Reluam activitatea la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Ambasada Regatului Haşemit al Iordaniei în România și Middle East Political and Economic Institute (MEPEI) vă invită marți, 29 August 2017, ora 18:00 la conferința: “The role of Jordan in ensuring a secure and prosperous climate in the Middle East”.

Conferința se va desfășura în limba engleză și va fi susținută de:
E.S. Dr. Musa MAAYTAH – Ministrul Afacerilor Politice și Parlamentare, Ministru de Stat al Regatului Haşemit al Iordaniei

Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

Vă rugăm să confirmați participarea la adresa de mail: fundatiatitulescu2013@gmail.com până pe data de 29 august 2017, ora 08:00.

13 gânduri despre “Reluam activitatea la Fundatia Titulescu

  1. LEGILE JUSTIȚIEI , ANUL DE GRAȚIE 2017

    MOTTO: „…Farfuridi: (emoţionat şi asudând) Atunci, iată ce zic eu, şi împreună cu mine (începe să se înece) trebuie să zică asemenea toţi aceia care nu vor să cază la extremitate (se îneacă mereu), adică vreau să zic, da, ca să fie moderaţi… adică nu exageraţiuni!… Într-o chestiune politică… şi care, de la care atârnă viitorul, prezentul şi trecutul ţării… să fie ori prea-prea, ori foarte-foarte… (se încurcă, asudă şi înghite) încât vine aci ocazia să întrebăm pentru ce?… Da… Pentru ce?… Dacă Europa… să fie cu ochii aţintiţi asupra noastră, dacă mă pot pronunţa astfel, care lovesc soţietatea, adică fiindcă din cauza zguduirilor… şi… idei subversive… (asudă şi se rătăceşte din ce în ce) şi mă-nţelegi, mai în sfârşit, pentru care în orce ocaziuni solemne a dat probe de tact… vreau să zic într-o privinţă, poporul, naţiunea, România… (cu tărie) ţara în sfârşit… cu bun-simţ, pentru ca Europa cu un moment mai nainte să vie şi să recunoască, de la care putem zice depandă… (se încurcă şi asudă mai tare) precum, – daţi-mi voie – (se şterge) precum la 21, daţi-mi voie (se şterge) la 48, la 34, la 54, la 64, la 74 asemenea şi la 84 şi 94, şi eţetera, întru cât ne priveşte… pentru ca să dăm exemplul chiar surorilor noastre de ginte latine însă! (…) Daţi-mi voie! Termin îndată! Mai am două vorbe de zis. (zgomotul tace.) Iată dar opinia mea. (în supremă luptă cu oboseala care-l biruie.) Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”

    ( Ion Luca Caragiale, O SCRISOARE PIERDUTĂ, Actul III)

    …………………………………………………………………………………………

    Nu dorește „soțietatea” românească modificarea legilor justiției, prieteni? Ei, ba bine că nu! Sigur că-și dorește! Numai că să se modifice în așa fel încât să nu se schimbe nimic… Că dacă se schimbă ceva , cât de cât … ia să vedem:

    1.site-ul ANTENA 3, 23 august 2017: Comunicatul Procurorului general al României:

    „Ministerul Public a luat act cu surprindere și îngrijorare de modificările anunțate de ministrul Justiției și asupra cărora procurorii nu au fost consultați în prealabil. În acest sens, tragem un semnal de alarmă în legătură cu următoarele modificări: crearea unei direcții specializate pentru cercetarea magistraților (…); trecerea Inspecției Judiciare în subordinea ministrului Justiției, numit politic (…); respingerea propunerii formulate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenței Justiției, de numire a funcțiilor de conducere de la vârful Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, propunere agreată și de MCV, constând într-o procedură de selecție transparentă a candidaților, realizată de către CSM, care ar face propunerea, cu avizul ministrului Justiției, numirea fiind făcută de președintele României. Totodată, atrag atenția în mod îngrijorător și alte modificări care vor bulversa sistemul judiciar, precum: modalitatea de admitere la Institutul Național al Magistraturii, promovarea pe loc, condițiile răspunderii magistraților”,

    2.site-ul CSM, 24 august 2017, Comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii:(…)

