Dezbatere la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Centrul de Cercetare vă invită miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 16:30 la dezbaterea: „Mărăști, Mărășești, Oituz: primele trepte ale Marii Uniri.”

Motto: „Pe mine m-a bătut la Mărăşeşti armata română, care a înviat ca o pasăre Phoenix şi care a speriat armata germană! N-au nici o haină pe ei! Sunt şi în pielea goală sau în cămăşi! Şi la baionetă nu putem să rezistăm!” August von Mackensen

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Col. (r) Ion GIURCĂ

Dr. Manuel STĂNESCU

Dr. Alin SPÂNU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul AZALIS GAZ și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

 

21 de gânduri despre “Dezbatere la Fundatie

  1. In mod paradoxal PSD se pregateste sa piarda inca un rand de alegeri castigate ……
    Pe de o parte PSD care a luat masuri „populare” pe cealata parte #Rezist care face apel la argumente „morale” ….

    Insa aspectele sa zicem „morale” (noaptea ca hoti, DNA sa vina sa va ia, o carte pentru Genunche samd) sunt, asa cum ziceam, frunza de vita sub care se ascund adevaratele motovatii : BANIII!!!

    Ia sa revedem unele cestii legate de bani.
    pOpozitia tipa ca din gura de sarp ca PSD e xenofob [entru ca ar lovi in scumpele corporatii straine. Companiile mari, multinationale, care au cifra de afaceri de 580 de miliarde de lei, raporteaza profit impozabil de 9 miliarde de lei, in timp ce companiile mici, romanesti, care au 550 de miliarde, raporteaza 27 miliarde de lei profit impozabil</i ( http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21846807-liviu-dragnea-despre-impozitul-cifra-afaceri-companiile-mari-straine-raporteaza-profit-mai-mic-decat-cele-mici-romanesti-guvernul-obligat-verifice-care-sunt-cauzele-nu-cred-romania-vin-doar-cei-care-n.htm) …
    Mai de curtand si Tudose zise ceva despre banci si p[racticile lor spoliatoare … imdeiata au inceput sa se agite desteptii evropenizati.
    Catalin Predoiu (ala care a "facut" codurile si a incasat ca 100.000 euroi) anunta
    „Denunț un asasinat financiar cu autor… cunoscut! În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naționalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar. Consecințele pentru milioane de români ar fi dramatice” Imediat Fondul de pensii NN trage alarma ca se nationalizeaza Pilonul 2 si Profit.ro atr5age atentia ca inca din vara trecut5a se discuta despre asa ceva!

    STOP! STOP JOC!! Stati asa? Din vara trecuta? Aedica din 2016 ? Pai atunci era guvernul tehnocrat al lu Werner. Era Julien Ciolos!! (imi place acest Julien. .. „se taie ceapa julien”)
    Deci in Profit.ro Thomas Dincă a scris pe 3 iun 2016 „regândirea urgentă a actualului sistem de impozitare, unificarea Pilonului I de pensii cu Pilonul II, schimbarea radicală a politicii salariale, ….. sunt doar unele dintre țintele introduse în proiectul Strategiei de dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani.
    Deci ca care in ultimul timp? Anul TRECUT! Si9 di9n acelasi articol „Marți, Președinția a anunțat că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu prim-ministrul Dacian Cioloș și cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre Strategia de dezvoltare durabilă a României, aflată în curs de elaborare în cadrul Academiei Române sub înaltul patronaj al președintelui.
    Hm .,. vedeti pe undeva Liviu Dragnea si PSD? Insa daca zici Cilos premier pe undeva se iteste Catalin Predoiu … care sustinea Julien.
    A da tot atunci se scriaq si ca de liberalizarea completa a prețurilor energiei și alinierea acestora la prețurile stabilite de piața liberă europeană va fi cam nashpa. Deci jos givernu PSD ca …

    Ca ce?
    Ca TFListii e prosti dom’le!

    Sau na altceva lega6 de bani.
    Zilili astea se strang carti ptr analfabetul ministru al invat5amantului vonovat de a fi zis „genunche” . Mare sucra mare (insa mucles p;tr colge substantiv neutr4u ca se zice un cole4g bea cafeau cu 2 colege. Deci e neutru! Peseme si in franceza este neautr caci une collegue baisse avec deux collègues)
    De fapt nu este vorba despre genuenche, ncii despre cestia ca IAR% , la inceperea scolii lipsesc manualele. Este vorba ca Pop vrea sa faca niste schimbari. Schimbari de o piata de 50 milioane de euroi !
    Mai este vorba ca Pop „se baga” si peste „auxiliare” – o piata de 100 milioane euroi! Pe care ameninta ca o va reduce substantial!

    De unde si reactia.. virulenta.

