Aurel Sergiu Marinescu – turnatorul dizident din SUA

In 24 septembrie 2014, am publicat un editorial in Jurnalul national despre Aurel Sergiu Marinescu. Cred ca este util sa-l reiau, fiind vorba de un vechi prieten al lui Radu Banciu:

„În volumul meu, recent lansat, “Cele Două Românii”, am publicat angajamentul de turnător la Securitate al lui Aurel Sergiu Marinescu, document preluat de pe site-ul Inpolitics.

Cine este personajul respectiv? Este cel care, în campania pentru prezidenţiale, din 2004, a publicat în ziarele diasporei din SUA, în 8 şi 15 septembrie, o sumă de mizerii despre mine şi despre familia mea. Acele articole au fost folosite masiv de Alianţa DA – prin fotocopiere şi difuzare în cutiile poştale, în toată ţara sau pe net. Acţiunea Alianţei a fost corelată şi cu cea a lui Vadim, în ziarele lui, sau a lui Nati Meir. Mizeriile de acolo circulă şi acum pe internet. Nu am înţeles rostul lor în campania împotriva mea din 2004. Mai târziu, prin intermediul documentelor de la CNSAS, publicate de Inpolitics, am înţeles mecanismul murdar folosit.

Marinescu fusese condamnat pentru delapidare şi fraude la construirea pistei Aeroportului Băneasa, pe care, cu mai mulţi complici, o făcuseră mai “subţire”. După ieşirea din închisoare, în 1972, el a devenit turnător al Securităţii, denunţându-i pe cei cu care fusese coleg la închisoare etc. Imediat după aceea, paradoxal, a fost trimis, mai întâi, în Franţa (probabil pentru “legendare”), după care a fost trimis în SUA, unde s-a ocupat de emigraţia română. Este evident că cei care îl controlaseră, din fosta Securitate, şi care erau, bănuiesc, interesaţi ca eu să nu câştig alegerile prezidenţiale, au determinat publicarea acelor materiale în SUA şi apoi le-au preluat în ziarul “România Mare” şi în publicaţii tip “samizdat”. Că a fost vorba de un scenariu este, acum, evident. La sfârşitul lunii septembrie 2004, Stolojan a dezertat şi Băsescu, cu lacrimi în ochi, a intrat în joc. Puteţi citi mai multe detalii în cartea mea.

Aici, pentru că se discută, în această perioadă, despre obligaţiile agenţilor acoperiţi, voi cita un fragment din angajamentul de turnător al lui Aurel Sergiu Marinescu, care promitea, între altele: “să manifest vigilenţă faţă de duşmanii Patriei, să dovedesc sinceritate şi obiectivitate în furnizarea informaţiilor, corectitudine în raporturile de muncă, cu organele de securitate şi să nu abuzez în niciun fel de această colaborare, să nu divulg nimic în legătură cu activitatea de colaborare secretă, indiferent de persoană, funcţii şi gradul de rudenie”.
Pentru “faptele sale de arme”, Aurel Sergiu Marinescu a fost ales cetăţean de onoare al oraşului Zimnicea.”

IMG_9738.JPG

20 de gânduri despre “Aurel Sergiu Marinescu – turnatorul dizident din SUA

  1. A fost o mizerie totala, Basescu de fapt a pierdut alegerile, dar barfele murdare fata de dl.Nastase au ramas. Sa-i fie rusine acestui maimutoi, pentru ca a stricat reputatia unei familii si a unui adevarat intelectual patriot!

  2. Inca odata sunteti muscat de cei pe care i-ati iertat pentru faptele lor. Singura consolare e ca exista acea karma ce face parte din justitia imanenta. Din pacate ati pierdut si dv si Romania din marsaveniile acelor caractere hidoase.
    p.s. oare SUA n-ar trebui sa se intereseze de acest ‘snake lying low in the grass’? ; sau a fost reciclat ca Vladuca lui Tismeana?

