O dedicatie a a lui Sergiu Sechelariu

Punand ordine in biblioteca, am descoperit, cu bucurie,  un volum semnat de Sergiu Sechelariu, volum din 2002, cu o dedicatie duioasa prin care imi multumea pentru ca i-am oferit „sansa unei cariere,” schimbandu-i destinul, „cu respect si cu admiratie”.

Acum, la 15 ani de la acea dedicatie, trebuie sa recunosc ca si Sergiu Sechelariu, intr-o anumita  masura, mi-a influentat si el destinul.

55 de gânduri despre “O dedicatie a a lui Sergiu Sechelariu

  • “Eu nu cred în arestările de vineri seara”, a rostit Adrian Năstase în ziua de după arestarea lui Tărău. Avea acea privire şi acel rictus ce niciodată nu pot fi uitate. În puţin soare de Aprilie ce-i străbătea chipul, era totuşi pământiu. Fioros şi înfiorător, năuc şi turbat, înspăimântat şi înspăimântător, avea o scrutare de gheaţă. Trecea prin tine ca glonţul şi te spinteca. După ce-a vorbit, s-a lăsat linişte. A amuţit tot. Cel mai puternic om al României fusese răpus de acţiunea legală a unui procuror. Extras din http://sorinamatei.ro/eduard-hellvig-statul-svaiter-si-soclul-formei-fara-fond/. Când vorbiți de familia Sechelariu, nu pot să nu vă admir nostalgia.

   Apreciază

 1. Ca de la „AUTOR MORAL” la „ AUTOR MORAL”… nu-i așa? Nu mă îndoiesc că vă „respectă ” și „vă admiră” la fel ca în 2002. Cu toate acestea dumneavoastră v-ați purtat așa de urât cu el… să-i luați toate cele 120 de bideuri, 120 de scaune de WC și 120 de cabine pentru duș și să le montați , toate-toate, în apartamentul din Zambaccian, lăsându-i hotelurile să se descurce cu WC-uri uscate, în fundul curții… n-a fost frumos din partea dumneavoastră. Noroc că v-au prins…

  P.S.1. Gabriela Antoniu, JURNALUL NAȚIONAL, 6 NOIEMBRIE 2006 : „ Acuzată și ea în dosarul Zambaccian, Dana Năstase s-a întrebat după o audiere la DNA: «Dacă geamurile au fost mită, și alte lucruri, atunci noi pentru ce am plătit 200.000 de euro»?”. Nu știu dacă Sergiu Sechelariu a răspuns până acum la acestă întrebare.

  P.S.2. Mai stați, domnule profesor, pe malul râului din National Geographic? Eu mai arunc câte o privire într-acolo, când și când… după Lucian Papici, nu la foarte multă vreme, cred că vor trece, pe firul apei în jos, Doru Țuluș și Mihaela Iorga Moraru. Mă uit la apele care curg liniștite și sper, și cred, că nu numai Băsescu Traian dar și ceilalți asasini din noaptea de 20 iunie 2012 – care cu mapa, care cu sapa, care cu roba- vor avea ceea ce merită…

  Apreciat de 3 persoane

  • Pbsrv ca odata cu p(R)ostmodernismul am iontrat in epoca „postadevarului” adica a fictiunii car s vra adevar .
   Cite din Alina Mungiu

   În ultimii doi ani ai regimului Constantinescu, prima președinție democratică din istoria României, ca atare și cam amatoare, domnea o mare teamă de o potențială lovitură de stat. Generali apropiați de PSD, unii aflați chiar în Parlament, amenințau aproape pe față că austeritatea se oprește la ei, prima încercare de a aduce armata la tribunal să ne explice de ce a tras la Timișoara a vulnerabilizat brusc clasa ofițerească, iar încercarea de a intra în NATO dăduse greș. Ofițerimea era cu Milosevic și generalul Mladic (condamnați la Haga între timp pentru crime contra umanității), iar susținerea de către președinte și CDR a poziției occidentale în chestia iugoslavă alienase și puțina simpatie care mai rămăsese a românilor, care nu vedeau cu plăcere bombardarea Belgradului ortodox de avioane NATO.

   Cu toate astea, eu puneam în furcă telefoanele speriate care încercau să mă consilieze să nu mai provoace TVR pe generali, unu, că nu aveam cum să controlez ce vorbeau invitații și nu puteai scoate subiecte ca Revoluția din program, și doi, ceea ce mai și comunicam cînd aveam răgazul, că nu credeam că generalul Chelaru e capabil să ne dea o lovitură de stat. Armata română nu a mai dat lovituri de stat proprii de la răsturnarea lui Cuza, și chiar și atunci aveau o înțelegere cu civilii. Nu suntem Turcia. Cel puțin așa credeam atunci, cînd mă mai pasiona istoria românească, acuma însă, cînd citesc mai ales ziare financiare din România, nu prea știu ce să mai cred. Că dacă e adevărat că pensiile MAI, MapN, servicii și justiție sunt per total la fel de mari ca fondul național de pensii și se plătesc din bugete separate, și că există un număr enorm de pensii de mii de euro fără nici o legătură cu contribuțiile, deși și fondul național de pensii e deja depășit pe față, atunci militarii nu mai au de ce să dea lovituri de stat. S-a făcut deja, eficient și discret. Sau poate nu discret, că am auzit cu toții ecourile de la ”Ieși afară, javră ordinară”, în momentul în care Băsescu și Boc au tăiat cu curaj pensiile speciale militare (față de restul austerității lor, reforma pensiilor speciale a avut integral sens), și vedem și azi agitația cînd e vorba doar să se plafoneze pe viitor, fără să le afecteze pe cele de zi.

   Observati ljeritatea cu car isi afirmna credintele? Caci este vorba dspree credinta (actul de a crede) fara a cerceta.
   Observtai idea indusa (facke old news) in anii zodieie Tzapului s creda ion lovitura d stat (numa geniala Alinutza…).
   Insa mai observati si credinta ca adevarul este doar o futilitate : Milosevic NU A FOST condamnat la Haga pentru crime contra umanitii!

   Apreciat de 1 persoană

  • Păcat că nu a învăţat de la domnul Năstase şi cum se scrie corect, o dedicaţie, în limba română!
   Cum şi-o fi luat doctoratul, dacă într-o singură frază face 2 greşeli? Probabil i-a scris-o altcineva. Cât l-o fi costat? Nu are importanţă, că nu a plătit-o cu banii munciţi de el!

   Apreciază

 2. @Mircea Popescu, eu unul va inteleg ca doriti relatii preferentiale intre SUA si Romania. Si eu daca as fi roman trait in SUA as vrea la fel. Ca roman traitor prin Canada, mi-as fi dorit o relatie mai apropiata intre Canada si Romania, dar din pacate, nu se face voia mea :). Am incercat sa tatonez sa vad daca exista interes al uneia din marile banci canadiene sa vina sa opereze in Romania. Nu a fost interesata la data asta, si cred eu ca a piedut o buna ocazie. Am incercat si cu politicianul meu local, unul foarte bine conexat la administratia Trudeau, si la masinaria industriala Bombardier. I-am soptit despre cooperarea veche intre Romania comunista si Canada in domeniul energiei atomice si centrala Cernavoda. De ce oare luam reactoare din China? Se dau doua pentru unul? 🙂 Eu am batut gongul, sa vedem daca „rezoneaza”.

  Desi am fost optimist, vazind indiferenta businesurilor canadiene, a diplomatilor lor la Bucuresti fata de Romania, ma tem ca nu va iesi mare briza cu CETA. Poate sa import eu niste rosii organice de la dl. Nastase de la Cornu’ si sa le vind aici la „Farmer’s Market” 🙂

  Un weekend bun tuturor si atentie la caldura!

