Poezia „Pui de lei”

De-a lungul timpului, am ascultat de multe ori versurile poeziei „Pui de lei”.

„Eroi au fost, eroi sunt inca,

Si-or fi, in neamul romanesc.

Caci rupti sunt ca din tare stanca

Romanii ori-si-unde cresc”…

Nu stiam insa cine este autorul acestor versuri care au fost transformate intr-un imn foarte cunoscut, intonat mai ales  la ceremonii militare. Am descoperit insa un volum, din 1891, intitulat Pui de lei”, publicat de Ioan Nenitescu, un mare patriot, in care am gasit versurile pe care le stiam atat de bine. Am vrut sa aflu mai multe lucruri despre autor. Am gasit ca s-a nascut in Galati, in 1854 si ca a avut o interesanta activitate literara in cenaclurile vremii, inclusiv la Junimea.

In 1877, ca student, participa voluntar la Razboiul de independenta, facand parte din Regimentul XIII Dorobanti (superba dedicatia din volum!). Tot el a scris cunoscuta poezie „Tara mea”.

In 1896 a fost ales membru corespondent al Academiei Romane, dupa ce isi luase si un doctorat in filosofie in Germania. Moare insa in 1901, la numai 47 de ani.

IMG_9208.JPG

26 de gânduri despre “Poezia „Pui de lei”

  1. Ma gindesc ca si #rezistentii care nu vor conditii umane in detentie in Romania se gandesc ca sunt „pui de lei” sau poate mai mult, „pui de euro”. Dar de fapt, sunt niste pui blegi si care fac mult rau Romaniei. Ei il vor pe Dragnea la inchisoare, si in general, orice PSDist, „ciuma rosie”, dar nu pe Popoviciu si „ciuma albastra”, cu guler frumos mirositor.

    Dl. Popoviciu, condamnat in Romania si fugit in UK de justitie, se va plinge de „conditiile inumane” din inchisorile din Romania.

    Si atunci, pentru cine au fost toate acele demonstratii cu lampase Facebook? Cine cistiga din aceste miscari manipulate si manipulatoare? Iar statul roman este atit de mic, cit dl Toader azi, atit de mititel. Politicienii aia care vroia sa se ia la trinta cu „sistemul” au amutzit. Nu se mai aud decit scancetele lui Popoviciu, departe de Romania, si care acuza sistemul de justitie din Romania.

    Pentru asta au Servit Patria toti „fruntashii” de la servicii?

    Avem un stat slab, slan de tot la capitolul Justitie, iar asteptarile de la ministrul Justitiei mi-au fost deocamdata inselate. Tot reclama la Inspectia Judiciara ca un functionarel care bate in geam timid la ghisheu, doar doar l-o auzi cineva. Apropo, cit de veritabila era inregistrarea aia cu dosul doamnei Kovesi care statea pe dosare?

  2. Îl cântam în corul Liceului „Spiru Haret”, în promoția experimentală „liceu de fete” („Cantemir” – liceu de băieți), o mare prostie, bine că n-a fost decât o promoție.
    Șugubețe cum eram, ziceam că părinții noștri au fost gay, Decebal și Traian (Și din așa părinți de seaamă/… Căă uunu-i Decebal cel haaarnic/ Iar ce-lă-lalt-Tra-ian-cel dreept…)

  3. :trexsr
    ref https://adriannastase.ro/2017/08/15/la-multi-ani-10/#comment-172705

    Insa ce est mai intresant este c urmeaza dupa citatul tau
    „Dacă planul cincinal din Blocul sovietic era o mare minciună, iată şi minciuna capitalismului – că valoarea de piaţă a activelor financiare şi de alte tipuri reflectă precis valoarea economică. Ceea ce s-a întâmplat acum zece ani a fost conştientizarea înspăimântătoare că activele financiare acumulate în etapa precedentă a anilor de creştere economică nu generaseră de fapt valoare, că viitorul producţiei economice era insuficient pentru onorarea în totalitate a valorii activelor. Pe scurt, bogăţia pe care oamenii credeau că o deţineau de fapt nu exista. Când lumea a văzut că percepţia asupra propriei avuţii nu era adevărată, sistemul s-a prăbuşit. Lipsa de orientare şi de încredere apărută pe pieţele economice şi la nivel politic a fost exact situaţia la care trebuie să ne aşteptăm când oamenii îşi dau seama că au fost minţiţi

