Un volum exceptional la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 28 Noiembrie 2017, începând cu ora 16:00, lansarea volumului: „Romania since the second world war”.

Autor:
Florin ABRAHAM

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. dr. Daniel BARBU
Prof. dr. Alexandru RADU

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

4 gânduri despre “Un volum exceptional la Fundatia Titulescu

  1. Am urmarit, retroactiv, mai atent, evenimentele de la targul de carte Gaudeamus. Nu am inteles de ce v-ati asociat imaginea cu cea a domnului Dan Voiculescu.
    De unde si pana unde si in baza a ce, apare domnul Voiculescu la un eveniment atat de semnificativ ?Domnul Voiculescu nu este si nu a fost niciodata un autentic om de cultura, ci un ,,baiat destept” al ambelor sisteme, jalonate de anul tulbure 1989.
    In timp ce dvs studiati si predati in aule universitare, domnul Voiculescu statea la masa Securitatii alaturi de Traian Basescu si tragea tot felul de sfori in avantaj strict personal. Bașca, mai dădea si cu subsemnatul in fața șefilor ierarhici cu ochi albastri.
    Dan Voiculescu si Traian Basescu sunt construiti din acelasi aluat securistic de cea mai joasa speță, au colaborat in multe momente ca doi profitori fara scrupule ai conjuncturilor istorice si nu se deosebesc decat prin parcursul post-revolutionar. Pur si simplu, oferta de putere a natiunii era, simultan, prea mica pentru ei si, in consecinta, doar unul putea sa ramana in picioare. Cel mai abil, cel mai putin naiv si cel mai capabil sa se foloseasca de orice si oricine, chiar si de ,,solutia imorala”, pentru a-si atinge scopurile. (Z)
    Primul a avut nesansa sa se confrunte cu un adversar mai smecher si mai puternic decat el, care s-a concentrat mai mult pe politica la nivel inalt, nu pe afaceri. Ma rog, nu pe mari afaceri. De aceea Dan Voiculescu a esuat dpdv politic si nu mai reprezinta nimic in acest moment. Nici in trecut nu a excelat, prizonier in limita de eroare si condamnat perpetuu la stadiul de ,,balama”.
    In fine, are, totusi, o satisfactie: Si Traian Basescu a devenit un nimeni. Din pacate pentru dorinta acerba de revansa a domnului Dan Voiculescu, un nimeni inca in libertate.

  2. Inclin sa cred ca declaratia lui Klem/tocrat reflecta mai degraba mocirla din Washington cu care Trump insusi are dificultati serioase de asanare. Departamentul de Stat si cel de Justie sunt burdusite cu mandarinii vechii echipe democrate ce sunt exponentii neo-conservativilor – ce busculada stanga-dreapta in America. Culmea parsiveniei este ca ‘stanga’ americana favorizeaza ‘dreapta’ romaneasca; o mlastina de colo-colo. Sper ca guvernul PSD-ALDE sa reziste la presiunile externe si disonantele interne si sa continue sa-si implementeze programul pentru care a fost ales cu un scor zdrobitor.
    Nu sunt sigur ca mitinguri de sprijin pentru guvern nu sunt oportune la aceasta balanta a vremurilor – cred ca-i mai degraba o expresie a temei ca nu ar iesi destula lume. PSD-ul trebuie sa se intoarca la natura sa combativa si ferma in lupta cu rinocerii – exemplul Poloniei pare la obiect.

  3. Astăzi este Ziua Națională a Bucovinei. S-au împlinit 99 de ani de la unirea Bucovinei cu România, iar pe 1 octombrie 240 de ani de când turcii, încălcând prevederile capitulațiilor, au cedat austriecilor Bucovina . Tot anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de când ,, marele patriot”, ,,cel mai bun Președinte pe care l-a avut România”, onorabilul domn profesor Emil Constantinescu a încheiat la Constanța cu Ucraina „Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare”, fără să țină cont de faptul că Hrușciov, în anul 1956, a anulat prevederile pactului Ribbentrop Molotov, prin care Stalin cerea N. Bucovinei, pe o perioada de 22 de ani ca o recompensă a faptului că România a stăpânit pe nedrept Basarabia, aceeași perioadă de timp. Senatul a ratificat acest tratat cu 65 de voturi pentru, 50 contra, 3 abţineri, astfel, România recunoscând dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii româneşti ocupate nedrept de fosta Uniune Sovietică. Probabil vom denunța acest tratat, când nu vor mai exista români în Ucraina. Având în vedere prevederile noii lor legi a Învățâmântului, acest lucru se va întâmpla cât de curând.Ucrainenii din județul Suceava se bucură de dreptul la învățătură în limba lor națională, deși acest teritoriul nu a aparținut niciodată Ucrainei.
    Mihai Eminescu spunea: ,,Niciun neam de pe față pământului nu are mai mult drept să ceară respectarea sa decât tocmai românul, pentru că nimeni nu este mai tolerant decât dânsul”. Atunci, să așteptăm mult și bine, acest respect!

Lasă un răspuns