52 de gânduri despre “La Antena 3, cu Sandra Stoicescu

  1. Acri sunt strugurii din poza, dar si cand se vor coace… Voi urmari dialogul. Cu certitudine, vom afla raspunsuri la multe din intrebarile noastre. Dupa mucegaiul portocaliu care a inceput sa infloreasca pe institutiile statului, vrand parca sa concureze sau sa surclaseze descrierile lirice argheziene, s-ar parea ca ne intoarcem la epoca Basescu.

  2. Nu credeam ca se va intampla, dar am ajuns in situatia de a spune ca Adrian B. nu numai ca nu este un dur in aprecierile sale, dar as spune ca este inca prea bland, in raport cu ceea ce reprezinta PSD in acest moment pentru Romania: Un conglomerat parazit, aservit putorilor si puterilor bugetare, militienilor, procurorilor si securistilor. O masa de indivizi priveligiati, pentru care o natiune intreaga trebuie sa munceasca pentru a le plati salariile si pensiile astronomice.
    Avem, totodata, pe acest blog, o colega care nu mai incape pur si simplu in propria-i piele: Luminita Arhire. Ii spun: ,,Rade harb de oala sparta, draga colega (apropos de mistocareala dumitale la adresa ghedesistilor sorosisti din jurul dubletei Liiceanu & Plesu)”.
    Va place sa va ,,ascultati” vorbind, dar in realitate nu vedeti ca aceasta natiune a votat un grup mafiot de impotenti (PSD n.r.) incapabil sa faca ceva bun pentru majoritatea cetatenilor.
    In Romania ramai fara suspensii si telescoape pe drumurile patriei, dar pe diriguitorii PSD ii …..grija de soarta pensionarilor de lux si a tatilor de zeci de mii de euroi care stau acasa sa creasca (cica) progeniturile. In realitate, acesti insi platesc BONE cu bani grei, in timp ce ei calatoresc peste mari si tari. Sau, este preocupat ca gheneralesele si madamele colonel iesite la pensie inainte de menopauza sa dispuna de suficienti parai pentru tratamente faciale, farduri si creme de lux. Deh, cand se intorc in sistem pentru a cumula pensia cu salariul, trebuie sa arate, inca, competitiv. (Z)
    Va spun, iarasi (poate veti intelege in cele din urma – si dvs si dervisul dvs): DNA si institutiile de forta sunt conduse direct de catre agentiile de spionaj si forta ale SUA (CIA, FBI, NSA) – prin intermediul Ambasadorului. Prin urmare, noi toti ne agitam brownian, adica, absolut inutil. Nu Liiceanu si Plesu sunt la baza raului, ei sunt produsul prostiei noastre de a ne ceda toate prerogativele de suveranitate in mainile unor oengisti si ambasadori pro-LGBT-isi si sorosisti.
    Iar la baza bazei raului, se afla PSD, de cand s-a creat el. Acest partid nu a facut nimic pentru Romania. Doar a distrus industria, agricultura, demnitatea nationala, independenta natiei si speranta romanilor. Incepand cu aderarea fara conditii la organizatii ostile poporului roman si valorilor natiei.
    Atata timp cat Romania sa va gudura pe langa structurile de putere ale NATO si va face sacrificii pentru a cumpara fara licitatie arme de la ,,partenerul strategic” (care nu conteaza intr-un eventual razboi major), nimic nu se poate schimba in bine.
    Kovesi nu este altceva decat un instrument aflat ijn afara controlului institutiilor romanesti (oricare ar fi ele). Rolul acestei individe si a celor din jurul ei, este unul singur: Sa distruga capitalul autohton, sa bage la puscarie politicienii romani care inca mai judeca cu mintea lor si sa faciliteze penetrarea fara oprelisti a intereselor si ,,valorilor” americane de orice fel in spatiul romanesc.
    De aceea, stimata doamna, va spun: Mistocareala la adresa ,,efectelor” nu salveaza Romania, deoarece lasa ,,cauzele” perfect intacte.
    Mai mult, sunt convins ca, in eventualitatea – relativ improbabila – ca doamna Kovesi, sau domnul Liiceanu sa va citeasca comentariile, s-ar prapadi de ras. De ras versus naivitatea dvs.
    Daca ati fi mai atenta, ati realiza ca regimul cel mai propice pentru ca institutiile de forta sa prospere in Romania, este cel sustinut de PSD. Cu cat acest partid fara coloana vertebrala va fi mai obedient fatza de americani si birocratii de la Bruxelles, sau fata de ,,specialii” din zona bugetara a Romaniei, cu atat mai vulnerabili vor deveni, atat partidul , cat si romanii spalati pe creiere de propaganda antiruseasca si proamericana promovata de Radu Tudor. Daca ar fi sa cantaresc nocivitatea domnilor Liiceanu si Radu Tudor in spatiul public, as spune ca ultimul atarna mult, mult mai greu in ecuatia persuasiunii controlate care tinde sa ne distruga ireversibil ca natie.
    ps
    Antenistii sa vaicaresc ca UDMR refuza sa participe la sarbatorirea momentului aniversar de la 01 Dec 2018. Ba chiar ungurii, foarte probabil, vor boicota evenimentul, sau, in cel mai bun caz, il vor ignora cu desavarsire. Si ? Ii doare-n…pe maghiari de frasuiala jurnalistilor romani, pe care nu-i ia nimeni in seama (la nivel institutional).
    Pe romani ii preocupa sa cumpere arme si sa cedeze teritoriu pentru baze militare straine. Ii sfatuiesc pe romani sa sustina ca terenurile ramase fara paduri sa fie destinate acestor baze. Sa fie, macar, cu folos, defrisarea plaiului mioritic.

  3. „Russia’s Defense Ministry plans to establish around 20 military units and bases in the country’s Western Military District by the end of 2017, Defense Minister Sergei Shoigu said on Thursday during the ministry’s board meeting, as cited by TASS.

    “Around 20 military units and bases will be established in the Western Military District before the end of the year, around 40 garrison towns are currently being built,” Shoigu said, adding that modern weapons were being supplied.

    In his words, during the past winter the troops deployed in Russia’s Western Military District, which borders NATO member states, had increased their combat capabilities by 2.5 times in comparison with the same period of the previous year.”

    http://www.intelligencerpost.com/russia-tells-us-sanctions-ukraine-conflict-pointless-builds-20-new-military-bases-western-border/

    „Ministerul Apărării rus anunță că formarea Diviziei motorizate nr. 150, descrisă de militari ca „monstrul de oțel”, este aproape încheiată, aceasta având baza în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, aproape de frontiera cu Ucraina, relatează vineri mass-media ruse, citând semioficiosul Izvestia.

