Super incendiar: Ce resurse a alocat Guvernul Nastase pentru crearea PNA/DNA

M-am gandit sa adaug o nota din care rezulta efortul extraordinar realizat, cu buna credinta, de guvernul pe care l-am condus pentru realizarea, inclusiv a conditiilor logistice si financiare,   unei institutii necesare in combaterea coruptiei.

Era importanta, mai intai, gasirea unui sediu. Am reusit sa obtin acordul Armatei pentru preluarea cladirii, celebre acum, din Stirbey Voda, acolo unde, intr-o vreme, isi avusese sediul Marele Stat Major. Din nota veti vedea si sumele alocate, numai in 2004, pentru asigurarea functionarii noii institutii. Inclusiv termopanele montate la ferestre au fost finantate atunci (DNA a avut generozitatea de a nu-mi face dosar si pentru ele).

In curtea sediului DNA se afla bustul generalului Cernat, cel care a condus o vreme MStM. S-ar putea ca, peste un timp, cineva sa ceara instalarea acolo si a unui bust al fondatorului PNA?

PS Continui sa adaug imagini din seria stampelor cu samurai pregatiti sa-si faca treaba.

nota 2

28 de gânduri despre “Super incendiar: Ce resurse a alocat Guvernul Nastase pentru crearea PNA/DNA

  1. Daca mai deschizi TV-ul prin Romanica vei observa ca oamenii momentului sunt Micul Titulescu , cu Micul Tutilescu ( fiul unui general de-al lui Basescu ) si un oarecare Marcel Toader , incornorat de sotie !

    Desi nivelul celor de mai sus este relativ acelasi , am sa ma refer astazi , ca si colegul meu Ghita Bizonu , la cel care a condus Romania vreme de 4 ani , la Micul Titulescu si interviul dat de acesta la DC News .
    Un interviu foarte sugestiv despre cum gandeste acest baietas cu mintea alterata de securism si despre respectul acestuia pentru oameni .

    https://www.dcnews.ro/mircea-badea-fondeaza-fan-club-bogdan-chirieac-dupa-interviul-cu-victor-ponta_557260.html

    https://www.dcnews.ro/chirieac-ponta-schimb-de-replici-domnule-procuror-nu-mi-acorda-i-direct-prezum-ia-de-vinova-ie_557172.html

    • Adevărul este că sunt destui care se duc la fete, dar rămân cu banii în mână, însă, fiind excesiv de ambițioși, persistă! Ce fel de om poți să fi ca să-ți treacă prin minte să le refuzi această plăcere?!
      Mi se pare normal că M.Badea, care ne-a povestit cum, exasperat, i-a reproșat unei colege că „a mers la film” (exprimarea îi aparține!) cu ăla și ălălalt, dar cu el nu vrea să meargă „la film” și care a fost rapid gratulat cu: „am crezut că ești un pămpălău”, se alătură grupului.
      Trebuie să recunosc faptul că Nickname –ul Adrian B., cu obișnuitul său statut de răspândac, face, în sfârșit, o faptă bună!

  2. E .. e … daca dvoastra nu ati fi fost setata ca „nu actionez asa” .. alata era istoria..

    Cum am scris cu multi ani in urma .. stimate domn dvoastra ati „protejat” din motive politice puterea din Zodia Tzapului. Si daca se luau in considerare numa unele dezvlauiri din Adevarul ..mama mama! Poate era mai bine ca Electronist Agirculturii sa ajunga la mititica ptr ce a facut nu ptr un caz cam dubios cu caltabosi . Mai bine si ptr el!
    Sa nu mai zic de dosarul Flota …. aici ati verificat cestia cu pe cine nu lasi sa moara .. Daca faceati ca ala cu sabia …. ehe!! In loc sa se ceara crocodil la protap (Nastase Adrian) si rechin la tava (Adrian Nastase) „europa” ar fi cerut clementa si cu suspendare ca prea sunteti anticorupt! Se faceau demonstratii pentru gratiere …. si ati fi fost Prea Milostivu Domn Presedinte care din exces de crestinism a iertat de tz – x ani de parnaie pe escu, escu, escu si … an !

