de fructe și legume și vizite pe la vindecători …Apoi, văzând că lucrurile merg spre rău, a acceptat operații și tratament. A avut parte de cel mai bun și îndrăzneț tratament și a mai trăit niște ani… dar CELE NOUĂ LUNI de inacțiune e posibil să-i fi scurtat viața.

    Mi se pare că de la diluarea manifestațiilor de la începutul lui 2017, au trecut fix NOUĂ LUNI de inacțiune.

    • Subscriu întrutotul, chiar dacă am vaga speranţă ca Tudose, prin punerea la dispoziţie a Pieţei Victoriei ( acum a sorosoştilor !) să-şi fi asigurat liniştea necesară trecerii Sărbătorilor Crăciunului şi a sfârşitului de an, ca să nu spun şi de mandat !
      Frica asta neghioabă de a-i pune la punct pe nişte instigatori de profesie, care şi-au făcut după plac numărul, dezmenbrând pavilioanele târgului dar şi desfigurând în bătaie un medic mai vârstnic, sub privirile neputincioase ale forţelor de ordine, va rămâne ca un stigmat al neputinţei prost înţelese a unui guvern pe care-l calcă toţi în picioare, deoarece nu-şi îndeplineşte sarcinile de serviciu !
      Că acestea vin din partea unui partid, de fapt două, cum acuză maidanezii ce au pus stăpânire pe acest teritoriu din faţa Guvernului, de fapt de către o forţă politică ce are mandatul populaţiei României !

Lasă un răspuns