    Potrivit ministerului, Divizia nr.150 dispune de o structură organizatorică unică.

    Pe lângă cele două regimente de infanterie motorizată și de tancuri, această nouă unitate va mai avea în componența sa regimente de artilerie și antiariene, un batalion de recunoaștere, unul de comunicații și alte componente.

    Regimentele de tancuri ale Diviziei nr.150 sunt echipate cu tancuri modernizate T-72B3, ce beneficiază de un sistem de protecție suplimentară.

    Datorită structurii neobișnuite, noua divizie dispune de o manevrabilitate și putere de foc ieșite din comun, în timp ce numărul de personal și echipamentul auxiliar au fost reduse în mod semnificativ.”

    Oare cine se pregateste sa ii atace, de se inarmeaza pina-n dinti? De cine le este teama? Nici un stat din Est/Sud, nici macar NATO nu are vreo capabilitate asemanantoare de forta de atac. Rusia pare ca se pregateste de atac nu de defensiva…

  4. Total „huliganism” international al Rusiei in Moldova, a la Rogozin:

    „On August 3rd, the motorized units of the Operative Group of the Russian Troops (OGRT) illegally stationing in Transnistria held a “planned” exercise of overcoming water obstacles. The Western Military District of Russian Armed Forces reports that around 60 soldiers were involved in the exercise.

    Team БРДМ-2 of the OGRT had to locate the enemy, to research the field and then was given the task to annihilate a group of 15 people hiding in the woods by boarding on the river bank. БТР-70 were used as vehicles to cross the Nistru river, a core of the Security Area. According to head of the OGRT, Dmitry Zelenkov, the troops successfully proved their preparedness.”

    Retineti cuvintul „ilegal”. Rusia isi permite sa faca orice vrea intr-un alt stat suveran, punindu-si trupele ” de pace” sa faca exercitii de razboi., desi Guvernul acelei tari nu ii permite si cere Rusiei sa isi retraga trupele de pe teritoriul sau.

    Deci, cine vorbea aici de „agresorii americani” si de „pacifista” Rusie?

    http://www.moldova.org/en/russian-troops-illegally-stationing-transnistria-held-military-exercise-nistru-river/

  5. Bună ziua,
    Întrebarea mea, a unui simplu om de pe stradă, este următoarea: care este motivul pentru care doriți la București o replică a Columnei lui Traian, care preamărește victoria asupra dacilor, imortalizați în lanțuri, în locul unei replici a Arcului de Triumf al lui Constantin, construit la 316, deci târziu după înfrâgerea din 106, unde sunt 8 statui de daci, de 3 metri înălțime, în atitudine demnă ?
    Chiar doriți ca pentru vecie să rămână imprimată în conștiința acestui neam DOAR înfrângerea urmată de jaf ?
    Din păcate pentru mine, neștiința mea m-ar îndemna la mai multe întrebări, dar nu cutez să vă irosesc prețiosul dumneavoastră timp.

    • DFiindca nee zicem „romani” adica cives romani suummus (suntem ceteni romani). Caci dupa edictul lui Caracala titi locuitorii Daciei romane erau cetatni8i romani.

      Pentru ca unu Regalianus car s-a proclamat imprata se lau8da cu ascndat sa … din regel Decebal!
      Pentru ca comparatul Maximian era d origine getica.

      Si pen ca secole de-a randul imparatul Traian era un soi de semizeu local …
      S’a sculat mai an
      Bãdica Traian
      Si-a încãlecat
      Pe-un cal învãtat,

      Si sa iti zci un „scrt”- s pare ca nu romanii au roamnizat Dacia ci dacii s-ua cam romanizat…
      La Alba Iulia, fopsta Apullum au fots decoperite niste tablete cu contracte intr particulari. Redactate cf jus civilis. I(nsa ciudatenia este ca amble parti ale contractului purtau nume dacice … ori regula de baza era ca jus civilis se aplicaa numai cetatenilor romani … si anjaliza numeluyi nu ar arata ca aia eerau chiar ceteteni romani … insa contractua ca niste cetateni romani!
      In lat parti ale imperiului …. si scribu si conytractntii se legeau cu multe vergi pe spate ptr asa o „magarie” . Insa se pare ca al Apulum era prectica curenta. Adica dacii de capul lor contractua cf formlor romane, autioritatile s facau ca nu observa si la o adica luau contractul drept valabil in loc sa zbiere „ba barbari nespalati cum va permiteti ba?”. Aici se pare ca autoiritatile imperiale erau f „neglijente” si nu se apucau sa numere cati insi erau chiar cives cu acte in regula

      Mai mult , eu presupun (presupuneree strict prsonala) ca dupa rtragera aureliana multi daci liberi au inceput sa isi zica „romani” asa ca sa se da „civilizati” si „supertiori” fata de goti si alti migratori.
      Narav prost care se pastreaza pana azi – vezi pe aia care se dau „europeni” si „anglofoni” .

  6. PSD = O Mizerie de partid condus de niste idioti si de niste securisti lugubrii cu scoli indoielnice !

    http://www.stiripesurse.ro/guvernul-a-marit-salariile-poli-i-tilor-si-personalului-civil-din-institu-iile-publice-de-aparare-o_1211651.html

    Dl. Tudose face si el ce-a invatat la prestigioasa 🙂 universitate Dimitrie Cantemir si la SRI : consolideaza statul politienesc si ii imparte pe romani in 2 categorii : cei privilegiati ( politistii & securistii ) si fraierii !
    Masurile luate sunt in consecinta … Statul este pentru unii muma si pentru altii ciuma ! Efectiv , toate masurile luate de acest personaj lugubru scolit pe la sri si prin tot felul de garaje cu nume de universitati , sunt cu tenta securista . Omul este obsedat de control si de spionat populatia !
    Dl Tudose ma face sa-mi fie dor de alti doi imbecili notorii care au terorizat cetatenii acestei tari cu ideile lor nastrusnice : Boc si Ponta !

    http://www.cotidianul.ro/noile-obligatii-impuse-de-guvern-angajatorilor-304986/ ( big brother )

    http://www.capital.ro/exclusiv-ionut-misa-ministrul-finantelor-despre-declaratia-de.html ( decl. de patrimoniu )

    https://www.dcnews.ro/noile-buletine-cip-i-amprenta-cum-vor-arata_541408.html

    http://www.cotidianul.ro/romanii-s-au-pricopsit-cu-o-noua-structura-de-informatii-303782/

    Astazi cand vorbim , PSD-ul este un JEG de pertid , este de 1000 de ori mai INFECT si mai SECURIST decat USR , PNL si PMP ! Macar pe aia-i stie toata lumea ce sunt capabili ! PSD-istii sunt niste lupi imbracati in blana de oaie . Prin politica pe care o fac , prin inechitatile pe care le genereaza , prin cadrele si conducatorii megapenibili pe care-i scot la bataie .
    Vai de capul lor ! Mizerabili …

