50 de acte normative pentru combaterera coruptiei, in perioada 2001-2004

Exista inca unele slugi ale regimului Basescu-Macovei care nu vor o dezbatere – absolut  necesara – in domeniul justitiei, care sa elimine abuzurile si derapajele din acest  domeniu, tot mai evidente pentru perioada de dupa 2004, sub pretext ca ne-am intoarce la justitia din timpul guvernarii Nastase.
Pentru acei idioti care ar dori perpetuarea „statului mafiot”, si a „statului paralel”, atasez o lista cu 50 (cinci zeci) de acte normative adoptate in perioada 2001-2004, in domeniul combaterii coruptiei. Nu cred ca idiotii respectivi isi vor schimba abordarile. Poate insa ca unii din cei contaminati de lozincile lor vor incepe sa inteleaga ca in acei ani am incercat, impreuna cu experti ai Uniunii Europene, sa modernizam sistemul judiciar din Romania .

49 de gânduri despre “50 de acte normative pentru combaterera coruptiei, in perioada 2001-2004

  1. D-le Nastase , TOTUSI , cate asemenea abuzuri si mizerii mai trebuie aratate publicului pana cand Tudorel Toader , liderii PSD& Alde si Parlamentul Romaniei sa faca curatenie in justitie ?
    Parlamentul Romaniei poate rezolva problema Kovesi-Lazar in cateva ore si pentru totdeauna .

    https://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/atentat-la-inspectia-judiciara-s-a-pornit-planul-de-inculpare-a-inspectorului-sef-gheorghe-stan-care-a-demascat-presiunile-facute-la-dna-asupra-inspectoarei-mihaela-focica-dupa-ce-s-a-plans-lui-stan-ca-a-fost-paralizata-de-frica-focica-s-a-intors-impotriv

  2. Asa este, domnule prim ministru (va aud chiar in aceste momente la o emisiune pe/la A3), este aberant sa ceri ministrului justitiei sa se bata de unul singur cu Sistemul, in timp ce Parlamentul doarme.
    A pune presiune sa fie indepartata (din stafful sistemului de justitie) o persoana, doua, trei, nu schimba nimic pe fond, important este ca Parlamentul sa intervina in mod concertat si profesionist PENTRU A MODIFICA, IN PARTILE ESENTIALE, CADRUL NORMATIV. Doar astfel se va reusi repunerea in functiune a institutiilor statului si revenirea la democratie.
    In rest, asistam la o penibila joaca de copii (asa cum bine spuneti) si torente ineficiente de vorbe goale care nu fac altceva decat sa arate ca in Romania nu exista institutii democratice puternice, ci doar palavragii lasi, benigni si incoerenti cunoscuti sun numele de politicieni. Incep sa cred ca lasitatea lor timorata are legatura cu starea de moralitate a mediului politic, cu anumite interese, sau, cu anumite dosare, cu greu se poate gasi o (alta) explicatie plauzibila.

  3. – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii din comisia juridică să voteze favorabil audierea doamnei Guseth pentru funcția de Min. Justiției.
    – dl Liviu Dragnea și-a obligat colegii să voteze “Guvernul meu” pentru că: dl Dacian Cioloș l-a numit vice-premier și min. dezvoltării pe dl Vasile Dâncu.
    dl Liviu Dragnea și-a asumat public relația de prietenie cu dl Vasile Dâncu.
    seara, dl Liviu Dragnea amenința “Guvernul meu” cu moțiunea de cenzură și brusc dimineața realiza că stabilitatea țării este mult mai importantă decât preluarea guvernării.
    foarte puțini membrii PSD au criticat activitatea Guvernului Cioloș – îi înțeleg, lideri importanți ai PSD-ului au făcut parte din echipa guvernamentală.
    ex. dl Dobre (Purtător de cuvânt PSD) a fost secretar de stat în Min. Muncii.
    în campania electorală, dl Liviu Dragnea se lăuda cu măsurile economice adoptate de Guvernul Ponta. / dl Liviu Dragnea a făcut un bilanț cu privire la activitatea Guvernului Ponta dar a “uitat” să-l invite la dezbatere pe fostul prim-ministru Victor Ponta.
    – ICCJ l-a condamnat penal cu suspendare pe dl Liviu Dragnea în dosarul referendumului.
    decizia ICCJ nu era definitivă.
    dl Liviu Dragnea demisionează din Guvern dar și din funcția de Președinte executiv PSD.
    repet, decizia ICCJ nu era definitivă.
    după demisia dl Victor Ponta din funcția de Președinte PSD, dl Liviu Dragnea devine Președintele PSD.
    ICCJ menține decizia de condamnare în dosarul referendumului. / nimeni nu mai poate invoca prezumția de nevinovăție.
    dl Liviu Dragnea nu demisionează din funcția de Președinte executiv PSD / înțeleg că PSD a trebuit salvat din mâinile SISTEMULUI și singura persoană dispusă să “moară în picioare” pentru această cauză a fost doar dl Liviu Dragnea.
    în campania electorală, dl Liviu Dragnea nu își dorea să devină Președintele Camerei Deputaților / ne aducem aminte de conflictul dintre actuala conducere PSD și dl Valeriu Zgonea.
    după câștigarea alegerilor parlamentare dl Liviu Dragnea devine Președintele Camerei Deputaților – votul colegilor din PSD și ALDE a fost o simplă formalitate.
    – dl Robert Cazanciuc a fost Min. Justiției în Guvernul Ponta.
    când dl Robert Cazanciuc era Min. Justiției, lideri importanți ai PSD-ului au afirmat sus și tare (fără probe) că domnia sa este “om al SISTEMULUI”.
    dl Liviu Dragnea l-a promovat pe dl Robert Cazanciuc.
    http://m.luju.ro/omul-sistemului-fostul-ministru-al-justitiei-robert-cazanciuc-a-fost-votat-in-unanimitate-in-comitetul-executiv-al-psd-pentru-sefia-comisiei-juridice-din-senat-in-locul-senatorului-serban-nicolae-fost-purtator-de-cuvant-al-piccj-cand-procuror-general-era-
    acum, dl Robert Cazanciuc este Președintele Comisiei Juridice / da, dl Robert Cazanciuc este “om anti-SISTEM”
    înțelegeți logica PSD-ului?
    – 2012 – doamna Hăineală (fost membru CSM) era “BĂSISTĂ”
    2017 – colegii dl Liviu Dragnea ( doamna Carmen Dan și dl Florin Iordache) au numit-o pe doamna Hăineală secretar de stat în MAI/Min. Justiției pentru că este o profesionistă desăvărșită.
    nimeni din PSD și ALDE nu și-a dorit să afle adevărul de la doamna Hăineală despre erata CCR care a invalidat referendumul de demitere a fostului Președinte Traian Băsescu.
    http://m.luju.ro/toni-neacsu-detoneaza-bomba-in-csm-fostul-judecator-confirma-ca-erata-ccr-prin-care-basescu-a-scapat-de-demitere-in-urma-referendumului-din-2012-a-fost-elaborata-in-csm-sub-mandatul-sefelor-alina-ghica-si-oana-haineala-nu-este-un-zvon-este-o-realitate-era
    dl Toni Neacșu (fost membru CSM) este avocatul doamnei Bombonica Prodana (fosta soție a dl Liviu Dragnea).
    înțelegeți logica PSD-ului?
    – dl Liviu Dragnea (Președintele Camerei Deputaților) a promis cetățenilor români că va solicita dl Președinte Iohannis desecretizarea protocoalelor secrete dintre SRI și instituțiile judiciare.
    http://m.mediafax.ro/politic/liviu-dragnea-ii-voi-adresa-lui-iohannis-o-solicitare-privind-desecretizarea-protocoalelor-sri-dna-16218171
    au trecut 7 luni și ce s-a întâmplat? NIMIC
    – actuala conducere PSD dezinformează opinia publică / și dezinformarea opiniei publice este un atac grosolan la statul de drept.
    liderii actuali ai PSD-ului care fac ca toate visele prin diverse emisiuni la A3 și RTV dezinformează opinia publică atunci când afirmă că au aflat de la dl Sebastian Ghiță despre întâlnirea din vie a dl Ponta cu doamna Kovesi.
    este o informație falsă.
    1/10/2016 – dl Victor Ponta acceptă invitația doamnei Stoicescu la emisiunea Q&A.
    http://mobile.hotnews.ro/stire/21325693
    să facem apel la logică și la bun simț.
    1/10/2016 – dl Sebastian Ghiță era deputat PSD.
    1/10/2016 – nimeni nu vorbea despre înregistrările dl Sebastian Ghiță pentru că nu existau. / înregistrările dl Sebastian Ghiță au apărut după alegerile parlamentare – PRU a pierdut alegerile parlamentare.
    2011 – dl Sebastian Ghiță nu era om politic, era om de afaceri.
    2011 – doamna Kovesi era Procuror General
    2011 – dl Victor Ponta era deputat PSD și Președintele PSD / relația de prietenie dintre dl Ponta și dl Ghiță a fost asumată public.
    2011 – nu știu dacă USL-ul exista din punct de vedere juridic. / stimați cetățeni, dacă tot ne dorim să aflăm ce s-a întâmplat în “sufrageria lui Oprea” poate ne dorim să aflăm ce s-a întâmplat și la Grivco (“biroul dl Voiculescu”) / propun ca PSD să facă o comisie parlamentară.
    și în “biroul dl Voiculescu” au fost multe negocieri politice.
    2011 – nu s-a făcut numirea procurorilor.
    – nu cred în corectitudinea dl Liviu Dragnea. știți de ce?
    dl Darius Vâlcov a fost arestat preventiv și este anchetat pentru presupuse fapte de corupție.
    dl Darius Vâlcov este “lumina”
    României și este membru PSD.
    dl Dan Șova a fost arestat preventiv și este anchetat pentru presupuse fapte de corupție.
    dl Dan Șova nu mai este membru PSD.
    dl Dragnea (Președintele PSD) aplică noul statut al PSD-ului promovând dubla măsură.

