„Politica externă” a lui Titulescu, sâmbătă, la Gaudeamus

Vă invit sâmbătă, 25 Noiembrie 2017, începând cu ora 12:00, la Târgul de carte GAUDEAMUS, unde va avea loc lansarea ediției a doua a volumului:
„NICOLAE TITULESCU. POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI”.

Volumul cuprinde manuscrisul  lui Titulescu, din 1937, interzis pentru publicare din ordinul regelui Carol al II-lea. Această  carte, pe care am prefatat-o la această editie, ar trebui să stea in biblioteca tuturor celor vor să inteleagă „secretele” politicii externe românesti interbelice.

Alături de mine, vor mai vorbi:

Acad. Răzvan THEODORESCU si

Prof. univ. dr. Dumitru PREDA.

Moderator va fi:
Dr. Ioan CRISTESCU – Directorul Muzeului Național al Literaturii Române

Evenimentul va avea loc la standul Muzeului Literaturii Române (N3.20, STAND 105), Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.

Vă aștept.

23 de gânduri despre “„Politica externă” a lui Titulescu, sâmbătă, la Gaudeamus

  1. În continuare acuzațiile aduse unor cetățeni, de DNA sunt luate de opinie drept certitudini: nu se spune „procurorii îi acuză pe Dragnea și pe X, Y…de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudare de fonduri europene”…, ci „Dragnea și X, Y…au constituit un grup, au fraudat…”
    Opinia a reținut că procurorii au pus sechestru pe averea lui Dragnea în valoare de 27 de milioane de euro.
    Declarațiile de avere ale lui Dragnea, verificările făcute de ANI de-a lungul timpului nu valorează nimic în ochii opiniei. Sigur Dragnea are o avere nedeclarată mult mai mare și nejustificată de venituri.
    Opinia nu are răbdare să-l vadă trimis în judecată mai întâi, apoi să urmărească procesul, să ia cunoștință de probele din dosar, să audă ce are judecătorul de spus…
    Acuzatorii au credibilitatea maximă într-o țară în care fiecare dă vina pe ceilalți pentru neîmplinirile lui.

    • Dragă prietenă, sunt lucruri ATÂT de evidente, încât cel care nu le observă nu mai poate fi privit , simplu, ca un „NEINFORMAT” , ci ca un „INTENȚIONAT NEINFORMAT”. Nimic nu învață cetățeanul din istoria recentă. De aceea băieții pot folosi aceeași rețetă de zece, de o sută de ori, merge oricând… Un cunoscut îmi povestea, plin de patimă, cum Dragnea a fost condamnat pentru Referendum din pricina miilor de morți puși să voteze – și care, nu-i așa? au și votat , dacă era ordin…Ceva extrem de nociv a permis populația României să se petreacă: le-a oferit băieților șansa, nesperată, de a putea lucra la mizeriile astea joase, puturoase, fără pic de fantezie… fără pic de inteligență… adică, le-a permis să folosească personal de speță inferioară pentru propagandă. Or, personalul de speță inferioară este ușor de găsit, răsplătit cu recompense mici, iar manopera lui este grosieră. Obișnuindu-se cu așa ceva, cetățeanul devine el însuși mai „tăntălău”, asta ca să folosesc un cuvânt făcut celebru de președintele nostru, un credul prostovan și rău , deci nici măcar un credul, un prostovan, din bunăcredință. Ura înflorește ca un cancer cu metastaze în societatea românească, și este ușor de creat, ușor de condus spre generalizare , apoi spre acutizare , apoi spre explozie…

  2. Buna seara! Domnule presedinte va rugasem ca vreau sa intru in posesia celor 3 carti despre N.Titulescu Pentru confirmare atasez nr. de telefon 0743752515. Multumesc

  3. As fi vrut sa citesc despre politica externa a domnului Nastase. Daca…….
    In particular, as fi cat se poate de curios sa aflu ce parere are domnul Nastase despre achizitionarea in regim de urgenta a sistemului Patriot, care a mobilizat aproape miraculos si aproape peste noapte (ca hotii) actuala majoritate din Parlament.
    Se apropie, oare, vreun asteroid de Romania ? Daca da, atunci sunt de acord. Cu un sistem atat de performant dpdv tehnologic, putem dormi linistiti. Somnul de veci.
    ..Apropo, pe cand si un sistem care sa ne apere de curenti atmosferici radioactivi ? (Z)

  4. Bogdan Chireac îi cere imperativ Gabrielei Firea să rezolve problema traficului în București.
    Propunerile mele: să se dărâme blocuri și case, ca să fie lărgite străzile; să li se pună taxe zdravene celor care intră în oraș pe la bariere, și taxe mult mai zdravene celor care nu au număr de București; să fie date afară din oraș mașinile cu indicele de poluare superior celui instituit de normele europene; să nu se mai permită circulația turismelor care nu au ocupate toate cele 4-5 locuri; Chireac să fie obligat să se deplaseze în oraș cu numai mijloacele de transport în comun…