  7. Jurnalism de calitate. Pe linga faptul ca, repet, doamna Stoicescu este o romanca de o fumusete clasica, dinsa este si un excelent jurnalist, care stie sa „se lege” de intervievat, cu intrebari, dar si pauze care conteaza. Stie cind sa se retraga, ca sa linisteasca invitatul sau sa il lase sa vorbeasca si sa isi termine ideea, cind sa atace, si cum sa „smulga” informatii pe care invitatul altfel nu le-ar spune, si cum sa gesticuleze, astfel incit chimia cu invitatul sa dureze pina la sfirsitul interviului. Multa energie pozitiva…un interviu reusit, din care am reusit si eu sa inteleg cum se privesc lucrurile din Romania, si acer este realitatea romaneasca. Poate in final veti avea o emisiune a dvs. regulata:)

    Pe subiecte:

    1. Acum inteleg si eu de ce dureaza atit de mult, mult asteptata si trimbitzata reforma in justitie a PSD. Pentru ca nu pare ca va fi. Din pacate.
    2. Asistam la o batalie continua, ca la Marasesti, Marasti, intre Guvern si DNA. Probabil face parte din seria de evenimente prin care vom sarbatori Centenarul. Ministerul Justitiei trimite inspectie la DNA, DNA trimite inspectie la Guvern. Acest razboi nu are cum sa consolideze statul roman. Asta nu mai e lupta cu coruptie, ci lupta pentru imagine in detrimentul tarii. Avem nevoie de institutii care sa lucreze pe incredere si nu pe suspiciuni.
    3. Din istoria PSD invatam ca la fiecare innoire partidul si-a executat si indepartat capii destul de brutal. Pe Dragnea il paste acelasi traseu, daca nu are minte sa faca un revers, si sa reuseasca cumva sa implice si fostii capi in activitatea partidului.
    4. Mi-ar fi placut ca statul sa investeasca mai serios in Fundatia Titutlescu si proiectele sale. Daca avem un think tank in domeniul relatiilor internationale, el trebuie sprijinit la fel cum sunt sprijinite si asezamintele cultural-sportive ale SRI, MAPN etc
    5. E corect ca e nevoie de diplomatie continua in relatia cu Rusia, care sa compenseze gesturile agresive ale „politistilor rai”, gen Jirinvski, Lebed sau Rogozin. Totusi, cum se poate face asta in mod concret? Nu stiu daca dl Kuzmin i-a adrsat invitati dlui Lavrov sa vina in Romania, dar se vede ca nu vine. Parerea mea e ca ar fi utile dezbateri in media intre specialisti rusi si romani, care sa nu creeze „fake news”. Din pacate, nu exista nici un schimb real de informatii intre Romania si Rusia, si se intretine si amplifica o atmosfera veninoasa de catre oficiali. Asta preia publicul. Care TV romaneasca e in stare sa gazduiasca o emisiune cu o TV ruseasca de exemplu? Una mai independenta, nu e nevoie de RT.

    • @trexsr:”5. E corect ca e nevoie de diplomatie continua in relatia cu Rusia, care sa compenseze gesturile agresive ale “politistilor rai”, gen Jirinvski, Lebed sau Rogozin. Totusi, cum se poate face asta in mod concret? […]Care TV romaneasca e in stare sa gazduiasca o emisiune cu o TV ruseasca de exemplu? Una mai independenta, nu e nevoie de RT.”

      Desigur simpla retorica. Doar am trait intr-un regim autoritar (ca sa nu spun dictatorial ca sar unii nostaligici in sus), ca sa stim ca nu exista asa ceva ca TV ruseasca independenta. Au fost cateva incercari de manifestare a independentei si cei care au facut-o se afla acum ascunsi la doi metri sub pamant pironiti cu cate-un plumb.
      Deci, ce diplomatie bazata pe onestitate si incredere poate desfasura Romania cu o Rusie permanent agresiva?
      A incercat Titulescu si l-a invartit Litvinov si pe degetele de la picioare. Si tot ca Moscova a ramas pana la invadarea Romaniei, nici macar in urma unui pretext cat de mic.
      Pe unde-i tezaurul Romaniei? Ce cauta trupele rusesti de „pacificare” la mii de km de Rusia, trupe care zilele astea fac manevre de trecere a Nistrului? Impotriva cui trec Nistrul, „pacificatorii” astia?

      Zau asa, pana cand o sa fim struti cu capul in nisip si o sa ne tot spunem ca doar daca ne plecam capul nu ni-l taie Ivan? Asta nu mai este intelepciune, ci prostie sau lasitate.
      Si mai sunt unii p’aici care pedaleaza voiniceste pe bicicleta ruseasca impotriva bazelor americane, care cica ne-au ocupat Patria scumpa si draga … dar fara Basarabia. Ca-l suparam pe tatucu’ de la Kremlin daca pomenim de odioasa Reintregire.

      • @Mircea Popescu: „Zau asa, pana cand o sa fim struti cu capul in nisip si o sa ne tot spunem ca doar daca ne plecam capul nu ni-l taie Ivan? Asta nu mai este intelepciune, ci prostie sau lasitate.”

        Vorbiti de mine sau de altcineva? 🙂

        Eu cred in forta argumentului. Acum citiva ani, inainte de Revolutia Portocalie de la Kiev, credeam ca SUA, UE vor reusi sa apropie Rusia prin diplomatie, A urmat ce stim cu totii, si am realizat si eu ca Rusia este de fapt agresiva in ce considera ea ca fiind „spatiul sau vital”, adica republici din fosta URSS pe care nu le vrea in sfera de influenta a SUA.

        Cred ca e nevoie de analizarea tuturor optiunilor, si orice idee este de analizat, daca este bine argumentata. Pina la urma, traim si cugetam liber, intr-o lume relativ libera. Oamenii au pareri diferite, ca si in SUA de altfel. Deci, nu ma mira sau ma deranjeaza ca altii au alte pareri decit mine. Daca eu reusesc prin forta argumentului sa fac pe cineva sa isi schimbe parerea, e OK. Altfel, inseamna ca nu am reusit si ca ce spun eu poate nu e valid.

        Revenind la diplomatie, cred ca nu trebuie niciodata renuntat la ea, pentru ca altfel armele vor vorbi. Dar nici eu nu prea vad cum se poate face mai multa diplmatie cu Rusia acum. Sper ca SUA sa reuseasca, si sa se mai relaxezesituatia si pentru tarile astea mai mici. Nimeni cred ca nu e nebun sa creada ca in cazul unui razboi cu Rusia va mai exista Romania, Polonia etc. Deci e in interesul nostru national si sa ne aparam (cit putem) dar si sa ne asiguram ca avem pace in jur.

