O noua dezbatere la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Centrul de Cercetare vă invită miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 16:30 la dezbaterea: „Mărăști, Mărășești, Oituz: primele trepte ale Marii Uniri.”

Motto: „Pe mine m-a bătut la Mărăşeşti armata română, care a înviat ca o pasăre Phoenix şi care a speriat armata germană! N-au nici o haină pe ei! Sunt şi în pielea goală sau în cămăşi! Şi la baionetă nu putem să rezistăm!”  (August von Mackensen)

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Col. (r) Ion GIURCĂ

Dr. Manuel STĂNESCU

Dr. Alin SPÂNU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul AZALIS GAZ și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

23 de gânduri despre “O noua dezbatere la Fundatia Titulescu

  1. Și uite-așa, cu blândețe și tenacitate, Adrian Năstase își urmează propriul său program de sărbătorire a centenarului Marii Uniri, fără să se mai mire , fără să se mai întrebe ce fac ceilalți … MARELE SINGURATIC, mereu MARELE SINGURATIC … căci, nu-i așa? „…și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina.” Cuvinte ca o cărare șerpuind în mijlocul haosului .

  2. Inteligența și sensibilitatea fără egal a președintelui nostru m-au înduioșat mereu… De aceea, MESAJUL transmis astăzi, de impunătoarea căciulă de nutrie, după furtuna care a produs atâtea victime ieri, în Banat, m-a lăsat fără cuvinte:

    „Furtunile extreme din România, din cursul zilei de duminică, au arătat vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor dezastre naturale. Solicit Guvernului să explice în cel mai scurt timp dacă procedurile au fost respectate și cine se face vinovat de neglijență(!!!) sau incompetență(!!!) . ”

    Mi-am adus aminte de inundațiile din 1970, când oamenii au fost ANUNȚAȚI că peste noapte vine viitura , la Sighișoara… cetățenii și-au ridicat pe mese covoarele și pantofii , au pus televizoarele pe șifoniere, ca să nu se distrugă, și s-au culcat liniștiți… numai că viitura a fost de peste trei metri, formată într-un timp foarte scurt și oamenii au murit înecați în case. Asta s-a întâmplat pentru că ei , săracii, NU MAI VĂZUSERĂ și NU MAI TRĂISERĂ AȘA CEVA! Nu poți să-ți imaginezi și nici nu poți să te aperi de ceea ce nu cunoști … Așa a fost și acum , la Timișoara… ce să facă avertizații cetățeni? Să țină crengile copacilor ca să nu se rupă? Să țină acoperișul ca să nu-l ia vântul ? … Erau ieri imagini cu o familie- tata, mama și copilul – toți trei mergând pe mijlocul străzii împotriva vântului și a perdelei de ploaie… ce să facă ei? Să se ascundă sub arbori, sub copertine, în mașină?

    A vrea neapărat să te bagi în seamă în astfel de situații mi se pare cu totul imoral… dar , de două ori mai imoral este pentru acela care a rostit , mai acum câțiva ani, nemuritoarele cuvinte: „…a trebuit să moară oameni pentru ca acest guvern să plece…” Poate ar trebui să plece și acest guvern, din motive de furtună?

    Să se dea o Hotărâre de Guvern, ceva, care să interzică intrarea furtunilor în România… să le prindă la graniță și să le expulzeze fix acolo de unde au venit!

    P.S. Nicăieri în lume nu văd ca o autoritate a statului să-și facă o prioritate, în situații de catastrofă, din a acuza celelalte autorități… Prioritare , întotdeauna , sunt ACȚIUNEA și COMPASIUNEA. Pentru Klaus , COMPASIUNEA a fost la coada mesajului , expediată în două rânduri seci…

    • Cica in America, s-a decis ca toti cei care au prezentat gresit traseul urganului Irma, atat de la institutele meteorologice, cat si de la televiziuni, ziare sau chiar au imprastiat zvonuri, sa fie judecati in tribunale federale.
      Mai ales in zona Jacksonville-St. Augustin, unde oamenii au fost prinsi nepregatiti, exista o unanimitate populara de condamnare a celor considerati vinovati de catastrofa.
      De asemeni, foarte ultragiati sunt si cei de pe partea golfului, dinspre Tampa, care a fost ocolita in ultimile ore de urgia naturii, deoarece oamenii au golit magazinele in urma anunturilor panicarde, si acum multi sunt cazuti pe strazi, lesinati de foame din cauza ca nu au de unde sa se mai aprovizioneze.

