„Revolutia fiscală” din Catalonia la Cluj

In timp ce noi suntem preocupati de cum sa facem ca multinationalele sa nu mai plăteasca deloc taxe, impozite si redevente in Romania, in timp ce diverse persoane rezista impotriva modificarilor pe care vrea sa le faca parlamentul legilor justitiei, legi promovate, in 2004, de „guvernul meu” ( să nu incurcati guvernele!), suntem pe cale să importam, oare, regulile de „bună practică” in materie de secesiune din Catalonia?

Constat o lipsa de responsabilitate inacceptabila a liderilor politici de la noi, preocupati, in acest moment, de mize marunte. Sa va aduc aminte că primul Cod fiscal a fost adoptat in 2003 de catre guvernul pe care l-am condus, pentru unificarea legislatiei in materie si prin abrogarea a peste 40 de acte legislative care produceau un adevarat haos in domeniul fiscal? Da, este nevoie de modificări, din timp in timp, ale legislatiei fiscale. Da, este nevoie ca ele sa fie discutate dar nu de persoane  care isi plimbă bicicletele, duminica, prin fata guvernului. Responsabilitatea principală in astfel de momente este a presedintelui României, care ar trebui să mai renunte la drumetii si să incerce să incurajeze dialogul politic pe astfel de teme.

Nu vreau sa adaug mai mult in aceste chestiuni dar consider si eu că mai multă fermitate este necesară. Daca a ajuns la o anumita concluzie, guvernul trebuie sa o aplice, desigur in cadrul permis de Constitutie. Oricum daca nu e bine, tot guvernul va raspunde politic. Faptul ca se tot plimba pentru avize, aprobari pe la Bruxelles, Venetia, ambasade arată o lipsa de hotarare pe care alegatorii o sanctionează. Trebuiau explicate, de la inceput, obiectivele reale ale modificarilor la Codul fiscal, pentru a para „baletul” celor care vor in continuare sa spolieze statul. Unele sindicate vor sa se reinventeze in strada dar ar trebui sa aiba curajul, mai intai, de a construi organizatii sindicale puternice in zona privata.

Mai important, să fim constienti că se incearcă răspândirea sindromului SIDA al secesiunii in toată Europa. România trebuie să fie foarte fermă in a nu-i lăsa pe „penalii” din Catalonia să zburde in România, cu complicitatea unor lideri politici maghiari. Iata ce se intamplă la Cluj, in timp ce unii lideri politici, sindicali, patronali, se hârjonesc la Bucuresti pe cine să plătească contributiile sociale:

Marc Gafarot i Monjó, coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că starea în care se află astăzi Catalonia se apropie foarte mult de timpurile dictaturii franchiste.

Prezent în România pentru câteva zile, el a susținut la Cluj-Napoca o conferință de presă, la invitația Partidului Popular Maghiar din Transilvania, în care a vorbit despre situația actuală a regiunii Catalonia, pe care a asemănat-o cu cea din perioada lui Francisco Franco, general și om politic care a condus Spania între 1939 și 1975, și care a ajuns la putere în urma unui război civil sângeros, petrecut între 1956 și 1939.

„Situația din Catalonia este fără precedent pentru o țară democrată. Mulți dintre cei care sunt mai în vârstă spun că seamănă cu vechiul regim al lui Franco, care era unul dictatorial, din cauza lipsei libertăților. Situația este total fără precedent pentru că președintele nostru catalan (n. red. — Carles Puigdemont), care, în treacăt fie spus, este căsătorit cu o româncă, s-a refugiat și trăiește acum în Belgia, unde așteaptă examinarea ordinului de extrădare emis de autoritățile spaniole. În plus, opt membri ai cabinetului său, miniștri în guvernul său, șase bărbați și două femei, sunt în închisoare, iar alți doi activiști sunt de asemenea închiși în închisorile spaniole. Ceea ce ne face să concluzionăm că ne aflăm sub o stare de violare a drepturilor democratice”, a declarat Marc Gafarot i Monjó.

Acesta a amintit că, la organizarea referendumului din octombrie, au avut loc ciocniri violente fără precedent între poliție și civilii care au participat la vot.