  5. L-am văzut și eu pe agresivul ăla de Bot….

    Îmi aduc aminte de ceva…

    DECEMBRIE 23,2009

    Am ajuns in seara asta la Cornu. Nu am deschis televizorul. Ascult muzica de jazz, beau o sticla de vin rosu si ma intreb ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani cu mine si cu cei din jur. Daca a meritat sa merg pe drumul pe care am mers. Daca a meritat sa mergem pe drumul pe care am mers. Rasfoiesc volumele 6 si 7 din „Romania dupa Malta”, pe care le-am scos de la tipografie saptamana asta. A fost atunci – cand eram la externe – dar si mai tarziu, un efort extraordinar, in perioade grele. Si nici nu stiu, dupa ce am vazut in ultimile saptamani, daca a avut rost. Mai sunt cateva luni si voi implini 60 de ani. Am petrecut ani de zile luptandu-ma cu cei care ma acuzau ca am patru case stiind ca e o minciuna in timp ce mostenitorii lor dobandeau pachete solide de actiuni la mari hoteluri din Bucuresti. Am suportat, in toti acesti ani, jignirile unor idioti care ma acuzau sau sugerau sau se amuzau, in numele ratingului de la gazete, spunand ca sunt homosexual. A meritat oare sa accept, in aceste conditii, constrangerile vietii publice? Sa accept tradari, impostura, marlanie, smecherie, obraznicie, compromisuri in numele unor idei in care am crezut?
    Nu stiu de ce te incarc cu lucrurile astea. Sau stiu.

    @Adrian Nastase
    Imi este greu sa va inteleg intrucat eu am uitat nedreptatile care mi s-au facut. In schimb sufar la amintirea nedreptatilor pe care le-am facut eu, altora. Desigur am trait la alta scara, la alte dimensiuni fata de dv. Dar, repet, imi este rusine in masura in care am gresit eu altora.
    Este o vorba: doar in pomul cu roade arunca oamenii cu piatra.
    Ma intreb in ce masura dv. sunteti incorect cu adversarii. Nu ati acuzat niciodata pe nedrept?
    Domnule Nastase, oricum ati trai nu puteti epuiza toate posibilitatile. Ati avut o viata frumoasa, plina de batalii, cu victorii si infrangeri. Si nu s-a terminat. Inainte!
    La multi ani dv. si familiei!
    Al dv. oponent, Harabula.

  6. Nu-mi place republica semiprezidențială. Mi-ar conveni ori una prezidențială, ori una parlamentară. Ori ca SUA, ori ca Germania.
    În semiprezidențială, jumătate vrea așa, jumătate – invers, și nicio parte n-are puterea să-și aplice politicile.

  7. RADU CHIRIȚĂ A VĂZUT STATUL PARALEL… PENTRU CEVA CARE NU EXISTĂ, I S-A PĂRUT, TOTUȘI, DESTUL DE VIGUROS …

    MOTTO: „ Despre mine: Activităţile mele principale sunt legate activitatea juridică. Am absolvit Facultatea de drept din cadrul UBB Cluj Napoca în 1999 şi sunt doctor în drept constituţional la aceeaşi universitate din 2007…La aceeaşi facultate sunt cadru didactic, începând cu 1999. Actualmente, sunt director al Departamentului de drept public din cadrul facultăţii. Începând cu anul 2009, susţin cursurile de drept constituţional, precum şi cele de drept comparat. Predau de asemenea un curs de master ce priveşte libertăţile publice în dreptul penal…În egală măsură, sunt avocat în Baroul Cluj, fiind avocat coordonator în cadrul unei societăţi de avocaţi din Cluj…De asemenea, sunt preşedintele Asociaţiei de studii în dreptul constituţional şi drepturile omului, cercetător asociat al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei, lector în cadrul Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, membru în cadrul colectivelor de cercetare din mai multe proiecte naţionale şi internaţionale.”
    ( Radu Chiriță, pe blog )
    …………………………………………………………………………………………………………………
    Acesta este omul… poate l-ați văzut, poate l-ați auzit, poate citiți ce scrie. Pe 23 noiembrie 2017 a publicat pe blog un articol care se numește „JUR!” . Materialul lui este atât de tare, încât ar trebui să-i provoace acestei Românii amorțite cel puțin o zvâcnire dureroasă, și o întoarcere de pe o rână pe cealaltă . Ar trebui să o oblige să deschidă ochii. Ca să-și pună scobitori între pleoape și să se forțeze să fie atentă. Căci iată ce spune Radu Chiriță:

    „Cică domnul general SRI (Dumitru Dumbravă, n.n.) a fost frecvent pe la parchete şi la instanţe să dea sfaturi juridice procurorilor şi judecătorilor implicaţi în dosare în care SRI are interes. 24 de ore mai târziu, dom’ general e încă în funcţie, numele procurorilor şi al judecătorilor care au avut nevoie de consiliere din partea sa nu este cunoscut, iar CSM-ul, Danileţ şi Moise Guran încă luptă cu legile justiţiei. Pentru mine e cam târziu, dar jur că o să fac orice posibil ca ai mei copii să trăiască într-o ţară în care la 24 de ore de la o asemenea declaraţie domnul general ar fi în arest preventiv, procurorii şi judecătorii consiliaţi ar fi măcar suspendaţi din funcţie, iar ONG-urile ar protesta în stradă împotriva serviciilor secrete şi nu în favoarea lor. Ce dracu’ de ţară e asta? Ştiu că suntem o naţie predestinată manipulării grosolane, că aşa o ducem de cel puţin 80 de ani, dar cum rahat să te numeşti «România curată» şi să accepţi asta?”

    Domnul Chiriță a făcut parte din comisia care a analizat teza de doctorat a „zânei surprizelor penale” și a găsit doar 4% plagiat în aerul expirat de Codruța, dar, marcat de frustrarea că nu poate face mai mult, a emis după aceea un comunicat sălbatic în care șterge holul mare, cu ghișee, din Gara de Nord cu madam Kovesi, afirmând că teza este ATÂT DE SLABĂ încât i se va atașa acesteia o etichetă șic în care să existe acest avertisment. Adică dânsul a recomandat: „…Interzicerea publicării tezei în starea actuală, când – deși nu se poate reține plagiatul ( fiind cantitativ insuficient dezvoltat, n.n.) – în opinia noastră, este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat”.

    Domnul Radu Chiriță, e evident, nu se teme nici de „statul paralel” nici de mama „statului paralel”, nici de bunica lui… De aceea , domnul Chiriță e BĂRBAT. Din nefericire, la o privire sumară, BĂRBAȚI sunt tot mai puțini în România …

    Dânsul continuă materialul de pe blog cu o remarcă urmată de un dezgust apocaliptic :

    „Înainte de ’89, Securitatea nu avea atâta tupeu. Ăia aveau o limită… Mi-e atât de scârbă nu de ceea ce fac ăia de la SRI, ci de tăcerea asurzitoare dinspre CSM-ul care apără abitir independenţa sistemului imediat ce spune orice fraier că un judecător îi un bou, de tăcerea judecătorilor care au învăţat drept de la domnul general, de tăcerea procurorilor care au învăţat drept de la servicii, de tăcerea judecătorilor cărora li s-a arătat care este «soluţia fondată pe probe» într-o dosar. Chiar nu este unul să spună ce şi cum s-a întâmplat?”

    Remarca e corectă și sinistră. Dezgustul nu pare să se simtă până la CSM, nici până în instanțe…. Nici până hăt, în alte locuri…

    Iohannis Klaus Werner ( președintele României) : „…Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel. Sper ca românii să înţeleagă că nu există statul paralel (…) Există însă persoane care vor să acapareze toată puterea şi care se victimizează”.

    Ludovic Orban ( președinte PNL) : „…Statul paralel nu există . Ei încearcă să impună o poveste, o legendă, dar asta e doar în capul lor. Nu cred ca toți oamenii sunt manipulabili și pot să înghită ceva gen picătura chinezească… Statul paralel îl creează ei. Există un plan sistematic de capturare a instituțiilor statului. Ei fac statul paralel „.

    Dan Barna ( dacă nu știți cine-i Dan Barna nu vă speriați că sunteți ignoranți… dânsul nu contează : e „decât” președintele USR ) : „…Noi, cei de la USR, alături de cetățeni suntem statul real, statul paralel cu ceea ce înseamnă politicienii care luptă împotriva statului de drept ”.

    Cristian Tudor Popescu (geniu în jurnalism, tenis și DACII vechi): „…Noi suntem bântuiți de o fantomă: stafia statului paralel. Nimeni nu l-a văzut, dar toată lumea vorbește… Nu are sens ce încearcă acum Partidul ( PSD, n.n.) . Încearcă să echivaleze SRI cu fosta securitate. Aşa ceva nu va crede niciun cetăţean” (pe buuune? n.n.).

    Dan Tapalagă ( jurnalist angajat al „statului paralel” , care e, bineînțeles, o invenție) :„…PSD a inventat “statul paralel”, un derivat autohton al ocultei mondiale cu care s-a războit răposatul Vadim Tudor. Ca orice partid căzut în extremă, livrează conspirația pe post de argument, incită la ură împotriva străinilor”.