    N u este atat minciuna cat imprecizia termenilor de uz general.
    In limbaul curent valoare = pret .
    I(n limbajul economiei politice nu valoarea stabileste pretul. Pretul este rezultatul unor conjuncturi (de ex „trufandaua” de primavara) adica este „stabilit” de piata insa bursa ste si un soi de cazinou…
    Deci in „mod normal” bursa extrage „valoare” (si un ori chiar pe bune valaore-valoare) din difernta intr perceptiua subiectiva a „valorii” adica a pretului si valoarea-valoare (cazul cel mai simplu – un apartament de 2 camere cf I. In 2000- cca 10.000-12.000 euro in Buc. In 2008 80.000 si peste, Valoarea-valoare a rams aproximati9v aceiasi, chiar a scazut nitel – vechimea. Ce a oscilota a fots pretul)

    Acum poa o sa ma intrebati „ba Ghita da ce e aia valoare?” Ei… daca as stii premiuol Noblel in economie as primi si toti recpindarii aceluaisi p[rmiu ar zice ” ah! ala cap la Bizonu!”
    In ecomomia politica valoarea est ceva cam ca mara teorema a lui Fermat cu mica difernta ca cestia lu’ Fermat s-a rezolvat!

    • Daca in fizica valoarea este relativa, dar masurabila, cu atat mai mult ea este asa in economia politica.
      Asta nu inseamna ca nu poti castiga un premiu Nobel, si in economie, acceptand ca totul este relativ.
      Schepsisul e sa inventezi o formula eleganta gen ,,E=mc2″ valabila in domeniul economiei politice.
      Dificultatea consta in a identifica suficiente si totodata cat mai putine variabile si minimum un reper.
      Cred ca se poate, daca transformam comunitatea de oameni intr-o ,,masa” omogena de manevra (in care diferentele sa fie nesemnificative) – un fel de car urias in care prostia ar fi constanta.

      • Zev

        s-au scris tomuri … p[tr c concluzi sa ramana : „ce o fi aia ‘valoare’ „.
        Nu , nu m lu7d c am prcurs cel tomuri … ins vem un vecin car se pare ca se pricepea.. si uneori am mai discutat. II uit numele.

        (se pare ca se pricepea. Nascut inainte de 1910,. studii economice, fost detinut politic. La pensie. Si intr-o zi … soc. Vin sa il ia un merceds ngru inmatricular mai „speciala” … 1 – B sub 500. Apoi est adus de aceaisi masina sau una la fel. Fostul de tinut politic discuta loa CC al PCR dspre Avutia Nationala. cu ca un fots detinut politic sa fie adus si dus cu Mercedesul CC ului … inseamna ca se cam pricepea! Ptr cei mai tineri – pana prin 75 CC ul aavea Mercedsuri : 200 si 230)

  4. http://www.cotidianul.ro/coldea-candidat-unic-la-un-concurs-fake-305560/

    PSD-ul este un partid de OPORTUNISTI , IMPOTENTI , SARLATANI SI IMPOSTORI !
    Este a 2-a teapa monumentala pe care psd-ul o administreaza romanilor prin noncombatul , slabiciunile si intelegerile pe sub masa pe care le fac cu sistemul ! Pentru ca Remus Pricopie este unul din oamenii psd-ului si prieten de-al lui Ponta .

    Acest partid de doi lei , dupa 8 luni de mandat N-A FACUT NIMIC IN DOMENIUL JUSTITIEI SAU SA CURME ABUZURILE DIN TARA ASTA ! Nici macar n-a avut curajul sa ne scape de cei cativa tortionari care au distrus aceasta tara … In schimb s-au insurubat la bani si functii si guverneaza doar pentru politisti si securisti !