    Insa ciudat – sidicalistii ies la proptest ca se majore4aza lefurile. PArinti9i descopera ca elevii de 7-12 ani sunt incarcati ca magarii insa la elevi nu se zice „samar” ci „ghiozdan” si nu se indigneaza nici un 4 Ploten sau SPA … si in sfarsit o mama izbucneste indignata : „Genunche, ghiozdanul lui Pralea al meu, de-i zice Ianu, are 4 kg, adică 25% din cât cântăreşte el şi e doar clasa I. Să-ţi explic: de luni merge cu o coală A4 la el. Atât. Asta pentru că tu nu vii cu geanta de 25 de kg la minister şi nici tembelicus ember care au decis asemenea inepţii. Dacă ai altă opinie, dragă Genunche, îţi zic că mi-a zis că-l doare spatele. Iar asta pentru mine asta echivalează cu «jumătate din Univers e muci si pulbere»?
    Daca Genunche nu se atingea de „piata” mkama nu obsrva cate kile cara copilul ei .. asa cum nu s-a indignarisit nici p;tr cele 2 kile de „auxiliare” din ghiozdan …
    [blockquote]
    :Ghiozdanele sunt inacceptabil de grele. Am doi copii, unul în clasa I, celălalt în a III-a, şi cară aproape 25% din greutatea lor corporală. Am noroc că ai mei sunt mai vânjoşi. Am observat că unii părinţi optează pentru troller pe post de ghiozdan. Adică, cei mici, au ajuns să fie ca pe aeroport. Nu aceasta este soluţia. Trebuie să ne gândim la numărul de materii care este mult prea mare, dar şi la faptul că elevilor li se cer prea multe rechizite“, a explicat Ana Măiţă, preşedinte la Asociaţia „Mame pentru Mame“. „În afară de faptul că elevii duc această povară imensă zi de zi, trebuie să avem în vedere că, prin aceste abuzuri, se încalcă legislaţia în vigoare şi-anume Ordinul de Ministru care prevede că ghiozdanul unui şcolar nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% din greutatea copilului la ciclul primar, adică nu mai mult de 2,5 kg având în vedere că greutatea unui copil de 7-10 ani este în medie, de 20-25 de kg. Nu ştiu de ce Inspectoratul Bucureşti a mers la şcoala respectivă unde învaţă băiatul acelei mame. Ce să cerceteze? Haideţi, să nu fim ipocriţi. Cu toţii ştim de ani de zile de aceste probleme“, spune Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

    Citeste mai mult: adev.ro/oxkemi
    [/blockquote]

    Stiau de ani de zile. Inainte sa auda de Genunche …ca Pop e ministru decat de la
    29 iunie 2017 …. insa copii au fots tranformnati in animale de samar … zau ca nu stiu de cati ani!
    Insa acum Pop s-a legat de auxiliare carem incarca inutil samaru elevilor si buzunarul parintilor.
    Asa ca paqrintii au iesit sa pere samrul cel plin si castigu ‘ privatilor…

    Asa cum si salariatii au iesit sa prtsteze impotrivca maririlor de salarii ….

    A da. Hossu de la Cartel Alfa :
    [blockquote]
    Cartel Alfa este acționar la 11 firme[4]. Liderii au investit banii sindicaliștilor în afaceri cu asigurări, fonduri de pensii, tichete de masă și turism[4]. Liderii Cartel Alfa sunt membri în consiliile de administrație ale acestor companii, iar o parte din ei dețin chiar și acțiuni[4]. Cartel Alfa a achizi­ționat 10% din firma ACCOR, care face tichete de masă, peste 98% din Hotelul Apollo și mai administrează separat niște hoteluri preluate de la Sind România[4].
    [/blockquote]
    Tichete de masa?
    [blockquote]
    Accor este una dintre cele mai importante companii din turism la nivel mondial, domeniile sale de interes fiind hotelurile, cazino-urile și restaurantele. Accor, unul dintre cele mai importante grupuri hoteliere la nivel mondial, operează în aproximativ 100 de țări, având în jur de 150.000 de angajați.
    Din grupul Accor face parte și compania Accor Services, lider mondial în domeniul tichetelor de servicii, cum ar fi tichetele de masă. În iunie 2010, Accor Services și-a schimbat denumirea în Edenred[4].
    În România, Accor Services are peste 35.000 de companii client. Tichetele emise de Accor Services sunt utilizate de peste 1.500.000 de salariați.
    [/blockquote]

    Sa zic asa
    Banu’ si prostia
    Conduce Romnania

    Sa fii sarnatoc si sa iesi sa prtostezi ptr beneficiile patronului ….
    ***

    Ca TFListii e prosti dom’le!

    Nu-s singurii .
    Cum zic asociatiil de proprietari (foste locatari) sunt micosm politic.
    Si eu7 sunt „dl Presedinte” (de bloc) . Pur onorific (adicva nu castig nici un leu .. ocazional mai platesc eu un xerox sau asa ceva) .
    Cand am facut p[rostia sa accept am preluat cu datori de 120.000 la RADET si nu stiu cat l;a Fisc. Azi suntem „curati” , nici o datorie!!!!

    Insa sunt destui care inca sunt de parere ca ala care a facut5 datorile alea demnete (380.000 in 2012) era cel mai „competent”

    Ma rpg intre mine si PSD ar fi unele mici deosebiri. Adica eu nu am „striatcura” , „organigrama” PSD la dispozitie ..ca daca as avea si eu numa vreo 7 insi …

    Cum mai zic suntem si vicxtoma unei greseli de educatie. Aia cu „cel mai minteligent cedeaza primul” – [pai daca aia inteligenti cedeaza ghci cine conduce?