  3. Acela cu sabia se vrea DNA care-și face seppuku? Adică, cuprins de remușcare, când era tocmai să dea lovitura de grație unui acuzat, se sinucide rușinat…
    Eheee, câte sticle de șampanie nu s-ar deschide…

  4. Am rezumat, acum câteva luni, cele două bilanțuri anuale PNA, arătând că PNA a avut rezultate notabile în condițiile în care instalarea și organizarea s-au făcut din mers, că procurorii PNA au întocmit destule dosare în zisele condiții, că au avut un procent de condamnări considerabil și prejudicii recuperate, că, printre demnitarii de eșalon II și III, s-au aflat și demnitari de rang înalt. Diferența față de DNA e că dosarele nu se făceau cu tam-tam, cătușe și media la ușă, și că procurorii aveau grijă să nu încalce drepturile cetățenilor și să întocmească dosare solide, cu probe serioase, nu cu transcrieri falsificate de interceptări telefonice (vezi cazul Sturdza și nu numai!) și cu delațiuni ale unor condamnați cărora le-a trecut brusc amnezia.
    Am avut în vedere, spunea șeful PNA, calitatea în detrimentul cantității.
    Dar soțietatea țivilă n-are prințipuri, iar o soțietate fără prințipuri care va-s-zică că nu le are.

    • @Amalia: ”Dar soțietatea țivilă n-are prințipuri, iar o soțietate fără prințipuri care va-s-zică că nu le are.”

      În schimb reprezintă apanujul exclusiv al politicului ăla care dă tonu’ prințipurilor în soțietate. nu-i asa? Desigur, politicienii partidului nostru de inimă și suflet.

  5. Cred ca aveti in sange o bucatica de gena sado-masochista, domnule Adrian Nastase.
    Ati vrut, musai, sa incercati ghilotina pe gatul domniei voastre. Nici vorba de sabia samuraiului, ar fi fost o ,,moarte” cu adevarat demna.
    😉
    Cineva (eu , de exemplu) ar putea spune: Destept a mai fost domnul Adrian Nastase, dar cam….fraier.
    😉
    ps
    Sper ca nu va suparati de o glumitza nevinovata.
    (Z)

  6. Celebrele „stenograme” (niște multe hârtii cu niște multe secvențe de texte cu niște multe puncte-puncte între ele, hârtii care se distribuiau în campania prezidențială Năstase-Băsescu gratuit cu un ziar „independent” și „echidistant”) conțineau așa-zise discuții din care reieșea că unii demnitari și unii membri ai partidului d-lui Năstase făceau, desfăceau și ascundeau dosare de corupție Opoziției și colegilor lor.
    Aproape toată lumea care le citea credea tot ce scria acolo. Nu știu, că nu urmăream toată media, dacă a existat vreun „jurnalist” care să fi zis: domne, da dați-ne înregistrările propriu-zise, nu doar transcriptul!
    Le-o fi fost teamă să nu primească răspunsul „nu le avem”?
    Aceste „stenograme” i-au scăzut mult procentul d-lui Năstase, iar acum, soțietatea aude vocea Codruței, aude vocea lui Mircea Băsescu, aude vocea lui Portocală, și nu crede că EI sunt.

  7. @Amalia , septembrie 7, 2017 la 6:12 p.m.

    Ah! dragă prietenă, aprecierile dumneavoastră și râsul dumneavoastră sănătos sunt „conectarea la baterie” pentru motorașul meu interior!