    Nu a meritat lupta si sacrificiile catorva oameni din tara asta ( Voiculescu , Antena 3 , … ) ca sa ajunga acest partid de LASI si JIGODII la putere !

  5. trexsr
    Daca ,,Politicienii aia care vroia sa se ia la trinta cu „sistemul” au amutzit”, nu inteleg ce pretentii aveti dvs de la un singur om, fie el si Ministrul Justitiei, care mai este si tehnocrat pe deasupra ? Domnia sa ,,navigheaza” intre malurile legislative sinuoase si difuze stabilite de politicieni.
    Daca de la Dragnea nu am pretentii, insul fiind obisnuit sa incerce a scoate castanele fierbinti cu mainile altora, de la domnia voastra am alte asteptari, rezultate din constatarea faptului ca nu aveti nimic de pierdut si nici de castigat, acolo, departe, unde renegocierea NAFTA este de mult mai mare actualitate si importantza.
    …Au avut ocazia, dupa autodinamitare, sa-l numeasca pe Serban Nicolae la Justitie, sau pe oricare alt politician PSD cu notorietate. Nu a spus partidul ca ezitarile atribuite domnului Toader reprezinta, alaturi de stangaciile (la propriu) ale domnului Grindeanu, cauzele primordiale ale neindeplinirii programului de guvernare elaborate de Darius Valcov ?
    ..Ce spuneti ? Avem un alt program ? Din pacate, asa este…. sper sa nu reveniti pe plaiul mioritic ca intreprinzator privat si sa fiti pus in situatia de a deschide un cont separat pentru TVA. Ar fi un experiment aproape unic in Europa, in tara bugetarilor speciali pre numele ei Romania. (Z)

  6. https://www.antena3.ro/actualitate/o-noua-zi-de-haos-la-directia-de-pasapoarte-femeie-in-lacrimi-la-coada-la-pasapoarte-428715.html

    Vazand impotenta , birocratia , neputinta , cretinismul si solutiile autoritatilor la aceste probleme ( mutarea cozilor dintr-un sediu in altul cu microbuzul !!! ) m-am hotarat sa impartasesc in randurile de mai jos cum se obtin actele in Canada .

    Pe scurt , un emigrant in Canada isi poate obtine TOATE ACTELE in doar O SINGURA ZI ! Mai precis , in 2-3 ore dar am pus si timpul pierdut cu transportul !

    Ma refer aici la SIN # ( numarul social ) , Health Card ( asigurarea medicala gratuita ) , contul bancar si chiar permisul de conducere ( categ. G1 ) .
    Si in plus , in aceeasi zi se pot obtine si alte acte care-ti pot face viata mai usoara in Canada : Public Library Card ( card de biblioteca pt acces la carti si internet gratuit ) si chiar un credit card garantat cu un deposit .

    In principiu , modul de obtinere al actelor este cam acelasi pentru fiecare din cele de mai sus . Din acest motiv am sa descriu doar procesul de obtinere al carnetului de sofer ( categ. G1 ) care mi s-a parut extrem de fluid si fara niciun pic de birocratie !

    Carnetul de sofer in Canada se obtine la oricare din sediile Ministerului Transporturilor . In Toronto existau mai multe sedii , cam in fiecare parte a orasului . M-am programat la cel mai apropiat de adresa mea .

    1). Programarea se poate face telefonic ( un operator ) , pe site-ul Ministry of Transportation ( bifezi un calendar ) sau direct la sediul MofT cu bon de ordine .
    Pe site gasesti toate informatiile necesare si poti vorbi cu un operator daca ai nelamuriri .

    Eu personal m-am prezentat direct la sediu , fara programare si la intrare exista un aparat care genereaza bonuri de ordine in ordinea sosirii , adica primul venit , primul servit .