    • Dragă @Ghiță Bizonu’,

      m-ați lovit la operație!!!

      Să vă povestesc puțin din bucătăria interna a ghiozdanelor. 4 kilograme? Aş vrea eu! O tinem peste 6 din clasa întâi. Dar, vorba uneia, ai mei sunt răsăriți si atletici. Nu despre asta vreau sa va povestesc. Multe auxiliare sunt slabe şi inutile spre cretine. Multe, nu toate. Fiicare „scriitor” are „cunoştințe” prin şcoli, unde auxiliarul este impus într-un fel sau altul. Să le citeşti pe toate şi să-l alegi pe cel mai bun este imposibil. Un profesor de mate are si clase de a cincia, a opta, a şasea… pentru fiecare sunt scrise o duzină de auxiliare, faceți socoteala. Da, este o afacere, fără nicio legătură cu educația.

      Mai departe e şi mai interesant. Am fost la şedința tradițională, ştiți, cea unde se intră cu plată şi se iese umilit, pentru că dirigintele face teatru intelectual şi ne ceartă ca nu investim destul în educația copiilor. Timp si BANI. Să vedeti cum au început să bârfească manualele! Cum că sunt învechite şi ca nu ai ce învăța din ele, că manualul şi auxiliarul CUTARE, altele decât cele de la bibliotecă, sunt SINGURELE care ne pot deştepta plodul. Chiar, unele auxiliare şi manuale care sunt impuse subtil, sunt editate înafara țării.

      Eu mă gândesc la comisioane pentru profesori. În multe scoli, am auzit de la părinți, nu am dovezi, profesorii au făcut nişte hârtii pe care părinții le-au semnat şi unde se spune că ei au decis pe propria răspundere ca plozii lor să studieze de pe cutare manual şi auxiliar, chiar dacă, momentan, acestea nu sunt permise. Mai rău, mai grav, lăsând la o parte calitatea tuturor manualelor si auxiliarelor, profesorii si părintii nu cunosc legea care spune exact cine hotărăste ce si cum se predă in sistemul educațional. Sau comisioanele sunt atât de bune?

      Puțini profesori lucrează de pe auxiliare mai mult de un sfert. Jumătate ar fi deja peste poate! Asta v-o spun din experiență.

      Ca să închei, la noi la şedință am provocat, fără să vreau, desigur, un scandal monstru, în urma căruia s-a scris istorie: este pentru prima dată când am plecat de la o şedință cu părinții fară să cotizăm CU NIMIC!!! Si nu am cerut decât să respectăm legea si să aşteptăm auxiliarele autorizate de minister.

      Şi ca să pun bomboana pe colivă, am adus cu mine legea care ne explică cine şi cum nu are voie să strângă bani sub niciun pretext de la părinți. Si legea despre siguranța alimentelor prin locuri publice şi scoli, inclusiv, cea despre ieşirile elevilor din curtea instituției, pentru ca mă enervează când vin după copil si aud că o doamnă i-a dus la McDonali, fără să mă întrebe (personal, nu am gustat si nu mi-am dus copiii acolo niciodată)… Sau trimite un elev până la un magazin de cartier să-i facă nişte comisioane… mă rog, din astea am adus în discuție. Pur şi simplu a fost uragan. Ca de obicei, mi-am facut noi dusmani.

      Am fost numită proastă şi nesimțită de zeci de ori de catre unele mame, fiindcă ele sunt convinse că progeniturile lor nu vor putea progresa în viață pentru că nu şi-au cumpărat auxiliare neautorizate. Desigur, au fost convinse de profesori.

      Nu numai tefeleii e proşti.

  2. Ca este vorba doar deszz[pre bani. Sau8 mai precis dreptul unora de a face bani8 pe sp[inarea altira:
    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/de-la-femeia-anului-la-dormit-in-parc-un-imprumut-de-cosmar-754171.html
    Dragutz nu?

    http://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/hans-klemm–ideile-antisemite-si-impotriva-multinationalelor-pot-indeparta-romania-de-principiile-euroatlantice-472750

    Deci daca zici ca bancile pratcica comisoane exagerate esti .. antisemit?!

  3. În Aprilie, 2014 trimiteam o scrisoare Casei Albe, comandamentului NATO din Europa, Palatului Cotroceni și unor senatori români prin care propuneam o operațiune diplomatico-militară pentru crearea unei forțe de descurajare la Marea Neagră. Ulterior am trimis această propunere și noului președinte, Klaus Iohannis.

    Parte din această forță, sub umbrela NATO, a început să devină operațională. Președintele Iohannis a propus crearea unei forțe navale NATO la Constanță, dar propunerea a fost respinsă de Bulgaria. Zilele acestea, de dincolo de ocean, se transmit semnale că este indicată crearea unei baze militare maritime a NATO la Constanța. Tot zilele trecute, uitata bază militară de la Fetești, specificată în proiectul inițial, devine baza aeriană militară pentru avioanele F16.

