Lansare de carte la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu organizează marți, 7 Noiembrie 2017 începând cu ora 16:00, lansarea volumului: „Ambasadorii Maiestății Sale în România”.

Autor: Mihai RETEGAN

Cu alocuțiuni din partea:

Dl. Adam SAMBROOK – Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice a Regatului Unit al Marii Britanii în România
Prof. univ. dr. Ioan SCURTU
Prof. univ. dr. Constantin HLIHOR
Mihai RETEGAN (autor)

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

25 de gânduri despre “Lansare de carte la Fundatia Titulescu

  1. Luminița Arhire spune:
    NOIEMBRIE 7, 2017 LA 1:51 AM
    @d’Artagnan , noiembrie 1, 2017 la 1:11 p.m.

    Cum comentati domnule muschetar ? Nu de alta, dar as vrea sa stiu pe cine felicit. Pe cine critic, uneori, stiu. O fac pentru excesele expresioniste si baroce de salon care eludeaza cauzele anumitor stari de lucruri. Se ,,invart” in jurul cozii, cum se spune. (Z)
    De exemplu, nu avem o Constitutie revizuita. Nu avem legi imbunatatile ale Justitiei si Coduri penale cu adevarat compatibile cu Democratia, Drepturile Omului si ordinea constitutionala.
    Cine a condus Romania de la USL incoace ? Cine a avut si are majoritate in Parlament ? Sf Duh ?
    Doamna Luminita ne spune ca prunele, ciolosii, chirilii si rezistentii SE TEM de faptul ca Parlamentul POATE.
    Asta inseamna un singur lucru: Ca NU VREA. Chiar nu inteleg de ce, din moment ce Parlamentul este de genul masculin, in timp ce Constitutia (Romaniei n.r.) este feminina. (Z)
    E adevarat si faptul ca aceasta Constitutie e ca o sotie fidela si refuza cu incapatanare sa se lase schimbata. Cui ii este fidela ? Evident, celui care a revizuit-o prin 2003. A facut-o atata de bine, precum cavalerii de altadata care isi dotau consoartele cu centuri de castitate. (Z)

  2. fragmentariumpolitic spune:
    NOIEMBRIE 6, 2017 LA 1:49 PM
    ,,Pericolul de implozie, mai mare decat al pierderii guvernarii: Va mai fi viata pentru PSD dupa Dragnea?”

    De ce nu ? As spune ca abia din acel moment, PSD ar putea sa revina la viata. Acum este ca un mort neingropat: Degaja doar mirosuri fetide. Doar privind mutra zbarcita si inghetata in propriul proiect a lui Tudose si fața de șmecher a lui Dragnea, mi se întoarce stomacul pe dos. (Z)
    Desigur, cu mai multe conditii indeplinite , cum ar fi, intoarcerea lui Victor Ponta in partid, autodisciplinarea domnului Victor Ponta si promovarea pe paliere decizionale cat mai inalte a domnului Liviu Plesoianu.

  3. Peste putine ore se implinesc 100 de ani …

    Era miercuri (nu marti!) .. dupa amiaza sau sa zic asa spre inserat …. o atmosfera placuta si proaspata doamna Gobjila (nascuta nascuta baroana Angelfedt , fica baronului Angelfedt) , la brat cu sotul ei se plimba pe cheiul Ermitajului in fata palatului Ermitaj. Vreme placvuta si calma numa buna ptr o plimbare in pesiajul romantic al Sankt Petersburgului ….
    Zic se se plimba pe cheiul Ermitajului cu proaspatul ei sot cand o coloana de „moreaci” (marinari militari) cu brasarde rosii face frumos la stanga si intra in Ermitaj – ce mare lucru – inca o delegatie de bolsevici acolo…
    A doua zi a auzit ca bolsevicii au arestat guvernu provizoriu. Reactia a fost: las c’o sa vada ei! Pana la urma toti au vazut pe Ciort (dracu)

    Dar ati retinut? Bolsevicii de au arestat guvernul Kerensku au intrat in orfdine. Canci asta
    https://historia.adhst.ro/img/articles/2017/03/22/a11.jpg si nema cruiserv Avrora deschizand focul asupra Palatului de Iarna!
    Sau de o fi fost ceva a fost mai traziu :

