Incendiar! Circumstantele in care a fost creat PNA

In contextul dezbaterilor legate de functionarea DNA, sunt numeroase comentarii legate de infiintarea PNA si de circumstantele in care acest parchet a fost creat, in 2002. M-am gandit ca ar fi util sa prezint un document al Ministerului Justitiei, din acea perioada, care sa explice acele circumstante.

PS Poza reprezinta un samurai de la DNA care-si face treaba.

nota PNA

20 de gânduri despre “Incendiar! Circumstantele in care a fost creat PNA

  1. Eu cred ca sunt lucruri care se regleaza si prin masuri economice. Justitia nu poate face totul. Ai putea spune ca Justitia e un stalp al societatii, dar nu singurul stalp al societatii sau stalpul societatii, ca si cum n-ar mai exista si altii. Reductionismul asta e contraproductiv. Mita, traficul de influenta, capitalismul de cumetrie s.a. tin si de structura economiei noastre la ora actuala, de faptul ca inca statul e puternic implicat in economie, de faptul ca inca avem zone sarace, slab dezvoltate economic, in care industria locala a cazut dupa 1989, agricultura s-a dus depreciat si ea etc. Sunt multe cauze care genereaza incontinuu fenomenul acesta de coruptie, de evaziune fiscala masiva. Deci ar trebui cumva gasite si solutii economice care sa conduca la dezvoltarea tarii. Altminteri devine contraproductiv pentru ca aceasta coruptie la nivel inalt ajunge, si chiar a ajuns, fenomen de masa. Iar DNA nu are cum sa lupte eficient impotriva unui fenomen atat de vast, atat de intins in societate. Sau se ajunge la aberatii, cum arata si desenul.

    Pe de alta parte, am remarcat in Nota cuvintele: „cat mai ales la NATO”. Din 2002 si pana acum au trecut 15 ani!!!! Mi se pare cel putin ciudat ca ceea ce era valabil atunci sa mai fie valabil si astazi. Atunci, la acea data, puteam intelege o oarecare neincredere a partenerilor nostri occidentali deoarece coruptia reprezinta o vulnerabilitate de securitate ce ar fi putut afecta NATO. Acum insa e greu de inteles. Pentru ca ce ai mai putea sa spui despre amestecul Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA… Iar pe de alta parte a fost o activitate sustinuta in mod activ in lupta anticoruptie de catre DNA aici, la noi in tara. De asta stau si ma gandesc: mai trebuie sa treaca inca 15 ani ca sa convingem ca totul e ok? Mai ales ca Romania e un partener de nadejde al SUA in cadrul NATO, contributia noastra este recunoscuta in Alianta drept valoroasa, avem servicii secrete care lucreaza foarte bine si furnizeaza SUA si Aliantei informatii valoroase, cum am inteles de la Dl. Cristian Diaconescu care a evidentiat acest aspect foarte pozitiv. Nu mai vorbesc de aspectul evidentiat de Dl. Macron, cum ca Romania a aparat cu succes granitele UE!!

  2. Domnul Adrian Nastase ne explica, limpede precum apa de izvor (nepoluat n.r.) , circumstantele care au condus la infiintarea PNA. Stiam aceste lucruri, acum le clarifica domnul premier insusi, respectiv, nu interesul Romaniei de a reforma Justitia a stat la baza acestei decizii, ci necesitatea de a raspunde cu obdienta tipic romaneasca cerintelor impuse din afara pentru ca Romania sa intre singura si nesilita de nimeni in inchisoarea comunitara numita UE, inconjurata de gardul inalt cu sarma ghimpata cu numele de NATO, in care gradele de libertate ale unui stat se subordoneaza gradelor unor misecuvenisti, fie ca sunt romani (in acte), fie ca sunt cetateni ai statelor aliate.
    Infiintarea unui parchet dedicat luptei cu clasa politica (adica neconstitutional si nedemocratic) nu a facut altceva decat sa accelereze transformarea Romaniei intr-o colonie cu administratie slaba, usor de manipulat, de cumparat , sau folosita pe post de portavion nescufundabil ,de catre cei care au inventat in fapt coruptia la nivel inalt.
    Se vede acum cat de greu se schimba mentalitati, cat de dificil se modifica perceptia populatiei, dar si a diriguitorilor euro-atlantici privind realitatile din Romania, dupa atatia ani de propaganda desantata anticoruptie.
    Sa dea Dumnezeu minte romnilor si, nu in ultimul rand, UNITATE.