    Cladirea era ” open space ” , conforma , foarte functionala , proiectata special pentru un flux mare de oameni si servicii de acest gen ( nu pentru necesitatile birocratilor ! ) si toti functionarii stiau sa faca toate operatiunile posibile ( nu te trimiteau de la unul la altul , la Xerox , etc. ! )

    In sediu erau peste 50 de ghisee in linie , aer conditionat , fly-ere , dozatoare de apa si banci de asteptare pentru clienti si in cca. 5 minute mi-a venit randul la unul din acele ghisee .

    La acel ghiseu are loc si examenul medical in sensul ca esti pus sa te uiti printr-un binoclu unde-ti sunt aratate diverse culori , litere si cifre . Dureaza cca. 30 de secunde si ai trecut proba medicala !!! Nu ai cum sa-i fentezi si nici nu trebuie sa umbli pe la 10 doctori sa-ti puna tot felul de parafe !

    Daca ai trecut proba medicala ( 30 de secunde ) ti se face poza ( instantaneu ) si esti intrebat in ce limba doresti sa dai examenul de soferi ( inclusiv lb. romana ) si daca doresti scris sau pe computer .

    Esti introdus intr-o clasa unde dai examenul in limba in care doresti si cand ai iesit ti se da si raspunsul pe loc : passed or failed .
    Mai astepti cca. 3 minute si un functionar iti va inmana un permis temporar , urmand ca in max. 15 zile sa primesti acasa permisul definitiv .
    In Canada , posta este posta ! Este un fel de armata si actele nu se pierd . Se poate face inclusiv redirectionare de posta daca intre timp te-ai mutat !

    Cu acest permis G1 ai voie sa conduci in orase ( mai putin pe autostrazi ) daca ai pe cineva cu permis G2 sau G full in dreapta ta care sa te invete si sa te indrume la condus . Cand te simti stapan pe condus iti faci o noua programare ( foarte rapid ) si poti sustine examenul practic , in urma caruia se obtine permisul G2 sau G full ( inclusiv accesul pe autostrazi ).

    Daca iti schimbi adresa de domiciliu , te duci in primul Mall unde exista aparate automate ( gen ATM-uri ) si unde introduci carnetul vechi si noua adresa si in maxim 15 zile vei primi noul carnet de soferi cu noua adresa . Dureaza cca. 3 minute !

    Totul rapid , fara cozi , fara nervi , fara microbuze , fara Coarna , fara Marian Godina , fara Carmen Dan si in general fara alti IDIOTI absolventi de Spirou Haret la distanta !

    Celelalte acte se obtin si mai usor ! Banal de usor … inclusiv pasaportul care in Canada se poate face pe 10 ani !

    Numai ca noi romanii fiind un stat politienesc si unde se cultiva prostia si birocratia , complicam inutil totul . Si nu suntem capabili nici macar sa copiem ceea ce-au facut altii bine !

    Un om bine intentionat , lucid si ordonat ar rezolva aceasta problema in maxim 2 saptamani . La noi dureaza de 27 de ani !

    • Foarte bine! Stai acolo! Și intr-adevar, se pare că doar stai, din moment ce te fura grija proștilor din România. Dacă ai munci, nu ai mai avea timp de propagandă anti-PSD. Sau chiar asta e munca ta?

  7. ONU a publicat niste date cutremuratoare despre migratie. Romania este pe al doilea loc dupa Siria ca emigratie. S nu avem razboi in Romania, decit cel romano-roman. Pleaca romanii in stoluri din tara, cu o crestere de 7.3% pe an.

    Asta nu e problema de securitate nationala? Nu ar trebui sa se regaseasca acest subiect pe agenda CSAT? Sau intr-un program de guvernare? Domnii care Servesc Patria nu ar trebui sa ne spuna cite ceva, pentru ca in curind nu o sa mai aiba pe cine sa serveasca?! Dl Maior, care era mai aproape de cimpurile tactice, pe subiect, azi ne face cu mina de la Washington. El a emigrat la o ambasada.