    Deci, domnul Radu Chiriță, BĂRBAT ADEVĂRAT, doctor în drept constituţional , director al Departamentului de drept public din cadrul facultăţii de Drept din cadrul UBB, preşedintele Asociaţiei de studii în dreptul constituţional şi drepturile omului, cercetător asociat al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei, lector în cadrul Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor, crede că există statul paralel și-l descrie cu acuratețe folosind extrase din mărturia generalului Dumbravă, care, după mine, nici nu înțelegea ce anume e în neregulă cu extinderea câmpului tactic până la pronunțarea sentinței . Și tot așa cred și Gabriela Baltag, Ingrid Mocanu, Dana Gârbovan, Tudorel Toader, Evelina Oprina, toți profesioniști ai dreptului, cu cariere impresionante…

    Iohannis Klaus, profesor de fizică, nu crede… nici Ludovic Orban inginer TCM , nici Dan Barna ( ăsta are studii de drept, dar e de meserie „expert fonduri europene”), nici CTP ( inginer, tenismen, jurnalist, cyborg) , nici Dan Tapalagă ( jurnalist mai rău acoperit decât în bancul cu Baba Novac căruia i se vedeau… ăăă… tresele și pistoalele) …nici Pora Andeea , dar mai bine nu stricăm tabloul…( arhitectă de meserie, asta așa, ca să vedeți că nu toate arhitectele sunt ca mine, mai există și rebuturi) … Dânșii nu cred.

    Păi, știu și eu ? Privind cele două tabere, am putea noi să fim atât de lipsiți de sfântul discernământ?

    • Ce e aiai „barbat adevarat”?

      Ca de vreo +25 nani parca asta inseamna sa stai la obere si o tabala cu amicii in timp ce nvasta bate covoarele .. ca e „egala”
      (scuze dar io reactionar batran ramas la nivel de mahala Andronache anii 50 :barbatu face muncile grele ca d’aia e barbat!)

  8. Adevarul mogulului cederist Burci s-a grabit ieri seara sa ne prezinte actiunea mizerabila de ieri de la lansarea de carte ca pe o actiune sacra , curata , a ” protestatarilor ” , ” hartie igienica ” samd ma rog gen Octav Bancila 1907 cu hipsterul USR gesturi de rap in locul taranului aproape gol fugind pe camp , iarna ( Bancila stie ca taranlor nu le e frig iarna , ceea ce explica tinuta foarte lejera , chiar tinand cont ca personajul fuge , a rasculatului de la 1907 – rascoala pe un frig teribil ) .
    Manifestarea de ieri este , lasand gluma la o parte , fascista sau stalinista , cum vreti sa o luati .
    Hitler facea autodafeuri cu cartile care il iritau – Thomas Mann si Zweig , printre altii .
    Zbirii Sistemului Korupt care terorizeaza fizic si moral ( prin televiziunile negative , la comanda ) Natiunea sunt nepotii lui Codreanu , legionari – chiar daca ei se numesc sau ” libertari ” sau ” intreprinzatori civici ” sau ce mai copiaza ei de pe programele extremei satangi vest – europene .
    Bineinteles , totul este organizat si premeditat .
    Atacati-i penal .
    In Italia sau Franta pentru asemenea manifestare huliganica se ajunge la puscarie .

  9. Colegul George Ban a remarcat foarte bine curentul nebuniei generalizate care tinde sa cuprinda in vartejul ei distrugator minitile occidentalilor, pierdute in neantul non-valorii si sub-culturii.
    Dupa exemplul cu asanumita ,,gramatica implicita” a francezilor, dau si eu unul din Marea Britanie.
    Stati asa si tineti-va: Exista o dezbatere in Albion referitoare la povestea ,,Frumoasa din Padurea Adormita”. Unii, setati pe ideea corectitudinii politice absolute, sustin ca aceasta poveste ar trebui interzisa. De ce ? Deoarece Frumoasa este sarutata…fara acordul ei. (sic!)
    Fratilor, ma frecam la ochi si la urechi, crezand ca traiesc un somn/cosmar al i-ratiunii.
    Eu propun viitorilor scenaristi sa realizeze un film actualizat in care Frumoasa sa poarte, pe patul somnului nesfarsit, o banderola cu ,,MeToo” in semn de protest, dupa care, cand se trezeste, sa-l dea pe Print in judecata la Tribunalul International de la Haga. La parnaie cu totii printii din lume, ce naiba….sa se lecuiasca de prostul obicei de a aduce la viata persoane de sex opus.
    Asa s-a intamplat si cu Uma Thurman..dupa ce a ajuns la next level in privinta averii si faimei, se…trezeste sa-l acuze si ea pe renegatul producator de la Hollywood (!). Sau poate ca distinsa actrita tocmai intrase intr-un con de umbra ?
    Ce poti sa mai spui ? Maare-i Gradina Ta, Doamne si iarta-ne pe noi pacatorii. Si pacatoasele (fara de care primii nu ar exista). (Z)


  10. Romania’s anti-corruption chief has slammed what she called ‘unbelievable attacks’ on attempts to rid the country of graft.