    O variantă actualizată a propunerii din 2014, va fi trimisă Președintelui Trump, la sfârșitul săptămânii, prin intermediul unui grup de lucru din Statele Unite.
    N-am considerat necesar s-o mai trimitem și instituțiilor statului român, deoarece niciodată acestea nu par să fie interesate și nu răspund. În cazul în care, Administrația americană va consideră utilă propunerea, probabil va stabili contacte cu partea română și celelalte țări implicate.

    Cei care doresc să participe la promovarea acestui proiect la nivelul diverselor organisme ale administrației românești sau internaționale, sunt invitați să trimită un mesaj prin care să solicite o copie și să specifice în ce mod doresc să se implice.

    Repet propunerea este diplomatico-militară.

    Mircea Popescu
    10 Octombrie 2017

  4. http://www.cotidianul.ro/tudose-insista-pentru-remaniere-308426/

    Asa-i cand ajunge prostul imparat ! Sau cand se urca scroafa in copac …

    In principiu , ultimii ani de guvernare ai PSD-ului au fost rezumati cel mai bine de Mircea Badea in emisiunea lui de seara trecuta :
    PSD-ul sub Ponta si Dragnea n-a dorit NICIODATA in acesti ani sa se lupte cu abuzurile si cu statul politienesc , cu securistii , cu ambasadele , cu ONG-urile platite de Soros , etc. ! Ei au dorit doar sa intre in gratiile acestora si sa-si faca si ei afacerile pe langa acestia .

    Si ca PSD-ul de azi este un partid de PROSTI , de FRICOSI si de SECURISTI infiltrati !!! Securisti pe care ii cam stie orice om care citeste ziarele sau se uita la TV . Unul din ei e acest penibil numit Tudose …

    Astfel se explica si numirile acestor doi securisti bizari in functia de PM : sa faca pe plac sistemului ! Pentru ca ERA CLAR PENTRU TOATA LUMEA ca cei doi vor trada la un moment dat , cand vor primi ordinul de zi pe unitate ! Iar acest ordin de tradare a fost dat exact inainte de a fi introduce Legile Justitiei !

    Eu sunt un votant PSD dar acest partid chiar nu merita sa guverneze !!!

    Ma repet , PSD-ul de astazi are cel mai grobian leadership din toata istoria lui : un presedinte alunecos provenit din PD ( Dragnea ) , un premier- securist megapenibil care si-a cumparat o diploma de studii de la o universitate de tot rasul si care in toata viata lui a lucrat 1 AN de zile ( !!! ) , niste ministrii de te doare capul cu diplome luate la Spritzu Haret si care n-au nicio legatura cu activitatile pe care le desfasoara , etc.

  5. https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/tradarea-lui-tudose-deputatul-liviu-plesoianu-il-acuza-pe-premierul-mihai-tudose-ca-a-pactizat-cu-trinomul-kkk-e-bine-ca-v-ati-dat-jos-voalul-imi-e-atat-de-scarba-dupa-ce-kkk-klaus-klemm-kovesi-si-toata-propaganda-securista-au-tinut-o-langa-si-in-dunga-cu

    RESPECT Liviu Plesoianu !

    Poate ca cei de la Antena 3 ar trebui sa-l promoveze mai mult pe acest tanar curajos si sa-l impinga inspre conducerea PSD-ului . Spun Antena 3 , pentru ca PSD este astazi ceea ce este datorita postului Antena 3 si lui Mihai Gadea .

  6. CONFERINȚĂ DE PRESĂ LA COTROCENI

    Bună ziua, doamnelor… domnilor … și domnu’ Pan-ta-zi, desigur…

    Am anunțat această conferință de presă pe care ar fi trebuit să o susțină, în mod normal, doamna Pușcalău Dobrovolschi, dar, cum dânsa este momentan indisponibilă, voi încerca eu, Klaus Werner Iohannis, președintele României ( își flectează, teatral, cotul drept și își duce palma în dreptul inimii , pentru câteva secunde, așa cum a văzut el într-un film care i-a plăcut mult, nu mai ține minte cum se numea…n.n.) să-i țin locul cât mă pricep eu de bine și să nu o fac de râs, am anunțat conferința, deci, pentru a reflecta împreună asupra utilității alegerilor parlamentare într-o țară liberă și democratică și pentru a vedea ce e de făcut…

    De la anunțarea rezultatului alegerilor, în decembrie , anul trecut, am avut suficient de mult timp să mă gândesc – bine, m-a mai ajutat și doamna Pușcalău, fiindcă dânsa e mai pregătită pentru un efort intelectual susținut – că alegerile libere sunt o fază depășită a democrației… deoarece, vedeți… domnu’ Pan-ta-zi, vă rog… nici guvern de tehnocrați nu poți să faci în urma lor… nici nu ai pe cine să pui premier , că Dragnea e penal… Sevil Shhaideh e soție de simpatizant al lui Bashar sau , și mai grav, al lui Assad, n-am înțeles prea bine de la HOTNEWS.ro exact al cui simpatizant este soțul doamnei … pe Grindeanu nu te poți baza pentru un puci profesionist, ca lumea… iar Tudose, ei bine… Tudose seara zice la Gâdea ceva și ziua , la partid, altceva… deci, nu poți avea încredere…

