A murit generalul Iulian Vlad

A murit generalul Iulian Vlad, una din figurile cele mai interesante, dar si cele mai discrete, din peisajul public romanesc. L-am respectat si am respectat eforturile pe care le-a facut pentru a tempera situatia din tara inainte de ’89 si de a asigura apararea intereselor tarii la incheierea Războiului Rece. L-am intalnit după 1989. Am avut mai multe intalniri si i-am ascultat cu mult interes părerile. Venea, in ultimii ani, si la dezbaterile de la Fundatia Titulescu sau la lansările mele de carte. In perioada cât am fost la Jilava, a avut cuvinte de imbarbatare pentru sotia mea.

A facut parte dintre cei care au crezut ca interesele statului roman trebuie protejate si in timpul comunismului. Poate că a si gresit. El sau cei cu care a lucrat. Dar viata fiecaruia dintre noi trebuie judecată, cred, după ce rămâne atunci cand se se pun impreuna lucrurile bune si cele rele. Este important ca rezultatul sa fie peste linie. Romania nu s-a transformat in poligonul de incercare al Europei si de redesenare a sferelor de influenta, in 1989, datorită câtorva apărători ai ei. Printre acestia, eu il asez si pe generalul Iulian Vlad. Timpul va arata mai clar contributia lui.

Iar cine nu a gresit să arunce, primul, piatra.

 

28 de gânduri despre “A murit generalul Iulian Vlad

  1. UE are de ce sa se teama cu aceste miscari din interiorul statelor membre de secesiune. Ele ne pot readuce la timpuri grele, de violente si chiar razboaie. UE trebuie sa aibe un raspuns solid, convingator, pe care eu inca nu il aud. Fara aceasta voce de uniune in background, multele forte secesioniste isi fac auzit glasul. Auzim azi pe Tokes si grupul sau care incearca sa convinga „bucurestenii” de necesitatea secesiunii Tarii Secuiesti.

    Ma intreb si eu, ocupati pe cimpul tactic al Justitiei, securistii nostri de azi se mai gindesc la securitaea tarii? Oare au programe specifice sa raspunda la aceste provocari posibile? Daca se repeta experimentul Catalonia in Romania, care sunt planurile autoritatilor pentru a pastra integru statul roman?

    Nu cumva ar trebui demonstart ca secesiunea nu ar aduce bunastare secesionistilor? In primul rind orice teritoriu secesionist nu va mai fi membru UE, ceea ce ar impune taxe vamale si controale la noua granitza cu niste cetateni non-UE.

    Prosperitatea nu va veni nici din investitii pentru ca investitorii straini fug de instabilitate.

  2. O emisiune absolut exceptionala in seara asta la Sinteza Zilei cu invitat Gen Troncota. Mi s-a confirmat ca Romania a fost ca de obicei teren de implementare a unor planuri regizate anterior din exterior, dar cu ajutorul unor romani care lucrau pentru alte interese. Nu stiam ca Pacepa fusese pus de KGB in functie, pentru ca acesta sa fie folosit mai tirziu de catre americani. Nu stiam ca mai mult de 30 securisti au fost agenti dubli si au defectat in Occident, dar nu ma mira pentru ca Occidentul plus SUA aveau interes in anii 70 ca Romania sa ramina sub influenta lor. Nu stiam nici ca exista un centru de coordonare a „Revolutiei” la Chisinau, condusa de rusi, si ca astia ar fi intrat in Romania – „omuletzi turishti” – cam 15 mii, si ca ei ar fi fost cei care au tras la Timisoara cu gloante adevarate, fiind ulterior atacati si citiva ucisi de agenti romani. De asta ar fi cerut Ceauseasca sa fie arse cadavrele, pentru ca erau agenti rusi, Nu stiam ca gen. Vlad ar fi fost arestat in fata Ambasadorului URSS, de catre Gen Militaru, care era, impreuna cu ati inalti ofiteri romani, agenti care lucrau pentru URSS.

    Bun, e bine sa fii circumspect si la aceste afirmatii. Dar probabil multe sunt adevarate. Pare decupat din filemele lui James Bond.

