Ideologul hartiei igienice

N-a #rezistat Liiceanu. Era necesar ca toata lumea sa inteleaga ca el este mentorul lui Malin Bot si ideologul hartiei igienice. In declaratia lui pentru Bot spune despre niste carti pe care nu le-a citit ca sunt „abjectii”. Cel care il pupa in fund pe creatorul statului mafiot, declarandu-se mandru ca face parte dintre „intelectualii lui Basescu”, cel care a „pedepsit”comunismul mulgandu-i timp de 30 de ani cea mai buna editura, tiparindu-si si retiparandu-si acolo brosurile sale gangav-filozofice, a devenit in ultimii ani ideologul urii si intolerantei. O ideologie de tip legionar.

Ar trebui trimise oare anumite  carti, cele ce nu obtin stampila cenzurii sale „morale”,  in Padurea de la Snagov ?

27 de gânduri despre “Ideologul hartiei igienice

  1. Dle Adrian Năstase nu faceți greșeala de a intra în această logică conflictuală. Ea nu va face decât să dinamiteze spațiul public și ura și intoleranța să devină normalitate. Decența de care ați dat dovadă atunci când ați fost agresat, hărțuit in spațiul public este suficientă. Personal cred că reacțiile post -agresiune ar trebui să vizeze: 1. organizatorii Târgului care nu au asigurat siguranța participanților la manifestare; 2. autoritățile care dacă nu s-au autosesizat să fie sezizate, deoarece s-ar crea un precedent periculos; 3. o analiză a evoluției agresiunii și violenței în spațiul public.

    • Da, autoritățile… bine ! Dar și acestor oameni trebuie să li se răspundă, civilizat desigur, așa cum o face dl. Năstase.

  2. Liiceanu nu este nici macar legionar. Legionarii erau, in felul lor, patrioti.
    Liiceanu este un specimen diform, un monstru ideologic progresist care isi uraste profund tara si istoria ei. Daca vreti, acest pseudofilosof diabolic varsat de Necurat pe Pamant este exact antonimul lui Dan Puric, marele ganditor roman al zilelor noastre de tranzitie fortata spre neant si anihilare ca fiinte umane. Trebuie sa ne opunem acestei entropii toxice cu toate puterile noastre. Nu ale statului, deoarece aceste nu functioneaza, din pacate.
    Cea mai mare forta interioara deriva pana la urma din credinta. Ce ne invata apostolii ? Sa nu judecam, ci sa iertam si sa ne rugam pentru sufletele celor chinuiti si posedati.

  3. Statul legionar organizeaza astfel de autodafe-uri sprijinindu-se nu pe Politia Legionara , ci pe Securitatea jeneralului Coldea si a jeneraleselor SRI in bikini cu intrare la Stirile TVR ( televiziunea Statului legionar ) ale tov . Constantin – Radulescu – Radu – Petrisor , discipoli de Boia si Rolleri .
    Statul legionar nu inchide ministri ai Palatului si functionarii de politie ai lui Carol al II -lea la Jilava ca sa-i asasineze noaptea in celule de echipe ale mortii chipurile indignate de starea corpului lui Codreanu dezgropat in fata inchisorii de aceleasi echipe in aceeasi noapte .
    Statul legionar se bazeaza si el , pe ” indignare ” , dar are organizatii gen DNA , formate din procurori politici incompetenti si care condamna – acuza la ordin .
    Statul legionar nu titreaza in Porunca Vremii , ca in toamna lui 1940 : ” domnul profesor Iorga este in casa lui de la Valenii de Munte . Se aude ? ” .
    Statul legionar are altfel de Porunca Vremii – televiziuni apartinand unor personaje extrem de onorabile – Prima TV – Burci , ProTV – concernului SUA numit CME ( nu , Sarbu e doar vechil acolo , nu proprietar ) , Realitatea TV – Gusa , Romania TV – Ghita , Digi – Tiszakanyi , Kanal D – turci … televiziuni care , atunci cand nu dau prevestiri de catastrofe si inmormantari , arunca anateme si incita la rebeliunea de strada – cine facea in septembrie 1940 si ianuarie 1941 rebeliune de strada ?
    In toata lumea NORMALA mediile de informare in masa au un minim control din partea statului si nu oricine poate sa distileze mirosurile pe care le vrea el – Franta sau Italia nu permit primului parvenit – traficant sa distribuie in eter stiri – imagini .
    Ca sa va distrez un pic , cateva citate din sinistrele noastre televiziuni – Romania TV , vorbind de energia electrica a Romaniei ” La mila lui Dumnezeu – cand nu este vant Romania importa curent ” .
    Aceeasi Romania TV , vorbind de procesele intentate la Paris Romaniei de companiile straine care construiesc chipurile autostrazi dar vin sa fure si sa faca prost , cerand in plus bani in procese in strainatate , normal Romania TV inverseaza totul , romanii ar agresa companiile straine si ar face procese la Paris – citez ” milogii si scandalagii Europei ” ?!