      • @trexsr: „Deci e in interesul nostru national si sa ne aparam (cit putem) dar si sa ne asiguram ca avem pace in jur.”

        Pace o sa avem, dar cu nabadai, adica cu sicane permanente. Pe de o parte, Rusia dicteaza energetic un anume comportament unei Germanii, lider UE dar si cu simpatii traditionale pentru prartenerul traditional de la Rasarit cu care-si poate imparti spatiul „vital” (pana la momentul ciocnirii), ca sa nu mai vorbesc de Franta o continua admiratoare a sufletului slav.
        Pe de alta parte, ne izbim de reticenta deja proverbiala a Administratiei Romaniei de a crea un pol de rezistenta est-europeana impreuna cu Polonia la puseurile de autoritate ale mai marilor Europei care se uita cu un ochi la slanina ruseasca si pe care nu vor s-o scape din mana.

        In opinia mea, pacea se poate obtine:
        1. Alianta pentru constituirea unei Axe est-europene Varsovia-Bucuresti extinsa spre Ankara.
        2. Intarirea militara a Romaniei, inclusiv prin crearea unei baze maritime NATO la Marea Neagra (cum spuneam, poate este timpul rediscutarii Conventie de la Montreux, existand si o decizie a Tratatului de la Potsdam semnat inclusiv de URSS).

        Altfel. sub zanganitul permanent al tinichelelor rusesti si al mesajelor isterico-beligerante ale Moscovei, nu cred ca este o pace prea linistitoare pentru Europa de Est si pentru tarile baltice.

      • Rusii intotdeauna ne-au dispretuit in istoria recenta, inclusiv in epoca lui Ceausescu. Politicienii lor ne-au prezentat poporului rus ca fiind un stat imperialist, in ceea ce priveste proiectul nostru national, cel al Romaniei Mari, care de fapt inseamna o tara a tuturor romanilor. De fapt, ei au lansat aceasta teza pentru ca sa isi poata ei vedea de planul lor imperialist de extindere pina la gurile Dunarii. Normal ca aveau nevoie de Basarabia, si romanii le stateau in git.

        De acord ca nu trebuie sa plecam capul, ci sa ne vedem de interesle nationale. Dar asta trebuie sa fie o atitudine constanta, inclusiv in raport cu alte puteri, nu doar fata de rusi.

        Rusii lucreaza acum intens la destabilizarea Romaniei prin proxy-uri maghiare sustinute tacit de cercuri de putere din Austria si Germania. Mai e si Serbia care se inarmeaza la sud cu armament rusesc. Daca ati urmarit, se pare ca nu prea vor sa il dea pe Ghitza fugitul inapoi. Serbia nu ne uita si nu ne iarta ca am lasat bombardierele NATO sa treaca prin spatiul nostru aerian sa ii bombradeze.

        Cum va explicati, domnule Popescu, declaratia recenta a lui Kelemen Hunor, sef UDMR care dintr-o data a venit cu o retorica deosebit de agresiva la adresa statului roman, afirmind:

        „Nu avem ce să sărbătorim în 2018 și nici nu vrem asta. Statul român a încercat mereu să ne asimileze”

        Asta e o afirmatie deosebit de grava si o insulta la adresa Romaniei democratice, stat membru al UE. Din pacate este o afirmatie nesustinuta ci doar aruncata pe piata.

        Kelemen Hunor a avut pina acum pozitii destul de rationale. De ce a devenit dintr-o data atit de radical?

        Incepe sa miroasa a praf de pusca si singe?

        Poate ca nu ar fi rau sa continuam cu diplomatia, insa diplomatii trebuie sa ne arate cum se face asta.

        https://www.antena3.ro/politica/kelemen-hunor-nu-avem-ce-sa-sarbatorim-in-2018-si-nici-nu-vrem-asta-statul-roman-a-incercat-mereu-427004.html

      • @trexsr:”Cum va explicati, declaratia recenta a lui Kelemen Hunor, sef UDMR:
        “Nu avem ce să sărbătorim în 2018 și nici nu vrem asta. Statul român a încercat mereu să ne asimileze”
        Asta e o afirmatie deosebit de grava si o insulta la adresa Romaniei democratice, stat membru al UE. Din pacate este o afirmatie nesustinuta ci doar aruncata pe piata. ”
        ==========================
        Am vazut si eu. Nu este prima iesire a lui Hunor si a UDMR-ului. Recent el s-a abtinut si o alta matracuca de parlamentara a UDMR-ului s-a opus declararii zilei de 27 Martie ca Sarbatoare Nationala a Romaniei. Asta dupa ce 1 Decembrie 2016 a fost boicotata de UDMR-isti
        Nu este o insulta la adresa „Romaniei democratice”, este o insulta la adresa Romaniei si poporului roman si o pata pe Parlamentul Romaniei.
        Care mai este semnificatia de membru al Parlamentului Romaniei daca vointa poporului roman este desconsiderata si daca simbolurile nationale sunt luate in deradere?

        Totul pleaca de la acea prevedere constitutionala transpusa in Legea Electorala ca minoritatile sa aiba dreptul SUPLIMENTAR fata de majoritate, de a avea locuri din oficiu in Parlament. Din aceasta pozitie pot sa-si bata joc de romanii „cei multi si prosti” care stau cu capul in nisip.
        Legea Electorala prevede calitatea de „competitor electoral” DOAR pentru organizatiile minoritatilor, nu si pentru organizatiile majoritatii (UDMR este o organizatie, nu partid si de aceea poate „suge” fonduri din surse interzise partidelor).

        De acord, daca sunt drepturi electorale pentru minoritati, atunci trebuie sa inceteze discriminarea impotriva majoritatii, modificandu-se un singur lucru: calitatea de „competitor electoral” care sa fie extinsa si asupra organizatiilor civice ale majoritatii. In felul acesta se va realiza un echilibru in Parlament, deci in forul legiuitor, asupra problemelor etnice atat de sensibile.

        Ca sa nu mai vorbesc de obligatia morala de a fi asigurate locuri parlamentare din oficiu si pentru locuitorii regiunii istorice Basarabia. pentru basarabeni, daca tot exista obligatia morala ca sa existe locuri din oficiu pentru minoritati. In acest fel, basarabenii vor intelege ca Basarabia trebuie sa fie parte a Romaniei, nu o gubernie a Rusiei.

        Dar, va asigur ca tocmai politicienii romani se vor opune, gasind tot felul de pretexte, deoarece isi vor pierde monopolul absolut al controlului locurilor parlamentare si nu se vor mai putea juca cu alba-neagra cooptarii UDMR-ului la guvernare in dauna intereselor generale nationale.

