La Brasov

In acest week end, am fost la Brasov pentru a participa la nunta unor tineri prieteni.

A fost si un prilej de a a merge cu Dana si cu familia lui Andrei intr-o zonă pe care o iubim foarte mult. Ne-am bucurat de o vreme frumoasă si am făcut o plimbare superbă in Piata Sfatului, sub un soare cald, de toamnă. Pentru Nicolas a fost, evident, o experientă nouă…

Colegii din organizatia PSD Brasov, aflând că sunt acolo, m-au invitat să-i vizitez in sediul pe care il cunosteam atat de bine, din centrul orasului. Recunosc, vizita mi-a adus amintiri nostalgice.

12 gânduri despre “La Brasov

  1. Nu tebuie sa aveti nostlgii, Dvs. suntti in inimile noastre si asa va fi mereu! PSD se asociaza cu Dvs. Deci trebuie sa fiti mandru! Ma bucur ca v-ati odihnit!

  2. @Cris
    ref https://adriannastase.ro/2017/10/16/dezbatere-la-fet-despre-w-wilson/#comment-174464

    inati scuze ptr intarziere.

    Si la subjectu’ lu’ abjectu’:
    eu inteleg ca nu mai sunt muncitori. BGa banuiam ca cei care ajung la ceva calificare o intind pronto in Vestake ptr un castiga mai bun.
    Sa zic asa „lelea cererii si ofertei” cimpbinata cu „libertatea pietei” ….

    Insa se pare ca tu nu intelegi ca asa nu se mai poate. Lefurile mici duc la figa ,mimcvotportilor, la „afaceri” ce se bazeaza p[e fprta de munca slab calificata, samd. Cetia cu „puturosii care beau ajutoarele sociale” este in f mare parte pura propaganda …. si dovedeste o intlegere papagaliceasca a situatiei. A se revdea msitoracerela lui Davidescu …. Ce spune legea cererii și ofertei? Că trebuie să mărești prețul licitat! Păi facem economie de piață concurențială sau nu mai facem? Ia încearcă să le dai dublu, să vezi cum se face coadă!
    INsa noi … ia sa vedem o opinie „experta” – ce zice ujn patronache :
    http://adevarul.ro/locale/pitesti/revolta-patronului-vrea-angajeze-1000-oameni-nu-gaseste-niciunul-nu-producem-nimic-consideram-natiune-milioane-it-isti-geniali-1_59ec41c75ab6550cb85d89c8/index.html : salariul minim trebuia stabilit de piaţă !
    Pai chiar asta se intampla – piata nu ifera marfa ceruta (forta de munca) la pretul oferit!

    Ce s-ar putea face? Se pare sa fie sistate ajutoarele sociale, sa fie desfintate pensiile ca muritorii de foame sa fie si;liti sa se angajeze pe nimic …
    Insa individu in cazua „uita” sa zica ca in Romania pretuile la „utilitati” au fost „aliniate” la UE .. ca se cee marirea lor. Deci … lefurile pe care cei ca el le cred „competitive” sunt de fpat imp[osibile in Evropa….Ca el si altii au cescut in anii 90 platind salrii mai mici ca in Tailanda (atunci la noi salarii de 50-60 $ ptr 60 ore pe saptamana .. in Tailanda erau de 100-140$)
    Si uita ca azi forta de unca ar emigra brusc. Irmata de o masa imnes de pe4nsiomnari morti de foame .. FIIN DCA SUNTEM IN UE!

    Deci ce ar dori el s-[ar putea face numa prin :
    – retragerra din UE
    – inchidera granitelor ca in anii 50 …

    care ar avea unele consecinte nashpa vey bad si ptr domnu p;atron exportator de lohn . Adica in scurt timp UE ar baga sub embragou exporcu desteptului asta!

  3. Domnule Ghita Bizonu,Credeti ca dupa inchiderea Combinatelor de la noi,ar mai fi deschis cineva vreo fabrica la noi daca salariul nu era mic?Credeti ca daca cineva sa zicem face o fabrica la Vaslui si un la Sibiu cu aceleasi produse,va putea da aceleasi salarii in ambele fabric? Nu pentru ca sint costuri diferite.Asa ca intradevar cererea si oferta regleaza aceste aspect ale pietei.Intrebarea mea este ,ce fel de reglaj este daca un electromecanic din Romania pleaca de la un salariu de 2500 ron aici la 2000 euro acolo,dar acolo este ospatar?Dar un doctor caruia noi toti I-am platit facultatea ,pleaca de la 3000 ron la 3000 euro?Diferenta de salariu este data de faptul ca in vest facultatea costa.

    • Cris

      se pare ca incepi sa ia unele banuieli :ce fel de reglaj este daca un electromecanic din Romania pleaca de la un salariu de 2500 ron aici la 2000 euro acolo insa preferi sa repeti chestiile pe care le simti cam false …

      Draga Cris „reglajul” ala nu functioeaza chiar 100%. Poate iti mai amintesti de cestia cvu vasele comunicante (invatasta prin clasa a 6 a) …. cand se egalizeaza nivelul incepteaza si „cmunicarea”..
      Noi in ultimii 27 de ani am marit diferrnta de nivel. Si comertul …

      Insa da .. poti avea 2 fabrici – una la Sibiu si alta la Vsl.ui. Si sa iti zic un mic „secret” in anii 90 le4furile au devenmit prea mici….Actuala lipsa de mucnitori califiucati, thnicien ni samd aici isi are radacina. Si ca zicem de fizica – poate ai retinut … exiksta ceva numite legi(principii) ale termodinamici. Se aplica si in viata.