    De aceea doamna Pușcalău consideră, și nu de azi- de ieri, că alegerile parlamentare nu mai sunt utile. De exemplu: când i-am numit eu pe Cioloș, Dacian și Julien prim-miniștri, ce, am avut nevoie de alegeri? N-am avut, și s-a văzut , totuși , că miniștrii numiți de mine sau de către doamna Monica Macovei – o doamnă foarte pricepută , patriotă, blândă, pe care o admiră și mama fostului ministru Ghinea Cristian – au fost foarte competenți, chiar și doamna Guseth ar fi fost grozavă la Justiție, numai că dânsa e mai timidă și, deși are ochi expresivi, e ca în bancul acela cu câinele – are privire inteligentă, dar nu se poate exprima … De aceea, doamna Pușcalău propune să ne gândim serios la eliminarea acestui capitol ratat din istoria recentă a României… ALEGERILE PARLAMENTARE!

    Veți vedea că există numai avantaje… în primul rând, nu mai cheltuim bani de la buget, din patru în patru ani, și nu-l mai punem în dificultate pe Nicușor Dan, când trebuie el să dea explicații despre natura finanțărilor sale. Este cunoscut, domnu’ Pan-ta-zi… faptul că Nicușor Dan e sensibil când trebuie să spună de unde are el banii pentru una, pentru alta… și noi , adică Hans Klemm, STATUL PARALEL și cu mine, nu putem să distrugem un cetățean atât de delicat, punându-l să declare sursa mormanului de parai… Cu alte cuvinte, pentru a folosi o imagine plastică, e o situație de ECONOMIE plus OMENIE…

    În al doilea rând, nu mai trebuie să schimbăm guvernul… rămâne tot ăla tehnocrat, pe care l-am numit eu … eu sau doamna Macovei, mă rog, unul dintre noi … cineva trebuie să-l fi numit. Există avantajul „continuității continue” dacă mă pot exprima așa, dar cred că mă pot exprima, deoarece limba română a suportat multe din partea mea și lumea tot m-a votat! E păcat că poporul abia se obișnuiește cu un guvern și ne apucăm, hodoronc-tronc! să-l schimbăm cu nenorocitele astea de alegeri libere!

    În fine, evităm greșelile inerente ale publicului ignorant, care, din când în când , accidental, alege CIUMA ROȘIE, în ciuda sfaturilor de bun simț ale domnului ambasador Hans Klemm… dar și ale mele. Lucrul nu trebuie să se mai întâmple . Bineînțeles, vom tolera partidele de stânga, pentru că ele pot fi utile când vrei să dai un exemplu nasol, dar simplu, care să meargă direct la inima omului obișnuit .
    Cam asta a avut să vă spună Mădălina Pușcalău, dacă n-ar fi fost indisponibilă… bine, eu sunt puțin mai moale ca dânsa, dar nu țineți seama de asta…

    Aș putea să iau și o întrebare, cred… domnu’ Pan-ta-zi … întrebarea pe care am negociat-o ieri, vă rog! A, am răspuns la ea deja? Atunci nu mai e nimic, absolut nimic de lămurit. O zi bună vă doresc!

    ( Președintele părăsește sala, în timp ce „domnu’ Pan-ta-zi ” vinde, pe bani frumoși, răspunsul la întrebarea care nu s-a mai pus, colegilor săi acreditați pentru istorica, grandioasa conferință de presă. Banii sunt încasați de către asistenta lu’ „domnu’ Pan-ta-zi ”, cu chitanță, desigur !)

    • Foarte bun comentariul.
      Totusi, exista situatii (am inteles asta din 2016 incoace) cand a face ceva foarte prost, e mai rau decat a nu face nimic.
      ORICUM, Romania nu mai are economie nationala, iar cresterea PIB-ului nu are nicio legatura cu guvernul, cu niciun guvern. Daca indicatorii cresc si economia functioneaza, nu modifici modificarea la Codul Fiscal. Lasi lucrurile asa cum sunt.
      In plus, centrul de comanda este la Ambasada, cu terminal la Cotroceni (via SRI).
      Restul e circ de provincie.

  7. Pentru absolventul de drept la privat – Mihai Tudose – perceptia este mai importanta decat prezumtia de nevinovatie !!!

    Trebuie sa recunosc ca si perceptia mea vis a vis de acest individ , este ca-i un mare , mare dobitoc ! Si nu cred ca ma insel …

  8. PROVERBE ROMÂNEȘTI CU VICTOR PONTA

    Nu-i așa, Victor Ponta, că dumneata nu ai absolut nici o legătură cu ceea ce se întâmplă acum în partidul tău de suflet, PSD? Păi, nici n-ar fi posibil să ai… doar n-ai făcut nici un denunț despre lacul Belina, dumneata doar ai spus așa, în general : ”…O să vă dau un alt exemplu, concret, cu acte, domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut hârtia pentru trecerea acelui lac ( Belina, n.n.) la Consiliul Județean Teleorman. Eu am aflat acum că acel lac a ajuns la TelDrum. Sigur că m-a enervat, pentru că el a spus că ajunge la poporul teleormănean”… „Mi-a cerut pe când era vicepremier să trec Lacul Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman” …„Nu am probe, nu am documente ca să…dar diverse informații pe care le-am primit…Adevărul, sunt convins și fac o afirmație pe care mi-o asum, este că instituțiile statului știu tot, mai mult decât dumneavoastră, mai mult decât mine, despre TelDrum, de mai mulți ani, nu de acum” … „Nu am probe, dar cred că DNA găsea probe. Eu cred că nu a vrut”…