    • Aurel Sergiu Marinescu a murit acum ceva ani. A locuit la New York si era invitat la diverse întruniri ale românilor fiind socotit un persecutat, un deținut politic, dar și un erudit, bun cunoscător al istoriei și dedesubturile emigrației. Și, fără discuție, era. Avea un simt al umorului debordant și o putere de atracție ieșită din comun. Avea carismă.
      Subiectele de predilecție pe care le dezvolta erau cele de critică a regimului PSD.
      Critica fără măsură, deoarece lumea exilului rămăsese fără obiect, adică revolta împotriva comunismului din cauza căruia suferiseră toți. Și de acest sentiment, mulți politicieni, oameni din massmedia au profitat și profită cât pot de mult.
      Iar după 89, această ură care s-a transferat asupra celor care proveneau direct din sistemul comunist, liderii FSN și apoi ai PSD-ului, partid care nu s-a dezis niciodată de rădăcinile sale, deci, în mentalul colectiv, nu s-a dezis de ”păcatul originar” atâta timp cât nu a avut curajul să-și facă o ”curățenie” oficială în propria ogradă.
      În fond, omul dorește permanent sânge pentru a se manifesta. Probabil, ni se trage de la romani, ”panem e circenses”, în idea că în circul luptelor de gladiatori se vărsa sânge spre extazul mulțimilor dezlănțuite și înebunite.

      Despre caracterul lui Sergiu Marinescu se poate spune cu totul altceva. Îi plăcea să inventeze pentru a scrie direct sau prin intermediul bunului său prieten, Andrei Bădin, tot felul de neadevăruri și mârșăvii la adresa altora, devenind în acest fel un ”guru” citit pe nerăsuflate în diverse cercuri ale exilului și nu numai. Mai ales că, spunea tuturor, avea în posesie, cel puțin parțială, a bibliotecii Comitetul Național Român.

      Nu mă miră că articolele lui au constituit și suport pentru propaganda electorală.
      În ce mă privește am fost și eu ținta lui Sergiu Marinescu în diversele sale delațiuni nemiloase, fiindu-mi inventată până și o altă origine, fiul lui Dumitru Popescu ”Dumnezeu”, fostul ideolog al PCR, tocmai pentru a îngroșa ”caracterul murdar” al unui lider din diasporă. Vina mea? Eram președintele Consiliului Mondial Român și linia organizației era de independență și nealiniere la ideologiile partidelor, mergând exclusiv pe idea de politică națională.
      De asemeni, Andrei Bădin, citându-l pe Marinescu, a scris căteva articole calomnioase la adresa mea, ultimul publicat în ”România Liberă” a lui Petre Mihai Băcanu, pentru care am cerut expres dezmințirea. Rezultatul a fost că, la puțin timp, Bădin a plecat de la ”România Liberă”.

      Dar toate au trecut, așa încât, despre Sergiu Marinescu nu-mi rămâne decât să spun: ”Dumnezeu să-l ierte”.

      • Dumnezeu să-l ierte, dar nu știu dacă se va odihni în pace!. Era erudit dar nu știa că pronumele personale nu se scriu niciodată cu cratemă!

      • Nu stiu multe despre Marinescu, dar stiu despre Badin, care a fost parte a unui sistem, basist. Multi din asa-zisii reprezentanti al diasporei nu au lucrat pentru diaspora, ci pentru alte interese.

        Nu stiu cum mai este astazi, dar daca vorbiti de Securitatea comunista, ar fi bine sa vorbim si de „Securitate 2.0”. Multi din copiii securistilor de ieri, au devenit securistii de azi (a facut cineva un studiu?). Sigur, au scoala noua de informatii, dar odata crescuti intr-un anumit mediu in familie, istoria se va repeta. Si se repeta, cu o Securitate2.0 mult mai puternica decit cea comunista, cuplata la serviciile cele mai puternice din lume, americane, israeliene, englezesti, si cu atit de multi bani cit securistii deieri, gen Basescu, doar visau pe la Anvers. Ce vor barbatii care au foarte multa putere? Si mai multa putere. Cum credeti ca au acaparat SRI Justitia si DNA? Din foame de putere si slabiciunea, inechilibrul puterilor in Romania.

