40 de gânduri despre “S-a produs o minune…

  1. Dl Năstase, sunteți un român adevărat, sunteți un om valoros, sunteți dator acestui năpăstuit popor, din care vă trageți! Reveniți în politică, alăturați-vă lui Ponta, amândoi faceți o echipă imbatabilă! Părerea mea!

    • Prietene , te referi la Ponta , cel cu pactul de coabitare , cel care a numit-o pe Kovesi procuror sef , cel care se intalnea prin vie cu securistii si facea negot de functii cu Udrea , cel care era sluga lui Sebi Ghita , cel care si-a tradat colegii de partid , cel care …. ?

      • N-am sa ma apuc sa combat toate afirmatiile dvs. pentru ca ar fi inutil, deoarece, atunci cand auziti Ponta intrati in fibrilatie, sau cel putin asa pare.
        In favoarea dlui.Ponta aduc un singur argument. guvernele conduse de el au scos Romania din groapa economica in care se afla si au dus-o la cea mai mare crestere din UE si inca ne mentinem acolo datorita acestei guvernari, la fel cum guvernarea Tariceanu a beneficiat de rezultatele economice ale guvernului dlui. Nastase, fara sa aduca nimic in plus.
        Pentru Romania si cetatenii ei, importanta este calitatea guvernarii, nu cred ca este relevant pentru traitorii din tara noastra, ,,pactul de coabitare”, sau ca cunoscut-o pe Kovesi in via lui Ghita.
        In ce priveste tradarea, eu apreciez ca a fost invers, colegii(si mai ales colegul Dragnea), l-au tradat pe el, la fel cum au facut-o si cu dl.Nastase.

      • Domnule Adrian uitati ca de doi ani este reconfirmata de Iohannis si Pruna..iar Dl. presedinte s-a declarat profund multumit de activitatea ei…Ponta nu știa la ce sa se astepte dar Iohannis ..da..unul a numit,-o din obligatie altul sa scape de dosare..

  2. Daca departamentele astea vor fi formate din securisti lugubrii si din indivizi cu studii ca ale alora din Guvern ( Tudose , Misa , Dobre , etc. ) eu zic ca degeaba s-au infiintat …

    Eu vad ca noua filozofie sociala , economica si fiscala a PSD-ului este sa dea salarii occidentale la securisti , sa creasca impozitele si taxele la populatie , sa distruga capitalul romanesc si sa reduca drepturile cetatenesti .

    Pentru asta n-ai nevoie de departamente ! Ai nevoie de niste imbecili cu studii la distanta la Univ . Spiru Haret si Dimitrie Cantemir si care sa raspunda la comenzile alora din afara care conduc din umbra si care fac experimente pe acest popor .

    Adevarul este ca tara asta a fost confiscata de securisti si de tradatori de tara care pentru a-si asigura sprijinul extern lasa toti spionii si afaceristii straini sa-si faca jocurile pe aici .
    Sunt absolut convins ca unii dintre conducatorii acestei tari sunt agenti ai unor puteri straine ! Si experimenteaza pe acest popor toate golaniile pe care nu si le permit in alte tari ca sa vada pana unde pot sa intinda coarda …

    Rusine PSD !

  3. Nu pot sa nu comentez pozitia MAE al Rusiei fata de cererea complet legitima a Moldovei la ONU de a se retrage trupele straine – rusesti – de pe teritoriul Moldovei.

    Iata ce raspunde Moscova dupa ce ;-au interogat pe Ambasadorul Moldovei La Moscova:

    „”Ambasadorului i-a fost atrasă atenţia în legătură cu iniţiativa provocatoare a Chişinăului, care solicită ca tema retragerii totale a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova să fie inclusă pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU. Rusia consideră acest pas, care ignoră motivele reale ale prezenţei contingentului limitat rus în regiunea Transnistria, drept o nouă măsură dintr-o serie de acţiuni ostile luate recent de politicieni de la Chişinău care nu vor îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale”, precizează Serghei Riabkov, conform unui comunicat al Ministerului rus de Externe citat de agenţia Tass.

    „Cei care iniţiază acţiuni care nu reprezintă aspiraţiile unei părţi semnificative a populaţiei Republicii Moldova, trebuie să înţeleagă că vor apărea inevitabil efecte negative asupra cooperării bilaterale şi asupra procesului de soluţionare a crizei din Transnistria”, atrage atenţia Ministerul rus de Externe.

    Adica daca ceri Moscovei sa isi retraga trupele dintr-un stat strain, asta este l „initiativa provocatoare”? Care sunt „motivele reale” ale prezententi contingentului limitat rus in Trasnistria ivocate de MAE Rus? Ca nu le enumereza…dar noi stim foarte bine, ca ei sunt acolo tocmai pentur ca Moldova sa nu fie independenta si suverana, ci mereu aplecata Kremlinului.

    Asta imi aduce aminte ca Rogozin i-a numit pe moldoveni „fascisti”. Sigur ca se referea si la romani, desi nici pomeneala de fascism in Romania sau Moldova. Rusia ignora insa fascismul real maghiar si resurgent, si e foarte prietenoasa cu acest tip de fascism.