  Apreciază

 3. Iata ce putem citi la Vaccinated vs. Unvaccinated: Guess who is Sicker? de pe Vaccine Impact,

  de Celeste McGovern.
  Children’s Medical Safety Research Institute

  Nu s-a mai făcut niciodată. Primul studiu de acest gen, făcut pe copii americani vaccinați, comparați cu copii nevaccinați educați acasă (homeschooling), arată cine este cu adevărat maladiv … iar părinții ar trebui să își facă griji în privința asta.

  Ceva este în neregulă cu copiii Americii. Sunt bolnavi – alergici, astmatici, anxioși, autoimuni, autiști, hiperactivi, fără capacitate de concentrare și învățare. 32 de milioane de copii americani – adică 43% din ei – suferă de cel puțin una din cele 20 de boli cronice, neincluzând aici obezitatea. Considerate cândva tulburări pediatrice rare, începând cu autismul și ADHD și terminând cu diabetul de tip 1 și sindromul Tourette, astăzi sunt din ce în ce mai răspândite, deși puține studii arată datele. Comparativ cu părinții lor, copiii de astăzi au un risc de 4 ori mai mare de a avea boli cronice. În timp ce bunicii lor poate nu au înghițit niciodată vreo pastilă în copilărie, generația actuală de copii sunt un vis devenit realitate pentru vânzările farmaceutice: la peste un milion de copii americani sub 5 ani le sunt administrate medicamente psihiatrice. Peste 8,3 milioane de copii sub 17 ani au consumat medicamente psihiatrice, iar lunar, unul din 4 primește cel puțin o rețetă de medicamente pentru o afecțiune anume.

  Fast food-ul, genele degradate, prea mult TV, jocuri video, pesticide, plastic – numiți un factor de mediu înconjurător și ni se spune că acesta a fost implicat în valurile de îmbolnăviri, deși nimeni nu explică în mod adecvat scara sau ținta epidemiilor. Există totuși un factor, care a scăpat căutărilor, în ciuda faptului că copiii îl primesc prin injectare în doze ce se acumulează treptat în cantități nemaiîntâlnite de către nicio generație din trecut: 50 de doze ce conțin 14 vaccinuri până la vârsta de 6 ani, 69 doze de 16 vaccinuri farmaceutice ce conțin ingredienți ce alterează imunitatea, până la vârsta de 18 ani.

  Am fost asigurați că vaccinurile sunt „sigure și eficiente”, deși oficialii din domeniul sănătății publice conștientizează că uneori ele au efecte secundare serioase, incluzând decesul, cu toate că nu s-a efectuat niciodată niciun studiu pe termen lung despre efectele asupra stării generale de sănătate. Este de remarcat faptul că nici măcar un studiu care să compare copiii vaccinați cu cei nevaccinați nu a fost publicat vreodată, pentru a vedea care dintre copii sunt mai sănătoși după câțiva ani de la vaccin. Asta până acum.

  Un studiu pilot efectuat pe 666 de copii școlari educați acasă cu vârste între 6-12 ani din 4 state americane, publicat pe 27 aprilie în Journal of Translational Science, a comparat 261 de copii nevaccinați cu 405 copii vaccinați parțial sau total și a evaluat starea lor de sănătate pe baza rapoartelor mamelor despre vaccinare și a bolilor diagnosticate de medici. Ceea ce s-a descoperit cu privire la creșterea incidenței bolilor imune, precum alergii sau degenerări neuronale, inclusiv autism, ar trebui să pună pe gânduri orice părinte și să se gândească de 2 ori înainte să își vaccineze copiii:

  copiii vaccinați au un risc de peste 3 ori mai ridicat de a fi diagnosticați în spectrul autismului, comparativ cu copiii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 4,3)
  copiii vaccinați auun risc de 30 de ori mai mare de a fi diagnosticați cu rinită alergică (febra fânului), comparativ cu copiii nevaccinați
  copiii vaccinați auun risc de 22 de ori mai mare de a necesita medicamente antialergice, comparativ cu copiii nevaccinați
  copiii vaccinați auun risc de 4 ori mai mare de a fi diagnosticați cu o dizabilitate de învățare, comparativ cu copiii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 5,2)
  copiii vaccinați auun risc de 300% mai mare de a fi diagnosticați cu ADHD, comparativ cu copiii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 4,3)
  copiii vaccinați auun risc de 340% mai mare de a fi diagnosticați cu pneumonie, comparativ cu copiii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 4,4)
  copiii vaccinați auun risc de 300% mai mare de a fi diagnosticați cu infecții în zona urechilor, comparativ cu copii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 4,0)
  copiii vaccinați auun risc de 700% mai mare decât cei nevaccinați de a li se insera chirurgical furtune de drenaj în urechi, comparativ cu copiii nevaccinați (rata de îmbolnăvire 8,01)
  copiii vaccinați auun risc de 2,5 ori mai mare de a fi diagnosticați cu orice boală cronică, comparativ cu copiii nevaccinați .

  Apreciază

  • Respect părerea lui Celeste McGovern, care e poate și a Dvs. Dar problema trebuie tranșată intr-un fel. Fie vaccin obligatoriu, fie vaccin benevol. Iar dacă e obligatoriu, sa fie obligatoriu! Din păcate, unii vor ca pentru ceilalți sa fie obligatoriu, iar pentru ei sa fie benevol!

   Apreciat de 1 persoană

   • Legea care stabilea că unele vaccinuri sunt obligatorii şi altele facultative, mi se părea bună. Acum, în opinia mea, cu capul meu bântuit de suspiciuni de conspirație, cred că producătorii de medicamente sunt disperați după noi piețe de desfacere şi unde nu vei găsi un cuibuşor mai sigur, dacă nu pe lângă guverne? Cred că ai noştri sunt corupți (asta cred eu, dar nu am dovezi) şi încearcă să implementeze obligativitatea tuturor vaccinurilor care zboară, creând panica asta diversionistă. Cu ajutorul Antenelor… brrr… a televiziunilor, vreau să zic. Nu gratis; tot aşa, bănuiesc, nu ştiu sigur.

    Este deturnată cu neruşinare tema reală a discuției, creând, prin falsă analogie, impresia că a te vaccina de TBC şi de rujeolă este acelasi lucru.

    Este de netăgăduit faptul că unele vaccinuri, ce mai sunt obligatorii încă, aduc beneficii întregii societăți, nu doar individului, care nici nu pot fi comparate cu efectele sevundare, date fiind nenorocirile pe care le previn.

    Dar, dacă stam strâmb şi judecăm drept, ne vom aminti că inițial s-au făcut eforturi deosebite pentru a închide Cantacuzino şi a aduce vaccinuri dintr-o țară nordică, cu populație uşor diferită genetic de a noastră. Aceştia, bucuroşi că ne vâră marfa lor pe gât, nu şi-au bătut capul cu genele noastre (si ce sens avea, mai ales că cercetarea e scumpă şi de durată?) şi ne-au dat ce mai aveau pe stoc. Se pornise un mic scandal atunci, strâns de gât în faşă, în legătură cu incompatibilitatea genetică a chimicalelor respective. Şi s-a uitat. Continuând raționamentul meu, observ lipsa de analiză imparțială a guvernului, graba lor de a aresta pe oricine nu se vaccinează (oare au puşcarii pentru un sfert de tară şi orfelinate pentru copiii pe care se gândesc să-i lase orfani?), lipsa echilibrului în abordarea aceste chestiuni din punct de vedere profesional, toate acestea ma poartă cu gândul la conspirații.

    De fapt, consider că discuțiile care se poartă acum acum în spatiul public, cele despre familia tradițională, despre vaccinuri, despre #rezist la orice, despre incestul care trebuie legalizat, despre multiculturalismul forțat al zilelor noastre, considerat calea spre mântuire si altele asemenea, consider, aşadar, ca nu sunt întâmplătoare. Probabil se va arăta in curând cine şi in ce scop le alimentează.