        Ma intreb retoric, neasteptand un raspuns, ce parere are domnul Adrian Nastase in guvernarea caruia a fost girata aceasta anomalie si discriminare electorala la adresa majoritatii romanesti.
        Ma rog, si a partidului domniei sale care atunci cand este in dezavantaj parlamentar apeleaza la UDMR ca la o scapare.

      • @ MIRCEA POPESCU DIN AMERICA: | ומניה עברית שואה קבוצה של אמת מוצהרת

        Prietene , eu ti-am mai spus o data : daca te-ai duce tu cu familia ta si cu alti iresponsabili ( gen Basescu , Degeratu , Radu Tudor , Chifu , Fota , etc. ) sa luptati intr-un eventual razboi cu Rusia , nimeni n-ar avea nimic impotriva sa-i injuram in fiecare zi pe rusnaci ! Eu as fi primul !

        Numai ca daca ar incepe o nenorocire ca aia , tu si cei ca tine ar fi primii care s-ar ascunde si ar muri doar oameni nevinovati .
        Asa ca mai lasa-ne cu acuzele tale ieftine ca am fi prorusi si alte alea . Mai bine pune mana pe cartea de istorie ca sa intelegi mai bine ce-am reprezentat noi de-a lungul istoriei .

  8. Domnule Adrian Nastase, revenit in jurul orelor 18:00 de pe un santier, inainte de a face un dus, am pornit, cu nerabdare, televizorul pe A3. Am vazut ambianta mirifica de la Cornu, dar, mai ales, l-am vazut pe adevaratul Adrian Nastase, cel care nu ezita sa spuna lucrurilor pe nume, sau sa abordeze teme si subiecte sensibile pentru multi comentatori si politicieni. Poate ca starea de spirit pe care o induce mediul paradisiac in care va regasiti pe dvs insiva, alaturi de cei dragi, va elibereaza de complexul rabinic al lui ,,si tu ai dreptate” si va determina sa va exprimati cu acurateze si mai transant gandurile si atitudinile esentiale.
    Mi-au fost suficiente 5 minute ca sa-mi dau seama ca ma regasesc total in ideile dvs referitoare la felul in care Romania ar trebui sa se pozitioneze dpdv al politicii externe, mai ales, in problema atat de controversata si putin discutata serios referitoare la inzestrarea militara.
    Ca si dvs, cum am accentuat deseori in ultimul timp, vad o abordare gresita in privinta achizitiei de armament, care seamana mai mult cu o actiune de parada, a carei eficienta militara este cel putin indoielnica. Romania parca isi doreste sa devina o scena pe care sa ingramadeasca la vedere tot felul de decoratiuni (de tip recuzita, sau obiecte de muzeu) sclipitoare, probabil, spre a impresiona suzeranul si a-i castiga bunavointa. Slabe sperante. Niciodata o sluga nu va atrage respectul stapanului, ci va ramane la stadiul de pres.
    Da, efortul de a cheltui procente semnificative din PIB pentru vreo trei avioane si cateva elicoptere Viper, este inutil in contextul de nedorit al unei confruntari militare reale si majore. Este doar un raspuns facil la setea de comenzi a aparatului militaro-industrial american.
    Cum a semnat Qatarul contracte babane cu unchiul Sam, gata, statul din Golf nu mai este terorist, sau finantator al terorismului.
    Sa nu uitam cate avioane americane civile detine micutzul stat, dar nu e indeajuns, trebuie sa traiasca si producatorii de arme. (Z)
    Spre deosebire de doamna Stoicescu, care incerca sa ne convinga de binefacerile integrarii in absolut ( a se citi in NATO), dvs ati mentionat cat de important este pentru Romania sa-si identifice propriile obiective si interese de politica externa si sa se confrunte onest, frontal, din perspectiva unei diplomatii inteligente, cu vecinul de la Rasarit. In fond, Rusia doreste sa stie cu cine discuta. Deocamdata, nu are in Romania un partener, nici macar de confruntare, daramite de dialog. Pur si simplu Romania nu exista, dar vegeteaza pe aceste meleaguri suficienti naivi care cred ca o simpla taxa de protectie ne aduce implicit si automat bunastare si siguranta. Bunastarea si siguranta sunt asociate indisolubil cu competenta diplomatica, cu capacitatea si mai ales curajul de a negocia direct, cu oricine, reprezentandu-te pe tine, ca roman, nu recitand papagaliceste cliseele partenerului strategic.
    Bine ati remarcat ca America si Rusia se scuipa in public, de ochii lumii, dar discuta pe problemele importante de interes reciproc in toate cotloanele lumii, ferite intr-o oarecare masura de ,,ochiul” presei si colaboreaza in multe domenii, inclusiv economice, strategice, pe pamant, in aer, in/pe apa, sau in cosmos.
    Romania ar trebui sa fie mai precauta si mai rezervata si sa incerce a depasi stadiul de ,,copil de mingi” pe terenul de tenis geostrategic, un copil care stie sa faca misto de altii, dar de care rade o lume intreaga. (Z)
    Chiar asa…si eu ma intreb, ca si dvs, cat costa, oare, o salva de rachete aer-sol trase de pe un elicopter la un exercitiu militar ? Vreo 16 racahete care fac…ce ?
    Mai bine am investi in artificii, ca tot ne place spectacolul. Cel putin e mai ieftin. (Z)

    • @Zev: „Romania parca isi doreste sa devina o scena pe care sa ingramadeasca la vedere tot felul de decoratiuni (de tip recuzita, sau obiecte de muzeu) sclipitoare, probabil, spre a impresiona suzeranul si a-i castiga bunavointa. Slabe sperante. Niciodata o sluga nu va atrage respectul stapanului, ci va ramane la stadiul de pres.”

      Bun, toti suntem de acord cu asta, pina si dl Popescu rezoneaza cu ultima fraza, dar fiecare percepem diferit ce inseamna sa fii „sluga”. Poate cel mai bun exemplu este Polonia, care, desi este in UE si NATO se bate de la egal la egal, cit poate, cu „stapinii”. Recent, au atentionat ca opresc negocierile pentru achizitia de rachet Patriot, daca nu le este permis accesul la tehnologiile secrete americane. Spuneau ca „spre deosebure de Romania, care nu are pretentii prea mari”, Polonia vrea tot de la americani, nu ca romanii care se multumesc cu ce li se serveste. Cred ca este de discutat aici, si Ministerul Apararii ar trebui sa iasa cu niste clarificari publice, ca sa stie tot romanul cit de „tari” suntem.

