Titulescu – 80 de ani de la acordarea, la Bratislava, a titlului de Doctor honoris causa

Am inceput sa pregatesc un album de fotografii infatisandu-l pe Nicolae Titulescu in activitatea diplomatica dar si in cea personala. Astazi, pentru ca s-au implinit 80 de ani de la acel moment, vreau sa va prezint doua fotografii de la momentul acordarii marelui nostru diplomat a titlului de Doctor honoris causa al Universitatii Komensky, din Bratislava. In prima fotografie poate fi vazut profesorul Rudolf Rauscher rostind in fata Consiliului profesoral discursul de intampinare. In a doua fotografie, se pot vedea, in asistenta, sotia lui Titulescu, si Savel Radulescu.

Si cateva precizari. Dupa excluderea sa din guvern, in vara anului 1936, Titulescu  a hotarat sa calatoreasca in Europa, sustinand numeroase conferinte in sprijinul ideilor pe care le promovase. Astfel, la inceputul lunii iunie 1937,  Titulescu pleaca in Anglia pentru  un ciclu de conferinte la Camera Comunelor, la Oxford („Situatia internationala a Europei”) la Cambridge si la Institutul regal de relatii internationale.

Plecand din Londra, el este invitat de Eduard Benes, presedintele Republicii Cehoslovace sa viziteze Praga si Bratislava. Ca semn de pretuire, i se acorda titlul de Doctor honoris causa al Universitatii din Bratislava, in 19 iunie 1937. Se implinesc deci 80 de ani de la acel moment. Tema  conferintei rostite cu acel prilej a fost  „Ordinea in gandire”. Atunci, Titulescu  afirma ca „suveranitatea natiunilor continua sa existe, dar ca ea este grevata de o servitute internationala in favoarea pacii”. Tot acolo el  sublinia: „se stie ca in Occident exista tendinta de a face deosebire intre Est si Vest din punctul de vedere al securitatii” – observatie  valabila si astazi.

FullSizeRender.jpg

33 de gânduri despre “Titulescu – 80 de ani de la acordarea, la Bratislava, a titlului de Doctor honoris causa

  1. Un politician de mare cinstire alături de alți bărbați de fală ai nației române! Veşnica lor pomenire !

    • @Oscar Wilde , august 1, 2017,la 2:23 p.m.

      O ÎNTREBARE LA ÎNTREBARE

      Mă întreb, care ar fi fost poziţia României, în contextul actual internaţional, cu Adrian Năstase Ministru de externe sau Premier ori Preşedinte?

  2. FORMATOR ȘI ROCKER ; O DRAMĂ EXISTENȚIALĂ

    Ieri, pe seară, un film SENZAȚIONAL cu evoluția starului rock Cristi Vasilică Danileț, m-a distras de la activitățile curente, căci pe mine talentul exprimat plenar, fără opreliști, m-a dat mereu peste cap. Planeta, proasta de ea, l-a adorat pe Bon Jovi cântând IT ʹS MY LIFE din pură ignoranță, căci planeta n-a avut habar de existența lui Vasilică și de fascinantul său „cover”.

    Poate vă întrebați unde s-a „coverit” Cristi Vasilică? Ei bine, la a treia ediție a „Festivalului de artă și cultură urbană – Dorna Art”… așa că nu vă mai dați deștepți și nu mă mai contraziceți : ceea ce ați văzut nu era agonia unui geam nevinovat zgâriat cu o lamă și nici delirul scrâșnit al șinei sub frâna bruscă a vatmanului, ci ARTĂ ȘI CULTURĂ URBANĂ, na!

    Când nu face ARTĂ ȘI CULTURĂ URBANĂ, rockerul nostru este – cred că nu vă produc nici un șoc- „formator în etică şi deontologie al Institutului Naţional al Magistraturii”. În această calitate dânsul a scris „Conduita de etică şi deontologia profesională în justiţie” lucrare pe care mi-a făcut o plăcere pur masochistă să o citesc. Nici bine nu am început eu pasionanta lectură, că ia uitați pe ce mi-au căzut ochii:

    „…este ridicată la rang de principiu şi APARENȚA: judecătorul va face în aşa fel încât conduita sa să apară în ochii unui observator neutru ca ireproşabilă; atitudinea şi conduita unui judecător trebuie să menţină trează încrederea oamenilor în corectitudinea puterii judecătoreşti; în tot ceea ce face, inclusiv în viaţa particulară, judecătorul va evita orice atitudine necorespunzătoare sau impresia unei atitudini necorespunzătoare”

    Ei, așa da ! După ce am citit eu asta, am pus pe coloana dreaptă textul și pe coloana stângă clipul cu IT ʹS MY LIFE… ca să vedem cum stăm cu APARENȚA și să verific dacă se menține trează încrederea mea în Vasilică… nu s-a menținut decât parțial, cât era dânsul la sacou și cravată… când a trecut la tricoul negru, încrederea mea s-a clătinat un pic în față, de-abia am reușit s-o stabilizez…

    Mi-am continuat cercetările cu privire la APARENȚĂ, și l-am revăzut cu plăcere pe „formatorul în etică şi deontologie”, la KARAOKE , în compania duduii Camelia Bogdan… ce duet… Frank Sinatra, dacă era băiat deștept, nici n-ar fi trebuit să se-apuce de cântat, mi-e și rușine să-l ascult astăzi, când știu că pe lume au apărut interpreți pentru „Strangers in the Night” capabili să facă istorie!