  4. Dna Luminița Arhire (subiectul anterior, septembrie 21, 1:02am) ne uimește din nou cu capacitatea dânsei de a fi calma și degajata în fata prostiei. Eu nu as putea citi mai mult de doua rânduri din opera lui Mixich. Este incredibil, sigur nu face mișto? Și cât de idiot trebuie sa fii ca sa accepți astfel de laude?
    Din Monica Macovei nu citesc nici măcar doua rânduri. Ii mulțumesc Dnei Arhire ca mi-a permis sa cunosc vastitatea cunoștințelor MM în domeniul armelor de foc. Spune MM ca pistolul Dlui Năstase ar face un zgomot de 140-170 dB. Exemplul clasic de zgomot suprem este avionul cu reacție, la decolare: 130 dB. Scara decibelilor este logaritmica, astfel încât la 140 dB, zgomotul este de 10 ori mai puternic decât al avionului cu reacție și se atinge pragul dureros pentru urechea umana. Zgomotul de 170 dB este de 10.000 de ori mai puternic decât cel de 130 dB si timpanul e spart demult. Asa ca Monicăi Macovei i se potrivește proverbul:
    „Pentru-o babă surdă, nu bați toaca de două ori!”

  5. In ghearele geopoliticii: Musulmanii rohingya

    O nava a Crucii Rosii a fost implicata, miercuri seara, intr-un incident mai putin obisnuit pentru aceasta miscare umanitara internationala. Incarcata cu echipamente pentru civilii din Myanmar (Burma / Birmania), afectati de rebeliunea si represiunea legate de conflictul dintre minoritatea musulmana rohingya si majoritate budista din aceasta tara, nava acostata in portul Sittwe, capitala statului Rakhine (nord-vestul Myanmarului), a fost atacata de populatia furioasa cu pietre si cocteiluri Molotov.

    Intreaga regiune, invecinata cu Bangladesh (fostul Pakistan de Est, musulman), este intr-o mare fierbere dupa ce musulmanii rohingya au atacat armata birmaneza, care pentru stingerea rebeliunii a raspuns prompt si energic cu represalii. Campania de represalii a fost calificata de ONU drept “epurare etnica”, iar Casa Alba s-a declarat “profund tulburata” de criza etnico-religioasa rohingya. Mai mult de 420.000 de musulmani rohingya s-au refugiat în Bangladesh începând cu 25 august, pentru a fugi din calea violențelor.

    De unde aceasta radicalizare rohingya? Toate indiciile si analizele conduc catre un singur raspuns: rohingya a incaput pe mainile geopoliticii. Cand o minoritate etnica si religioasa ataca armata tarii in care traieste, fara indoiala ca planul si reursele pentru o asemenea operatiune i-au venit din afara si are un caracter geopolitic. Foarte probabil ca si in cazul rohingyei birmaneze exista un creier strain de samsar geopolitic, experimentat in afaceri cu ruperi din teritorii nationale, in faceri si desfaceri de state si natiuni.

    Cum bangladeshii de azi au fost est-pakistanezii de ieri, se prea poate ca in planuri geostrategice samsaresti sa figureze ca rohingyasii birmanezi de azi sa devina rohingyasii bangladeshi de maine. Sau asa cum se planuieste prin referendumul de independenta al minoritatii kurde irakiene, pe care vicepresedintele irakian Nuri Al-Maliki l-a denuntat ambasadorului american ca o intentie geopolitica, sustinuta doar de premierul israelian Netanyahu. Kurdistanul nu va deveni un „al doilea Israel”, a avertizat Al-Maliki. Perceptia in regiune este ca si “Statul Islamic este un Israel”.

    Cand pe fundalul radicalizarii si rebeliunii minoritatii musulmane rohingya se deseneaza un oleoduct care va traversa Myanmarul spre China, care va trece exact prin zona birmana cuprinsa subit de criza, nu mai este o ipoteza ca rohingya a cazut in ghearele geopoliticii sau ca este zgandarita de geopolitica, ci este o certitudine. Budismul le tranteste insa de fiecare data usa in nas marilor “preoti” ai dezbinarilor religioase, care au infiltrat periferia Islamului si a caror oglinda sangeroasa este Orientul Mijlociu. Budismul nu vrea terorism. Ori te integrezi, ori iti iei valea. Myanmarul si Asia de Sud nu vor deveni un „al doilea Orient Mijlociu”.

    PS/NB: Si India denunta folosirea abuziva a “drepturilor omului” in scopuri geopolitice. Ministrul indian de interne a declarat, joi, ca musulmanii rohingya care au intrat în India din Myanmar nu sunt refugiați, ci imigranți ilegali, iar drepturile omului nu ar trebui folosite în mod greșit pentru a incuraja astfel de ilegalitati, care fac rau indienilor si Indiei.

    „Înainte de a ne gândi la drepturile omului pentru alții, trebuie să ne gândim la drepturile și bunăstarea cetățenilor nostri și să le protejăm”, a conchis el. Datorita faptului ca invaziile de imigranti si refugiati din lume din ultima vreme au fost stimulate si finantate in scopuri geopolitice, in mod evident si probat, este limpede ca legile imigratiei si refugierii trebuie schimbate, pentru a face imposibila slujirea unor posibile scopuri geopolitice, care sunt imorale si ilegale.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/09/21/myanmar-nava-a-crucii-rosii-atacata-de-multime-in-statul-rakhine-09-28-37

    http://www.energynomics.ro/ro/opinii/conducta-china-myanmar-poate-modifica-dinamica-asiatica-a-comertului-cu-titei/

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/09/21/musulmanii-rohingya-din-india-sunt-imigranti-ilegali-nu-refugiati-afirma-ministrul-indian-de-interne-13-41-02

  6. Zilele trecute am trecut cu masina …altuia, a mea fiind un pic sabotata gratie strainezilor din Romania…chiar prin fata bazei americane de la Kogalniceanu.