      Dar si Polonia are nevoie de armamament de descurajare, asa ca pina la urma vor negocia si nu e clar ce vor accepta sau nu. Care le sunt alternativele?

      Ca atitudine, e bine sa stii cind sa fii flexibil si cind batzos. Poti sa fii batzos si sa pierzi lamentabil, asa cum au pierdut polonezii cind s-au batut cu UE recent. Ministra lor a venit cu coada sus, a latrat tare la UE, si in final a plecat cu coada intre picioare, destul de rusinos.

      Inteleg ca se discuta despre eficienta folosirii banului public cind se achizitioneaza tehnica militara, si ca ar fi nevoie de niste comparatii despre costuri de lansare a unor rachete. Bun, si care sunt alternativele la rachetele Patriot? Exista alti producatori de la care putem cumpara? Si chiar daca exista, nu ar fi util sa cumparam de la partenerul care ne asigura securitatea, adica SUA? Parerea mea este ca SUA si Anglia sunt singurii aliati militari pe care ne putem baza intr-o situatie de criza, deci ar mai fi Anglia, insa nu stiu ce produc in afara de vase militare.

  9. Am vazut ca Iohannis a scos la pensie (speciala) o multime de nenici cu stele, printre care si Prima Ureche a Tarii, fostul domn de STS, care pare-se ca lucra la dregatoria lui Basescu, cind sa-l puna, cind sa-l repuna in functie. Dinsul se pare ca va intra in Guiness Book of Records, ca fiind cel care a reusit sa asculte cei mai multi cetateni intr-o tara „democratica” si „de drept”. Domnule Presedinte, puneti-i decoratia in ureche domnului, si nu pe piept!

    Asa, tiptil, pe sest, au fost scosi pe usa din dos multi domni, tovarasi de drum, deschizatori si inchizatori de drumuri marcate pe harta noilor servicii. Au fost si oameni vizionari, care au facut proiecte, au construit scenarii, au folosit resurse importante ale statului (paralel?) pentru ca anumiti domni sa beneficieze de degetul in sus al Caezarului, iar altii sa ia degetul in jos. Sigur, asta i-a mentinut in functie si pe pozitii de putere, unde ei continuau sa se joace cu papushile Barbie Udrea si altele.

    Si culmea, desi ei au creat „statul paralel”, si in final au condus la crearea unui program de guvernare cares a reformeze „sistemul” si sa readuca „Statul de drept”, oamenii astia merg in fiecare seara linistiti sa citeasca o carte si sa doarma pe o perna moale, si cu o pensie babana. Nimeni nu se atinge de ei. Sunt chiar stimati si devin profesori importanti. Daca sunt intrebati de Parlament, le trimit scrisori necodificate, SMSuri sau text messages. Nu se deranjeaza nici unul sa vina personal.

    Meseria de securist are viitor. Spre deosebire de oamenii politici, securistii formeaza o noua casta de intangibili. Ei nu sunt niciodata vinovati, si intotdeauna Servesc Patria. Si daca chiar e vreo problema obtin imunitate diplomatica, fiind timisi pe la ambasade.

  10. Un interviu interesant, cu abordări realiste şi puncte de vedere pertinent exprimate. În mod cert, o politică externă coerentă se construieşte, nu se aplică pasiv de pe poziţii defensive.

  11. Mugur Isarescu a declarat ca bancile nu fac profit in Romania si de asta nu platesc impozit. El a sustinu o declaratie a Ministrului Finantelor.

    „Constatarea că, în ultimii ani, foarte multe bănci nu au făcut profit este una corectă: băncile nu au făcut profit”

    Aceasta declaratie este in contradictie cu recente cifre publicate de banci sui preluate de presa:

    „Romania’s six biggest banks have reported cumulated net profits of EUR 1.09 billion in 2015.”

    ” În primul tri­mestru din acest an (2016), sectorul bancar românesc a obţinut un profit net de 1,17 mld. lei, comparabil cu cel înregistrat în prima jumătate a anului 2015″

    Deci cum de nu mai fac bancile profit din doua vorbe? Cine poate explica?

    https://www.agerpres.ro/economie/2017/08/04/isarescu-constatarea-ca-bancile-nu-au-facut-profit-este-corecta-nu-au-platit-impozite-pe-profit-pentru-ca-nu-au-avut-profit-16-57-44

    • Corporatistii din Piata Victoriei. Ei isi explica totul foarte simplu: ,,Stiu mai bine unchiul Sam si birocratii de la Bruxelles. Noi nu gandim, noi doar protestam, cu CEO Raiffeisen in frunte.” (Z)

  12. Asta-i soarta tradatorilor de tara ! Se pare ca americanii si-au facut treaba cu aceasta coada de topor si apoi si-au luat mana de pe el . Probabil ca apatridul Saakasvili va trai de acum inainte prin aeroporturi ca si personajul din filmul cu Tom Hanks .
    Sunt curios care va fi traseul celeilalte loaze – traian Basescu – care a primit misiunea sa candideze pentru un loc in Parlamentul moldovean si sa-si reobtina cetatenia moldoveana . Adica sa-i distruga si pe moldoveni …

    http://www.stiripesurse.ro/greu-de-extradat-fostul-presedinte-georgian-mihail-saakasvili-vazut-in-polonia_1211741.html

  13. CETATEA SECRETĂ DIN FRUNZE ȘI FLORI

    Așa a fost… Dintre emisiunile ANTENEI 3 mai urmăresc doar cele „100 de minute” ale Sandrei Stoicescu… sau, când pot, emisiunile lui Răzvan Dumitrescu… și poate, uneori, dezlănțuirile lui Mircea Badea, pe teme de justiție… Și cam atât. Despre restul, aflu din presa virtuală.

    Urmărind interviul de astăzi cred că n-am greșit restrângându-mi aria de informare la doar doi-trei jurnaliști, bineînțeles în măsura în care și Mircea Badea ar putea fi socotit jurnalist.

    Toate interviurile lui Adrian Năstase au doza lor de realism necruțător: inevitabil, invită la comparații. Iar comparațiile, când unul dintre termeni este Adrian Năstase, sunt întotdeauna dezavantajoase pentru prezent.

  14. Începutul și sfârsitul, sau tusea și junghiul
    Începutul (alfabetului) AB și sfârsitul ZV sunt acum, umăr la umâr, anti-PSD-iști turbați. Și asta pe blogul Dlui Năstase, care, spre onoarea dumnealui, este în continuare PSD-ist, deși a pătimit atâtea. Discuția sa cu Sandra Stoicescu ar trebui să mai răcorească mințile lor înfierbântate.
    După injuraturi mai mult sau mai puțin metaforice la adresa PSD, începutul și sfârșitul ar trebui sa răspundă la întrebarea: „Voi cu cine votați?” Dar nu, problema lor este doamna Arhire!!!