    Eu nu ma indoiesc insa ca rusii au cadre foarte bine pregatite si azi, si ca isi fac temele foarte bine. Gorbaviov l-a executat pe Ceausescu, asa pare, in acord cu Bush, cu americanii. Ei au hotari trecderea Europei de Est in influenta SUA. Interesant ca am fost 50 ani sub control 90% rusesc, iar acum am trecut – in ce procent? – in alta zona de influenta. Oare suntem doar carti de joc, ce trecem odata la 50 ani, de la un elefant la altul?

    Ma intreb azi, in serviciile noastre, citi lucreaza pentru americani si citi pentru rusi?

    Fascinanta aceasta istorie, si cum e ea fabricata pentru unii si altii.

    Oare pe americani si rusi ii conduc extraterestrii?

  3. Eu cred ca rusii ne transmit mesaje, prin amicii lor de conspiratie unguri. Cu cit noi ne infierbintam capetele mai tare cu Moldova, cu atit ei ne lucreaza mai tare cu Transilvania. Stalin se pare ca ne-a dat Transilvania dupa al doilea razboi mondial si ne-a luat Basarabia, asa ca rusii par ca vor sa indrepte o „greseala” a lui Stalin. S-a inceput de mult timp, cu Tara Secuiasca, si cu agentul Tokes, care are dosar din comunism, el fiind si Agent al Domnului, si al Budapestei, si probabil si al rusilor.

    Deci stim ca planurile astea se fac cu bataie lunga, si rusii au resurse inepuizabile sa intervina in alte state, ca sa schimbe mersul istoriei intr-un mod care sa i avantajeze. Rusii fac un cap de pod in Ungaria. Schimbarile strategice in relatia cu Turcia, dupa ce le-a fost omorit un Ambasador, schimbarile Turciei fata de Occident (inclusiv NATO), arata o schimbare a balantei de putere in zona Marii Negre. Eu sa fiu in locul lui Trump, mi-as luat portavioanele si mi le-as planta la Constanta.

    Gorbaciov a fost un agent de schimbare interesant – el cazind sub magia lui Reagan – dar si impins de costurile cursei inarmarii cu SUA. Nu e exclus ca un lider american la un moment dat sa faca acelasi lucru, si sa cedeze Estul Europei inapoi la rusi. De aia probabil se zbat polonezii sa gaseasca o alta cale, si sa constituie un bloc al tarilor din centrul si estul europei, care sa nu fie nici sub americani, nici sub germani nici sub rusi.

    Pare ca traim in epoca proiectelor strategice cu aceasta volatilitate pe scena internationala.

    • @trexsr: „De aia probabil se zbat polonezii sa gaseasca o alta cale, si sa constituie un bloc al tarilor din centrul si estul europei, care sa nu fie nici sub americani, nici sub germani nici sub rusi.”

      Nu-i vorba de a ieși de sub unii sau de sub alții, ci de a-ți găsi aliați. Și fie că vrei, fie că nu vrei, într-o lume polarizată nu poți decât să gravitezi în jurul unui pol. De preferință pentru a te poziționa pe o orbită stabilă. Altfel riști să te prăbușești … sau să rătăcești în spațiu până cazi sub influența altui pol.

    • @trexsr: ”Eu cred ca rusii ne transmit mesaje, prin amicii lor de conspiratie unguri. Cu cit noi ne infierbintam capetele mai tare cu Moldova, cu atit ei ne lucreaza mai tare cu Transilvania.”

      2 Octombrie 2016
      Antidotul Secesiunii
      Secesiunile constituie noul curent la modă: Brexit, Catalonia, Scoția, Irlanda, Belgia și ceva mai încolo, în Orientul Mijlociu, recentul referendum kurd, dar care prin populațiile de turci și kurzi din Germania amestecate cu restul migranților aduși în mod iresponsabil de Angela Merkel, pot arunca în aer pacea, dar mai ales stabilitatea Europei și nu numai.
      Procesul opus secesiunii, sau antidotul secesiunii, poate fi doar ”regruparea”.

