Un partener de discutii in Antalya

Am descoperit, in Antalya, pe cineva care, in sfarsit, asculta ce-i spun. Despre secesiuni, despre relatiile cu vecinii, despre faptul ca in SUA ar trebui interzisa achizitionarea de catre persoane private a armelor automate sau semi-automate. Nu am vrut sa-i spun nimic deapre departamentele partidului pentru ca ele, se pare, au reinceput sa functioneze…

38 de gânduri despre “Un partener de discutii in Antalya

  1. Noul ambasador al SUA în Rusia: Asteptari privind diplomatia normalizarii. Principii contra mitologii

    Sanatatea unei relatii bilaterale interstatale (si nu numai) depinde in foarte mare masura de reciprocitatea sinceritatii si deschiderii partilor. Relatiile echitabile sunt cele mai durabile, suna o recomandare pragmatica, cunoscuta oamenilor de afaceri.

    Jon Huntson, noul ambasador al SUA in Rusia, care si-a prezentat presedintelui Vladimir Putin scrisorile de acreditare, intr-o ceremonie care a avut loc marti la Kremlin, este si el om de afaceri.

    Cand un diplomat este dublat de un om de afaceri, exista o sansa in plus de normalizare a relatiilor Washingtonului cu Moscova, marcate de cea mai mare tensionare dupa incheierea razboiului rece.

    Deteriorarea relatiilor americano-ruse a survenit in timpul regimului Obama, pe fondul crizelor din Siria si Ucraina. Normalizarea relatiilor bilaterale, multasteptata din partea noii administratii americane, s-a impotmolit in marasmul post-electoral si politic care treneaza la Washington.

    “Rezistentii” bipartizani care se opun normalizarii invoca un presupus amestec al rusilor in alegerile prezidentiale americane si o supozitie privind înțelegerea asociaților lui Trump cu Moscova.

    Rusia a respins cu fermitate in repetate randuri aceste presupozitii, denuntand de fiecare data subminarea relatiilor bilaterale si internationale de catre mitologiile de politica externa.

    „Pledăm pentru o cooperare constructivă, predictibilă şi reciproc avantajoasă. Suntem convinşi că la baza acestei cooperări trebuie să stea principiul egalităţii, respectul faţă de interesele naţionale şi neamestecul în treburile interne”, a declarat Vladimir Putin, referindu-se la relatiile dintre Rusia si SUA, cu prilejul primirii scrisorilor de acreditare ale noului ambasador al Wahingtonului.

  2. Încerc să-mi imaginez aceeași abordare cu inocentul dvs. ascultător, după ce lumea va începe să-i modeleze personalitatea.

  3. Bravo Ă. Nastase.pacat ca ti-ai irosit energiile in politica.multa sanatate ptr.dumneavoastra si ptr.familie.
    Cu stima,
    Adi Moios.

  4. Sunteti frumosi! Un Adrian Nastase, altfel – fara inhibitii. Sunt bucuroasa pentru dumnevoasta. Imi place noul Adrian Nastase. Astept ziua in care, o sa va hotsrati sa fiti din nou in p rim planul politicii romanedti si regionale. Tara are nevoie de dumneavoadtra, chiar daca organele statului, au facut tot ce le-a stat in putinta da va izoleze sa va faca sa taceti.
    Nu ati tacut si nici sa nu o faceti. Suntem multi cei care credem sincer in capacitatea dumnevoadtra de a proiecta si pune in oprra proiecte politice de anvergura.

  5. Vă anunțăm că astăzi, 5 Octombrie 2017, propunerea de Proiect Legislativ pentru modificări ale Legii Electorale depus de CMR la Senat, a primit de la ”Comisia de juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului”, răspunsul cu nr. Nr.XIX/ 289/ 2017, prin care suntem înștiințați că, în urma analizei memoriului depus, acesta a fost acceptat, urmând ca proiectul să fie supus atenției membrilor Comisiei juridice a Senatului, atunci când respectiva lege va fi luată în discuție.
    Proiectul va trebui să fie preluat de orice senator sau deputat, singurii care au dreptul de inițiativă legislativă.

