Eveniment special la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu organizează luni, 20 Noiembrie 2017 începând cu ora 16:00, lansarea ediției a două a volumului: „NICOLAE TITULESCU. POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI”.

Cu alocuțiuni din partea:

E.S. dl. Teodor MELEȘCANU – Ministrul Afacerilor Externe
Prof. univ. dr. Ioan SCURTU

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

14 gânduri despre “Eveniment special la Fundatie

  1. Dacă acest blog se dovedește, prin meritul domnului Năstase, un blog cu adevărat liber, permiteți-mi să reproduc un fragment dintr-un mare cugetător care se pretinde atât român cât și adept al trumpismului luminat (adică, ideologia ,,American First” în numele căreia ORICE este permis , chiar dacă unii senatori americani încep să se…teamă, relativ la interesele americane, de aventurismul iresponsabil al acestui magnat și circar totodată):

    ,,Mircea Popescu spune:
    NOIEMBRIE 16, 2017 LA 3:47 PM
    @fragmentarium: „Cand am afirmat, metaforic, ca magnatii americani de pe Wall Street au, fiecare, cate doua seifuri, unul pentru bani si unul pentru ideile de stanga, ”

    Personajule @fragmentarium, ești bolnav. Nu există articol sau postare în care să nu-i stropești pe americani cu rahat. Măcar puțintel. Chiar și când este vorba de ruși, pentru care ai o iubire nețărmurită.
    Nu știu, poate ești frustrat ca vulpea care nu ajunge la struguri, poate ești îndoctrinat sau, pur și simplu, poate asta-i educația primită în familie (venită oare în România odată cu tancurile cu stea roșie!?), dar ai nevoie de un tratatment, că tot văd că pe acest forum se aplică tratamente neortodoxe, gen purgativ.”

    COMENTEZ:
    Ce se ,,vede” aici ? Efectul pervers al ,,democrației americane”. Ce este această democrație ? O ideologie bazată pe dreptul celor puțini de a pune pumnul în gură tuturor celor care se consideră normali, după reperele trecutului, până cînd aceștia din urmă ajung să creadă ei înșiși ca primii și capătă chiar și un sentiment de vinovăție că nu sunt ,,altfel”. Adică, devin din bolnavi, sănătoși.
    De unde o fi preluat Lenin, filosofia lui politică ? Ghici ciupercă ….. (Z)
    De aceea a scris, pe bună dreptate, colegul Fragmentarium, că adevăratul stangism totalitar se manifestă în zona ideologilor de dreapta.
    Mai mult, cred că extrema dreaptă, ca ideologie, nu există, nu a existat niciodată. Există doar extrema stângă, puternic controlată și finanțată de potentații timpului, pentru a putea manipula milioane de oameni simpli și mai putin instruiți.
    Să nu uităm, NAZISMUL s-a născut din NAȚIONAL – SOCIALISM.

    …mda…colegul Fragmentarium trebuie reeducat. Șocuri electrice ? Substanțe psihotrope administrate de naziști, sovietici si serviciile americane prin anii 50 ? Hai să ne gândim la metodele recente aplicate de americani teroriștilor.
    La Guantanamo, dumnule Fragmentarium, este locul dvs. Simplu, este în afara arealului geografic al democrației, este perfect curat și legitim, nimeni nu se simte vinovat că se încalcă drepturi clamate public. Cum vă permiteți să gândiți cu mintea dvs, în plin război rece ? Dacă faceți asta, evident sunteți agent de influență ex-sovietic. (Z)