    Zic asta din cauză că omenirea are probleme gave în ceea ce priveşte bunăstarea generală, siguranța fizică şi materială a zilei de mâine, iar in spațiul public sunt lansate pe rând teme de însemnătate… minoră, ca să zic aşa, sau care nu sunt de competența omului de rând, fără pregătire profesională în anumite domenii. Căci, stimată adunare, cunoscând (indeaproape) situația dezastruoasă a sistemului de protecție a copilului, cunoscând bine foarte multe cazuri de copii abuzați în fel şi chip în familia traditională, noi ne împotrivim vehement adopției copiilor de către cuplurile gay? Nu cred că nu cunoaşteți personal astfel de oameni, care au situație materială bună, sunt plini de bunăvoință şi nu vor să trăiască degeaba.

    Lipsa de echilibru în mentalitate, radicalismul de orice e stimulat acum. De către cine? De ce? Iată nişte întrebări pe care mi le pun.

    Apreciază

 4. Spre deosebire de maghiarii din Romania, ai caror reprezentanti in UDMR condidera ca statul roman tot incearca sa ii asimileze sau sa chinuie cumva, secuii se simt excelent in Romania. Ei nu se pling ca sunt „asimilati” de romani, sau ca Romania nu le ofera „autonomie culturala”.

  Dl. Iohannis trebuie felicitat pentru organizarea festivitatilor sasilor din Sibiu, o adevarat sarbatoare a diversitatii culturale din Romania. Nu cred ca vreun sas s-a simtit „asimilat” de Romania, ba din contra Romania este mindra de ei. Cred ca romanii ar fi mult mai mindri ca au o comunitate de secui daca acestia nu s-ar mai inconjura de „reprezentanti” care le fac rau, care ii izoleaza, si care le creaza probleme cu romanii si celelalte minoritati. Ati vazut vreun reprezentant maghiar care sa ii indemne pe secui sa invete si limba romana? Vor ajunge ca tinerii lor sa nu isi gaseasca locuri de munca in Romania, si sa fie fortati sa plece in alte tari, deci in final, vor pleca de acolo de unde spun ca e tara lor.

  Cred ca problema secuilor pleaca de la politicienii care ii reprezinta si care nu vad decit un mod conflictual de a rezolva problemele minoritatii lor in raport cu majoritatea din tara a caror cetateni sunt. Cel mai simplu e sa dai vina pe romani. E o boala de care e greu sa te vindeci. E nevoie de oglinda. In orice tara europeana, cei care apartin minoritatilor si care sunt cetateni ai aclei tari, sunt legati de un contract cu acea tara, Nu vrei sa respecti contractul, esti liber sa pleci intr-o tara unde vrei sa ai un contract de cetatenie cu statul respectiv.

  https://www.dcnews.ro/o-fastuoasa-intalnire-a-sa-ilor-la-sibiu-sub-moto-ul-in-lume-acasa-cu-inima-in-transilvania_553210.html

  Apreciază

 5. Văd că-i la modă acum o practică mai veche care a cam căzut în desuetudine, de când se îndeamnă peste tot la diferite orgii sexuale : Curvele au devenit aproape nişte sfinte pe lângă ce orori sexuale ni se înfăţişează inclusiv între inşi de acelaşi sex !
  Dacă până acuma te trezeai dat în judecată de una că i-ai stricat reputaţia făcând-o… de moravuri uşoare, acum de când cu moravuri, nu uşoare, nici măcar grele, ci monstruoase de-a dreptul, pare un cuvânt de alint !
  Nu ştiu de ce mi se pare că şi calificativul de ” penal” cu care se trezesc şi adorm nu numai politicienii, dar şi cei din massmedia, mi se par alinturi, pe lângă adevăraţii tunari internaţionalişti globalişti, care în România nu dau nimănui socoteală ! Cel mult o arată, la propriu, celor care vor să-i tragă la răspundere, spunând că e singurul loc de care pot să-i tragă ! La răspundere, nici într-un caz ! 😳

  Apreciază

 6. Dodon s-a intilnit, la Teheran, la Amabasada Rusa cu Rogozin. Sigur, acolo mai greu de ascultat si vazut ce au discutat cei doi de fapt. Dar iata ce spune Dodon ca vor discuta:

  „”The meeting is planned to take place at the Russian embassy in Tehran at 14:30 local time (10:00 GMT),” Dodon said. According to him, the parties intended to discuss the situation concerning the Moldovan government’s decision to declare Rogozin persona non grata, although he is the Russian President’s Special Representative for Transnistria and a co-chairman of the Russian-Moldovan intergovernmental commission.”

  Nu cred ca e singurul lucru pe care l-au discutat. Dar, situatia evident s-a complicat pentru ca Moldova nu il mai recunoaste practic pe Rogozin ca reprezentant al lui Putin. Deci Rusia nu mai are acum posibilitatea sa fie reprezentata in Comisia Interguvernamentala Moldo-Rusa. In mod normal, Rusia ar trebui acum sa isi schimbe reprezentantul, pentru ca acest nou individ sa poata sa intre in Republica Moldova, deci si in Transnistria. Va fi interesant de vazut ce va face Rusia in ce-l priveste pe Rogozin. Deocamdata nu mai au „fata” in ce priveste Transnistria si banuisc ca Dodon vrea sa puna ceva pansamente, sa ajute Rusia cumva. Pe termen scurt, nu cred ca se poate cineva juca cu statutul de persoana non-grata, deci nu va avea cum sa il reintroduca in gratie pe Rogozin.

  Guvernul Moldovei a facut un pas interesant pe table de sah. Eu il percep ca pe o actiune de recistigare a suveranitatii in fata unei Rusii care se misca in Moldova cu trupe de parca ar fi tara lor.

  http://tass.com/politics/959237

  Apreciază

 7. Mulți nu pricep de ce se întâmplă ce se întâmplă în viața lor. Unul ce s-a crezut, și se crede, mai înalt și mai frumos, dar care v-a înfipt cuțitul după alegerile din 2004, știe c-a fost condamnat fără justă cauză juridică, dar nu înțelege că Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!
  După emisiunea de ieri, azi, la același post, ați fost prezentat exact la fel ca în campania electorală din 2004 – un tip bogat ce are probleme cu justificarea averii. (emisiunea d-onei Coman)

  Apreciază

  • Mai bine această doamnă ar fi trebuit să comenteze afirmaţia domnului K.H. referitoare la sărbătorirea celor 100 de ani de la desăvârşirea unităţii naţionale!
   Într-adevăr, ungurii sunt în Transilvania de 1000 de ani dar românii şi strămoşii lor sunt dintotdeauna. Şi nu numai acolo, ci în întreg spaţiu carpato-danubiano- pontic, trăind alături de diferite minorităţi, cărora le-a acordat ospitalitate. Aceştia, simţindu-se bine, au uitat să mai plece de unde au venit, după care s-au făcut stăpâni.
   Preşedintele a vorbit ieri la Mărăşeşti despre coeziunea societăţii, proiect, incluziune, UE. NATO. Mi-a amintit de discursurile lui Ceauşescu. Mă întreb, la ce incluziune s-a referit, pentru anul 1918? Desăvârşirea unităţii naţionale n-a fost un ideal naţional înfăptuit prin voinţa tuturor românilor, a fost doar un proiect?

   Apreciază

 8. Mi-a placut metafora domnului Nastase despre cei doi elefanti (SUA si Rusia) care, cind se bat, cind fac amor, iar iarba este turtita in ambele situatii (iarba fiind tarile astea mici). Iata ca „simpaticul” Rogozin, in calitatea lui oficiala de care se bucura cam prea tare, a declarat ca Rusia va continua sa livreze rachete de propulsie pentru navetele spatiale ale SUA.