    Ostila e prezenta lor militara in Transnistria, si nu pozitia logica la Moldovei. Ostila e aceasta declaratie ruseasca si tot ce fac ei in Moldova, cu ajutorul lui Dodon, a gagauzilor, kazacilor, si a turcilor rusificati si crestinati de ei. Miscarea unionista e cel mai mare pericol pentru statul Moldovean spune Dodon. Seriozno? Si zanganitul armelor rusesti e un duios semn de iubire.

    Nu stiu voi, dar eu m-am saturat de mizeriile lor de doi bani si batjocura la adresa romanilor din Moldova.

    http://www.mediafax.ro/externe/rusia-denunta-initiativa-ostila-guvernului-republicii-moldova-solicita-organizatiei-natiunilor-unite-retragerea-trupelor-ruse-transnistria-ambasadorul-moldovean-convocat-oferi-explicatii-16706952

  4. CU PUNCTAJUL DE PARTID, PE LA TALK SHOW-URI

    Doamne, mare găselniță e „punctajul” de partid! O să-mi spuneți că la toate partidele comunicarea publică funcționează pe bază de punctaje… Foarte adevărat, numai că la liberali arată ca și cum ar fi toți în uniformă… dacă ordinul pe unitate e „cu fustiță” , toată lumea poartă așa ceva , indiferent de vârstă sau de sex (ei, acum, ce-i drept, asta nici n-ar fi cine știe ce, căci trăim vremuri sofisticate în care sexul biologic ni se spune că e doar așa, o impresie, un moft… important e cum te simți pe dinăuntru… de aceea am auzit că sunt țări civilizate în care , deși ești un bărbat trecut de prima tinerețe, cu pilozitate accentuată pe gambe și cu chelie multilateral dezvoltată , dacă în sufletul tău te simți fetiță, nimeni nu te poate împiedica să mergi la toaleta pentru sexul frumos, unde să te întâlnești cu alte fetițe și să socializezi cu ele, cu chiloțeii în vine, pentru că altminteri ești discriminat – dar asta a fost, prieteni, doar o paranteză).

    Așadar, să revenim… punctajul de partid… În timp ce Partidul Național Liberal era în vacanță și Ludovic Orban bifa pozitiv în carnețel cu câte maimuțe pe umăr s-a pozat și care a fost înălțimea ultimului clop pe care l-a probat la o serbare câmpenească, deci, cu alte cuvinte, lucrurile mergeau strună, într-un mod cu totul și cu totul mișelesc s-a trezit Tudorel Toader , într-o dimineață, să le strice concediul… Mare ticălos, tocmai acum când nici un liberal cu capul pe umeri nu mai credea că va îndrăzni cineva să-l tulbure pe Augustin Lazăr din reveria sa autoritaristă … na, problema ! vine ăsta cu cu niște modificări la LEGILE JUSTIȚIEI, de să te-nfiori, nu alta!

    Partidul a trebuit să scoată la înaintare artileria grea… așa că a trimis-o la talk show pe Hildegard Brandl, specialista lor pe probleme de justiție !!!! N-am putut s-o urmăresc, dar am prins cu coada ochiului scena splendidă când trei domni ( ignoranți, desigur…), Eugen Nicolicea, Razvan Savaliuc și Andi Topală, încercau cu disperare, folosind texte de lege citite în direct, cartoane cu extrase din legislație mărite la maximum, capturi pe telefoanele mobile și alte mijloace la fel de naive să o convingă pe doamna Brandl că, în conformitate cu legea în vigoare nu PREȘEDINTELE o numește de capul lui pe Codruța, ci LA PROPUNEREA MINISTRULUI DE JUSTIȚIE ! Credeți c-au reușit? Aș… cu o sprânceană ridicată amenințător și înfruntând bărbătește ( v-am spus deja că sexul biologic nu contează) ploaia de texte de lege, doamna Brandl a rămas neclintită în convingerile ei. Punctajul de partid s-a rățoit la noi toți: PREȘEDINTELE TREBUIE SĂ NUMEASCĂ PROCURORII, PENTRU CĂ… ei bine, pentru că … dacă-i numește SECȚIA DE PROCURORI A CSM, se… POLITIZEAZĂ operațiunea de desemnare în funcții de conducere !!!

    Sigur că așa o gogoașă e totuși greu de argumentat, mai ales că însuși președintele Ludovic Orban susținea acum patru ani exact contrariul… Și-atunci, ei bine , atunci – atenție mare cetățeni la ce vă spun- s-a găsit argumentul suprem: PREȘEDINTELE TREBUIE SĂ NUMEASCĂ PROCURORII, DEOARECE ARE , LA ALEGERE, CEL MAI MARE NUMĂR DE VOTURI, DECI CEA MAI MARE LEGITIMITATE!

    Sigur că vă veți întreba, așa cum m-am întrebat și eu, ce-are „poinçon”- ul cu Prefectura? După părerea mea, niciuna… dar după opinia doamnei Brandl Hildegard, a domnului Săpunaru Nini, a domnului Nistor Vlad, a doamnei Gorghiu Alina, și , evident, după opinia de acum ( fix invers decât cea de-acum patru ani ), a președintelui Orban Ludovic, între „poinçon” și Prefectură există o veche și indestructibilă legătură…

    Cum să vă spun… Partidul Național Liberal a descoperit brusc că Macovei Monica e o doamnă de toată isprava , care a reformat cu succes justiția românească și că lucrurile trebuie să rămână musai cum le-a gândit dânsa . Prin prisma acestei revelații, cred că liberalii îi vor da Monicăi premiul pentru FEMEIA CURAJOASĂ A ANULUI DE GRAȚIE 2005!