    „Propunerile privind răspunderea magistraților pot constitui un element de presiune în activitatea judecătorilor şi procurorilor, cu influență directă asupra calităţii actului de justiţie. Nu în ultimul rând, celelalte măsuri referitoare la accederea în magistratură şi promovarea în funcții de execuţie au potențialul de a bloca funcționarea sistemului judiciar şi de a afecta modul actual de organizare şi funcționare a Institutului National al Magistraturii. Concluzionând, chiar în lipsa proiectului de modificare a acestor legi, Secţia pentru procurori apreciază că aceste măsuri sunt de natură să afecteze independența sistemului judiciar, progresele înregistrate sau lupta împotriva corupției şi vin în contradicție flagrantă cu recomandările şi angajamentele asumate în cadrul MCV. Consiliul Superior al Magistraturii îşi va exprima poziția motivată şi punctuală asupra propunerilor legislative în momentul în care acestea îi vor fi comunicate în condițiile legii, după consultarea sistemului judiciar.

    3.site-ul FREEDOM HOUSE ROMÂNIA, 23 august 2017 :

    „… Organizațiile semnatare sunt profund îngrijorate de mai multe prevederi ale pachetului de modificări legislative prezentat astăzi, 23 august 2017, de către Ministrul Justiției, dl. Tudorel Toader, cu precădere față de acelea care vizează trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministerului Justiției și scoaterea Președintelui României din procedura de numire a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT(…) Așadar, considerăm inacceptabilă excluderea Președintelui României din procesul de numire a procurorilor-șefi ai Parchetului General, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Prin menținerea rolului Ministrului Justiției și excluderea din acest proces a Președintelui României – demnitarul român cu cea mai mare legitimitate democratică, ales prin vot direct de către majoritatea cetățenilor României – s-ar crea un grav dezechilibru.”

    Semnatari: Freedom House România (adică Guseth Cristina și alți specialiști în justiție de același calibru); Expert Forum (adică niște băieți, Laura Stefan și Sorin Ioniță, experți și ei ); Centrul Roman de Politici Europene – CRPE ( adică niște fete și Cristian Ghinea) ; ( adică Liiceanu, Pora , Câmpeanu , și altă lume de teapa lor, extrem de pricepuți la finețurile justiției … )

    4.site-ul Administrației Prezidențiale ,23 august 2017, Comunicat :

    „Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție. România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană. Ar fi în defavoarea țării noastre ca, după toate eforturile depuse până acum, să ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra justiției. Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare.(…) Dacă acest amalgam de măsuri va fi asumat de Guvern și aprobat de Parlament, eforturile României de mai bine de 10 ani vor fi anulate și justiția se va întoarce în timp, într-o epocă în care era subordonată politicului.”

    5.ROMÂNIA LIBERĂ.ro, 24.august 2017, Răspunsul Comisiei Europene pentru pârâcioșii penibili de la HOT NEWS, care s-au grăbit să fie primii la linsul clanțelor europene:

    ”Comisia a văzut ştirile din presă. Solicităm autorităţilor române proiectele de legi şi explicaţii suplimentare. Apoi vom studia cu atenţie.Între timp, vrem să vedem că autorităţile române au urmat recomandarea noastră din raportul din ianuarie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie . Ireversibilitatea progreselor realizate de România în lupta împotriva corupţiei, din ultimii zece ani, este esenţială pentru Comisie. Comisia este pregătită să coopereze cu România în ceea ce priveşte obiectivele MCV”

    6.AGERPRES, 23 august 2017, Comunicat Monica Macovei ( of, course!) :

    „Pofta ce-au poftit: Toader predă Justiția PSD-ului și ALDE. Toader egal Stănoiu. Tudorel Toader, uns ministru ca să distrugă Justiția, propune trei modificări fatale pentru Justiție și țară(…) Toader vrea să rupă bucăți din DNA și mă îndoiesc că nu va continua și cu alte departamente din DNA, mutându-le prin alte locuri. DNA a demonstrat de 12 ani că poate combate eficient corupția în rândul magistraților și niciodată nu schimbi ceva care funcționează bine, decât dacă vrei să distrugi ceea ce funcționează. Mă aștept ca Toader să mai aducă două birouri în cabinetul lui pentru Stănoiu și Năstase. Sau poate sunt deja”