    Am continuat să citesc din materialul „Conduita de etică şi deontologia profesională în justiţie” și am găsit următoarele :

    „…sunt prevăzute INTERDICȚII : judecătorul nu va avea voie să uzeze de prestigiul funcţiei judecătoreşti pentru a rezolva interesele sale personale sau interesele personale ale membrilor familiei sale sau ale altor persoane…”

    Adică, să zicem, dacă te numești Livia Stanciu și ești „mami a luʹ Înalta Curte de Casație și Justiție”, e INTERZIS să-ți rezolvi o mică datorie bănească personală pe care nu dorești să o achiți vârând la pușcărie creditorul… uite, Cristi Vasilică zice că nu-i frumos să procedezi așa, și el știe ce zice, că doar e „formator”… Sau, de exemplu, dacă te numești Camelia Bogdan, deși același Cristi te ține de talie la KARAOKE, putem observa că în articolul despre etică și deontologie îți bate totuși obrazul și te informează că-i INTERZIS să pui sechestru pe averea unuia care nici măcar nu-i parte în proces, doar pentru că este soțul unei doamne cu care te-ai certat și pe care nu poți s-o suferi. Nu-i frumos nici să furi dosarul de la alt judecător strict în scopul de a-ți rezolva această mică arsură la ficați…

    Dar Cristi Vasilică are și soluții pentru ca dânsul, Camelia Bogdan și Livia Stanciu să nu mai greșească:

    „Propunerea pe care o avansăm este aceea de a se ALCĂTUI comisii de etică ALCĂTUITE din oameni specializaţi. Astfel, există în România magistraţi formatori în domeniul eticii şi deontologiei magistraţilor, pregătiţi în cursul anilor 2005-2008 în cadrul unor programe cu finanţări externe. Lor ar trebui să li se recunoască rolul de a coordona acest proiect: ei pot forma o reţea la nivel naţional, sub patronajul CSM în parteneriat cu asociaţiile de magistraţi …Odata instaurat sistemul, totul va funcţiona autonom, distinct de CSM…Oricum, esenţial este ca acest organism să exercite un rol preventiv: magistraţilor trebuie să li se arate cum este recomandabil să se comporte în anumite situaţii pentru a contribui la menţinerea prestigiului lor şi îmbunătăţirea imaginii justiţiei, pot fi organizate mese rotunde, dezbateri, schimburi de experienţă etc…”Deci, teoretic, dânsul stăpânește…

    În fine… să dăm cezarului ce-i al cezarului: poate că CSM-ul a pierdut un magistrat de mare valoare, după care plângem cu toții, dar, să gândim pozitiv și să privim partea plină a paharului : până una-alta, ARTA ȘI CULTURA URBANĂ din Vatra Dornei s-au îmbogățit cu un star ! Așa că între două procese pentru obținerea pensiei de întreținere de la Vasilică, părinții lui pot fi mândri de-un descendent așa de multilateral dezvoltat!

  3. Nelinistitoarea alternativa si principiul pascalian

    Timpul a inceput sa muste din august, ultima luna de vacanta parlamentara, si ca maine vine septembrie. Presedintele PSD, Liviu Dragnea a inceput sa se agite. Printr-o rara concertare, a iesit in media, marti, impreuna cu premierul Mihai Tudose. Noul partid politic anuntat de Victor Ponta pentru luna viitoare pare sa fi inceput sa miste imaginea de lider imperturbabil, de neclintit, a lui Liviu Dragnea.

    Guvernarea incepe sa-si revina, sa recupereze din intarzieri, premierul e pragmatic, are energie, ii pune pe ministri la treaba, si-a tamaiat surprinzator Dragnea noul executiv, la Antena 3, dupa ce l-a scufundat pe precedentul, “vechi” de nici sase luni. “Am tinut enorm la baiatul asta”, a lacrimat presedintele PSD dupa ultima sa victima, fostul premier Sorin Grindeanu, “nu stiu ce s-a intamplat deodata” cu el, “sper sa-si revina”, a mai zgandarit el nitel falsa scenarita si ipocrita compasiune.

    Dragnea a mai lansat si cateva perdele de fum, sustinand ca “Ponta s-a autoexclus; sunt câțiva care au frământări, marea masă a partidului nu este afectată”. Dar, la un moment dat, a cedat, mustata lui Don Livache a inceput sa tremure: “Nu mă simt vânat, chiar sunt”, a rabufnit el liderus maximus al partidului rosu. Atentie, ma refer la cromatica pesedista la fel de natural ca la cea a republicanilor americani, care si ei sunt rosii si foarte aproape sa-si scufunde propriul guvern.

    Premierul Mihai Tudose a incercat si el sa minimalizeze, si se pare ca acesta a fost scopul real al concertului media al celor doi, posibilitatea unui cutremur in PSD. “Dumnezeule, nu poate fi vorba de așa ceva. Un alt PSD în interiorul PSD-ului? Nu.”, a sustinut Tudose, voit patetic. Nimeni nu a vorbit insa de un al partid in interiorul PSD sau de un alt PSD in exteriorul PSD. E clar ca un partid de centru, indiferent ca se va numi Pro Romania sau altcumva, nu va mai fi un partid rosu.

    Si Macron a fost socialist, dar culorile noului sau partid de centru sunt negru si alb (pentru alternativa de centru romaneasca sugerez albastru in loc de negru ). Insa legaturile de comunicare, de leadership si de masa, cu fostul partid sunt in egala masura la fel cu cele cu toate partidele de pe esichier, deopotriva de stanga si de dreapta. Sunt legaturi ca intre vasele comunicante, dupa principiul pascalian, inevitabile si de neoprit, cu specificul ca personalitatile sunt bratele de legatura.