    • Femina băieţoasă de care vorbiţi a ajuns să le facă uitate pe alte două politiciene de tot rah…, pardon , râsul, celebrele Clotilde şi Cosette, această Hildegard, reuşind s-o dea în gard , precum Eremia cu oiştea şi mai ceva ca cele două, plus Nicuşor la un loc ! Este de o imbecilitate nativă şi de o obrăznicie agresivă, rar întâlnite printre cei care fac politică în România, veniţi , sau mă rog, aduşi din afară ca să întărească rândurile unor partide de toată jena cum este acest USR , mai nou şi cum devine acest PNL, tot mai mult un PD(L) caraghios şi penibil..

  5. Cei interesați, pot găsi clarificări privind politica și strategia Consiliului Mondial Român în declarația ”Politica CMR” aflată pe blogul ”Diaspora și Reîntregirea” (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/wrc-cmr-2017/3-politica-cmr/).
    Pentru nelămuriri sau întrebări de orice fel, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați prin e-mail, pe facebook sau la telefon (0760-542-833).

    Mircea Popescu
    27 Martie 2017

  6. paul spune:
    August 26, 2017 la 7:24 pm

    Excelent si subscriu. Din pacate, minunile nu vin atunci cand ne dorim doar noi.
    (Z)

  7. Luminita Arhire
    August 27, 2017 la 2:35 am
    Corecta atitudinea, dar sa nu uitam ca NU Monica Macovei a dispus, prin lege, un rol decisiv pentru Presedinte, ci pentru EA INSASI. Monica Macovei a scos CSM-ul din ecuatie (cel care facea propunerile in perioada anterioara anului 2005) si s-a introdus pe ea, prin forceps. Sau a introdus Justitia in ea…ma rog, chestie de nuantza. (Z)
    Ce lanseaza acum domnul Toader in spatiul public (spre dezbatere) este ceva revolutionar, prin noutate, respectiv CSM-ul sa devina ultim decident, nu sa redevina cel care propune (in locul Ministrului de Justitie).
    Sa dam adevarului ce-i al adevarului, chiar daca nu ne place intotdeauna. De aceea intervin, uneori, in sperantza ca euforia pamfletara nu va estompa primatul adevarului si obiectivitatea analizei.
    …O parte a acestui adevar se refera si la PSD. Daca PNL-ul este, in mod evident, un partid inept, condus de un menestrel ratat in toate cele, PSD-ul face in aceasta perioada mult rau firmelor romanesti. Si ma astept sa faca in viitor si mai mult rau, din pacate. Se intampla asa deoarece CEX-ul este format din oameni bugetari/bugetati prin definitie, oameni formati la scoli de securitate si/sau private de doi lei si de restul mentosane, care habar nu au ce este acela sector privat.
    Intrebati-o pe Olguta, daca vreti sa…..taca inteligent. Ea are un fix: Stie, una si buna, ca firmele au obligatia sa cotizeze pentru reabilitarea cladirilor, fara sa le treca prin minte fie si cel mai mic beneficiu din banii statului. Se pare ca asa si este…firmele craiovene, adevarate oengeuri caritabile, vor exclusiv binele urbei. Nici nu vor sa auda de bani publici. Ele vand consultanta, asfalt si beton direct la taraba. (Z)

  8. Ptr ambii amandoi tusdoi (trexsr si ZeV) si cine mai pica : Este foarte greu sa intelegeti natura fenomenelor geopolitice daca va informati excesiv de mult din presa tabloida din America de Nord

    In primul rand noi ca europeni ar trebui sa ne amintim butada ca Anglia si SUA sunt despartite de o limba … comuna!

    Preluarea , adesea servila, a unor texte amerlocane ne poate baga in cea mai adanca bezna a mintii. De exemplu noi, europenii , cand zicem „liberal” avem in cap de liberalismul sec XIX, inceput sec XX inclus neoliberalismul (ala a lu Zeletin nu ce credea Paturiciu) si alte varinate sa zic asa keynesiene dar totusi liberale.
    Amerlosii inteleg prin liberalism curente politice de la cele gen fabian pana la cei cu idei social democrate sau socialiste (versiune scandinava nu „lagarul socialist”)

    Noi prin conservatorism intelegem ceva reminscente feudale – ei un soi de tory mai destupat la cap. Noi intelegem un ins cu nostalgii ancien regime, clerical , reactionar paseist..

    Ptr ei liberalii romani care au la activ 2 reforme agrare risca sa fie pur si simplu „comunisti”. Nu mai zic ca sub influenta propagandei amerloce la noi incepe sa se faca confuzia intre curentele politice social-democrate, socialiste si comuniste. Cica noi am fi trait in „comunism”! Si Franta, dupa unii este comunista!
    Sa nu mai zic ca se face confuzia intre „fascism” si „comunism”. Cetateanul Tismaneanu (ca domn nu are cum fi si tovaras nu imi este!) ar trebui poate sa explice ca cum famelionul lui era cica „antifascist” ca cand, el Bolodea zice comunist = fascist.