    7.ROXANA IORDACHE, una dintre cele mai inepte ( n-am găsit altă rimă…) jurnaliste (sau ce-o fi ea acum – poate SOCIETATE CIVILĂ sau poate # VIRULENTĂ consacrată, cu multe pisici prin preajmă …dar zău că pisicile n-au nici o vină), pe pagina de FACEBOOK -varză a domniei sale, după ce a îndemnat poporul să iasă în stradă și să ceară demisia guvernului, a președintelui și a altora pe care nu-i simpatizează dânsa, 23 august 2017 :

    „Măi dragilor, am făcut pana prostului tocmai azi, m-a lasat bateria, că am pozat toată ziua si am postat, iar în Piața Victoriei abia am apucat să trag trei cadre și să scriu trei rânduri, le-a(m) postat cu ultimele puteri. Mulțumesc doamnei Viorica Sasu că mi-a dat telefonul să fac un colaj și să-mi dau tag. Amănunte, mai încolo. Oricum, am ratat fotografii formidabile, multi tineri, copii, căței, texte”.

    „Mulți tineri, copii, căței, texte…” deci ăia erau protestatarii… daʹ n-a putut ea să-i tragă în poză , că se epuizase de atâta abnegație monarhistă , bateria… M-am liniștit… dacă lucrurile așa au stat, nimeni n-avea habar pentru ce protestează… poate cățeii să fi știut ceva, că patrupedele sunt mai bine pregătite și mai sensibile la legile justiției. A! și „textele” cred că au cunoștințe juridice temeinice. Că Roxana a pățit PANA PROSTULUI, n-a fost nici o mirare… trage și „pana” la persoane cu care are afinități…

    8.La fel de revoltată ca Roxana e și toată presa acoperiților, plus Ludovic Orban, moțul de pe colivă.
    …………………………………………………………………………………………………………….

    Nu vă pot contrazice, domnule profesor: „…ministrul Toader testează în diferite direcții, pentru a vedea cine mușcă”. Nici bine n-a testat, că au și sărit toți cu mușcatul… să sperăm că fundul lui Tudorel Toader are nădragi anti-glonț și cască de protecție pentru zona posterioară, din oțel Krupp, model fese-ministeriale-îngemănate!

    • Dacă ” Toader egal Stănoiu. ” se poate spune că Monica Macovei şi Cristina Guşet egal CRPE ! 😉
      P.S.
      N-am mai citit nimic de Roxana Iordache de când şi-a abandonat blogul ” Roxania” şi sunt extrem de surprins de ce văd că se scrie despre ea !
      Aveam, şi am încă, o impresie excelentă despre talentul ei literar, chiar şi pentru dragostea excesivă pentru pisici, dar mai ales pentru felul în care interpreta scena politică românească !
      Din descrierea de mai sus nu o recunosc deloc !
      Să se fi schimbat atât de mult ?! 😉

  2. Atentatele din Catalonia: Rabinul sef al Barcelonei, propagator al politicii fricii? Depreciator al calitatilor de cetatean al orasului si al tarii?