    Unii ar dori sa ma vada protestand acolo eventual sa fac gura cat ma tin plamanii…totusi din cate stiu eu OFICIAL suntem pretini la toarta cu americanii, atat de pretini incat le-am dat toate lucrurile noastre bune, flota comerciala, a militara…industria un pic…si multe altele…

    Ceea ce vreau sa spun aici este ca OFICIAL sincer nu vad de ce as avea ceva de spus negativ impotriva unor lucruri care OFICIAL arata super bine…nu ca ele ar fi in realitate chiar asa, dar in sfarsit, cica asa ar fi in tenis cum spunea cineva odata Dumnezeu sa-l ierte…

    In alta ordine de idei in baza americana de la Kogalniceanu este curat jos palaria, atat cat am putut vedea din goana masinii caci nu ne-am oprit in fata bazei, nu de alta dar nu nu as fi dorit sa fiu intampinat cu paine si sare chiar de catre seful american al bazei…

    Deh, datina locala obliga…

  7. Fiindca tot sunt la moda delatiunile , am sa fac si eu o mica turnatorie . STIU DIN SURSA SIGURA ca Dl. Guru se ascunde intr-una din casele Monicai Macovei , fiind protejat de aceasta . In schimbul protectiei , dl. Guru ii face d-nei urinoterapie , injectii cu carne si sedinte lungi de tantraYoga . Ma repet , STIU DIN SURSA SIGURA ! Sper ca cei in drept sa citeasca aceasta informatie pretioasa si s-o verifice cat mai repede .

    http://www.cotidianul.ro/gregorian-bivolaru-a-sters-o-din-tara-307385/

  8. Andreea spune:
    Septembrie 21, 2017 la 4:54 pm

    Doamna Andreea, dati-mi voie sa ma inclin in fata dvs.
    Cred ca PSD si Romania, in general, au nevoie de oameni lucizi, ca domnia voastra, pentru ca tara sa poata iesi din impas.
    Sunt perfect de acord cu dvs, domnul Liviu Dragnea este un manipulator si un profitor de liga mare, dar asta nu-l face mai legitim. Dimpotriva, acest domn reprezinta o piatra de moara pentru partid, un balast care atarna greu de prezentul Romaniei, impiedicand-o sa avanseze spre viitor, determinand multi votanti ai PSD sa devina mai circumspecti in sectiile de votare, admitand ca se vor si deplasa pana acolo.
    As mai adauga, la expozeul dvs, logic, aplicat, coerent si adevarat:
    – Liviu Dragnea (un excelent traseist politic), a declarant public, pana in ultimul moment, ca nu se pune problema remanierii guvernului Grindeanu, nefiind vorba de persoane, ci de program;
    – Liviu Dragnea retrage intempestiv, din vointa proprie, folosindu-se de CEX ca de un afis decorativ electoral, sprijinul politic pentru Sorin Grindeanu, dupa principiul teleormanean ,,eu te-am facut, eu te omor”;
    – Liviu Dragnea arunca publicului intoxicarea cu asazisa ,,incompetenta generalizata” a intregului cabinet, decisa in urma analizei chipurile exhaustive, printr-o penibila maculatura de doi bani, elaborata peste noapte de Darius Valcov (un alt traseist politic);
    – Liviu Dragnea repune in functii cvasimajoritatea ministrilor demisi, deveniti subit competenti, iar in fruntea guvernului, un semi-analfabet, amic la catarama cu alcoolul;
    -Liviu Dragnea ,,uita” de programul electoral initial, la care s-a raportat tot timpul cu patos revolutionar, mai mult, cautioneaza adoptarea unor masuri economice, salariale si fiscale la limita paranoiei si sub limita de jos a incompetentei, masuri dezavuate de mediul privat, dar si de catre profesorii si medicii mintiti in mod ordinar in toata aceasta perioada, probabil, din disperare dupa bani la buget, cu orice pret;
    Nota: Pentru clica de la conducerea actuala a PSD, conteaza doar militienii, justititarii, securistii si pensionarii ,,speciali”.
    Nu am amintit de militari, care, cu greu, isi asigura sumele necesare platii salariilor si pensiilor;
    – Liviu Dragnea revine cu un act abject de trafic de influenta, negociind functii cu si pentru domnul Grindeanu, pentru a nu pierde controlul asupra organizatiei Timis;
    A facut-o si in preambului deciziei asumate de CEX (cea de retragere a sprijinului politic si de demitere a guvernului), dar atunci domnul Grindeanu (inca) a rezistat;
    Nota: De aici se vede cat de mult respecta domnul Dragnea legea si moralitatea;
    -Liviu Dragnea, prin tot ceea ce a facut si face, nu arata ca un om care se lupta cu Sistemul, DIMPOTRIVA.
    Daca Liviu Dragnea a invins pe cineva, acea entitate este PSD;
    – PSD a devenit ,,jucaria”, sau, mai bine zis, ,,animalutzul de casa” docil al unui individ perfid si expert in tehnicile de manipulare, un om lipsit de scrupule care a fost mult mai aproiat de Binom decat isi imagineaza unii si nu numai pe terenurile de tenis;
    In concluzie, se poate spune, cu risc minim de a gresi (dupa parerea mea), ca partidul este in acest moment acaparat de traseistii lui Basescu Traian, talonati de isterici de meserie – fosti vadimisti (Codrin Stefanescu si Lia Olguta Vasilescu).
    Totusi, sunt convins ca exista multi sustinatori ai PSD care gandesc cu mintea lor. Important este sa prinda curaj.

  9. Hello! Hello! Şi bună seara!

    Stimată şi iubită adunare, îmi pun cenuşă în cap şi declar cinstit că mă bătea gândul să te înşel cu altul! Nu cu alţii, că n-am găsit! (@Luminița Arhire, da, de aici nu am unde pleca!!!)

    Vă spun sincer că începusem să mă simt plafonată, încuiată, încorsetată, ce mai, simțeam că trebuie să zbor către alte gândiri, mai deschise, mai nebune, mai libere, mai nelegate de trecut. Dar nu trecut, așa cum înțelegem trecutul din punct de vedere istoric, ci trecutul gândirilor! Și am ajuns la concluzia că sunt o babă de patruzeci și patru de ani.

    Mda. Mă întreb și eu ce mi-a venit, m-am gândit, le-am întors pe toate părțile, am încercat să dau vina pe accident… Dar nu. Chiar dacă v-am spus că nu am suferit nicio traumă psihică (fizic n-am avut ninicuța absolut!), totuși, am observat că nu dorm. Adică deloc, nici ziua, nici noaptea. Închid ochii, am vedenii, despre care credeam că sunt vise, nimic legat de „zborul” meu, pur și simplu filme. Subconștientul nu m-a lăsat să dorm deloc multe săptămâni, mi-era frică să nu provoc o catastrofă dacă închid ochii. Ce poate face omul când se foiește și nu doarme??? Se gândește la prostii.

    Și poate că nu v-aș fi povestit niciodată la ce mă gândesc nopți (tot mai lungi) întregi, dar văd că vă plictisiți. Ei, aș lua-o de la capăt, dar nu știu unde-i. Altă dată mi-aș fi dat cu tesla în cap din cauză de lipsă de coerență, dar azi mă iert eu pe mine și vă rog să fiți la fel de îngăduitori!

    Mă uit în lume și văd că artizanii măgăriei numită globalizare nu se lasă. Știți că am zis de Turcia mai demult, că nu va intra în UE nici dacă se pornește Prutul înapoi. Turcii înnoadă coada cu rușii. Dughin o fi în culmea fericirii. Nu de alta, dar le-au făcut mersul tuturor și tot capră, săracii. Verzi și uscate, cai verzi pe pereți. Înțeleg răsuceala lor lăuntrică.

    Vă mai amintiți poate, că nu sunteți chiar așa de bătrâni, cum se negocia intrarea noastră în UE – cu drepturile omului, cu discriminarea, cu drepturile animalelor, cu tentativa de interzicere a Transhumanței, cu tăierea porcului cu muzică, nu de alta, dar e și el om… brrr, suflet, am vrut să spun, cu găina cea stresată, cu „aviaira gripa”, să le ucidem gâștele oamenilor ca să cumpere pulpe (de la noi, că voi nu aveți o tehnologie corespunzătoare și, dacă-a da Domnul cu bine, o să vă împiedicăm să faceți rost de una), cu problema țiganilor – să nu-i discriminăm (noi, dar ei – da). Să fie cu gay mulți, să fie corectitudine politică, dar mai ales, stimată și multiubită adunare, să fie cu lupta anticorupție!!! Să ne ia dracu’, da’ corupți mai suntem, până-n rărunchi și ficați! Tre’ să ne aresteze pe toți care-am dus flori la educatoare, care am dat mărțișoare la învățătoare, care-am parcat în locuri interzise, dar nu pe cei care sug la Licurici! Scuzați pornirea mea impetuoasă și exprimarea vulgară, dar am ajuns la concluzia că nu are alt nume! Sunt convinsă că au existat nenumărate aspecte care au fost negociate, mai mult sau mai puțin dăunătoare nouă, dar cred că românii de atunci erau de bună credință. Cine a mai trecut prin Globalizare, ca să ne împărtășească vreo experiență??? Nu perii pe nimeni, chiar asta cred.