    Laura Kovesi told Euronews that politicians and businessmen are kicking back against a drive to clean up one the EU’s most corrupt countries.

    It comes as MPs debate a draft law that could put Romania’s judicial system under political control.

    The plan has sparked street protests and has been criticised by magistrates and the country’s president, Klaus Iohannis.

    If voted through it will have a serious negative impact on the independence of justice and it will result in political control of prosecutors’ activity,” said Kovesi, head of Romania’s anti-corruption directorate (DNA).

    It will lead to the political subordination of the prosecutors and could seriously obstruct the anti-corruption fight.

    “In my view the independence of justice is not a privilege for the magistrate – it is a fundamental principle in a democratic society.

    “Only an independent justice as a system can ensure a fair trial; only an independent justice can enforce the law equally for everyone.”

    “It is also true that they have mobilised an entire system formed of politicians and businessmen who feel threatened and who are interested in maintaining their control over the public resources.

    “This is why the entire justice system has faced unbelievable attacks, from fake news to hiring companies specialised in intimidation and harassment.
    Sursa : http://www.euronews.com/2017/11/24/-unbelievable-attacks-trying-to-derail-romania-s-anti-corruption-drive-claim

    E tare nu? Sa ne fie rusine! Ca il contrazxicem pe jardelu.. Aopirois gba asta unde am scris depre tine „ramolit” basitule?!!)

    Numaic ca unoweri in „comunicare” cestia cea mai interesanta este ce nu se „comunica” adica nu se da pe goarna… Oare ce parere ar avea aia din Vest daca ar stii ca protestelele jagardelesti (adica a unor jagardele) sunt si pentru „libertatea” magistratilor de a fi agenti ai serviciilor secrete? Adica ce ar zice sulfa aia de Schultz daca ar stii cva unii judecatori sunt agenti ai BND?Dar Macroul ce ar zice despre ideea ca porucori si judecatori sa fie agenti ai DGSI? DCa Frank Timmermans ar agreqa ca BVD sa aiba agenti pe post de judecatori?!
    Ca despre asta tace Lulu :

    Amendamente la Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor:

    – Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei

    – Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să se abţină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului – legislativă şi executiv.

    Apartenenţa ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca poliţie politică, are ca efect eliberarea din funcţia deţinută.

    Magistraţii completează anual o declaraţie olografă pe propria răspundere din care să rezulte că nu au fost şi nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai vreo unui serviciu de informaţii.

    Serviciilor de informaţii le este interzis să racoleze persoanele prevăzute de aliniatul 1 (judecători, procurori, magistraţi-asistenţi, personal de specialitate juridică asimilat acestora şi personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoresti şi parchetelor – n. r.) ca lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori. Încălcarea acestei interdicţii este infracţiune împotrivă independenţei justiţiei şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani. În cazul în care infracţiunea este comisă de un ofiţer cu funcţii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majorează cu jumătate. Tentativa se pedepseşte.

    Verificarea veridicităţii datelor din declaraţiile prevăzute la alin. 2 se face de către CSAT şi Comisiile speciale parlamentare pentru controlul activităţii serviciilor de informaţii anual, din oficiu, sau ori de câte ori este sesizată de Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul sau procurorul vizat (…). Serviciile de informaţii sunt obligate să pună la dispoziţia comisiilor parlamentare de control toate datele, informaţiile sau documentele necesare în acest sens.

    Prin derogare de la orice alte legi ori prevederi, informaţiile, deciziile, hotărârile, protocoalele, ordinele şi orice alte acte emise ori co-semnate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării sau de un serviciu de informaţii care priveşte sau are legătură cu justiţia este informaţie de interes public.

    Sursa : http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/comisia-iordache-procurorii-sa-fie-controlati-inclusiv-de-ministru-833273

    Recititi va rog partea boldita .
    Despre asta este vorba ca se impiedica ca judecatorii si porcurorii sa devina agenti ai Securitatii .. Aici este cheia asa-zisului „control” asupra justiteie : comisiile de control ar avea dreptul teoretic si legal de a controla agenti acoperiti si daca gasesc un magistrat … aia zboara din functie! De fapt la data intrarii in vigoare a legii agentu’ magistrat trebe sa isi depuna demisia „cu onoare va rog sa imi aprobati demisia pe motiv ca doresc sa raman sanatos!!” (nu obligatie legala insa mai bine o retragere onorabila pe sest fara presa si microfoane ). Ar mai fi cestia cu inchisoare ptr aia din Scarbicii care au recrutata deja sau au sub titelea magistrati agenti. Astia se pot simti mai bine daca se duc la comisie „fa tanti Comisia io am deja agenti pe judecatoarea Gina si pe procurorii Gicu si Gigione” .,…