    Atentatele teroriste din Catalonia (Spania), soldate cu 15 morti si peste 100 de raniti, au provocat un urias val de solidaritate in Europa si in Lume. In Spania, unitatea si solidaritatea impotriva atacurilor teroriste au fost impresionante si fara culoare etnica si religioasa. Zeci de mii de barcelonezi au demonstrat in centrul orasului si au scandat „Nu mi-e frica!” (No tinc por – in catalana). Circa 2500 de musulmani au mărșăluit pe străzile Barcelonei împotriva terorismului, purtand pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Și noi suntem victime”, „Terorismul nu are religie” sau „Noi toți suntem Barcelona”: http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/mars-al-musulmanilor-din-barcelona-impotriva-terorismului-781330/ O declaratie în catalană, spaniolă și arabă a condamnat terorismul, a exprimat solidaritatea ferma si activa in lupta antiterorista și a oferit ajutor celor răniți în atac. O singura exceptie de la aceste manifestari de solidaritate si responsabilitate antiteroriste, de antifrica si fata de securitatea cetatenilor si a locului in care acestia traiesc a atras atentia opiniei publice spaniole si internationale. Ea este contradictorie si ingrijoratoare. Rabinul șef al Barcelonei i-a îndeamnat pe evrei să paraseasca Spania, pe care a numit-o “un centru al terorismului islamist pentru toată Europa”, si sa plece în Israel, pentru că “Europa e pierdută”. “Evreii nu sunt aici pentru totdeauna. Le spun membrilor congregației mele: nu vă gândiți că suntem aici pe vecie. Și îi încurajez să cumpere proprietăți în Israel. Acest loc este pierdut. Nu repetați greșelile evreilor algerieni, ale evreilor venezueleni. Mai bine (plecați) mai devreme decât prea târziu”, a declarat rabinul Bar-Hen, într-un interviu pentru agenția de știri JTA (Jewish Telegraphic Agency). Aceasta propagare a fricii si panicii, care slabesc, ingenuncheaza si inrobesc un popor, a starnit indignare si dezaprobare. Pentru oamenii lucizi si cunoscatori ai istoriei a fost limpede ca rabinul sef “al Barcelonei” a sugerat implicit ca are slabe legaturi de solidaritate cu orasul si cu tara in care traieste. Altfel, nu ar fi suflat in shopharul fricii si al fugii, al desolidarizarii de barcelonezi, catalani si spanioli. Ci ar fi sunat in shopharul imbarbatarii, solidaritatii si integrarii in efortul cetatii, asa cum cer indatoririle de cetatean al orasului si al tarii. Acest incident de atitudine indeamna la reflectie despre loialitate si civism. Societatea trebuie sa stie pe cine conteaza in imprejurari grele. https://xml.agerpres.ro/externe/2017/08/21/rabinul-sef-al-barcelonei-ii-indeamna-pe-evrei-sa-plece-in-israel-pentru-ca-europa-e-pierduta–17-02-12

  3. E cu dus şi-ntors : Dacă Dragnea vrea să scape de dosarele sale, nu înseamnă că Johannis nu vrea să scape de ale lui !
    Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei din anturajul fiecăruia dintre ei !
    Dovadă că Justiţia este la cheremul Puterii, o baiaderă ce-şi oferă serviciile celui aflat pe cai mari ! Degeaba li s-au mărit salariile aproape la nivel echivalent cu cei din UE, că ei tot nişte şpăgari ordinari au rămas ! Cu cele câteva excepţii care confirmă regula !
    Şi parcă nu era de ajuns atâta, toţi cei care au îndrăznit să-şi facă conştiincios această nu numai nobilă, ci şi împărţitoare de dreptate, uneori chiar de viaţă şi moarte, meserie, au fost nevoiţi să plece din sistem, sau au fost forţaţi s-o facă prin diferite înscenări şi acuze ce nu s-au dovedit nicodată !
    O ţară în care Justiţia este atât de coruptă nu poate ajunge decât în situaţia în care se află România : Hoţii la putere şi cei cinstiţi excluşi de la decizii importante pentru Ţară !
    Strigător la cer este şi faptul că cei care reprezintă, dragă Doamne , ţări cu democraţii consacrate se complac în a-i susţine şi proteja pe primii, pentru că doar nişte politicieni corupţi pot lua atâtea decizii dezastruoase pentru Ţară, România pierzând doar într-un sfert de secol tot ce-au înfăptuit generaţii întregi timp de sute de ani !
    P.S.
    Cineva se-ntreba ce le lăsăm noi, urmaşilor noştri, dar a renunţat la întrebare când un interlocutor i-a replicat :
    – Dar oare merită să le lăsăm ceva ?! Că după cum se vede, n-ai pentru cine te jertfi !
    Deoarece, numai prin jertfe se mai poate salva azi România !
    Dar teamă mi-e să nu ajungem la vorbele amare ale lui Petre Ţuţea :
    – Am făcut 12 ani de puşcărie pentru nişte…. :mrgreen:

    • Oare de ce şi-a retras Germania tot aurul din Franţa şi continuă să-şi repatrieze tot aurul din SUA , cei doi parteneri ai României ?! 😉

  4. Azi, în ziua Sfinților Adrian și Natalia, un gând bun pentru un ADRIAN notoriu, în a cărui casă de cuvinte intrăm cu toții, uneori și de mai multe ori pe zi! Dar și pentru o NATALIA dragă mie, care s-ar putea să fie printre „vizitatori”!

