Dragi colegi bloggeri vă invit la o lansare de carte

Dragi colegi, vă invit vineri, 24 Noiembrie 2017, începând cu ora 16:00, la Târgul de carte GAUDEAMUS, unde va avea loc lansarea volumului meu:
„Sub zodia momentului. Blog’n roll Vol. 7”, cuprinzând  o selectie a postărilor mele pe blog din 2013. 

Invitați:
Vasile PARIZESCU – Președintele Societății Colecționarilor de Artă din România
Sorin Roșca STĂNESCU – Jurnalist

Evenimentul va avea loc la standul editurii RAO, Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo.

Vă astept.

29 de gânduri despre “Dragi colegi bloggeri vă invit la o lansare de carte

 1. d’Artagnan

  Cel putin eu, sunt convins ca nu te plateste nimeni. De ce ar face-o ?
  😉
  Lasand gluma de o parte, retin urmatoarea alegatie:
  ,,Comisia de la Veneţia, creată în 1990, reprezentă un organ consultativ al Consiliului Europei în chestiuni constituţionale.”
  Corect, stimate coleg. Comisia de la Venetia este un organ CONSULTATIV al Consiliului Europei in chestiuni constitutionale.
  De aceea Comisia Constitutionala condusa de Crin Antonescu, in perioada in care USL se angajase in demersul nobil, necesar si oportun de revizuire a Constitutiei (pacat ca s-a soldat cu un mare esec), a cerut un punct de vedere (si) din partea Comisiei de la Venetia.
  In Parlamentul Romaniei (ORGANUL LEGIUITOR AL STATULUI ROMAN – cf. Constitutiei in vigoare) se discuta in aceste zile pe marginea unor legi, fie ele si ale Justitiei, nu despre modificarea/revizuirea Constitutiei.
  Spuneti pe undeva ca pachetul de legi a fost eleborat de ne-specialisti. Sa fim seriosi.
  Citez din Augustin Lazar: ,,Domnul Tudorel Toader (profesor de Drept – rectorul Universitatii „Al.I.Cuza din Iasi” _ n.mea) este un „profesor profesionist”
  Mai mult, o buna parte dintre actualii justitiabili promovati in functii importante la ICCJ, CSM, Parchete, Instante, etc, au trecut prin ,,mana” educationala a domnului Toader.
  ,,Cariera sa academica s-a impletit armonios si cu un parcurs in profesiile juridice, in calitate de procuror, avocat membru al baroului Iasi, judecator constitutional…..
  si
  „Contributiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare in stiinta dreptului au forta sistematizatoarea, imprimand solutii de doctrina in succesiunea Codurilor penale si in evolutia normativa in materie penala. In lucrarile sale, dreptul penal este in mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudenta CEDO si jurisprudenta Curtii Constitutionale”, a aratat Universitatea din Craiova (cea care i-a acordat titlul de Doctor Honoris Cauza).”

  Deci, spuneti si dvs….daca domnul Toader NU este specialist, atunci CINE este ? Doamna de la DNA cu ,,4% plagiat” ? Sau doamna Gorghiu, cea care ,,a absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir (ca si colega ei de orientare politica Elena Udrea) ? (Z)
  Sau: Doamna Garbovan (de la o asociatie importanta de magistrati – JUDECATORI – cei care ADMINISTREAZA EFECTIV actul de Justitie) nu este specialista in Drept ?

  In fine, domnule muschetar, legile justitiei vor primi, oricum, un aviz si nu unul consultativ (din partea Comisiei de la Venetia) ci unul OBLIGATORIU, din partea CCR, institutie care cu siguranta va fi sesizata, fie de Avocatul Poporului, fie de Opozitie, fie de Presedinte, fie de ,,societatea imbracata in civil” prin interpusi. Nu e suficient ?

  Daca veti spune ca nu, nu veti face altceva decat sa dati apa la moara celor care sustin ca dvs promovati interesele politice ale unui partid din Opozitie, mai mult decat propriile convingeri.

  Va sugerez sa nu scrieti mult si persiflant, pe aceste teme atat de serioase pentru viitorul democratiei, libertatilor si dretutilor omului in Romania, ci sa aduceti pur si simplu argumente. Doar argumente. De ce nu sunt bune modificarile legilor justitiei? Ignorati din cine este compusa actuala majoritate si judecati la rece, pe text. Oricum, daca va declarati democrat, nu puteti pretinde ca legile sa se faca asa cum vrea minoritatea. Sigur, nu trebuie excluse cu totul amendamentele opozitiei, DACA acestea exista efectiv si pot imbunatati realmente prevederile din legi.
  Din pacate, domnul Orban si doamna Gorghiu n-au facut altceva decat circ si galagie, ba mai vor si miting / lant uman la motiune.
  Le propun sa vina cu programe si sa ceara romanilor sa le acorde votul, nu sa iasa in strada. Nu asta este democratia pentru care au murit niste tineri in 1989.