  4. Luminita Arhire spune:
    August 1, 2017 la 9:03 pm

    Decat sa va intrebati pe dvs, mai bine intrebati-l direct pe domnul Adrian Nastase. Nu va stiam atat de pudibonda (Z)
    Nota: Zambesc.
    De ce zambesc ? Pentru ca imi amintesc foarte bine (avand memoria absolut intacta – prin exersare permanenta) ca domnul Adrian Nastase nu a indraznit niciodata sa se confrunte direct, frontal si perpendicular cu domnul Ion Iliescu (in perioada 2001-2004 n.mea). Desi stiu BINE ca nu era de acord, in multe privinte, cu domnul Ion Iliescu.
    Domnul Adrian Nastase a fost, este si va ramane un finutz.
    Un finutz prea sofisticat pentru vremurile actuale. Asa cum si Nicolae Titulescu a fost un (prea) elitist visator al epocii sale. De aceea a ramas ,,suspendat” intre sferele puterii politice interbelice.

  5. Inteleg ca de la 1 august 2017, se va plati impozit la nivelul salariului minim, chiar si pentru salariatii part time.
    Dupa parerea mea este un abuz impardonabil, curat neconstitutional. Constat ca pe nimeni nu intereseaza aceasta masura inepta si abuziva a unui guvern disperat dupa bani, scapat de sub control. De ce are nevoie de bani ? Evident, pentru bugetari, pensii speciale si indemnizatii pentru tatii bogati (cu profesii liberale). Crede cineva ca vreun procuror isi va vedea vreun drept castigat clintit fie si cu o catime ? Sa fim seriosi, domnule Plesoianu…mai lasa-ne cu spectacolul – de imagine – ieftin (la televizor).
    In acest moment sunt convins ca orice este permis ca actualul guvern da fie demolat. Iar PSD sa se reorganizeze in opozitie, in urmatorii 10-15 ani. Altfel, nu se poate. Romania are nevoie de un partid socialist, care, in acest moment, nu exista, in partid care, cu adevarat, sa detina potentza de a schimba ceva (in sens pozitiv) in tara aceasta.
    …Iar pe Dragnea il vad ca pe un piscutz care toarce molcom , evident, la A3 – unde Gadea se comporta precum Marius Chicoș Rostogan: ,,Nu-i asa ca pamantul este rotund ? Emininche….,,Bravo, mă! prostovane! (îi zic aşe doară nu spre admoniţiune, ci spre înghemn şi încurajare” – gandi Gadea, privind cu aparenta admiratie loaza de Teleorman). (Z)

  6. Partidele bicolore

    Pentru a mai scapa de canicula, va invit sa facem cateva exercitii de reflectie. Vi se pare ca sintagma “partide bicolore” suna ciudat? Probabil ca da, asa cum mi s-a parut si mie, obsedat de uni-ul cromatic al partidelor. O obsesie care nu-mi apartine si nu va apartine. Ea ne-a fost indusa de mediul politic in care ne-am nascut si am crescut. Probabil nu ne-ar fi deranjat, daca nu am fi observat ca ne dezbina si ne face dusmani.

    Daca acest monocromism vi se pare exclusivist si intolerant, in ciuda rogvaivului, nu va inselati. Dar este, oare, preluarea necritica a ceea ce ti se sugereaza un semn de inteligenta? Sau o cale spre progres? Cu siguranta, NU, ne spune si Einstein, intr-un memorabil indemn spre o nesfarsita regandire si reevaluare.

    De fapt, un partid bicolor, rosu-galben, inregistrat la tribunal ca alianta, a fost USL. Chiar daca uniunea social-liberala s-a destramat, sub presiunile stangii si dreptei, semnalul de echilibru intre cele doua parti ale unui esichier politic nu a ramas neobservat.

    Pozitionarea politica de centru , care nu este nici de stanga, nici de dreapta, sau este in acelasi timp si una si alta, are, in afara de precedentul romanesc USL, o noua infatisare, frantuzeasca, mai precist macronista, sub forma bicolora alb-negru a EM / REM.

    Nu cunosc semnificatia alb-negrului macronist, probabil sintetizeaza yin si yangul, ori poate, in cazul albului, imaculata anticoruptie. In cazul partidului de centru Pro Romania (PPR), mi-as dori un partid bicolor alb-albastru, care sa adauge imaculatei seninul tolerantei si pacifismului. Ori, poate la fel de bine, un centrism bicolor care sa preia primele doua culori din Tricolor, albastru si galben, seninul si bogatia acestei tari, rosul sacrificial pentru tara fiind deopotriva al tuturor.

  7. Amicul meu de pe alt blog, nu se dezminte.
    Intrebat fiind:
    ,,unii spun ca salariile vor creste, altii ca se vor micsora. cine are dreptate ?”

    amicul ofera urmatorul (sau) raspuns (CITEZ):

    ,,Pe româneşte spus ca să înţeleagă tot prostănacul:
    Ţiganca lui Icsulescu, care e patroană, conform contractului îi dă lui Icsulescu (care freaca menta la firma) 2000 lei brut, adică 1600 lei bani în mână (netul) şi 400 lei taxe la stat.
    După ghiduşia PSD-ului, piranda nu mai este obligată să vireze la stat taxele (NIMENI NU O MAI TRAGE LA RĂSPUNDERE!) deci va băga în propriul buzunar 400 lei şi lui ,,freacamenta” îi va da tot 1600 lei. Dar Icsulescu, din cei 1600 lei, va trebui să dea taxele la stat 400 de lei că dacă nu, a imbulinat-o u statul: ÎL EXECUTĂ SILIT!
    Deci:
    PRIANDA PATROANĂ VA CÂŞTIGA 400 LEI
    ICSULESCU SLUGA VA PIERDE 400 LEI

    Dacă Icsulescu va incerca să renegocieze salariul, piranda îi va spune:
    DU-TE-N …….. DE BOŞOROG CĂ DECÂT SĂ-ŢI MĂRESC ŢIE SALARIUL MAI BINE TE DAU AFARĂ ŞI PE ACEEAŞI BANI GĂSESC UN ŢIGAN MAI TÂNĂR !