    Pricepeti ?

    • Despre confuziile care se petrec/se fac actualmente in State, explica mult mai coerent si exhaustiv colegul Fragmentarium.

    • >>”Pricepeti ?”
      Daca e ordin, am priceput, sa traiti! 🙂

      Treaba e reciproca, nici ei nu inteleg cind le spunem despre comunism, de exemplu. Dau din cap, dar nu pricep. E greu sa intelegi ce nu ai trait.

      Apoi mai sunt barierele verbale, si expresiile din fiecare limba. De exemplu, cuvintul „chichitza” e foarte greu sa il traduci in engleza. Al fel de greu este sa explici unui anglofon, care e diferenta intre a te ustura, si a te arde (ceva). Multe chestii simpatice, care ne separa, dar ne unesc in final printr-un zimbet.

      • Data viitor s ai8 lq tin nist ardei murati . Vor intelg ce e aia „ustura”

  9. @ Adrian B

    Bine punctat !!! Cu Ponta,…vai de steaua noastra ! Cu acest om de nimic,..un tradator si un vanzator,lacheu basist,personaj central din noaptea cutitelor lungi versiunea Hotel Confort ! El si inca 121 de persoane,…

    Cat despre departamente dl Presedinte Nastase,…ma gandesc de multe ori cum a fost prin 2010 cand era forfota mare pe Ion Ionescu de la Brad,…ce vremuri ! Din pacate timpul a confirmat tot ce am scris eu aici din 2009 incoace,…PSD-ul a ajuns o ruina dupa Adrian Nastase !

  10. “Monumentalistii”, insurgenti ai barbariei: Crima impotriva istoriei, o noua speta. Distrugerea monumentelor istorice leaga rasistii americani de teroristii geopolitici

    Cine a avut naivitatea sa creada ca civilizatia este o lupta pentru totdeauna castigata impotriva barbariei are din ce in ce mai multe prilejuri dramatice sa se trezeasca la realitate. Mastile barbariei cu fata umana au inceput sa cada unele dupa altele. Dreptul international se confrunta cu crima impotriva istoriei, o provocare noua, care probabil il va obliga sa se rescrie, sub impactul distrugerilor barbare ale statuilor si monumentelor istorice. O coincidenta aparent bizara este ca “monumentalistii”, noii insurgenti ai barbariei, au un camp tactic comun, care cuprinde SUA si Orientul Mijlociu. Ca in anchetele judiciare, in care o proba materiala il leaga pe criminal de crima, distrugerea monumentelor istorice ii leaga pe rasistii americani de teroristii geopolitici. Ce sunt teroristii geopolitici? Faptic, razboaiele preventive americane au fost razboaie geopolitice. Tot un fapt este ca terorismul a aparut ca o consecinta si un scop geopolitice ale razboaielor geopolitice americane. Prin urmare, ar fi mai corect sa vorbim de terorismul geopolitic, decat de terorismul “islamic”. Denumirea de terorism “islamic” este si nedreapta. Ea este fortata prin indicii interesat politizate, susceptibile de plantare si camuflare. Insa indiciile nu sunt fapte, deci nu pot fi folosite pentru o generalizare. Plecand de la definitia lui Clausewitz despre politica si razboi si de la faptul ca terorismul din Orientul Mijlociu a imbracat forma unui razboi geopolitic, am putea defini terorismul ca o continuare a politicii cu alte mijloace. Este o adaptare pe care o sustin. Distrugerilor teroriste ale unor monumente istorice din Orientul Mijlociu, o suita din care amintesc monumentele orasului antic Palmira din Siria, Marea Moschee din Samara in Irak, Marea Moschee din Alep in Siria, Nimrud in Irak, statuile lui Buddha in Afganistan etc, li se adauga vandalizarile rasiste recente din SUA. Insurgenta barbariei “monumentalistilor” americani a fost amorsata in timpul mandatelor afroamericanului Barack Obama la Casa Alba. Ea a explodat si isi continua seria de explozii intr-un mediu politic stimulat de inactiunea presedintelui in exercitiu, Donald Trump, care in interior pozeaza ca democrat neputincios, iar in exterior se manifesta efectiv ca un dictator international. La Charlottesville, in Virginia, au avut loc violente provocate de manifestatii si contramanifestatii privind daramarea unei statui a generalului confederat Robert E. Lee. Autoritatile locale au preluat semnalul rasisit obamist, intentionand sa distruga memoria acestui general, comandant al trupelor Confederației secesioniste din sudul Statelor Unite în războiul civil din 1861-1865. Reusita acestei actiuni va echivala cu o falsificare a istoriei. Va fi si un prost semnal politic pentru generalii americani, de neincredere in politica, care ii trimite sa lupte prin diverse teatre din lume, dar care poate face ca linia dintre erou si dusman sa fie usor de trecut, dupa cum bate vantul. Scoaterea lui Lee din istorie a inceput deja, prin acoperirea sugestiva a statuii sale cu prelate negre. Un alt monument, vechi de 225 de ani, din SUA, ce il comemoreaza pe Cristofor Columb, a fost vandalizat, luni, cu aceeasi motivatie rasista. Un clip video arata cum monumentul e lovit cu barosul, iar o voce spune ca exploratorul spaniol este vinovat de „sclavagism” si „exploatare capitalista”. In film se vede cum doi indivizi atarna pe monument o pancarta cu mesajul: „Viitorul este al justitiei rasiale si economice.” Unul dintre cei doi vandali are o pancarta pe care scrie: “Rasism: Darama-l”. La Houston, a avut loc un alt caz din aria demolarilor statuilor unor personalități, devenite brusc tinte, ca la o comanda politica. El se refera la tentativa unui progresist de comitere a unui act terorist. Un tânăr a fost prins și arestat după ce a încercat să pună o bombă la soclul unui monument confederat. Insa autorul a fost arestat pentru alte acuzații decât cea de terorism, desi actul sau era clar terorist, iar Patriot Act obliga la o astfel de inculpare. Ascunderea actelor teroriste americane de pe teritoriul SUA, care invariabil sunt indulcite politic prin incadrarea lor la violenta civila, a intrat de mult in atentia opiniei publice internationale. Explicatia cea mai probabila a acestei manevre politice de opacizare este ca se incearca evitarea stabilirii unei legaturi cauzale intre rasism si terorism.