    Acu’ referitor la partea boldita e De COMA!
    Din cate stiu judecatori ba si procurori agenti ai „serviciilor” ca atare (adica ogansime represive decicate politiei politice) nu au existat nici in anii 50. Poate un nuamr restrans in URSS in anii 20-30 . In rest Partidu’ se multumea cu controlul „politic” .
    Insa noi, adica diversii jagardelieni , reusim sa fin unici.. tipa impotrva controlului politic dar sunt ptr controlul admtiv-militar exercitat de organele de politie politica!!! Copii lu’ Beria (si a trebit si asta sa fie impuscat caci dorea sa controleze si PCUS)

    E .. Sefu daca ai relatii prin Vestake lamureste-i ca „aparareaea independetei Jutitiei” este apararea Serviciilor si dreptul lor de control (discretionar) al Justitiei si deci a societatii …

    Nota Indiferent ce credeti exista intotdeauna o Politie Politica diferita de cea ciminala ,a adica ordinara. Care Politie Politica se ocupa de crimele politice. Adica de tradare (de exemplul sleahtnicul Miron Costin cam hiclenea impotriva domnului sau Constantin .. sau mai devreme unu Hernri duce de Guise avea si el niste idei .. asa ca a murit de 45. ) sau ca se doreste abolierea sociatetii existente . Ma rog in societaile dem mocratice repriunea intervine doar cand se doreste abolirea prin mijloace violente sau cu cncurs extern (tradare) samd etc.

  11. DNA s-a oprit la jumătatea drumului în dosarele de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietății | DEZVĂLUIRE RL
    de Cristi Ciuperca , 15 noiembrie 2017 – stire actualizata la ora 15:44, 15 noiembrie 2017

    Procurorii anticorupție nu au verificat destinația finală a titlurilor de conversie obținute de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților și transformate ulterior în bani de personaje ca Dorin Cocoș, Mihai Rotaru sau Horia Simu. Despre aceste titluri chiar anchetatorii afirmă că au fost obținute prin fraudă, ratând astfel șansa să urmărească unde au ajuns banii încasați de afaceriștii amintiți. Titlurile de conversie au fost ulterior transformate în acțiuni la Fondul Proprietatea.

    Prezentate ca unele dintre cele mai mari succese ale Direcției Naționale Anticorupție din perioada de „domnie” a Laurei Codruța Kövesi, dosarele în care au fost anchetate afacerile de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) lasă în urmă multe semne de întrebare.
    […………………]
    Motivul: ancheta s-a oprit la jumătatea drumului, procurorii DNA mulțumindu-se să verifice doar procedura prin care diferiți intermediari obțineau de la ANRP titlul/certificatul în baza căruia urmau să primească zecile de milioane de euro drept despăgubiri.
    […………………]
    Imediat după emiterea certificatului (titlul de conversie) de la ANRP deținătorul lui mergea cu el la Depozitarul Central. Aici suma de bani care îi era aprobată ca despăgubiri era transformată în acțiuni la Fondul Proprietatea prin împărțirea ei la valoarea nominală a unei acțiuni de la momentul respectiv. Această procedură este valabilă, însă, după listarea la bursă a Fondului. Ca să poată obține zecile de milioane de euro, beneficiarul/samsarul trebuia să vândă acțiunile.

    Înainte de listarea la bursă a Fondului Proprietatea, perioadă din care provin majoritatea dosarelor ANRP verificate de DNA, în perioada ”gri” a acestei activități, procedura era destul de apropiată față de prezent, diferind doar modul în care se făcea înstrăinarea acțiunilor.

    Astfel, după ce se emitea decizia ce conținea suma din raport (numite titluri de despăgubire în legea ANRP) se emitea o altă decizie, numită titlu de plată sau titlu de conversie, care putea fi, în funcție de opțiunea beneficiarului: până la 500.000 lei în bani (titlu de plată), ce se plăteau în două tranșe, -restul acțiuni la Fondul Proprietatea (titlu de conversie); în totalitate se puteau converti în acțiuni (titluri de conversie).

    În cele mai multe din dosarele cu valori mari erau opțiuni doar pentru acțiuni, căci sumele de bani nu se plăteau mai repede de doi ani. Titlurile de conversie, în anul 2008, de exemplu, nu se tranzacționau pe o piață oficială, ci se puteau vinde pe o piață „gri”, la o valoare de cam 10-15% din valoarea nominală și numai dacă se găseau cumpărători, au explicat sursele „României libere.“ Piața „gri” despre care vorbesc sursele ziarului este reprezentată în mare pare de diferite fonduri de investiții.
    […………………]
    Din niciunul din dosarele trimise în instanță de DNA pe subiectul ANRP nu rezultă că procurorii anticorupție ar fi verificat cine a plătit efectiv către Cocoș și alții sumele colosale de bani imputate ulterior drept prejudiciu de anchetatori.