    Deci, problema nu este cresterea sau descresterea, problema este cine-i tras la răspundere.
    FIRMA NU VA MAI FI TRASĂ LA RĂSPUNDERE ŞI BANII VOR FI RECUPERAŢI DE LA VOI, PROŞTII PROŞTILOR!
    VEŢI FI O ŢARĂ DE EXECUTAŢI SILIT!

    Atenţie la ce vă spun acum:
    ROMÂNIA ESTE ÎN PLOP ŞI PLOPUL ÎN AER! NU MAI SUNT BANI! ŞI DE LA PATRONI, PRECUM SE VEDE, NIMENI NU POATE RECUPERA BANII! DECI BANII VOR FI RECUPERAŢI DE LA VOI, PROŞTII PROŞTILOR DE ROMANI.”

    NO COMMENT

  8. VESTEA A CĂZUT CA UN TRĂSNET PE 31 IULIE 2017. RALUCA PRUNĂ RUPE TĂCEREA: „ LUMINIȚA ARHIRE E O MEDIOCRĂ DEZAVANTAJATĂ SOCIAL, CU COPII MULȚI PE CARE ÎI ARUNCĂ ÎN LUME CA SĂ-ȘI SPOREASCĂ VENITUL”

    MOTTO: „Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, despre votanții PSD: Niște dezavantajați social, cu copii mulți pe care îi aruncă în lume ca să-și sporească venitul… persoane interesate de pensia lor specială, de pensionare la 40 de ani, în genere mediocri „.( Raluca Prună , pe Facebook, 31 iulie, 2017)

    …………………………………………………………………………………………………….
    Așadar, cum vă spuneam, Raluca Prună a răbdat cât a răbdat până la sfârșitul lunii iulie, când n-a mai putut să țină într-însa și a răbufnit: „EȘTI O MEDIOCRĂ, MADAM ARHIRE ! ”

    Dar să vă spun cum m-a depistat dânsa , să vă descriu în ce hal de prăbușire morală eram, beată turtă de dimineață, cu ciurda de plozi după mine , toți cu lumânările la nas, că viroza e contagioasă, târându-mă pe șapte cărări până la crâșma din colț, să mă treacă pe caiet cu o litră de rachiu, ca să am curaj să merg la școala sătească, să-mi retrag toate progeniturile din sistemul de învățământ și să-i pun pe minori la dereticat prin gospodărie , plus la îngrijit cele două capre costelive care mi-au mai rămas după ce am dat toate animalele de prin cotețe și adăposturi pe câteva țoiuri de tărie. N-ați știut, este, cu cine aveți de-a face , prieteni? Ei, n-ați știut dumneavoastră, dar madam Prună se pare că mă cunoaște mai bine!

    „Fără vreun efort din partea votantului lor tipic – un votant fie interesat de pensia lui specială și de pensionare la 40 de ani, în genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e ținut în lanțurile asistenței sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat încă de dimineață, cu copii mulți pe care îi aruncă în lume ca să își sporească venitul din alocații și creditul pe caiet la crâșmă, cu copii pe care îi abuzează de multe ori, cu care se poartă violent și pe care îi retrage de la școală pentru că sunt o mână de lucru gratuită”.

    De câte ori pe creaturile astea bizare și cu părul îngălat, gen Prună Raluca, le-apucă sinceritatea și se dedau la exprimare liberă, eu mă bucur… căci ASTA ESTE ceea ce crede dânsa despre populația României, în linii mari… ea AȘA NE VEDE pe mai toți – fac excepție, desigur, #REZISTENȚII cu lanternuțe și pancarte, a căror „inteligență irepresibilă” naște pui vii în Piața Victoriei – dar , cam atât ! Dânsa își limitează discursul grețos doar la votanții de stânga, pentru a părea un pic mai analitică, însă, în realitate, bagă mare parte dintre cetățenii României în haznaua acestui discurs, căci disprețul ei enorm, afișat încă din vremea ministeriatului, arată și acum ca o cocoașă pe spinarea sa înțolită în halat de molton.

    Desconsiderarea pentru populația pe care o guverna din postura de ministru al Justiției era evidentă și atunci în ținuta sa publică ( APARENȚA, cum ar spune „formatorul” Vasilică Danileț !) : părul năclăit și în dezordine, hainele vulgare, ciorapii anacronici, geanta ca o sacoșă de-un leu…

    Cunosc o cucoană care, fiind „dă București”, dar silită, printr-un concurs de împrejurări, să stea mai mult în provincie, a trecut de la rochia înflorată și de la pantofii cu toc, la „treling”, espadrile ordinare și fes tras pe sprâncene, doar pentru că „ORAȘUL ĂSTA MIZERABIL NU MERITĂ MAI MULT DE-ATÂT”!

    Ca gândire, Prună Alexandra Raluca cred că exact în acest model de gândire și de comportament se înscrie.

    P.S. Parcă abia aștepta să-și epuizeze mandatul ca s-o taie înapoi, la Bruxelles… are cineva idee de ce dracului e tot aici duduia asta ?