  Daca veti reusi sa ma convingeti pe mine ca sunteti animat doar de buna credinta, fara partizanat politic de tip autist, cu siguranta si ceilalti vor fi convinsi. (Z)

  Apreciat de 1 persoană

  • Voi fi scurt la răspuns, din motive obiective.
   Ce-ar fi să mă convingi tu pe mine că ești animat doar de bună credință, fără partizanat politic de tip autist?!
   Dar stai liniștit, de când scriu pe bloguri nimeni n-a convins pe nimeni de nimic. Doar așa, niște nuanțe…
   Tudorel Toader o fi specialist, dar nu-mi place că nu a stat la consultări cu nimeni. I-a trimis la plimbare pe toți. Nu este în regulă. Problema este însă alta: i se cam masacrează proiectul la comisie, așa că sunt destule chestiuni pe care nu el le-a introdus, sau altele pe care el le-a scos.
   Sper că nu vorbești serios când spui că să argumentăm noi modificările aici, pe blog, noi, două mari personalități juridice!!!
   Și sper că nu vorbești serios când îmi spui despre Nicolicea, Nicolae, Iordache să fac abstracție!! Ți-am dat exemplul cu racheta.
   Mă repet ce-am zis în comentariul precedent: modificările sunt făcute pe genunchi, fără consultări serioase, un fel de noaptea ca hoții.

   Apreciază

  • Cum cine? Facebook-iștii și # Rezist! Nu aveți pe cine să convingeți, pentru că ei sunt bine programați! Știți prea bine că un program se instalează pe un loc gol, nu peste alt program, căci altfel nu ar funcționa. S-a lucrat mult, cam 25 de ani, să se scoată de pe băncile școlii generații, care, în majoritate, sunt superficiale. Și nu este doar problema României, ci una mondială.

   Apreciază

   • V-ar plăcea ca și generația tânără să se uite cu aceeași lipsă de considerațiune la generația dumneavoastră?
    În loc să-i disprețuiți, mai bine ați încerca să-i înțelegeți.

    Apreciază

  • Isteţii ăştia care se laudă că au depus sute de amendamente nu reuşesc să dea măcar un exemplu de astfel de amendament ! Nu degeaba se spune că, în ce-i priveşte pe liberali, cel puţin, se pare că-s mai deştepţii postacii lor, decât ei, nişte caricaturi politice de tot râsul unora şi plânsul altora !

   Apreciat de 1 persoană

 2. Domnule Presedinte, distanta este de 500 km, mi-ar fi placut sa fiu alaturi de dumneavoastra si invitati, mai ales,ca dl.G-ral Parizescu a fost loctiitorul Sefului Directiei Tc.Auto,directie din care si eu am facut parte. Va doresc succes!

  Apreciază

 3. …Imi aduc aminte ca am apreciat un comentariu anterior al colegului d’Artagnan, referitor la urmarirea penala a ministrilor implicati in elaborarea hotararii de guvern privind transferul unor părți din Insula Belina și Brațul Pavel, din proprietatea Apelor Romane, in cea a CJ Teleorman.
  Alti colegi, au sarit si au combatut cu asprime argumentele din commentul colegului nostru.
  Iata ca si CCR gandeste in aceiasi termeni, respingand, in unanimitate, sesizarea domnului Tariceanu.
  Celor care nu inteleg de ce, le explic si eu:
  In ceea ce priveste ordonanta 13, Guvernul elabora o litera de lege.
  In cazul Belina, s-a emis un document CU CARACTER INDIVIDUAL, CU OBIECT NOMINALIZAT, care incalca alte prevederi legale in vigoare, deci nu este nicio contradictie.
  Sa vedem ce ,,mutare” va mai face Dragnea…personal ii sugerez sa plece din fruntea PSD. A devenit o povara prea grea pentru acest mare partid, singurul capabil, cu bune, cu rele, sa administreze aceasta tara. In Romania nu exista Opozitie si nici alternativa la PSD, asta este….