    • Înțeleg şi împărtăsesc bunele dumneavoastră intenții.
      Am, totuşi, o mică observație întrebătoare: cine este STATUL de la Iosif Visarionovici încoace? Dacă tot ați adus vorba despre controlul din partea statului…

  4. Da domnule Halarescu aveti dreptate in conditiile in care am trai intr o lume normala a bunului simt si respectului fata de cel de alaturi fie ne place sau nu; prea multa toleranta ar induce insa ideea ca dreptatea este doar a uneia de parti, si mai mult sa intorci si celalalt obraz parca este sub demnitatea unui om care nu a vrut decat binele romanilor; eu asa am perceput.

  5. Propun/ nu prin lege, ci apel la bun simt/ ca membrii acestui for media sa boicoteze editaura Humanitas ce este produsul unei uzurpari grosolane a drepturilor titlului de proprietate. Este o oficina mizerabila, mercenara, angajata sa militeze impotriva intereselor si valorilor fundamentale ale natiei romane. Toti de acolo, impreuna cu leprele basiste sunt fariseii ultimilor 25 ani din tara, iude demne de oprobiul vesnic al romanilor.

  6. Domnule Nastase,

    va referiti cumva la acel filosof care nu a fost membru PCR nu din motive de #rezistenta morala, ca nu a slobozit/scris o interjectia anticomunista in timpul ceausist real, ci pentru ca de trei ori i-a fost respinsa cererea de intrarare in PCR? Cumva la acel filosof mare adept al lui Martin Heidegger care n-a tradus niciodata nimic, nici un rind, de unul singur, din opera mentorului sau, ci doar in tandem cu negrisori buni cunoscatori de germana (Kleininger, Cioaba)? Cumva la acel filosof care a fost aparat de Henri Wald cind s-a pus problema sa fie dat afara de la Institutul de Filosofie, Wald platind cu concedierea proprie acel gest curajos, iar dupa Revolutie cel ce fusese protejat de Wald ajunsese sa-si dispretuiasca aparatorul pe motiv ca nu paraseste jalnica filosofie marxista (delict de gindire)? Cumva la acel anticomunist care a plecat la bursa Humboldt la Heidelberg in deceniul inchiderii, 1980-1989, cind se pleca doar cu semnatura cabinetului 2,a revenit in tara pentru a se opera, intorcindu-se in Germania dupa aceea – asta in conditiile in care multi valorosi filosofi romani tineri (Zamfirescu, Parvu) nu primeau pasaport nici macar pina la Ruse?
    Trista cultura, nefericita natiune daca insul asta e una dintre luminile sale…

    • In plus est psihopat,paranoic si sustinut de cei carora le publica cartile, exploatandu-i in acelasi timp deoarece ii plateste ca pe s lugi !

  7. Aveti mare dreptate.Trebuie sa le mai si raspunda cineva acestor ideologi.Nu trebuie sa ne mai lasam coplesiti si calcati in picioare de oameni ca ei( prea frumos spus).