      • @diasporean:
        Bădin a lucrat pentru buzunarul lui și și-a schimbat preferințele politice, mă rog, ”sponsorii”, după cum a putut trage mai multe foloase.
        A început ca ziarist pt. opoziția la FSN/PSD și prin asta a fost permanent invitat de exil. De altfel, din câte știu tatăl lui a fost țărănist vechi și a făcut pușcărie politică, inclusiv Canal. De aia a scris la ”România Liberă” a lui Petre Mihai Băcanu. Băsescu a fost una dintre țintele lui în articole inflamatoare. S-a declarat monarhist și a fost pe la Versoix unde a luat interviuri Regelui. Oricum, a scris întotdeauna favorabil despre Monarhie.
        Apoi, a trecut, dacă nu mă înșel, la Antena 1. L-am întâlnit în Floreasca și mi-a dat o carte de vizită în care apărea ca senior analist. Era după o lungă perioadă în care rupsesem orice legătură (după ce i-am cerut lui Băcanu să ia atitudine față de articolul calomnios la adresamea și a CMR-ului).
        În ultimul timp am văzut că are o emisiune la B1. Și, dacă nu mă înșel, B1 era pe timpuri, poate mai este, un post care-l ”peria” pe Băsecu. Tocmai Băsescu pe care îl făcea troacă de porci.

        Deci, în opinia mea, Bădin este doar un mercenar, la fel ca majoritatea jurnaliștilor (din România) care scriu fără control, sau poate sub controlul liniei publicației, doar pentru bani fără nicio convingere reală. Deși ei vor să se prezinte imparțiali și independenți.
        Grav este că asemenea mercenari sunt ”analiști” care de la înălțimea unei funcții influențează și distorsionează opinii,

  3. Nu știu de ce, dar simnt că-i cazul să reproduc postările unui mai vechi și constant postator pe acest blog:
    Adrian B. spune:
    SEPTEMBRIE 20, 2017 LA 6:24 PM
    Din ce-mi aduc aminte chiar Macovei cu Ponta si cu Alina Bica si-au asumat paternitatea si maternitatea acestor mizerii care au otravit Romania . Si tot din ce-mi aduc aminte , au fost trecute prin parlament in urma tradarii lui Viorel Hrebenciuc ( care era seful grupului parlamentar psd si cotzcar de ocazie ) care cica a negociat pe ascuns 🙂 cu Monica Makovei trecerea acestor legi .
    In final , Hrebenciuc a si ” beneficiat ” de prevederile acestor mizerii …

    Adrian B. spune:
    SEPTEMBRIE 20, 2017 LA 6:26 PM
    Si mai lasa-l pe Ponta in pace ca ii ocupat sa salveze binomul din mainile lui Dragnea … L-a rugat Maior sa-i ajute , ca-i groasa rau !

    • @ serbanfl

      Prietene , te-ai defectat tare de tot . Partea a 2-a era la mishto . La cat esti de obesdat de mine , nu mai pricepi nici glumele .

      • Susții că V.Ponta are paternitatea mizeriei, Maternitatea văd că o distribui și alinei bica, ca să nu o lași singură pe macovei – elegant gest din partea ta!
        Ca un adevărat PSD-ist, așa cum te-ai definit singur, l-ai introdus în cauză și pe Hrebenciuc, nu de alta dar n-ar fi cazul să-și reia activitatea în politică.
        S- fi pe fază că și la S.Ghiță sunt semne că scapă de pușcărie.

  4. D-le Nastase , sicofantul asta trist ii de domeniul trecutului . In ultimele zile s-a afirmat o noua stea in ale turnatoriei : Victor Viorel Ponta .

    https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/08/ponta-dragnea-mi-a-cerut-sa-trec-lacul-belina-la-consiliul-judetean-teleorman-15-33-23

    https://www.antena3.ro/politica/victor-ponta-stiu-foarte-multe-lucruri-despre-liviu-dragnea-ce-ii-reproseaza-fostul-premier-425380.html

    Stiu din sursa SIGURA ca Victor Ponta a consumat toata hartia de la DNA . A trebuit sa mearga Cruduta Koivesi la papetarie sa mai cumpere un top de hartie si niste pixuri ca sa-si termine povestile .

  5. COMPUTERUL MEU E BOLNAV : CORECTEAZĂ TOT CE VREAU SĂ SCRIU DESPRE CTP ȘI ÎNCEPE , ÎN MOD AUTOMAT, CU PSIH…

    Ah, nu știu ce să mă fac… vreau să scriu ceva despre Cristian Tudor Popescu dar observ cu groază că, indiferent ce aș vrea să scriu, începe cu PSIH…

    De exemplu, de data asta , în plină criză PSIH…( mă scuzați, WORLD-ul e de vină, eu vreau să scriu altceva) , marele jurnalist, urechist ca un scriitor debutant la GAZETA DE PERETE a unei școli sătești, zice că „E EVIDENTĂ ESCROCHERIA” în afacerea Belina… Inutil să vă spun că dânsul pur și simplu nu înțelege speța. Și nu o înțelege, pentru că, deși se pretinde a fi un mare om de dreapta, are, în realitate, niște vederi de TYRANNOSAURUS COMUNISTOIDUS dezlănțuit, peste care n-a venit încă sfânta glaciațiune ca să corecteze greșelile naturii deoarece aceasta, neatentă, a lăsat să se dezvolte în neștire tot felul de monstruozități hidoase, uriașe și feroce, urât clămpănitoare, care nu folosesc la nimic.