„Din păcate, acest referendum a fost boicotat de poliția spaniolă și au avut loc violențe fără precedent între poliție și civili, care au fost demonstranți nevinovați. Asta arată că Spania are o problemă nu doar cu Catalonia, ci cu drepturile civile”, a afirmat politicianul catalan.

Marc Gafarot i Monjó este de părere că Spania, care este membru al UE de 30 de ani, timp în care multe lucruri bune s-au întâmplat în această țară, a ales, din păcate, ‘calea’ Turciei, îndreptându-se către modelul de politică al președintelui Erdogan, în loc să aleagă modelul european, al Marii Britanii.

„Din păcate pentru cataloni, dar și pentru spanioli, Spania urmează drumul Turciei, politica lui Erdogan. Asta este foarte trist, pentru că Spania este parte a UE de 30 de ani. Multe lucruri bune s-au întâmplat în acest timp în Spania. Noi nu avem nimic cu poporul spaniol, care este minunat, dar avem multe împotriva elitei politice spaniole, a sistemului politic, pentru că se îndreaptă împotriva interesului național al Cataloniei și a valorilor ei. Spania ar fi putut urma exemplul Marii Britanii, care s-a adresat populației în ceea ce privește independența Scoției. Primul ministru a acceptat și a susținut lansarea referendumului. La acel referendum, cei mai mulți dintre oameni, reprezentând o minoritate, au votat ca Scoția să rămână în Marea Britanie. Asta e, este cinstit. Scoțienii trebuie să fie cei care decid asupra soartei lor. Dar Spania, din păcate, a luat calea Turciei în a nega drepturile poporului catalan. Și a făcut-o într-o manieră de o violență fără precedent”, a spus Marc Gafarot i Monjó.

Acesta a explicat că liderii catalani sunt dezamăgiți și de reacția UE față de problemele acestei regiuni, deoarece a avut o ‘reacție slabă’, părând că ‘acordă atenție doar când este sânge pe străzi’.

„Dar nu vreau să arunc toată vina pe UE. Cred că mai avem o șansă pe 21 decembrie, când catalanii sunt chemați la vot. Cred că vor fi alegeri legitime, iar partidele politice catalane vor participa la acele alegeri și este o bună ocazie pentru poporul catalan să arate că susține democrația și valorile ei, pacea, și să arate lumii că o majoritate a votanților catalani încă vor vota pentru independență”, a mai spus Marc Gafarot i Monjó.

(AGERPRES / (A — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățiă, editor online: Ada Vîlceanu)”

E clar, dacă incendiul nu a reusit in Catalonia (sunt multe baze NATO acolo), poate reuseste in alta parte…

88 de gânduri despre “„Revolutia fiscală” din Catalonia la Cluj

  1. # ANEMIA UNUI PROTEST „SPONTAN”

    Ah, unde sunt protestele de altădată…

    …Unde sunt afluirile vâscoase, tip alunecare de teren, cu material compact și determinat …cu un Mihai Bădiță, de la CORUPȚIA UCIDE, găsit întâmplător în mulțime de înșiși reporterii de la publicațiile externe, care credeau întâi că-i protestul cu tematica „să mergem în chiloți prin metrou” și s-au mirat că Bădiță era cu pantalonii pe el ?

    …Unde-i Nicușor Dan cu mormanul de pelinci în brațe, explicând că-i creează sugarului amintiri ( „Am fost cu ea la Roşia Montană, am fost la tribunal, îi creez amintiri”) ?

    …Unde sunt „cei trei muschetari” – Cioloș, Prună și Vlad Voiculescu, care culmea ! s-au întâlnit întâmplător în mulțime, crezând că dacă protestul e pe peluză, la Palatul Victoria, probabil că-i cheamă mulțimea la o „ședință de guvern” ?

    ….Unde sunt pancartele distribuite elegant, din lădițe paralelipipedice, cochete, acele pancarte scrise la șablon, constituind „… garanţia unei conştiinţe civice renăscute, a unei promiţătoare vitalităţi sociale… ”, cum atât de frumos a scris Andrei Pleșu privind lung, peste ochelari, la sloganul „ M…IE PSD ”, adică la acel slogan care-l face, o singură zi pe an, OM pe , bănuim, LEGUMA – din toate celelalte 364 de zile- de Rareș Bogdan ( ”Îmi cer scuze, dar e prea frumos! VĂ ROG SĂ MĂ SCUZAȚI dar odată pe an am și eu voie să fiu Om” a scris acesta pe FACEBOOK , postând sloganul amintit)?