    „Cel mai recent raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) arata ca tara noastra este a doua intr-un top mondial al migratiei, dupa Siria, tara lovita de un razboi civil. Specialistii spun ca in cativa ani, Romania ar putea ramana fara forta de munca Avem peste 3,4 milioane de romani plecati la munca in strainatate sau stabiliti definitiv acolo cu tot cu familii, ceea ce plaseaza Romania pe pozitia a doua intr-un top mondial al migratiei. Cifrele vin de la Organizatia Natiunilor Unite (ONU) ai carei reprezentanti sustin ca suntem intrecuti doar de Siria, stat lovit de un razboi civil. In procente, diaspora reprezinta 17% din populatia totala a Romaniei. Concret, potrivit ultimului raport ONU referitor la migratie, cu date din 2015, Romania inregistreaza a doua cea mai mare crestere a diasporei unei tari. Mai exact, tara noastra a inregistrat o crestere a migratiei de 7,3% pe an, in timp ce pe primul loc este Siria cu 13,1% , iar pe locul trei Polonia, cu 5,1%, scrie Adevarul.

    • De ce cutremurator?

      Este urmarea logica a unei optiuni politice care viza „restructurarea” social-economica.
      Adica pe sleau o buna parte a societatii romanesti a dorit sa scpe de „comunism” scapand de industrie (ca e comunista si preverteste „adevaratul suflet al poporului roman) ca scape de munctorime (ca e comunista) si sa s intoarca la o idilica societate ca aia din 1938 .. cu o economie ca aia din 1938! Ca „atunci” era democratie, Romania mare putoare economica samd etc.
      Deci s-a procedat ca atare. Cresterea somajului era salutata ca un indicator l „progresului reformei” cu cat mai mare cu atat mai bine!

      Ori cam nimeni nu a gandit si la consecintele logice ale optiunilor …. adica o economie ca in 38 insemna o populati ca in 38!
      Prin 1997 am imprumutat de la cineva un dictionar encilopedic romanesc d prijn anii 30. Si cu ajutorul lui am calculat cam ce populatie cuprindea in anii 30 teritoriul coprespunzand Romaniei actuale. Cca 16,5 milioane . :Deci mai avem de scazut.
      Repet, este consecinta logica a „reformelor” incepute in Zodia Țapului dEbil aplaudate de „inteligentia” Romaniei si pe care Sefu’ o numeste „modernizare”.

      Aici as mai observa si o insuficienta (de informare) a intelighentiei noastre , car sub condeiul inteligentilor a devenit dezinformare activa. Ca se vobrste dspr „democratie” insa in gnl prin „democrati” se intelege si un sistem economic si un nivel de viata .. nu doar drepturi politice si juridice .. Si ca „integrarea” inseamna automat si „competie”.
      Si nu se tine cant ca in aia 50 de ani de acuzat „hiatus” nu numai Romania s-a schimbat ci si restul (vestic) al Europei.
      Adica, daca in 1938 Europa era un „intreg conomic” in care tarile din Est erau furnizori agricoli dupa WW2 lucrurile s-ua schimbat mult. Ca dupa privatiunile din razboi tarile din vest au decis sa sprijine productia agricola interna si tota lumea s straduie sa obtina autosufienta. Ca urmar a polituicilor Pieti Comune Marea Britanie a ajuns sa aibe excedent de carne de vita, Austia sa fie autoisuficienta la cereale iar Germania are unele excdnte la grau (nu mari dar totusi excedente).
      Deci intoarcerea la mitica (de la mythois nu de la Mitica „liber birjar” ) economie a Romanieiu din 1938 era/este o imposibilitate. Si d’ai cifra de 16,5 mmil locuitori poate fi un pic prea optimista.

      Ma rog dupa 20 de ani de la „glorioasa” victorie CDR ista si a invputurilor „reformei cu spatele la zid” si a „reformei” (ca la armata) se vad roadele „modernizarii” : patronii se plang ca lipseste forta de munca.

      Dar asta este o alta discutie….

