FET

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Centrul de Cercetare organizează miercuri, 1 Noiembrie 2017, începând cu ora 16:30, lansarea volumului: „Întoarcerea la românism”.

Autor: Nicolae MELINESCU

Cu alocuțiuni din partea:

Acad. Răzvan THEODORESCU
Acad. Gheorghe PĂUN
Ambasador Neagu UDROIU
Ambasador Constantin VLAD
Nicolae MELINESCU (autor)

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

Lansarea va fi urmată de un recital de pian din partea domului Gabriel GÎȚAN.

Cartea cuprinde o serie de dialoguri cu oameni politici si oameni de cultură.

Evenimentul este organizat cu sprijinul AZALIS GAZ și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.
Vă așteptăm!

6 gânduri despre “FET

  1. La mulți ani, Marei Doamne a baletului românesc!. Dânsa și regretata Irinel Liciu păreau din altă Lume, atunci când dansau.

    Radu Humor:
    ,, … de ce intelectualii noștri au prins atâta ură față de Adrian Năstase”?.
    Nu trebuie să facem nicio analiză sau să privim în profunzime atitudinile intelectualilor ( mai corect a unor intelectuali). Răspunsul este foarte simplu: este vorba de ,, pseudo”-elita intelectuală, care, ca orice ,, pseudo” nu suportă pe cei mai inteligenți, deștepți decât ei, De ce acești ,, pseudo” l-au acceptat pe Băsescu?. Pentru că era ca ei, un ,, pseudo”!.

    Zev
    Omul în centrul Universului era concepția umanismului renascentist și avea cu totul o altă conotație, pe care unii o interpretează de pe pozițiile ateismului. La iluminiști, omul -separat absurd de suflet (Hobbes, Descartes) -este omul-mecanic, care acționează conform principiilor mecanice, deși el este înzestrat cu rațiune.Însă, în ciuda ateilor, iluminiștii ( în majoritatea lor) dădeau demnitate ființei umane, tocmai prin faptul că era nu numai ultima și cea mai reușită întruchipare a Creției, ci și suma ordonată a tuturor componentelor ei. Nu am scris acestea pentru dumneavoastră, ci pentru acei care cred că sunt atât de puternici, încât pot trăi fără Dumnezeu!. Se vor convinge când vor ajunge Dincolo.

    Amalia
    De ce ,,dimocrații” sunt deranjați de Xi și nu Merkel, mai corect zis de electoratul chinez și nu de cel german?. Pentru că Xi înseamnă Orient, iar Merkel înseamnă Occident. Nu dă bine! Între comunism și nazism, se pare că ,,dimocrații” aleg nazismul.

    Despre vaccinări:
    Mă întreb, de ce înainte de anul 1989, nimeni nu protesta împotriva vaccinării? Nu din cauza că nu aveam libertatea de a aleage, ci pentru că atunci oamenii conștientizau pericolul unei epidemii. Dacă un bebeluș poate să hotărească singur dacă acceptă să fie sau nu vaccinat, atunci și un nebun poate hotărî, dacă va fi sau nu închis într-un ospiciu ( aplicăm principiul similarității sau al reducerii la absurd, căci oricum altcineva hotărăște pentru bebeluș-părinții lui sau altcineva hotărăște pentru nebun-rudele cele mai apropiate. Și așa ne jucăm noi cu principiile logice, cu mesaje trimise pe Internet, cu adunarea de semnături, cu păreri pro și contra. Trăim într-o lume absurdă, determinată de inconștiența celor care au construit-o).

    Preafericitul Patriarh Daniel
    Eu i-am înțeles mesajul nespus, prin adunarea mai marilor Bisericii Ortodoxe, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Dumitru.

    • ,,Omul este pentru iluminişti o fiinţã perfectibilã al cãrei drum cãtre progres este deschis atunci când acceptã sã fie luminat de raţiune. Cunoaşterea umanã nu are limite.”
      O parte dintre ganditorii iluministi l-au exculs, cu totul, pe Dumnezeu (devenind atei) din ecuatia facerii si devenirii, altii, considerau ca Dumnezeu doar a creat o lume relativ haotica (cu legi primordiale ce puteau fi imbunatatite – rolul sau in Univers luand sfarsit la acel moment), pe care, Omul, cu ratiunea sa, avea dreptul si obligatia sa o ordoneze si sa o perfectioneze. Practic, Omul, prin similitudine cu Prometeu, devine o entitate suprema cu libertate absoluta in viziunea iluministilor, complet independenta de orice alta forta din Univers.
      ps
      Daca n-as vedea atata risipa de resurse si atatea miliarde cheltuite pe arme, poate i-as crede, pe distinsii filosofi iluministi (Voltaire, Diderot, Descartes – limitat doar la teoria ratiunii pure, alti ganditori fiind implicati in sferele sociala si politica, etc).
      (Z)

    • Despre cei care „cred că pot trai fără Dumnezeu” – de ce va feriți de nume? Dacă vă referiți la mine, ziceți aşa. Trag concluzia că unii ar putea intelege asta din disputa mea cu ZeV.