    „Poporul muncitor” a început să bănuiască că bolşevicii care au luat puterea vor să distrugă cantităţile „uriaşe” de alcool care erau depozitate în Palat. Soldaţii şi marinarii nu puteau să permită o asemenea „blasfemie”, de aceea au mai organizat un asalt care s-a soldat cu succes. Vinul şi rachiul curgea şuvoaie pe străzile adiacente fostei reşedinţe imperiale, iar dezmăţul a pus la îndoială viabilitatea Puterii sovietelor. Cu greu şi cu mult mai multe jertfe decât în timpul Marii Revoluţii Socialiste au reuşit bolşevicii să ţină situaţia sub control. Şocul pe care l-a avut Lenin în acele zile l-a făcut să devină un inamic înrăit al anulării legii prohibiţiei;legea a fost anulată abia după moartea sa, în 1925.

    sursa : https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/alcoolismul-in-imperiul-rus-de-la-legea-prohibitiei-la-revolutia-rusa-din-1917

    Stoto ceva curios? Cand vizitai Ermitajul … erai trecut si prin intrarea de pe cheiul Nevei „uitati pe aici au intrat bollsevicii care au arestat guvernu provizoriu” … fara a se sublinia ca ar fi fost altceva decat o banala intrare ..eu unu mpam cam scvarpinat dupa ceafa .. si la scurt timp dupa asta mi-a povestit domana Gobjila cum a inceput „Marea Revolutie din Octombrie”

    E .. da r nu e singura cestie cam obscura in legatura cu Marea Revolutie din Octombrie …
    Azi se stie si mia ales se damite ca Lenin a fots adus in Rusia de autoritaile germane. Nu pr4ea se zice4 ca a fots finatat de bancile germane . Ca pe frontu din Moldova germanii faceau propaganda bolsevica (ca sa provoace defectiunea trupelor ruse,,,) insa ssst! Asta nu se poate spune!
    Nu se poate spune ca la Helsinki (inca oras rusesc) Lenin a fots preluat de ofiteri britanici care l-au avaut un paza si aparare pana l-au depus la Blatiskaii Vagzal unde iute s-a urcat pe un Austin blindat si asa a inceput cunoscuta serie de poze „lenin fara sapca” . Hmm pfiteri englezi da?! A da.. Englezii au refuzatsa preia familia mimperiala .. ca cica trau avea presa proasta in tara varului sau Ghita no 5 … Nu colportati mai departe – sunt doar zvonuri rautacioasze auzit de la albi …

    Asa cum incrucate au fots si caile domlui tovaras revolutioner Trotzki Lev Davdovicvi Bronstein.. Care niciodata nu a dus lipsa de bani! Uneori avea chiar ujn exces de bani …..

    A părăsit New Yorkul în martie la bordul vasului S.S. Christiania Fiord, dar a fost interceptat de oficialii marinei britanice în Halifax, Nova Scotia. Troțki și alți cinci compatrioți au fost arestați și mai multe milioane de dolari în aur au fost confiscate de pe vapor. El a ajuns până la urmă în Rusia în luna mai a aceluiași an. De la întoarcerea sa, a fost un sprijinitor al poziției bolșevice. Aderând la această formațiune câteva luni mai târziu, Troțki s-a implicat în mod activ în eforturile de răsturnare a guvernului provizoriu condus de Alexandr Kerenski și a devenit membru al Sovietului din Petrograd.
    (wiki)

    De unde atatea milioane la un parlit ca Lev Davadovicvi?!

    De la bancheri muricani ca cum de unde! Sst! Nu e frumos sa zicem da’ revolutia bolsevica a avut sponsori generosi in SUA !!!!

    Pe scurt, imaginea neobișnuită care se desprinde de aici este că Charles Crane, prieten și susținător al lui Woodrow Wilson și un finanțist și politician important, are un rol știut în „prima” revoluție și a călătorit în Rusia în mijlocul lui 1917 în compania comunistului american Lincoln Steffens, care era în contact atât cu Woodrow Wilson, cât și cu Troțki. Ultimul avea un pașaport emis la ordinele lui Wilson și 10.000 de dolari din presupuse surse germane. La întoarcerea sa în SUA după „re-revoluția” lui Crane i s-a dat acces la documente oficiale privind consolidarea regimului bolșevic. Acesta este un pattern de evenimente care se întrepătrund care, dacă pare problematic, necesită cercetări ulterioare și sugerează, deși fără probe în acest punct, legături între finanțistul Crane și revoluționarul Troțki.
    http://www.anacronic.ro/wall-street-si-revolutia-bolsevica/

    Dar nu pe gratis!!
    NU PE GRATIS!!!

