# Rezist. Sa aparam legile justitiei date de Adrian Nastase

In momentul de fata are loc un conflict puternic intre aparatorii legilor justitiei, initiate si aprobate in 2004, in timpul „guvernarii Nastase” – Legea 303/2004, Legea 304/2004, Legea 317/2004 – ( in principal, presedintele Johannis, societatea civila, americanii, ambasadorii, liberalii, hotniusii, etc) si cei care doresc sa schimbe aceste legi (Tudorel Toader si „criptocomunistii”).

Primii sunt cei care vor pastrarea statu-quo-ului si care au iesit sa apere aceste legi, ce garanteaza independenta justitiei,  uitand insa sa mentioneze anul adoptarii  lor – 2004. In conditiile in care „nu vrem sa ne intoarcem la „justitia din timpul lui Nastase”, sunt magulit de faptul ca atata lume buna doreste sa apere aceste legi si ca vor sa blocheze incercarea nedemocratica a lui Tudorel Toader de a le modifica. Desi demersul pare, oarecum, contradictoriu…

In plus, cei care vor sa  modifice aceste legi considera – gresit, se pare – ca ar trebui luate in discutie, dupa ani de zile, si unele decizii ale Curtii Constitutionale privitoare la anumite coduri. Cred, de asemenea, ca e bine ca ei – contestatarii acestor legi – au uitat de Legea „micii reforme”, deoarece ea fusese adoptata special pentru mine (celeritate, cele doua complete de „executie” de la ICCJ), ori ea si-a produs deja efectele utile pentru societate, fiind acum in desuetudine.

43 de gânduri despre “# Rezist. Sa aparam legile justitiei date de Adrian Nastase

  1. Tatal meu a fost ofiter de economic, un ardelean de sub poalele cetatilor dacice care si-a petrecut ultimii 5 ani de cariera la DGPMB cu toate ca a plecat din province de pe scaunul de sef de birou. A fost „comtemporan” cu regimul Nastase ca sa zic asa si s-a si intersectat cu el si oamenii lui. Cunoscandu-l pe el si din spusele lui sunt convins Adriane ca daca ieseai presedinte la momentul zero nu te-ai fi lasat acaparat de nici o clica si nici un sistem paralel. S-a terminat de mult cu dragostea de tara..de mult.. atat de demult incat obiceiul copiilor de trupa al armatei este parca scos din alte epoci iar in capitalismul secolului 21 romanii au vrut doar sa bea si ei coca cola sa sa uite la tv color dar au ajuns sub jug.
    ” -Să li se comunice prin radio! Dacă ne retragem, ne facem praf
    -Du-i Dumnezeii mami lui sa *** eu țara”

    • Te contrazic Aline şi să mă scuze şi Adrian Năstase, dar cel care ar fi putut fi conducătorul dorit, în sensul arătat de tine (” nu te-ai fi lasat acaparat de nici o clica si nici un sistem paralel”)
      n-ar fi fost nicidecum acel Adrian Năstase, ci cel de acum, trecut prin furcile caudine ale vieţii şi ale politice româneşti !
      Şi crede-mă că ştiu ce spun ! 😉

  2. Care va fi consecinta “internationalismului” (supranationalismului) liberal (neoliberal): Social-democratul Liviu Dragnea va deveni erou popular!

    ZeV, dragul meu ZeV, inteleg ca blestemul saraciei coloniale nu poate fi dezlegat. Ca stapanirea din Vest – care ne-a tras la granita de Est o cortina geopolitica, iar inauntru guvernele care vor schimbarea in bine sunt tinute ca intr-o camasa de forta -, se bucura pana la si cei trei lei amarati pe care liderul stangii PSD, Liviu Dragnea, si premierul guvernului PSD-ALDE, Mihai Tudose, vor sa-i adauge la salariul mediu, pentru ca romanilor sa le fie un pic mai bine.

    Sau macar sa-i amageasca cu un licar de speranta, ca, uite, daca, azi, exista o crestere economica, ea se regaseste si in cresterea veniturilor populatiei, chiar daca simbolica, dar daca vom continua sa muncim mai mult si mai bine, maine nivelul de trai se va mai urni, cat de cat, in sus.

    Adica vechilii astia liberali sau neoliberali, ciocoii pe stil nou, nu au nici macar decenta unei lectii motivational-educationale minimale, in termenii munca-recompensa, in conditiile in care Comisia Nationala de Prognoza a revizuit din nou, in sus, estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2017, la 6,1%, de la 5,6%, cat preconizase anterior. Daca nu acum, atunci niciodata – aceasta sa fie oare concluzia?!…

    Inteleg ca corifeii occidentali, nobeliati in marea stiinta numita “economie politica”, au prins nivelul de trai din colonia “Romania” in odgoane ideologice (de ideologie economica), noduri gordiene si fundite PR, ca in niste cuie de grenada (politica), botezate “datoria natiunii”, “deficitul bugetar”, “sustenabilitatea cresterii”, suprematia nazurosilor “investitori strategici” (straini) etc., peste care si-au pus apostilele.

    Nu zic ba, dar daca aceste notiuni sunt extrapolate mecanic si speculativ la orice situatie economica – chiar si cand acesteia UE ii pune coronita de premianta, ca ritm de crestere -, adica sunt absolutizate, chiar nu mai ramane loc pentru nicio speranta.

    Daca nu ne vom debarasa de aceasta noua cortina geopolitica si de aceasta noua sfera geopolitica, pentru a ne obtine libertatea de miscare in toate azimuturile, din care cresterile pe anumite directii pot compensa scaderile de pe altele, nu vom avea nicio sansa de imbunatatire.

    Intuiti, ZeV, cum se va incheia toata aceasta trepidatie subversiva, care, pe esichierul romanesc, isi are epicentrul in zona dreptei politice? Presedintele PSD, Liviu Dragnea, va intra in istorie ca un erou popular, care a luptat pentru drepturile social-economice ale romanilor! Sa ne fereasca Dumnezeu de internationalismul liberal, ca de cel comunist ne-am aparat singuri!

  3. E bine că v-ați dat seama măcar acum de ce am ieșit eu în stradă în februarie: să vă apăr legile!
    P.S. Mulțumesc că mă catalogați ca făcând parte din lumea bună. O iau ca pe o reparație morală.

    • Constat ca, data fiind lungimea comentariului, am mancat un 5. Nu sunt, deci, 7 puncte, ci 6. Cu rugamintea efectuarii indreptarii de rigoare, propun acest exceptional comentariu ca guest post pe blogul acesta. Nu e niciodata prea tarziu sa inveti, la nici o varsta. 😀 Iar de la mine – fara sa ma laud – aveti ce invata. Nu degeaba ma considera generalul Plesita – desi mult mai in varsta ca mine – succesorul sau firesc. Ehei, daca nu venea „revolutia”… 😀 😀 😀

      • Nu am publicat comentariul pentru ca nu sunt de acord cu apelativele folosite. Disclaimerul este foarte clar. Nu am probleme cu fondul comentariilor, pe care fiecare si le asuma dar nu incurajez stilul pe care l-ati folosit.