  8. Corectă luare de atitudine, era și timpul să ripostați! Ba, chiar cred că era foarte nimerită șarjă caustică! Nu știu dacă D-ol. Hălărescu este un reprezentant al diasporei, dar așa lasă impresia – că nu cunoaște cât de „respirabilă este admosfera” din țară.
    Pot da un exemplu de ce înseamnă intoxicare în stil mare, chiar luând un exemplu dintr-o postare de ieri, pe acest blog:
    Amalia spune:NOIEMBRIE 25, 2017 LA 11:31 AM|
    ”Fiecare doarme așa cum își așterne. Dacă nu te gândești la bătrânețe cât ești tânăr, cine ar trebui s-o facă?”
    Este fraza de încheiere a unei vehemente luări de atitidine privind o informație despre situația precară în care se găsește o persoană de 78 de ani (50 de ani în 1989!!!), cu oarece notorietate publică și cu o pensie modestă. De acord că nu trebuie afectat bugetul Casei de Pensii și nici nu se poate pune problema în acest fel.
    Pe vremea Guvernului Băsescu-Boc s-au băgat ajutoarele sociale la Bugetul Casei de Pensii și s-a făcut propaganda negativă, ca să se stârnească ura între cetățeni. Ca să n-o lungesc voi puncta câteva aspecte:
    – Toate realizările dejo-ceaușiste au avut la bază nivelul scăzut al salariilor și subevaluarea producției agricole. Dipariția CAP-urilor a determinat dispariția sistemului de pensii CAP. A dat faliment și Casa de Pensii a preoților.
    – Sistemul de salarizare – UNIC – era gândit în ideea orientării populației spre meseriile și sectoarele de activitate importante pentru obiectivele perioadei. Demisia echivala cu pierderea vechimii în muncă, așa că, cine n-avea suficiente informații sau posibilități în zona de reședință și se angaja intr-un domeniu sub clasificat ( cercetare, de exemplu!), după ce treceau vreo 15-20 ani de vechine și se vedea ajuns în situația de a plăti meditații pentru copii (nu chiar ca azi, dar, procentual la salariu, posibil mult mai mult ca azi!), ajungea la cheremul șefilor, iar dacă era capabil – adio plecare la un salariu mai bun!!!!
    – Sistemul de pensii era gândit ca % din salariul din ultimii 5 ani sau 5 ani la alegere din ultimii 10.
    Din câte am citit pe postările anterioare, cred că domnișoara A. a priceput ce vreau să înțeleagă, că sunt încă probleme greu de rezolvat, care n-ar trebui zgândărite, nu de altceva, dar în ultimii ani de ceaușism mai erau și niște interdicții aberante – de exemplu: 1) Bugetul de pensii era fixat și nu se putea depăși, adică cine voia să iasă la pensie aștepta până „se elibera suma corespunzătoare”(sigur era posibil și ieșitul cu parul în drum la vânătoare de pensionari) 2) Existau 14 orașe mari unde NU se putea intra fără autorizații speciale, adică dacă un visător din Jud. Călărași sau Alba sau … reușea la Politehnică, la Aero-Spațiale, dar imediat după absolvire conjunctura îl determina să meargă lângă părinți – adio definitv meseria de bază! (Știu și un caz de pensionar, rămas văduv, la Brașov, care și-a căutat un schimb de loc la Buzăul natal, dar n-a reușit să se mute până în 1990!)
    N.B. Nu vorbesc ca fiind în suferință. Eu aveam 45 de ani în 1989, eram Cercetător Științific principal gr.III și nu eram lăsat să plec nici la Centrala, azi, ca pensionar, mă descurc fără a fi nevoie să apelez la ajutorul copiilor, ba, mai modest, pot interveni uneori.

  9. DRUMUL DE LA „INTELECTUALUL LUI BĂSESCU” LA „INTELECTUALUL LUI MĂLIN BOT”

    Salturile calitative fac întotdeauna „sarea și piperul” unei vieți bogat spirituale, iar Gabriel Liiceanu tinde spre condimentarea anostei sale existențe, la fel cum Lucian Papici a cugetat că Dan Voiculescu este „sarea și piperul” la care dorea să ajungă, mai demult, pe când sistemul nu scăpase încă de dânsul, procurorul perfect, cu două-trei dosare în lucru, cu-n șut în dos și cu direcția „…marș la Parchetul din provincie, de unde ai venit, prostovane! ”.

    Ah! unde sunt frumoasele vremuri pe când Băsescu Traian trimitea avionul după Gabriel Liiceanu, să-l ia din fața blocului, ca să-l ducă la un „șpriț de vin” la vila prezidențială de la Neptun… 10 000 de „parai” cursa dus-întors, dar ce? nu merita el? Merita… mereu a meritat… Nu mă îndoiesc că ar fi devenit și intelectualul lui Klaus, dar acesta din urmă nu l-a invitat să-l facă intelectualul său , că nu știe să joace tenis… și nici nu merge cu bicicleta… deși doar-doar ca să-l bage în seamă prezidentul, Liiceanu și-a băgat recent două biciclete în garaj : una se numește TRUMPINA iar cealaltă MERKELINA, în numele definitivei sale opțiuni euroatlantice … doar știți că, din vremuri imemoriale , el obișnuiește să-și boteze mijloacele de transport personale.