    • Până la urmă nu distrugi decât ce-ţi este superior din toate punctele de vedere, ceva ce nu înţelegi, sau ceva de care ţi-e teamă ca prin existenţa lui să nu menţină în mentalul colectiv idei pe care tu le-ai vrea uitate sau dispărute, nicidecum gata oricând să stea la baza unor mişcări ce pot contesta ordinea pe care ai instaurat-o. De cele mai multe ori cu ajutorul altor astfel de simboluri, sau chiar prin forţă !

  11. @ZeV zice:

    „PSD-ul face in aceasta perioada mult rau firmelor romanesti.”
    Nu voi spune niciodata ca PSD face bine, daca face rau. Dar propozitia de mai sus este o simpla afirmatie, buna de pus ca titlu, in ideea ca restul nu se mai citeste. Eu vreau sa citesc si restul: exemple concrete, cu cifre, care sa demonstreze raul facut de PSD. Altfel, e vorba doar de demagogie!
    Tot Zev:
    „Si ma astept [ca PSD] sa faca in viitor si mai mult rau, din pacate.”
    Asta e scris in stele sau in cafea?

    • Am aceeași idee: guvernările trebuie evaluate după date statistice, nu după simpatii și antipatii. Am și eu antipatii, dar niciodată n-am anulat o guvernare doar fiindcă nu-mi era simpatic prim-ministrul/partidul. E ușor de aflat politicile aplicate de un guvern: majoritatea au avut saituri actualizate săptămânal sau chiar mai des. Neîmpliniri? Are și guvernul Merkel, nicio grijă.

  12. miron1947 spune:
    August 27, 2017 la 2:14 pm

    Exceptional. Este destul de reconfortant sa constat ca in ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, nu am ramas singur, existand si alti sustinatori lucizi ai social democratiei care gandesc, corect, cu mintea (si memoria) din dotare. Spun ca am ramas, la un moment dat, singur, dupa …tradarea colegului George Ban, pentru care conteaza doar actualul CEX nevertebrat al PSD, chiar daca partidul este prost condus.

  13. Motane, de ce tratezi blogul domnului Nastase ca pe unul de mana a doua, recte, doar un vector de promovare a blogului dumitale ?
    Daca nu esti in stare sa concepi comentarii dedicate acestui blog, mai bine, lasa-ne. Stim sa te gasim, daca vrem, nu e greu. (Z)
    Ia exemplu de la domnul Popescu, care, in general, posteaza comentarii la tema, nu link-uri catre blogul personal. E o chestiune de respect si educatie, pana la urma.
    ps
    ..Totusi, nu ma pot abtine sa reproduc, sa citeasca toata lumea:
    ,,Inteleg, cred, ce a vrut sa spuna Dl. Prof. Mircea Cosea ( don quijote-ul economiei romanesti_nota mea) : o simpla vanzare nu inseamna privatizare; privatizarea, in schimb, presupune si vanzarea.” (sic!)
    COMENTEZ:
    Nea Iancu a trait prea mult in trecut. Locul lui istoric era in prezent.
    Sau:
    ,, Se pot gasi solutii cu o preluare romaneasca sau cu firme straine din UE. ”
    COMENTEZ: Intr-o confruntare ,,romanesti versus straine din UE”, ghici ciuperca cine castiga ?
    Sau:
    ,,Nu inteleg de ce, cand vine vorba de asa ceva, unii se gandesc la Est – Rusia, Turcia, Pen. Arabica…? Romania e tara membra a UE si NATO. Deci privatizarile trebuie sa se realizeze cu firme din UE sau NATO, pentru ca noi, cu totii, state membre ale respectivelor aliante, trebuie sa tindem catre o integrare cat mai eficace.”
    COMENTEZ:
    Oare pot ? Oare am voie ? Oare mai are sens ?
    Oricum, motane, retine amanuntul ca lumea este mult mai mare decat UE si NATO. De aceea Mercedes si Ford infiinteaza filiale in China.
    Si sa nu uitam, motane, ca cele mai rentabile din lume companii aeriene sunt ….la est de Romania. (Z)
    In final: Daca avem minte si nu o folosim, motane, mai bine o tartacuta goala. Nu tu dureri de cap, ne vom misca cu mai putina greutate…..vom dormi mai bine somnul ratiunii…..
    (Z)