  „MOSCOW, July 29. /TASS/. Russia is set to continue the deliveries of its rocket engines to the United States, Russian Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said on Saturday in an interview with the Rossiya 24 TV channel.
  „They (the United States) have an interesting approach, they try not to harm areas in which they are interested. They say that „space is outside politics.” We take the „space is outside politics” slogan into account, but nothing lasts forever,” he said.
  According to the Russian official, the US is interested in keeping the deal running, because their space launches currently depend on the delivery of Russian-made rocket engines.
  An agreement between Moscow and Washington to deliver 101 RD-180 rocket engines to the United States and estimated to be worth about $1 billion was signed in 1997. The US Congress earlier prohibited the use of those engines after 2019, but had to lift the ban when it became clear that no replacement for them can be found in the coming years. Shortly after, the ULA space consortium ordered 20 more engines from Russian manufacturer Energomash, to be delivered until 2020.

  http://tass.com/science/958294

  Rogozin a descoperit America! Si cit de excitat este de abordarea „interesanta” a SUA in ce priveste cooperarea cu Rusia in domeniul spatial, unde americanii spun ca nu se face politica. E bine, foarte bine ca Rogozin crede asta…

  Apreciat de 1 persoană

 9. trexsr spune:
  August 5, 2017 la 3:42 pm
  ,,Romania va cheltui peste 6 miliarde de dolari in urmatorii ani pentru noi sisteme de rachete de aparare antiaeriana, din care 4 miliarde pentru sapte baterii de rachete sol-aer cu bataie mare. Desi vorbim de cele mai mari achizitii de armament facute vreodata de tara noastra, prea multe detalii nu au aparut in spatiul public. S-a pomenit de Patriot, dar nu exista informatii despre ce specificatii, ce pret, ce versiune de rachete sau ce avantaje ar putea avea industria nationala de aparare. Pe masa oficialilor de la armata se afla, insa, si oferta europenilor de la MBDA, care spun, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca au un sistem mai bun decat cel american, ca sunt deschisi la o cooperare industriala ce ar putea presupune linii de productie a rachetelor in Romania si ca pot dota cu aceleasi tipuri de rachete toate tipurile de forte ale armatei ce au nevoie de modernizare. ”
  ADAUG:
  Europenii discuta despre un sistem integrat de aparare propriu al Europei. Credeti ca Romania ar trebui sa ignore acest demers si sa ramana cantonata doar intr-o relatie exclusiva cu SUA, evident, doar in avantajul americanilor ?
  Daca Romania insista pe inarmare si defineste vecinul de la Rasarit drept un potential agresor, cu care nu trebuie sa coopereze si/sau sa intretina legaturi economice si comerciale (avand in vedere ca se pliaza perfect pe sanctiunile impotriva Rusiei), nici macar sa discute la nivel de ministri de externe, de ce mentine relatii diplomatice cu Rusia ? La ce folosesc aceste ambasade, daca diplomatia romaneasca, in relatia cu Rusia, este nula spre zero absolut ? Haideti sa dovedim ca avem sange-n…si sa rupem aceste relatii definitiv. Eventual, in contextul aniversarii de 100 de ani, sa repetam indemnul lui Antonescu: ,,Romani, treceti Prutul !”
  Dar, nu se va intampla astfel, ci, vom continua cu vorbe goale si palavre contondente (despre asazisa ,,sperietoare ruseasca”) la televizor, intr-un autism cvasigeneral si isteric-proamerican perfect, care ne vor face tot mai necredibili si insignifianti in regiune, in Europa si in lume.
  ps
  Despre Polonia, numai de bine. Guvernul va continua cu proiectul sau de reformare a justitiei.
  O tara care a dat un Papa si o revolutie adevarata nu poate fi incovoiata atat de usor.

  Apreciază

  • @ZeV: „Europenii discuta despre un sistem integrat de aparare propriu al Europei. Credeti ca Romania ar trebui sa ignore acest demers si sa ramana cantonata doar intr-o relatie exclusiva cu SUA, evident, doar in avantajul americanilor ?”

   Cred ca Romania trebuie sa fie constienta ca, cel putin deocamdata, principala structura de aparare colectiva este NATO., unde SUA este principala piesa de greutate si legatura, Initiativa europeana de aparare este la zeci de ani undeva in viitor. Romania, cel putin, nu cred ca poate sa contribuie si la NATO cu 2% din PIB, si la initiativa europeana. Mai este si argumentul despre care din taril europene conteaza militar, si care sunt relatiile lor cu Romania? Franta, Germania, Italia sunt toate cu simptii fata de Rusia lui Putin, si o fac pentru ca sunt departe de ea, si nu o vad decit papind tarile din imediata vecinate. E o atitudine foarte naiva, prosteasca chiar, pentru ca monstrului ii vine pofta mincind!

   Stiu, o sa spui ca si SUA sunt „imperialiste”. Sunt, dar, pe linga ea, pot trai in pace si sa se dezvolte tarile mai mici, ca niste copilasi pe linaga mama lor. „Copiii” iau note bune, „mama” ii rasplateste. Iau note proaste, „mama” nu le mai cumpara acadele. 🙂 Suna naiv, dar asta e tot ce pot la ora asta matinala…

   Apreciază

 10. Marian Nicolae

  Civilizatii extraterestre ? Nu exista indicii credibile care ar exista, cel putin in aceasta zona de periferie a Marii Spirale Galactice.
  Ce se scrie prin America, sunt pure fictiuni menite sa stimuleze imaginatia, sa genereze imagine pentru initiatori, atentie publica si…(bineinteles) bani. Foarte multi bani.
  Credeti ca intamplator guvernul american ,,strecoara” intamplator tot felul de alegatii ca ar detine informatii de top referitoare la prezumtive contacte cu extraterestri ? E normal, prin asta, opinia publica este impresionata de forta si capacitatea guvernului federal de a intra in contact cu ET.
  Foarte credibil, extraterestri au intuit, de la mii de ani lumina distanta, cine este stapanul legitim si purtatorul de cuvant al Pamantului (adica, guvernul SUA) si, prin urmare, cu cine sa intre preferential in conexiune, (Z)
  Doar n-o sa contacteze ONU, sau OSCE, institutii prin definitie decorative. (Z)

  Apreciază

 11. „Haz de necaz” se cheamă comentariul dumneavoastră. Oricum, „autorul” in doar cele câteva rânduri ale dedicației nu ratează sa probeze cat de certat este cu gramatica. Chiar daca dumneavoastră ați incercat sa ocoliți acest lucru in comentariul facut, proba olografă este o dovada!

  Apreciază

 12. ZW spune că nu mai are sens să votăm. Aici nu suntem de acord.
  ZW spune ca suntem condusi de Ambasadă. Aici suntem de acord.
  Pai dacă AMBASADA conduce, a spune ca PSD e de vina, e lipsit de logica!
  Îl citez pe ZW:
  „Iar la baza bazei raului, se afla PSD, de cand s-a creat el. Acest partid nu a facut nimic pentru Romania. Doar a distrus industria, agricultura, demnitatea nationala, independenta natiei si speranta romanilor. Incepand cu aderarea fara conditii la organizatii ostile poporului roman si valorilor natiei.”
  Dar PSD a fost creat de Dl Năstase, în 2001! Cum facem atunci cu laudele adresate de același Dlui Năstase? O alta fractura logica! Deci guvernul Năstase din 2001-2004 „a distrus industria, agricultura, demnitatea nationala, independenta natiei si speranta romanilor”? Dacă NU, poate guvernul Ponta, dintre 2012-2015! Dar ZW se razboia în acea perioada cu PAP-istul Ab! Mai rămân guvernele PSD de anul trecut încoace. Dar guvernul Grindeanu a fost aparat cu ferocitate de ZW! Concluzie: Guvernul Tudose a distrus agricultura, industria, demnitatea nationala, etc., etc., etc. Grozav guvernul care reușește asta în câteva luni!
  ZW nu spune un cuvințel despre perioada 2004-2012, cea a guvernelor Băsescu, pe care ZW, cu consecventa logica pe care i-o știm bine, L-A VOTAT!
  Cred ca mesajul lui ZW trebuie înțeles ca „nu are sens votul PENTRU PSD. Indiferent cine îl va înlocui!” Iata o atitudine de kamikaze! Sau poate pe ZW l-a luat un pic valul ABrownian? Sper sa nu se înece!