    Din păcate președintele Klaus nici n-a apărut la târgul GAUDEAMUS, deși Gabriel se pregătise să-i facă o ofertă de nerefuzat : editura HUMANITAS era dispusă să tipărească în 27 de limbi de largă circulație opera de maturitate a președintelui, celebra „DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA?”. I-ar fi propus o ediție de lux a lucrării care a extaziat lumea științifică românească, un volum legat în piele, cu miniaturi executate în timpul liber, între două conferințe, de însuși Dan Perjovschi; pentru varianta audio, doamna Oana Pellea – „scriitor, om și artist” – ar fi citit textul cu intonație maximă … iar Tudor Chirilă, care deja lucrează la o operă rock cu titlul DE CE E ÎNTUNERIC NOAPTEA ÎN „VAMA”?, s-ar fi implicat și el, cu un concert… O ofertă de nerefuzat, așa cum am spus…

    Însă, cum președintele nu a venit, Gabriel a fost nevoit să se orienteze rapid către un alt conducător marcant în slujba căruia să se poată așeza cu tot avântul său tineresc de om trecut de 75 de ani, dar uns cu toate alifiile „Carolina Herrera”, ca să zic așa… și l-a găsit pe Mălin Bot. Acesta era însoțit de unii intelectuali de marcă , printre care Bogdănel Stan , care studiază în prezent „o variantă românească la scrierea incluzivă sau cam așa ceva ” pentru avansați , propunând lumii civilizate, de pe FACEBOOK, construcții lingvistice îndrăznețe, cum ar fi :

    „…de aici se trag toate amenzile abuzive in valuare de 50 de miliuane ! finca am luptat cu mai multi camarazi in potriva hotilor si a penalilor in potriva guvernului pesedist finca nu vrem sa fim condusi de hoti si penali finca am strigat jos psd ciuma rosie nu vrem sa fim condusi de hoti ! finca iam daruit ca moral o pereche de catuse din jucarie ! care se gasesc in jimbo 10 lei perechea ! ”

    Sesizând avangardismul sălbatic al grupului , precum și sulurile de hârtie igienică de culoare roz pe care membrii formațiunii le etalau și care-i aminteau despre ceva plăcut și cald – deși n-a mai avut puterea intelectuală de a finaliza introspecția, ca să afle despre ce anume îi aminteau – Gabriel s-a adăugat , spontan, micului cuib de gânditori. Fără nici o ezitare și-a pus prestigiul și înalta ținută intelectuală în slujba lui Mălin Bot , care avea tot mai mult aerul unui șef de grup. Or, așa cum știm deja, Gabriel se-nnebunește după șefi…

    A fost bine… au vorbit, s-au înțeles, s-au armonizat… Filozoful Liiceanu și-a pus materialul filmat, de care era atât de mândru, pe FACEBOOK … numai Bogdănel Stan, un intelectual mai puțin sensibil, n-a sesizat momentul istoric, și și-a pus pe pagină „decât ” dedicația de la Cartianu Grigore, mirosind a parfum Yves Saint Laurent … sau nu mirosea chiar așa, în fine… dar cred că, venind de la Cartianu, a ceva-ceva tot trebuie să fi mirosit…

  10. Daca PSD-ul si liderii lui continua cu aceasta atitudine defetista , nu se anunta deloc vremuri bune … si scade si moralul electoratului psd . Sa ai tu toate parghiile posibile ( Guvern , Parlament ,institutii , etc. ) , sa nu poti sa-ti impui legile si sa te tavaleasca niste tembeli , mi se pare jenant si de neacceptat .