    • A ajuns crivăţul şi peste baltă, iar @ Mircea Pop Escu a ]nceput să strănute !
      Dar nu în batistă, civilizat, ca-n Europa, ci în chiloţi, revoluţionar, ca vajnic locuitor al unor State ajunse şi ele la limita de jos a civilizaţiei, care permite orice !
      Dacă homosexualul este bărbatul care se distrează pe-acolo pe unde alţii se screm, de ce n-ar revoluţiona unii banalul” pârţ” făcând din el o vedetă şi postându-l pe bloguri ?! 😉
      Că ce altceva este acest atac dezlănţuit asupra unuia care vede şi altfel decât prin ochelarii „corectitudinii politice” ce li se pun pe nas unora, problemele globale ajunse într-un hal fără hal, datorită lor în principal !
      P.S.
      Este din cale afară de mârşav să dai vina pe Rusia în timp ce tu o boicotezi la greu şi o înconjori militar din toate părţile, ţipând în gura mare că Rusia vrea să atace America ! Chiar cât de mirceapopescu să fii, ca să nu vezi adevărata problemă internaţională în toată „splendoarea” ei mizerabilă, încercând să faci din alb, negru şi din Fragmentarium – spion rus !
      Cred că şi Tismăneanu îşi dă coate pe blogu-i plin de strănuturi greşit dirijate ….
      Prezenta se vrea a fi scuza pe care i-o datorează americanul , dar Fragmentarium n-o va primi niciodată din partea lui, aşa că-l rog să se mulţumească cu ale noastre !

      • Şi încă ceva, sper ca postarea americanului să rămână în analele blogeristice, exact ca supozitorul , acea invenţie care va rămâne şi ea în anale ! !

      • @Radu Humor: ”Este din cale afară de mârşav să dai vina pe Rusia în timp ce tu o boicotezi la greu ”

        Mai ușor măi ”coloană a cincea rusească”. Vă uitați cu toții pe un text dar nu înțelegeți nici ce scrie, nici de la cine vine, dar cu rahat în America tot este bine să dați.

        Păi, tovarășe polcovnic, vina pe Rusia o dă unul a cărui familie și-a pierdut membrii prin Siberii, dracu știe pe unde i-au dus iubiții voștri ruși, că duși au fost și nu s-a mai auzit nimic despre ei.
        Poate ”au căzut singuri” din trenurile de vite în care au fost încărcați, împinși cu paturile puștilor, poate au economisit energia, zgârciții de români, și n-au dat drumul la aerul condiționat să se mai încălzească în vagoanele de clasa întâi în care li s-a asigurat excursia spre Orientul Îndepărtat, sau poate glonțul a fost prea rece și au murit de tuberculoză galopantă.
        Voi știți mai bine, că, deh, oameni sunteți și îi înțelegeți și pe români, nu numai pe rușii pe care îi căinați că România le cam întoarce astăzi spatele.
        Sau, pentru voi, românii nu merită nici măcar un scuipat de mujic?

      • Dacă n-ai trăi în America şi nu ţi-ar fi frică s-o spui, ai recunoaşte că atunci când miile de români, printre care şi familia ta, dar să ştii că şi unchi de-ai mei, erau trimişi în Siberia, cei care dădeau asemenea ordine criminale de deportare erau vrei, nu vrei, doar evrei ! :mrgreen: !
        Aşa că înainte de a-i condamna şi peste trei sferturi de veac pe cei care executau inumanele ordine, adică soldaţii ruşi, încearcă să vezi de unde a pornit totul ! Cum erau să se poarte nişte bieţi soldaţi ruşi cu rudele celor care, cum fuseseră ei învăţaţi, le atacaseră ţara şi le uciseseră neamurile !

        Repet : nu cred că nu înţelegi asemenea adevăruri elementare, dar de unde eşti, nici dacă ai pricepe , n-ai avea curajul să le afirmi ! E mai uşor să-i acuzi pe alţii că ” aruncă cu rahat în America” , deoarece nici acum nu pricepi cine conduce de fapt America şi mai ales, indivizi ca tine !
        Sincer te-aş compătimi dacă n-aş bănui de unde-ţi vine ura asta bolnavă împotriva unui popor creştin ca şi noi, dar mai ales un vecin, care după ce şi-a luat tributul pe care li-l făcuse cadou, un alt coreligionar de-al lor, mereu Chiurcihiulitul prim ministru britanic ne-au lăsat în pace să ne vedem de ale noastre !
        Numai că noi, ne vedem tot de ale altora, şi în 27 de ani am pierdut mai mult decât în cele două războaie mondiale, dar am câştigat nişte ambasadori ca Klem ( las aşa !) şi nişte anal-işti ca tine !
        Să vă fie ruşine !