    În delirul lui PSIH… ( scuze, tastatura e de vină…) , fanatul CTP și-a luat slipul acela celebru, devenit subiect al unui pictorial foarte popular, slip pe care-l vântura, într-o pungă de plastic, prin fața domnișoarei cu care și-a petrecut dânsul o după-amiază-de-faun la piscină, și a pornit să se bălăcească jurnalistic în apele din jurul insuliței Belina.

    Pe când se bălăcea, a observat, în cadrul amplu al tulburării sale PSIH… ( pardon, nu asta am vrut să scriu…) că „au fost încălcate avizele negative din partea Ministerelor Justiției și Finanțelor” . Ingrid Mocanu, care cu treburile astea s-a ocupat în Ministerul Justiției și este capabilă să ne transmită limpede niște informații, zice că, nici vorbă de încălcări ale LEGALITĂȚII ci de observații de TEHNICĂ LEGISLATIVĂ, adică, în traducere, POSIBILE FORMULĂRI DEFECTUOASE. Pe cine să cred ? Pe TYRANNOSAURUS COMUNISTOIDUS , jurnalist care de scris scrie, dar de citit cred că nu mai citește nimic, și-a cărui unică religie e DNA-ul , pe care-l „ crede și nu-l cercetează” ?… sau pe doamna Mocanu Ingrid, specialistă în domeniu ? Îmi amintesc cu emoție că DNA-ul s-a mai „înșelat” și la începutul anului, cu Ordonanța 13, susținând aceleași chestii: că a existat o variantă inițială, cu niște avize negative, care a fost dată DISPĂRUTĂ din Palatul Victoria și, ca urmare, a plimbat tot Guvernul Grindeanu la anchetă, „să spuie” cum a dispărut varianta și de unde o pot recupera procurorii, ca s-o audieze și pe dânsa !

    PSIH.. ( nu mai pot cu tastatura asta care-și ia singură avânt) … ăăă… jurnalistul de largă respirație Cristian Tudor Popescu zice așa:

    „Problema e că e prea vizibilă. Un dosar atât de clar, atât de consistent cum e acesta din 2013 și până acum nu a apărut, nu s-a declanșat nicio acțiune împotriva acestor doamne. Mai mult, Sevil Shhaideh s-a aflat în poziție acum câteva luni de a deveni premier. Sevil Shhaideh e vicepremier al Guvernului, Rovana Plumb a fost ministru și în guvernarea Grindeanu, e și acum, cum a fost posibil așa ceva?. De ce au reacționat atât de târziu organele în drept având în vedere claritatea? Justiția se va pronunța dar ca jurnalist pot să constat claritatea ilegalităților din dosar”( ȘTIRIPESURSE.ro,24 septembrie 2017, preluat de la DIGI24)

    Ne-am aștepta, așadar, ca, noi fiind proști și el fiind deștept , să ne explice „ingineria ” cumplită, care este, pentru dânsul, extrem de evidentă… nici gând! În schimb ne informează că „….având în vedere CE AM VĂZUT ÎN DOSAR, după părerea mea ar trebui să-și dea demisia ambele doamne. Ce au semnat acolo este de nejustificat, de neapărat”. ( aceeași sursă)

    Îmi spune și mie cineva despre CE DOSAR vorbește CTP ca și cum L-AR FI VĂZUT? În ce DELIR PSIH… ( mă iertați, rectific…) … în ce birou a studiat dânsul dosarul despre care vorbește?

    E bine că există DIGI24, e bine că există REPUBLICA.ro, altfel n-am avea neprețuita ocazie să vedem cum NEVROZA s-a transformat, pas cu pas, în PSIH…( bat-o Dumnezeu s-o bată de tastatură proastă…) …vrea să spun că s-a transformat în CREAȚIE JURNALISTICĂ de cel mai înalt nivel !