    A da… se pare, se pare , ca Revolutia Demicrata din Februareie (azi cam ugnorata) a avut „sponsoi” in ambasadele Antantei din Skt Peteresburg … se spera ca impulsinta de revolutia patriotismul rus se va dezlantu si va pune miltarismul p;riscva cu botu pe labe. Se spera la un Valmy , la un Arcole rusesc …. da fu un Razboi Civil …..

    Miza?
    Miza sponsorilor generosi?
    Atunci ca zi azi resursele imperiulu, Sibeia samd….

    Si unii urla in strada ca vor .. ce ? Adevarul?!
    Sa recapitulam .. acum 100 de ani tanara si proaspata doamna Gobjila la brat cu sotul ei se plimba pe cheiul Ermitajului ….

    • Excelent, foarte interesant…iata cat de bine se explica apetența americanilor pentru comunism, chiar daca l-au redenumit globalism progresist. Toti strategii politici s-au folosit si se folosesc de mase…. asta e, daca toti dictatorii lumii au deținut cunostintele necesare si suficiente despre dispersia IQ-ului in multimi…. (Z)

  4. O ÎNTÂMPLARE…

    Călătoresc mult cu taxiul… de obicei, traseele sunt peste trei kilometri. Distanța , plictiseala, curiozitatea mă împing adeseori către conversație . Nu vorbim despre vreme decât dacă mă gândesc la cu totul altceva în timp ce spun cuvinte întâmplătoare despre ploaia de-afară. Mai totdeauna sunt subiecte care-l frământă pe șoferul de taxi… de multe ori îi spun ceea ce vrea să audă… dar, dacă sunt supărată, îi spun și ceea ce cred cu-adevărat despre tema lui, fără să-l necăjesc dar și fără să-l menajez. Uneori este , însă, diferit de banalitatea unei sporovăieli fără urmări. Iar aceste conversații „altfel” sunt tulburătoare…

    Săptămâna trecută s-a întâmplat… șoferul de taxi avea probleme cu sistemul sanitar… că n-avem medici… că n-ai unde să faci o injecție … că n-avem secție pentru copiii bolnavi… I-am spus atunci că tatăl meu a fost medic pediatru, aproape 30 de ani în Tulcea și că, dacă ar mai trăi, pur și simplu n-ar putea să se acomodeze cu o astfel de realitate stupefiantă. Apoi i-am adăugat că a murit destul de tânăr și că la înmormântare a fost așa de multă lume încât nu puteam vedea, din dealul cimitirului, capătul alaiului funerar, în vale. Aproape că a oprit mașina… „Cum îl chema pe tatăl dumneavoastră?” m-a întrebat . „Matei… doctorul Matei… toată lumea îl știa așa…” „Ce ciudat, măi doamnă… tatăl matale mi-a salvat viața. Eu nu mai știu, că nu-mi aduc aminte, dar mama îmi povestea mereu … nu știu ce-am avut, mi se pare că am înghițit ceva și n-am mai putut – scuzați că zic așa, daʹ eram mic – să fac pipi… și mama a alergat cu mine la spital, la tatăl dumitale și el m-a tratat… totuși nu prea era bine și mama plângea, că ea a crezut că o să mor , dar tatăl dumitale a ieșit cu mine în brațe, după un timp, și bucuros i-a zis mamei «…o să trăiască, mămico! … a făcut pipi, câteva picături… dar a făcut! uite aici, la mine-n palmă!» Iar mama a plâns și mai tare și de bucurie dar și de rușine… Pe urmă, când a murit doctorul Matei , eram mai mare și-mi aduc aminte, am mers la biserică și pe urmă la înmormântare.”

    Mi-a descris apoi , cu niște amănunte pe care de treizeci și cinci de ani încerc să le uit , cum era aranjat catafalcul , cum era vremea afară, cum era marea de oameni care l-au însoțit… totul era așa cum spunea el și nimic nu era greșit sau difuz. Am ajuns în fața porții, a oprit taxiul dar a continuat să povestească.

    După 35 de ani, cineva , necunoscut mie, îmi relata, liniștit și cu acuratețe, o zi teribilă din viața mea, acea zi „din după-amiaza lumii” la care am încercat atâția ani să nu mă gândesc…

    Memoria… acest continent fermecat… adică, așa cum a scris Lucian Blaga, „ …singurul triumf al vieții / asupra morții și ceții ” .