    Este clar că cei care au cumpărat de la Cocoș, Simu sau Rotaru nu au plătit cu bani la pungă, pentru că vorbim de milioane de euro. Dacă se urmăreau conturile unde s-au încasat efectiv banii se putea verifica mai concret către cine au fost direcționate toate sumele obținute

    http://romanialibera.ro/special/investigatii/dna-s-a-oprit-la-jumatatea-drumului-in-dosarele-anrp-476649

    Pai da endependenta endependenta da pna unde tovarasi? Apropos stiti cine este propretaru majoritaii actiunilor FP ? Da de Gittenstein va mai amintiti?! E director la FP!

    Si uite asa „grupul organizat din Romania” a fost f util sponsirului dimacratiei ei de viata!

  12. Le propun, Editurii Humanitas și fraților ei întru idei, să ridice un rug în piața mare și să ardă tot tirajul cărților domnilor Năstase și Voiculescu. Astfel vor dovedi că sunt vajnici susținători ai drepturilor omului și libertății cuvântului.
    De ce să le lase altor edituri dreptul de a edita ce vor ele, iar cititorilor – libertatea de citi ceea ce le place? TREBUIE să existe un cenzor/ niște cenzori care să ghideze principiile, gusturile și preferințele cetățenilor.
    (Îmi place domnul Năstase, nu-mi place domnul Voiculescu, dar n-am nicio problemă dacă acesta din urmă scrie și publică, mai cu seamă că n-o face pe bani de la Buget. Pur și simplu, nu-l ascult și nu-l citesc).

  13. Nu-mi place clișeul „nu ne onorăm actorii, artiștii în general, cât sunt în viață”.
    Actorii, artiștii sunt oameni obișnuiți, agreați de unii, neagreați de alții. Nu există artist apreciat de toată lumea.
    Ce-ar trebui să fac ca să-i „onorez”? să-i vizitez săptămânal? să le donez bani fiindcă au pensii mici? să le ridic osanale? să le scriu ode?
    Îmi place Valeria Seciu. Aflu că e singură, cu venituri mici, bolnavă…Mă întristez cum o fac pentru fiecare om aflat în situația ei. O fi având o pensie mică, dar, dacă pentru atât a contribuit…De ce ar trebui să-mi fie micșorate mie veniturile, ca să-i fie mărită ei pensia? Bugetul de pensii e și așa deficitar și trebuie completat cu miliarde de la Bugetul mare. Fiecare doarme așa cum își așterne. Dacă nu te gândești la bătrânețe cât ești tânăr, cine ar trebui s-o facă?

  14. Domnule Năstase, pot înțelege comportamentul dumneavoastră ca întâlnirea conjuncturală cu băsescu, dar îmi este absolut imposibil să diger prezența și discursul dumneavoastră la evenimentul produs de voiculescu! Mai ales dacă aveți în vrdere perioada de după expirarea interdicției primite alături de condamnare!
    Eu cred că una-I iertarea creștinească și comportamentul civilizat și cu totul altceva este sprijunul direct acordat celui vinovat de tot ce am trăit, și încă trăim, TOȚI ROMÂNII.