  Apreciază

  • Nu conteaza numele, este evident ca ma refer la entitatea politica aparuta dupa revolutie, care, in prezent, se numeste PSD.
   Domnul Adrian Nastase a guvernat bine, dupa ce mare parte din economie fusese deja distrusa, furata, sau instrainata aproape pe nimic. Cand guvernezi sub ,,umbrela” lui Ion Iliescu, marja de manevra nu este nelimitata pentru un premier, oricare ar fi el. In plus, amprenta mineriadelor nu va putea fi stearsa niciodata de pe emblema partidului, indiferent ce nume isi va alege.
   De asemeni, cand negociezi cu UE in genunchi, se cheama ca negociezi prost, cu consecintele care se vad astazi: Justitie malformata, directive absurde, valori straine si nocive poporului roman.
   Cat despre Basescu, acest individ este tot o creatie a lui Ion Iliescu (ca intregul FSN de altfel), care, cand a putut, a luat-o pe drumul lui, cu tot cu tara si cu o parte a partidului originar. Am ajuns unde am ajuns si, cu toate alegerile castigate, nu se mai poate face, din pacate, aproape nimic. Doar retusuri cosmetice in sistemul bugetar si in cel de pensii, pentru ca economia este oricum in mana multinationalilor si sistemului bancar international, iar politica externa ,,romaneasca” si programul de achizitii militare se elaboreaza in sediul Ambasadei, nu in cel al Ministerului de Externe.
   Domnul Adrian Nastase ar fi fost un si mai stralucit premier, daca ar fi putut anticipa cum va arata Romania in preajma Marii Aniversari. Cu siguranta ar fi fost mult mai ferm (in relatia cu Ion Iliescu si cu Traian Basescu – vezi dosarul Flota) si mult mai precaut (in negocierile cu structurile de putere suprastatale occidentale).
   Domnul Adrian Nastase a pierdut pe mana domniei sale, neputand sa cotracareze mediatic si institutional stigmatul coruptiei aplicat cu fierul rosu pe intreaga stanga romaneasca.
   In lumea de azi, daca nu stii sa lupti cu perceptiile, adevarul devine doar o banala figura de stil.

   Apreciază

   • Pai din „entitatea politica aparuta dupa revolutie” face parte si PDL, mascat acum in PNL, face parte si iubitul tau Basescu, ministru de transporturi la mineriade. Si daca tot ne-am apucat de mineriade, de cruciade ce zici? Sunt sigur ca PSD de acolo izvoraste!
    Cel mai mult m-a distrat exprimarea „stigmatul coruptiei aplicat cu fierul rosu pe intreaga stanga romaneasca”! Ce bum- bum-bastic! Si aiuritor! Deci PSD o fi de dreapta? Sau daca PSD e de stanga si e naspa, unde e acea stanga imaculata, dar torturata cu fierul rosu?
    Da, vad ca logica si consecventa in discurs constituie un lux! Asa ca, hai sa vorbim, sa nu ne plictisim! Bagã!!!

    Apreciază

  • Aşa scrie el. Îmbină literele de mână cu cele de tipar, iar din loc în loc accentuează cu o literă mai mare decât celelalte. Pe vremuri, am studiat grafologia şi conform cunoştinţelor mele de grafologie, rezultă următoarele trăsături de caracteri: un indivit care este foarte rar el însuşi şi sincer, în rest un individ nesincer, care îşi ascunde adevăratele intenţii. care vrea să fie în centrul atenţiei, care se impune, instabil emoţional, grandoman, lipsit de sentimente.

   Apreciază

 13. @ Luminita Arhire

  Cred ca,nu vom avea parte de hoitul lui Base pe apa’n jos !Din pacate evident,…si nici de Nutza dupa gratii !Dupa cum se vede ne sfideaza in continuoare de la malul Marii bucurandu-se de averea ascunsa cine stie pe unde,recte Videanu,Blaga,Berceanu,Anastase etc etc…

  Catr despre „autorul moral” dl Presedinteee,…tare de tot ce sa mai spunem !

  Apreciază

 14. Pfui! ACUM am citit cu atenție dedicația. M-a furat chestia cu majusculele.
  Prima propoziție e eliptică de predicat: 1. (Îi ofer această carte) Excelenței Sale, domnului A.N., primul ministru al României, autorul moral al acestei cărți, mulțumindu-i 2. că mi-a oferit șansa unei cariere, schimbându-mi destinul.
  Oroare! corect: prim-ministrului României; mulțumindu-i pentru că mi-a oferit; șansa de a-mi construi o carieră; carieră care mi-a schimbat viața. (Destinul nu poate fi schimbat).
  Între aceste greșeli, cea cu primul ministru e cea mai mică.

  Apreciază

 15. UN COMUNICAT FACE MAI MULT DECÂT O MIE DE FOTOGRAFII

  MOTTO:
  „Brânzovenescu (scurt) : E tare! prea tare! n-o iscălesc.
  Farfuridi (cu tărie, impunător) : Trebuie să ai curaj ca mine! trebuie s-o iscălești: o dăm anonimă!
  Brânzovenescu: Așa da, o iscălesc!
  Farfuridi: O iscălim: Mai mulți membri ai partidului…
  Brânzovenescu: Da’ dacă ne cunoaște slova la telegraf?
  Farfuridi: Punem pe altcineva s-o scrie.”
  ( O SCRISOARE PIERDUTĂ, Actul II, Scena II)

  ………………………………………………………………………………………………………..
  Jurnaliști și salariați ai RADIOULUI PUBLIC au transmis pe 30 iulie 2017 către „cealaltă presă” un comunicat supărat rău , în care reclamă , în cor, „ …presiuni editoriale care sfidează orice închipuire…”. Lucrul m-a mirat, pentru că, ascultând de ani și ani postul public de radio sunt foarte sensibilă la schimbările de atitudine ale acestuia și, pentru că redactorii sunt și ei oameni, la cam cunosc preferințele politice.

  După părerea mea, în momentul de față, mulți dintre redactorii de acolo , cu simpatii și afinități fie de dreapta, fie de-a dreptul cioloșiste, ar vrea, de fapt, să facă presă de opoziție, iar nu INDEPENDENTĂ ȘI ECHIDISTANTĂ, bla-bla-bla… bla-bla-bla… cum afirmă.

  Citesc întâi textul sindicatului și cred că mă găsesc în povestea cu Toni Greblă și caprele … cam așa de vagă este delațiunea sindicatului:

  „…În acelaşi timp atragem atenţia că pe lîngă cenzura instituită la nivel de instituţie, domnul Georgică Severin cheltuieşte banii publici după bunul plac, semnînd contracte de curăţenie în timp ce instituţia are angajaţi în acest domeniu, făcînd ITP şi RCA la autoturismele instituţiei la o firmă din Cîmpina, diverse achiziţii fără licitaţie şi călătorind la EBU sau ABU folosind bilete la business class, dă şi alte contracte cu multe semne de întrebare…”

  Sfânta delațiune, cu ochi și cu sprâncene… păi…„ DNA să vină să te ia”, Georgică Severin, și să-l ia și pe Dragnea , cu șosetele lui albe și lungi și cu sandalele lui de țăran, cu tot.