  6. Daca asa arata cetatenii de onoare in Zimnicea , nu ma mai mir ca acest oras a fost distrus aproape in totalitate la cutremurul din 1977 …

    • @Adrian B.:”…Zimnicea , nu ma mai mir ca acest oras a fost distrus aproape in totalitate la cutremurul din 1977 …”

      Despre Zimnicea, de dinainte de cutremur, am scris niște amintiri din anii stagiaratului meu.
      ********************
      Zimnicea

      Este Noiembrie, sfârșit de Noiembrie cu cer de plumb, lapoviță, vânt rece. Mă scol pe la trei ca să am timp să ajung la gară să iau trenul de navetă spre Zimnicea. Aglomerație mare până la Alexandria de unde mai departe pleacă un tren local, parcă rămas din secolul trecut.
      Însfârșit pot să mă așez pe o bancă tare, de lemn ca să trag un pui de somn între tranca-tranca de la o haltă la alta.
      Pe la șapte dimineața este încă întuneric, iar locomotiva pufăie obosită la intrarea în gara de la capătul lumii la care un bec chior arde ca semn al civilizației. Cobor pe micul peron al unei gări mici pitită între pomi, plini de ciori, care înconjoară clădirea și o iau la picior spre sediul șantierului.

      Restul poate fi citit la adresa:
      (https://mipopescu.wordpress.com/1-de-suflet/zimnicea/)

  7. Când, în 2012, am început să scriu pe blogul lui Adrian Năstase, textele mi-au fost ghidate mai curând de furia mea abia stăpânită decât de rațiunea, oarecum difuză, care mă îndemna să fac asta. După un timp, nu foarte lung însă, am văzut că nu merge așa… că nu pot scrie bazându-mă cu precădere pe emoții și senzații „la cald”. Și-atunci am început să citesc despre lucruri care trecuseră cu viteza luminii pe lângă mine, atâția ani, deși, în mod normal, ar fi trebuit să se constituie în simple fragmente de memorie… Asemenea lui Aureliano Buendia care, în picioare și-n întuneric, descifra în manuscrisele lui Melchiade , în finalul VEACULUI DE SINGURĂTATE, trecutul baroc al familiei , apoi prezentul său, ca ultim supraviețuitor al neamului și, în final, viitorul , din care mai rămăsese atât de puțin, din moment ce „semințiilor condamnate la un o sută de ani de singurătate nu le este dată o a doua șansă pe pământ”, asemenea lui, spun, am iscodit trecutul meu recent cu curiozitatea celui care a lipsit o bună bucată de vreme nu numai de acasă dar și din propria-i viață.

    Am citit despre Adrian Năstase și bunele și relele și mizeriile… am observat că „bunele” erau clare, argumentate , greu de combătut, explicite … „relele” erau tratate confuz, dar ca și cum ar fi fost de la sine înțelese, deci implicite ( mi-a rămas în minte o expunere lungă-lungă despre imobile , care , pentru a fi masa mai bogată, băga la grămadă, pe lângă proprietățile lui A.N., și vreo garsonieră a unei verișoare de la țară , și casa vreunui prieten , și apartamentul vreunui vecin… socoteai ce socoteai și erau atâtea proprietăți îmbârligate, dar evaluate riguros de autorul articolului, încât , dacă trăgeai linie la sfârșit , băteau suta…) iar mizeriile… ei bine , pe acelea le-am citit cu maximă răceală, căci acelea nu aveau nevoie de nici o explicație , de nici un argument … erau pur și simplu afirmații sau insinuări , uneori nesemnate, alteori având în josul paginii, vitejește, doar niște inițiale … pentru credibilitate, erau amestecate acolo niște date personale care puteau fi verificate, alături de lături date drept „dezvăluiri” și puse pe seama vreunui unchi, a vreunui prieten, a vreunui coleg, care știau ei , toți, istoria familiei Năstase , cu cusăturile ei ascunse, pe dedesubt…