  5. Astăzi 26 august, creştinii ortodocşi îi sărbătoresc pe Sfinţii mucenici Adrian şi Natalia din Nicomedia. Biserica occidentală îl sărbătoreşte însă pe Sfântul Adrian pe 8 septembrie, şi numai soţia sa Natalia, care l-a încurajat să sufere martiriul, este comemorată pe 26 august.

    Numele celor doi ne-au parvenit prin intermediul lucrării «Legenda aurea», operă redactată în latină între 1261 şi 1266 de către arhiepiscopul de Genova, Jacque de Voragine, unde sunt povestite vieţile a aprox. 150 de sfinţi şi martiri creştini ce au fost persecutaţi de către romani.

    Ne aflăm în timpul Tetrarhiei, sistem de guvernământ introdus de Împăratul Diocleţian (284-305) pentru a face faţă invaziilor barbare, cănd Imperiul era condus de doi Auguşti, responsabili cu partea occidentală, respectiv orientală, şi de doi Caesari ce le erau subordonaţi. Adrianus era ofiţer în armata lui Maximianus Galerius, Caesar însărcinat cu Illyria, iar din 305, August responsabil de Orient. Capitala se afla la Nicomedia (Asia Mică) unde Adrianus a arătat mult zel în timpul persecuţiei ordonată în 303 de Diocleţian împotriva creştinilor, consideraţi periculoşi pentru unitatea statului prin prozelitismul extins pe care îl practicau, prozelitism ce mina ordinea socială. Prin 306, impresionat de curajul a 33 de creştini din Nicomedia care au refuzat să abjure sub tortură, Adrianus se converteşte şi trebuie să facă la rândul său faţă supliciului. I se taie inclusiv o mână, după care trupul este zvârlit împreună cu corpurile altor martiri pe rug. Soţia sa Natalia a vrut să se arunce şi ea în flăcări dar o ploaie miraculoasă a stins focul, şi Natalia a recuperat doar mâna soţului ei. Refugiată la Constantinopol pentru a nu fi forţată să se recăsătorească cu un tribun militar, Natalia moare şi ea după ce, în vis, Adrianus îi cere să i se alăture în pacea eternă alături de Dumnezeu.

    Relicvele Nataliei şi ale lui Adrianus au fost transferate după Prima Cruciadă, în 1110, de la Constantinopol la mănăstirea benedictină Sfântul Adrian din Grammonten, Belgia, unde se află şi astăzi, piesa centrală a unui mare centru cultural şi muzeu.

    La Mulţi Ani tuturor ce poartă numele celor doi martiri, arhetipuri dominante ale credinţei creştine !

  6. PSD = Partidul Noii Securitati , niste IRESPONSABILI , un partid infiltrat de japite securiste , niste lupi imbracati in blana de oaie si condusi de un las si de un securist retardat care-si ascunde cv-ul , care in 50 de ani de viata are lucrati un singur an pe cartea de munca si care si-a cumparat o diploma de 2 lei la o universitate privata .

    Prin masurile luate , PSD-ul sunt mai odiosi decat USR , PMP si PNL la un loc .

    PSD = JEG = Prostie si Securism !

    http://www.cotidianul.ro/big-brother-pentru-toti-turistii-din-romania-306037/

    Asta fara sa mai pomenesc de faptul ca pana acum , singura grija a PSD-ul a fost sa mareasca inconstient salariile si pensiile politistilor trezindu-se ca au deficit la buget si n-au de unde sa le acopere . S-a ajuns la situatia hilara in care tara se imprumuta in exterior ca sa plateasca niste salarii aberante unor putori infecte , unor securisti ca si ei !

    Pentru binele acestei tari ar fi bine ca acest partid ( sub conducerea actuala ) sa zboare cat mai rapid de la guvernare pentru ca sunt total INCOMPETENTI si abjecti .
    PSD-ul de azi sunt o adunatura de neica-nimeni pusi numai pe furat , pe jupuit oamenii si pe securisme .

Lasă un răspuns