  2. „ SELECTAȚI SĂ NE CONDUCĂ”

    MOTTO 1 :„O VRABIE pe-o rămurea/ Ce pana mea, ce pana mea…/ Ce-i pasă lumii dimprejur/ Că sunt un formator obscur …”

    MOTTO 2: „În urmă cu un an comentam că, în loc de a se concentra pe readucerea acasă a celor plecați în Occident, unde oamenii și-au făcut deja un rost, România ar avea nevoie de un plan de atragere a forței de muncă din alte părți, mai slab dezvoltate economic. Din perspectiva unei distribuții uniforme a efortului economic, institutul de cercetare economică DIW din Berlin arată că România ar trebui să accepte o creștere cu peste 450% a numărului de azilanți. De la recensământ încoace, ne plângem că România se depopulează, că am pierdut 1,5 milioane de locuitori; în egală măsură, știm că marea provocare demografică a următorilor ani este sustenabilitatea sistemului public de pensii, dincolo de 2030. Logic ar fi să ne dorim să atragem nu 1.700, cum am transmis noi, oficial, sau 6.300, cum ne zice Comisia Europeană, nici 35.000, cum ne spune DIW, ci 350.000 sau chiar 1 milion, ca să ne reparăm economia!” ( din gândirea sau din… mă rog… nu știu cum să-i spun… numitului Codru Vrabie, REPUBLICA.ro, 2 septembrie 2016)
    ……………………………………………………………………….

    Fascinantul domn CODRU VRABIE zice că dânsul poate să găzduiască în sufrageria din cuibușorul propriu , în dormitorul de oaspeți și-n cămara cu grăunțe cel puțin 350 000 de păsări migratoare…Cum? n-a zis așa? A, a zis că nu la dânsul, ci în căsuțele din copaci, pustii, păsărite… adică părăsite de aripatele călătoare autohtone, pe care păsăroiul nostru arogant și „bazat ” nu le-ntreabă dacă se mai întorc ori ba la ele acasă . Ați văzut multe căsuțe de-astea prin copaci? Noi n-am văzut dar VRĂBIOIUL din CODRU a studiat problema … el știe deoarece e mai deștept decât noi și papă mai mult grăunțe de peste hotare… și a făcut și calcule. Din calcule , repopularea CODRULUI cu păsări din țările calde aduce un remarcabil profit.

    Dar cine este păsăroiul înfoiat , funcky –passerida care vrea să populeze cuiburile părăsite temporar de vrăbiuțele noastre călătoare, în căutare de trai mai bun, dar care încă n-au devenit PASSER HISPANOLENSIS și poate că nici n-au de gând să devină?

    Pe site-ul REPUBLICA .ro găsim următoarele:

    „Codru Vrabie este activist, trainer și consultant în domeniul bunei guvernări, cu preocupări privind reformele anticorupție în justiție și administrație”.

    Măi să fie… și pe unde ciripește el, vrăbioiul, poate vă întrebați? Păi, pe la DILEMA VECHE… REPUBLICA… GÂNDUL… DIGI24.ro… HOTNEWS… țin să vă informez că orice asemănare a site-urilor de mai sus cu cele la care vă gândeați dumneavoastră, înainte a citi lista, prieteni, este cu totul întâmplătoare…

    În vara asta ne-a cam trecut snopul de alice pe lângă ureche, dragii mei, că era cât pe ce să ciripească și-n CSM, în calitate de reprezentant al societății ornitologice civile.

    Cariera fulminantă a lui Codru Vrabie poate fi rezumată prin :

    „Am renunțat la Politehnică pentru că mi-am dat seama că o să fiu un inginer de nota 5, într-o țară în schimbare, care avea nevoie de ingineri de nota 10″. Ce-a devenit, deci, dânsul după ce și-a dat seama că nu poate sui mai sus de nota 5 la TCM?

    Trageți aer în piept, vă rog, și citiți:

    „Cercetător științe politice și juridice… Freelancer… Expert pe legislație și politici publice … Formator… Cercetător… Expert reformă justiție… Expert anticorupție… Evaluator … Consultant tehnic naţional… Expert formare profesională… Consultant …Consilier… Director executiv interimar… Director adjunct… Coordonator, Expert Coordonator de programe…Colaborator extern (termen scurt) și alte contracte (inclusiv voluntariat)”

    Și , cu un asemenea evantai de competențe – practic, Codru stăpânește orice domenii fanteziste ne-ar trece prin cap – hai să vedem și cine l-a angajat :

    „Secretariatul Tehnic al Strategiei Naționale Anticorupție; Asociația GoFree, NDI—România; Forumul Tinerilor din România ; ABA ROLI—Moldova; Alianţa Civică Democrată a Romilor ; Institutul European din România; Gazeta de Sud; PerForm Center; LiderJust; Active Watch—Agenţia de Monitorizare a Presei; Centras; Fundaţia Soros/pentru Societate Deschisă—Moldova & România; Access Info Europe/FOIAdvocates; Centrul Acces-Info—Moldova; Centrul Regional de Formare—Bucureşti; ACPN—Rețeaua practicienilor anticorupție afiliați UNDP; Institutul pentru Politici Publice; Centrul pentru Jurnalism Independent; European Youth Center; CEE Trust for Civil Society; Romani CRISS; Romanian Angel Appeal; Institutul Naţional de Administraţie; AID-România; ABA CEELI—România; John Snow Inc.; Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile; Liceul Bilingv George Coşbuc; Radio AURA 98.8 FM Blagoevgrad; Radio WRUC 89.7 FM Schenectady, NY şi Curtea Supremă a Comitatului Schenectady, NY , Transparency International (Coalitia Globala de Lupta impotriva Coruptiei)”

    Vedeți REȚEUA? Ia încercați , dragii meii, să trăiți ani mulți și fericiți din ce-a trăit ăsta până la 46 de anișori împliniți… eu cred că o muriți de foame, cu CV-ul în brațe, cu tot, dacă încercați , pentru că-i plină lumea de experți și formatori, dar dânsul s-a îngrășat binișor din toate astea , dincolo de înfoierea naturală în pene. Căci cineva, nu-i așa? l-a angajat și l-a hrănit într-una… într-una…

    Nu demult am scris, prieteni, despre unii „ SELECTAȚI SĂ NE CONDUCĂ”. Dar nici nu mă gândeam că atât de repede voi putea să vă dau și-un ditamai exemplul dolofan!

Lasă un răspuns