    • Da, acesta este esențialul pentru basciști, joianiști, rezistiști: disprețul pentru majoritate! Să îți fie scârbă de cei care te plătesc, este o mentalitate sclavagistă.

      • Păi, cine n-ar dispreţui un popor, care se lasă atât de uşor, nu doar călcat pe coadă, ci direct pe grumaz ? ! Când vom învăţa să ne respectăm, ca popor, ca tradiţii, ca înaintaşi, ca indivizi aparţinători unui neam, indiferent dacă acestea convin şi unor străini, fiţi siguri că vom fi nu numai respectaţi, dar şi ascultaţi atunci când se iau decizii ce ne privesc !
        Când de abia ţi se aude vocea de sub pat, degeaba încerci să te dai stăpân în Ţara ta, că tot slugă rămâi ! Slugi sunt şi majoritatea celor care ne conduc, dar ei beneficiază de nişte avantaje pe care stăpânii li le plătesc tot din banii noştri, nu ai lor ! Dar creaturile astea mizerabile îi ajută să devalizeze o ţară atât de bogată, încât iată se fură pe rupte de peste un sfert de secol şi tot mai este ce, şi tot mai are cine ! :mrgreen:

    • Poate nu mai exista „înapoi, la Bruxelles”.

      Insa este int6eresanta cine este aceasta Raluca Pruna : Sidonia Bogdan, jurnalst la România liberă, a dezvăluit pe facebook că tatăl Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, ar fi fost unul dintre diplomaţii apropiaţi de serviciile secrete înainte de revoluţie. (http://evz.ro/dezvaluiri-halucinante-despre-tatal-ministrului-justitiei-raluca-pruna-a-fost-ofiter-al-securitatii.html )
      Sigur ca cu asa o ascendeta madama nu este dintre cei „dezavantajați social, cu copii mulți pe care îi aruncă în lume ca să-și sporească venitul” (poatre erau bunicii ei . dah se cerea „originea santaosa” si de preferinta tzoparlaneasca [se cam observa ca a rp[utea fi de o astfle de extractie]) insa genitorele ei ar puta intra in rubcrica pensii speciale …

      Da sa vedem cum stam cu mediocritatea :

      Născută la 24 septembrie 1969, Raluca Prună a devenit studentă abia în 1990. Adică, la vârsta de 21 de ani, după trei sesiuni de admitere ratate. Ȋn CV-ul domniei sale, disponibil aici, nu este precizat cu ce anume s-a ocupat în acea perioadă, însă e trecută facultatea la care a reușit să intre actualul ministru al Justiției: Facultatea de Drept din Universitatea Ecologică București.

      Puțini sunt cei care își mai amintesc de începuturile învățământului superior privat din România. De facultățile neacreditate și de scandalul diplomelor false. „Totul a început ca o escrocherie, a unuia, Dolfi Drimer!”, povestea profesorul Ion Coja într-un interviu din 2012. „În februarie 1990 a anunțat că el înființează o universitate, că primește studenți în anul I la medicină – era facultatea cea mai căutată pe vremea aceea, îi primește fără examen de admitere, dar, firește, cu o taxă substanțială! A încropit un sediu, un corp profesoral și i-a dat drumul! Universitatea Ecologică!…”.

      Pe lângă Facultatea de Medicină, Universitatea Ecologică avea și o Facultate de Drept. Aici a fost studentă și Raluca Prună până în 1994, când a absolvit. Ȋnsă Facultatea de Drept cu pricina a primit autorizația de funcționare provizorie abia în august 1995, prin Hotărârea nr. 568/1995 cu privire la acordarea autorizației de funcționare provizorie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 88/1993, privind acreditarea instituțiilor de învățământ superior și recunoașterea diplomelor.

      Și, uite așa, abia prin februarie 1996, după ce această hotărâre de Guvern a intrat în vigoare, Raluca Prună s-a putut înscrie și ea la examenul pentru obținerea licenței. Nu a mers la Facultatea de Drept a Universității București (pe care Ponta, cel numit de ea „rebut intelectual”, o absolvise deja în 1995), ci s-a dus tocmai la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

      http://www.activenews.ro/stiri-justitie/Ministrul-Justitiei-Raluca-Pruna-a-studiat-Dreptul-la-%E2%80%9Eparti-intr-o-facultate-NEAUTORIZAT%C3%83-135635

      Ma rog nici eu nu ma intrat din prima la Facukltate, insa as avea si scuza ca in 1971-72 au fost sa zicem unele „neregului” la concursul de admintree Insa cand ma intrata am intrat cu examen – numai 18 si o ciosvarta pe loc (la FF!!!)
      Ma prg cucoana in 92 intra si la Filozofie (adica depune cerre de inscrier)m pe care russte sa o absolve in 1997. Da pana la diploma de filozofeala este bursiera rfilofofeala TEMPUS la Universitatea Paris VII Nanterre in perioada martiee-iunie si imediat5 ce isi da licenta in prostologeala filozofica in anii 1997 -1998 merge la Universitatea Central Europeană, Departamentul de Științe Politice, uinde ia master în științe politice.
      O cestie intresanta in perioada ctombrie 1996 -iulie 2001 era si Asistent universitar, Universitatea din București la Facultatea de Filosofie și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice, si la Budapesta master, si avocat in Bucuresti si fonda si „Transparency International” Romania, precum si membru fondator al Asociatiei „Societatea pentru Justitie”. unde ra si activist si consilier juridic porbono si fiindca avea pra mult ti9mp liber in ianuarie 2000 – octombrie 2001 colaboreaza cu USAID, Banca Mondială, Centrul de Drept Constituțional European. Insa di9n sept 200 reununta sa mai fie avocat …
      Dar pe4sene ca renunta la advocatura pen’ca era pen’ca era din octombrie 2000 pana in decembrie 2004 Manager al portofoliului Justiție, afaceri interne și anti-corupție la Delegația Comisiei Europene în România .(cv ul ei asa cum est publicat)
      Urmeaza apoi birocratia de la UE.