  14. Lucrurile se limpezesc in ceea ce priveste acest guvern-catastrofa al Romaniei. Referitor la asazisa crestere cu 25% la suta a salariilor in educatie (de la 01.01.2018), in realitate, se transfera povara fiscala (de cca 23%) de la angajator la angajat. SALARIUL NET va creste, cel mult, cu 2-3 procente, iar efortul bugetar va fi nesemnificativ.
    Acesta este PSD-ul actual, stimati colegi. Un partid fara viziune, un partid al incompetentei, ipocriziei si minciunii electorale. Acesta este PSD-ul lui Liviu Dragnea, adica, un partid ,,pe persoana fizica care este”. Un partid adus la acelasi numitor comun cu judetul Teleorman.
    Se adauga la pasivul guvernarii, agresarea pilonului 2 de pensii, conservarea (si in anumite cazuri cresterea) salariilor si pensiilor speciale, limitarea insuficienta a indemnizatiilor pentru tatici, perpetuarea finantarii din bani publici a scolilor si gradinitelor sorosiste, part-time-ul impozitat la nivelul salariului minim de 8 ore, supraacciza la combustibil, contul diferentiat pentru TVA pe care intreprinzatorul privat are obligatia sa-l deschida la Trezorerie, controalele intensificate la angajator daca angajatul respecta programul de lucru si intervalul orar declarat. Aceasta din urma masura este o aberatie colosala, care denota crasa incompetentza manageriala a guvernului PSD, deoarece (de exemplu) pe un santier se poate ca intr-o zi sa lucrezi de la ora x la ora y, iar a doua zi, in alt interval orar, functie de frontul de lucru asigurat de autoritatea contractanta si ritmicitatea aprovizionarii cu materiale. Mai mult, este foarte normal ca programul sa fie diferentiat, o zi de munca poate sa dureze10 ore, o alta 12 ore (pentru recuperarea intarzierii), iar a treia 4 ore (pentru compensare).
    La bugetari e simplu, vine fufa pe tocuri de 10-12 cm la 8:00 (debarcata din masina bengoasa a partenerului), semneaza condica, dupa care la 8:30 ,,este pe teren”. Bineinteles ca isi gaseste timp sa semneze de plecare la orele 16:00 si in avans pentru dimineata de a doua zi.
    Intodeauna vorbesc despre cele vazute si stiute, repet acest lucru, pentru distinsii colegi si colege.
    Iata subiecte si teme , importante dupa parerea mea. Sa va mai spun ca o sefa de serviciu, agreata de ,,sistem”, conduce de fapt trei persoane fizice, restul de 12 fiind scaune goale, adica locuri virtuale create in schema de personal ?
    Peste toate se aseaza dominant ,,cireasa de pe tort”, adica, inepta lege a salarizarii ne-unitare, pe care insolenta Olguta Vasilescu (favorita de suflet a sondorului Pieleanu) a aruncat-o cu ,,curaj” direct pe masa Parlamentului, o lege de care beneficiaza, in cea mai mare parte, specialii, demnitarii si directorii.
    Or fi, oare, aceste subiecte, la fel de importante si pentru colegul George Ban, respectiv Luminita Arhire ? Sau nu sunt suficient de ,,cool”, nu-i asa ?

  15. Sa nu creada cineva ca ,,nu vad” nivelul precar de inteligenta si perceptie al celor care ies ca oile in strada. Eu vad tot, sau, in cel mai rau caz, aproape tot.
    Dupa ,,logica” acestor protestatari sorosisti cu IQ-ul la frigider, CSM-ul ar incuraja hotia politicienilor, daca se va admite un rol major al acestei institutii in desemnarea sefior Parchetelor (sic!).
    Si cand te gandesti cu cat patos ne ,,invata” liichenii, plesii si coarnele ghedesiste ca independenta Justitiei depinde de prezervarea unui rol decisiv pentru CSM…..unde e consecventa, mai yohanisti de ocazie, spalati de Soros pe creiere ? De fapt, voi va doriti un singur lucru: Toti politicienii PSD la beciul domnesc, ca hoti si banditi prin definitie, iar ,,fabrica mortii” (adica statul in stat numit DNA) sa functioneze cu turatia la extrem, cu, sau fara probe. Nu sunteti in stare sa construiti o alternativa viabila, ceva credibil pentru o masa critica de cetateni. Doar demolare de valori nationale si vanzare de tara stiti sa faceti.
    Cum sa nu derapeze, dpdv economic, PSD-ul, daca in Romania NU exista o opozitie serioasa si articulata ? L-au pus pe Orban la PNL. Nu stiu daca este de plans, sau de ras, sa vezi un fost partid istoric pe mana unui bufon.
    Mai e loc de alte partide ? De cel putin unul este tot mai multa nevoie, dupa parerea mea. Societatea are o mare rezerva de electori potentiali care ies foarte rar la vot, dezamagiti de tot si toate. Poate ca in acea zona este o flacaruie de speranta pentru Romania.