    Acuma, s-au găsit mai mulți șmecheri (poli de putere se zice, așa am înțeles), care vor să globalizeze lumea pe la ei prin ogradă. Vestul o ia pe calea nerușinării, autointitulându-se „progresist” (ce le-aș mai sparge eu capetele!) și promovând lucruri incredibile, pe care societatea nu le-a adoptat ca norme prin evoluția ei firească. Macron și duduia nemțoaică sunt caii troieni. Progresul nu are nimic de-a face cu apucăturile lor anormale (nenormale, cum s-ar zice la mine în sat), ei doar slujesc alt stăpân, un Licurici, altul decât Marele Licurici. Chiar, e singura satisfacție a mea – să-i urmăresc flocăindu-se! Deci, Vestul se vrea progresist, Trump trâmbițează (!!!) un oarecare conservatorism, dar tare mă tem că e un lup în blană de oaie. Rusia zice că dă cărțile pe față și că, uite, aceștia suntem, nu vă mințim cu progresismul, că, totuși, vremea statelor naționale a trecut (nu și a Rusiei, Ghiță Bizonu’ are dreptate), dar noi vă lăsăm să vă jucați slobozi pe la noi prin bătătură… dacă sunteți cuminți!

    De la nerușinații Vestului văd multă întrebuințare în influențarea maselor pe termen lung, ceva ce mă așteptam de la ruși. Poate n-ați băgat de seamă că vin arabii peste noi! Știți, dacă nu s-a putut merge cu globalizatul (cum ai merge cu uratul) dinspre Apus înspre Răsărit, apoi eu cred că au luat-o invers. S-au apucat să-i împingă spre noi, CHEMÂNDU-I la pomul lăudat, în sânul iubirii noastre creștinești, invitându-ne să ne lungim fustele, să ne punem țoalele în cap în semn de solidaritate cu femeia musulmană, ne învață unde să ne ținem telefonul ca să nu ni-l fure (canci „Incredere și Siguranță!”)… Să… săăă… nici nu știu, numai prostii!

    Chiar, era cât pe ce să-l omit pe piratul bețiv. El a început în România lucrarea lor: să se urască toți cu fiecare: medici cu pacienți, profesori cu elevi, tineri cu bătrâni, înstăriți cu săraci, hetero cu homo, creștini cu musulmani, corporatiști cu mici întreprinzători, corupți cu cinstiți (stați să mă hlizesc puțin și continui…) și acum, la final, FEMEI cu BĂRBAȚI. Nu vi se pare, că mie mi se pare (dar ce vreți de la un om care nu doarme aproape deloc de vreo câteva luni???) că se urmărește în mod perseverent învrăjbirea categoriilor sociale, profesionale, sexuale etc.? Și finalul acestei acțiuni cred că este IZOLAREA individului, convingându-l insinuos că toți îi sunt dușmani și, culmea (!!!), ameninându-l
    cu represiunea fiindcă nu este TOLERANT! Femeile se fac tot mai feministe, nu se mărită, nu fac doi-trei plozi, se luptă pentru niște drepturi de care NU au nevoie (eu una, m-am săturat de dreptul la muncă!!! Aș mai sta pe acasă, m-aș lupta cu temele, cu diriginta, cu sistemul educațional, m-aș bate cu virozele, cu proiectele școlare, cu apucăturile internautice ale progeniturii… din nou, ce vreți de la un om obosit? Să gândească limpede?). Reiau, femeile sunt stimulate să nu-și mai îndeplinească menirea, bărbații sunt metrosexuali, sau efeminați de-a binelea (har Domnului, al meu nu-și rade părul și nu tre’ să-i dea unuia mai mult de una ca să-l adoarmă dacă se uită cum nu trebuie la mine), ne stimulează să purtăm haine unisex, parfumuri unisex, să eutanasiem bolnavii și bătrânii, să mâncăm rădăcini și pietre, că pe vaci le dor ugerele când le mulgem, să stăm fiecare la cușca lui și … ciocul mic! DIVIDE ET IMPERA!

    Toate porcăriile astea cu Multiculturalismul, cu Justiția, cu Anticorupția, cu Toleranța, cu drepturile animalelor, cu „telefonul copilului” răsfățat care sună și spune că este abuzat când îi arunci telefonul în WC (serios, ce mai poți face???), tot praful acesta multicultural în ochi, toată aiureala cu „valorile europene” (HA?!?!?!) sub care se ascunde promiscuitatea pecuniară a celor puțini, toate grețoseniile acestea mă fac să nu mă mai pot uita în gura nimănui! Toți aiuresc prin vorbe goale, mulți nici nu știu ce spun! Trubadurii intelectuali și cremuiți se dau pe câțiva zloți, gloata cască gura ca un pui de rândunică flămând, nici capul cărui Moțoc să ceară nu știe – AȘTEAPTĂ SEMNALUL! Poate că în final ne merităm soarta. Și dacă așa vrea majoritatea, apăi democrație să fie!

    Doamne, doamne, sunt foarte nedormită, am mintea tulbure…

    Monica? Un vierme cumpărat cu o para chioară! Va bateți capul cu ea? Cu ai ei stăpâni? Înainte credeam că mai pot convinge pe unul, pe altul, să caște ochii și să se uite în jur. Acum mi-a trecut.

    • Dragă prietenă, când omenirea începe să se plictisească și zăbovește, răsturnată pe canapea, reflectând, cu ochii în tavan , la cât de „fără rost” este propria sa existență, se apucă să-și „optimizeze” condiția… De obicei, ca să constat cât a evoluat civilizația în răstimpul cât nu am fost eu atentă și dacă mai e ceva de îmbunătățit, mă uit la prezentările de modă pentru bărbați… Acestea constituie un BAROMETRU fără greș pentru evoluție: bărbații cu sacouri cadrilate și cu TUTU-uri nostime de la brâu în jos, cu pantofiori măsura 48, dar cu toc, fundițe și floricele, cu dresuri de mătase de culoare roz-zmeurie , cu mască de Zorro pe mufă, reprezintă ilustrație perfectă pentru lupta omenirii cu plictisul … În mod ciudat, dacă închid ochii, pot să-mi imaginez tot USR-ul mascul și matur îmbrăcându-se așa și ieșind pe stradă . Ei sunt PROGREȘIȘTII noștri model… uneori, și pe Ludovic Orban , avid de publicitate, mi-l pot imagina cu fustiță, clop și primată mignonă pe umăr …

    • Ha, bine ai revenit, cu umor, care ne trebuie.

      Acu citeva zile intru intr-un mall cu un prieten, si am nevoie la baie. Ma duc la „washroom”, cind ies, prietenu imi zice: „Tu nu ai vazut ca ai intrat la Transgender?”. Mie mi s-au cascat ochii. Vazui eu pe acolo niste frumushei, dar nu m-am preocupat si mi-am facut treaba.

      Sunt total impotriva lungirii fustei, si a batistei pe ochi la femei! 🙂 Am spus aici povestea cu porcu’ de Craciun, ca nu mai fac companiile mese de Craciun sa nu fie vreunu sa ceara porc, sa se auto-insulte musulmanu’. Intr-un fel insa, va trebui sa gasim metode sa traim impreuna. Altfel, ne vom face toti cartiere pur crestine si pur musulmane. Ei insa sunt foarte vocali, au multi puradei, deci mai multe coarde vocale. Democratia ii ajuta atunci cind ating o masa critica, noi fiind putini, si mai bogati, nu ne bagam.