      Deci, prin asemanare, atitudinile autoritatilor romane, incepand cu presedintele, de a cere ca masură reparatorie imediata gasirea si pedepsirea vinovatilor pentru anuntul eronat de cod galben, portocaliu sau tricolor, in loc de cod rosu, este masura cea mai adecvata ca pe viitor toata lumea sa-si tina bine acoperisurile caselor si pomii de la bordură pentru a nu fi luate de vant.

      Oh, sa nu uit, chestia cu America mai trebuie verificata si din alte surse, ca s-ar putea sa intre la categoria ”zvonuri despre America” 🙂

  3. Bun, deci dl Dragnea e un dulcic. El mangaie cu vorbele Olanda, Germania, Austria, „Vestul” care umileste repetat Romania, si de aceea „ii pare rau”. Iti pare rau daca Rutte aflat in Romania isi pierde laleaua, sau daca, downlodind olteneshti si vin, are de mers mult prea des la buda. Adica sunt jdemii de ocazii sa-ti para rau, dar cind seful unei alte natiuni iti umileste natiunea, si tu ditamai Zmeul,ultimul lucru pe care i-l spui e ca „iti pare rau”. Nu, ii spui : „ai grija cu zburatul”, o fi el olandez, dar pare ca nu stie cum se conduce o relatie care ii aduce multi bani, lui si lalelelor lui.

    Dar dl. Dragnea e din catifea fina, Atentie insa, catifeaua e deosebit de fragila si se murdareste repede…

    Deci partidu asta are doua pistoale: unul, Fifor, si altu’ Tudose. In rest toti, cu mainile curate, trec pe la Nufarul o data pe saptamina, si ramin parfumati, inclusiv nenea ala Number Two, de da palme altora, dar numai cu scop educativ, ca sa ajute pe micii politicieni sa se faca mari.

    https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/18/dragnea-despre-intrarea-in-schengen-nu-este-prima-data-cand-tarile-din-vestul-europei-se-opun-18-54-18

  4. Cineva , in lipsa de ocupatie, vorbea pe un post de televiziune despre asazisul ,,razboi meteorologic”. Nu stiu ce insinua, dar parea destul de derutat ca directia de propagare a turbionului era dinspre apus si nu dinspre rasarit. Nu ma lasa inima si incerc o sugestie pentru derutatul comentator: Serbia si Ungaria sunt pro-ruse, deci…iata si explicatia. (Z)
    Nu ne ramane decat sa investim rapid in sistemul antiracheta Patriot, pe care sa-l instalam la Timisoara. Furtunile se vor speria amarnic, cel mult se vor scapa pe ele (de frica n.r.) pret de vreo una suta de litri pe minut, dupa care se vor disipa in neant.
    Probabil de aceea vrea Kalus Troianis un sistem de avertizare (unic in lume prin rapiditatea prognozei si actiunii de protejare a populatiei in timp real)…sa nu se incurce cetatenii printre rachete.

  5. Educatia: Intre conservatorism si reforma

    Stim cu totii ca invatamantul este unul din domeniile cele mai conservatoare. Prin urmare, nu ma mira lupta din aceste zile dintre reforma si conservatorism. Insa cred cu tarie ca numai sensul si continutul sunt cele care pot da castig de cauza unuia sau altuia din cele doua procese. Nu orice reforma este castigatoare si nu orice conservatorism este perdant.

    Fara a opina in privinta celor doua tabere politice care trag de Invatamant pentru capital politic, daca ministrul PSD este un reformator sau daca opozitia PNL si USR este conservatoare, pentru ca adevarul mi se pare a fi undeva la mijloc, sunt cateva abordari care mi se par discutabile.

    De pilda, problema manualului unic, despre care si presedintele Iohannis s-a pronuntat la inceperea anului scolar in termeni negativi, ca ar fi o metoda de mult “apusa”. Cred ca abordarea acestei spete ar trebui sa se faca de pe pozitii neutrale, ale unor stiinte ale invatarii si evaluarii, nu partizanale, cu standarde duble, cum sunt cele ale politicii.