  Apreciază

 4. IN MEMORIAM

  Ah! dar lăsați MOARTEA în pace, băieți reporteri de teren… n-o mai filmați, n-o mai înghesuiți cu curiozitatea voastră bolnavă, n-o mai împungeți cu microfoanele voastre colorate, n-o mai agresați… lăsați-o să treacă și să se retragă în liniște, în vălurile ei albastre și moi!

  Că MOARTEA nu iese de la DNA… așa nu trebuie să transmiteți non-stop.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Mda, cam ce ziceam și eu…

  ”Curtea Constituțională a României a respins joi sesizarea președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu în cazul Belina. Magistrații CCR au stabilit joi că procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pot să ancheteze hotărâri de guvern. Liderul ALDE a contestat competența DNA de a ancheta modul în care au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina.

  „Ancheta DNA nu vizează oportunitatea, ci legalitatea actelor”, au stabilit joi magistrații CCR, potrivit Digi24. Toți cei șapte judecători au fost de acord că nu există un conflict de natură constituțională între Guvern și Direcția Națională Anticorupție.”

  Interesant.

  Apreciază

 6. Prostia, mereu surprinzãtoare!

  Ca sã ne mai detaşãm puţin de realitatea româneascã, sã vorbim şi de proştii de prin alte pãrţi.

  Textul de mai jos nu e deloc o glumã. Este o adaptare a articolului “ ‘Sexist’ inclusive writing row riles France “, de Henri Astier, publicat pe 23 noiembrie 2017 pe site-ul http://www.bbc.com/news

  In Franţa existã susţinãtori foarte agresivi ai “scrierii inclusive” (“l’écriture inclusive”). Aceasta vrea sã elimine prioritatea genului masculin din limba francezã.
  Francezii deja spun acum “la juge”, sau “la ministre”. In scris mulţi adaugã “e”-ul feminin în cazuri ca “professeure” sau “auteure”.
  Numai cã obsedaţii scrierii inclusive nu se mulţumesc doar cu atât.
  O regulã gramaticalã spune cã dacã într-un grup existã cel puţin un bãrbat, adjectivele pentru grup se pun la genul masculin: “Zece femei şi un bãrbat sunt acum fericiţi (“heureux”)”
  Se propune acum sã se scrie “heureux.euse.s”!!! (Pe româneşte ar fi “ferici.ţi.te”!!!).
  Alte exemple din scrierea inclusivã:
  “Votanţi” – “Électeur.rice.s”
  “Nominalizaţi” – “Nommé.e.s”
  “Buni cetãţeni” – “Bon.ne.s citoyen.ne.s”
  Deşi aceste idei circulã de câţiva ani, ele au fost ignorate. Dar in septembrie, francezii au explodat: a apãrut primul manual de şcoalã primarã care foloseşte scrierea inclusivã!
  Argumente împotriva acestei noi nebunii:
  Genul gramatical este cu totul altceva decât sexul biologic.
  Cuvinte franceze ca “persoanã”, “celebritate”, sunt de genul feminin, deşi se pot referi şi la bãrbaţi. Un actor renumit este “o stea recunoscutã”, deşi este bãrbat.
  O femeie poate fi “un monstre”, iar un bãrbat – “une andouille” (idiot).
  Academia Francezã a ieşit din somnolenţã şi a caracterizat scrierea inclusivã ca un “pericol mortal” pentru limba francezã. Prim-ministrul Edouard Philippe a interzis folosirea scrierii inclusive in textele oficiale.
  De cealaltã parte, adepţii scrierii inclusive nu se lasã! Éliane Viennot, profesoarã de literaturã francezã la Universitatea din Saint-Étienne, susţine cã “dacã spunem copiilor cã genul masculin este prioritar în gramaticã, nu vom contribui la formarea “minţilor egalitariste”!!!”
  Sper ca aceşti filologi duşi cu capul sã fie rapid neutralizaţi. Altfel, un viitor adolescent, cu mintea “formatã egalitarist”, se va întreba: “De ce sã mã îndrãgostesc de fata asta, dacã ea este identicã cu mine?”
  Şi dacã dragoste nu e…

  Apreciat de 2 persoane

 7. A murit o mare actriță a scenei românești. Ori de câte ori o vedeam pe Stela Popescu, îmi aminteam de prima piesă de teatru în care am văzut-o pe ,,viu”, când eram elev: ,,Mătrăguna” de Machiavelli, în rolul Lucreției. Poate n-a fost cel mai reprezentativ rol al ei, dar acesta îmi vine mereu în minte.
  Acum va deveni o stea printre stelele de Dincolo. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace, alături de cei dragi ei, care o așteaptă s-o primească în Lumea Veșnică!