      • D-le Nastase, ma credeti sau nu, abia acum am citit mesajul la care va raspund. Dupa cum v-am scris ieri, in comentariile trimise pe blog nelogat, am intrat pe WordPress de pe un calculator care, in genere, pune probleme si, printre altele, PORCARIA aia nu mi-a afisat punctul rosu care semnaleaza un raspuns. Ulterior – dupa ce-am trecut la alt calculator, mai performant – a fost prea tarziu: ca utilizator WordPress, stiti, fara indoiala, ca, dupa prima accesare, punctul rosu nu mai apare. TOT ce v-am scris pana acum a fost INAINTE de a gasi mesajul dvs., in care-mi explicati de ce nu mi-ati postat comentariul. Am fost convins ca mi l-ati sters fara nici o explicatie, fara nimic si – dupa ce-am pierdut trei ore scriindu-l – m-am cam enervat. Cand ma gandesc, ACUM, la tot ce-am putut sa va scriu, ma sperii 😯 :mrgreen: (desi as vrea sa retineti ca, in anumite privinte – Aya, de exemplu -, n-am mintit catusi de putin). Asta e, cred ca e prea tarziu, acum, sa va mai cer sa credeti in afectiunea mea pt. dvs., dar tin totusi sa precizez ca tocmai din dragoste pt. dvs. si pentru tara v-am scris tot ce v-am scris (si NU incerc sa fiu ironic).

    • Bravo! Felicitări sincere și deosebit de călduroase! E drept că v-a luat mult timp ( aproape un an) ca să înțelegeți pentru ce-ați ieșit în stradă, dar … în fine… nu toată lumea prezintă agerime în raționament. Deci, când vă spuneam eu că ați stat steluță galbenă în steagul european , în fața Palatului Victoria, fără să știți de ce și cu piciorele în X , din pricină că nu puteați merge să faceți pipi fără să stricați feng shui-ul lui Felix Tătaru, am avut dreptate!

  4. @Mihaela Erika Petculescu: ”În termeni politici, ar trebui să ne punem întrebarea care este deosebirea între naţionalism şi patriotism ?”

    În 2013, încercam să răspund acestei întrebări în ”Naționalism și Patriotism”(https://mipopescu.wordpress.com/11-national/nationalism-si-patriotism/), la care primeam ca răspuns un fragment din ”Patrie și patriotism” (24 ianuarie 1915) a lui Barbu Ștefănescu Delavrancea:

    „Copii, ce e patria, ce e patriotismul? Ce este acest sentiment care răscolește toate puterile din om și, în anumite clipe, îl ridică mai presus de existența lui și-l face să moară de bună voie pentru liniștea și mărirea unor urmași pe care nu-i cunoaște și nu-i vor cunoaște. (…) Patria este înlăuntrul nostru și o ducem cu noi peste țări și peste mări, și numai când suntem departe și în singurătate ne trec fiori amintindu-ne de unde ne-am rupt, și nu găsim mângâiere decât în restriște și în lacrimi. Patria nu e pământul pe care trăim din întâmplare, ci numai pământul plămădit cu sângele și întărit cu oasele înaintașilor.”

    Iar celor care combat naționalismul și patriotismul identificându-le cu inventatul și tendențiosul termen de ”euroscepticism”, am încercat, ca avocat al diavolului, să le dau o replică în ”Euroîngrijorarea” (https://mipopescu.wordpress.com/12-ue-si-nato/euroingrijorarea/).

  5. Din nefericire , liderii de astazi ai PSD-ului n-au invatat nimic din abuzurile ultimilor 12 ani si sunt la fel de stalinisti ca si Monica Macovei & Cruduta Kovesi . Am impresia ca acestia doresc cam acelasi lucru ca si Monika : sa-i scoata pe toti romanii in afara legii pentru orice nimicuri si daca se poate sa-i bage la inchisoare .

    http://m.digi24.ro/video/stiri/actualitate/social/puteri-sporite-pentru-politisti-imaginile-care-ar-justifica-aceste-masuri-822518

    http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-neplata-contributiilor-de-catre-angajatori-va-fi-infractiune-16805772

  6. Her Iohannis mi-a demonstrat, încă o dată, că a fost și a rămas un admirator fidel al ,, celui mai iubit ” conducător. Acela trasa directive și făcea analize la congrese, pentru că așa era procedura, acesta le face la conferințe de presă. Are strategii politice, numai de el știute, pe când celălalt le avea , le anunța în aplauzele frenetice ale reprezentanților poporului muncitor, cerea aprobarea lor, care, firește, era în unanimitate. Cine îl învață pe actualul, să fie atât de penibil?.
    Astăzi a apărut și ambasadorul SUA. România a schimbat Estul cu Vestul dar nu este nicio diferență în atitudinea de stăpâni a lui Serghei Kavtaradze și cea a lui Hans Klemm.
    Frumoasă fotografie, Domnule Năstase!. Simbolică!. Abia aștept să văd reacția celor din # Rezist , care vor comenta șpaclu, lopata, roaba, în felul lor îngust.
    Dana Grecu este din nou, într-o fibrilație de zile mari!.O ia pe urmele lui C.T.P.

  7. Ce se mai întâmplă în Romania

    „Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din localitatea Hârseni, județul Brașov, a fost atacat de urs, în seara de 3 noiembrie 2017, prezentând plăgi mușcate la membrele superioare și inferioare, el fiind conștient. Cazul a fost preluat de ISU Brașov, fiind informat, totodată, și directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor din Făgăraș.

    Cele mai grave incidente de acest gen produse în ultimii ani:

    21 aprilie 2013 — Doi ciobani au fost atacați de un urs în zona de nord a județului Harghita. Unul dintre ei a reușit să se salveze, iar al doilea a fost găsit mort de către echipele de polițiști, jandarmi și silvicultori, după câteva ore de căutări. Cele două victime, de 49 ani și 59 de ani, se aflau cu oile la păscut la aproximativ doi kilometri de comuna Bilbor.
    15 septembrie 2012 — Un bărbat de 71 de ani a murit în comuna dâmbovițeană Pietroșița, după ce a fost atacat de un urs, în timp ce culegea prune.
    ***
    Alte incidente de acest fel care au avut loc în ultimii cinci ani:

    2017
    23 octombrie — Un bărbat în vârstă de 39 de ani și o fată de 14 ani, ambii din municipiul Făgăraș, au fost atacați de urs, suferind plăgi și zgârieturi. Incidentul s-a petrecut pe strada Câmpului din municipiu, în apropierea unui bloc. Bărbatul a suferit zgârieturi, iar fetița a avut o plagă mușcată la nivelul șoldului stâng și zgârieturi la umăr. Bărbatul s-a deplasat singur la spital, iar fetița a fost transportată cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Făgăraș. Ocolul Silvic din Făgăraș a primit aprobare de la Ministerul Mediului pentru recoltarea ursului.
    13 august — Un tânăr de 28 de ani, din localitatea Voșlobeni, județul Harghita, a fost internat la Spitalul municipal din Gheorgheni, după ce a fost atacat de urs la stâna de vaci la care se afla, situată la circa un kilometru distanță de localitatea amintită. Bărbatul a fost mușcat de coapsa și antebrațul drept, starea lui fiind stabilă.
    8 iulie — Doi ciobani au ajuns cu multiple leziuni mușcate, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacați de un urs în timp ce se aflau cu oile la păscut, la aproximativ opt kilometri de localitatea Mădăraș. Un urs a atacat turma și când ciobanii au încercat să alunge animalul, acesta i-a atacat și le-a provocat multiple răni mușcate. Cei doi au reușit să scape după ce în ajutorul lor au venit câinii ciobănești, care au alungat ursul. Cei doi ciobani au ridicat la șapte numărul persoanelor rănite în urma unor atacuri de urs produse în Harghita de la începutul anului.
    24 iunie — Un cioban a fost atacat de un urs în timp ce se afla cu oile la păscut, în zona localității Dănești, județul Harghita. Victima, de 56 ani, se afla pe o pășune, în apropierea stânei, când turma sa de oi a fost atacată de urs. Bărbatul a vrut să alunge animalul, dar acesta l-a atacat, l-a trântit la pământ și l-a mușcat de coapse. El a fost salvat de câinii ciobănești, care au reușit să alunge ursul.
    24 mai — Doi bărbați au fost duși pentru îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Buzău după ce au fost atacați de o ursoaică în timp ce se deplasau pe un drum forestier, la ieșirea din satul Cătiașu, comuna buzoiană Chiojdu. Cei doi se întorceau de la o pășune când au fost atacați de ursoaica, însoțită de pui și nu au avut timp să reacționeze. Bărbații, cu vârste de 35 de ani, respectiv 60 de ani, au reușit să scape și au sunat după ajutor, fiind transportați cu două ambulanțe la spital.
    1 mai — Doi ciobani au ajuns la spital, după ce au fost mușcați de un urs, în timp ce se aflau la o stână din apropierea municipiului Miercurea Ciuc, jud. Harghita. Unul dintre bărbați a fost diagnosticat cu plagă mușcată la falanga unei mâini, iar al doilea a suferit o plagă mușcată la gamba și la laba piciorului drept, ambii fiind în afara oricărui pericol.
    25 aprilie — O fetiță de 12 ani din comuna Răstolița, jud. Mureș, a fost atacată de urs, în timp ce se afla într-o curte. Fetița a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Municipal Reghin, cu răni în zona hemitoracelui stâng, starea ei nefiind gravă.