    În timp, am învățat multe lucruri despre manipulare și abjecție, am învățat multe și despre slabele pretenții ale publicului în materie de informare… despre dorința lacomă a cetățeanului – speculată grosier de oricine își dorește să o speculeze – de a accepta ORICE vine în sprijinul micii sale antipatii pentru un personaj public care este, într-un mod obraznic, nu-i așa? mai inteligent, mai educat, mai cultivat, mai înstărit, în fine… mai LUMINOS decât dânsul…. căci toate acestea, prieteni, sunt păcate de neiertat… Dacă placidul cetățean ar fi fost un pic mai vigilent, ar fi separat inapetența lui personală pentru PERSONAJ de BENEFICIUL politicii acestuia. Ar fi ieșit din logica lui „să-ți mai tragi un glonte-n cap ” și și-ar fi amintit că a trăit mult mai senin, mult mai puțin isteric, pe vremea celui căruia îi recomandă acum să aibă o mai mare precizie în țintirea tâmplei, data viitoare, și că a fost mult mai încrezător în steaua sa atunci decât în anii care au urmat …

    Pentru că, după plecarea aceluia , nu numai capra vecinului, dar și toate caprele lui au crăpat de exasperare , prăbușite în psihoze de tot felul- iar psihoza maximă a fost aceea a prezentului-continuu, a prezentului încremenit și amorf, fără nici un pic un viitor….

    • @Luminița Arhire:”… am învățat multe și despre slabele pretenții ale publicului în materie de informare… ”

      Mă gândesc la faptul că pe blogul acesta se află un spiriduș care ne transmite niște ”unde” 🙂
      Zilele trecute Adrian Năstase amintea de ”Dulce ca mierea e glonțul patriei”, pe care tocmai o scoteam din geamantanul cu cărți aduse de la București, iar ieri terminam de citit ”Un veac de singurătate”.

      Am citit-o mestecând greu și cu grijă, deoarece a trebuit să mă obișnuiesc cu gustul și să simt toate ingredientele, respectiv semnificațiile, simbolistica.
      La ce singurătate se referă oare Marquez? Cu mintea mea de inginer mai terre à terre, am descifrat, poate greșit, câteva ”însingurări”.

      Prima, poate și cea mai importantă, dar evitabilă, ar fi izolarea care duce la un cerc al existenței fără orizont în pofida unor licăriri de moment. O societate intr-un sat apărut din nimic care dispare tot în nimic din cauza lipsei de perspective cauzată de refuzul prin indiferență a oricăror astfel de ”licăriri” temporare venite din exterior.
      O societate închisă, atât de închisă încât până și numele membrilor familiei se repetă generație după generație, pricinuind confuzia nu numai a cititorului, dar chiar și a personajelor care-și întemeiază un cuplu sau procreează, la limita firescului uman, prin raporturi între rude de acealați sânge, având ca rezultat extirparea stirpei. Spun că este la limta firescului uman, deoarece prin tradiția populară a familiei, copiii părinților de același sânge ajung să se nască, extrem de simbolic, cu o coadă de porc. Exact ca ultimul vlăstar al stirpei Buendia.

      Dar, printre mirodeniile singurătății, am mai descifrat singurătatea cercetătorului a inovatorului singuratic și izolat care-și vede inutilitatea creațiilor minții și eforturilor sale dintre patru pereți, care au fost deja inventate cu mult înainte de alții și puse în slujba omenirii. Întemeietorul ”dinastiei” Buenvista este un inventator al roții într-o epocă a automobilului de curse. Și această înfrângere îl duce la nebunia singurătății, la dialogul lui personal din noaptea minții cu morții unei vieți deja apuse pentru el.

      Și nu în cele din urmă, am simțit singurătatea idealistului înfrânt de sistem, de establisment, colonelul Aureliano Buendia, erou al unei revoluții, care își dă seama că idealurile pentru care a luptat zeci de ani au devenit zdrențe în fața compromisului mizerabil pentruca nimic să nu se schimbe, încheiat între cei pentru care a luptat și cei care i-au fost dușmani, .
      Oare nu asistăm astăzi la același compromis?

      Iar, când vedem, așa cum spuneți, ”slabele pretenții ale publicului în materie de informare”, public care se lasă încolonat de cei pentru care contează doar la vot, deoarece ”sunt proști, dar mulți”, oare nu ne simțim și noi singuri și inutili în fața acestei fatalități a unui sistem politic închis care-și permută și-și transferă oamenii dintr-o parte în alta pentru compromisuri și interese meschine?

      Oare nu această singurătate a făcut-o pe o excepțională învățătoare de care aminteam zilele trecute, să se simtă inutilă și să părăsească un sistem de învățământ aflat în descompunere?
      La fel ca Santa Sofia de la Piedad învinsă până la urmă de decrepitudinea mediului căreia i se dedicase o viață.