      • @Radu Humor: ”Cum erau să se poarte nişte bieţi soldaţi ruşi cu rudele celor care, cum fuseseră ei învăţaţi, le atacaseră ţara şi le uciseseră neamurile !”

        Bieți soldați ruși? Ce le mai plângeți de milă. Adică, din lipsă de cultură s-au purtat ca niște fiare pe oriunde au năvălit în hoardă? sau poate din prea mult creștinism ortodox.

        Sigur, în concepția dumneavoastră cele peste 2 milioane de nemțoaice violate de ”bieții soldați ruși” trebuiau pedepsite, dar de ce au invadat România și au exterminat români în Basarabia sau în Bucovina (de Fântâna Albă ați auzit?), teritorii ale României care nici măcar nu intrase în război?

        Ne-au lăsat în pace rușii după ce ne-au spoliat? Vai, ce mărinimie. Se pare că pentru dumneavoastră Basarabia pe care au păstrat-o însemna pământ rusesc. Și Sudul Basarabiei, si Bucovina de Nord. Că viteazul popor rus nu s-a lăsat până nu a făcut fărâmițe și teritoriile românești răpite ca să nu mai rămână urmă de români și drepturi de reîntregire.
        Deci, să-mi fie rușine că mă revoltă propaganda pro-rusească, inclusiv a celor trei-patru care scrieți pe acest blog?

  2. Artometica popozitionist-harsgeascrezistenta : givernul asta nu este unu majoirutar , najiortatea dib Oarlanent este minoritare ptr ca ea repr4eezinta dor 18m haum 22 5 din electiorat6 – aia mai hoti si mai ikncapabili! In strada este insa POIPORUL majoritar!!

  3. INEXISTENȚA, CA TEMĂ DE STUDIU, CU APLICAȚIA: DESPRE INEXISTENȚA STATULUI PARALEL

    Deci, Rareș Bogdan, războinicul nevropatiei, cum ziceai mata? „…Au nevoie de cămăși de forță sau pur și simplu își inchipuie că toți românii sunt idioți? Voi ce credeți? PSDragnea trece de la «vinovatul Soros» la noul vinovat pentru incompetența și prostia sa:«STATUL PARALEL». Cum care STAT PARALEL? Cel care «blocheaza evolutia»…”

    Este, Rareș Bogdan, că nu există STAT PARALEL, că, altfel, imposibil să nu-l fi zărit, pe seară, umblând în pâslari pe-acolo prin redacție , moșmondind pe la furtunașele de dren și pompând la oxigen în tuburile de alimentare ale agonicei tale televiziuni cu „gușuliță” ? Că, sensibil și iubitor de poezie, cum te știu, dacă s-ar fi întâmplat să-l vezi, ai fi alergat după el pe holuri, țipând : „Vreau să te pipăi și să urlu: Este !” Or, dacă nu e , nici dumneata n-ai ce să pipăi …

    Că și domnul președinte Klaus a zis că nu există… cum, care Klaus? ăla care a avut „duelul electoral” chiar la mata în studio, în 2014, când n-ai putut să-i dai întrebările dinainte, din pricină că lucrurile s-au precipitat și a trebuit să faci „mise-en-place”-ul pe genunchi, și săracuʹ de el, președintele, s-a făcut de … râs, de-a încremenit poporul uitându-se la așa un prostovan lung de doi metri , care părea de pe-atunci un ficus mai deșirat, deși nu apucase încă REVISTA 22 să-l numească astfel… Noroc că i-a „reperat” onoarea doamna Pușcalău, peste câteva zile , și i-a dat întrebările din timp ca să nu se mai producă accidente… Lumea a oftat ușurată, că n-a fost adevărat ce-a văzut la REALITATEA – deși, din cauza numelui televiziunii era cât pe ce să creadă – și că lunganul pe care cetățenii aveau să-l voteze în delir, peste câteva zile, e un băiat serios, bine pregătit, chiar dacă nu cunoaște deloc limba română.