  5. diasporean
    ref la https://adriannastase.ro/2017/11/03/rezist-sa-aparam-legile-justitiei-date-de-adrian-nastase/#comment-174927

    E gata vreunul sa renunte la tara, la religie, la clasa la schimb pentru iubire, pace si armonie cu mediul inconjurator si universul? Putem toti sa renuntam la ce ne dezbina? Au incercat citiva, sihastri, cei care isi reneaga patria, cei care renunta la religie, dar sunt prea putini si far liberftate autentica,
    Eu iti zic ca io pesonmal nu renunt. Pentru mine Patria este identitatea mea. A renunta la identitate e ca si cum as muri …. Si trebie sa iti mspun, ca desi in rezerva , sunt SOLDAT!
    Treimea mea este Drapel, Tara si Neam!
    Daca este sa mor ca un caine mai bine mor cu dintii inclestati de gatul dusmanului tarii mele! Drapel, Tara si Neam! Este identitatea MEA! Este juramantul pe care l-am depus ,,,,

    • Nu esti singur.
      Totusi, mi-as dori ca tara noastra sa nu devina, treptat, tara ,,lor”. Pentru ,,ei”, nu sunt dispus sa mor ca un caine.

      • Exista o solutie la indemina ca Romania sa nu devina „tara mea” si sa ramina „tara Sfantului Zev”: la venirea in tara, la aeroport, se poate infiinta plutonul de executie patriotic prin care diasporenilor sa li se arda pasaportul romanesc, si apoi repede cu ei in fata plutonului de executie, inainte sa ajunga la Passport Control. Avem si un soldat, Ghitza, care te poate ajuta sa coordoneze operatiunea cu insufletire. In pauzele dintre executii se poate rosti un Tatal Nostru.

        Inteleg resentimentele fata de influenta externa. Ea exista peste tot in lume, dar nu stiam ca PSD, aripa Crestin Democrat Militara e atit de pregatita de lupta romano (diaspora)-romana (verzii interni). Nu-i de mirare ca PSD nu are tractiune la vot in diaspora. Ca sa fie clar: eu nu ma implic in alegerile romanesti, si in curind nu o sa mai votez deloc nicaieri. Peste tot, politicieni fatzarnici care se folosesc de vot ca sa se imbogatzeasca. Si apoi vine veninul unor indivizi ca Zev, suparati ca ei nu mai pot controla nimic in tara lor (si pe buna dreptate).

      • Si ca sa fiu sincer pina la capat (desi nu stiu cui foloseshte) tara mea e limba mea, familia mea, memoria mea, parintii mei, casa unde traiesc acum, casa din Romania, prietenii mei de pretutindeni imprashtiatzi prin lumea intreaga. Deci, da, sunt un hibrid, nu sunt „roman verde”, si nu urasc pe alti romani pentru ca ei traiesc la Moscova (destui basarabeni de ai nostri pe acolo). Sunt produsul contextului istoric in care am trait, „tara mea” fiind si comunismul si capitalismul, si aceasta noua lume brava a AI in care intram cu totii, romani, aromani si neromani si cu care ne vom confrunta laolalta, ca ii place lui Zev sau nu.

      • Atunci primeste o tripla dedicatie
        https://www.youtube.com/watch?v=Z0DeIMivGKM

        Iubită mamă, de-am să uit
        Când dulce ieri m-ai legănat,
        În miezi de nopţi
        Sub ale prispei albe bolţi,
        Să fiu iertat..!

        Iubite tată, de-am să uit
        Coasa ce-n mână ieri mi-ai dat
        Şi primul snop,
        Ce-n dimineaţă l-am legat,
        Să fiu iertat..!

        Iubite dascăl, de-am să uit
        Întâiul „A”, ce-am desenat
        Tremurător
        Sub aurul castanilor,
        Să fiu iertat..!

        Iubita mea, te voi uita
        Întâiul „Te iubesc jurat”
        În parc târziu
        Lângă izvorul argintiu
        Copilul meu, îţi voi uitat
        Întâiul murmurit sfios,
        Ce m-a chemat
        În noapte lângă micuţ pat,
        Să fiu iertat..!

        Prietene, te voi uita
        Priceperea, căldura ta
        Ce-n munca mea
        Mereu cu drag mă ajuta,
        Să fiu iertat, să fiu iertat..!

        Dar dacă-n luptă voi uita
        Prin plumb, prin foc şi prin nămeţi
        Cuvântul dat poporului
        Tu, Patria mea, tu, Patria mea,
        Să nu mă ierţi..!