      Cei interesați pot citi continuarea la: (https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/antidotul-secesiunii/)

  4. Deci apare ca Revolutia din 1989 nu a fost deloc spontana, ci a fost minutios pregatita, pe multiple planuri, si de mai multe tari „pretine”, dintre care doua cu trompe mari (URSS si SUA) si cel putin doua cu trompitze mici (Ungaria si Yugoslavia). Puterea in Romania a luat-o un grup care impartasea perestroika lui Gorbaciov, avind sprijinul MILITAR (!) al Moscovei (cu centru logistic la Chishinau). Acest grup pro-rusesc urmarea reformarea sistemului socialist din Romania, si nu trecerea la capitalism. Doar cu glasnost au stat mai prost. Si unii si altii…

  5. MOARTEA AR TREBUI SĂ FIE CA O UȘĂ ÎNCHISĂ; UNEORI, ÎNSĂ, POTĂILE VOR SĂ SE ZGÂIASCĂ LA CEEA CE E DINCOLO ȘI-ATUNCI RÂCÂIE LA UȘĂ ȘI SALIVEAZĂ PE CLANȚĂ…

    MOTTO: „Ultimul șef al Securității comuniste, generalul Iulian Vlad a murit la vârsta de 86 de ani.”

    …………………………………………………………………………………………….
    Ca turnesolul, prieteni, ca turnesolul… în zona aceasta nu veți vedea idei, nu veți vedea nuanțe, nu veți vedea îndoieli… ci numai VISCERE. Și numai sentințe maxime. Veți vedea că „ROBESPIERRII” de mucava și de conjunctură ghilotinează cu încrâncenare oarbă istoria și nu acordă circumstanțe atenuante. Pentru că în tribunalul din sufrageria lor nu se pronunță decât pedepse capitale. Iată:

    Vladimir Tismăneanu 27 octombrie 2016 :

    „ A-l ridica in slăvi pe Iulian Vlad echivalează cu o pălmuire a tot ceea ce inseamnă istoria rezistenței democratice din România comunizată. Generalul de securitate Iulian Vlad a fost direct implicat in reprimarea miscării de protest anti-totalitar de la Braşov din noiembrie 1987. La fel, in timpul cand el era şeful suprem al Securitătii, a fost ucis inginerul Gheorghe Ursu. Lista fărădelegilor sale este fără capăt…” ( așa spune Vladimir Tismăneanu ; iar lui Vladimir Tismăneanu, Fănuș Neagu, cu două luni înainte de a închiede ochii în eternitate , îi scrie acestea: „…Să tragem răbojul din grindă și să socotim: tatăl dumitale, domnule Vladimir Tismăneanu, cunoscut sub numele de Leon Tisminețchi, zis Ciungul, a fost agent KGB de când a dat în pământ și până a murit. Stabilit în România după 23 august 1944, el raporta periodic Ambasadei sovietice tot ceea ce se întâmpla în cadrul CC al PCR. La cererea expresă a lui Gheorghiu-Dej, Hrusciov a aprobat să fie eliminat din cadrele activului de conducere. A fost trecut lucrător la Editura Politică, sub conducerea lui Walter Roman, unde a tradus, sunt dator s-o spun, în chip excelent, operele lui Vladimir Ilici Lenin. Ani lungi m-am delectat cu scăpărătoarele lui întorsături de fraze. Reproduc, din memorie, o misivă a lui Lenin către un secretar PCUS de gubernie: «Stimate tovarășe N., pentru victoria revoluției împușcă-i imediat pe toți culacii din gubernie, pe toți țăranii mijlocași și ȘI pe șovăielnici.» Acest ȘI adverbial îi dă și astăzi emoții calofilului care sunt….” Asta ca să știm despre cine vorbim…, n.n.)

    Cătălin Prisecariu , 30 septembri 2017, pe blog :

    „Încet, mult prea încet, Securitatea moare. La propriu. Biologic, prin ultimii ei șefi. Din păcate, securiștii bătrâni – dar încă în putere – au educat tineri care să le ducă moștenirea mai departe. Pe unii nici măcar nu i-au educat, ci doar i-au manipulat ca pe idioți. Printre acești idioți, mulți ziariști…Moștenirea lui Iulian Vlad, ultimul mort din serie, e și genetică. Fiul său, Adrian, îi supraviețuiește ultimului șef al Securității. Și nu pare să o ducă rău. Lucrează la stat. La Corpul de Control al Prim-Ministrului.” ( are vreo relevanță unde lucrează fiul lui Iulian Vlad? nu, nu are, Cătă doar adaugă o pată de grăsime… n.n.)