    Din punct de vedere al docimologiei, examinarea si notarea elevilor au nevoie, pentru a fi cat mai precise, de o baza comuna de cunostinte si invatare. Asa-zisele manuale alternative nu satisfac aceasta cerinta. Ele ridica dificultati docimologice la toate nivelurile. A se vedea examenele de admitere, care in clasificarea concurentilor au nevoie de un manual recomandat.

    Desigur, manualele alternative pot fi incluse in bibliografii facultative. Dar, in niciun caz, ratiunea lor sa nu fie profitul pentru clientela politica. O educatie masurata in bani, facuta pe baze de profit, este o educatie esuata. Pentru facilitarea educarii memoriei, mai ales la clasele mici, si mnemotehnica recomanda o baza unitara de informatii scolare.

    Este greu de inteles si campania politica impotriva manualelor de sport, dirigentie si auxiliarelor. Sportul si dirigentia s-au facut in mare parte si in mod nedrept dupa ureche. Dirigentia de multe ori doar a umflat norma didactica. Iar educatia fizica se face si ea dupa o sistematica a exercitiilor pe aparate sau privind diferitele parti ale corpului, cat si dupa reguli specifice de protectie, cu descrieri, explicatii si ilustratii care isi au locul intr-un manual.

    Cred ca cerinta din discursul politic ca educatia sa fie unitara este contrazisa de politizari ca “manual unic”, “editura unica”, “inspector unidisciplinar” etc. Afirmatia USR potrivit careia o editura specializata, didactica si pedagogica, ar fi “un atac la statul de drept” este de un politicianism si un penibil nemasurate.

    • @fragmentarium: ”Stim cu totii ca invatamantul este unul din domeniile cele mai conservatoare.”

      !!!!!!??????
      Cu alte cuvinte, intai ma mir de nu stiu cate ori despre aceasta afirmatie transanta si fara drept de replica, si apoi ma intreb tot de nu stiu cate ori, de unde a dedus autorul ca invatamantul de astazi este ”unul din domeniile cele mai conservatoare”.

      Ca daca ne uitam la tineretul studios si revoltat care napadeste strazile pentru a administra statul de pe carosabil, acesta numai conservator nu este.
      In Statele Unite, de exemplu, statele atat de detestate de domnul/doamna fragmentarium, mediul academic, in quasi totalitatea sa, este progresist. La fel si prin Franta adoratului Macron, liderul sclipitor si inoitor al lumii moderne.
      Ca daca ar mai fi urma de conservatorism prin scolile europene s-ar mai pastra niscaiva urme de educatie si nationala, si a bunului simt.

      In zilele in care am fost la Bucuresti, una dintre cunostintele mele, o foarte buna invatatoare, extrem de apreciata de parintii care si-au avut copiii sub mana si indrumarea ei, si-a dat demisia inainte de vremea pensionarii.
      Ne-a spus ca nu mai suporta mediul in care parintii (desigur din noua generatie a tuturor drepturilor de decizie, inclusiv prin afirmarea lor stradala), ca si copiii, aveau pretentia sa-i impuna ce si cum sa predea sau cum si cand sa inchida ochii la obrazniciile odraslelor. Si asta sub obladuirea conducerii scolii care urma anumite directive de educatie ”reformatoare”.
      Sigur, poate o fi fost un caz singular. Cei din Romania au mai multe cazuri pentru a compara.

      Eu, ii multumesc lui Dumnezeu ca Vlad, fiul meu, a avut-o invatatoare si ca educatia, asa conservatoare, in respect pentru niste valori pe care le-a primit si pe care le pretuieste si astazi, i-a ghidat pasii chiar intr-o lume noua.

  6. Filmul bate pumnii

    Cand valurile toffleriene comparau obiectivul aparatului de filmat cu teava de tun sau de mitraliera, gandeam ca este literatura si fictiune. In deceniile care aveau insa sa urmeze, am vazut cum scrierile de atunci au devenit o cruda realitate.

    Nu mai departe de pumnii pe care Mirel Palada, purtator de cuvant al PRU, i-a dat lui Mihai Gotiu, senator USR, in pauza publicitara a emisiunii B1 TV la care cei doi politicieni au fost invitati. Inevitabil, filmul incidentului l-a facut KO pe Palada.