    Adică, nu-i așa, ce-ar putea să-ți reproșeze dumitale, cineva? Absolut nimic… așa cum nu a fost nimic de reproșat când a ieșit Băsescu Traian și-a zis, într-o seară, în treacăt : „…Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore…” pentru că el nu A ZIS CĂ DUMNEATA, VICTOR PONTA, AI FI PLAGIAT ÎN LUCRAREA DE DOCTORAT … el a afirmat doar că ești „doctor în drept”…și ce, era ceva greșit în chestia asta? Că pe urmă a aflat toată planeta că PREMIERUL ROMÂNIEI, nu persoana fizică Ponta Victor, e acuzat de plagiat nu are absolut nici o legătură cu ceea ce a zis Băsescu Traian – un ticălos, știi….

    De asemenea, același președinte, când a rostit celebra apreciere „ …ASF este o cloacă unde și-au găsit loc de parcare toti clienții politici, altfel profund incompetenți și nepregătiți pentru această muncă… și toată această cloacă trebuie curațată, de la ASF” doar nu a ordonat DNA-ului să se ocupe, în mod intim și aplicat , de Dan Radu Rușanu, care călcase pe bombeul unui mogul cald, prietenos cu domnia sa …

    Cum nici prin minte nu ne-ar trece că ” Nu e bine, domnule chestor!”, dojana publică a lui Băsescu Traian, s-ar fi putut transforma imediat într-o chemare la Parchetul General şi o punere sub învinuire de abuz în serviciu pentru chestorul Constantin Manoloiu, şeful de la Evidenţa Populaţiei , în 2012. N-a avut nici o legătură…

    La fel este, de asemenea, imposibil să ne gândim că un om care are ca animal de companie o rață și care a semnat pe un decupaj din ziar cu pseudonimul „UN CETĂȚEAN SCÂRBIT” , ar putea fi la originea pronunțării unui număr de 66 de ani de pușcărie pentru 11 cetățeni … cum ne-am putea imagina așa ceva?

    Erai, Victor Ponta, și dumneata un „cetățean scârbit” la HOTNEWS , discutând amical cu Dan Tapalagă, un băiat care a avut numai cuvinte de laudă pentru tine de-a lungul timpului… un băiat potrivit pentru sporovăiala aia în care matale nu aveai nici o dovadă, dar certai DNA-ul că de ce dracului n-a găsit încă probe, ca să te scape de obsesie…

    Ah! și mai vrei ca infractorul Liviu Pablito să-și ceară scuze pentru că a putut insinua că ai făcut vreun denunț în ceea ce deja este astăzi DOSARUL BELINA ( n-am observat ca Dragnea să te fi acuzat cu ceva, dar și Gabriel Liiceanu se plângea că umbla Nicolae Breban cu mitraliera după el să-l lichideze, deși, evident, domnul Breban nu are mitralieră, e un academician blând și patriot, n-a rostit în nici un caz numele plângărețului și nici măcar contextual nu s-a referit la dânsul … dar,vezi, există exemple notorii pe care le poți urma ):

    „În privința dosarului Belina, după ce au acces la dosar toți membrii comisiei juridice, aștept și de la Dragnea și de la ciracii lui presă, care au zis că am depus eu nu știu ce denunțuri, să-și ceară scuze de la mine. ”

    Ne spui , apoi, că n-ai fi făcut așa ceva, deoarece te-ai ghidat mereu după înțelepciunea populară, care spune: „Ce ție nu-ți place , altuia nu-i face”.

    Mie, înțelepciunea populară îmi sugerează , când te privesc acum, neîndoielnic cu alți ochi decât te priveam acum câțiva ani, o cu totul altă butadă: „ Brânză bună în burduf de câine”. De fapt , este mult mai dezgustător decât atât, dar n-am găsit un alt proverb care să te portretizeze așa cum ești astăzi, de fapt .
    ……………………………………………………………………………….

    P.S. Rovana Plumb o cheamă… o mai știi, Ponta Victor? A fost propunerea dumitale pentru a ocupa scaunul de președinte al PSD pe care n-a înțeles nimeni de ce l-ai părăsit atât de abrupt. Rovana Plumb a fost un om de bază pentru dumneata și un ministru bun, din câte îmi amintesc… cică și-acum e un ministru bun, că a primit și felicitări de la Bruxelles…

    Întrebat, la ADEVĂRUL.ro, unde în altă parte ? dacă decizia PSD ca Shhaideh şi Plumb, doamnele ministru acuzate de DNA, să nu demisioneze este una corectă, dumneata ai răspuns: „Ştiţi că am fost şi eu pus în această situaţie şi vă spun – sprijinul partidului, da, e corect, şi eu i-aş fi sprijinit. Să rămână în Guvern – nu, e un lucru rău şi afectează munca Guvernului”.