    • @ George ban

      Traiesti suferinta unui Yes-man si a unui individ incapabil sa gandeasca cu capul lui . Si probabil ca esti distrus sufleteste de cand ti-ai pierdut stapanul ( Ponta )

  15. Un interviu bun, o emisiune inedita, datprota decorului -si ceva care din cand in cand incerca sa abata atentia interlocutorilor; felicitari.
    1. a ramas nedetaliata modalitatea in care vor fi adusi bani suplimentari pentru lumea privata, aceea care sustine financiar cresterile de salarii si pensii ale angajatilor statului. De discutat cat mai urgent. Sigur, geniile acestei bulibaseli au facut ciocul mic pentru ca, cuprinsi de amnezie, sa tipe in vitoarea campanie electorala ca ei sunt singurii care si-au tinut programul de guvernare, desi principiul care pana la urma se va aplica in practica va fi „a lua de la toti pentru a da doar unora”. Pare ca unele rugaciuni ale lor au fost ascultate de Dumnezeu, fiindca lumea nu si-a dat seama de ce a cazut taxa de solidaritate, nu-i nimic, zic eu lumii: fiindca taxa de solidaritate ar fi dat (doar) in cei bogati, iar noi treebuie sa-i protejam pe acestia, ca si pe genialitatile diversilor papa care, la doar 19 ani, primesc pe mana energia tarii; pe un astfel de rationament nu inteleg de ce nu avem un guvern de sugari (nu la licurici ma refer, ci la genialitate).
    2. Dupa mizeriile scuipate de Rogozin, greu de gasit diplomatul care sa le linga pentru niste relatii diplomatice cu rusii; dar poate ca Putin il va spanzura pe Rogozin in Piata Rosie intr-o tentativa de a mai aduce lucrurile la normal. Poate. Oricum, programul nostru de upgrade militar trebuie sa continue. In urma cu aproape doua decenii, am privit cam cas tentativa guvernului de atunci de a fabrica helicoptere Bell. Acum privesc chestiunea favorabil. Sa vedem si cu ce pretentii mai vine Macron.
    3. Eu unul n-as plimba foarte tare afirmatia ca PNL si-a facut departamente dupa sugestia dumneavoastra: PNL a mai avut departamente; dar sa zic – si din experienta – ce omoara departamentele: deoarece, atunci cand este vorba de guvernare, cei de prin departamente nu mai ajung, apar, de regula, alte persoane; si atunci oamenii isi baga picioarele in departamentul mamii lor. Ori poate ca la PSD a fost altfel si fostele departamente or fi in totalitate la guvernare; dar la PNL asa a fost si tot asa va fi si in viitor.
    Dar, domnule Nastase, haideti sa nu mai avem atata grija de departamentele altora si, daca doriti, sa formam aici un grup de lucru, avem atatea de gandit! Deoarece, cu cat gandesc guvernantii mai putin, cu atat trebuie sa gandim noi mai mult. Tot pentru bunastarea lor!

  16. Penibil , jenant … Pentru politisti se gasesc tot timpul bani , pentru oamenii de rand NU ! Mai mult decat atat , pe ceilalti chiar se pune JUGUL pentru a le lua si ultimii bani din buzunar ca sa le platim unor PUTORI INFECTE salarii occidentale !
    Nedreptatea este ca am ajuns sa fim condusi de un astfel de personaj lugubru – Tudose – dar si de alti CIRCARI cum ar fi Olguta Vasilescu , Carmen Dan , Liviu Dragnea , etc.

    https://www.antena3.ro/politica/salarii-mai-mari-cu-15-pentru-politisti-mihai-tudose-astazi-reparam-o-nedreptate-427008.html

  17. Excelent interviu ! Felicitari ! Vitica de mare senzatie.Curtea frumoasa,ingrijita,arbusti ornamentali daca am vazut bine,…foarte frumos.Se vede daruirea,munca,bunul gust si nu in ultimul rand priceperea,

    …faza cu dacii,…3000 de ani ,Kelemen Hunor etc,…a fost tare,…imi aratati ceva de 3000 de ani pe la Tg-Mures,Arad,Cluj,Brasov,Huedin ? Sau de doar 300 ?In afara de cateva „bisericute” din lemn construite de nobilimea maghiara stim noi doi pt cine,cand,unde,si din ce fonduri,

    ,din Buzduganul cu trei peceti ( 1977 ),…Zsigmond Bathory ( Iurie Darie ) catre „Printul” Nicolae ( C-tin Fugasin ),…nu va credeam printe iubitor de legende despre daci,…………………………..o alta legenda frumoasa despre o infrangere suparatoare a unui „popor disparut”

    Astept cu nerabdare albumul cu hartile Transilvaniei,…daca o sa contina cele mai vechi si de valoare harti care se regasesc la Muzeul Hartilor si Cartii Vechi atunci,…suntem castigati ! Pentru eternitate !

  18. George Ban spune:
    August 5, 2017 la 7:28 am

    Intrebarea ta este cel putin ridicola. Inca nu ai inteles esentialul din comentariile mele: Nu are sens votul in Romania, in acest trist moment istoric. Pur si simplu. In rest, facem baletul hipopotamilor in ceasca, asa, ca sa ne auzim vorbind…la b.e.c. si sa ne facem de ras prin partizanate, sau anti-partizanate, in cel mai bun caz penibile.
    Este chiar atat de greu sa pricepi si sa percepi o realitate evidenta, stimate coleg AN? Nu, nu Adrian Nastase, nu te iluziona. Doar Alb si Negru. (Z)
    Domnul Adrian Nastase nu este pesedist. Domnul Adrian Nastase este doar el insusi. Cel putin asa a fost, ieri, la Cornu. Domnul Adrian Nastase este ,,in afara cercului” si si-a gasit linistea in universul sau de o complexitate cu greu cuantificabila. Chiar daca (prin reducere la absurd) ar fi invitat sa revina in PSD, ma indoiesc ca va accepta, oricum. Ar fi degradant pentru domnia sa sa revina doar pentru a fi folosit pe post de brand si emblema care sa innobileze sediul central de partid, sau de oglinda in care imaginea lui Dragnea sa apara distorsionata in sens pozitiv, iar pampersul teleormanean sa para mai curat si mai uscat. (Z)
    Pesedisti au ramas doar lipitorii de afise si slugile CEX-ului. Unul dintre ei este….ghici ciuperca….. (Z)
    Avem, e adevarat, o masa de electori – in cea mai mare parte,extrem de dezamagiti si cativa fanatici in ultima faza a tineretii care mai bantuie, la ocazii speciale, pe langa palatul Cotroceni, mobilizati de domnul Plesoianu.
    Putin, foarte putin……si fara sperantza.