    Mirel pare sa se fi dat la fund, nu a facut inca nicio declaratie, de confirmare sau infirmare a autenticitatii filmului. Ori este cuprins de rusine si remuscari, ori are o planificare de oportunitate a contraatacului.

    Aikido, arta martiala japoneza pe care o practica Mirel Palada, este un stil de lupta pur defensiv, motiv pentru care nu organizeaza si nu participa la competitii. Inca o tema de reflectie. Ca si re-fortarea “stirii” ca Palada a fost purtatorul de cuvant al Guvernului Ponta. O tendentiozitate politica care nu da bine credibilitatii media.

    In fine, nici nu s-a racit bine evenimentul “pugilistic” de la B1 TV, ca un altul, menit parca sa ingroase inductia percepttiva ca PSD ar fi nu numai un partid al coruptilor, ci si al batausilor, l-a adus in atentia publica acuzatia lui Marin Anton, lider PNL Girgiu, ca Nicolae Badalau, presedinte executiv PSD, l-ar fi injurat si batut la o nunta. Ori, stim deja, denuntul calomnios bate statul de drept.

    Fiind destul de contradictorii, cele doua situatii pot fi privite si invers. Doua batai administrate de un film posibil rauvoitor si un denunt posibil calomnios. Alte doua lucruri care surprind sunt ca PSD si PNL se comporta ca intr-o perpetua campanie electorala.

    Loviturile reciproce le subtiaza randurile si le slabesc deopotriva. Riscul este ca prin inclestarea din care nu se pot dezlipi sa se scufunde impreuna. O prabusire posibil istorica, de aceasta data. Exista si efecte colaterale, de faramitare a celor doua tipuri de majoritati, reala si potentiala. Ele lanseaza un avertisment subtil: Atentie! O alta majoritate nu va mai fi! Decat prin alegeri anticipate!

  7. „Mărăști, Mărășești si Oituz…
    Bate cineva oare iapa sa priceapa saua…asta, saua sa priceapa iapa…???

    Vazand razboaiele meteorologice dezvoltate de catre altii mai dotati la mansarda…ma gandesc oare care-o fi intelesul unei tornade incepute in Timisoara si sfarsite undeva pe la Bistrita Nasaud…???

    Imi aduce aminte de cestia inceputa la Timisoara in 1989 si care nu s-o gatat inca pentru a respecta regionalismele limbii romane…

    Nu, nu arat pe nimeni cu degetul pentru ca nu-i frumos.

  8. Fragmentarium

    L-am vazut pe Cartarescu, in calitate de specialist in toate, la televizor, pe canalul Digi24.
    Ce sustinea distinsul scriitor ? Nici mai mult nici mai putin, sa se desfiinteze pur si simplu materiile (chimie , fizica, biologie, etc), iar invatarea sa se faca in stil finlandez, adica elevului sa i se ofere, in loc de programa si manuale asociate, proiecte de tot felul, inclusiv o asazisa ,,joaca superioara” (sic!).
    Adica, problema invatamantului romanesc consta in faptul ca nu ar fi…..cool, de aceea elevul vine cu ne-placere la scoala.
    Ii propun domnului Cartarescu sa participe si domnia sa la un astfel de ciclu nou, experimental, de invatare, fiind foarte vizibila realitatea ca nu i-au placut ,materiile traditionale” si implicit perimate, cum ar fi matematica, fizica si chimia la scoala.
    Sa o ia de la inceput, cu proiecte elementare specifice ciclului primar. De exemplu, un astfel de proiect ar putea sa repete patania lui Isaac Newton, recte, domnul Cartarescu sa fie asezat sub un pom doldora de fructe coapte. Mai mult ca sigur va striga ,,Evrika” (precum un alt stralucit inaintas in ale invatarii experimentale), urmare a caderii cu acceleratia gravitationala ,,g” (9,8 m/s2) a unui fruct cu masa de cel putin 0,5 kg, de la inaltimea H. Ramane sa calculeze domnia sa care a fost impactul fortei (F=m x a / in cazul nostru G= m x g) asupra capului domniei sale. Desigur, daca va mai ramane constient dupa experiment, tinand cont ca energia potentiala se transforma in energie cinetica, tot mai mare, cu cat obiectul se apropie de capul domnului Cartarescu si cu cat caderea se efectueaza de mai sus, adica, Ep= G x H = m x g x H si Ec = m x v2/2.
    Ori la bal, ori la spital. (Z)