    Iată o înțelepciune târzie de „penal” care, în această calitate profund penală, a fost, totuși, o bună bucată de timp, premier al României !!!

    A! și să nu uit… mă întreb, câteodată, cine a introdus-o pe Rovana Plumb în așa-numita AFACERE BELINA , debutând cu inițierea și promovarea H.G. 858/2013 , prin care se modificau codurile de clasificaţie ale Insulei Belina şi Braţului Pavel, hotărâre care consfințea ceea ce este, de altfel, vizibil cu ochiul liber , pentru oricine nu este orb sau răuvoitor , și anume că acestea NU APARȚIN, bazinului hidrografic al Dunării : o fi fost Dragnea Liviu ? sau o fi fost un om mult mai apropiat sufletului Rovanei , la acea dată, un premier numit Ponta Victor, care a și semnat Hotărârea de guvern?

  9. Greu cu democratia. Cind ai scandal poliic non-stop, chiar in partidul de guvernamint te intrebi: dom’ne astia cind mai au timp sa si guverneze? Multora probabil le e dor azi de „stabilitatea” din iepoca Basescu. Saraie, lipsa de joburi dar era totul portocaliu.

    Mai e vad apoi si atacul din exteriorul partidului, purtat de „fosti”. Nu stiu care e profitul pentru dl. Ponta sa atace in acest fel mereu, la cotitura, poate poate…or fi ele serviciile? Pai cred ca sunt, asa, neoficial, grpuletzul care il vrea pe Dragnea jos.

    Eu ii tin pumnii lui Tudose.

  10. Foarte inspirata, ca intotdeauna, distinsa noastra colega (Luminita Arhire) ne spune:
    ,,De aceea doamna Pușcalău consideră, și nu de azi- de ieri, că alegerile parlamentare nu mai sunt utile.”

    Aceasta este cel mai adevarat adevar (daca se poate spune asa), pe care l-am citit/auzit, de cand onarabila noastra gazda ne permite sa ne exprimam cugetarile pe acest blog.
    Intr-adevar, alegerile au devenit o pierdere de timp, pentru ca nu sunt altceva decat in spectacol ieftin (in continut) si extrem de costisitor (in forma), supervizat profesionist de institutiile de forta (din interior si din afara).
    Ma intreb, mai ales in ultimul timp, cum se face ca electoratul este mereu si mereu pacalit de miniciunile politicienilor care se bat cu pumnii in proieminente (la figurat) piepturi ca vor face si vor drege. Au facut…..la gard. Si asa va fi, atata timp cat cetatenii vor ramane prizonieri pe planeta credulitatii. Politicienii romani nu vor face si NU VOR PUTEA FACE niciodata nimic, in afara de a majora/micsora cate o taxa si de a ,,produce” tone de maculatura sterila, in detrimentul padurilor patriei.
    Am spus prizonieri ? Da, este corect (dupa parerea mea) si nu retractez. Stiti cu ce ne asemanam ? Cu un grup urias de puscariabili (asa suntem…perceputi din afara) incarcerat intr-o imensa inchisoare. Celulele sunt in UE, iar curtea interioara, securizata prin ziduri inalte si sarma ghimpata conectata la o sursa de energie electrica, se numeste NATO. Cine este gardianul -sef ? Parca cineva cu numele de Hans….aminteste de o poveste frumoasa, dar s-a turnat si un film horror cu celebrele personaje de basm. (Z)
    Din cand in cand, in momentele de ,,eliberare” in curte, mai putem vedea un petec de cer albastru. O fi suficient ? Se pare ca da, din moment ce viata politica din Romania inca suscita un atat de mare interes.
    Eu raman pe margine si voi manca pop corn (seminte autohtone) , ca la filmele cu Stan si Bran. De exemplu, astazi (12.10.2017) mi-am rezervat un loc pe stalpul de la poarta. Sa vad mai bine moacele ,,academicienilor” din PSD reunite in CEX. (Z)

  11. Nemuritorul Dragnea si remaniabilul Tudose: O guvernare dupa perceptii nu este de bine

    Apropo de realitate si perceptii, pe care le-a adus in discutie premierul Tudose, cu referire la guvernare si la intentia de remaniere. Agatarea premierului de perceptiile care ar exista la Bruxelles in legatura cu ministrii cu “probleme” penale este o disculpare rizibila, inacceptabila.

    Cineva ar trebui sa-i reaminteasca premierului ca exista un cost al guvernarii, pe care marii barbati de stat si-l asuma. Alergarea dupa imagine si buna guvernare sunt doua chestiuni care nu se confunda. Buna guvernare se face numai dupa realitatea din campul guvernarii.

    Cand a acceptat propunerea sa fie premier, Mihai Tudose a stiut la ce se inhama. Cunostea mediul si mizele guvernarii, care expun la critici si provocari in care uneori indreptatirea nu joaca niciun rol. Daca nu esti pregatit sa faci fata frictiunilor guvernarii, cu sistemul, cu opozitia sau chiar cu ai tai din PSD, asta e in fond democratia, mai bine stai acasa.