  15. Opinii si Contra-Opinii: Vladimir Ulianov Lenin si Ideea Rusa. Lev Bronstein Trotki si Planul Anti-Rusia

    Este greu de discutat, astazi, in termeni de sentinte sau bicromatici, alb-negru, fara riscul de a gresi, despre suita de razboaie civile cu care marele capital a urmarit sa ingenuncheze marea Rusie, pentru a-i lua in stapanire imensele-i resurse. Rusia, indiferent ca s-a numit tarista sau sovietica, a fost o mare tinta. La fel se intampla si cu Rusia democratica, din zilele noastre, si la fel se va intampla cu orice Rusie, orice sistem politic ar avea, iar in aceasta directie trag din rasputeri cel putin doua motoare transfrontaliere, intre multe altele, desemnate generic prin conceptele de “societate deschisa” si “globalizare”. Pentru comparatie si intelegere, a se vedea trendurile opuse, de societate inchisa si anti-globalizare, pe care le adopta America de azi, a lui Donald Trump. Situatia exploziva (revolutionara) din Rusia tarului Nicolae al II-lea fusese demult initializata, era ca o bomba cu ceas care nu mai putea fi dezamorsata. Pe aceasta situatie, doi oameni extrem de inteligenti, dar care erau adversari de moarte, Trotki-Bronstein si Lenin-Ulianov, au jucat soarta Rusiei, pe doua mize geostrategice antagoniste. Unul a avut in spate inepuizabilul capital american, celalalt, capitalul german, mult mai modest si inconstant (Germania era si ea deasemenea „lucrata”). Pe acele sustineri asimetrice ale momentului, Rusia era ca si capturata. Dar, cum zice zicala, sa nu spui hop pana nu sari parleazul. Pentru a ajunge in varful puterii, toti politicienii se folosesc de curentele majoritare din societate, ceea ce au facut si Trotki si Lenin, dar in sensuri diferite. Lenin nu a avut o bagheta magica, prin care sa comande mersul evenimentelor premergatoare si din timpul revolutiei comuniste. El se putea opune dealerilor ideologici straini care raspandeau otrava comunismului in favoarea Occidentului, si atunci ar fi fost automat inlaturat si planurile antirusesti si-ar fi atins nestingherite scopul. Sau, cum ar fi facut numai un geniu politic sclipitor al intelighentiei ruse, s-ar fi folosit de portanta evenimentelor in favoarea Rusiei. Spre deosebire de Trotki, care servea Ideea Occidentala, Lenin a servit Ideea Rusa. Ideea de schimbare era gigantica, incat oricine s-a opus sau s-ar fi opus a fost sau ar fi fost maturat de pe scena politica rusa. Pentru o bucata de timp, Trotki, creatorul si conducatorul armatei bolsevice – o armata ideologica, care servea inconstienta interesul internationalist si nicidecum pe cel rus –, a fost stapanul absolut al Rusiei imediat post-tariste. Insa terorismul pe scara aproape “industriala” pe care Trotki-Bronstein l-a dezlantutit impotriva poporului rus a facut ca acest slujitor occidental-internationalist si dezmembrator al Rusiei sa-si piarda in cele din urma influenta si puterea, inca de la inceputul anilor ’20. De unde tragem concluzia ca Lenin a slujit Ideea Rusa? In principal, din desemnarea ca succesor al sau a lui Stalin-Djugasvili, pro-rus, anti-trostkist si anti-occidental si, in secundar, din introducerea noii politici economice (NEP), de incurajare a micului capital privat rus. Asa-zisul testament al lui Lenin, in care l-ar fi criticat pe Stalin si l-ar fi laudat pe Trotki, a fost un fals al tandemului Krupskaia-Trotki. In urma atacurilor cerebrale, Lenin plecase din lumea rationala a cuvantatoarelor, martorii spunand ca acesta nu facea decat sa scoata cel mult niste “mugete”. In rafuiala sangeroasa cu trotkistii, care la dimensiunile imperiului pe care vremelnic l-au controlat nu erau in niciun caz putini numeric, au fost fara indoiala si victime nevinovate. Trotkistii au fost infranti cu armele si metodele lor. Este o utopie ca uneia dintre partile razboiului civil de atunci sa i se fi pretins sa se bata cu flori. Tabara victorioasa a fost partida nationala, pro-rusa, care a fost majoritara, ceea ce explica de ce minoritarii trotkisti au fost invinsi. Insa un fapt este cert, daca Lenin l-ar fi propus ca urmas pe Trotki, Ideea Rusa ar fi fost pierduta, iar Rusia, cata ar mai fi ramas din ea, ar fi fost, azi, o colonie. O intrebare tulburatoare subzista inca in unele minti: de ce a durat atat de mult comunismul in Rusia? Un raspuns foarte probabil este ca dezintoxicarea de ideologia comunista este la fel de grea ca dezintoxicarea de cel mai de temut drog. Dovada ca puciul din 1991, din URSS, impotriva presedintelui Mihail Gorbaciov, care initiase perestroika si glasnost-iul, in fapt o decomunizare soft, de catifea, a avut drept autori varfuri ale leadershipului sovietic, fapt asimilabil cu sevrajul care apare ca reactie la privarea toxicomanilor de drogurile lor obisnuite. Daca unii lideri sovietici erau atat de drogati cu ideologia comunista, incat nu mai aveau niciun licar de rationalitate politica care sa faca posibila schimbarea, ne putem imagina in mod rezonabil ca la nivel popular drogul ideologic era si mai puternic. De aceea cred ca suntem inca departe de momentul cand vom avea adevarul integral despre Lenin si Comunism, dar ca fiecare marturie sau opinie ne apropie de acel moment, cu conditia liberei exprimari.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/ioan-stanomir-stangi%C8%99tii-de-astazi-refuza-sa-vada-la-lenin-amoralitatea-sa-dispre%C8%9Bul-profund-fa%C8%9Ba-de-via%C8%9Ba-umana/#comment-326716

Lasă un răspuns