  16. Ete, încă-o minune :mrgreen: :

    FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!

    Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.
    Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.
    Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.
    Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de lei
    Tatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.
    Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.
    Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit: „Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?”

  17. PUNCTAJUL DE PARTID- STUDIU PE UN CAZ FOARTE CONCRET

    Numai ce am vorbit, mai acum câteva zile, despre omniprezentul „punctaj” la Partidul Național Liberal , și poftim coincidența! bravii reprezentanți liberali se calcă pe picioare cu sârguință ca să-mi dea, care mai de care, dreptate.

    Tema punctajului recent este : „Prin modificările propuse pentru Legile justiției PSD întoarce România în EPOCA LUI ADRIAN NĂSTASE ȘI A RODICĂI STĂNOIU”.

    Nu știu dacă ați sughițat , domnule profesor, zilele acestea, dar, după frecvența cu care vi s-a pomenit numele , cred că ar fi trebuit să aveți un acces zdravăn și prelungit de contracții involuntare ale diafragmei, dacă e să ne luăm după înțelepciunea populară…

    Cred că punctajul care anunța iminența introducerii numelui „Adrian Năstase” în propoziție a fost transmis pe 23 august 2017, căci, la acea dată, cutremurat de oroarea pregătită de PSD, Daniel Buda, băiatul acela penelist cu aspect de oaie merinos, președinte al PNL Cluj , rostea, pentru GAZETA DE CLUJ, aceste memorabile cuvinte: „…Prin anunţul de astăzi, PSD ÎNTOARCE ROMÂNIA ÎN EPOCA LUI ADRIAN NĂSTASE prin încercarea de a subjuga şi controla justiţia de către partidul-stat. Este evident faptul că umilul şi supusul ministru Toader îi face jocurile şefului de partid, Liviu Dragnea, care doreşte să controleze numirile procurorilor şi judecătorilor prin propriul pix. Cu PSD la Guvernare, justiţia din România nu are nicio şansă să fie independentă. Ingerinţa politicului în actul de justiţie aduce ţării noastre prejudicii grave de imagine nu doar în Europa ci în întreaga lume iar cele mai elocvente exemple în acest sens au fost «marţea neagră» precum şi Ordonanţa 13, care au scos în stradă sute de mii de români din ţară şi de peste hotare”.

    În aceeași zi, iluminat și el brusc asupra revoltătoarei perspective , președintele PNL, Ludovic Orban, între două participări entuziaste la iarmaroacele de pe cuprinsul țării, și între două poze cu maimuțe din diferite specii , dânsul a ținut o conferință de presă matură, meseriașă, ale cărei idei incandescente au fost relatate de HOT NEWS.ro astfel: „…PNL se împotrivește în mod special inițiativei de scoatere a președintelui din procedura de numire a procurorilor șefi și trecerea inspecției judiciare în subordinea Ministerului. El (Ludovic Orban, n.n.) a afirmat că această măsură din urmă este neconstituțională, invocând art. 134 privind CSM. De asemenea, el a facut apel la magistrați și la societatea civilă să «ia poziție», însă a afirmat că speră ca guvernul să facă un pas în spate. „După ce au brevetat marțea neagră, pesediștii vor să breveteze și miercurea neagră, a spus Orban,” la sediul PNL. «Nu putem accepta ca justiția SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PERIOADA NĂSTASE- STĂNOIU când la partid se decidea cine să fie anchetat și cine nu» mai spune președintele PNL. ”

    Dar să vedeți PNL Bacău cum luptă ca „mașina timpului” să nu-l tragă cumva înainte de 2004, ci să-l lase în glorioasa epocă Băsescu și-n multilateral reformata sa justiție! Pe 25 august 2017 Daniel Fenechiu , secondat de mai puțin celebrii, dar nu mai puțin vigilenții, deputați Ionel Palăr și Tudorița Lungu, mărturisește că reformele în Justiție anunțate de ministrul Tudorel Toader nu sunt pe placul liberalilor. Sub titlul : „Partidul Național Liberal (PNL) Bacău este de părere că excluderea preşedintelui României din procedura de numire în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor este un act grav, prin care PSD ÎNTOARCE ROMÂNIA ÎN EPOCA LUI ADRIAN NĂSTASE ȘI A RODICĂI STĂNOIU” ,publicația locală ZIARUL DE BACĂU descrie pe lscurt principalele idei ale conferinței de presă: „…«Sperăm că PSD nu va avea curajul să vină în Parlament cu acest proiect», a declarat deputatul Ionel Palăr. În opinia sa, Președintele României este principalul garant al respectării Constituției, nu poate rămâne un simplu observator. «PNL va lupta pentru stoparea acestei reforme. Președintele nu este un politruc, iar PSD vrea s-i scape pe corupți, asistăm la o reiterare a episodului OUG13», a mai apreciat președintele PNL Bacău…”

    Astăzi, 28 august 2017, în emisiunea PUNCTUL DE ÎNTÂLNIRE a venit rândul bravului liberal Ben Oni Ardelean să aplice punctajul de partid. „PSD vrea să subordoneze justiția…și , să fim serioși: istoria justiției românești e făcută DE ADRIAN NĂSTASE ȘI DE ALȚII (!!!)”