    De câte ori văd, chiar și aici pe blog, într-un spațiu de dialog liber, încrâncenarea îngustă și ambiția unei „seriozități” scorțoase (pentru că astea două sunt la fel de rele , indiferent dacă te afli de partea bună sau de partea rea a istoriei) îmi vine să deschid , a nu știu câta oară, NUMELE TRANDAFIRULUI , la teribila scenă din bibliotecă, în care Jorge îi explică lui Guglielmo de ce anume e periculos RÂSUL:

    „ …Rîsul este slăbiciunea, putreziciunea, lipsa de gust a cărnii noastre. Este gîdilatul pentru ţăran, neruşinarea pentru beţiv, chiar şi Biserica, în înţelepciunea ei, a îngăduit clipa de sărbătoare, de carnaval, de bîlci, această întinare diurnă care- ţi descarcă umorile şi te abate de la alte ambiţii (…) rîsul rămîne un lucru josnic, la îndemîna celor simpli, taină dezvăluită pentru plebe. (…) Dar aici, aici… şi acum Jorge bătea cu degetul în masă, alături de cartea pe care Guglielmo o ţinea dinainte, aici se răstoarnă funcţia rîsului, aici ea e ridicată la rangul de artă, i se deschid porţile lumii celor învăţaţi, se face din el obiect de filosofie şi de perfidă teologie (…) Faptul că rîsul este propriu omului dovedeşte mărginirea noastră de păcătoşi. Dar cîte minţi stricate, ca a ta, n-ar extrage din această carte silogismul cel mai mare, potrivit căruia rîsul este scopul omului! Rîsul îl îndepărtează pentru cîteva clipe pe omul simplu de spaimă. DAR LEGEA SE IMPUNE PRIN SPAIMĂ (…) și această carte ar putea să-i înveţe pe oameni că eliberarea de frică înseamnă înţelepciune.”

    • Doamna Arhire, aveți simțul umorului, imaginație și talent. Citindu-vă comentariile cu pricina, vedeam în fața ochilor scena dintre cei doi protagoniști. Și acum, după atâtea zile, îmi vine să râd.

  8. 🙂

    Interviu HotNews.ro Dan Tapalaga – Victor Ponta :

    VIDEO De ce spune ​Victor Ponta ca Tel Drum este a lui Liviu Dragnea: Mi-a cerut sa trec lacul Belina la CJ Teleorman/ Am fost destui oameni invitati acolo fara sa stim ca era proprietatea Tel Drum/ Eu am asumat ca merg la o proprietate privata a domnului Dragnea

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21992274-exclusiv-spune-victor-ponta-tel-drum-este-lui-liviu-dragnea-cerut-trec-lacul-belina-teleorman-certat-dan-sova-din-cauza-tel-drum.htm

    D-le Nastase , de ce nu l-ati lasat pe turnatorul asta nenorocit de Ponta sa intoarca hamburgeri la McDonald in Paris ? Sobolanul asta nu merita nicio sansa si nicio cariera politica ! Prin promovarea acestui infect a pierdut toata lumea : si industria Horeca care a pierdut un shaormar talentat , si clasa politica care s-a compromis cu un astfel de penibil si cetatenii Romaniei care au trebuit sa suporte ineptiile acestui individ cu mintea ingusta si lipsit de character .

  9. Please, please. Cred ca ar fi necesar un comentariu pe problema: ce ar trebui sa facă România acu în relația cu Ungaria având în vedere ultimele evoluții?
    Arde…

  10. Ungaria joaca fortzos, si greu de explicat rational. Sigur, te poate duce gandul ca e jocul rusesc cu Sza Sza Gabor in varianta Mariusia Tankovici, Pentru ca asa pare acest gest „bomba”, desi treaba se putea rezolva bilateral. Mai mult m-a surprins scheunatura lui Dragnea, ca nu putem fara ei si ei fara noi. Bun, mi-a dat o lacrima…

    Citeva consideratii (fanteziste) despre retorsiune si escaladare. Fara indoiala ca si Romania are cum sa raspunda, zic eu, fie sa mai inchida o scoala maghiara, sa vedem ce altceva nu mai sprijina Ungaria. Inchidem zece scoli unguresti, si aflam exact unde nu ne sprijina. Sau facem un control la MOLurile romanesti, sau la banca aia ungureasca din Romania. Sau gasim pesta porcina la porcii din Pesta. Si dupa ce contolam si constatam marile necazuri ale companiilor unguresti in Romania, il chemam pe Kelemen sa vedem daca mai vrea o stea in plus.