    2016
    29 octombrie — Un tânăr, cetățean american, a fost atacat de urs, la Pietrele lui Solomon, o zonă de agrement de la marginea Brașovului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, tânărul, în vârstă de 20 de ani, avea o plagă mușcată la antebrațul stâng. El a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Brașov pentru investigații.
    25 iulie — Un cioban a fost atacat de un urs în zona Lacului Pietrele, din Masivul Retezat, jud. Hunedoara. Victima, în vârstă de 63 de ani, a suferit mai multe leziuni pe torace, spate și picioare, răni ce au impus preluarea sa de către salvamontiști și internarea în spital pentru îngrijiri medicale.
    14 iulie — Un bărbat a fost atacat de un urs pe strada Calcarului din cartierul brașovean Răcădău. Bărbatul, având vârsta în jur de 60 de ani, a suferit răni multiple, printre care o rană mai gravă la nivelului gâtului, leziuni și plăgi la nivelul capului, membrelor, toracelui. Ursul care a atacat, în urmă cu câteva zile, și un bărbat în vârstă de 64 de ani, care se afla în pădure la marginea cartierului brașovean Răcădău, a fost împușcat.
    1 iulie — O fetiță de 13 ani a fost rănită de un urs care ar fi încercat să sară peste cortul în care se afla minora și care era campat în zona Valea Cerbului, spre Gura Diham, jud. Prahova, ea având nevoie de îngrijiri medicale pentru că avea plăgi superficiale.
    29 iunie — Un bărbat din municipiul harghitean Toplița a suferit mai multe traumatisme și leziuni și a fost internat în spital, după ce fost atacat de un urs, atunci când se afla la cules de ciuperci.
    22 iunie — Un cioban în vârstă de 41 ani a fost atacat de un urs, în timp ce se afla la o stână de pe raza localității Dorolea din județul Bistrița-Năsăud, ciobanul fiind transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureș pentru a primi îngrijirile necesare. Bărbatul de 41 ani a fost preluat conștient, având o gambă sfâșiată și plăgi în zona toracelui cauzate de ghearele animalului, însă rănile nu au fost de natură să îi pună viața în pericol.
    28 mai — Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Brașov a fost atacat de un urs, în timp ce se afla în pădure, în zona Bunloc, de lângă Săcele. Tânărul atacat de urs a suferit mai multe plăgi la glezne, abdomen, torace, gât, dar a reușit să coboare până la baza muntelui, la telescaun și să ceară ajutor. A fost conștient și a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
    19 ianuarie — Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost rănit grav de un urs în pădurea satului băcăuan Camenca.

    2015
    30 august — Un băiat de 13 ani și un bărbat de 42 de ani au fost atacați și răniți de un urs, la o stână de la marginea județului Cluj.
    24 august — Un copil de 14 ani, care se afla la o stână de vite, a fost atacat de un urs. Copilul a fost internat la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu multiple plăgi mușcate.

    2014
    12 august — Un cioban a fost atacat de urs la o stână din zona lacului Zănoaga (2.010 m), în Masivul Retezat. Victima de 54 de ani, din localitatea Baru Mare, lucra la stâna din Zănoaga împreună cu alți doi ciobani. După atac, victima a reușit să ajungă la refugiul Salvamont Zănoaga, împreună cu un alt cioban de la stână. Salvamontiștii care se aflau de serviciu i-au acordat primul ajutor, iar bărbatul a fost stabilizat.
    28 ianuarie — Un bărbat a fost atacat de un urs, în timp ce se deplasa spre locuința sa din apropierea cabanei de la Padina. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. Starea sa nu a fost gravă, acesta suferind mai multe zgârieturi în urma atacului ursului.

    2013
    21 august — Un bărbat de 58 de ani din localitatea buzoiană Gura Teghii a ajuns la Spitalul județean de urgență Buzău în stare gravă, după ce a fost atacat de o ursoaică. Bărbatul a suferit politraumatisme la cap, brațe și torace.
    27 iulie — Un sibian în vârstă de 60 de ani, din comuna Porumbacu de Jos, a scăpat doar cu două răni, la piciorul stâng și mâna stângă, după ce a fost mușcat de un urs.
    3 iulie —Un bărbat de aproximativ 40 de ani, care se afla la cules de fructe de pădure în zona Pasului Tihuța din județul Bistrița-Năsăud, a fost atacat de un urs, însă a reușit să se salveze și să sune după ajutor. Bărbatul a fost preluat cu răni la coapsa superioară, în zona fesieră și în zona mâinilor.
    31 mai — O femeie din comuna Groșii Țibleșului a fost atacată de urs în timp ce culegea ciuperci într-o pădure din apropierea satului. Victima, de 66 de ani, a fost internată, la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare cu răni multiple pe corp, mâini, scalp și gât.
    21 aprilie — Doi ciobani au fost atacați de un urs în zona de nord a județului Harghita. Unul dintre ei a reușit să se salveze, iar al doilea a fost găsit mort de către echipele de polițiști, jandarmi și silvicultori, după câteva ore de căutări. Cele două victime, de 49 ani și 59 de ani, se aflau cu oile la păscut la aproximativ doi kilometri de comuna Bilbor.
    9 aprilie — Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost atacat de un urs în pădurea din zona localității Cavnic, în Munții Gutâiului, la o distanță de aproximativ 200-300 de metri de locuințe. Bărbatul a reușit să scape după ce i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit. Acesta a ajuns la spital având răni superficiale la braț și degete.”
    AGERPRES/(Documentare — Horia Plugaru, Cerasela Bădiță, editor: Irina Andreea Cristea)

    Aștept cu interes si nerabdare răspunsul celor de la „4 lăboaie”.

    • De la RTBF (radio-tv belgiană de limbă franceză), aflu că recent autoritățile belgiene au lichidat un urs (din cei zece pe care-i mai are țărișoara) care atacase un turist. În 2016, ministresa Pașca a întrebat câteva țări occidentale dacă nu vor urși de la noi, iar țările cu pricina au răspuns nu mersi, că, dacă strică vreun om sau vreo gospodărie, statul trebuie să dea despăgubiri de se usucă.