      Hai sa mai pove una amuzanta: intru la Shoppers Drug Mart, ma duc la casa sa platesc. Casieritza ma intreaba: „Doriti sa donati pentru sanatatea femeilor?”. Eu unul as dona oricit pot pentru o cauza a femeilor, dar concreta. nu asa, vreti ca toate gainile sa fie multumite?. Si o intreb pe duduie: „Pot dona si pentru o cauza barbateasca, sanatate a prostatei, ceva?”. Duduia evident e socata de misoginismul meu aparent,ofteaza profund ca sa nu zica nimic, sa nu chem eu Manageru, si ma invita afara spunindu-mi „Thank You!”. Canadienii sunt foarte politicosi. Ies si eu cu un zimbet tamp pe fatza, si multumesc si eu tuturor, pe rind 🙂

  10. ONU si dinamica readaptarii legislative: Condamnarea migratiei si azilului provocate in scopuri geopolitice

    Cadrul general privind azilantii, refugiatii si imigrantii – Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (1948) si Convenția ONU privind Refugiații (1951) -, a fost adoptat la scurt timp dupa al doilea razboi mondial. Lumea, de buna credinta si satula de razboaie, nu s-a gandit nicio clipa, atunci, ca neobosita, inventiva si speculanta geopolitica avea sa nascoceasca “razboiul preventiv”, care nu-si asuma nicio responsabilitate pentru consecintele care aveau sa dea peste cap aceste reglementari. Marea nenorocire este ca readaptarea cadrului legislativ, care ar trebui sa tina cont de noile conditii si provocari, a ramas mult in urma lor, ceea ce da camp liber refugierii si imigratiei declansate in scopuri geopolitice. Practic, “razboaiele preventive” au rasturnat raportul dintre particular si general in materie de azilanti, refugiati si imigranti. Ceea ce se gandise a fi niste reglementari pentru situatii deosebite si rare aveau sa fie excedate, lucru care se intampla si in prezent si ameninta sa aiba loc si in viitor daca nu vor fi luate masuri de corectare, de situatii care concureaza sa devina de masa si frecvente, generate de “razboaiele preventive”. Se poate spune ca in aceasta materie exceptia si regula si-au schimbat locurile. Mai mult, simtind si speculand aceasta slabiciune normativa si de readaptare, gepolitica s-a simtit incurajata sa amplifice si sa se foloseasca cinic, in scopuri proprii, unilaterale, de fenomenele refugierii si imigratiei, pentru a presa si care efectiv preseaza in directia maririi campului geopolitic de expansiune. Orientul Mijlociu si Africa de Nord, foste teatre active ale “razboaielor preventive” si, lucru ciudat, actuale teatre semiactive sau partial active ale unor “razboaie preventive” nerecunoscute si la scara de uzura, care corespunde unei metamorfozari de camuflare, sunt cele mai semnificative exemple pentru refugierea si imigratia de masa si neintrerupta, in scopuri geopolitice. Dupa discursul extrem de belicos al lui Donald Trump la ONU, destul de necuviincios pentru locul in care s-a aflat si auditoriul caruia i s-a adresat, ca un strigat de Razboi in Casa Pacii, este posibil, posibilitate care nu tine de el, cum se incearca sa ni se creeze iluzia, ci de cei care-l imping de la spate, ca un nou incendiu geopolitic “preventiv” sa aprinda Peninsula Coreeana, cu consecinte geopolitice, de refugiere si imigratie in masa. Seminte geopolitice ale refugierii si imigratiei au fost aruncate cel mai recent in Birmania, prin instigarea geopolitica la rebeliune a musulmanilor rohingya, care au atacat armata birmaneza. Pentru a scapa de represaliile pe care si le-au atras, rohingyasii au fugit in masa in Bangladeshul musulman si in India hindusa. Cantaretii si trompetistii imigratiei si refugierii geopolitice au si sarit cu intonarea refrenului “drepturilor omului”, dar raspunsul pe care l-a dat ministrul indian de interne, Rajnath Singh, este un denunt politic international si un semnal de readaptare a cadrului legislativ international, pentru a scoate cele doua fenomene din captivitatea geopoliticii. Singh a declarat, joi, ca musulmanii rohingya care au intrat în India din Myanmar nu sunt refugiați, ci imigranți ilegali, iar drepturile omului nu ar trebui folosite în mod greșit pentru a incuraja astfel de ilegalitati, care fac rau indienilor si Indiei. „Înainte de a ne gândi la drepturile omului pentru alții, trebuie să ne gândim la drepturile și bunăstarea cetățenilor nostri și să le protejăm”, a conchis oficialul indian.

  11. Bineînțeles că idioții respectivi n-or să renunțe la refren. Le place mult fiindcă e ușor de fredonat. Frustrații vor miniștri, prim-miniștri și parlamentari la închisoare. După părerea lor, ACEȘTIA sunt cauza tuturor neîmplinirilor lor. După ei, demnitar = infractor.
    Oricum, e bine că reamintiți chestii concrete. Cu PNA ar fi fost foarte greu să se facă abuzuri ireparabile, să se facă praf vieți pe baza unor probe jalnice. Valul de înregistrări cu procurori demonstrează tot mai mult că gruparea Băsescu-Macovei a făcut țăndări Justiția.

  12. http://www.rostonline.ro/2017/09/ctp-dixit-oamenii-fac-copii-cand-au-un-grad-ridicat-de-insatisfactie-in-legatura-cu-propria-lor-existenta/

    Doamne ferește! CTP-ul s-a termenat!
    „Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață.

    Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe.” (sursa)

    Doamne ferește!!!
    La balamuc?
    Pastile?
    Perfuzii în cap să-i pună???
    NUUUU!
    Descâtece îi trebuie?
    Vrăji?
    Mama Omida?
    Magie Neagră???
    NU! Este pierdut definitiv! Pierdut cu capul, cu spiritul, cu ce vreți voi! Eu cred că nu mai este în stare să treacă strada, atât de rupt este de realitate! Nu mă mai pot supăra pe el, așa cum doctorul de la Socola nu se supără pe mușteriii lui…

    DOAMNE FEREȘTE!!!

    • GOLEMUL FIOROS
      MOTTO : Cristian Tudor Popescu: „Oamenii fac copii când sunt nemulţumiţi de viaţa lor”
      ………………………………………………………………………..
      Comentariu obiectiv: La cyborgi nu-i așa … ăștia fac CETEPEI ori de câte ori se plictisesc… și nu din „bube , mucegaiuri și noroi”, cum am putea crede privind lung fotografia de mai jos,ci din microcipuri la mâna a doua, dispozitive de prehensiune în paragină , LED-uri cu 16 nivele de albastru ușor defecte și camere video cu pixelii scuturați pe podele … Deh! Ce găsesc și ei prin (CAR)CASĂ!
      Fotografia postată de Luminita Arhire.

      • P.S. Fotografia- ilustrativă pentru subiect- nu m-am priceput să o „lipesc”… Mai studiez problema…

  13. Germania, alegeri: Mama Merkel, tatal Schulz si copilul AfD

    Alegerile parlamentare din Germania, de duminica, nu par sa aduca surprize. Se asteapta, mai degraba, ca ele sa aduca dificultati in formarea noului guvern. Potrivit ultimului sondaj, despre care estimarile analistilor electorali spun ca va fi reprodus cu mici modificari de catre urne, conservatorii (CDU/CSU) conduc detasat (36%), desi cu un regres apropiat de cel mai slab scor electoral (35,1%, 1998). Social-democratii (SPD) inregistreaza o prabusire istorica (21,5%), stanga radicala isi disputa a treia pozitie, iar dreapta nationalista (11%) se bucura de o ascensiune fara precedent, care o va aduce pentru prima data in parlament. Alte doua mici formatiuni, liberalii si ecologistii, completeaza configuratia parlamentara asteptata. Pana la consumarea scrutinului si cunoasterea rezultatelor, cele mai preocupante si provocatoare teme pentru analiza politica sunt caderea, dupa unii “libera”, dupa altii “ruinatoare”, a SPD, reculul moderat al CDU/CSU si ascensiunea fulminanta a AfD – Alternativa pentru Germania. Privind “ruina” electorala SPD, explicatia cea mai probabila ar trebui cautata, cred, in nefasta politica a lui Martin Schulz privind criza imigratiei. Problemele de securitate si identitate pe care valurile imigratiei necontrolate le-au adus in Germania, ca de altfel in toata Europa, au atras rapid atentia asupra mesajelor nepotrivite ale lui Schulz, neconforme pentru interesele cetatenilor germani. Mai ales, in noul context international, initiat de Donald Trump, marca “America First”, o “Germany Second”, sustinuta implicit politic si electoral de seful SPD, a fost in mod evident ca scuipatul contra vantului. Pai al cui cancelar vrei sa fii tu, frate Schulze? Inevitabil ca Schulz a pierdut o mare parte din audienta electorala. Daca “mama” Merkel si-a corectat, fie si partial, politica de cancelar in privinta imigratiei necontrolate, Schulz a tinut-o langa si la confruntarea directa, televizata. Din reactia intentiilor de vot de contrabalansare a acestor tendinte din programele celor doi cancelariabili, de neglijare a primatului intereselor germane, de a nu pune mai presus “Germany First”, s-a nascut si ascensiunea dreptei nationaliste, AfD. Se poate spune ca AfD este in buna masura un rezultat sau o replica la politica internationalista, de moda veche, a lui Martin Schulz si a SPD. Prin urmare, desi incomoda pentru SPD, asocierea lui Schulz ca “tata” al “copilului” AfD are un dram de adevar. Evolutia SPD din ultimii ani a fost destul de contradictorie. Ca o imbratisare intre elemente autoritariste, vizibile la Schulz, de neoliberalism si spartakism comunist (Spartakusbund), amintind, in ultimul caz, de Karl Liebknecht și Rosa Luxemburg. Cum Merkel a anuntat ca nu va face coalitie cu radicalii de stanga si nationalistii de dreapta, iar Schulz ca nu va mai agrea o coalitie cu CDU/CSU, formarea noului guvern va fi destul de dificila. Cele mai mari sanse pare sa le aiba o coalitie cu liberalii (FDP), care dupa esecul electoral din 2013 revin in Bundestag, si cu ecologistii (verzii). Desi mici, cele doua formatiuni ar putea fi sarea si piperul viitoarei guvernari. Intr-o asemenea formula, se poate anticipa ca slabiciunilor vor fi mai mult in coalitie, decat in opozitie, care in componenta sociali-democrati, radicali de stanga si nationalisti de dreapta se anunta sa fie foarte divizata.