    Proiectul poate fi consultat la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/6-legea-electorala/amendament-electoral/) și cuprinde trei secțiuni:
    – înființarea Circumscripției Electorale 44-Basarabia, cu dreptul de a candidat doar pentru cetățenii români care locuiesc în Republica Moldova;
    – acceptare ca orice organizație și asociație a majorității românești, să poată avea dreptul egal cu al organizațiilor și asociațiilor minorităților de a putea candida pentru Parlamentul României;
    – dreptul exclusiv pentru cetățenii români din Circumscripția Electorală 43-Diaspora și Circumscripția Electorală 44-Basarabia de a-și alege candidații pentru Parlament doar dintre membrii comunităților sau din spațiul Republicii Moldova.

    Ca urmare, solicităm tuturor membrilor, partenerilor și simpatizanților, precum și celor interesați, persoane juridice sau organizații și asociații să facă apel la senatorii din circumscripțiile la care sunt arondați, ca să preia proiectul depus la Parlament pentru a-l transpune în inițiativă parlamentară.

    • VETO!

      Popescule nu mna lua cu prostii…

      Eu zic VETO adica nexam nema ptrcva dporec ca acesta sa voteze dintai ptr UNire si aaopi sa voetze in circumscriptile din Chisanu ?(oras mare ..,., ar da m mai multi parlamentari ), Soroca samd.
      Voturile unei asa p0zs „fdiapore” care n u platete impozite aici inbsa re chefr saq decida nu ma intereseaza!

      Si nu ma lua cu „drepul”. Dreptul este asp[lata OBLIGATIEI!
      Dreptul este un prviliegiu corelativ unei obligatii. Deptul de a fi cetateam presuoune oblkigfaia de a crapa. Singurul cetatean valabil este soldatul\

  6. trexsr spune:
    Octombrie 4, 2017 la 9:01 pm
    Si dvs, alaturi de colegul diasporean, aveti fixul ca ,,organili statului (de drepti n.mea)” cu mai multi securisti infiltrati, pot contracara orice miscare de secesiune si/sau orice tendinta centrifuga.
    Stimati colegi, nu va suparati, dar aveti tendinta de a va lasa manipulati in mod excesiv de media neo-fascistoid-securista americana (cu CNN pe post varf de lance), cu nimic mai legitima decat RT. (Z)
    Dupa parerea mea, lucrurile stau exact viceversa.
    Nicio actiune de forta, sau restrangerea de drepturi, nu pot disipa tensiuni si calma cetatenii – intr-o masa critica (vezi reactia inepta a regelui Spaniei – atitudine de rege slab, prost sfatuit), dar daca va doriti un nou tip de totalitarism global, s-ar putea ca dorinta sa vi se indeplineasca. Desigur, daca americanii vor reusi sa amorseze la Moscova si/sau la Beijing (cate) o lovitura de stat, asa cum au reusit in statul – fantoma numit Ucraina.
    Glumesc, evident, nu vor reusi, de aceea, onorabilii iudeo-americani sunt atat de isterici in declaratiile publice cu privire la fantasmagoricul asazis ,,amestec rusesc” in alegerile din SUA. Doar America se amesteca, in prezent, in afacerile interne ale altora. Cum se spune, hotul striga hotul. (Z)
    Doar dialogul si politicile coerente la nivel mecro in favoarea unor comunitati – si prin extensie, intre si in beneficiul statelor suverane – pot reface increderea reciproca si cooperarea. Nimic altceva.
    Nici a ignora pur si simplu problemele nu reprezinta o solutie. Daca, de exemplu, minimalizam masacrul de la Las Vegas, nu m-ar mira sa asistam, in SUA, la un nou razboi de secesiune, din simplul motiv ca oamenii normali (in numar de milioane) se simt tot mai straini si tot mai discriminati in propria lor tara, careia i-au oferit miliarde din taxe si impozite. Ce face guvernul federal cu acesti bani ? Priviti si dvs in lume, luati act ca suntem contemporani cu un flagel al migratiei la nivel de transhumanta, intalnit rareori in istorie, de la plecarea evreilor din Egipt.
    Asta se intampa cand destabilizezi tari si regiuni intregi, cand vinzi arme tuturor partilor beligerante, fie ele si extremiste – incurajand implicit terorismul international – sau te implici direct in actiuni armate la mii de km distanta, in numele unor valori extrem, extrem de indoielnice.
    Ce spuneti ? Ca si Rusia se implica in Siria ? Este si normal, Rusia lupta realmente impotriva terorismului si apara un regim legitim (in conflict cu ISIS), cu care si Romania intretine relatii diplomatice. Bine face Turcia ca promoveaza o politica externa independenta, desi este membra a NATO.
    Deci, se poate…

    • ps – colegul diasporean scrie:
      ,,Oare pe americani si rusi ii conduc extraterestrii?”