    Si pe unde facem noi autostrazi? Ha, poate o terminam si Ungaria inchide granitza in momentul in care noi taiem panglica. Si atunci noi totusi vom avea rachete suficiente americane sa le trimitem niste buchete de flori care nu explodeaza, dara ajung in nasul lui Orban, precis ghidonate, cu precizie americana.

    Lasind gluma la o parte, intreb si eu: e semn de slabiciune sa astepti iar rabdator sa iti dea grofu mamaliga, sau aruncam noi cu mamaliga dupa grof? Am vazut marile puteri ca nu se joaca cu asemenea gesturi inamicale, si retorsiune functioneaza imediat si chiar cu o masura suplimentara. Noi ce alegem sa facem? Le dam peste ceafa mai tirziu cind nu se asteapta? Si pe urma ce?

    Eu as fi ingrijorat insa de sumedenia de „specialisti” rusi si „tehnica nucleara” ruseasca care va sosi rapid in Ungaria din Rusia. Cred ca multi o sa fie specialisti in spionaj, care o sa dea tircoale prin Romania, sigur, in vizita turistica.

    • @trexsr:”Lasind gluma la o parte, intreb si eu: e semn de slabiciune sa astepti iar rabdator sa iti dea grofu mamaliga, sau aruncam noi cu mamaliga dupa grof? ”

      Păi, nu-l lăsați doar pe grof să vă reprezinte în Parlament, cereți ca și ”mămăligarul” să poată să-i răspundă grofului. Tot în Parlament. Să vedem atunci dacă groful UDMR-ist va mai putea să-și impună pozițiile prin șantajul susținerii parlamentare.
      O propunere/apel (la care deja au apărut răspunsuri și reacții pozitive din Italia, Canada și … lideri de partide): ”Anti-discriminare” (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/12-anti-discriminare/ )

      • Nu inteleg de ce e necesar sa ai partid pe criteriu etnic. Ca sa santajezi, cum fac unii lideri UDMR? Ce alte scopuri, altele decit ale unui partid normal, poate UDMR sa aiba? Maghiarii nu vor prosperitate, si respectarea drepturilor lor, ca si a celorlalti romani, turci, bulgari si altii care traiesc in Romania? Ma deranjeaza sa vad cum partide romanesti la rind, se lipesc/deslipesc de UDMR ca sa aibe majoritate. Contra influenta pentru scopurile celor de la Budapesta. Mie imi suna putin a tradare a interesului national.

        E adevarat ca de zeci de ani UDMR are de fapt scopul de a promova in special de spune Budapesta. Nu mai trebuie sa se dea domnshoare, pentru ca poti sa-i vezi la marginea soselei tirguind pretzul dezbinarii.

        Poate ca nu suna democratic, dar eu nu cred ca e OK sa ai partide etnice intr-o tara. Au americanii „partidul indigenilor”? Nici canadienii nu au „Partidul Apache”, sau „Partidul Democratic al Imigrantilor Chinezi”.

        Toti in Romania sunt cetateni ai statului roman, si trebuie sa respecte Constitutia. „Tara Secuilor” e un mit ca si Narnia. Exista in Basme. Daca traim in realitate, secuii trebuie sa invetze romaneshte. Trebuie o lege care sa interzica angajarea in Romania a celor care nu cunosc limba romana. Rapid!

      • @trexsr: „Nu inteleg de ce e necesar sa ai partid pe criteriu etnic. Ca sa santajezi, cum fac unii lideri UDMR?”

        UDMR nu-i partid. Este o organizatie. Si nici minoritatile n-au partide etnice. De aceea, nici pentru majoritate nu se propune UN PARTID ETNIC, ci sa aiba acelasi drept ca minoritatile de a putea sa candideze si de a-si avea reprezentanti in parlament.
        Deci, daca minoritatile se bucura de „discriminare pozitiva”, prin extinderea drptului de „competitor electoral” si catre majoritate, dispare „discriminarea”.
        De fapt nici macar nu-i „discriminarea pozitiva”, ci, eu as numi-o „monopol pozitiv”.