      As zic ca are o caiera piolitica .. ca este o ONGIsta landata cu cu ceva PCR (famelia cu functii politice in „comunism” celula de baza a societatii anticomuniste)

  9. Despre Titu, ce să mai scriu? totul a fost scris.
    Îmi aduc aminte că Argetoianu povestește în Memorii (mi-e lene să caut acum) că odată Titu se încontra cu un Brătian pe o temă delicată, și că Titu i-a zis lui Bră într-un târziu, agasat:
    – Pricep, măi, da trebuie să priceapă și boii ăia din Occident fiindcă avem nevoie de ei.

  10. Călătorind, regina văzu un ulm enorm
    la margine de codri străbuni cu poală sumbră.
    – Acesta e copacul sub care-aș vrea să dorm…
    Și-un an întreg regina dormi sub el, la umbră.
    Apoi născu, din aur, un pui de ulm sfios
    cu trunchiul de lumină, nemaivăzut în țară,
    acoperit cu muguri care cântau frumos.
    (Ștefan-Augustin Doinaș, „Regele, fiul copacului”)

  11. SUA: Criza imigratiei meritocratice. Creierele Lumii nu vor sa duca in spate o tara ultradatornica, cu violenta civila sistematica si imigratie ilegala necompetitiva

    O tara hiperindatorata traieste pe spezele altor tari. O tara cu o violenta civila sistematica si instigata politic nu este un loc sigur. O tara intesata de organizatii secrete si colcaind de pulsiuni minoritare de putere nu salveaza aparentele de drepturi ale omului. O tara cu o imensa imigratie necompetitiva este o povara pentru meritocratii si producatorii PIB-ului. Astfel de analize si le face orice persoana supradotata care ar vrea sa imigreze. Noile concluzii privind imigratia in SUA par sa fie descurajante. Creierele Lumii au inceput sa ocoleasca America, legendara candva pentru bogatia si maretia ei. America a fost insa bogata si mareata prin imigratia inalt educata si calificata, imbatabila la competitivitate. Marirea crescanda a golului de supercompetente din imigratia SUA zugraveste o perspectiva ingrijoratoare. Presedintele Donald Trump, care si-a facut miliardele imobiliare cu oameni extrem de competitivi, a sesizat pericolul. El vrea sa reformeze drastic imigratia, asezand-o pe baze de merit si scazand numarul de imigranti slab calificati. Propunerea de lege, elaborată de către senatorii republicani Tom Cotton și David Perdue, are drept scop să le acorde prioritate persoanelor care vorbesc limba engleză și să plafoneze la 50.000 pe an numărul de refugiați care obțin drept de rezidență în SUA. Potrivit Casei Albe, ”doar un imigrant din 15 vine în SUA pe baza calificărilor sale”.”În medie, un milion de imigranți sunt autorizați să se instaleze legal în SUA în fiecare an și majoritatea dintre ei sunt muncitori mai puțin sau deloc calificați.” Proiectul este numit “istoric si crucial”. Insa populismul, nemultumirile populatiei albe, majoritare, care acuza regimul afroamericanului Obama ca a discriminat-o grav, in favoarea minoritarilor si imigrantilor de culoare, persecutarea islamicilor, decodarea cvasigenerala a miturilor electorale si de politica externa americane, celelalte elemente de neatractivitate au transmis in afara SUA tot atatea semnale de neincredere si ocolire. In plus, creierele Lumii nu mai accepta sa fie folosite ca dizidenti politici impotriva patriilor lor, asa cum non fair play SUA au conditionat in mod obisnuit aprobarea cererilor imigrantilor. „Niciun gram din inteligenta noastra sa nu fie impotriva religiilor si popoarelor noastre” pare sa devina o cutuma unui nou mod de viata, ca reactie de protest la globalizare. Merita subscrisa.https://www.agerpres.ro/externe/2017/08/03/sua-donald-trump-vrea-sa-reformeze-sistemul-imigratiei-legale-afp–10-31-47

    • Hm…. curios cum unele lucuri se aseamana …
      (duminica intgamplator am cumparat – 2 lei – si recitit – 160 pagini mici – o nugvela usoara Seriful din Medicine Bend si mi-amk amintit o veche impresie)

      In anii expansiunii spre West in zonele recent populate dominau 2 curente de „gandire” : aia car sustineau „orasul deschis” si aia care doreau „lege si ordine”.
      Orasul dschis innsemana carciuni cat cuprinde, jocuri de noroc, bordeluri, bautura fara masura, bani azvarliti in prostie … si dezordine in strada , impuscaturi, morti samd etc. Se zicea ca orasul deschis favirizeaza afaceroloro si aduc prosperittaea (da… a ceor care aveau salonurile, faceau comert cu qalool, samd) si aduc de la distnta multi oamenei (muloti da, dar si o proprtie anormala de jucatori, trisori, diversi banditi, agitati samd)

      De cealata parte rau aia cu lege si ordine care doreau oras „inchise” adica salonu s inchide pe la 10 noaptea, nu se trage in aer chiund ca sa deranjeze somnul, nu s galopeaza in curse pe strada Mare , betivu doarme la Jail pana se trezeste, nu se tipa mascari pe strada si cl mai bine nu se poarta arme pe strada. Adica se favoriza o atmosfera in car ala car muncea putea trai fara sa se teama