    Toți liberalii , așadar , o iubesc la maximum pe Macovei Monica . Gândirea dumneaei le consolidează lor credința în forța binelui și-n victoria dreptații în lupta cu opiniile despre justiție ale CIUMEI ROȘII. Căci tot pe 23 august 2017 doamna Macovei afirma, într-un comunicat, următoarele:

    ”Pofta ce-au poftit: Toader predă Justiţia PSD-ului şi ALDE. Toader egal Stănoiu.
    Tudorel Toader, uns ministru ca să distrugă Justiţia, propune 3 modificări fatale pentru Justiţie şi ţară.
    1.Preşedintele este exclus din procesul de numire a procurorilor cu funcţii de conducere de la DNA, DIICOT şi Parchetul General şi înlocuit cu CSM, format din 19 membri. Exact ca pe vremea lui Stănoiu. Toader intră cu bocancii peste angajamentele asumate de România în 2007 ca să ne integrăm în Uniunea Europeană. Cele 3 legi ale Justiţiei adoptate în 2005 au fost salutate de Comisia Europeană şi au avut un rol decisiv în intrarea României în UE. Atunci, de ce le schimbăm? Ca dovadă, Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cere expres să nu se modifice procedura de numire şi revocare a conducerii DNA, DIICOT şi PG, care, din 2005, se finalizează prin decizia preşedintelui şi care a funcţionat foarte bine. Raţiunea este simplă: un organ colectiv – CSM – nu răspunde pentru nicio decizie luată. În schimb, preşedintele ţării are nume şi faţă şi poate fi sancţionat de electorat pentru deciziile proaste.
    2. Inspecţia judiciară, care îi cercetează disciplinar pe judecători şi procurori, trece la Ministerul Justiţiei, tot ca pe vremea lui Stănoiu, când inspecţia era folosită ca instrument politic, făcut dosare la comandă şi pentru şantajarea magistraţilor. Moartea procurorului Panait (!!! n.n.) nu înseamnă nimic pentru Toader &comp.
    3. Crearea unei structuri speciale de parchet care să îi ancheteze pe procurori şi judecători, scoţându-i de sub competenţa DNA. Toader vrea sa rupă bucăţi din DNA şi mă îndoiesc că nu va continua şi cu alte departamente din DNA, mutându-le prin alte locuri. DNA a demonstrat de 12 ani că poate combate eficient corupţia în rândul magistraţilor şi niciodată nu schimbi ceva care funcţionează bine, decât dacă vrei să distrugi ceea ce funcţionează.
    Mă aştept ca Toader să mai aducă doua birouri in cabinetul lui PENTRU STĂNOIU ȘI NĂSTASE . Sau poate sunt deja”.

    Inutil să vă spun că toate indignările liberale sunt copiate „moț-la-moț ” din lirica macoviană…

    Dragi liberali, vedeți că doamna , dacă nu-și aranjează ceva mai de soi prin capitala Uniunii Europene, are nevoie de un partiduleț care s-o pună pe listă la următoarele europarlamentare ( locul 1 sau 2, așa obișnuiește dânsa) … Luați-o la voi, băieți… că doar n-o să lăsați, cumva, tocmai acum, scolopendra carnasieră fără de „coledzi”…

    • Doua chestii simpatice:
      1. Aia cu „subjugatul”. Vine din comunism, Scanteia era plina de cum au fost „subjugati” muncitorii. Clujenii sunt inca „subjugati” in mintile lor de Adrian Nastase. Halatul, unde e halatul?
      2. Ludovic Orban vorbeste pe rind, mai intai de sapum si apoi de funie in casa spinzuratului cind afirma ca pe vremea lui Adrian Nastase partidul hotara pe cine sa condamne. Spun de sapun ca face clabuci ce spune Monseniorul Ludovic, mai ales cind el stie cum fostul lui Sef, Basescu, pe care il cinta de altfel tare de tot, hotara pe cine sa bage la zdup, impreuna cu Coldea si canapeaua. Cineva sa ii ofere cadou chestia aia din care ies baloane de sapun.

  18. Referitor la dezbaterea despre „reforma Justitiei”, nu stiu cit de „anti stat de drept” sau ce fel de „atac” la integrarea europeana este acest pachet pus in discutie. Poate contine elemente care nu convin unora, dar asa este in democratie. Niciodata nu va for fi toti multumiti. Nu era cazul ca Presedintele sa-l puna pe Macron la inaintare pe tema asta.

    Pina la urma asta e mecanismul democratic: cineva propune o lege, partile dezbat, se fac modificari (daca este cazul sau se doreste) si se inainteaza la Parlament. Parlamentul voteaza si se adopta sau nu.

    Daca societatea nu e de acord cu aceste legi adoptate, au posiblitatea sa aleaga alti politicieni, care au alte platforme politice.

    Poate insa Romania sa devina un stat democratic „reformat”, si sa renunte la Ministerul Justitiei. Sa fie tinuti Lazar si Kovesi pe vecie (si urmasii lor) si sa avem o justitie dinastica, care se mosteneste in famiglie.

  19. Am mai spus-o : Dacă ” Toader egal Stănoiu” aşa cum pretinde cea cu-n partid din 14 membri, atunci, Monica Macovei şi Cristina Guşet egal CRPE !

Lasă un răspuns