  3. Imi pare rau ca trebuie sa va spun acest lucru dar crearea acestei mizerii ( PNA rebotezata in DNA ) cred ca a fost una dintre deciziile eronate pe care le-ati luat in timpul mandatul dumneavoastra . Le-ati oferit unor tortionari iresponsabili ( Macovei , Basescu , Blaga , Morar , Kovesi , Coldea , Maior , Oprea , etc. ) o arma cu care sa-si hartuiasca adversarii politici si pe ceilalti incomozii . Inclusiv pe dumneavoastra …
    La fel au fost create si alte institutii in Romania , unele direct ca arme politice , altele pornind de la scopuri nobile dar mai apoi transformate tot in arme de masacrat incomozii : anaf , dicot , ani , etc.

    Practic , astazi in Romania cred ca exista vreo 5 procuraturi paralele ( PG , diicot , PM , dna , ani ) , zeci de organisme de control si de lichidare a capitalului romanesc si vreo 8-9 servicii secrete .
    Si din ceea ce citesc vor mai aparea si altele …

  4. Si as mai observa ceva… Pe langa faptul ca nu vad o lupta eficace impotriva coruptiei, asa cum stau actualmente lucrurile, ci doar o Dosariada, un fel de Cantarea Romaniei Anticoruptie, stau si ma intreb daca se tine seama de principii clasice de drept, cum ar fi, de exemplu: summum jus, summa injuria. Nu de alta, dar daca problema menita a fi rezolvata prin crearea DNA nu va putea fi astfel solutionata, exclusiv cu ajutorul Justitiei sau mai bine zis al DNA, atunci se poate ajunge la nedreptati mari in societate, la injustitii strigatoare la cer, la nemultumiri mari care, evident, conduc la complicatii politice si creeaza o vulnerabilitate de nedorit tarii noastre.

  5. Citesc documentul pe care l-ați atașat și dintr-o dată îmi este mult mai clar cum se desfășoară lucrurile și cu MCV-ul , și cu luările de poziții ale Uniunii Europene care ne-au făcut atâta rău, și cu ceea ce scrie presa occidentală, și cu atitudinea ambasadorilor … Deci : noi trimitem către domnul Martinez un DOCUMENT; dânsul citește ce citește sau nu citește deloc pentru că sunt unii care să-i spună ce scrie în DOCUMENT, după aceea formulează OBSERVAȚII ( cred că asta era atunci – de când e Monica Macovei „translatorul” părții române, se formulează direct critici și demonizări, pentru că astăzi ideea comodă de la care se pornește este că noi suntem „băieții răi”, punct.) . OBSERVAȚIILE dovedesc, cu maximă modestie și simplitate, că domnul Martinez nu a înțeles câtuși de puțin ceea ce scrie în DOCUMENT. Să zicem că limba română e prea subtilă… cum procedăm?

    După părerea mea, trebuie să ne străduim să procurăm un mare număr de Tudorei Toader , de diferite genuri, vârste și dimensiuni și să împânzim organismele internaționale cu dânșii… pentru că eu așa un ambasador lămurit asupra Legilor Justiției cum era Hans Kemm acum două zile , nu mi s-a mai întâmplat să văd… în două ore a plecat cu circuitele doldora de legi și modificări ale acestora, pe care părea că le repetă în gând pentru ca nu cumva să le uite până ajunge la sediul ambasadei…

    Vin , nu peste multă vreme, peste un an și ceva, cred , alegerile europarlamentare… pe mine m-ar interesa să știu dacă există partide în România care să-i ofere duduii Macovei un nou mandat. Știu, USR ar fi răspunsul … asta în caz că mai avem USR până atunci, iar nu trei facțiuni cu opinii total divergente despre lume și viață, a câte 600 de capete fiecare. Mă gândesc că, totuși, cineva TREBUIE să-i mai dea un mandat , dacă , desigur, nu are dânsa o altă opțiune. Pentru că servitori credincioși are duduia Macovei . Doar e evident că balaurul ar crăpa de foame dacă nu i s-ar oferi din partea unor admiratori „dezinteresați”, la două-trei zile, câte o fecioară ale cărei oscioare delicioase să le cronțăne fiara în intimitatea peșterei de domiciliu.

    P.S. Tocmai vă ascult vorbind la ANTENA 3 , domnule profesor și domnule Prim-ministru. Nu mi se pare că avem puncte de vedere divergente. N-ar fi prima oară când se întâmplă .