  Apreciat de 3 persoane

 8. Imi doresc din tot sufletul sa particip la o prezentare de carte sustinuta de dumneavoastra . Acuma nu voi putea veni dar la urmatoarea dumneavoastra carte sper sa particip si eu . Si sa vizitez Bucurestiul pe care nu l-am mai vazut de peste 10 ani …
  Mult succes !

  Apreciază

 9. http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Analysis-Russia-Iran-Turkey-meeting-is-message-to-US-514581

  Dupa greselile pe care americanii le-au facut in Ucraina si care au condus la pierderea Crimeei si a Donbass-ului si oprirea extinderii UE & Nato , o alta mare greseala geostrategica se lasa cu repercusiuni grave pentru Unchiul Sam si aliatii sai ( Israel , Arabia Saudita , etc. )

  Dupa ce SUA si regimurile Sunnite din Orientul Mijlociu au sustinut ani de zile revolutiile si organizatiile teroriste care au maturat pur si simplu regimurile din Irak , Libia , Yemen , Afganistan , Siria , Liban , Turcia , Sudan , Somalia , Egipt , Tunisia si care au generat haos , razboaie sangeroase si fenomene migrationale in masa , cu scopul de a-si supune aceste tari , acestia s-au trezit astazi ca au pierdut total controlul asupra acestor tari in favoarea Rusiei si Iranului !!!
  Ba mai mult , Israelul s-a trezit cu Iranul la granitele sale , via Siria !

  Americanii si aliatii sai si-au luat-o rand pe rand in Irak , Siria , Liban , cred ca urmeaza si Yemen iar in tari ca Afganistan si Libia sunt pe buza prapastiei . Si au reusit sa-i uneasca ( un lucru aproape imposibil ! ) pe Turcia , Iran si Rusia !!!

  Cred ca americanii vor avea o mare surpriza si in Kurdistanul sirian unde s-ar putea sa se produca acelasi scenariu ca si in Kurdistanul irakian , adica :

  https://www.rferl.org/a/iraq-turkey–army-takes-over-border-from-kurds/28826138.html

  Ce va urma ?

  https://www.almasdarnews.com/article/israeli-media-begs-us-prepare-war-syria-russia-iran/

  Insa nici cealalta parte nu sta degeaba …

  http://www.france24.com/en/20171123-sudan-president-bashir-asks-putin-protection-aggressive-us

  Apreciază

 10. Romania, furnizoare de expertiza constitutionala

  Trebuie sa fie nebun cel care ar contesta expertiza Comisiei de la Venetia. Discutia nu este pe aceasta tema. Dar la fel de nebun ar fi si cel / cei care ar conditiona sine die adoptarea legilor nationale de avizele acestei reputate institutii consultative europene. In mod cert, Comisia de la Venetia a avut un rol important in furnizarea de expertiza constitutionala si legislativa tarilor din Europa de Est, cand, dupa abandonarea comunismului, acestea au facut primii pasi pe calea democratiei.

  Dar acea etapa a ramas mult in urma, Europa de Est fiind ea insasi, in zilele noastre, o furnizoare de expertiza constitutionala si legislativa, alaturi de Comisia de la Venetia, fireste, pentru alte tari care abia au pasit pe calea democratiei sau unde progresul legislativ intern este inca incert. Ca in Zimbabwe, de pilda, unde dictatorul Robert Mugabe a condus timp de aproape 40 de ani un regim tiranic si represiv, dar unde inca nu exista niciun semn ca fostul satrap sangeros va raspunde in fata legii pentru crimele sale; ba mai mult, acesta a primit imunitate si este mangaiat pe crestet de USA si UK, care-l lauda pentru gestul sau “istoric” si “eroic” de a demisiona, iar fostii complici au devenit succesori ai puterii. Despre ce vorbim?

  Sa nu pretindeti ca la Venetia s-a rasturnat caruta cu constitutionalisti si ca in Romania nu ar mai fi niciunul. Cred ca avem nu una, ci mai multe “Comisii de la Venetia”. Acest lucru este valabil pentru orice tara est-europeana. Noua Europa a trecut prin purgatoriul celor mai mari si mai accelerate reforme constitutionale si legislative din istorie, incluzand, aici, si epicentrul Rusia. Si chiar o mare si crescanda parte a Orientuluii, a se vedea China, dar nu numai, daca suntem dispusi sa fim realisti si sa vedem mai departe decat ne recomanda “corectitudinea politica” occidentala.