      Incaerca sa gandesti ..

      PS. Ajunge vocativul Bizoane

  4. Văd că a apărut pe blog biograful meu personal: parcă Radu Pârjan îl chema, alias @iepurele de martie (combinat cu pălărierul nebun). În mod normal nu l-aș fi băgat în seamă, dar am impresia că asist la un tip de manipulare des folosită anii ăștia. Mi-a pus niște vorbe în gură (copy/paste) și nu-mi par ale mele; aș fi curios să aflu unde și când le-am scris. Dacă îmi dă linkul e OK. Fără speculații pe alte vorbe de-ale mele, vreau să văd exact acele cuvinte.Dacă nu, am să spun că este caz școală de manipulare, foarte folosit și zilele astea.
    Dacă țin bine minte, am scris ceva special de Băsescu aici:

    https://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2013/11/26/teribila-dilema-sunt-sau-nu-sunt-basist/

    P.S. Ca să nu fie niciun dubiu, am o greață față de Băsescu la fel de mare cât o am pentru Dragnea.

    • Așa este și bautura numită whisky. La început, îți crează o stare de euforie (de ,,bien etre”, cum ar spune francezii), dar consumată excesiv, dă grețuri și dureri de cap. Am trecut și eu prin asta…. M-am dres cu zeamă de varză de Bruxelles.

  5. În piața, unde îmi fac eu cumpărăturile, este o terasă mică, unde patronii de tarabe joacă table și beau bere, iar iarna beau vin fiert. Deunăzi, un patron stătea în picioare în mijlocul colegilor capitaliști și ținea acestora un discurs despre situația actuală din România, terminându-și cuvântarea cu: ,, Să vină la guvernare, Năstase!.” A repetat acest lucru de mai multe ori, destul de tare, aproape de strigăt. Pe loc, s-a adunat lumea și s-a făcut un miting ad hoc de susținători. Asistența nu era formată doar din membrii PSD și nici micii capitaliști, pe care îi cunosc, aproape în majoritate,nu sunt membrii PSD. Este o opțiune a unor oameni mai mult sau mai puțini nostalgi dar, probabil, treziți la realitate, prea târziu (îmi amintesc că, acum câțiva ani, îmi puneau marfa în pungi mov cu chipul cu Dan Diaconescu sau în pungi portocalii de am ajuns să urăsc această culoare, care este a veseliei si a bunei dispozitii, a bucuriei de a trăi, conform cromoterapeuților.

    • Am (sau aveam) un cunoscut (nu ne-ma vazut de multiu ani.. de pe vremea cand aveam numa …. kile)
      Ei b ine cunoscutaui asta mia tanar decat mine in 90 rupea lantu :Ilici, KGB samd si in fiecar duminica servea miting si mars cu Alianta Cinica..
      Pe urma si-a facut un chiosc, a „crescut”, a reusit un magazin …
      In 96 era f fericit ca a iesit Cheia. Ura incepea Era de Aur !!!
      Peste cateva luni …imu extrem, de sucarit „ba Ilici nu ma iubea da ma lasa sa traiesc. Astia ma iubesc atat de mult ca ma sufoca!!!! ” si mapoi s-=a pland ca „atentiile” au devenit excesive …
      In 99 injura CDR, taranisti si pe Tzapu mai dihai decat Romania Mare … can incepu campania electorala ,magazinu lui si choscuirle sale erau pavoazate cu afisele PDSR … Primaru Basescu l[a conbvins de justetea optiunii sale lasandu=l fara vrei 4 chioscuri …. asa ca in inainte de lagerile generale zicea la toti :votati PDSR ca sa ne fie bine la toti! Sa avetibani ca sa cumparatai de la mine!!” . Ilci devenise domnul Iliescu „om echilibrat care face ce trebuie chiar daca nu prea ii8 place” …..
      Ultima data ne-am vazut prin 2007 – o ducea bine , ii mergea bine , avea si al doilea magazin. Pe Base il ura din toata inima (ceh 4 chioscuri demolate!!!) …recuostea ca a votat Nastase in 2005 „fom’le o fi el mai cum zic unii si altii da’ ca prim mi9nistru a fots bun!”

      Ma rog asta e un om rational care dintai se uita in portofel si pe ujrma „cumpoara principii” …. si prefera aia care il ajuta sa aibe clienti

  6. E de admirat statornicia dumneavoastră în privința simpatiilor politice, mai cu seamă că partidul n-a fost totdeauna fair în ceea ce vă privește.
    PSD s-a lămurit că „a face un pas înapoi”, în societatea noastră, când ai probleme, nu e tocmai un gest care dovedește integritatea. Ar fi un astfel de gest în condițiile unui adevărat stat de drept.
    PNL-iștii o țin langa cu „pasul înapoi”, ca să dea bine la populație, însă aceasta s-a cam lămurit cum e cu mofturile Codruței.
    În ultima vreme, tot mai multe piese grele de pe tabla de șah se confesează cu privire la trasul sforilor în culisele Republicii Procurorilor. Deocamdată n-or fi probe indubitabile, dar, când mai mulți indivizi care au avut funcții grele spun cam aceleași lucruri, iar unii afirmă că vor și dovedi acolo unde trebuie, înseamnă că ceva a fost.

Lasă un răspuns