        \si spune si fiului tau ca DATORIA este reazemul dreptului si il precede:
        Jurăm bătrân şi tânăr, femeie şi bărbat,
        Credinţă României, necondiţionat,

        https://www.youtube.com/watch?v=n-7lkgwZILg

        caci PATRIA este cel mai ravnitor Dumnezeu
        Dieu est mon droit!!!
        (versuri apartinand lui Adran Paunescu )

  6. JOS EXPLOATAREA! SĂ NE MITINGIM ÎN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU!

    MOTTO: „Pagina «Corupţia Ucide» a lansat un apel pentru organizarea unei manifestaţii împotriva modificării Codului fiscal, în Piaţa Victoriei, miercuri, începând de la ora 11:00, în aceeaşi zi în care Guvernul ar urma să adopte prin OUG trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. De asemenea, organizatorii evenimentului intitulat «Opriţi modificarea Codului fiscal! » fac apel la marile companii să permită angajaţilor să îşi ia liber prin rotaţie pentru a participa la miting” ( STIRIPESURSE.ro, 7 noiembrie 2017) .

    …………………………………………………………………………………………………………………………..
    Așa , da! Să nu mai facem mitinguri în timpul nostru liber, când, oricine-și poate da seama că după ora 18,00 e mai util, mai firesc și mult mai plăcut s-o tândălim eroic în Centrul Vechi al capitalei , nu să hălăduim kilometri întregi pe bulevarde cărând cu noi pancarte grele și zdroncănind din tamburine ! Ce oroare!

    Vrem să revoluționăm PROTESTUL „SPONTAN” ! Așadar, îl programăm și-l pregătim temeinic pentru o oră mai omenoasă! Începând de miercuri să facem mitinguri în timpul programului! La ora 11,00 e perfect… ne-am băut cafeaua, am discutat deja despre mitingul – foarte reușit !!! – de duminică, l-am umplut pe doctorul Răzvan Constantinescu de măscări că a zis să ne facă endoscopie Rareș Bogdan, și ăla , săracu’ s-a străduit, da ‘ n-a putut să le facă la toți protestatarii din Piața Victoriei, i-am raportat pe ăia care ne sunt nesuferiți lui nenea Facebook, că sunt rasiști, homofobi și alfabetizați peste medie, am fost la toaletă de două ori, o dată pentru… mă rog… și o dată ca să tragem o țigară într-un cadru adecvat, am scris multe mesaje și am vorbit la mobil și…gata! s-a făcut ora 11,00… mergem să protestăm împotriva modificării Codului fiscal.

    Facem un cald apel la marile companii să permită angajaţilor să îşi ia liber prin rotaţie pentru a participa la miting. Și să ne pună la dispoziție, ca de obicei, ceaiuri fierbinți, ca să putem zbiera fără afectarea fundamentală a corzilor vocale, sandwich-uri calde ca să ambalăm viguros toba pentru revoluție –ta-ra-ta-ta!- și să agităm corespunzător buteliile neecologice cu monede într-însele și, bineînțeles, fructe exotice pentru ca digestia să nu ne fie afectată, că nu mai are cine să ne facă o endoscopie ca lumea, de când s-au apucat de treaba asta Rareș Bogdan și Tudor Chirilă .

    Să facem lucrurile bine, așadar, exact cum a spus și mărețul, incomparabilul nostru președinte …

  7. https://www.cotidianul.ro/cum-pierdut-psd-primaria-orasului-deva/

    Cred ca alecerile de la Deva ar trebui sa ajunca obiect de studiu o in toate manualele de politolocie despre cum in presedinte de partid / Nistor / poate distruce o filiala judeteana de partid si cum pot fi pierdute niste aleceri ca si casticate .
    Pentru ca daca PSD at fi venit la aleceri cu in ursulet de plus sau o papusa conflabila , aceasta at fi casticat lejer in fata candidatului PNL .
    Insa liderul judetean al PSD a ales in dispretul cetatenilor si al filialei PSD Deva sa il aleaca ca si candidat PSD pe fostul candidat din partea PNL de acuma doi ani si care a pierdut alecerile de acum doi ani / In traseist de cea mai joasa speta – a fost in 5 partiede – si care si-a necociat intrarea in psd ofeerindu-si postul local de tv psd-ului .
    In individ care in urma cu doar doi ani urla din toti bojocii ca PSd-ul este in partid de mafioti si borfasi si alecatorii psd niste tampiti ////////

    De la aceasta alecere nefericita si pana la pierderea alecerilor n-a mai fost decat in pas cu atat mai mult cu cat candidatul pnl a fost votat si de majoritatea membrilor PSD Deva in semn de fronda si care au refuzat sa-i faca campanie electorala //////