  Prin contrast, aceasta noua schimbare de stare a Orientului ne arata si mai bine lumina crepusculara in care, molesit, se scalda Occidentul. Nu vi se par nelalocul lor carcotelile si pretentiile, care pornesc din aceasta lume incremenita si statuta, la adresa Poloniei si Ungariei, care au ales schimbarea si improspatarea constitutiilor, legilor si institutiilor lor? Daca e vorba de lectii, cine si cui ar trebui sa le dea? In Romania, avem o Curte Constitutionala, atatea scoli constitutionale (Bucuresti, Iasi, Cluj etc.), facultati de drept, institute de cercetare juridica, lumea doctorilor in drept constitutional, institutiile de putere, care fiecare in parte are o baza si o supratructura constitutionale etc. Sa nu le subapreciem si sa nu ne subapreciem.

  Cand avem atata expertiza constitutionala si legislativa, din care putem oferi cu generozitate si la altii, cred ca este insultatoare pretentia politicianista a unor avize dinafara pentru proiectele de legi romanesti. Pe de alta parte, sa nu uitam sau sa minimalizam ca unele ONG-uri internaționale sunt sau pot fi unelte geopolitice pentru țările puternice, de unde posibilitatea ca punctele de vedere solicitate sa fie partinitoare. (Un raspuns pentru D’Artagnan)

  Apreciat de 1 persoană

  • ”In Romania, avem o Curte Constitutionala, atatea scoli constitutionale (Bucuresti, Iasi, Cluj etc.), facultati de drept, institute de cercetare juridica, lumea doctorilor in drept constitutional, institutiile de putere, care fiecare in parte are o baza si o supratructura constitutionale etc. Sa nu le subapreciem si sa nu ne subapreciem.”

   Haideți să vă spun un banc.

   ”Doi poliţişti patrulează pe o stradă.

   La un moment dat, lângă ei, opreşte o maşină străină, din care coboară un tip:
   – Parlez vous francais? Poliţiştii, nimic….
   – Gavarit pa ruski ? Poliţiştii, tot nimic…
   – Do you speak English? Poliţiştii, iar nimic…
   Străinul se urcă, supărat, în maşină şi demarează în trombă…
   – Ai văzut câte limbi ştia tipul?, întreabă unul…
   – Păi… şi la ce i-a folosit?, răspunde celălalt.”

   Și la ce ne folosește dacă Dragnea cu acoliții lui pun în legile alea numai ce vor ei, fără să consulte serios ”Curtea Constitutionala, atatea scoli constitutionale (Bucuresti, Iasi, Cluj etc.), facultati de drept, institute de cercetare juridica, lumea doctorilor in drept constitutional, institutiile de putere, care fiecare in parte are o baza si o supratructura constitutionale etc.”, plus asociațiile de magistrați, CSM, toți cei care PRACTIC folosesc aceste legi?!

   P.S. Păi știți cine a pledat cu pasiune la CC că DNA nu are competența de a ancheta modul în care au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina? Marele jurist și ministru, domnul Tudorel Toader! CC, ÎN TOTALITATE, i-au transmis, ca să folosesc un limbaj neacademic, că bate câmpii.
   Acuma, n-o să afirm că acest domn este doar o sculă sofisticată în mâinile celor care l-au pus ministru, nu, dar vreau să subliniez că trebuie o consulare serioasă și nepartinică asupra unei probleme atât de importante și sensibile pentru societate. Un om, sau doi, sau trei pot greși. Ce să mai vorbim de cazul în care sunt și suspiciuni rezonabile!

   Apreciază

 11. d’Artagnan spune:
  NOIEMBRIE 23, 2017 LA 7:56 PM
  ..Da, un mic progres poate fi remarcat. Ti se pare mai potrivit sa conversam mai familiar si fara jigniri. Foarte bine, este OK. (Z)
  Doua personalitati juridice ? De ce nu ? Doar nu vrei sa spui ca Tudose si madame Gorghiu sunt ,,personalitati” mai instruite decat noi. Au avut mai mult tupeu, sau, daca vrei, un tupeu mai eficient. (Z)
  In fond, ai sesizat foarte corect inexistenta unui conflict constitutional intre puteri ale statului, recte, Guvern si DNA. Deci, repet intrebarea: Ce anume prevederi iti doresti sa existe in modificarea modificarilor si ce anume sa dispara ? Incearca sa faci abstractie ca la Cotroceni ocupantul este Basescu, sau continuatirul sau, KW Yohannis. Fa un exercitiu de imaginatie (pentru recalibrare) : DACA s-ar fi aflat Victor Ponta (fereasca Sfantul, bineinteles) ? (Z)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.