  8. Simpaticul cu mutra de betiv (adica domnul Tudose) spune in sedinta de guvern, nu oricum, nu oricand, ci sub focusul camerelor de filmat, ce nu-l mai crede pe domnul Cucu (min Transporturilor n.mea).
    Pur si simplu, premierul si-a desfiintat in mod impardonabil colegul de guvernare, jucand, dupa parerea mea, o sceneta proasta si necredibila.
    Sa vedem care vor fi urmarile. Daca lucrurile sunt serioase, un ministru jignit in asemenea hal demisioneaza in secunda doi, sau, absolventul de privata, aflat in capul mesei, il demite in aceeasi zi.
    Daca nu se intampla una din aceste continuari logice, rezulta ca avem de-a face cu un fel de joaca de-a guvernarea pe banii romanilor si asistam neputinciosi la un joc penibil si fara sens de imagine.
    Cum e, stimati colegi ? Avem guvern PSD ? Avem, ce mai….trai pe vatrai, neamule. Avem un guvern preocupat de soarta pensionarilor din MI si MAPN, de confiscarea extinsa a averilor (vezi stirea de azi-18.08.2017), sau de ne-deductibilitatea TVA-ului. Acestea sunt adevaratele probleme ale Romaniei, in viziunea partidului social democrat.
    ..Si mai avem, repet, o noua bula imobiliara marca Tariceanu, ca ,,motor” economic principal. Sa fie primita. Dar recomand romanilor destepti sa stea cat mai departe de bula (asa cum i-am recomandat si fiului meu), pana cand bula va face implozie devenind o pitica de culoarea/paloarea prunei uscate.
    Nu s-a nascut inca un candidat de NOBEL in capitalism care sa gaseasca solutia miraculoasa a cresterii perpetue, sau, cel putin, a caderii lente si controlate. Doar daca ne mutam cu totii pe Luna.

  9. Este interesant ce spune ghita despre valoarea relativa a activelor financiare, fara nicio legatura cu valoarea intrinseca a produselor si bunurilor materiale.
    Situatia devine de-a dreptul grotesca daca ne gandim ca bogatanii lumii investesc miliarde in tablouri celebre, sau in alte creatii ce apartin, de drept, umanitatii, fara ca investitorii sa fie neaparat iubitori si/sau cunoscatori de arta , opere a caror valoare este de fapt imposibil de cuantificat, daca ne referim doar la bani.
    Ce se va intampla, intr-o zi, in care miliardarul falit va incerca, fara succes, sa-si valorifice la Sotheby’s sau la Christie’s operele achizitionate pentru a iesi din impas ?
    Vom vedea cate un Degas, sau un Monet, sau un Vincent van Gogh, aruncat intr-un tomberon ? Sau folosit pe post de material inflamabil in butoiul de tabla al nevoiasilor aciuati prin ghenele cartierelor de favele ?
    Deh, ce nu se poate vinde, in capitalism, (ni) se spune ca nu valoreaza nimic, nu asa ne invata premiantii Nobel in economie ?
    Sau, o alta situatie, o sculptura care aparent exprima foarte putin cand o privesti poate ,,valora” , dupa unii autori, 11 milioane de parai. Iata ca boborul nu crede in evaluari oficiale si nici in demersul nobil al unui guvern tehnocrat.
    Prin urmare, ce este valoarea ? Probabil, atata timp cat vom venera economia de piata (cu specificul sau romanesc, adica de taraba), nu vom afla niciodata.

  10. http://www.wowbiz.ro/stana-izbasa-condamnata-penal-vrut-cumpere-3-500-dolari-diploma-absolvire-facultatea-drept-complicii-celebrei-cantarete-muzica-populara-au-primit-4-ani-inchisoare-executare-vezi-s-intamplat-asta-17147094

    Cred ca DNA-ul ar trebui sa verifice si provenienta diplomelor obtinute de politicienii – impostori care astazi au ajuns sa ne conduca . Ma refer la caraghiosii din guvern care si-au obtinut diplomele la batranete prin tot felul de garaje si locante , prin invatamant la distanta sau alte forme de genul asta : Mihai Tudose , Ionut Misa , Mircea Dobre si altii .