  19. Interesant interviul.

    Cu voia The Powers That Be…
    In alta ordine de idei s-ar parea ca nu suntem singuri deloc la nivel interstelar…
    Gasiti mai jos un reportaj interesant cu…nave interstelare inregistrate in adancul spatiului.

    Interstellar Spaceships real ufo evidence

  20. In dialogul de la Cornu am aflat inca o data explicatia si confirmarea privind experienta de elita, de ce aceasta este atat de cautata si de scumpa. Timp de aproape o ora si jumatate, cat am stat “lipit” de ecranul televizorului, am vazut ceea ce asi numi un model de abordare, ca flexibilitate a strategiilor si tacticilor si prioritizare a scopurilor si obiectivelor, toate adecvate la dinamica intereselor nationale, care ar putea face parte din cea mai inalta si rafinata politica. Mesajele, in opinia mea, au fost aplicate si cele mai bune posibil, fara sentimentalisme ieftine de partid sau critici inutile, de dragul criticii. Intr-adevar, PSD este o forta politica uriasa, care trebuie castigata, nu pierduta, in interesul transformarilor si modernizarilor viitoare ale societatii romanesti, iar Liviu Dragnea trebuie tratat in consecinta, ca lider care are anvergura partidului sau si care ii poate duce inegalabila putere, cel putin a momentului, intr-o directia sau alta, pe care oameni politici si de stat responsabili o vor in directia cea buna. Am apreciat diplomatia politica, de clasa, a lui Adrian Nastase, pe acest subiect. Totusi, cred ca episoadele excluderilor lui Ponta si Grindeanu au avut rolul lor corectiv, trebuiau sa se intample, sigur, cu riscurile pe care cei doi si le-au asumat, fara de care mi-e dificil sa cred ca Liviu Dragnea s-ar fi intors la sedintele BPN, la consfatuirile colegiale. De fapt, scriitorul cartilor de la Cornu, care au deja o reputatie cvasipaltinisiana, si ma astept sa vad intr-o zi titlul “Scrierile de la Cornu”, a fost extrem de subtil cand a evocat ca sedintele sale de partid si de guvern, de pe vremea cand a detinut functiile de presedinte PSD si de Prim-Ministru, durau 10-12 ore, cu discutii contradictorii, dar care se incheiau cu solutii optime sau de cele mai multe ori optime, din moment ce Guvernul pe care l-a condus a fost cel mai bun dupa 1989. Insa eu am un “fix” in privinta relatiei dintre lider si partid, care in opinia mea nu trebuie sa fie unilaterala si absoluta. Partidul nu trebuie sa fie o curea de transmisie a deciziilor liderului, ci creierul deciziilor, stiind foarte bine, din experienta romaneasca, cum s-au terminat cazurile contrare. De ce un Guvern sa-si dea automat demisia daca nu mai are sprijin politic, mai ales daca retragerea sprijinului politic nu are o motivatie doctrinara sau ideologica, ci una subiectiva, orgolioasa, personala? Daca Guvernul se bucura de sprijinul unei parti a partidului si gaseste sprijin politic la opozitie? Si chiar daca automotiunea trece si Guvernul pica, semnalul care ramane nu este ca ceva este in neregula, si poate ca tocmai acest lucru conteaza? Se tine capacul pe oala partidului, dar un semnal se transmite. Din cate observam, in SUA, unde presedintele este si seful guvernului, Donald Trump nu mai are sprijinul politic al partidului sau, republican, in privinta politicii externe in relatia SUA-Rusia. Ar fi trebuit ca Trump sa-si fi dat demisia? Ei, bine, iata ca Trump isi sfideaza partidul, un precedent care, dincolo de motivatiile si explicatiile de culise si de joc politic, trebuie luat ca atare. Intr-adevar, de 27 de ani suntem fraierii Vestului, dar acesta este pretul locului ingust in care am ajuns, cand nu am avut de ales, a trebuit sa acceptam sa fim luati de fraieri. Deocamdata, observ ca Romania parca ar alerga spre acelasi loc ingust, in timp ce restul Europei de Est isi construieste alternative.

  21. Cea mai buna stire a anului 2017, ar fi putea fi decizia Poloniei de a iesi din UE.
    Sa dea Dumnezeu. In fond, comunitatea catolica, tot crestina este. Europa, in ansamblul ei, ori va fi, iarasi, crestina, ori nu va fi deloc. Va fi un fel de Orient mijlociu.

  22. Mircea Popescu spune:
    August 4, 2017 la 8:54 pm

    N-o fi televiziunea ruseasca independenta, dar dvs vreti sa ne spuneti ca CNN este independent ?
    Chiar si atunci cand il ataca la baioneta, sau sub centura, pe protejatul dvs, domnul Trump ?
    Nu v-am spus, eu, ca in America presedintele are un rol pur decorativ si ca ,,sistemul” neo-totalitar/neo-comunist, coordonat de marile corporatii (prin intermediul securistilor multiplelor agentii), conduce ? Cel mai puternic om din lume este in realitate cel mai slab.
    Nu pot sa cred ca sunteti atat de naiv. Cu ce v-au iradiat ? (Z)

    • ps
      Sa va parafrazez (fie ca va place, fi ca nu):
      ,,Ce cauta trupele americane de „pacificare” la zeci de mii de km de SUA ?”

  23. Mi-a plăcut interviul, nicio surpriză de altfel. Dba Stoicescu s-a pregătit bine și înțelege f. bine că telespectatorii sunt interesați de punctele de vedere ale celui intervievat, nu de ale ziaristului. S-a văzut încă o dată că dispuneți de ceva greu de găsit – ăi nu numai la noi – viziune. Și câte tristeți m-au năpădit! Ce mare mizerie a fost ”noaptea cuțitelor lungi”. Și alteleș

  24. Bucurati-va sufletele si umpleti-le cu iubire, urmarind si ascultand aceste exceptionale voce si melodie, cu o scenografie si o alegorie magnifice, despre ritmurile si etapele vietii.

    Jucati-va pur si simplu cu decodificarea mesajelor privirilor, fețelor si corpurilor si, mai presus de toate, imbatati-va cu minunatul timbru yang si minunatul parfum yin. Pentru ca meritati.

    https://youtu.be/SWCZFvpJFyw

    Tango Scene ~ Al Pacino ~ Scent of a Woman ~ Movie CLIP (1992) Leonard Cohen ~ Dance Me To The End Of Love

  25. @all, unde este Ana, Fosta Basarabeanca? Ea avea ceva frumos, de suflet, de spus, care parca ne ajuta sa umplem aceste ratinalizari reci geostrategice….cu mult umanism.

Lasă un răspuns