    … Unde sunt băieții de la GDS, organism „de utilitate publică”, pe care deci, vrem-nu vrem, îl susținem cu toții, pentru ca în publicația lor de suflet, REVISTA 22 , să ne explice același Andrei Pleșu, filozoful rotund , cu lavalieră bogată, cum că : „…Numărul mare al celor care, de zile întregi, ies în frig în mai toate oraşele ţării – şi se comportă exemplar – îmi dă sentimentul că, pe scena noastră publică, se conturează un tip de prezenţă nou cu adevărat, cu exponenţi de cea mai bună calitate…” ?

    Alte vremuri… alt entuziasm …alți filozofi-comentatori …dar, mai ales, cu totul alte sume de „coconei” băgați în propaganda de demolare a Guvernului…

    De data asta, a fost subțire rău finanțarea. Pentru că nu le-au oferit organizatorii recuzită, protestatarii au fost siliți să aducă hârtia igienică, pentru pavoazat sediul PSD din Kiseleff, de la ei de-acasă . Mihai Bădiță de la CORUPȚIA UCIDE nici n-a mai venit, că la el, mergând doar în chiloți prin metrou, cred că absența hârtiei igienice, chiar dacă pe o perioadă limitată, până se reia finanțarea, s-ar fi observat cu ochiul liber. Ca să fie totuși masa „bogată” , organizatorii au furnizat Mălin Bot, la discreție… a fost singurul material uman perfect compatibil cu sulurile de hârtie igienică….

    Pe fond, însă, manifestanții cereau, în fața sediului PSD, cam ceea ce dorim și noi, adică:
    „Nu vrem penali în Justitie! ”( cred că voiau să spună „Mircea Negulescu- Portocală la pușcărie”)… „Justitie, nu coruptie!” ( se înțelegea că vor răspunderea magistraților plus „Jos Iulian Dragomir ” de la aprobarea mandatelor de interceptare ) …și „Justiție, nu politizare!” ( adică „ Ia-ți labele, Klaus”, de pe demiterea duduii Codruța)

    Ei, d-aia zic… totul e bine când se termină cu bine… Am fost convinsă mereu că, până la urmă, și băieții ăștia revoluționari, vor descoperi o senzațională „afiliație de idei”, cum ar spune doamna Prună, cu noi, ăștialalți , care suntem mai puțin zgomotoși.

  2. Mizerabili aceşti „făcători de dreptate” în frunte cu cel din fruntea statului, dovedit ca pungaş sadea : hoţ de case şi vânzător de ciopii ! Celălalt slugoi al celor care au transformat România în colonie, infractorul Băsescu, zburdă liber prin palate puse la dispoziţie şi plătite din banii românilor, în loc să se afle în închisoare pe viaţă pentru trădare de neam şi Ţară şi jaf naţional !
    Totu-i să fii sluga lui Soroş cu ai lui şi nu păţeşti nimic ( Băsescu, Blaga, Videanu, Berceanu, Frunzăverde, Stolojan, Flutur, Falcă, Maior, Kovesi, , Helwig ş.a.) dar dacă ai curajul să-i înfrunţi, te trezeşti peste noapte infractor la cheremul statului paralel !
    Pe ăştia nu-i mătură decât o revoltă populară, mocnită de acum , pe care parşiv vor s-o îndrepte către alte ţinte false, nemernicii ăştia nesuportând ca cineva să le ofere românilor condiţii de viaţă mai bune ! Nu pot păcăli cu minciunile lor decât nişte oameni aflaţi zilnic într-o adevărată luptă de supravieţuire din cauza condiţiei inumane la care sunt supuşi de nişte lepre autohtone aflate în cârdăşie cu otrepe de teapa lui Soroş şi ai lui aleşi pe sprânceană : care mai de care mai sugător de fonduri ilicite venite prin agenturi străine !
    P.S.
    Mi-e ruşine acum că m-am bucurat de uciderea lui Ceauşescu, cel care-i dădea în vileag cu preţul propriei vieţi !

Lasă un răspuns