  8. Nenea ăsta, după cum arată scrisul, este un individ instabil emoțional și un astfel de tip poate fi oricând turnător, criminal, ușor de manipulat. Vai de el și vai de cei care sunt în preajma lui! Nu prea știa, în acele vremuri, ortografia limbii române.
    Astăzi, obosit fiind, mi-am omorât timpul, uitându-mă la televizor. Am văzut o D.G. mai înverșunată în propria prostie, ca niciodată. L-am văzut pe B.C., contrazicându-se de la o frază la alta. Or fi și ei instabili emoțional?
    Au fost și vești, care m-au bucurat: Codruța cercetată pentru abateri disciplinare, Sebastian Ghiță ( despre care nu am nicio părere) a fost achitat, doamnele miniștri nu și-au dat demisia.
    În rest, ce să zic? Madame Merkel a ieșit invingătoare alături de naziștii ei, Președintele României e fericit, Trump anunță al Treilea Război Mondial, judecătoarea Baltag se teme pentru viața sa. Oare, în ce lume trăim?

  9. @ZeV,

    e ceva cu mine ori cu dumneavoastră, ori cu @Luminița Arhire, de nu ne mai înțelegem unii pe alții! Adică dumneavoastră pe noi, că invers, intuiția feminină, ajutată de doi neuroni frumoși, se descurcă mai bine.

    La patruzeci și patru de ani femeia este la apogeu, ziceți. Și eu vă contrazic? Erați mai subtil altă dată și
    ori mi se părea, ori o faceți pe niznaiul acum. Fac aluzie la vremurile pe care le trăim. Nu vedeți, care mai de care insistă să vină tinerii la putere, să se dea boșorogii la o parte. Tineri din ăstia care nu-s în stare nici să dea, nici să primească un pumn (cu palma dau numai damele), tineri care dorm în Parlament, după ce au dat la o parte boșorogii, tineri care mănâncă din gunoaie din motive doar de ei înțelese, care cred că a dormi într-un sac modern, cu puf de pinguin pe dinăuntru, însemnă să simți și să fii solidar cu nenorocitul căruia i-a luat casa banca străineză, tineri care nu citesc decât facebook-ul și etichetele hainelor de firmă, tineri care NU au citi Constituția Țării, dar au o opinie „pertinentă” despre orice.

    Ei, tinerii la apogeu, spun că este învechit tot ce nu le convine, toți care nu le dau călătorii gratis către oriunde, mai ales către mare. Pentru ei înseamnă să fii boșorog dacă nu ești de acord cu promiscuitatea vieților lor, cu aceste căsătorii libere dintre mai mult de două persoane, cu ideile lor despre legalizarea incestului și a pedofiliei… mă rog, și a GERONTOFILIEI! Sunt obsedați să aibă ultimul tip de gadget, să se îmbrace ca turma precum idolii lor, să repete ca niște păsări proaste în cor ce le spune liderul lor TÂNĂR și lipsit de experiență, dar care are avantajul de a nu fi fost contaminat cu Ciumă… Roșie, evident, care alta???

    Iată, acesta cred că este motivul pentru care T. Chirilă, cam de-o vârstă cu mine, este TÂNĂR, iar eu sunt O BABĂ. Înțelegeți??? Că nu știu cum să fac să vă explic mai clar de atât. Era o figură de stil.

    Dar, fiindcă știm toți chiar din gura dumneavoastră că vorbele cu tâlc sunt bune NUMAI când sunt puse în slujba unei cauze bune (din punctul dumneavoastră de vedere), nu și când vrea @Luminița Arhire să zică despre cine și cum vrea dumneaiei, apoi la ce să mă aștept? Este numai greșeala mea! Vă reevaluez!

  10. Un scurt rezumat al guvernarii PSD ; probabil una din cele mai dezastruoase guvernari din ’90 incoace …

    https://www.dcnews.ro/taxa-auto-revine-va-fi-reintrodus-timbrul-de-mediu_559645.html

    https://www.antena3.ro/actualitate/social/vesti-proaste-pentru-romani-anre-pretul-gazelor-pentru-consumatorii-casnici-va-creste-435000.html

    Split TVA

    Acciza la carburanti

    Etc.

    Toate astea ca sa sustina cresterea aberanta a salariilor securistilor si birocratilor din Romania !!!

Lasă un răspuns