    Sau, ca să fim riguroși, nu chiar președintele a zis că n-a văzut blestematul de STAT PARALEL, că domnul Klaus doarme după-amiaza și se culcă devreme seara, ci Mădălina Pușcalău, care știe, în general, mai bine decât Klaus ce anume există și ce nu. Dânsa s-a exprimat așa: „În România nu există un STAT PARALEL, această formulare e o invenție a celor care au probleme cu Justiția !”

    Despre CTP-ul ce ziceți? Raționamentul lui impecabil și viril la maximum, ar putea accepta STATUL PARALEL? Ei, aș! „…Cine crede în STAT PARALEL este un imbecil garantat. Nu are sens să aduc argumente împotriva a ceea ce nu există, nu a fost niciodată demonstrat”… Din păcate pentru dânsul, deoarece a îmbătrânit și fantezia lui a intrat în decrepitudine, nici nu și-a dat seama că acum câțiva ani tot cam așa a demonstrat și că Dumnezeu n-are cum să existe, că nu l-a văzut nimeni…

    Ca să întărească ideea, hop! și duduia Pora , de la REVISTA 22 , zglobie ca o căprioară care se hrănește cu cârnați. Ea vede lucrurile așa : „… Luni la rând se inoculează ideea că țara nu e condusă de cei care se află la guvernare, ci de forțe oculte care vor răul României. Pentru publicul rațional, e limpede că, dincolo de țintele imediate destinate să îi scape pe infractorii politici de pușcărie, adică schimbarea legilor justiției, înlăturarea unor șefi de instituții care țin stindardul anticorupției ș.a., atacul vizează temelia democrației: STAT PARALEL nu este altceva decât statul de drept care trebuie anihilat.”

    Deci, prieteni, e clar, STATUL PARALEL nu există… că toată lumea bună așa zice…

    Însă ceva-ceva tot ar trebui să existe… poate se cheamă altfel… poate că nu se cheamă deloc… dar, întorcându-mă la nevroticul Rareș Bogdan, pun și eu o întrebare nevinovată, care n-are nici o legătură cu STATUL PARALEL, că doar acela e pură ficțiune: de unde ai știut, Rareș Bogdan, pe 22 octombrie 2015 , cu ceva timp înaintea tragediei din COLECTIV, că guvernul va cădea și că următorul guvern va fi unul de tehnocrați, condus – extraordinară clarviziune! – de însuși Dacian Cioloș? Întreb pentru că eu, la televizor, am văzut cum guvernul a căzut în urma nenorocirii pe care nimeni, nu-i așa , nu ar fi avut cum să o prevadă, iar Dacian Julien a fost selectat de tinerii frumoși și liberi din piață, dintr-o listă de posibili premieri, în cursul mai multor runde de selecție… Cu alte cuvinte, pe lângă căderea guvernului, tu știai Rareș Bogdan, pe când nimic nu se întâmplase, că tinerii revoluționari exact pe Cioloș îl vor alege… iar asta neavând nici o legătură, desigur , cu întâmplarea că purtătorul de cuvânt al SRI e prieten cu mata și a lucrat la postul REALITATEA TV…

    Nu-i STATUL PARALEL ăla care ți-a șoptit la ureche, am înțeles, că nici nu se poate , deoarece așa ceva , ca și „pomul care face ciori” , nu există… Deci , tot MAMA OMIDA, săraca, a fost, ca în atâtea alte rânduri…

  4. @ fragmentariumpolitic
    @ Mircea Popescu

    Exceptand excesele de limbaj ale d-lui Mircea Popescu cu care nu sunt de acord ( desi, vorba lui Mircea Badea, am ajuns ca de multe ori sa nu mai fim de acord cu noi insine ), o delimitare, « bilaterala », in 5 puncte :