      Desi cele mai celbre cazuri de orase deschise erau in Far West (Abilene, Virgina City, Tombstone samd) mi se par ca „discutia” se purta peste tot si , se mia poarta si azi .. desi nu se mai poarta serifii gen Earp si ca ultimul oras „deschis” a fost Chicago in epoca Marelui Al

      Si as mai zice ca din anii Flower Power incoa s-a cam mers pe sistemul „deschis” care a culminat cu perioada de dupa Reagan…

      Ma rog acum sa zicem ca Trump parca ar vra sa „inchida” SUA insa sa fim cinstiti trecutul sau nu il recomanda ca pe un alt Calem Ware (seriful din Medicine Band)

  12. Marile caractere se atrag :
    „Andrei Pleşu numit succesorul pe viaţă a lui George Soroş la Fundaţia pentru o societate deschisă
    Mottoul fundaţiei :
    „”Misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea în libertate, responsabilitate şi respect pentru diversitate”
    Nici nu puteau s-o numească altfel decât „Fund aţie”, după scopul principal al ei : promovarea LGBTiştilor !
    Şi iată că apoteotic se dă la fund şi tartorul principal, George Soroş, sponsorul acestei agenţii infiltrate parşiv şi insiduos în întreaga lume, dar mai ales în ţările Europei de Est ieşite de sub influenţa Rusiei şi intrate, atent dirijate şi mânate de la spate ( cum altfel 😳 ), spre alt ţarc, transatlantic şi occidental de data asta !
    Alungat cam de peste tot ( Polonia, Ungaria, Slovacia, Rusia, Albania, China, Austria, SUA, chiar şi din Israel, aşa că nu mai poate schelălăi văitându-se de antisemitism) în România se simte ca la el acasă, mai ales că pupinsorişti se găsesc pe toate drumurile şi-n toate pieţele, rezistenţi la comandă degrabă vărsători de tineri, copii şi alte animale, avându-l uneori în frunte chiar pe şefu statului prin cele staţiuni montane, dar şi străine de neam şi ţară !
    P.S De la Pleşu n-aveam pretenţii, că trece cu lejeritate, în ciuda gabaritului, de la un fund la altul : de la Ceauşescu, la Băsescu, nu-i decât un fleac ( cunoscătorii ştiu ce porţiune se numeşte aşa ), la fel ca de la Johannis la Soroş, sau vice versa , de la doamna Weber ( purtătoare a numelei celui supranumit” Marx al Capitalismului”, Max Weber, nici atâta, dar de la tipul ăsta , Salat Levente, făcut „varză” între cei doi, chiar mă mir ! Să fie chiar atât de „subţirică” rezerva de cadre a ăstora ?!
    Doar latră de zor printre ostreţe, ca să pară mulţi şi #rezistenţi ?

  13. D-le Nastase , mizeria securista ( declaratia de patrimoniu ) de mai jos face parte din programul de guvernare al PSD-ului ? Ca eu n-am auzit de ea pana acuma …

    http://www.capital.ro/exclusiv-ionut-misa-ministrul-finantelor-despre-declaratia-de.html

    Aceste doua mizerii de mai jos sunt tot din programul de guvernare ?

    https://www.dcnews.ro/noile-buletine-cip-i-amprenta-cum-vor-arata_541408.html

    http://www.cotidianul.ro/romanii-s-au-pricopsit-cu-o-noua-structura-de-informatii-303782/

    Eu observ cu fiecare zi ca PSD-ul este un partid mai JOSNIC si mai SECURIST decat partidele stiut securiste !!!
    Chiar nu le este rusine sa vina cu astfel de initiative ?
    Dragnea si PSD-ul se folosesc de niste RETARDATI MINTALI si indivizi cu diplome de facultate indoielnice ( PM si de Min. de Finante ) pe care-i folosesc ca sa ia pielea de pe populatie . Niste INCAPABILI care nu pot sa genereze crestere economica si care doar inventeaza impozite , taxe si instrumente securiste ! RUSINE !!!

    Experienta cu arhiva sipa nu a fost o lectie pentru PSD ? Pentru ce sa faca baze de date ? Ca sa intre aia ca Macovei , Kovesi si Basescu in ele si sa-i terorizeze pe romani sau sa-si anihileze adversarii politici ?

    PSD se transforma cu fiecare zi intr-o rusine nationala !!! PSD-ul a ajuns sa fie reprezentantul politistilor si securistilor , nu al romanilor …

    Masura de mai jos este ECHITABILA ? Este tot din programul de guvernare ?

    https://www.antena3.ro/actualitate/mihai-tudose-anunta-cresterea-varstei-de-pensionare-426837.html

    In conditiile in care politistii ies la pensie la 40 de ani si au pensii si salarii de 25 x mai mari decat in muritoe de rand !!!

    Ce societate creeaza PSD-ul ? Rusine !!!

  14. @ nastase

    O scurta mentiune ca sa nu se interpreteze gresit : criticile nu vi se adreseaza dumneavoastra ci PSD-ului .