      Nu cred, stimate coleg. mai probabil, sunt condusi, pur si simplu, de oameni inteligenti, fie ca ne place, fie ca nu (dupa cum ne pozitionam fiecare dpdv geo-politic).

      ps – colegul trexsr scrie:
      ,,Eu sa fiu in locul lui Trump, mi-as luat portavioanele si mi le-as planta la Constanta.”

      Daca se intampla asta, va propun sa facem schimb: Vin, eu, in locul dvs si dvs re-veniti in Romania.
      Ca sa nu mai spun ca le va fi extrem greu sa le treaca prin stramtoare si sa respecte totodata tratatele internationale privind Marea Neagra. (Z)
      O intrebare nevinovata: Jucati mult First Person pe calculator (sau telefonul mobil ) ? Daca da, va garantez ca un razboi adevarat nu seamana cu unul virtual, purtat din fotoliul comod din living, nici pe departe… noroc ca americanii au, totusi, si ei, oameni inteligenti la conducere care realizeaza diferenta. (Z)

    • @Zev dixit: „..Doar America se amesteca, in prezent, in afacerile interne ale altora.”

      Am doua cuvinte raspuns la afirmatia asta cu peptu’nainte, care va intra in „analele” relatiilor internationale, sau in colectia du bancuri cu Itzic si Shtrul:

      1. Ha
      2. Ha

      Nu stiu cum se spune „haha” in ruseshte, sorry 🙂

    • Daragoi ZeV, oceni rad vas citati eshchio raz 🙂 Kakaia umnitza 🙂

      Colega, as fi vrut sa va urez bun revenit pe blog, dupa o pauza, pe care am crezut ca este de meditatie si introspectie, cind va veti intreba intrebari din astea, existentiale: „Ia dlia kavo rabotaiu? Scoliko deneg mne platiat ?” 🙂 Ca tot va nelinisteshte fotoliul meu, si cit poker joc.

      Deci, speram sa va vad revenind pe cai mari. Cind colo, veniti… pe acelasi magarush. LOL.

      Sunteti insa binevenit in Canada, insa nu voi face rocada cu dvs., pen’ca n-am viza pentru Kamciatka. Si ce bine ma simt :).

  7. Ne învârtim, ne sucim, şi tot pe bietul ou nimerim!!!

    Doamne fereşte! Unde-i @ZeV să-mi spună că m-am înşelat? A, şi eu n-o înghit pe aia cu exemplul „prea… abstract”!

    Asta este a încerca marea cu degetul, ca atunci când lansau zvonuri de probă despre desființarea alocației pentru copii. Pe vremea lui Boc, parcă… Dacă lumea nu prea cârâie, te trezeşti cu legea! Dacă e gălăgie – imediat dezmint cu spume!

    Măi copii, astea-s fumate!

  8. Ana

    Stimata colega, dvs chiar credeti ca exista vreo nuanta, sau vreun talc feminin, care sa-mi scape, avand in vedere ca am trait toata viata printre fete istetze si femei inteligente ? Am invatat foarte multe de la ele. Poate chiar cele mai multe. (Z)
    Serios vorbind, dvs faceti greseala sa va raportati la Tudor Chirila pe post de tanar, fatza de care, dvs va considerati de-a dreptul matusalemica. (Z)
    Nu, doamna Ana. Tudor Chirila nu este tanar, el este un copil ratat, un fel de Peter Pan in varianta diforma, negativa. Sau, daca vreti, un fel de Michael Jackson, traitor (cat i-a permis Cel de Sus) intr-o iluzorie transcendenta.
    Dvs sunteti, de fapt, personajul tanar, deoarece tineretea nu are legatura cu varsta biologica. Tineretea inseama sa cauti continuu noi sensuri si noi drumuri, sa scormonesti trecutul si viitorul ipotetic, in cat mai multe variante posibile, ba chiar sa cauti, uneori, in momentele de sublima reverie, o lume intr-un fulg de nea. Chiar ati reusit, nu glumesc.