    • „Intr-o asemenea formula, se poate anticipa ca slabiciunilor vor fi mai mult in coalitie, decat in opozitie, care in componenta sociali-democrati, radicali de stanga si nationalisti de dreapta se anunta sa fie foarte divizata.”
      Cum vine asta ?!
      Şi apoi nu văd de ce ascensiunea naţionaliştilor s-ar datora lui Schultz şi nu lui Merkel ?!
      Dar se pare că nu numai în colonii se fac alegeri cu calculatorul …. 😉

  14. Codrin Stefanescu ne spune astazi exact ceea ce spun eu pe acest blog de cca. 5 ani de zile si ce se vedea cu ochiul liber de catre orice om rational care priveste cu atentie viata politica din Romania : ca Ponta este un GUNOI uman si ca Ponta este omul sistemului securist care a fost infiltrat in PSD ca sa distruga acest partid .
    Astept scuze de la naivii care au postat pe acest blog si care mi-au adresat injurii de-a lungul timpului …

    http://www.cotidianul.ro/psd-reactie-exploziva-la-anchetarea-lui-shhaideh-307428/

    ” Adică, ne spun sursele, George Maior, cel care de ani de zile se visează președinte al PSD, prim ministru sau chiar președinte de țară, în echipă cu Coldea, Kovesi și recent cu grupul Ponta, coordonează un plan de eliminare a lui Liviu Dragnea utilizând ultimele resursele pe care le mai au în system . ” ( Codrin Stefanescu )

  15. Ana spune:
    Septembrie 21, 2017 la 9:33 pm

    ,,Și am ajuns la concluzia că sunt o babă de patruzeci și patru de ani.”

    Cred ca glumiti. Dupa parerea mea, la aceasta varsta, femeia este la apogeu, din toate punctele de vedere. (Z)

  16. În România post-decembristă, justiţia nu a fost niciodată atât de represivă ca acum. Avem o justiţie politizată, ce aminteşte de cea stalinistă din anii 50, prin care un grup transpartinic foloseşte instrumente de teroare generalizată în încercarea de a manipula viaţa politică şi – prin aceasta – de a conduce România.

  17. PSD continua sa iasa la inaintare cu saltimbanci de doua parale, cum este submediocrul Codrin Stefanescu. Un traseist de cea mai joata speta, un isteric care spumega steril la televizor, amenintand ,,sistemul” cu demolarea, dar fara sa indice si mijloacele.
    Daca partidul social democrat nu intelege care are nevoie in spatil public de insi credibili, cu autoritate si care au drept argument fapte cu impact notabil, nu numai vorbe de claca care agita, cel mult, un pahar cu apa, atunci, sa nu se mire ca va fi decimat in cel mai scurt timp.
    Cum se spune, pestele de Belina de la cap se …… (Z)

  18. Pe mine nu ma intereseaza atunci cind DNA chiar isi face treaba, cind „inhatza” corupti, din aia adevarati. Dar ma intereseaza sa isi faca treaba fara securisme, si ca leaderii acestei institutii sa dea un exemplu bun, atit subalternilor, cit si colegilor din alte institutii ale statului. Ori eu de la Kovesi (si amicu Lazar) am vazut o teribila sfidare fata de Parlament, dispret fata de valorile democratice, prin sustinerea tacita a unor grupuletze secursit-mafiote care sa se razboiasca cu anumiti politicieni. Ma deranjeaza cind toti vin si spun ca Servesc Romania, si nu isi gasesc nici un defect. De acolo si lantzul slabiciunilor.

  19. Pe piata muncii sunt anumite meserii si ocupatii onorabile care insa ascund uneori in spatele lor si alte ocupatii mai putin onorabile :

    – cand spui taximetrist , de foarte multe ori poti sa spui ca acesta-i si proxenet , si turnator la politie , ca da ponturi la hoti , etc.
    – cand spui sofer de tir , la fel de bine poti sa spui ca-i contrabandist de tigari , ca-i caraus , ca fura combustibil , etc.

    Urmarind prestatia anumitor personaje din politica si din administratia romaneasca ( Basescu , Kovesi , Ponta , Macovei , Iohannis , Lazar , etc. ) am realizat ca nici magistratii sau politicienii nu mai prea sunt ceea ce ar trebui sa fie !

    Ba as putea spune ca sunt niste canalii fara margini , niste tortionari odiosi desprinsi parca din vremurile staliniste si niste turnatori jegosi .

  20. Mda ! Se zice că astăzi ar trebui să fie apocalipsa după Sf. Ioan ! Cea după Băsescu a fost deja ! :mrgreen:
    Cineva care cunoaşte problema :
    „Cazul Belina este un mare fas tras EDITAT ce cloceste dosarele la DNA tocmai pentru a acoperi scandalul santajarii procurorilor care au indraznit din ordinul Ministrului Justitiei sa faca un audit pe bune la DNA. Deci o balta din jurisdictia Apelor Romane, concesionata deja unei firme private, trece din proprietatea statului in cea a Consiliuui Judetean Teleorman deci tot in proprietatea statului dar a nivel local, specificandu-se ca daca-n 5 ani de zile zona respectiva nu este transforma intr-un complex de vacanta de vara sa fie retrecuta din nou in proprietatea Apelor Romane. Firma concesionatoare continuand sa exploateze si-n continuare balta respectiva conform contractului incheiar anterior, ceeace e perfect legal. Asa ca unde e conflictul de interese si unde este incalcarea legii in cazul acesta???”
    Aşa o fi ?!
    P.S. Nu înţeleg de ce supranumitul „Micul Titulescu” , prin tot ce face, nai ales în ultimul timp, ajunge să-şi transforme porecla, nu-n renume, ci în bătaie de joc : „micul cu muştar” ( în pantaloni 😉 )

  21. INOCENTUL DOMN PONTA

    Ce-ai crezut tu, Victor Ponta, când prietenul tău, Dragnea Liviu, ți-a vorbit despre transferul unei insulițe, cu luciu de apă cu tot, de la A. N. APELE ROMÂNE la Consiliul Județean Teleorman? Că tu doar ai fost de acord, ba chiar te-ai dus și în plimbare până acolo… dar, în intimitatea gândurilor tale de premier al României, ce-ai crezut că face Consiliul Județean cu insula și cu luciul de apă? Te-ai gândit că ia ansamblul acasă și-l pune în living? Sau că-l exploatează intensiv Pablito Dragnea , secătuindu-l de pește și tăind la stuf ? Nici nu ți-a dat prin cap că ar putea fi concesionat unei firme, care să plătească niște bănuți la CJ și să se-apuce de investiții, pe-acolo… nu-i așa? Astfel de întâmplări ar fi peste puterea ta de înțelegere, cred…

    Aud, Victor Ponta, că DNA-ul la care te-ai grăbit să „esplici” conjunctura și care, cu blândețe , văd că te ține „martor” ( cred că vei deveni, în curând, „făptuitor, dar de bună credință”, așa cum a fost și doamna Cristina Popa în „Dosarul Zambaccian”) , vrea s-o urmărească în cel mai penal și sălbatic chip pe Rovana Plumb, știi, doamna aceea care-ți era ție apropiată, cam cum este Sevil Shhaideh de Pablito… cum, care Rovana Plumb? o femeie de treabă, ministru în guvernul luʹ matale, care se dădea de ceasul morții pentru „mămicuțe” și „copilași” … acela a fost un minister greu, mai știi? Dar ce-a fost, a fost… să ne despărțim de trecut râzând ! E timpul s-o bagi la „mititica” și pe doamna Rovana, căci războiul tău nuclear merită și niște victime colaterale mai expresive!
    …………………………………………………………………………………………….