    A suferi din orgoliu, ca baba la frumusete, este ultimul lucru care s-ar astepta de la un politician. Supararea pe un sondaj de opinie defavorabil chiar nu merita. In fond, sondajul de opinie masoara tot perceptii. Asta in cazul in care nu este un “fake news”. Nu vreau sa fac un proces de intentie. Imi este clar ca raul nu este in PSD, ci in sistem.

    Razvratirea premierului impotriva sefului sau de partid nu este un fapt de inghitit. Presedintelui de dreapta, opozitiei de dreapta si sistemului de dreapta le lipsesc o criza majora, pe care o coc de mult, pentru a-si impune si guvernarea de dreapta. Pare cinic ca cineva sa vrea sau sa planifice o criza, dar alienarea sistemului in acest punct a ajuns. O defectare a Guvernului Tudose, prin demiterea sau demisia premierului, va duce, constitutional, PSD-ul la mana presedintelui Iohannis, care va manevra pentru a-l inlocui la guvernare cu PNL-ul.

    Exista doua idei, ca in Romania ar fi un “regim” Dragnea si ca in PSD ar fi lupte interne, care ar viza recumularea, intr-un fel sau altul, a functiilor de sef de partid si de premier. In realitate, in Romania este un sistem de dreapta, care prin inovatia de putere a fostului presedinte Traian Basescu, de a fi facut din DNA un actionar de co-administrare prezidentiala, asigura succesiunea dreptei la sefia statului, dar si o guvernare indirecta, prin acte ale procurorilor de conformare a stangii.

    Asaltul Victoriei asupra Kiseleffului este un act contra naturii, cu riscuri incalculabile, imposibil de prevazut. Puncte de rupere a Coalitiei pot exista pe orice veriga implicata in proiectul de remaniere: premier, seful PSD, seful ALDE, seful statului, parlament. Daca va exista o criza sau un blocaj, in mod cert va avea alte intensitati si repercusiuni, avand in vedere fluiditatea transpartinica fara precedent de pe esichier. Nimeni nu mai stie care sunt contururile reale ale partidelor si voturilor.

    Un lucru este insa clar, Liviu Dragnea si-a castigat pozitiile in fruntea PSD si a Camerei in urma castigarii zdrobitoare a alegerilor de catre formatiunea sa politica, pe care a stiut sa o organizeze si sa o mobilizeze exemplar in campania electorala. Acest lucru nu trebuie uitat, ca si faptul ca ceilalti, inclusiv Tudose si Grindeanu, au venit la de-a gata. Este inconfortabil sa vezi cum premierul PSD Tudose discuta remanierea cu liderul PNL Raluca Turcan, stand cu spatele la partid si luandu-se in coarne cu seful partidului.

    Sa fie limpede, dupa regulile jocului democratic, Dragnea nu va putea fi clintit de pe pozitii decat tot prin alegeri parlamentare, pe care eventual PSD sa le si piarda. Numai atunci va inceta sa mai fie “nemuritor” pe functii. Exceptand, desigur, “accidentele” juridice.

    Tudose, in schimb, este perfect remaniabil, prin iesirea din linia organizatorica a PSD si abandonarea prezumtiei de nevinovatie, care il situeaza, volens nolens, ca recunoaste sau nu, de cealalta parte a baricadei politice. In treacat spus, premierul s-a si gasit cu cine sa “lupte”, cu doua femei, cu doua doamne de o desavarsita reputatie politica si profesionala.

    Premierul Tudose nu are insa cum sa castige impotriva deciziilor organizatorice ale CExN al PSD. Daca a facut din acest lucru o nesabuita lupta de orgoliu, va pierde. Nu stiu cine va castiga “razboiul celor doua roze”, in cazul de fata dintre trandafirul rosu PSD si trandafirul galben PNL, pentru ca de fapt aceasta este razboiul real, dar cred ca ar fi de dorit ca povara raspunderii in fata istoriei sa o poarte autorii reali, cei care au nascocit statul paralel si guvernarea indirecta.

  12. Hans Klemm ridica tonul si acuza nationalistii ca sunt implicit antisemiti.
    Domnul ambasador ar face bine sa citeasca istoria evreilor si va constata ca acest popor s-a mentinut (si consolidat) de-a lungul timpului, INDIFERENT DE LOCATIE, tocmai datorita nationalismului, definit ca suma – monolit de valori, principii si repere , intre care Dumnezeu detine un rol major, poate chiar decisiv.
    Din aceasta perspectiva este oarecum de inteles furia ,,progresistilor” globalisti. Ei stiu, din experienta poporului evreu, cat de multa forta capata o natiune care crede in fortele si valorile ei.
    Evreii au reusit totusi sa faca mai mult de atat: Au privit cu atentie in jur, au luat ce e bun de peste tot si , cu multa stiinta de carte si rabdare, au transformat, ei, societatile cu care/in care au con/vietuit, nu viceversa.
    Daca ati urmarit serialul SF Stargate, stiti, cu siguranta, la ce ma refer.

Lasă un răspuns