    • ..ps
      Poate citesc si soferii patriei , nu foarte instruiti la scoala si vor realiza ca nu e de…. joaca cu o energie cinetica de impact ce creste proportional cu patratul vitezei. Iata de ce autovehicule de sute de mii de euroi pot sa arate precum niste cutii de conserve calcate de elefanti. (Z)

      • Soferii ca soferii insa ce te faciu cu matorii distiinsi si studoti?
        Cariera mea de „scarba” a inceput pe la vreo 20 de ani .. cadn eu mucea ala mai tanaru dint-un borou am avut ceva oboetci ca o masina (recte IMS) ciciland cu 70 putea frana in 2 metri . Ala cu8 2 metri era un inginer stagiar cu numa vreo 6 ani mai mare decat mine. Oana la urma i-am zis ca isi aduca aminte de cata fizica a invata si sa calculeze decelaratia si cum ar arata capul sau dupa ce masina ar f4rana in 2 metri Ala furiso s-=a apucta sa calculeze si candf a teminat m-a privit osor mirat „ba Ghita tu nu esti prost degeaba!” ..la care seful de birou „normal nu are diploma de inginer!” (sefu avea o teorie interesanta despre stagiari .. si catei!)

  9. Erdogan la ONU, evaluare vitala pentru securitatea in Orientul Mijlociu: Referendumul independentei kurzilor ar putea determina noi conflicte si acestea trebuie evitate indiferent de costuri

    Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite ca un referendum de independenta a kurzilor in nordul Irakului ar putea determina conflicte noi in Orientul Mijlociu. El a sustinut ca noi conflicte in regiune trebuie evitate cu orice pret. In acest sens, presedintele turc a cerut kurzilor din nordul Irakului sa renunte la referendumul pentru independenta, planificat pe 25 septembrie. „Noi crize in regiune, precum ar fi proclamarile independentei ar putea determina noi conflicte si acestea trebuie evitate indiferent de costuri… Solicitam Guvernului Regional Kurd din Irak sa renunte la pasii pe care i-au luat in directia independentei”, a declarat presedintele Turciei. Evaluarea si apelul facute de Erdogan la ONU sunt de cea mai mare acuratete si importanta pentru securitatea din Orientul Mijlociu. Națiunile Unite, Statele Unite, Marea Britanie și Franța au cerut la randul lor anularea votului pentru independență al kurzilor, dar in reactia lor initiala, de dinainte de reunirea plenului Adunarii Generale a ONU, au avut o alta evaluare. Ele si-au legat cerinta de nevoia de a nu pune în pericol campania împotriva grupării teroriste Statul Islamic. In raport cu volatilitatea Statului Islamic, care poate disparea la fel de repede cum a aparut, aici nu modalitatile sunt importante ci efectele politice, diagnoza si costurile de securitate apreciate de Erdogan, referitoare la posibilitatea unor noi crize regionale si necesitatea prevenirii lor indiferent de costuri, sunt clarvazatoare si vitale.

  10. Din ceea ce vad si intuiesc , ultima MISIUNE primita de tradatorul Victor Ponta de la ” Statul de drepti ” este sa moara de gat cu Dragnea INAINTE ca Dragnea & Tariceanu sa-i dea jos pe acestia . Este o cursa contracronometru , de care pe care !

    L-au ales pe Victor Ponta sa indeplineasca aceasta sarcina pentru ca acesta are toate skills-urile si experienta necesara indeplinirii acestei misiuni dupa ce acesta a reusit sa-si tradeze toti colegii de partid , sa distruga USL-ul , sa compromita guvernarea psd si sa-l revitalizeze pe sobolanul de Basescu .