    Jenant /

    p.s. Scuzati-mi calicrafia en c ita bizonu : / dar tastatura mea a luat-o razna …

  8. Centenar “MRSO”: Mitologizare si adevar. Marele plan de distrugere a Rusiei si a Europei. Cele doua seifuri ale marii finante mondiale. Urmarind linia de sange si a banilor. Martiriul poporului rus. Nelegiuirea dublului profit. Reinvierea antirusismului geopolitic

    Tentativele de mitologizare a scopului, mijloacelor si faptuitorilor Marii Revolutii Socialiste din Octombrie (MRSO, 7 Noiembrie 1917, 25 Octombrie pe stil vechi) continua si la implinirea a 100 de ani de la acest eveniment. Planificata sa fie de anvergura planetara, prin consecintele geopolitice si geoeconomice, MRSO a facut parte dintr-un mare plan al marelui capital din Vest, in speta al bancherilor evreo-americani, de expansiune spre Est, in goana pentru acapararea resurselor globale. Cercetand arhivele si presa acelor vremuri, referitoare la cele trei revolutii ruse (1905/Februarie 1917/Octombrie 1917) si la cea germana (1918-1919), istoria a identificat o linie a sangelui si a banilor care duce spre Vest. Dovezi istorice zdrobitoare si demitologizante demonstreaza ca MRSO a fost teoretizata, planificata si finantata in/din Vest. Totul a pornit din Vest si a fost subordonat intereselor Vestului. Poporul rus a fost martirizat sau holocaustizat pe altarul Vestului. Cand auzi, azi, mitologiile politice privind MRSO, care inca mai incearca sa ascunda adevarul, desi acesta a inceput sa se vada prin panza acoperitoare zdrentuita de timp, te gandesti ca unii inca mai cred in zicerea goelbbesiana ca repetitia ar face ca minciuna sa devina adevar. In acelasi timp, constientizezi cat de importanta este istoriografia in aflarea adevarului istoric, un antidot la propaganda mistificatoare. De istoriografie depinde ca picioarele minciunii sa fie cat mai scurte. Cand ideile otravite se intalnesc cu banii blestemati, efectele distrugatoare pot fi mai mari decat cele provocate de o armata si de un razboi. Probabil ca pe aceasta baza se spune ca bancherii evrei au doua tipuri de seifuri, unul, fizic, in care isi pastreaza banii si altul, mental, in care isi tin ideile de stanga. Cred ca este corecta observatia ca evreimea politico-financiara este de stanga, la fel ca si explicatia ca aceasta numai prin ideile de stanga poate sa instige si sa manipuleze popoare, sa pregateasca o “situatie revolutionara”, prin care cu ajutorul banilor sa puna in miscare revolutii. Cercetarea istorica (occidentala) a scos la iveala o istorie secreta a Revolutiei Ruse. In centrul evenimentelor cauzale originare s-au aflat ideile lui Alexander Parvus (Israel Lazarevici Gelfand) si Leiba Davidovici Bronstein, alias Lev Trotki, care a adoptat numele unui ofiter rus decedat (Nicolai Trotki). Ideilor acestora li s-au adaugat banii bancherului evreu american Jacob Schiff, cel putin pentru preparativele initiale, de modelare cat mai defavorabila Rusiei a contextului internationale si intern, alte surse de finantare avand o apartenenta similara. Asa se intersecteaza aceste personaje cu episoade din filmul istoric in care Rusia avea sa fie slabita in mod dramatic, culminand cu lovitura bolsevica decisiva din Octombrie, data poporului, statului si imperiului rus. In aceasta regie, implicand agenti de influenta britanici si americani, s-au derulat