    Mălin Bot, 1 septembrie 2017, din Piața Victoriei , unde – zice el – că se desfășoară un fel de protest :

    „Ați văzut televiziunile mafioților câte osanale i-au adus lui Iulian Vlad, care este un criminal , dragii mei… Iulian Vlad este criminal Și s-a văzut foarte clar acum când a murit acest criminal, acest torționar suprem al regimului comunist care sunt televiziunile legate de fosta securitate, de foștii securiști, de grupările mafiote…” ( câte propoziții, tot atâtea imbecilități… n.n.)

    Roxana Iordache, 1 septembrie 2017, pe blog:

    „PAUL GOMA ÎMPLINEŞTE MÂINE 2 OCT 82 DE ANI! PUTORILE PĂMÂNTULUI ÎL RIDICĂ ÎN SLĂVI PE IULIAN VLAD!”

    P.S.1 Cel care se va grăbi să mă considere o ticăloasă de simpatizantă a fostei Securități, bine deghizată , e util să știe că : am dosar de Securitate de la 15 ani, am fost anchetată și am suferit consecințe. Nu m-am dus niciodată să-mi văd dosarul. Nu mă voi duce vreodată să-l citesc pentru că nu mă interesează. M-am împăcat în urmă cu mulți ani cu „denunțătorul” meu – fie iertat, căci nu mai e printre noi. Eu am vrut și eu am făcut asta, în seara când mi-am dat seama că nu mai am nici un fel de resentimente pentru el.

    Dar, una-i una , și alta-i alta…

    P.S.2 Și, da . „La mulți ani, Paul Goma ! ” Pentru că, la fel ca mai sus, una-i una , și alta-i alta…

  6. A murit inca o relicva,comunist,tortionar cum o fi fost,…dar se pare ca totul si toti au o continuitate,…copiii lor ne vor conduce,…zicea cineva.Dl Presedinte Nastase,…cum si ce a facut sau a incercat sa faca Iulian Vlad nu prea stim daaarrr a ramas „fidel” pana in ultima clipa unui dictator implicit si a regimului opresiv care se face vinovat de moartea a sutelor de mii de detinuti politici !Asta stim cu certitudine ! De miile de detinuti torturati si impuscati,…a caror morminte nu se cunosc oare stia !Eu zic ca da ! A condus una din cele mai odioase servicii secrete,mana de fier a lui Ceasca’,…o arma mortala pentru cei care indrazneau sa vorbeasca si sa se ridice impotriva unui regim criminal ! Sper sa-si gaseasca linistea dincolo asa cum merita,

    • „Iar cine nu a gresit să arunce, primul, piatra. „, încheie AN cele câteva fraze la moartea unui controversat personaj a cărui funcţie a fost imposibil de deţinut ( mai ales prin prisma respectivei perioade ce cuprinde şi acel decembrie ’89), fără uriaşe compromisuri ce ţin de vieţi şi destine omeneşti (şi invers !) ! Şi iată că @Pali reuşeşte să arunce nu una una, ci mai multe pietroaie peste proaspătul mormânt, punându-i parşiv în cârcă şi ceea ce au făcut unii ca Ana Pauker, Drăghici, Bodnăraş, Dej, Brucan, Militaru, Tismeneţky, Patapievici, Neulander şi mai apoi Iliescu, Roman, Isărescu, sau Băsescu !

      • Un Sergiu Marinescu pentrucă a fost turnător la Securitate este făcut albie de porci.
        Iulian Vlad care a condus Securitatea este spălat, albit și pomădat.
        Ceva n-are logică, sau îmi scapă mie.
        Noroc că postarea despre Marinescu, m-a îndemnat să scriu despre o Zimnicea din timpul puternicei Securități.

  7. E … ati auzit de atentatu de la Las Vegas? Un singur trgator cu o amra ()sau mai multe?) automata (nu am resit sa gasewsc ce ti si ce munitie…extrem de [prpbabi;l in ALM de 7,62×38) : 58 de morţi şi 515 răniţi!!!