    În acest timp, la Bruxelles, două doamne, ambele membre ale Parlamentului European, socotesc perioada fertilă care le-a mai rămas din mandat. Va trebui , în acest răstimp, să-și aranjeze ceva aici, în CAPITALA EUROPEI … pentru ca, împreună cu soții lor, să asigure familiilor un viitor comod și-o îndelungată viață tihnită. Una este soție de fost Prim-ministru, cealaltă este soție de fost Președinte (vremelnic, ce-i drept, pe perioada unei SUSPENDĂRI celebre…) . Soții lor au fost prieteni – și nimic nu ne spune că nu vor mai fi. Sunt născuți APROAPE în aceeași zi a lunii septembrie , amândoi au pornit de jos, „dintre blocuri”, unul a crescut fără mamă, celălalt fără tată, amândoi au fost președinți de mari partide, împreună au construit cea mai frumoasă și cea mai utopică poveste politică, primul și-a distrus partidul punându-l în brațele PDL-ului , cel de-al doilea și-l distruge cu sârg acum, punându-l între măselele DNA-ului . Este vorba despre distrugerea acelor partide , mari, care le-au dat TOTUL.

    Peste niște ani, Victor și Crin vor fi îndrăgostiți de Bruxelles, de cosmopolitismul lui , de clădirile lui de „oțel și sticlă”, de cafenelele și de parcurile lui. Nu cred că se vor plictisi… peste zi cred că ar putea să joace baschet … iar seara cred că ar putea să joace bridge….

  22. UN PARTID MIC ȘI ULTRAGIAT

    MOTTO: „După ce senatorul USR Mihai Goţiu a fost bătut de Mirel Palada în studioul B1TV, un deputat USR, Iulian Bulai, şi-a adus brusc aminte că parlamentarul PSD Petre Florin Manole l-a ameninţat, în urmă cu trei luni, că îl „execută“. Bulai susţine că până şi şefa stafului tehnic l-a avertizat pe Manole, însă, contactată de „Adevărul“, femeia susţine că n-a fost vorba de nicio ameninţare, ci doar de o discuţie în contradictoriu pe procedură.”( ADEVĂRUL.ro, 14 septembrie 2017)
    ……………………………………………………………………………………………………

    Ca urmare a difuzării zguduitorului film în care Mirel Palada îl ciufulea pe Goțiu, iar acesta , cu bărbăție, își ținea pumnișorii la ochi, ca să nu-i strice ăla feng-shui-ul, după care a depus plângere penală pentru ultraj, tot mai mulți useriști au prins curaj și au rupt tăcerea vorbind liber despre agresiunile la care au fost supuși.

    Astfel, un deputat USR și-a amintit că a fost trezit brusc din somn, într-un mod brutal, de un coleg pesedist , în timpul votării unei legi în Parlament… o doamnă useristă și-a amintit că o pesedistă foarte periculoasă și agresivă a dat-o la o parte din ușă, pe când dânsa bloca intrarea în Primăria Generală… un senator USR și-a amintit că femeia de serviciu de la Senat a aruncat coșul de gunoi înainte ca dânsul să caute ceva bun de mâncare în interiorul lui, atrăgând în acest fel atenția asupra îmbuibării societății moderne și asupra fenomenului de excludere a covrigeilor ușor mucegăiți din meniul cetățeanului onest… un simpatizant USR care s-a legat cu cătușe de gardul sediului PSD din Kiseleff , a fost apostrofat de un simpatizant de stânga și a uitat unde a pus cheia „dispozitivului” așa că a stat două luni agățat în gard …

    Toate aceste întâmplări dramatice vor face obiectul unor dosare penale de ultraj… agresorii vor fi pedepsiți… dar pedeapsa nu înlătură suferința atroce a protagoniștilor…

    Pentru relatarea, pe larg, a acestor mârșăvii la care au fost supuși, victimele vor ține ample conferințe de presă, cu tot staff-ul USR , solidar ca o stâncă, în spatele lor.

  23. „AMR a spus clar, în repetate rânduri, că punctele de vedere pe care le exprimă nu sunt menite nici să facă apologia „războiului” în interiorul CSM – lucru cu totul de nedorit! – şi nici să dea apă la moara unora care ar avea de profitat din dezbinarea între judecători şi procurori. Însă, de dragul consensului călduţ nu pot fi sacrificate principii tocmai pentru că acestea au efecte imediate în realitatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. De dragul unei imagini feerice, nu putem încuraja modelul „afară-i vopsit gardu’ şi înăuntru-i leopardu’ ” (…) Transformarea în reglementare legală, a propunerii de separare a carierelor judecătorilor şi procurorilor (în sensul de a nu mai duce la plen problemele ţinând de carierea şi drepturile acestora), susţinută constant de AMR, constituie o probă în acest sens”, precizează Asociaţia Magistraţilor din România, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

    Cam asta ar vrea Tolontran si junalistii care perie sistemul: mentinerea unei imagini feerice despre Kovesi, Lazar, si ignorarea problemelor pe care acestia le-au creat in Justitie, cu caldul sprijin al sistemului care conteaza. Pai cum sa aparem noi acum cu astfel de probleme ce apar a fi despre un „stat politienesc”, cind pe hirtie ne numim „stat de drept”? Pe buna dreptate, astia din Vest nu inteleg astfel de lucruri in coloniile lor, si nici nu vor, preferind sa le tina cu mizeria sub pres. Oricum, pare ca doamna Kovesi, desi mai are loc pe piept pentru medalii de la ambasade, nu le mai primeste.

    Deocamdata, dupa consultarea Toader-Klemm, s-a asternut tacere pe noile legi ale Justitiei. Si nu pare ca se mai intimpla nimic deocamdata. Asteptam si alte avize, de la Martieni poate?

    http://www.mediafax.ro/social/asociatia-magistratilor-din-romania-despre-activitatea-csm-nu-putem-incuraja-modelul-afara-i-vopsit-gardu-si-inauntru-i-leopardu-16739965

  24. Avându-se în vedere unele mici constatări pe care le-am făcut în ultimii ani, propun ca FESTIVALUL „GEORGE ENESCU” să nu se mai desfășoare sub „înaltul patronaj al Președintelui României”, ci sub „înaltul patronaj al unui fost Prim-ministru al României”.

  25. PNL impinge opozitia moldoveana in bratele partidismului transnational vest-european

    Decaderea continua a noului Partid National Liberal (nPNL) in abisul impopularitatii isi are in mare parte explicatia in aderenta la politicile transnationale si neoliberale, intruchipate de Partidul Popular European (PPE). Pentru vechiul PNL, un partid istoric profund si consecvent din punct de vedere al valorilor nationale, aderenta noului PNL la miscarea transnationala este o abjurare si o tradare a spiritului national al liberalismului romanesc clasic, traditional. Miscarea politica transnationala vest-europeana este o creatie a capitalului multinational, care serveste scopurilor supranationale si de expansiune ale Vestului spre Est. De fapt, multi anticipeaza ca aceasta metamorfozare si rupere de spiritul istoric al liberalismului romanesc va fi si cauza pentru care transnationalul PNL se va prabusi in haul istoriei. Ingrijorator este insa si faptul ca transnationalul PNL incearca sa impinga in bratele transnationalismului si partidele de opozitie din Republica Moldova. Tentativa este stravezie pentru speranta noului PNL de a-si mari influenta peste Prut, prin sustinerea indepartarii opozitiei moldovene de valorile nationale si apropierea acesteia de cele transnationale. Ramane insa de vazut care va fi impactul transnationalismului opozitiei moldovene, daca aceasta il va adopta la incurajarea noului PNL, asupra idealului national al Reintregirii. Președintele PNL, Ludovic Orban, a salutat, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, apropierea celor trei partide de opoziție din Republica Moldova de valorile Partidului Popular European. El le-a indemnat la unitate pe respectivele formațiuni politice – Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova. Partidul Național Liberal nu uită că este Partidul Marii Uniri”, s-a tras Orban in poza cu Ideea Nationala a liberalismului istoric, angajandu-se ca partidul sau “va sprijini din ce în ce mai mult eforturile opoziției din Republica Moldova de a crea un stat democratic și prosper pentru că are o datorie sacră față de Basarabia, iar drumul Republicii Moldova de astăzi, către Europa, trece prin România.”