  11. Cateva comentarii privind evolutiile economice din tara (II)

    în ceea ce privește motorina 61,2 milioane de litri au fost importați, plătindu-se în vamă accize în valoare de 116,1 milioane lei.
    scris 12 apr 2016

    Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/cata-benzina-motorina-si-gpl-au-consumat-romanii-in-trei-luni-15426964

    Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/cata-benzina-motorina-si-gpl-au-consumat-romanii-in-trei-luni-15426964
    Importurile de produse petroliere rafinate au crescut cu 70% în luna ianuarie, până la 137.900 tone echivalent petrol (tep), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în urcare cu cu 57.000 tep, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Pe tot anul 2014, România a importat produse petroliere finite care echivalează cu 2 milioane de tep, potrivit aceleiaşi instituţii. Dacă transformăm această cantitate în motorină, atunci am avea o cantitate de 1,98 milioane de tone de combustibil diesel. Mai departe, transformând această cantitate în litri, avem 2,2 miliarde de litri. Luând în calcul un preţ de 5 lei pe litru şi un curs de 4,45 de lei pentru un euro, rezultă că toate importurile de carburanţi au valorat aproape 2,47 miliarde de euro.
    scris 18 martie 2015,

    Citeste mai mult: adev.ro/nlf16i

  12. Scenarii de tip Charlottesville (SUA): Leadership rasist cu masca antirasista. Falsificarea istoriei. Teza ideologica si rasista a “suprematiei albilor”, atac pe identitatea istorica a poporului american. Planul Kalergi in varianta Obama