    Cred ca PSD-ul trebuie sa intre urgent in lupta si sa-si impuna punctele de vedere . Trebuie sa explice oamenilor cu cine lupta ( Alianta DNA + Iohannis + PNL + USR + PMP ) si ca PNL-ul este infiltrate de securisti , cine sunt tortionarii de care se foloseste sistemul securist , ce metode folosesc acestia , cine-i sustine mediatic si cu bani , sa-i devoaleze si sa-i acuze de politie politica atat intern cat si extern si sa ceara demisia urgenta a acestora . Sau sa-i demita urgent ! Sa le lipeasca eticheta de securisti !
    Si sa scoata lumea in strada la Cotroceni si DNA .
    Sa foloseasca exact aceleasi metode ca si ei …

    P.S. Cred ca urmatoarele mari probleme ale PSD-ului vor veni de la Mihai Tudose care parca pandeste momentul potrivit sa-l arunce peste bord pe Dragnea si sa-i sarute condurul lui Iohannis . Asta-i impresia mea …

    • Prietene, cu toată tristețea de care sunt în stare (şi sunt în stare, căci sunt definiția depresiei!), vă aduc la cunoştință că am suspiciuni vecine cu convingerea că ceea ce noi ştiam că este PSD, azi nu mai există. Îmi curge sânge din inimă şi vă spun că mă tem şi aproape că am început să cred că PNL+PSD+USR+TOOOOOATE CARE MAI SUNT= aceeaşi mizerie! Şi nu pentru că aşa au fost şi nu am sesizat noi, ci pentru că i-au epurat, şantajat, arestat, condamnat, cumpărat…

      Nu mai avem nădejde în nimeni.

  11. Postările adunate în noua carte «Sub zodia momentului», ca şi în celelalte volume din seria «Blog’n Roll» ar putea constitui documentaţia unui roman politic sau autobiografic pe care probabil Adrian Năstase nu-l va scrie niciodată. Pornind de la fapte concrete, adăugând câteva portrete bine creionate, autorul integrează evenimente nu foarte îndepărtate în prezent, le desecretizează într-un fel, dar impunându-şi să ne prezinte adevărul şi numai adevărul, nemachiat, nemodificat, o imagine nedeformată a unei realităţi brute, uneori mai puţin cunoscută dar întotdeauna spontană, lucrul care sporeşte interesul cititorului. Este ca şi cum am privi ziare sau fotografii mai vechi – ocupaţie amuzantă, un pic dureroasă pe alocuri, în nici un moment însă indiferentă. Romanul se conturează practic de la sine : pulsaţia vieţii politice din ultimii ani, văzută de una dintre personalităţile politicii româneşti contemporane, un fost ministru de externe în linia deschisă de N. Titulescu.

  12. De acord 100 % cu Adrian B .
    Nu se poate sa fii la guvernare intre 2012 – 2015 si din 2016 pana azi si sa fii tratat ca ultimul bandit de Televiziunea de Stat , de serviciile de informatii si de zisul DNA .
    Sa nu fii capabil sa te aperi si sa raspunzi !

  13. De la personaje sinistre precum Liiceanu, Pleșu, Cărtărescu, Bot nu pot avea nicio pretenție. Modul în care au ales să lingă flegmele unui sistem opresiv pentru că s-au dedulcit la bani publici sau cu surse nedefinite mă umple de o greață totală mai ales că unii dintre acești lăutari de Curte chiar sunt oameni cu o cultură vastă – din păcate, cultura nu te face mai bun.
    De la ei nu aștept nimic, asta am lămurit-o; am însă mari așteptări de la cei cărora le-am acordat votul. De ce se tolearează blocarea orașului de cetățeni care nu au autorizație în acest sens? De ce nu sunt amendați? De ce sunt menținute în funcție persoane care calcă în mod repetat legile precum Kovesi, Lazăr, Dumbravă, Iohannis și nu numai? De ce nu se acceptă mitinguri de susținere PSD? De ce nu este ridicată licența televiziunilor evazioniste care nu-și plătesc ani de zile datoriile la Stat? De ce este tolerat un dinozaur ca Isărescu care de ani de zile face jocuri mizerabile în favoarea băncilor și în detrimentul cetățeanului român care-i plătește salariul?
    De ce permiteți ca omul de rând să fie strivit în fiecare moment?

  14. De ce , mereu oamenii valorosi cu adevarat trebuie sa intoarca si celalat obraz si sa nu riposteze, sunt metode corecte, inteligente , prin care li se poate raspunde ?!

  15. Raman la parerea ca, acest specimen nevertebrat nu merita bagat in seama, mai ales ca incearca sa se bage singur in seama aruncand venin, ura si revansardism pe unde apuca sa se tarasca.

Lasă un răspuns