  8. Fragmentarium

    ,,Daca nu ne vom debarasa de aceasta noua cortina geopolitica si de aceasta noua sfera geopolitica, pentru a ne obtine libertatea de miscare in toate azimuturile, din care cresterile pe anumite directii pot compensa scaderile de pe altele, nu vom avea nicio sansa de imbunatatire.”

    Exact ! De aceea spun ca PSD este un partid condus de oameni slabi, cu eunuci (,,barbatii” din Kosem) pe post de lideri, la fel de domestic/benigni in raport cu Sistemul International (presc. SI) – folosesc termeni din fizica atat de draga mie – ca si, de exemplu, Victor Ponta, Traian Basescu, Yohannis, Orban, etc.
    Domnul Adrian Nastase ? Sa mai vedem ce va face in viitor…. 😉
    Daca introducem si prostia in SI, probabil ca vor fi doi concurenti – aspiranti la etalonul suprem: Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Vin puternic din urma Codrin Stefanescu si Ludovic Orban.
    De femeile din PNL nu mai spun nimic, ca se supara. Desi, nu ar trebui, cele din PSD nefiind cu nimic ma breze. (Z)
    In conditiile (internationale n.r.) actuale, dupa parerea mea, Romania nu are nevoie de un guvern parazitar, care nu poate face altceva decat ,,sa dea -steril – din aripi” in cusca ermetizata cu cheia in buzunarul Ambasadorului. Bani risipiti si stres in mediul de afaceri. In fond, daca ne amintim, Belgia a stat fara guvern luni de zile, fara niciun impact economic si social. (Z)
    Ma asteptam ca actualul guvern, presupunand, prin reducere la absurd, ca apartine realmente unui partid puternic si curajos, SA-SI ASUME legile justitiei in Parlament, cu riscul unei motiuni de cenzura. Nu asa a procedat triada Basescu-Tariceanu-Macovei in 2005 ? Deci ? Am avut un an de framantari si para-dezbateri. Ce facem acum ? O luam de la capat in Parlament, riscand blocajul, prin opozitia justitiarilor, Presedintelui si rezistentilor ? Ca sa nu mai amintesc de ,,rezistenta” Ambasadorului.
    Domnule Fragmentarium……vorba lunga….moarte sigura. Bla bla – uri de salon baroc, imbibat pana la saturatie cu parfum Dior. Dar, trebuie sa admit, avem nevoie si de bla bla – uri parfumate, care ne infrumuseteaza viata. (Z)

    1. Legile Justitiei
    2. Ambasador luat de guler si trimis acasa
    3. Renegociere a tratatelor de aderare/apartententa strategico-economice.

    FARA aceste conditii, ne pierdem timpul si ne irosim sperantele la televizor. NIMIC FUNDAMENTAL nu se va putea face. Doar ne jucam , in disperare dupa bani, cu taxele si impozitele. Atat poate face marea adunatura de semi-analfabeti stransi-ciorchine in jurul lui Liviu Dragnea. Sau se strang/se muta si in jurul lui Tudose ? Traim vedem….in fond, oamenii politici sunt intodeauna polarizati dupa interese, de cele mai multe ori, meschine.

  9. Pentru cei care „emit axiome” și urlă când li se pun cifrele în față:

    Evoluția salariului mediu brut lunar pe economie, conform Institutului Național de Statistica (INS)

    Noiembrie 2014: 2412 lei.
    Noiembrie 2015 (dupa Guvernul Ponta): 2659 lei.
    Noiembrie 2016 (dupa Guvernul Ciolos): 3005 lei.
    Iulie 2017 (în actuala guvernare PSD-ALDE): 3329 LEI.

    Deci în guvernarea Ponta, salariul a crescut intr-un an cu 247 lei.
    În guvernarea Ciolos, creșterea anuala a fost de 346 lei.
    În 7 LUNI de guvernare PSD-ALDE, salariul a crescut cu 324 lei, practic – cat INTR-UN AN de guvernare Ciolos.

    De ce spunem atunci ca progresul economiei „nu se vede în buzunarele românilor”?

    Sigur, cáțele vor sari imediat cu axioma „INS e sclavul PSD”! Accept acest lucru, cu condiția sa prezinte (ele, cáțele) alte CIFRE. Ce ZIC Realitatea, Dana Grecu, AB, ZV, etc., nu are nicio valoare.
    Adevărul se exprima prin CIFRE SI FAPTE, minciuna folosește doar VORBE.

    • La voi, la partid, brut, net, tot aia e. Cand n-ai carte, iei…decizii. Asta e regula in actualul PSD.
      Totusi, poate va spune cineva din CEX ca pe acest blog sunt prea putini teleormaneni cititori de statistici INS. Aici, lumea mai citeste si altceva. (Z)
      Dar daca ai sarcina sa combati, combate prietente, nu te abtine. Din pacate, realitatea nu prea asculta de propaganda. Nicaieri in lume.

      • Am avut dreptate cu tataia Z. În loc de cifre și fapte, se răspunde cu „Tu vorbești, un idiot de PSD-ist?” Asta pe blogul Dlui Năstase, cu preferințe politice bine cunoscute.
        E grea viata atunci când PSD Iași îți dă cu flit!

    • ,,Locomotivele” eventualelor majorari salariale – pe medie – sunt:
      1. Cresterile din sistemul privat (multinationale, in special)
      2. Cresterile salariilor elitei de paraziti care conduc primariile, sau au infestat toate institutiile statului, ocupand posturi de directori si directorasi – verigi intermediare redundante – cu dedicatie, posturi absolut inutile, remunerate cu 8-11.000 lei pe luna, marte si pamant. Desi, ei nu stiu sa faca nimic. Cum am mai spus, stiu bine despre ce vorbesc, dar prefer sa nu dau, inca, nume.

  10. Toata lumea l-a luat la misto pe Victor Viorel Ponta, pe motiv ca vrea sa construiasca, cu ajutorul chinezilor, reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Pe la nr.2 (partea clasica, de conducte de inalta presiune) am trecut si eu, candva, in viata mea. (Z)
    Ce argumente se invocau ? Ca Romania are capacitati excedentare de productie de energie electrica, ba mai si exportam energie pe la basarabeni.
    Ne furam caciulile, pur si simplu, ca pe timpul lui Ceausescu, ignorand realitatea, sau, de cele mai mult ori, habar neavand cu ce se manca productia de energie electrica. Ma refer si la jurnalisti si la analisti si, mai ales, la politicienii analfabeti ai Romaniei post-decembriste.
    In realitatea teoretica (daca se poate spune asa) , totul era sublim…PE HARTIE.
    In realitatea fizica, asazisele capacitati SUNT NEFUNCTIONALE. De ce ? Guvernele noastre ,,responsabile” nu au investit mai nimic in energie, basca, au lasat companiile de stat fara dividende si implicit fara planuri de investitii ! Bietii ingineri si muncitori specialisti din CTE-uri si/sau CET-uri, AU DESCOMPLETAT ECHIPAMENTE IMOBILIZATE (nefunctionabile) SI AU MONTAT COMPONENTELE RECUPERATE PE ALTELE. Dar, teoretic, cica avem capacitati. (Z)
    De aceea exista companii DE STAT care intarzie cu plata darilor, dar nu ele sunt vizate de ,,reformele” fiscale, ci tot amarastenii din IMM-uri care ISI PLATESC DATORIILE. Guvernul Tudose ne spune ca 15% din companii sunt rele platnice, dar nu ne spune care este ponderea COMPANIILOR DE STAT, pasuite de ANAF ! Asa isi justitica masurile inepte, tembele chiar, guvernul PSD actual.
    Si , nu in ultimul rand, de aceea avem SI VOM MAI AVEA pene de curent. Tot mai dese. Asa ne trebuie…daca minte nu e……vorbe la teve, e. (Z)