instigarea si finantarea razboiului japonezo-rus, din 1904, pe care ultimii aveau sa-l piarda in mod umilitor, revolutia rusa din 1905, ca o repetitie generala inaintea premierei, revolutia burghezo-democrata din Februarie 1917, urmata de abdicarea si abolirea monarhiei tariste, instigarea la insubordonare si dezertare a soldatilor rusi, care, zdrentarosi, flamanzi, beti si inarmati, au umplut strazile Petrogradului, fiind racolati si deturnati spre revolutia bolsevica din Octombrie 1917. Lui Parvus, un bon viveur si un chefliu, i-au apartinut ideile “revolutiei permanente” si ale guvernarii prin intermediul “puterii sovietelor”, pe care le-a impartasit lui Trotki, un cosmopolit si un iubitor de lux, cei doi, mentorul si discipolul, apartinand “stangii de caviar”. Ideile au fost preluate de Lenin (Tezele din Aprilie), care numai aparent a fost numarul unu sau, oricum, nu in cazul ideilor precursoare, Trotki fiind in mod incontestabil la carma evenimentelor revolutionare de debut (1917) si ale razvoiului civil care a urmat (1918-1920/1922). Privind relatiile dintre Lenin si Trotki, cei doi au incercat sa se foloseasca unul de celalalt, iar, ulterior, Stalin de amandoi. Interesant este ca tot lui Parvus i-a apartinut ideea Statelor Unite ale Europei, care a facut mari valuri si in zilele noastre. Revenind la Trotki, nu este nicio indoiala ca acesta a fost in serviciul comandat al americanilor, in toate cele trei functii strategice pe care le-a detinut, de comisar al Externelor, al Armatei si al Transporturilor. Neavand habar de diplomatie, Trotki a facut ravagii in diplomatia rusa, considerata mult timp, anterior, drept “invincibila”, dar si in diplomatia europeana, pe care a distrus-o, prin rolurile pe care le-a jucat in negocierile de pace cu Germania si Austro-Ungaria si prin actiunile sale in directia stergerii frontierelor si autoritatilor nationale in Europa, slabiciuni pe care le-a cultivat pentru a favoriza declansarea revolutiei mondiale. Trotki a insultat toate puterile beligerante, pe care le-a demonizat ca “setoase de sange”, cu exceptia SUA, de unde isi primea stipendiile si directivele. Planul urmarit, dupa o propunere britanica, era de dezmembrare a Rusiei in patru parti, Siberia si inca trei parti in partea europeana, dintre care una Malorusia (Ucraina). Fortele anglo-americane si franceze au fost chiar invitate sa ocupe Murmanskul. Pe plan extern, Rusia a fost distrusa in 1918, iar intern, prin razboiul civil (multi cred ca dupa model american, inclusive in privinta scopurilor), care a facut intre 8 si 13 milioane de victime. Sloganul lui Trotki a fost chiar “Traiasca Razboiul Civil!”. Potrivit surselor istorice, reprimarea din 1937 a fost impotriva celor care au tradat Rusia (trotkistii), expunand-o dezmembrarii si supunerii ei de catre marele capital. Reinvierea antirusismului geopolitic este motivata de aceeasi cupiditate si acelasi vechi mare plan. In plus, acestea sunt asezonate cu “legea” dublului profit. Marele jaf transnational obtine profitul initial din afirmarea si provocarea raului, si un profit ulterior din negarea si condamnarea raului. Prin mijloace propagandistice si mistificatoare, responsabilitatea este transferata in pasivul victimelor, acestea fiind invinuite si demonizate ca ele si-ar fi provocat raul, autorii reali fiind ocultati.

