4 gânduri despre “Adrian Păunescu (4) „Rugă pentru părinti”

  1. Poetul meu de suflet…Poetul tineretii mele…. Si acum dupa ce ne-a parasit continua sa-mi aline sufletul prin versurile domniei sale!

  2. Fragmentarium
    Cresterea economica, exprimata in procente, este irelevanta. Ea nu se poate duce, oricum, in crestere a veniturilor populatiei, daca este o crestere bazata pe consum. Daca se intampla asa, se majoreaza datoria natiunii si se amplifica riscul de deficit bugetar peste limitele preconizate.
    Crestere economica sanatoasa se face odata cu stimularea investitiilor si implementarea initiativelor cu caracter productiv si/sau inovator. In Romania, din pacate, scad investiiile , iar euroii de la Bruxelles vin doar in Agricultura (unde fiermierii au cam invatat ce au de facut – suprafete declarate, nr.capete ovine/bovine, etc.).
    Nu se poate spera la crestere investitionala, daca administratia se joaca iresponsabil cu Codul Fiscal, generand impredictibilitate in sfera decizionala si un sentiment de nesiguranta pentru mediul de afaceri.
    La inceputul anului viitor, in loc sa se concentreze pe planuri de afaceri, mediul privat ar putea fi obligat sa renegocieze peste 5 milioane de contracte de munca individuale (!) – pornind de la salariul minim adaptat de 1900 lei brut.
    Iata cum se poate pierde si timpul si sansa de crestere a Romaniei, pe baze sustenabile.
    Guvernul PSD , condus de Tudose (cel mai slab premier din istoria Romaniei) dovedeste ca habar nu are de nimic. Doar aroganta predomina, frizand absurdul, comic, uneori, daca nu ar fi de plans. Asa se intampla cand incropesti un guvern din ,,masteranzi” pe branza cu smantana, detinatori de diplome dupa o luna – doua – trei de vacante prin statiuni turistice gazde a tot felul de cursuri de doi lei. De fapt, politicienii nostri sunt, in genere, bugetari prin definitie, ei nu cunosc ce e aceea economie de piata, din moment ce familiile, sau interpusii lor, primesc lucrari de la stat fara concurență. (Z).
    Dar mai presus de Tudose, vinovatul principal este Liviu Dragnea. Nimic nu se va schimba in bine daca acest om se mentine in fruntea celui mai important (in teorie) partid politic din Romania.
    ps
    CARE cresteri de venituri ? Tudose, Dragnea, Olguta, Carmen Dan, Misa, chiar ne cred pe toti tâmpiți ?
    Oamenii au inteles ca, in cel mai bun caz, prin transferul de obligatii față de stat (de la angajator la angajat), salariile nete se vor majora cu cel mult 3-4%. Repet, in cazul cel mai fericit. De aceea sindicatele reactioneaza. Nu li s-a spus ca cei 25% in plus, promisi prin campanii, se adauga la brut, nu la net. Este cea mai mare escrocherie politico – guvernamentala din 1989 incoace,
    Foarte corect va incheiati expozeulȘ
    AVEM NEVOIE DE NORMALITATE FISCALA. Ce inseamna asta ? Sa te concentrezi pe stimulare, nu pe improvizatii, doar de dragul de a aduce cat mai multi bani la stat. NORMALITATEA FISCALA ESTE INDISOLUBIL LEGATA DE STABILITATE SI PREDICTIBILITATE FISCALA.

  3. Nu știu cum își va comemora societatea românească POETUL… peste două zile vor fi, probabil, câteva transmisiuni ipocrite de la poarta cimitirului , apoi redactorii ne vor informa care mai este „mersul” procesului de împărțire a averii, cum mai merge cu număratul lingurițelor și cu inventariatul fețelor de masă, vor pune, pe fundalul relatării, o muzică tristă care merge bine la popor, vor adăuga flash-uri din perioada CENACLULUI, apoi imagini cu soția, cu copiii, iar finalul va fi „SCANDAL PE AVEREA LUI ADRIAN PĂUNESCU”. De aceea, ceea ce faceți, domnule profesor și domnule Prim-ministru, de câteva zile, aducând în memoria publicului ceea ce cu adevărat a lăsat „…drept bunuri după moarte” Adrian Păunescu, adică NUMELE LUI ADUNAT PE O CARTE , precum și dantelăria scrisului său de mână, caligrafie de om care nu avea niciodată răbdare, ci o lua înaintea viitorului, pe care-l considera prea lent, este, cred, exact acel tip de omagiu potrivit pentru el. Așa, CA DE LA ADRIAN LA ADRIAN…

Lasă un răspuns