  11. ÎNCĂ UN TEST DE INTELIGENȚĂ

    Se dau mai jos câteva propoziții și fraze , atribuite fostului președinte Băsescu Traian. Depistați textele care nu îi aparțin . Depistați cui îi aparțin textele care nu-i aparțin lui Băsescu Traian și încercați să ghiciți cui îi aparțin de fapt. Dacă ați răspuns corect, luați un RUDOTEL… și străduiți-vă să vă gândiți la altceva…

    17 ianuarie, 2007, HOTNEWS.ro:
    Băsescu Traian : „Documentul nu este extrem de interesant, el, pur și simplu, pune o întrebare, după ce mă anunță că-mi trimite un raport făcut de Petromidia – dacă aș putea vorbi cu procurorii despre caz… Acest tip de parteneriat era inacceptabil pentru mine …Premierul a fost consecvent și în niciun caz nu a fost naiv …ulterior premierul l-a sunat pe procurorul general al României, a încercat să influențeze parlamentarii prin discursul din 8 noiembrie din Parlament în legătură cu Petromidia și a încercat același lucru și cu ministrul Justiției… prin întâlnirea de la Guvern cu un om de afaceri în același caz … Iată conținutul biletului : «Dragă Traiane, îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc… Dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?»…”

    27 noiembrie 2012, la B1 TV:
    Băsescu Traian :”El e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere, cum e Crin Antonescu bolnav de somn, omul ăsta e bolnav de minciună. E mitoman”

    27 noiembrie 2012, stire preluată pe site-ul ANTENA 3.ro:
    Băsescu Traian : „…când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic, «da, domnule preşedinte, da domnu’ preşedinte» şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau ajunge … se vede cu un microfon în faţă și vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos şi pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea îl fac mincinos şi pentru declaraţiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă şi spune «coabitez, am învăţat din lecţia verii, nu ştiu ce… », iar acasă face ce face”

    03 Ianuarie 2017, ROMANIA TV .ro
    Băsescu Traian: „Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.”

    05 iulie 2017, B1 TV.ro:
    Băsescu Traian :” Tolontan m-a supărat cel mai tare. Tolontan, un colaborator al doamnei Kovesi sută la sută, care îmi făca morală, cum vorbesc eu despre doamna Kovesi. Nu ți-e rușine, Tolontan? Intervenea Kovesi prin mesaje la procurori să te primească după ce s-a închis Gala Bute și tu ai ajutat-o să-l redeschidă. Nu figurezi măcar ca martor în dosarul Gala Bute, dar Kovesi intervenea la procurorul de caz ca Tolontan să fie ascultat că are multă înțelepciune de spus”

    19 septembrie 2017 2017 , ZIUA VECHE.ro :
    Băsescu Traian :„…Am semnat că (lacul Belina) o să meargă la Consiliul Județean, habar nu aveam că o să meargă la TelDrum. (…) În 2017, atunci am aflat că a fost trecut la o firmă de la Consiliul Județean. Cât am fost președinte am avut o condiție care trebuia să fie respectată, că nu trece niciodată de la stat la privat”

    25 octombrie 2017 , CAPITAL.ro
    Băsescu Traian :„…Un( ul) singur l-am văzut cu ochii mei și l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea!!! Și în timp ce se lupta pentru el însuși , sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi – niciodată! Că așa e Liviu – doar el contează!”

    27 octombrie 2017, EVZ.ro:
    Băsescu Traian :„…Cred că are nişte pierderi de memorie. Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, și la K2, și la T14. Diverse evenimente”

    27 octombrie 2017 ,TET.ro:
    Băsescu Traian :„…”Mizeriile astea cu «sistemul» vin de la omul care s-a întâlnit cu Kovesi şi Coldea, la tenis, la cafea, la pârlitul porcului, la pescuit, la lucruri care-i fac plăcere domnului Dragnea. Nu înţeleg de ce minte în public! Are un reflex de a minţi. Dacă-l întrebaţi «te cheamă Dragnea?», el o să răspundă «nu» şi dacă îi arătaţi buletinul, el spune «da, dar staţi că mă cheamă Dragnea, dar»… ”

    Întrebare suplimentară: Pe cine vrea să distrugă cetățeanul care nu e Băsescu Traian dar care vorbește exact ca el?

    a) Pe „Sistem” ( 5 puncte)
    b) Pe Dragnea Liviu ( 15 puncte)
    c) Pe CIUMA ROȘIE, PSD-ul ( 1200 de puncte)

    După ce ați luat RUDOTELUʹ , sper să fiți suficient de relaxați mental , pentru a nu mai simți nevoia să răspundeți și la întrebarea suplimentară .

  12. PSD = PNL= PMP = USR = Aceeasi mizerie !

    PSD-ul se mai face inca o data de kkt la Deva , unde in alegerile de maine pentru functia vacanta de primar au ales ca si candidat pe fostul candidat al PNL-ului de acum 2 ani , care a pierdut alegerile fiind exclus din PNL si care in urma cu 2 ani spunea de PSD ca sunt mafioti si borfasi …

  13. E ,,, dragele si dragii Bizonului

    mare lucru e sa fii teleptual fin si rafinat! Paunescu si versuri, legile ce fura antzartz pe cand dalbi erau nametii si bunicile fete , mai literaturizam si filozofam ca blestemul saraciei coloniale nu poate fi dezlegat si alte cele in timp ce stam langa apa Vavilonului si uitam ce zise, cu glas muieratic, o pasăre măiastră
    Mâncați, beți și vă veseliți, dar BRUA nici nu gândiți! da peste catiova anisori i sa mai fie un motov sa ne olicăim „Ou sont les neiges d’antan?” si iar vom fizloza despre mioritism pasivitate si vom recita poezele uitand ca Hic Rhodos …. ca boi e intelectuali … si iar ne-ma alege Autant en emporte ly vens..

  14. Băsescu, clonat?… Doamne, ferește!
    2 noiembrie 2017 Ioan Vistea
    Sătul – în sensul de îndestulat – de cîți „purici“ a făcut în politică, cu vizibile, insistente și repetate mîncărimi de piele și limbă, acoperind, cu tupeul și flecăreala, deceniile de matrapazlîcuri și fapte penale pentru care justiția română, ea însăși aflată în mare suferință, nu e în stare să le găsească leac, Traian Băsescu ar cam vrea să predea ștafeta la șefia PMP. Ar cam vrea și nu prea! Motiv pentru care tot amînă anunțul din paginile de mică publicitate, care ar trebui să sune cam așa: „Partid-balama caut șperaclu!“.

    Chiar dacă a postulat enunțul amenințător, apt să dea fiori: „O să caut unul ca mine!“, sugerînd o posibilă clonă a sa în fruntea partidului, în sinea lui, Băsescu e conștient că nici cei mai abili, mai profesioniști și mai bine dotați geneticieni n-ar fi în stare să reproducă, într-un alt exemplar, caracteristicile ticăloșiei pure înscrise în ADN-ul originalului. De unde și ezitarea și jocul de glezne, cu care ține treze urechile și ochii acelor canale media care mai dau vreun ban și importanță efortului său neobosit de a ne aminti că există, odată cu certitudinea că ipocrizia și bădărănia îi sînt mereu treze, în funcțiune, la locul lor.