    • Dar ce vă mai pricepeți la vorbe!
      Defectul dumneavoastră este faptul că puteți fi radicalizat uşor. Personal nu simt nevoia să cred orbeşte în ceva sau în cineva. Cred în cei care se îndoiesc de toate, căci numai aşa ajungi sa cauti neîntrerupt. Şi pot accepta cu seninătate că suntem opt miliarde de opt miliarde de feluri si nu se poate să avem toti dreptate, ba dimpotrivă – cel mai probabil niciunul dintre noi nu cunoaşte lumea in care trăieşte, cu atât mai mult, nimeni nu cunoaşte Adevărul, dacă acesta există.

      Iubesc tot ceea ce este frumos, bun si conceput cu inteligență, conform culturii şi filozofiei mele de viață şi cred că Adevărul poate fi oriunde, chiar sub nasul meu, în vorbele oricui. Trebuie doar să am mintea deschisă, să nu resping ce nu-mi convine la prima vedere, să le acumulez, iar la momentul potrivit, când am mai multe „piese”, le pun cap la cap, după cum mă susține intelectul.

      Mă ajută mult intuiția. Iată de ce nu l-am votat NICIODATĂ pe pirat. Offf, se duce pe capul basarabenilor… ați auzit, probabil.

  9. WoW , ce dragut e ! Imi pare ca are trasaturile dumneavoastra . Sper sa va mosteneasca si inteligenta . Multa sanatate tuturor si distractie placuta !

  10. Eu am afirmat de mai multe ori chiar pe acest blog ca vremurile in care guvernantii ne vor interzice sa mai facem zacusca , gemuri si muraturi nu sunt departe . Sau cand guvernantii vor buzunari cetatenii la propriu ca sa le ia ultimii bani din buzunar ca sa-si dea lor salarii occidentale , totul in spatele luptei anticoruptie si al bla , bla , bla .
    Astazi mai avem o confirmare din partea d-lui Vosganian .

    Cu DEMENTII care ne conduc de vreo 12 ani incoace ( indiferent ca sunt de dreapta sau de stanga ! ) , cu ” leaderi politici ” ca basescu , Boc , MRU , Blaga , Ponta , Macovei , Gelu Diaconu , Tudose , Dragnea , Vosganian , etc acele vremuri nu sunt deloc departe .

    Ba as spune ca sunt foarte , foarte aproape …

    http://kmkz.ro/de-ras/milioane-de-gaini-ridicate-de-mascati-de-pe-cuibare-pentru-evaziune-fiscala

  11. Off topic dar foarte topical – DNA a inceput sa-si devoreze proprii copii.
    In medicina tine de oncologie/sper sa fie terminal.

  12. O zi bună! Îmi place bucuria din ochii dumneavoastră. Chiar vă invidiez. Nepoții mei citesc acum singuri. E drept eu le citeam din Ciopârțilă. Dumneavoastră, cu nepot din altă generație, înțelegeți să aplicați o nouă „curriculă”. Pe vremea mea îi spunea programă. Asta e! Am descoperit că nepoții mei, care acoperă învățământul de la clasa pregătitoare la clasa a XI-a, nu au auzit de cronicari, de Văcărești și pot continua.. Desigur glumesc?! Numai bine!

  13. Și ce ați discutat despre separatisme?
    Pana veniți dvs poate în Spania se întâmplă multe asa încât nu ar strica o postare pe subiect.

  14. Este un copil frumos cu o privire scormonitoare și șugubață. Știți prea bine că vă ascultă și că subconștientul lui stochează informația, care va fi folosită la momentul potrivit.

  15. @Nastase, ce scump mic! Cite o sa aveti sa-i povestiti…

    Cu permisiunea dvs, as vrea sa le urez canadienilor din Romania, Moldova, Rusia si pe unde or mai fi „Happy Thanksgiving!”, ziua in care canadienii se aduna sa manince un curcan uriash cu sos dulce de fructe (cranberry?).

    Despre Justin Bieber, Justin Trudeau, Celine Dion, Shania Twain si…o poveste fermecata dar recenta, de Ziua Recunoshtintei:

    http://www.cbc.ca/comedy/canadian-thanksgiving-an-extremely-factual-origin-story-1.4343418

Lasă un răspuns