  6. Mie, din profil, îmi pare mai mult a judecător. Că el măsoară de trei ori și taie capul o dată. Sau cel puțin așa ar trebui.
    Procurorul, fie el și DNA, ar putea să fie sabia.

  7. Un alt CRETINISM marca PSD !!! Asa-i cand singura ta dorinta este sa aduci cat mai multi bani la buget prin orice mijloace ca sa dai salarii imense la politicieni si securisti …

    PSD a devenit un JEG de partid care aplica o politica FANARIOTA in Romania . Sper sa intre cat mai rapid in opozitie pentru ca nu merita sa guverneze aceasta tara ! Este de aceeasi teapa cu PNL , PMP si USR . Niste incompetenti infecti , niste securisti in blana de oaie .

    Este dureros pentru un votant psd-ist sa vada pe mana cui a ajuns acest partid !!!

    L-am urmarit aseara pe PM la Antena 3 si m-au luat durerile de cap . Si mi s-au accentuat cand am ascultat-o astazi pe Olguta Vasilescu . Doi cioflingari , doi neica nimeni aroganti de nivelul unui candidat la X Factor . Vai mama lor …

    https://www.realitatea.net/atentie-datoriile-fiscale-se-mostenesc-fiscul-este-informat-imediat-potrivit-unei-noi-legi_2100310.html

  8. Victor Ponta: Ba da, vă acuz. Reprezentați o latură conservatoare și retrogradă a societății care nu trebuie lăudată.\E din secolul trecut, nu ne va opri pe noi să nu cunoaștem avantajele tehnologiei. Că altfel mergeam cu căruța.

    mda. Daca nu era totu pe telefon poate mai ramanea premier!!!

  9. Tudose are mare curaj sa se ia de Isarescu, si are dreptate ca BNR nu a luat masuri cind interesele Romaniei nu au fost respectate. NU stiu pentru cine lucreaza Isarescu,- spun unii pentru masoni – dar ma intereseaza ca BNR sa fie a Romaniei si nu a Planetei Bancherilor.

  10. Daca autoritatile romane au gresit cu acel liceu maghiar, atunci sigur ca trebuie a rezolve situatia, Dar sa spui ca e un „atac” la maghiarime, la Biserica Catolica, e foarte exagerat si o mare minciuna. Bun, e o chestie la o unitate de invatamint dar nu la toate. Deci reactia Ungariei a fost prea dramatica. Sper ca Romania sa gaseasca o solutie convenabila, si Ungaria sa adopte un ton mai adecvat in comunicarea publica.

    Iar daca situatia se rezolva si Ungaria continua sa fie ostila, cred ca sunt necesare alte metode de presiune.

  11. Pina sa ne lamurimn daca doamna Kovesi este sau nu agent CIA, poate ar trebiu sa lamurim daca este sau nu agent al serviciilor romanesti. Nu cred ca ar fi in regula ca dinsa sa execute alte ordine..

  12. Domnule Nastase, globalistii SUA-UE-Soros au creat si finantat acest experiment PNA/DNA in ROmania cu scopul de a putea prelua puterea in Romania. Ei aveau nevoie de un pretext („lupta anticoruptie”), iar acest pretext a reusit sa pacaleasca de-a lungul anilor multi oameni si sub acest pretext au fost comise abuzuri infioratoare.

    Chiar si cu toate dovezile pe masa, globalistii SUA-UE-Soros continua sa sustina public abuzurile DNA si declarandu-se impotriva oricaror legi de raspundere a judecatorilor si procurorilor. Ei au vrut sa transforme Romania intr-o mare puscare. „Lumea libera si civilizata” este doar un mit, o inselaciune, o iluzie, iar oamenii incep sa isi dea seama ce se intampla. Globalistii sustin „lupta anticoruptie” din Romania, dar nu si lupta anticoruptie impotriva propriei lor coruptii.

  13. Tot vad insinuări de tipul: DNA băgată pe gatul nostru de interese oculte/străine pt a nr controla.
    Ok.
    Sincer intreb- de ce pe noi și nu pe Cehi/ Unguri / Finlandezi etc.
    Ce avem noi atât de special. De ce suntem atât de buricul pământului? Sau de ce avem doar noi o vulnerabilitate ușor de instrumentat?
    Chiar nu înțeleg….sincer.

Lasă un răspuns