    Oricum, chestiunea cu clona lui Băsescu rămîne gluma cea mai sinistră auzită vreodată în spațiul mediatic carpato-danubiano-pontic, chiar dacă e drapată, în paginile Cotidianului, în simbolistica unui reușit, pe cît de speculativ, demers jurnalistic.

    Dar și așa, presupunînd că o asemenea clonă ar putea exista astăzi, ar constata foarte repede că multe din „obiectivele“ caracterului mizer și-al setei de parvenire cu care ar fi investită s-ar dovedi caduce, inoperabile.

    Flota României? Ia-o de unde nu-i! A dispărut din avuția națională prin ingineriile financiare ale originalului, pentru a apărea, cu alți proprietari și alte pavilioane pe alte meleaguri, asemenea vasului din experimentul Philadelphia. Din trecutul de navigator cu îndeletniciri și acoperire securistă, copia ar moșteni doar amintirea afacerilor și isprăvilor marinărești, iar șmecheria și iuțeala de mînă de incendiator, moștenite, ar aștepta, în adormire, prilejul altor oportunități și grozăvii, de felul peripețiilor vechiului traficant de arme, încălcînd embargoul sub protecția rațiunilor de stat național-comunist.

    Adevărul este că, ideea clonării lui Băsescu, și de-ar fi posibilă, ar reprezenta un mare deranj, o mare povară psihică și o uriașă provocare pentru lumea științifică, peste capacitățile ei. Da, pentru că setei de putere și înclinațiilor machiavelice cu care a acces în fruntea bucatelor în statul român ar trebui să-i corespundă și clonarea oamenilor de paie din preajma clonei Băsescu, care să se lase fie țepuiți, fie șantajați, reproducînd lipsa caracterului și-a onoarei, lașitățile și tentația căpătuielii ale unei întregi galerii de clonați, pe numele lor Stolojan, Udrea, Cocoș, Videanu, Blaga, Berceanu, Boc ori Daniel Moldoveanu.

    Apoi, ar trebui clonați cărătorii la Cotroceni ai sacilor cu bani din afacerea ALRO, „necunoscutul“ Cășuneanu, partenerul spălării de bani, Popoviciu, darnicul antreprenor imobiliar și „beneficiarul“ vînzărilor anterioare ale odraslei notărițe, dar și fratele Mircea, cu care clona va trebui să împartă purcoiul de bani rezultați din lăcomia și premeditarea cu care ar trage pe sfoară naivitățile altui clan țigănesc.

    Pentru ca visul urît al perpetuării regimului Băsescu, cel din mintea împătimită în rele a titularului, să capete substanță, ar trebui clonate, deopotrivă, și cozile de topor: Coldea, Maior și Kovesi, Oprea, Opriș și Livia Stanciu, alături de puzderia de complici slugarnici din judecătorii și parchete, precum și conclavul conspirativ al serviciilor secrete, inclusiv militare și de telecomunicații speciale, care au pus și ar mai pune la cale măsluirea alegerilor și deturnarea voinței populare, odată cu instaurarea statului paralel, mafiot, din zilele noastre.

    Cît despre intelectualii lui Băsescu și lipsa de rușine cu care l-au adulat și i-au cîntat în strune, glorificându-i abilitățile de șmenar și mardeiaș, păsîndu-le prea puțin spre deloc că susțin, încurajează, aplaudă ori asmut pornirile grobiene ale unui impostor, în schimbul sinecurilor, aceștia oricum se divid ca rîmele, se clonează singuri, se pliază și se repliază sub formă de preș la picioarele și cheremul oricărui regim.

    Oricît de mult ar părea că imaginația, cu vădite corespondențe în realitate, începe să zburde și tinde să îngroașe prea de tot gluma, ideea clonării lui Băsescu și-a găștii sale chiar trebuie să rămînă o glumă și-atît, oricît de sinistră ar părea, dar și un avertisment și o punere în gardă că istoria, cu accidentele ei cu tot, cum e accidentul Băsescu, se poate repeta.

    Blestemul existenței originalului, încă resimțit ca o lungă și nemeritată penitență, e și-așa prea destul pentru țară și societatea românească pentru a nu încerca să ne scuturăm, ca după un coșmar, de toate consecințele răului produs de el, pentru a șterge, oricît ar fi de greu, urmele trecerii sale nefericite prin viețile noastre.

    Poate că începutul și primul semn al însănătoșirii societății românești, la toate nivelele, va fi ziua în care, complicii săi, aflați la vedere sau în umbră, odată dispăruți prin voință politică, după atîtea și-atîtea soluții de N.U.P., date în disprețul nevoii de dreptate, îl vom vedea pe Băsescu neclonat, ne-mbălsămat, acolo unde îi este locul: pur și simplu, în zeghe, la ZDUP!

    • Un adevărat rechizitoriu , din care cu uimire observi că justiţia românească ( vorba vine, că-i a lor şi asta, cumpărată tot pe nimic!) n-a putut scoate nici un capăt de acuzare, un asemenea mafiot interlop beneficiind în continuare de onorurile unui şef de stat şi nu de privilegiile de care se bucură „capii” prin închisorile unde-şi ispăşesc, în sfârşit, pedepsele ! :mrgreen:
      E prea de tot ! Prea mare bătaie de joc şi americanii, ţinându-l mai departe în braţe se umplu şi ei de rahat, din cap până-n picioare ! Pentru că individul ăsta murdăreşte tot cu ce vine în contact şi otrăveşte vieţile românilor cum otrăveau alţii fântânile pentru a distruge un neam !
      Cât timp un asemenea personaj este prosper şi liber, în urma (in)acţiunilor concertate ale cozilor de topor româneşti şi ale stăpânilor lor străini, nici România nu se va face bine, dar nici străinii nu vor putea să mai fie luaţi exemple de corectitudine . Poate doar politică – o mare ţeapă internaţionalistă ! Spune-mi cu cine te împrieteneşti, ca să-ţi spun cine eşti ! Se aude Frau Merkel şi Unchiule Sam ?!
      P.S.

      Şi din păcate se pare că s-a găsit şi clona perfectă pentru Băsescu : Klaus Johannis ! Care s-ar putea să-l şi întreacă, dacă mai prinde un mandat !

      • Speram să postați și o explicație privind eliminarea din listă a monicăi macovei. Îmi place că, totuși, după ce oarece ezitări ați completat corect lista cu americanii! Totuși, observ eu, nici chiar toți americanii l-au ținut și-l țin în brațe. Eu sunt de părere că-i băsescu și-a făcut plinul lăsând să se manifeste, în România, nestingherită aripa evreilor americani ce se află în spatele trioului Soros, Clinton el și Clinton ea. Și Trump are evrei în echipa sa, dar, se pare, mai puțin influienți, sau, cine știe, au fost plantați acolo ca să acționeze în caz de nevoie – vom vedea!
        Sincer, eu mă consolez cu ideea că băsescu, scorpion, se va juca cu ei până când adevărul va fi devoalat mai mult din greșeală, dar îl vom afla!