    Ce legat9ira are cvu Iulian Vlad? Nicuna . Dar avea ceva legaura cu dec 1989…
    Ala a facut 58 de morţi şi 515 răniţi. dintro pozite cam „nefavorizanta” si nu stu cu ce arma .. Insa va garantez ca rragad orizontakl cu o Mitraliera md. 66 care trage munite lunga 7.62×54mmR .. lucrile sttu mult, mult mai rau ()in cazul asta un glint trece prin 4 oameni )
    Si daca mai zic ca mitralera asta putea fi pe un tab … si ca p;e tab mai era si una 1× mitralieră grea KPVT de 14,5 mm care trage cu proiectile perforante …. va dati seama ce ar fi puit face numa un singur TAB 71 in acel de3cembr?
    Si securitate era dotata cu TAB 71 … si avea si mitralere md 66

    • Și am auzit că unele „victime” au reușit să filmeze faza. Lăsând la o parte prostovanii inconștienți care filmează cărămida ce le pică în cap, este un mod foarte convenabil de a semăna teroare printre cetățeni. Adică filmul din perspectiva unui martor îngrozit. Și acuși auzi cum serviciile au nevoie de și mai multă libertate, bani și, eventual, să nu răspundă în fața nimănui, niciodată. Că, de, să ne păzească mai eficient. Pe la ei ca pe la noi. Sau invers?

  8. Memoria patriotismului: Generalul Iulian Vlad

    Este datoria sacra a elitei politice si culturale sa cultive memoria patriotilor romani. Nu putem lasa in seama nimanui aceasta sarcina. Nimeni de aiurea nu ne poate da o lista cu acceptatii sau interzisii memoriei. Doar cei care traiesc 100% dupa legea noastra au dreptul de a-i adauga sau scadea poporului roman pe cei care au trecut in eternitate, dupa faptele lor. Printre cei adaugati istoriei neamului romanesc se numara si generalul patriot Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii fostului regim comunist, care a murit sambata, la 86 de ani.

    Pentru a intelege patriotismul generalului Iulian Vlad din timpul Comunismului si al Revolutiei, trebuie plecat de la adevarul istoric potrivit caruia Comunismul nu a fost o creatie a elitei romanesti sau a poporului roman. Comunismul a fost o ideologie straina si un regim venetic urat de romani, care a fost impus prin forta armata de ocupatie. Conducatorii romani si autoritatile romane din vremea Comunismului au fost precum Irozii evrei si Sinedriile evreiesti din vremurile ocupatiei Romane. Si unii si altii asteptau doar momentul propice in care sa se scuture de regimul de dominatie straina.

    Romanii nu au facut o revolutie comunista, ci una anticomunista. Asa se explica de ce generalul Iulian Vlad a trecut fara sovaire de partea poporului in timpul Revolutiei din decembrie 1989. Generalul Vlad a avut inteligenta profesionala si patriotismul de neclintit sa discearna ca sosise momentul intoarcerii ultimei file din istoria comunismului. Prin ordinele de fraternizare si de sustinere a revolutiei pe care le-a dat fortelor de securitate, Vlad a facut posibila si ireversibila abandonarea Comunismului. In acelasi timp, generalul Iulian Vlad a cuantificat cu luciditate pericolele grave care se teseau in umbra confuziei politice si mediatice de dupa vidul de putere si haosul care au urmat fugii Secretarului General Nicolae Ceausescu.

    Cel mai mare risc era de razboi civil, prin razboiul psihologic, informational si de diversiune prin care s-a incercat atragerea Armatei si Securitatii intr-un conflict armat, care ar fi putut duce la interventie straina si dezmembrarea tarii. Integritatea statalitatii si unitatea poporului sunt caracteristici fundamentale de care depind vitalitatea neamului romanesc si durabilitatea caminului sau national. Ca patriot profund devotat poporului, din randurile caruia s-a ridicat ca lider si militar, generalul Iulian Vlad a inteles cu toata fiinta sa de roman ca integritatea statalitatii si unitatea poporului roman sunt constante care transcend ideologiile, partidele si regimurile politice.