  Și încă n-am ajuns la „sarea și piperul” (vorba lui Papici Lucian) întregii revolte. Căci textul jurnaliștilor din SRR e și mai drăguț…

  Titlul comunicatului transmis către colegii din presă de jurnaliștii RADIO ROMÂNIA este : „DRAGNEA ȘI PSD DISTRUG INDEPENDENȚA EDITORIALĂ . RADIO ROMÂNIA A DEVENIT SLUGA PSD”.
  Să spicuim câteva idei de mare valoare din text: „Radio România a devenit…tribuna celei mai dezastruoase guvernări de după Revoluție( !!!) … trust de propagandă a PSD , în condițiile în care mass-media din România , inclusiv ANTENA 3 (!!!!) sancționează grav derapajele actualei puteri aflate în derivă” …„folosindu-se într-un mod stalinist de sintagma misiunii publice…”„datorită slugii sale perfecte, Radio România Actualități a uitat subiecte care au facut înconjurul presei românești și internaționale, cum ar fi afacerea TelDrum, menționată ÎN TREACĂT, fără a explica publicului despre ce este vorba. ”… „sub copita unui pesedist reciclat”… „comuniști cu față umană…” și, na! m-am plictisit să tot citez, că tot comunicatul e la fel.

  Dragi jurnaliști de la RADIO ROMÂNIA, dacă mult clamata voastră competență a fost în stare să producă doar comunicatul ăsta rudimentar, grețos și, desigur, nesemnat, păi chiar cred că ar fi necesare niște schimbări drastice în minunatul dumneavoastră colectiv.

  Eu, în calitate de cetățean român, m-am simțit profund jignită de felul în care ați ales să ne comunicați opțiunile dumneavoastră politice în relatarea banală a festivității de la Ambasada Franceză , pe 14 iulie, anul curent, când am auzit următoarele: „Au fost prezenți, PRINTRE ALȚII, premierul Mihai Tudose și președintele Camerei Deputaților , Liviu Dragnea” . Mie, acest „PRINTRE ALȚII”, deloc întâmplător, mi-a zgâriat timpanul… și dacă ar fi fost la festivitate numai regi, împărați, emiri, maharajahi, prințese, neguși, sultani și , era să-l uit, însuși prințul Duda, tot m-ar fi deranjat.

  P.S. Îmi amintesc că, într-adevăr, ÎN TREACĂT, parcă s-a spus ceva la radio și despre tăierea salariilor în 2010. În acel caz, însă, spre deosebire de afacerea TELDRUM , publicul a avut în scurt timp prilejul să-și dea seama DESPRE CE ESTE VORBA.

  Apreciază

  • MOTTO
   (se refera stric la politicieni, deci, exista o posibila continuare)
   Farfuridi (Dragnea): ,,Punem pe altcineva s-o scrie.”
   Branzovenescu (Tudose): ,, Sa-l punem pe Toader s-o scrie ?”
   Farfuridi (Dragnea): Da.”
   Branzovenescu (Tudose): ,,Si cine o iscaleste ?”
   Farfuridi (Dragnea): ,,Mai mulți membri ai partidului….adica cine a scris-o.”
   Branzovenescu (Tudose): ,,Bine, ami inteles, sa traiti !”
   (Z)

   Apreciază

 16. Cam in tara asta traim noi …

  http://www.cotidianul.ro/politistii-ar-putea-iesi-la-pensie-si-mai-devreme-305063/

  Citind acest articol realizez si mai mult cam cata AUTORITATE are acest guvern si aceasta doamna in fata politistilor si cam cat CONTACT CU REALITATEA are aceasta doamna : ZERO !!! Ca de studii nu mai pomenesc …

  D-le Nastase , unde-i gaseste PSD-ul pe toti caraghiosii astia ( gen Tudose , Misha , Dan , Olguta , Laufer , Dobre , etc. ) sa-i puna in functii de raspundere ? Eu nu cred ca-i asa usor sa gasesti niste tembeli din astia . Eu cunosc foarte multi oameni dar chiar asa de penibili n-am prea vazut . In ultimii ani , cam pe toti tembelii ii vad in general la Tv sau la guvernare . In lumea reala , astia nu prea rezista …
  PSD-ul a facut preselectie nationala ? OK , am inteles ca criteriul de baza este sa fie absolventi de universitati private , daca se poate dupa varsta de 35 de ani , sa nu se priceapa la nimic , sa n-aiba simtul ridicolului si sa asculte de Dragnea . Dar chiar in halul asta ?

  Am vazut ca d-na Dan a pus la dispozitia militienilor un mail unde sa vina cu propuneri ( cum s-ar spune , sa-si confectioneze singuri statutul 🙂 ) . Asa ca maine am sa trimit si eu un mail ( din partea civililor ) cu propunerea ca toti politistii sa iasa la pensie la 45 kg . De ce nu ?

  Dupa ” goana dupa aur ” si ” visul Amerikcan ” cred ca urmatoarea mare vanzoleala planetara va fi ” VISUL ROMANESC ” : adica vor veni toti neispravitii si aventurierii lumii sa se faca cetateni de rangul I in Romania ( adica politisti si securisti ) , sa frece poola pe salarii occidentale , sa iasa la pensie la 40 de ani si apoi sa se reangajeze prin primarii sau alte institutii unde s-o frece din nou pe alte salarii occidentale ( impreuna cu nevestele aferente ! ) , sa aiba si un business in paralel si sa aiba la dispozitie toate instrumentele necesare ( oferite de stat 🙂 ) ca sa-i umileasca si terorizeze pe cetatenii de rangul II ( romanii obisnuiti sau Poolimea ) cu vrajeli gen ” lupta anticoruptie ” sau ” lupta impotriva evaziunii fiscale ” si al caror singur drept este sa sa conformeze in tacere si sa produca bani ca sa le plateasca salariile acestor nesimtiti !
  Pe scurt : sa traiasca securistii , restul sa moara !

  Asa arata Romania ultimilor 12 ani cu marele concurs al PSD-ului care , cica , lupta impotriva abuzurilor !

  Pe mine m-au pierdut DEFINITIV ca votant si sunt sigur ca pe foarte multi romani care au pus botul la vrajelile unor mincinosi patologici ca Ponta si Dragnea .

  Apreciază

  • Ati pus puntul pe I !Foarte buna analiza !!! Cu ceva timp in urma cand il injuram pe Prostanac si pe micul Titulescu-Dumbo luam numai castane pe aici !Acum,…vad ca,nu sunt singur pe „baricade” !

   Apreciază

 17. Domnule Tudorel Toader a reiterat, ferm si cu argumente constitutionale, privind jurnalistii drept in ochi, ca orice cetatean chemat in fata unei Comisii de Ancheta a Parlamentului Romaniei este obligat sa se prezinte, indiferent de sexul, functia sau rangul detinut.
  Mai spun odata: Liviu Dragnea are mare noroc ca domnul Toader a acceptat sa faca parte din al doilea guvern post-alegeri, un guvern de natarai si semi-analfabeti (in frunte cu absolventul pe genunchi domnul Tudose), constituindu-se intr-un fel de scut care protejeaza PSD-ul de rezistenti, prin autoritatea sa morala si profesionala. Cica partidul a depus motiune SI pentru asazisele tergiversari ale domnului Toader. Chiar asa, moncher Dragnea ? Ne crezi fraieri, este ? (Z)
  Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca domnul Iordache ar fi fost acela care ar fi sesizat Inspectia Judiciara, sau, si-ar fi fi permis sa spuna in spatiul public ca doamna Kovesi trebuie sa se prezinte musai la Comisie.
  In capul guvernului si partidului s-ar fi aruncat cu tone de laturi si acuze ca se doreste obstructionarea, intimidarea si subordonarea Justitiei (considerata de unii ca este totuna cu DNA).
  Cred ca domnul Dragnea s-a umilit inca si mai mult in fatza reputatului profesor de/in Drept, decat a facut-o atunci cand l-a rugat insistent si disperat pe domnul Grindeanu sa accepte nominalizarea.
  Jalnic acest personaj pre numele sau Liviu Dragnea.