  15. __De_Retinut_~…si doar_0_Concluzie_Partiala~____~…cuantificind si adunind toate semnalele ce vin si dintr-o parte si din alta ajungi la concluzia ca ceea ce se intimpla in prezent in tara noastra din p.v. economic-social_si_ett si avindui la butoanele puterii pe actualii guvernanti de fapt avind_UL pe Liviu Dragnea ca el-Lidero’_Suprem~si~UNIC__..poti sa iti dai sema si singur si fara sa ai o expertiza in domeniul fiscal sau economic sau fara sa fii antreprenor ca lucrurile nu merg deloc in directia cea buna,..ca pare-se ca avem de a face cu o noua guvernare de tip Vacaroiu dar adaptata la alte timpuri si vremuri__NoI..ca pina si Antena 3 port-stindardul si porta vocea_LOR cea mai..nici nu stiu cum sa ii mai spun !!…incepe cite putin, cite putin sa spuna ca pe vremea lui Basescu si Ponta impreuna fiind si coabitind a fost mult mai bine pt. tara si economie_!~..Un bine de tip mioritic desigur dar mai bine fata de cum se vrea a fi prezentul, cel care urmeaza__!…O sa ma abtin de a face predictii dar pot spune ca dupa 2020 cind noul guvern se va instala, indifernt de culoarea lui politica, prima sa prioritate va fi aceea de a repara_( si va dur[E]a_)_ce urmeaza sa faca in prezent Dragnea_et_Baronii si Clientelele sale Politico-Economice care il sustin neconditonat stind ca don’ Liviio e o persona de nadejde si pe care se pot baza oricind si la orice ora sau ceas de zi, comparativ cu VV Ponta__!!…Guvernarea Basescu-Ponta nu a fost una de succes deplin, asta o spun economistii si cunoscatorii in domeniu dar a fost cu muUult mai performanta fata de ceea ce se prefigureaza acum la orizont__,…Dupa ce si-a dat demisia dupa accidentul ala nefericit sau speculat si sa lansat in spatiul public tot felul de teorii si ipoteze privind cauza sau cauzele adevarate legate de aceasta demisie_, unele chiar de tip conspirationist_~..teoria mea insa a fost aceea ca facind acest pas inapoi PSD-ul se dezicea de tot si de toate, oamenii mai uita, si lasind astfel puterea in sarcina mult laudatilor tehnocrati a lui Iohannis care mare lucru nu au facut___!!…iar PSD a iesit cistigator cu brio la alegeri_din acesta inteligenta miscare_,..si Perfect-Adevarat~__~.., insa ingalabilul si PRAGMATICUL in acelasi timp_=_Traian Basescu a spus ca adevarata cauza sau principalul vinovat ce a dus al demisia de facto a lui v. PONTA a fost nimeni altul decit ~domn’ Liviio Dragneea~…si din ceea ce vedem ca se intimpla cu tara per ansamblu EI, ne place nu place trebuie sa ii dam ca de obicei de altfel, dreptate lu’ T. Basescu cel ~”genial”~….Fapt recunoscut direct sau indirect si pe zi ce trece si de cei mai vehementi contestatari ai sai..respectiv cei de la Antena_3~..si iti dai astfel seama ca Victor Viorel a fost dat jos nu de evenimentul „Colectiv” ci de Maaa~AreA_Baronime si Clientela_Politica_nesatisfacuta decit doar partial adica undeva in proportie de 30-40 %, restul fiind alocat pt. dezvoltarea tarii cea ce nu a convenit_LOR___!…..cam asa ar arata o prima sinteza a evenimentelor din cele prime’_10 luni de governare_Liviio_Dragnea_et_Baronii~LUI fideli__…

  16. N-am mai fost de mult pe blog şi poate că acest subiect a fost între timp dezbătut, dar mi se pare cunoscută această demolare furibundă, nebunească a unui guvern doar pentru că în realitate se face „vinovat” de trei decizii mai importante :
    – creşterea pensiilor şi salariilor românilor şi în principal al salariului minim pe economie ;
    -elaborarea unor legi fiscale care să oprească hemoragia externării profiturilor marilor companii înainte de impozitare şi
    – smulgerea justiţiei din mâna statului paralel ( româno-străinez) !
    Să le luăm pe rând :
    Creşterea în orice fel a nivelului de trai a românilor cauzează frisoane celor care ne vor săraci şi îndobitociţi, sursă de specialişti, sau mână de lucru ieftină pentru export ! În plus odată mărit salariul minim la stat e de la sine înţeles că şi burjuiul capitalist trebuie să umble la teşcherea ! Şi asta-i înebuneşte pur şi simplu pe stăpânii actualului stat paralel ce se vrea adus cu orice preţ la guvernare pentru a opri catastrofa : auzi la ei, să trăiască şi românii un pic mai bine ?!
    Şi atunci cum să fii de acord cu legile unui Parlament ales democratic ( puterea mulţimii) şi să nu scoţi din joben diferite arătări ¤rezistente la „tot ce-i românesc şi nu piere” când vor ei !
    Atacul acesta concertat, dezlînţuit la adresa acestui guvern, de fapt a acestei democraţii prinde şi un moment prielnic, când jivina sorosistă aruncă în disperare fonduri uriaşe pentru a-şi menţine influenţa nefastă asupra societăţii româneşti, astfel că pe zi ce trece mai cade sub greutatea sacului cu dolari, câte-un trust, sau câte-o conştiinţă gazetărească în năvodul întins ! !
    Şi serios vorbind, cine urmăreşte hărmălaia asta dezlănţuită asupra bietului Guvern, dar mai ales asupra celor două partide de la guvernare şi a liderilor lor, în ciuda faptului că pentru prima dată veniturile cresc, cît de puţin inteligent fiind nu poate să nu-şi dea seama că se întâmplă ceva complet anapoda ! Mai ales că, la ordin, au început scunpirile ! Nici nu era greu, deoarece nimic din ce înseamnă petrol, gaze, energie, sau bănci nu mai este al nostru, nu depinde de guvernul României, iar hulpavii capitalişti ( o spune Marx, unul de-al lor 😉 ! ) lezaţi de îndrăzneala acestei guvernări de a-i atinge la portofele acest fapt i-a înnebunit ! Şi cum au şi reţelele lui Soroş de partea lor, iată ce imagine apocaliptică au creat asupra României, de zici că în următoarele ore, după ce-i arestează pe cei din Catalonia, vin la rând cei din România ! E prea de tot, Domnilor ! Abuzaţi prea mult de răbdarea românilor şi degeaba-i scoateţi din manuale pe Eminescu, Blaga sau Coşbuc ! Chiar fără îndemnurile lor, abuzurile şi impertinenţa voastră duc inevitabil la aceleaşi stări de spirit !
    Şi este ştiut că nişte cauze asemănătoare nu pot duce decât la aceleaşi efecte !
    P.S.
    Chiar n-are nimeni curajul să dezbată în Parlament legalitatea activităţii unei agenturi precum cea a lui Soroş ?! Mai ales că este alungat de peste tot ( SUA, Ungaria,Cehia, Slovenia, Polonia, Marea Britanie, ba chiar şi din Israel) şi dovedit ca un afacerist fără scrupule, care lăsat liber provoacă adevărate catastrofe naţionale !

  17. Din pacate chiar si acest subiect este despre putere, cine controleaza pe cine. Probabil nu exista Justitiei ci doar visul despre Justitie.