    Cooperarea activa si deplina a sefului Securitatii cu Armata si subordonarea sa neconditionata si totala noii puteri au impiedicat ca Romania sa devina scena unui urias masacru. Aidoma celui recent din Las Vegas, dar la o alta scara. Daca victimele criminalului care a tras duminica seara cu arma din camera sa de hotel asupra oamenilor aflati la un concert, in renumita statiune turistica din statul american Nevada, au fost de 59 de morti si 527 de raniti, mintea refuza sa priceapa ce s-ar fi intamplat daca generalul Iulian Vlad nu ar fi dat ordin fortelor de securitate sa nu traga in populatie, sa le fie retrase, incuiate si sigilate sutele sau poate miile de arme de foc.

    Cei care il urasc, il calomniaza si il acuza pe generalul patriot Iulian Vlad, contestandu-i binemeritatul drept la memorie, sunt urmasii celor responsabili de aducerea armata, ideologica si propagandistica a molimei comunismului in Romania. Ai celor care dupa ce i-au „fericit” pe rusi, i-au „fericit” si pe romani si pe ceilalti est-europeni. Nu vom cere, azi, niciunuia din acesti urmasi, care sunt purtatori pe stil nou ai vechii stirpe ideologice a instigarii si dezbinarii, aprobarea de a cinsti memoria patriotilor romani. Ei nu au nicio autoritate morala, memoria pe care poporul roman i-o pastreaza in suflet generalului Iulian Vlad fiindu-le inaccesibila. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe generalul patriot Iulian Vlad.

    • Peronajului din umbră, @fragmentarium și nu numai lui.

      Citând din domnul/doamna (?) @fragmentarium: ”Printre cei adaugati istoriei neamului romanesc se numara si generalul patriot Iulian Vlad, ultimul sef al Securitatii fostului regim comunist, care a murit sambata, la 86 de ani.
      Doar cei care traiesc 100% dupa legea noastra au dreptul de a-i adauga sau scadea poporului roman pe cei care au trecut in eternitate, dupa faptele lor.
      Ei (adică ceilalți) nu au nicio autoritate morala, memoria pe care poporul roman i-o pastreaza in suflet generalului Iulian Vlad fiindu-le inaccesibila.”

      Sunt tare curios câți anișori o fi trait @frgmentarium în raiul regimului SECURISTIC. Sau din ce spiță de patrioți-securiști se trage de mitraliază cu atâta parapon pe cei care se simt mânjiți de osanalele aduse unui vajnic conducător al Instituției Oficiale a Terorii din România.
      Acest patriot care după ce a condus TEROAREA, simțind că îi alunecă pământul de sub picioare, și-a asigurat retragerea părăsindu-și ”patriotismul” pentru a se salva și a-și asigura lui și familiei, supraviețuirea și avantajele. Ba, văd că și gloria și recunoștința postumă.
      Decența tăcerii ar fi fost mai nimerită, măcar atâta timp cât mai trăiesc încă puținii rămași dupa acel Decembrie, că nu mai sunt nici mulți, nici nu mai au mulți ani înainte.

      Oricum, am învățat și eu ceva de la @fragmentarium, acest personaj din umbră, vajnic apărător al patriotismului securistic.
      1. Securitatea a fost instituția patriotică a României, instituția care a apărat România de dușmanii interni răi care le blamau regimul sau care veneau în contact cu străinii și trebuiau determinați să păstreze ordinea și politica partidului=patria, că doar: ”Partidul Ceaușescu, România”, nu-i așa?
      2. Sigur, și doar cei care astăzi trăiesc 100% după legea noastră, nu și cei care au trait legea aia veche de dinainte de ’89 păzită strașnic de Securitate, deci, doar noi avem dreptul moral să judecăm cine-i patriot și cine nu-i

      Și iată că, însfârșit, înțeleg că atunci când mă aflam și eu în Piața Universității, pe 21 Decembrie, nu știam, ca prostul, că luptam împotriva patriotismului, nu a regimului terorii și dictaturii.
      Tocmai d’aia patrioții de la Securitate, ascultând de ordinele superiorilor Securității, adică a celor mai mari patrioți și mai mari eroi ai neamului, ne goneau trăgând ca după iepuri și fugărindu-ne cu TAB-ul.