    Josnicele si lasele atacuri teroriste care au avut loc in aceste zile in Catalonia (Spania) demonstreaza, inca o data, daca mai era nevoie, imensele riscuri si amenintari pe care imigratia si diversitatea nenaturale, stimulate si manipulate politic, le reprezinta pentru identitatea si securitatea popoarelor si natiunilor. Intr-un articol de pe Contributors, o autoare de cancanuri politice incearca o provocare excentrica la adresa identitatii naturale, careia ii contrapune “diversitatea” contrafacuta, in scopuri politice si geopolitice. “Politica identitatii”, sustine fantezist autoarea, uitand ca tocmai aceasta a fost invocata in protectia si ascensiunea minoritatilor de imigranti in SUA, chipurile ar exacerba “diferentele” si ar contribui la “segregarea” etnica si rasiala. Daca o intrebi, nu numai pe ea, ci si pe cei ale caror interese meschine le promoveaza imoral si ilegal, cum de a fost posibil ca o minoritate sau alta, adusa de vantul istoriei, sa se catere pe piramida puterii si sa ajunga in varful ei, fara sa-si fi pastrat identitatea, pe care in noua situatie o exhiba ca “diferenta”, probabil ca raspunsul va fi tot atat de imposibil ca o problema de cvadratura cercului. In mod evident, este un atac pe identitatea istorica a poporului. Unde este poporul istoric? A fost si nu-i, ca in drama pieilor rosii, urmand probabil tragedia pieilor albe? Sau costachesc-negruzzian spus, ca in “Istoria unei placinte”, “Cu iaurt cu gugosele / Te facusi vornic misele!”, in care alogenii s-au infruptat din placinta indigenilor? In care o minoritate, mai minoritate sau mai aleasa decat altele, s-a folosit de dreptul la identitate ca de dusul cu zaharelul a poporului istoric, pana in punctul in care acestuia nu i se mai recunoaste acest drept, la identitate? Neindoielnic, negarea sau limitarea dreptului politic la identitate, ori nerecunoasterea ascendentei poporului istoric este o idée rasturnata. Este o idée, o politica necuviincioasa, asemenea aruncarilor in sus ale picioarelor din dansurile de cancan, aparute pe la 1830 in cabaretele pariziene. Ea contravine randuielii pe care Creatorul a dat-o acestei Lumi, care a inzestrat toate neamurile pamantului cu identitati specifice, dupa care le-a dat in stapanire si pamanturi, pentru ca sa nu se amestece si fiecare sa stie unde i se afla drepturile de mostenire. Presa transmite nu numai informatii, ci si opinii, comentarii, analize, produsul de presa nefiind o fotografie. Numai pentru a raspunde la „de ce?” se poate scrie extrem de mult si de contradictoriu, potrivit unghiurilor din care este observat evenimentul care face obiectul stirii de presa. De altfel, nici articolul nu face exceptie, prin iesirea din schema pe care o evoca la inceput, care astfel se dovedeste un pretext, pentru a ajunge la mesajul din final. Condamnarea subtila a “politicii identitatii”, in favoarea diversitatii contrafacute prin mijloace politice si geopolitice si potrivit unor scopuri geopolitice, de bestializare prin metisare a populatiilor originale, este o mare manipulare, in profitul celor care isi intemeiaza dominatia prin conflictualizarea “diversitatii” astfel obtinute. Intr-o tara intesata si controlata de servicii si organizatii secrete, care se cred “Deep State”, orice este posibil si nimic nu este intamplator. Potrivit si altor indicii, ceea ce s-a vazut la Charlottesville (SUA), este o punere in scena, cu dezgustatoare simboluri ingrosate si false indignari si lacrimogenii, in scopuri de inselare a opiniei publice. Mai putin a celei internationale, care are acces la surse independente, alternative si, prin aceasta, mai greu de pus sub noua cenzura “fake news”, cat mai ales a celei indigene, total la cheremul politicii establishmentare si mass-mediei mainstream. Sa ne amintim, Hitler si-a imbracat oamenii in uniforme poloneze pentru a ataca poporul polonez. Ceea ce vedem acum, in SUA, oameni imbracati in uniforme naziste, cu steaguri, torte si lozinci extrase parca din Mein Kampf, nu putea sa aiba loc fara sa fie cunoscut de serviciile de informatii si securitate, care detecteaza si anihileaza conspirativitati profesioniste, sofisticate, daramite evenimente puse la cale in vazul public. Faptul ca nu s-au luat masurile legale si necesare impotriva celor care sunt platiti si instruiti sa dejoace manifestarile subversive, ci totul se concentreaza pe amplificarea retoricii antirasiste, arata altceva. Acolo are loc o falsificare a istoriei, prin marginalizarea americanilor originali si aducerea in mijlocul scenei a americanilor vopsiti. Practic, se poate vorbi de un plan Kalergi in varianta Obama. Atacurile pe identitate si falsificarea istoriei americane sunt in desfasurare, daramarea statuii generalului Lee este un fapt, ca si alte alte gesturi de marcare a teritoriului de catre noii veniti. De ce se tem noii veniti? Pentru ca sunt noii veniti. Ce a mai ramas de facut sau la ce ar trebui sa se astepte Lumea? Probabil ca teza ideologica samavolnica a “suprematiei” populatiei istorice va fi urmata de scoaterea in afara legii a drepturilor istorice ale populatiei native, indigene. Este absolut scandalos si inacceptabil ca cei care au varsat si varsa valuri de ura, intoleranta, etnicism si rasism in afara SUA, vezi George Bush Jr, prin razboaiele preventive de tip “soc si groaza”, retelele clandestine de teroare implantate de Obama-Clinton in Siria si Irak, care au destabilizat Orientul Mijlociu si care sunt fals decontate Islamului, asupra caruia se revarsa persecutii inimaginabile, amenintarile cu “foc si furie” ale lui Trump, care are in vizor destabilizarea Peninsulei Coreene, sa pozeze in “militanti” care “resping rasismul, antisemitismul si ura”. Cine revarsa ura de rasa in afara tarii, o revarsa si inauntru, intre politica externa si interna fiind o legatura indestructibila.

Lasă un răspuns