    Ma uit la cit de distructiva e puterea banului, a celui care imparte. Weinstein, un porc cu bani ca toti parvenitii inaintea lui si ca cei care or sa urmeze, a abuzat cite actrite atrase de mirajul Hollywoodian. Kevin Spacey, o mare dezamagire pentru mine, dar citi altii odata ajunsi sus se simt intangibili, pentru ca ei cred ca sunt o alta specie, super-specia 1% care se foloseste de sub-specia 99%. Nu cred ca am invatat nimic din trecut. Nu stiu de cit timp avem nevoie sa invatam, cind iarasi vad aceleasi fantome ale trecutului, radicalizatii, fie ei crestini Vs. musulmani, patriotii vs. diaspora, nationalistii vs. globalistii. E destul de trist sa ii vezi si pe aici slavind o religie dar folosindu-se de aceleasi „arme” ca si dusmanii lor. Si zic ca istoria speciei a fost poate prea scurta ca sa invatam ceva despre noi insine, despre umanitate, indiferent de religii, tari sau clasa. E gata vreunul sa renunte la tara, la religie, la clasa la schimb pentru iubire, pace si armonie cu mediul inconjurator si universul? Putem toti sa renuntam la ce ne dezbina? Au incercat citiva, sihastri, cei care isi reneaga patria, cei care renunta la religie, dar sunt prea putini si far liberftate autentica, Vor veni intodeauna dupa ei politicienii, cruciatii, politia, razboaiele si fundamentalistii sa ii inrileze pentru cauzele lor, sa ii faca pe ei mai puternici. Toti suntem in slujba unora sus de tot, suntem inca sclavi pe plantatiile lor si trudim in timp ce ascultam propaganda despre drepatete, justitie, libertate si democratie. Nu exista democratie in socialism si nici in capitalism. Suntem cu totii captivi ai acestei realitati pictate in roz, fie de socialisti fie de capitalisti.

  18. Să vedem, deci: salariatul are 1000 de lei salariu. Patronul virează în numele salariatului (sau ar trebui să-i vireze, fiindcă nu toți patronii o fac) 20 de lei contribuție la C.A.S.S. Guvernul propune ca patronul să-i dea salariatului 20 de lei pe care SALARIATUL să-i trimită la C.A.S.S.
    Unde e problema? Patronul nu pierde, fiindcă el oricum dădea 20 de lei la C.A.S.S. Salariatul nu pierde fiindcă primește 20 de lei de la patron pe care-i dă la C.A.S.S.
    Dacă-i dă salariatul, cei 20 de lei ajung SIGUR la C.A.S.S. Patronul îi dă sau nu-i dă.
    Au fost situații în care patronul i-a zis salariatului că i-a virat banii la C.A.S.S, dar n-a făcut-o, iar, când salariatul s-a dus la medic, acesta i-a spus: pardon! nu ești asigurat.

  19. Să vedem, deci: TVA trebuie virat la Buget imediat ce-l încasezi. Unii îl țin cu lunile, îl folosesc și îl virează odată cu impozitul. De ce să nu fii obligat să trimiți TVA imediat la Buget, dacă nu ești corect? De la Buget se dau banii pentru școli, unitățile sanitare, Justiție, Poliție, SMURD, muzee…, de care beneficiezi tu și copiii tăi.

  20. Manipulatorii si falsii sustinatori ai miscarii “Rezist”: Slabi in drept si tari in gura, plagiatori si uzurpatori. Vor fi Iohannis si Klemm dati in judecata?

    Fenomenul de “amnezie” politicianista sau de fals prin “omisiune” – cam in aceasta zona blanda sau eufemistica inteleg ca il incadreaza, cu indulgenta, Adrian Nastase –, din cazul legilor independentei justitiei, este, dupa parerea mea, unul mult mai grav si mai revoltator, de plagiat si uzurpare. Pentru a limpezi sensurile a ceea ce vreau sa denunt, sa ne reamintim ca a plagia inseamna a fura ideile sau orice alte merite originale ale cuiva si a le prezenta ca fiind ale tale, iar a uzurpa semnifica însușirea frauduloasa a unui drept, a unei calitati, a unei pozitii.
    Pentru a va pune intr-o si mai mare cunostinta de cauza, mai reactualizez doua chestiuni.
    Prima, miscarea “Rezist”, care este legitima si necesara, s-a nascut ca o reactie publica de aparare a legilor privind independenta justitiei, fata de incercarile de a le modifica. Aceste tentative vin din partea criptocomunistilor si criptosecuristilor, care, obisnuiti sa traiasca mereu la sanul puterii, s-au refugiat in PSD, dupa caderea regimului PDL. A doua, cine s-a folosit de justitie pentru reprimarea sau instigarea la reprimare a adversarilor politici, nu are cum sa-si revendice, in nicio situatie si sub niciun motiv, calitatea de aparator al independentei justitiei. Cei care se dedau la o astfel de impostura exhala un tupeu maxim (chutzpah!). Ei bine, acest fapt reprobabil chiar s-a intamplat si continua sa se intample. Demagogi si farisei politici si diplomatici, abuzand de inaltele lor pozitii oficiale, au confiscat miscarea publica “Rezist” si au inhamat-o, insidios, la carul unor interese de clica. “Rezistentii” habar nu au ca sunt manipulati si deturnati exact in serviciul celor care, folosindu-se de reteaua statului paralel, incalca in mod sistematic independenta justitiei, de care se folosesc pentru atingerea unor scopuri politice personale sau de grup organizat, care lezeaza democratia si statul de drept. Adevaratul conflict este, prin urmare, intre “rezistentii” de buna credinta, care nu vor sa fim “o natie de hoti” si/sau “o natiune furata”, pe de o parte, si, de cealalta parte, “retelistii” sau “paralelii” oculti, angrenati in retele infractionale transnationale, care jefuiesc patrimoniile popoarelor si statelor nationale (cum a avertizat, recent, si procurorul general francez).
    In principal, este vorba, dupa cum multi si-au dat de mult timp seama, de presedintele Klaus Iohannis si de ambasadorul american Hans Klemm. Aceste personaje sunt, de fapt, niste ilustri ignoranti in drept, care pozeaza cu nerusinare ca “aparatori” ai legilor independentei justitiei, ca si cand initierea si adoptarea acestora li s-ar datora lor. In spiritul adevarului istoric si al unei minima moralia, este nevoie de o grabnica reparatie de memorie, pentru a reface si recunoaste public drepturile intangibile, de autor si de merit, pentru initierea si adoptarea legilor independentei justitiei. Legile in cauza – legea 303/2004 privind statutul inamovibil si independent al judecatorilor si procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciara si garantarea independentei justitiei, legea 317/2004 privind CSM, garantul independentei justitiei – au fost initiate si adoptate in timpul Guvernului Adrian Nastase (2001 – 2004). Cei care, prin “amnezie” si “omisiune”, plagiaza si uzurpeaza meritul pentru legile independentei justitiei, trebuie sa se opreasca. Ei trebuie adusi in judecata instantei opiniei publice.

  21. Protestatarii n-au treabă cu Justiția. Ei sunt doar anti-PSD-ALDE. De aceea nici n-au băgat de seamă că susțin legile „regimului Năstase”, manifestându-și teama ca Justiția să nu se întoarcă la „regimul Năstase”.
    Dacă propunerile de modificare actuale ar fi fost făcute de orice alt partid în afară de PSD-ALDE, protestatarii n-ar mai fi protestatari.

  22. Care e problema creșterii economiei și datorită consumului?
    Dacă oamenii au bani să cumpere, firmele produc mai mult ca să satisfacă cererea, deci prosperă, își cresc numărul de angajați, cresc salariile…
    Mai întâi e cererea și apoi vine oferta. Nu fac întâi producție mare și pe urmă aștept cumpărători.
    N-am probleme cu cine guvernează. Poate să guverneze și USR, și PMP…Mă interesează să-mi pot permite lucrurile esențiale, ca să duc o viață civilizată.

Lasă un răspuns