  Apreciază

 18. Mircea Popescu spune:
  August 6, 2017 la 3:44 pm
  Pai nu ? Prin fosti angajati care, cica, au avut curajul sa divulge informatii top secret, eliberati de sarcini….. (Z)

  Apreciază

 19. ????? Cam asa se intampla cand te inconjori de lichele … Dupa o tradare merge si o injuratura ! Ce mai conteaza ca-i vorba de un fost PM , un om in etate , de seful Curtii de Conturi , de un PSD-ist de vaza si unul din oamenii de baza ai PSD-ului care a condus cu brio aceasta tara in momente din cele mai grele .

  Din descrierea lui , inteleg ca baiatul asta ( aflat in anturajul lui Ponta , bineinteles ! ) care rupea discotecile prin Mamaia si Bucuresti nu este orice fel de lichea ! Este o lichea progresista , pro-activa si pro-business

  http://www.cotidianul.ro/teodorovici-vacaroiu-un-om-care-a-distrus-tara-305089/

  Apreciază

 20. Stop, fake news: Politicile populare si suverane nu sunt „populiste”, „autoritariste” sau „fasciste”!

  Gresim de multe ori trecand cu usurinta peste unele afirmatii geopolitice occidentale, fara a sesiza ca sunt articulate in adevarate doctrine ale expansiunii si colonizarii. Le calificam en passant ca “propaganda”, fara a incerca sa le intelegem. Cand nu detectam nocivitatea ideilor geopolitice colonizatoare, care tintesc populatii si teritorii straine, aflate la mari distante de metropolele occidentale, denuntarea si contracararea sunt zero. Altfel, prima reactie ar trebui sa fie stop!, fake news! Hans Klemm, diplomat american cu conectivitati democrate si republicane ca ambasador a doi presedinti, a transmis cateva idei false, prin logica absurda, de escalada si panica, de la Festivalul de Film si Istorii Rasnov. Ceva in genul daca soarele se va stinge sau gravitatia se va opri, lumea va ingheta sau va cadea de pe pamant. Numai ca efectele in astfel de cazuri, probabil peste miliarde de ani, nu vor suferi de partialitatea politica interesata a lui Klemm, ci vor fi totale. “Populismul”, constructul geopolitico-ideologic cu care se incearca sa se dea de gard politicile populare, pentru ca acestea sa fie zadarnicite, “ar putea duce la regimuri autoritare”, potrivit lui Klemm. “Populismul poate folosi mijloacele democratiei pentru a submina democratia. Cele mai rele exemple sunt Republica de la Weimar si Hitler. Alt exemplu, din zilele noastre, este Venezuela”, a mai afirmat ambasadorul american. Asadar, pe continentul mama al democratiei, ambasadorul SUA in Romania crede ca ceea ce este popular este populist si ceea ce este suveran este autoritar, pana la fascist. El ignora ca integrarea europeana de secol XXI este, inainte de a fi o piata comuna, un sistem de valori. Ca aceste valori sunt integrate in politici, institutii si interstitiumul social, in scopuri garante pentru demnitatea umana si un trai decent. De ce aceste defaimari ale politicilor populare si suverane? Fara indoiala, ambasadorul american Hans Klemm incearca o spalare pe creier a romanilor. O obtinere a unei tabula rasa pe care Ambasada SUA sa ruleze o programare neurolingvistica, favorabila intereselor americane si potrivnica celor romanesti. Klemm se joaca cu conceptele de popular si autoritate, adaugandu-le calomnioasele si spaimoasele sufixe de “isme”. Dar un guvern care nu este popular nu serveste interesele poporului. Iar cand autoritatea cu care guvernul a fost investit nu este functionala, fiind gripata de teama, sugerata, de a nu transforma uzul in abuz, nici politicile populare nu au sanse. Rolul de bete in roate, de blocare a politicilor populare si a autoritatii guvernamentale nationale in infaptuirea acestora il au contraideile sulfuroase de “populism” si “autoritarism”. Acestea sunt emanate de agentii doctrinelor colonizatoare ale corporatiilor multinationale. Din pacate, in capcana geoideologiei psihotice a “populismului” si “autoritarismului”, care provoaca confuzii in privinta necesitatii politicilor populare si legitimitatii autoritatii guvernamentale, a cazut si un numar redus de romani, colaborationisti ai corporatiilor multinationale colonizatoare, din cate observam din fenomenul “#Rezist”, care din cand in cand inunda pietele si strazile. De altfel, unor astfel de loaze topaitoare si vocale, care “pun frana tendintelor autoritare”, Klemm le-a si oferit cateva margele sub forma de laude, pentru “demonstratiile incredibil de mari si de pasnice in sprijinul democratiei” (prilejuite de Ordonanta 13). Asa cum acelasi “mecanism” de recompensare si instrumentalizare il folosise ceva mai inainte si George Soros, pentru demonstrantii de la Budapesta, care ii sustineau reteaua de influenta geopolitica (ONG-uri, CEU etc). Politicile populare sunt cele care se preocupa de conditiile de munca si de viata ale poporului, de locuri de munca, educatie, sanatate, locuinte, salarii, pensii, securitate, mediu, iar lista este mereu deschisa. Aceste politici au nevoie de resurse, care se obtin din zonele de investitii si de fiscalitate. Cand clasica balanta dintre nevoi si resurse se dezechilibreaza, nu pentru ca nu am fi suficient de bogati in resurse, ci pentru ca nu dispunem de ele in mod suveran sau pentru ca ne este subtilizata partea din profit care ne este datorata de pe urma utilizarii resurselor nationale de catre multinationale, niciun partid si niciun guvern nu-si mai poate indeplini programul economic si social, cu care a castigat increderea, sustinerea si mandatul alegatorilor. Aici este cheia jocului geopolitic colonizator: cand ne lasam spoliati, si inevitabil o ducem rau, suntem “democrati” si “anticoruptia” duduie. Cand vrem tara inapoi, guvernare populara si respingem ingerintele pe suveranitate, suntem “populisti”, “autoritari”, chiar “fascisti”.http://revista22online.ro/70264805/ambasadorul-hans-klemm-populismul-are-o-componenta-care-poate-duce-la-regimuri-autoritare.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Care dintre câştigătorii alegerilor din România şi-au respectat promisiunile cu care ne-au îmbiat ca să-i votăm ?!Niciunul ! Diferenţa este că niciodată un guvern n-a fost atât de atent urmărit, judecat, dar mai ales, persiflat şi ironizat pentru fiecare pas greşit, cum este acest guvern ! Şi asta ar trebui să ne dea de gândit, mai ALES VĂZÂND DE UNDE VIN CRITICILE ŞI CU CE SE POT LĂUDA CĂ AU FĂCUT PÂNĂ ACUM , CEI CARE STAU PE MARGINE, INJURĂ ŞI FLUIERĂ, cerând oprirea meciului şi rejucarea lui cu ei în teren, nu în tribune ! Numai cine nu ştie, sau uită de ce au fost şi sunt în stare aceştia, dar mai ales grupurile de huligani , cei care fac cel mai mare zgomot, creind nu numai aparentă ” să se facă dreptate”, ci şi adevărată dezordine şi boicot parlamentar îşi poate închipui că cu ei în teren echipa, sau oraşul/Ţara pe care-o reprezintă ar putea câştiga meciul cu sărăcia şi sclavia care a cuprins România ! Să ne aducem aminte că din prima zi, guvernul PSD- ALDE a fost luat în primire, om la om, pe tot terenul, nefiind lăsat deloc să-şi facă jocul ( vă mai aduceţi aminte de o asemenea tactică ? , nici măcar ţărăniştii n-au păţit aşa ceva !), dar mai mult, arbitrul străin a început mai întâi a-i chema la ordin ( ba pe la ambasade, ba peste baltă, ba pe la UE ), apoi a le arăta cartonaşe, de la galben până la roşu ( mă mir că n-au cartonaşe portocalii, culoarea preferată ), iar acum vrea să oprească meciul şi să-l programeze a se juca altădată, dar cu o echipă alcătuită doar de ei. După chipul şi asemănarea lor ! Faptul că actualul guvern schimbă de pe o zi pe alta direcţia de joc, face înlocuiri post pe post, încercând să râmână în joc, mi se pare firesc, Mai rău ar fi fost dacă ar fi ţinut-o langa cu autobaza-n poartă , numai ca să ajungă la final, indiferent de rezultat ! P.S. Se zice că înainte de a da într-un câine jigărit , vezi cine-i stăpânul lui ! Dar să fim atenţi şi la cei care latră….