    1.Bun si interesant excursul lui fragmentariumpolitic.
    2.Cred, buna si interventia, partea de fond, a d-lui Mircea Popescu. Vladimir Tismaneanu nu inseamna America. Oameni ca el, din contra, au facut-o necesara.
    3. Pentru filonul esential al postarii de la 1, Paul Goma a fost hingherit si de cei care odata ii ridicau osanale…El a fost primul care a demonstrat ca SUA e SUA iar « grupurile de interese » sunt alta, cu referire la retorsiunea unuia dintre ele de la inceputul anilor ‘90 ai secolului trecut….
    4.Ref. la « Mircea Badea » si « acordul incert » cu noi, avantaj mare pentru cei insurati. N-ai cum sa nu fi de acord cu sotia….Odata l-am vazut pe Tismaneanu la o Conferinta la Constanta cu sotia. Nici el « nu comenteaza in front »….Goma, « insa », are sau a avut cateva « iubite » in Romania. Retin acum pe Flori Balanescu si Elvira Iliescu….El mentiona , cred, 4 sau 5. Daca retin bine, cred ca mai era si Magda Ursache printre ele…..
    5. Postez aici comentariul si, desi este relationat, « il las principal ». E clar o problema de politica externa (ma refer « in primul rand » la pct. 4 ) !

    P.S. « DE LA SUBLIM LA RIDICOL nu-i decat un pas, suna un magistral postulat al corsicanului francez NAPOLEON Bonaparte, dar DE LA RIDICOL LA SUBLIM nu se poate ajunge în niciun fel, l-a completat evreul german Lion FEUCHTWANGER, printr-un enunt nu mai putin adevarat. » – citat din postarea lui fragmentariumpolitic la care fac referire la pct. 1 ( cea la care face referire si ZEV, mai sus )

    • @dezideriududas: ”Exceptand excesele de limbaj ale d-lui Mircea Popescu”

      Radio Ereven zice:
      Da, este un limbaj, dar nah, nu-i ”exces de limbaj”, ci doar ”tratatament periodic”.
      Și nici despre Tismăneanu nu-i vorba, ci de întreaga atitudine a unui înrăit și propagandist pro-rus și (foarte perseverent) anti-american.

      • Ca si Jourdain cand facea proza, Tismaneanu nu cred ca stie ca este anti-american….”Voltaire” va dovedi asta….

  5. Creșterea economică a României este de 7 %, față de o creștere asumată de 5,5%, se arată într-un document care se referă la stadiul îndeplinirii obiectivelor asumate de PSD la 10 luni de guvernare, analizat joi în ședința Comitetului Executiv Național al partidului.

    „La capitolul „realizarea obiectivelor economice”, documentul relevă că, față de o creștere economică asumată de 5,5%, cea realizată de țara noastră este de 7 %, valoarea PIB realizată fiind de 842 miliarde lei, față de cea asumată de 815 miliarde lei, datoria guvernamentală fiind de 37,4 % din PIB, față de cea asumată — de 39 % din PIB.

    Documentul mai arată că, într-un top mondial estimat de FMI pentru această perioadă, România se situează pe locul I la creșterea economică — 7 %, urmată de China și India, iar într-un top estimat de OECD pe locul trei — cu 6,1% după India — 7,3 % și China — 6.6% și China.

    Totodată, se arată în document, peste un milion de români vor avea salariul de peste 1.000 de euro brut până în 2020. La capitolul „viziunea socială a PSD” se preconizează să fie create și peste 850.000 de locuri de muncă, se prevede totodată reducerea ratei șomajului sub 3,5% în 2020, dar și reducerea cu 1,5 milioane a numărului de persoane cu risc de sărăcie sau excluziune socială tot până în 2020.

    Documentul arată la capitolul „realizarea obiectivelor sociale” că a avut loc o creștere a salariilor din sectorul public cu 21,2 %, față de o creștere asumată de 20 %, potrivit Ministerului Finanțelor. Salariul minim pe economie a crescut la 1.450 de lei, acesta fiind și obiectivul asumat. Punctul de pensie este de 1.000 de lei — acesta fiind și obiectivul asumat, iar pensia minimă garantată este de 520 de lei.

    Conform aceluiași document, s-a înregistrat o creștere a veniturilor bugetare cu 10,6% în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2017 față de aceeași perioadă din 2016.” (Agerpres)

    Da măăăă, da’ statu’ dă drept, da’ Dragnea, da’ dolaru’, da’ urșii, da’ Năstase, da’ Iliescu, da’ ciuma roșie!
    ‘-Rar ai dracului de comuniști! Că veni vorba de stat dă drept, te fac o piață fără autorizație?

Lasă un răspuns