  15. http://www.cotidianul.ro/homosexualitatea-si-ortodoxia-romaneasca-304863/
    Excepţional articol !
    Îmi reproşez faptul că titlul nu mi-a trezit curiozitatea, mai degrabă scârba, dar acum citindu-l, îmi dau seama că este cea mai completă, echilibrată şi echidistantă analiză a stadiului actual în care a ajuns Biserica Ortodoxă, dar mai ales încercările de compromitere a ei , cu scop precis şi de maximă actualitate, care vizează direct modificarea Constituţiei nu neaparat în sens religios ci şi logic, delimitându-ne ca oameni normali, de nişte practici bolnăvicioase, urâcioase, nefireşti, dizgraţioase pe care diferite agenturi străine încearcă să le impună prin viclenie şi forţă mediatică, într-un spaţiu recunoscut pentru cuminţenia lui, inclusiv sexuală, decenţa şi bunul simţ, fiind prea întipărite în ADN-ul acestui popor, ca asemenea practici ce sfidează firescul, normalul , „obiceiuri” neîntâlnite nici la animale, să poată ” prinde”în România !
    Numai că aceste practici, pentru care militează încă din momentul înfiinţării lor, agenţii precum acea ” Fundaţie pentru o Societate deschisă” ( deschisă la ce, la orgii sexuale, la practici greţoase şi nefireşti ?) a lui Soroş, afirmând deschis că ” misiunea noastră este să promovăm dezvoltarea în libertate, responsabilitate şi respect a diversităţii”.
    Ceea ce se dovedeşte a fi o dezgustătoare propagandă de desfrâu sexual, pe care numai nişte minţi, dacă nu şi corpuri bolnave îl pot, nu numai imagina, dar şi practica.
    Mai mult, încercând să polueze spaţiul românesc ( mioritic, cum cu dispreţ îl numesc) sub aripa unor agenturi străine, pe care dacă Statul Român le priveşte tâmp şi îngăduitor , sistemul de autoapărare , imunitar, al societăţii civile, dar mai ales a cei peste 90 % dintre cei de religie Ortodoxă, trebuie să se apere singuri !
    Iar acest articol chiar asta face ! Doamne Ajută !

  16. UN ARTICOL DIN REVISTA ELITEI GEDESISTE

    MOTTO: „Uniunea EURPPEANA (!!!) da o veste proasta DE (!!!) pentru penali. Este vorba despre ( UN , n.n.) prag mic pentru dezincriminarea furtului din bani europeni – ( ȘI DE , n.n.) pedepse grele, cu inchisoarea, pentru furturi ( DE, n.n.) peste 100.000 euro” ( REVISTA 22 , 3 august 2017)

    NOTA MEA : REVISTA 22 fiind „revista intelectualului amator”, mi se pare de înțeles că redactorii distinsei publicații nu știu să se exprime în scris, nu folosesc diacriticele și nu-și corectează textele, așa că eu zic să vă traduc din română în română ce-a vrut să spună autorul, ca să avem o bază de plecare: „Uniunea Europeană le dă o veste proastă penalilor. Este vorba despre stabilirea unui prag mic pentru dezincriminarea furtului din bani europeni și de pedepse grele, cu închisoarea, pentru furturi de peste 100.000 euro”. Așa mai merge, nu?
    ……………………………………………………………………………………

    La început am crezut că-i cutremur și mă pregăteam să mă așez în cadrul ușii (aplicația lui Moise Guran nu zicea c-ar fi, dar bine… nu puneam oricum mare bază pe dânsa , că aplicația lui se sesizează numai de la 10 grade pe scara Richter în sus, după ce, teoretic, n-a mai rămas piatră pe piatră și planeta s-a desfăcut un pic în bucăți). Pe urmă mi-am dat seama că nu-i mișcare seismică, ci pur și simplu tremurau penalii – mamă, cum mai tremurau ! – atât de convingător, încât se ciocneau paharele de cristal , ca-n TRAVIATA, dar în vitrină… Deci așa, Uniunea Europeană le-a dat lovitura penalilor, zice REVISTA 22… „decât că” în România nu despre furt din banii europeni era vorba, și nici măcar despre furt , și nici măcar despre corupție, ci despre celebra infracțiune asimilată corupției, și anume ABUZUL ÎN SERVICIU, cea mai laxă infracțiune , pentru că o poți întinde ca untul pe pâine, în orice direcție doresc procurorii. Mulți dintre ăia de la BRUXELLES nici nu știu de ce anume ar fi infracțiune… o doamnă europarlamentar (din Germania, cred), a și întrebat , în timp ce filozoful Liiceanu se străduia să citească istoricul eseu-fluviu despre ORDONANȚA 13 și inteligența „irepresibilă” a # ÎNCREMENIȚILOR-ÎN-PROIECT din Piața Victoriei, ce se înțelege prin ABUZ ÎN SERVICIU?

    Văzând că a fost alarmă falsă și nu-mi cade casa-n cap, mă pregăteam să mă reașez în fotoliu, când – oroare! – a început o mișcare de zguduială la fel de violentă, dar în sens invers: de data asta tremurau de nervi useriștii , că ei vor fără prag și proasta de UE zice că până la 10 000 de euro nu-i penal, între 10 000 și 100 000 de euro e cam penal, dar merge cu suspendare și abia apoi e cu patru ani de închisoare… și asta NUMAI DACĂ-I FRAUDĂ ȘI FURT, iar nu un prăpădit de ABUZ ÎN SERVICIU, infracțiune cu care Codruța se străduiește să-l vâre la pușcărie pe Dragnea Liviu. Asta e, băieți și Cosette Chichirău… nici în sfânta Uniune Europeană nu mai poți să ai încredere, în vremurile acestea tulburi…

    În altă ordine de idei, însă, mă gândesc în mod serios să-i fac redactorului de la REVISTA 22 o schemă, ceva, ca să înțeleagă chiar și dânsul despre ce este vorba … că dacă se așteaptă ca Liiceanu Gabriel să-l lumineze asupra problemelor juridice, va scrie dânsul articole la fel de idioate și de manipulatorii și în următorii ani. Și e păcat, că totuși are potențial…

Lasă un răspuns