  11. „Ungaria, Polonia şi Slovaci au contestat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmărește să redistribuie între statele membre 120.000 de refugiați din Italia și Grecia, pentru a mai reduce povara migrației de pe umerii celor două țări.”
    Deşi contestaţia nu a fost admisă ( se aştepta cineva ca o făcătură birocratică să o contrazică pe cea mai mare şi mai monstruoasă, conducerile patriotice, naţionalisre ( de ce ne-am feri atâta de un cuvânt atât de înălţător , doar pentru că unii pretutindenari se mişcă după principiul ” Ubi bene, ibi patrie” ?! 😉 )ale ţărilor respective, în frunte cu Ungaria au declarat că nu primesc refugiaţi !
    Numai noi, cu conducători marionete, înghiţim tot ce slobod toţi licuricii de peste Baltă sau de la Bruxelles !
    Cifrele reale ale şomajului în România sunt de cel puţin 5-6 ori mai mari decât cele raportate pentru a se putea lua măsuri în detrimentul nostru !
    Dacă nu credeţi, n-aveţi decât să faceţi un inventar sumar al unităţilor de producţie şi al locurilor de muncă din zonele în care locuiţiţi !
    Veţi remarca cu uşurinţă minciuna care foloseşte la luarea unor decizii în defavoarea ţării !
    P.S.
    Nu ştiu dacă vreodată toţi cei care prescriu tratemente chimio şi radioactive în diferite boli, dar în special în cancer, vor fi condamnaţi pentru genocid, aşa cum susţine Olivia Ster, dar ştiu sigur că trădătorii de neam şi Ţară nu vor rămâne nepedepsiţi nepedepsiţi !
    Ba cred că şi stăpânii lor vor avea aceeaşi soartă ! Că alta, nici nu merită ! Nici unii, nici alţii !

    • @Radu Humor: ”Cifrele reale ale şomajului în România sunt de cel puţin 5-6 ori mai mari decât cele raportate pentru a se putea lua măsuri în detrimentul nostru !”

      Sigur ați vrut să spuneți ”mai mari”? Nu de alta, dar tare cred că cei care muncesc doar ”la negru” beneficiază și de statutul de șomeri.

      • „Normal” ca unii carfe sunt someri oficiali si primesc ajutorul mai si lucreaza „la negru”.

        Insa cestia cu somaju tine un an . Dupa ….?! Si9 sunt destui care muncesc la negru fara sa fie someri

  12. In legatura cu stampele cu samurai:

    Vad ca respectivul isi face un mic seppuku dupa toate regulile artei, n-am inteles totusi motivul…
    Putini stiu faptul ca dupa efectuarea unui seppuku, Shogunatul se strica de ras efectiv din cauza „fraierilor” care acceptau sa-si faca seppuku. Logic, samurailor le era ascuns acest lucru.

    Cautati si veti gasi lucruri interesante despre sistemul castelor din Japonia, acelasi sistem care dainuie inca in Marea Britanie si in India.

  13. @ diasporean, SEPTEMBRIE 10, 2017 LA 11:45 PM spune:

    „Toti in Romania sunt cetateni ai statului roman, si trebuie sa respecte Constitutia. „Tara Secuilor” e un mit ca si Narnia. Exista in Basme. Daca traim in realitate, secuii trebuie sa invetze romaneshte. Trebuie o lege care sa interzica angajarea in Romania a celor care nu cunosc limba romana. Rapid!”

    La care eu va spun ca trebuie o lege care sa interzica angajarea in Romania a celor care vorbesc perfect limba…romana.

    Nu de alta dar exista romani in Romania carora le este refuzat un loc de munca pe considerente politice de 3 ani si 2 luni si consider ca acest lucru ar trebui legalizat cumva…sic

Lasă un răspuns