   Apreciază

 21. Sunt deja voci in Rusia care cer schimbarea lui Rogozin, care ar aduce atingere intereselor rusesti in Moldova.

  „„Prezența lui Rogozin în aceste două poziții este contraproductivă. Şi nu trebuie de catalogat acest apel drept un reproş sau o acuzaţie în adresa lui Dmitri Rogozin. Problema nu constă în faptul că Rogozin a făcut sau nu a făcut ceva. Problema constă în faptul că relaţiile moldo-ruse au nevoie de un suflu nou, iar până când la Moscova responsabil de relaţiile cu Moldova este Rogozin, acest start nou nu este posibil”, scrie publicaţia rusă Moskovskii komsomoleţ.

  Pe de altă parte Rogozin este un politician care nu îşi concepe viaţa fără declaraţii extravagante. „Aşteptaţi răspuns nemernicilor” „”Stat civilizat este România?” sunt doar câteva din ultimele declaraţii ale vicepremierului rus.

  “Făcând astfel de declaraţii, Rogozin crede cel mai probabil că îşi arată cât este de superior. Dar procedând astfel, Rogozin îşi face rău sieşi – îi dă în mâinile lui Plahotniuc arma politică, care este folosită împotriva Rusiei“, se mai arată în articol.

  “Mutarea lui Rogozin de la problemele cu R.Moldova trebuie făcută atent, şi nu frontal, dar Rogozin ar trebuie să fie schimbat în mod obligatoriu“, mai scrie Moskovskii komsomolet.”

  E usor de observat ca rusii considera ca, desi au un pion important in Moldova, pe Dodon, care se ofera sa le ofere tara pe tava, nu pot ajunge inca la Guvern. Acolo ar vrea ei sa aibe tot controlul, si Plahtniuc le sta in git.

  S-a discutat in ultimul timp de schimbarea legii electorale, pe care SUA si UE au criticat-o, dar pe care Romania a laudat-o, la Chisinau prin vcea lui Tudose. Ori eu am inteles ca o asemenea lege va aduce Pardidul Socialist la guvernare si se va indeplini visul Moscovei. Oare sa fie Romania atit de oarba incit sa accepte aceasta lege care ne scot practic din Moldova? Stie cineva mai bine sa ne ajute sa intelegem?

  http://www.moldova.org/presa-rusa-lui-rogozin-venit-timpul-de-ce-rusia-trebuie-sa-si-schimbe-reprezentantul-special-pentru-transnistria/

  Apreciază

 22. Dodon nu se plinge de exercitiile militare ale trupelor „de pace” ale Rusiei stationate ilegal in Moldova, dar interzice participrea trupelor moldovene la exercitii militare regionale, care ar fi atras fonduri americane ce puteau fi folosite pentru inzestrarea armatei.

  Cred ca e de admirat verticalitatea cu care se lupta politicieni din Moldova, ca Anatol Salaru, fost ministru al apararii, pentru interesele Moldovei, si nu de capitulare in fata Moscovei.

  Se observa foarte clar incrincenarea intre cele doua mari curente, unul pro-romanesc, pro-UE si pro-american si cel pro-rusesc. Rusii nu o sa renunte la a cistiga controlul acestui teritoriu romanesc (minus Transnistria). Ei nici macar nu sunt cinstiti sa spuna in fata ca vor Transnistria, pentru ca au pofta la toata Moldova (si probabil si la cea romaneasca, vezi gestul cu harta a lui Putin, dar lui Dodon).

  Deci, cum se face diplomatia cu rusii in acest context? Probabil prin terti. Ma gindesc la Iran, ca acolo s-a dus Dodon in bunkerul ambasedei Rusiei la Teheran. Nu stiu cit de prieteni mai suntem cu iranienii insa…

  Fotul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, a anunţat astăzi că va depune plângere penală împotriva lui Igor Dodon pentru acțiuni care vizează subminarea sistemului de apărare național. Potrivit lui, din cauza acțiunilor lui Igor Dodon, SUA ar fi sistat finanțarea Armatei Naționale acordată prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF, Finanțarea Militară Străină).

  “Astfel, Armata Națională a Republicii Moldova pierde 12,7 milioane de dolari, bani destinați reformării și modernizării armatei. Motivul pentru care partenerii americani au suspendat finanțarea este refuzul autorităților moldovenești de a permite participarea soldaților Armatei Naționale la aplicațiile și exercițiile militare regionale“, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

  Anatol Şalaru a menţionat că cele 12,7 milioane de dolari care veneau anual în Republica Moldova “erau o gură de oxigen pentru Armata Națională al cărui buget este unul extrem de limitat”.

  Potrivit lui, la fel de vinovat pentru sistarea finanțării s-ar face şi viceministrul Gheorghe Galbura, care “din dorința de a fi confirmat ca ministru al apărării de către Dodon”, nu ar fi trimis militarii la aplicațiile regionale.

  “Trimiterea militarilor moldoveni la aplicațiile regionale se putea face fără a solicita avizul lui Igor Dodon pentru că programul acestor participări fusese avizat de mine și președintele Nicolae Timofti încă de la finalul anului 2016, tocmai pentru a nu-i permite lui Dodon să blocheze aceste participări“, a mai scris Anatol Şalaru.

  http://www.moldova.org/un-fost-ministru-al-apararii-va-depune-plangere-penala-impotriva-lui-igor-dodon/

  Apreciază

 23. Cred ca cea mai buna solutie pentru Romania si Moldova este ca Romania sa poata ajuta Moldova sa se dezvolte si sa prospere, alaturi, in UE. Transnistria este deja un teritoriu care se autoizoleaza si spera doar la rublele Moscovei, insa deocamdata, decalajul economic intre Moldova si Transnistria pare sa creasca in favoarea Moldovei.

  In Transnitria exista un regim care pur si simplu ii indoctrineaza pe oamenii care traiesc acolo ca Moldova este dusmanul de moarte, ca sa nu mai spun de Romania. Unii soldati care sunt in „armata Transnistriei” (ilegala!) chiar dezerteaza pentru monstruozitatile care se intimpla acolo. Va recomand sa urmariti interviul cu un „dezertor”, care a fugut peste Nistru in Moldova si si-a regasit pacea:

  Apreciază

 24. In 2016, PM Ciolos afirma ca Romania sprijina formatul de negociere 5 + 2 in privinta Transnistriei.

  Fomatul 5 + 2 inseamna: Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, SUA şi UE

  Unde este Romania? Cum e posibil ca Romania sa lase pe altii sa ii reprezinte interesele intr-o problema atit de importanta? Daca Rusia e membru si Romania ar trebui sa fie.

  Poate guvernul asta sa fie mai curajos, si sa ceara sa devina membru al acestui format de negociere.

  http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/romania-sprijina-formatul-de-negociere-5-plus-2-in-conflictul-transnistrean-553544

  Apreciază

  • @trexsr: ”Unde este Romania? Cum e posibil ca Romania sa lase pe altii sa ii reprezinte interesele intr-o problema atit de importanta? Daca Rusia e membru si Romania ar trebui sa fie.”.

   In 1994, Romania s-a retras. S-a spalat rusinos pe maini, predand sapunul unui OSCE care juca ca ursul tras de nas de ursarul de la Moscova.
   Cine era presedintele Romaniei si cine forma guvernul Romaniei la acea data ar putea raspunde la intrebare. Probabil tot niste struti cu popoul in sus si capul ascuns in nisip, gandind ca sunt intelepti.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.