    • @fragmentarium: ”PNL impinge opozitia moldoveana in bratele partidismului transnational vest-european”.

      Nu vă supărați, dar analiza dumneavoastră este foarte … fragilă.
      Opoziția din Basarabia este variată și fragmentată. Cea la care vă referiți este opoziția ”românească-statalistă” cu scopul declarat al ”integrării europene” a Republicii Moldova, deci menținerea independenței unui ”al doilea stat românesc”. Practic, o asemenea poziție înseamnă lipsa unei evoluții favorabile și menținerea unei situații de instabilitate politică și socială în zona de tampon dintre Europa (vestică) și spațiul de influență și presiune rusesc.
      Și asta deoarece integrarea europeană a unui asemenea stat nu va fi niciodată realizată.
      PNL-ul românesc nu are și nici nu a avut vreo contribuție majoră în modelarea mentalității basarabenilor sau a partidelor de la Chișinău. Și nici acestea nu au pus mare preț pe un asemenea partid inert în ceeace privește soarta populației de dincolo de Prut.
      Din contră, acest segment al opoziției strict pro-europene s-a apropiat mult mai mult de PSD. Poate și datorită faptului că erau așteptate ajutoare de la un partid aflat la putere mai mult timp, dar care, și el a fost extrem de ambiguu privind idea de reunificare și implicare mai fermă în susținerea oricărei forme de opoziție pro-românească.

      Al doilea segment al opoziției este cel al partidelor și românești și unioniste, care consideră că integrarea europeană a Basarabiei se poate face doarca parte a României.
      Din păcate, acestea sunt dezbinate din cauza orgoliilor, a ambițiilor liderilor.
      Pe 20 August, la conferința de constituire a ”Alianței pentru Centenar” au fost prezente și câteva partide din Basarabia. Niciunul din segmentul ”statlist românesc”, ci doar câteva dintre cele unioniste, printre care și Partidul Unității Naționale, condus de Anatol Șalaru.
      Luînd cuvântul, le-am propus ca în sesiunile separate pe grupuri să aibă loc o masă rotundă în care să se ajungă la o înțelegere a partidelor unioniste care să încheie un protocol de participare împreună pe baza unei platforme comune.
      Toți participanții au căzut de acord că fără sprijinul politic al Bucureștiului, nu se poate ajunge la o prezență importantă a aripei unioniste in parlamentul de la Chișinău.
      Șalaru a continuat refuzând o altfel de prezență comună la alegeri decât una făcută prin comasarea celorlalte partide unioniste în cadrul partidului pe care-l conduce. Mai mult, liderul acestei forțe politice unioniste trebuie să fie, în opinia sa, Traian Băsescu care se bucură de o mare susținere printre unioniștii basarabeni.
      Întrebarea mea a fost dacă o platformă poltică unionistă condusă de Băsescu se va bucura de susținerea politică a Bucureștiului.

      Deci, nu trebuie blamat Orban și PNL-ul că se afișează la Chișinău, ci PSD-ul, care se află la putere, și care nu se afirmă prin dezvoltarea unor idei naționale în spațiul de dincolo de Prut.
      Oare este chiar atât de greu de descifrat că lupta se duce strict pentru orientarea Basarabiei spre România/Europa, în condițiile în care influența și presiunea Moscovei se manifestă pe față?

      Iar în vidul acesta de susținere politică din partea Bucureștiului, este normal că PMP, respectiv Băsescu au găsit teren propice de afirmare și de obținere de capital electoral, inclusiv pentru alegerile din România.

  26. Cantece pentru ouale de cuc

    Cine il manipuleaza politic pe Justin Bieber? Sunt acei falsi Illuminati, subjugatori intunecati ai Libertatii, care, ca si in cazurile altor cantareti, ii prepara si conditioneaza ascensiunea in cariera muzicala de slujirea simbolisticii lor manipulatoare, cu care incearca sa prosteasca si sa domine Lumea?

    Cateva fapte inclina catre aceasta supozitie. O confirmare s-ar putea afla in problemele pe care cantaretul canadian le-a avut cu instantele nord-americane, in compararea avortului cu “o crima” sau in glumele pe seama negrilor, la care se adauga intreruperea brusca si fara explicatii la sfarsitul lunii iulie a turneului sau mondial.

    A fost supus Bieber unor amenintari sau santaje politice de pervertire si racolare? Mesajul sau de vineri, de pe Instagram, este al unui Bieber de nerecunoscut. Despre tanarul artist canadian, în vârstă de 23 de ani, nu se poate spune ca ar avea un discernamant politic maturizat, lucru vazut si in rasparul in care pana de curand a luat temele politice. Cu atat mai ciudata pare o “iluminare” politica venita peste noapte. Justin Bieber a publicat pe contul lui de pe rețeaua de socializare un mesaj în care afirmă că sprijină lupta pe care mișcarea Black Lives Matter o duce pentru a denunța violențele comise de Poliția americană asupra persoanelor de culoare.

    „Sunt un canadian caucazian și nu aș putea să știu niciodată ce înseamnă să fii o persoană americană de culoare, dar știu că doresc să fac ceva în acest sens și să mă folosesc de vocea mea pentru a denunța rasismul”, a scris artistul în mesaj, la care a adaugat logoul oficial al mișcării Black Lives Matter. Replicile nemultumite compara mesajul lui Bieber cu un “cantec pentru ouale de cuc” in cuibul american. Ele denunta incercarea de a se pune si pe aceasta cale in circulatie legende de care minoritatea negrilor se poate folosi pentru a-si impune controlul politic in detrimentul populatiei americane majoritare.

    Denunturile spun ca “rasismul” este numai in capul celor care il pun la cale prin organizari manipulatoare de violente, decontate asa-zisilor “nationalisti albi” si “plini de ura”. Cand agitatorilor li se cere sa explice cum de a fost posibila alegerea in doua randuri a unui negru ca presedinte al SUA si cum de KKK si BLM nu au scos capul in cele doua campanii electorale, se instaleaza dintr-o data tacerea. Congresul SUA a adoptat recent o rezoluție în care face apel la Donald Trump să denunțe grupările extremiste. Dar pentru aceasta ar trebui denuntate mai intai organizatiile secrete care stau in spatele actelor extremiste. Practic, ar insemna ca Donald Trump sa reia lupta lui John Fitzgerald Kennedy.

    • Cred că folosiți abuziv cuvântul „artist”. Cântăreții de muzică ușoară nu sunt artiști. Pe certificatul de deces al lui Michael Jackson scrie „entertainer”. Eu le zic pur și simplu „cântăreți de muzică ușoară”, deloc peiorativ având în vedere că chiar ascult muzică ușoară.

  27. Nu mi-am schimbat părerea bună despre Ponta, însă nu-mi place ce face, și încerc să înțeleg de ce o face. Cred că are o mulțime de frustrări pe care nu și le poate înăbuși. A fost nedreptățit după o guvernare pe care o consider bună, și caută un țap ispășitor. Trist e că a uitat că multă lume îl condamnase doar după simple acuzații fanteziste. Acum el face același lucru cu Dragnea, deși nu există decât simple acuzații fanteziste.
    După părerea mea, Dragnea face bine că nu plusează. Cred că nu-l urăște pe Ponta și așteaptă ca lucrurile să se limpezească, pentru ca patima și ciuda lui Ponta să se stingă de la sine.
    Îmi pare rău. Totdeauna îmi pare rău când membrii PNL sau PSD nu se înțeleg.

Lasă un răspuns