    • D-ta si Ghita Bizonu parca sunteti frati. Aveti acelasi discernamant, dar va deosebiti prin stil si fel de a fi:
      D-ta ai fost elevul stralucit, riguros si perseverent, care a preferat biblioteca in locul arcului cu sageti, in timp ce dom Ghita a fost poetul rebel, puțintel coleric și ușor irascibil, cititor fervent a doar ceea ce-i place si un foarte bun identificator de esențe în mormanul de steril informațional.
      Pe fond, sunteți mult mai apropiați decât s-ar părea la prima vedere…mă rog, la Ghita, la a doua, sau a treia citire. 😉

  9. Mi se pare demna de Cartea Recordurilor densitatea de prostie pe metru patrat de televiziune care a infestat presa romaneasca. Toti comenteaza pe langa subiect cand vine vorba de masacrarea Codului Fiscal pe care intentioneaza sa o implementeze partidul principal de guvernamant, intr-o totala iresponsabilitate si semiobscuritate comunicationala, pe fond de diletantism economic si financiar trecut din stare cronica in stare acuta.
    Singurul care a inteles golania pesedista este Dumitru Costin (liderul BNS).
    Ce a facut PSD-ul ? A promis, in campanie, cresteri substantiale de salarii, cu procente formate din doua cifre. Dupa ce au frecat-o la greu cu legea salarizarii, dand din colt in colt sa gaseasca solutii de ,,crestere” fara sa afecteze deficitul bugetar, le-a venit ideea ,,geniala”: Sa majoreze salariul brut al ,,prostimii” bugetare (prostime in viziunea PSD-ului), mutand pur si simplu contributiile de la angajator la angajat. Astfel. ,,se tin de cuvant” : Cresc salariile. Atentie, nu am spus venituri, pentru ca nici ei nu au spus explicit (din moment ce 3-4%, in cazul fericit, inseamna doar firmituri ,,scapate” de la masa stapanilor).
    In prealabil, s-au asigurat ca demnitarii, primarii, directorii si directorasii din toate pliurile vazute si nevazute ale sistemului functionaresc vor primi SPORURI NETE LA SALARII. Si au primit. Sa fie primit.
    Sa traiasca toti premierii, de la Ponta incoace, foarte grijulii cu ,,șefii”. (Z)
    Pentru ,,prostime”, era necesara o masura pentru ca legea salarizarii sa poate fi aplicata: Sa li se mareasca SALARIILE BRUTE. Basca, ,,prostimea” devine responsabila IN INTEGRUM pentru plata darilor la stat. Nu conteaza ca, eventual, li se diminueaza netul, statul trebuie sa-si incaseze birul.
    Dar ce va face statul daca mediul privat nu va compensa, in totalitate, acest transfer ? Va ramane pagubit si statul si vor bate din buze si salariatii.
    Iata cine este in realitate actualul PSD: Un partid al functionarimii ,,de familie”, un partid al incompetentei economice, un partid al lasitatii cand vine vorba de SCHIMBARI PE FOND:
    -CONSTITUTIE
    -LEGI ALE JUSTITIEI
    -STIMULARE A ECONOMIEI ROMANESTI
    Sa speram ca, sub presiune, le va veni, cat de cat, mintea la cap. Desigur, daca nu se va rataci pe tel-drum.

  10. Trebuie să recunosc că mai totdeauna sunt de partea guvernanților, oricare ar fi ei. Asta fiindcă îmi închipui ce greu e să guvernezi un popor incorect și indisciplinat.
    Mereu am spus că, dacă aș fi politician, mi-aș alege alt electorat.

  11. Guvernanții au explicat că vor să despartă TVA de impozit pentru că firmele nu virează TVA imediat ce îl încasează, iar Bugetul are sincope. Boboru zice că nu înțelege de ce guvernanții vor să despartă TVA de impozit.
    Guvernanții au explicat că vor să treacă contribuțiile CASS la salariat pentru că mulți angajatori nu le trimit la CASS, și mulți salariați rămân fără asigurare. Boboru zice că nu înțelege de ce guvernanții vor să treacă contribuțiile de acolo dincolo.
    Cum să guvernezi un asemenea popor?

  12. Amalia spune:
    NOIEMBRIE 7, 2017 LA 6:33 PM

    Doamna Amalia, ati sesizat un lucru esential: Politicienii romani ne asurzesc urechile cu asazisele redevențe. De fapt, în Romania redevențețe sunt foarte normale, așa cum sunt în restul lumii. Nu poți să ceri unei companii sa investeasca miliarde, să transvere tehnologie și know how într-o țară în curs de dezvoltare și sa-i pretinzi redevențe cât vor mușchii tăi.
    Ceea ce fac unii în Romania, se cheamă demagogie electorală de cea mai joasă speță. Când nu ai putirință, oferi palavre și iluzii oamenilor….doar doar te vor vota.

    Nota: La Deva a relatat foarte bine colegul Adrian B. ce s-a întâmplat…oamenii devin tot mai reticenți și încep sa priceapă când îți bați joc de ei.

    La fel și cu datoria Rompetrol. Să răscumpere statul roman Rafinaria și să facă investiții din FONDUL SUVERAN DE DEZVOLTARE (atât de drag domnului …Drag-nea). (Z)

    • PS
      Ni va condamn ca sunteti de partea Bugetului de Stat. Problema e ca Bugetul de Stat, in sine, nu produce valoare adaugata. Iar fara valoare adaugata, devine problematica sustenabilitatea fondului de pensii.

  13. diasporean spune:
    NOIEMBRIE 8, 2017 LA 1:22 AM

    Stimate coleg, nu va doresc sa nimeriti, din greseala, pe un teatru de razboi ad-hoc (in supermagazin, cinema, aeroport, etc). Cred, totusi, ca daca veti avea un asemenea ghinion, mult timp, poate pentru totdeauna, nu veti mai fi in stare sa dati replici pe blogul domnului Nastase. In cazul cel mai fericit, veti schimba doar lenjeria de corp si veti face, cu siguranta, semnul crucii. Macar in gand, daca va e teama sa fiti vazut in public cu ,,insemne” anacronice.

Lasă un răspuns