    • Acest om cu o biografie complexa se adauga unui numar semnificativ de romani a caror viata si realizari se vor a fi intinate de judecata unor instante autoproclamate, indeobste de obarsie alogena; va sunt cunoscute nume ca Paulescu, Antonescu, Eliade, Goma, Paunescu si multi altii.
      Un efort stiintific merita a fi depus pentru deplina asumare a acestor personalitati ale istoriei Romaniei, asa cum sta bine oricarui popor ce-si recunoaste si onoreaza inaintasii.
      Sine ira et studio!

  9. Este dureros sa vezi ce se intampla intr-una dintre cele mai frumoase si mai ospitaliere tari din lume . Din prea mult bine si prea multa propaganda , catalanii isi doresc ruperea de Spania .

    Insa , s-ar putea ca pe viitor sa se intample exact ceea ce s-a intamplat in provincia Quebec cand dupa primul referendum de secesiune s-au retras din provincie toate investitiile majore si Montreal-ul a ajuns din cel mai dezvoltat oras din Canada , in urma unor orase ca si Toronto , Vancouver , Edmonton si Calgary .

    http://www.cotidianul.ro/mai-poate-fi-salvata-spania-307960/

  10. Ca de obicei, dacă nu scuipi pe cadavrul lui, înseamnă că-l admiri. Telectualii văd lumea doar în alb-negru, bun-rău, comunist-necomunist…
    Lumea, omul sunt complexe, complicate, istoria e o știință socială, evenimentele sunt bune sau rele fiind raportate la o ideologie, la o doctrină.
    IRA a fost, pentru unii – armată de eliberare, pentru alții – organizație teroristă.
    Dacă mâine se reinstaurează comunismul la noi (ceea ce nu m-ar mira, dată fiind ura generală față de partide, Parlament și în general față de oamenii ALEȘI), mulți vor trece brusc de partea comunismului, alții vor fi declarați inamici ai poporului, blamații comuniști din 1950-1989 vor fi declarați martiri…
    Eroii de azi vor fi torționarii de mâine.
    Nu-s vremile sub om, ci bietul om sub vremi (care dracu cronicar o fi zis-o? să nu m-acuze careva de plagiat).

    • Nu-i vorba de scuipat pe cadavrul ultimului șef al Instituției Terorii din România, este vorba de a respecta cadavrele celor care au fost victimele acesteia.
      Trebuia să fie îngropat cu decență, fără publicitate, fără osanale, ca măcar așa să nu-și mai aducă lumea de ”opera” instituției pe care a condus-o.

      Că astăzi, îi tot plângeți pe cei care intra în concasorul DNA și, pe cei care interoghează, îi scuipați chiar înainte de a deveni cadavre.

  11. TELEFONUL COPILULUI – VARIANTA DNA

    MOTTO: „Alo? Nu, nu sunt eu, Picasso / Ma-ia-iii, ma-ia-ooo/ Sunt eu, DNA / Ma-ia-hiii, Ma-ia-haaa! ” ( prelucrare liberă după celebrele versuri ale trupei O-ZONE)
    …………………………………………………………………………………..

    În ultimele zile, două informații, despre telefonul copilului (informații care nu au fost negate de virtuoasa DNA ) au apărut în presă. Prima persoană care a vorbit despre dezinvoltura cu care un procuror, luptător corp la corp cu corupția ( dar mai mult cu faptele asociate corupției, recte cu ABUZUL ÎN SERVICIU, că pentru chestia asta nu-ți prea e nevoie de probe, ba chiar nu-ți trebuie deloc) citează pentru audieri o mamă (suspectă sau inculpată sau ceva) sunându-i copilul minor, în timpul orelor de școală, a fost Ana Maria Pătru, fosta șefă a AEP. Nici bine nu ne-a făcut doamna Pătru acestă destăinuire că a apărut și cea de-a doua mamă , procuroarea Mihaela Iorga Moraru denunțând același procedeu de citare…

    Ambele cazuri sunt odioase. Băiatul doamnei Pătru și fata doamnei Moraru sunt adolescenți, au o vârstă sub 18 ani. Și chiar dacă ar avea 18 ani nu știu dacă lucrurile s-ar prezenta altfel, căci tot despre copii și mame ar fi vorba în propoziție.