    Probabil , cel mai JOSNIC personaj pe care l-a dat politica romaneasca postdecembrista !!! La egalitate cu sobolanul de Basescu …

    https://www.antena3.ro/politica/liviu-dragnea-ponta-era-cu-mana-pe-sus-sa-l-cheme-dna-la-audieri-ii-urez-tot-ce-mi-doreste-si-el-434068.html

    http://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/victor-ponta-liviu-protectia-de-la-sistem-nu-o-sa-tina-la-nesfarsit-796353

  11. #rezistentii si toti manipulatii care scandeaza „DNA, sa vina sa va ia!” oare stiu ca #revolutionarii din 89 si-au dorit ca justitia/anchetele sa nu le mai faca Securitatea? Ori ei apara exact un sistem ceausist, comunist, in care noua Securitate are protocol cu DNA si este parte a anchetelor penale.
    Apara un sistem comunist (nascut de o procuroare comunista, Macovei), in care noua Securitate pare ca hotaraste impreuna cu DNA (si cu cine altcineva?) cine trebuie investigat, arestat si judecat.

    Mie mi se apleaca cind ma gindesc ca atitia oameni au murit la Revolutie, ca in final sa avem acelasi sistem securistoid si mafiot. Chiar nu putem sa fim o democratie? Sa nu le mai fie frica oamenilor? Sa stim cum transparent ce face SRI cu DNA? De ce nu e desecretizat acel protocol de colaborare si facut public?

    Pai cum sa ne primeasca astia in Shengen cind ei discuta cu un stat mafiot si nedemocratic?

    Romania nu este de fapt stat de drept. Nu se poate ca o inspectoare care controleaza DNA conform legii sa fie terorizata de sefa DNA, si pe urma sefa DNA sa ramina in functie.

    Deci mie mi se pare ca dl. Coldea, Kovesi, Lazar, fac un mare deserviciu patriei.

  12. Retin si reluarea, de catre domnul Fragmentarium, a declaratiilor inepte pe care numai un userist le poate exala, cum ar fi : ,,o editura specializata, didactica si pedagogica, ar fi “un atac la statul de drept”” (sic!)
    Prin extensie, domnii politicieni ai oengeului numit USR ar putea sa spuna, ca si al lor presedinte de la Cotroceni, ca descoperitorii legilor fizicii (termodinamicii in special, care sta la baza modelarii matematice a miscarilor maselor de aer si de apa, fluidelor, in genere) sunt puscariabili, deoarece nu au permis unor oamenii de stiinta ,,alternativi” sa descopere legi mai prietenoase cu oamenii si care sa nu atenteze la ,,statul de drept”. (Z)
    In consecinta, domnule Gotiu, va rog, in nume personal, inaintati o plangere penala catre doamna Kovesi, impotriva domnilor Kelvin, Rudolf Clausius, Josiah Willard Gibbs si mai ales impotriva domnului Constantin Carathéodory – unul dintre primii care a/au ,,indraznit” sa abordeze domeniul mecanicii statistice ce poate, prin intermediul unor calcule laborioase, să deducă (și prin aceasta să confirme) rezultatele obținute de termodinamică pe cale fenomenologică.
    Si sistemele meteorologice ale Romaniei se bazeaza pe ecuatii similare, prin care se aproximeaza evolutii viitoare, tinand cond de milioane (poate miliarde) de parametri in continua schimbare.
    Dar daca am avea un ,,invatamant” alternativ, 4-5-6 manuale alternative (pentru fiecare disciplina) si scoli private finantate (initial) de George Soros si (in functionare) de statul roman, cu siguranta ca anticiparile ar fi perfecte, pe baza predictiilor unor alesi autentici, egali cu Dumnezeu Insusi: Domnii Gotiu si Mircea Cartarescu, motivati sa revina (virtual) pe bancile scolii de metodele moderne de invatare ale erei Facebook.

  13. Mircea Popescu

    Cititi mai cu atentie ce scrie colegul Fragmentarium.
    In privinta invatamantului (si a metodelor sale) nu va deosebiti fundamental. Domnul Fragmentarium NU este un progresist (in acceptatia actuala si generalizata a Vestului).
    ..Dar este, ca si mine, dezamagit de diletantismul domnului Trump, care ar putea fi inteles, daca nu ar fi periculos pentru pacea lumii (vezi discursul de la pupitrul ONU, dezavuat de reprezentantii Suediei si Frantei, sustinut de statul evreu…de ce oare ?).

Lasă un răspuns