    Și totuși, oroarea are, în aceste două cazuri, anumite nuanțe…

    Ana Maria Pătru a stat în închisoare și aceasta a fost pentru băiatul ei o lovitură devastatoare, care l-a făcut pe adolescentul rănit aproape mortal să-i vorbească mamei sale despre o „sinucidere în doi”. De aceea, pentru el, cele trei litere D…N…A… înseamnă uraganul MARIA peste Puerto Rico. Nu știa acest lucru procurorul sau procuroarea care a sunat pe numărul lui de telefon? Dacă noi știm , din presă, de ideea „sinuciderii în doi”, e , oare, posibil ca Parchetul să nu știe ?

    Intelectuali gedesiști și tineri frumoși și liberi, când ieșiți voi să ne explicați istoria recentă a României și ticăloșia fostei Securitați, vreți să ne convingeți că ăștia fac altfel decât ăia? Eu cred că fac la fel… problema mea este că acești torționari de tip nou sunt destul de tineri … și sunt entuziaști în îndeletnicirile lor ticăloase. Nu putem uita cum Lucian Papici, un procuror DNA de toată isprava, la vremea lui, îi povestea cu înalta satisfacție a lucrului bine făcut lui Alexndru Căutiș, care scria pe genunchi pentru KAMIKAZE.ro, că munca de procuror înseamnă să-ți înfigi ghearele în măruntaiele aburinde ale victimei și să faci extracția fără novocaină, ceea ce i se pare nu numai firesc, ci și extrem de profesionist: „Ca procuror nu-ți pui mănuși chirurgicale și extragi cu anestezie hoțul sau coruptul din om.” Vedeți? nu spun eu că Papici Lucian e o brută însetată de sânge, el spune !

    Am putea crede că același „piange il telefono” i s-a întâmplat și doamnei procuror Moraru… și, totuși, nu-i chiar așa… Pentru fetița doamnei Moraru telefonul DNA-ului nu putea fi la fel de terifiant cum a fost pentru băiatul doamnei Pătru… pentru că mama celei dintâi ACOLO a lucrat! Și cu chestiile astea s-a ocupat. A fost vedetă de televiziune în emisiunea DOSARELE DNA , de la B1 TV. A povestit poporului care-o asculta cu gura căscată despre „cazuri”… a avut și ea, întipărită pe față, satisfacția împlinirii profesionale. Fetița ei a fost pătrunsă de importanța monumentală a mamei sale în „epurarea” democratică a clasei politice, cu totul și cu totul diferită de „epurările” total greșite de dinainte de 1989. De aceea, copilul doamnei Moraru nu a dat fuga acasă , de cum a primit telefonul, așa cum a făcut, îngrozit, copilul doamnei Pătru.

    Asta vreau să vă spun , prieteni, că mizeria, cât e ea de mizerie, are, nu-i așa? ca și griul, multe nuanțe…

    P.S. După TELEFONUL COPILULUI , se pare că a urmat, astăzi, TELEFONUL STRĂBUNICII… căci bunica Anei Maria Pătru , adică străbunica băiatului său, a fost și ea chemată la audieri…

    • @Luminița Arhire: ”… gedesiști și tineri frumoși și liberi, când ieșiți voi să ne explicați istoria recentă a României și ticăloșia fostei Securitați, vreți să ne convingeți că ăștia fac altfel decât ăia? Eu cred că fac la fel”.

      Ticăloșia fostei Securități? Fiți atentă, doamna Arhire, că doar recent a murit ultimul ei șef, patriotul neamului și s-ar putea să vă cheme la ordine procurorii intelectuali tineri frumoși și liberi, doar cu numele ascuns vitejește, că de, au nume conspirativ, @fragmentarium și toți cei cu nasul în batistele.
      ude de atâtea lacrimi de durere.
      Și trebuie să le înțelegem durerea, doar le dispar apărătorii lumii pe care au îndrăgit-o și din care odraslele-și trag osânza.

      Deși, au acum de ce să se bucure cu noua instituție patriotică cu trei inițiale, pe care tocmai ați pomenit-o, care calcă pe urmele celei vechi.

Lasă un răspuns