Din nou la Cornu

De ieri, suntem, din nou, la Cornu. In urma ploilor, vegetatie a explodat. La fel ca si in viata, buruienile au crescut peste tot.

In afara gradinaritului si ingrijirii animalelor, am urmarit si evenimentele politice. Mi-a atras atentia  vizita presedintelui Johannis in Harghita si Covasna. Trebuie sa spun ca toate mesajele sale au fost, in opinia mea, corecte si echilibrate.

Printre altele, discut insa  chestiuni mondene cu Marta, vitelusa noastra, care se plimba libera prin curte, urmarindu-ma oriunde merg.

26 de gânduri despre “Din nou la Cornu

  1. Vitelusa e superba .
    Intre fotografia vitelusei si cea a lui , sa zicem , Alina Gorghiu sau Monica Macovei , nu ezit o secunda .
    Aleg vitelusa .
    PS – lipsa culturii generale face prazi usoare pentru propagandistii si dezinformatorii revizionisti , ungari sau rusi .
    Cum primii sunt mult mai fini si mai prezenti , sa dau cateva exemple .
    Un activist ungar este iritat ca mentionez Slovacia – slovacii ca natiune integrata in totalitate in Marea Ungarie .
    Ce spune el ? – tineti-va bine – ” slovacii nu au fost favorizati in Cehoslovacia ” si ” ” slovacii si cehii s-au unit in 1918 , s-au separat in 1939 s-au unit din nou in 1945 si iar s-au despartit in 1992 ” .
    Ce tupeu !
    Nici o comparatie posibla intre slovacii cetateni ai statului lui Benes si Masaryk si slovacii supusii statului lui Apponyi si Tisza .
    Separatia din 1939 a fost rezultatul agresiunii lui Hitler care a facut din Cehia ” protectoratul Boemiei si al Moraviei ” – nu a fost o separare – impacare !
    Acelasi dezinformator – in 1919 un agitator – arhitectul Kos Karolyi – proclama , in panica apropierii valahilor , o ” republica independenta Calata ” la Vest de Cluj , chipurile ceruta de ” 40000 de maghiari ” ( Kos nu a proclamat nici o ” republica ” de acest fel in Ungaria din 1905 sau 1942 ) – zona Calata este o inventie maghiara – 10 -11 sate unguresti pe drumul spre Oradea , in care burghezi maghiara clujeana isi petrecea vilegiatura – din ” zona ” prezenta romaneasca – cel putin 40 de sate romanesti – era si este sistematic evitata .
    Ii spun dezinformatorului – nu sunt 40000 de unguri azi in zona , nu erau nici in 1919 – imi raspunde – nimeni nu a impiedicat romanii din regiune sa se manifesteze , au tacut deci erau de acord – trece zambind peste faptul ca un masacru avea loc in decembrie 1918 intr-un sat romanesc din zona – Balcesti – Belis – si ca in lipsa unei protectii , cea mai mica manifestare romaneasca neagreata in 1919 era sortita unei catastrofe – 21 de ani mai tarziu , in euforia revenirii la Patria Mama , protopopul ortodox al zonei , Munteanu era linsat de tarani unguri de langa Huedin impreuna cu un gardian si o femeie care incercau sa-l apere .

    • si iar s-au despartit in 1992 ” e ,, e poate arfi interesant de comprarat hartile Solovaciei, Croatiei, Slvaciei din 1944 cu hartile imediat de dupa reunificarea doiceasca.
      Heil der Vierte Reich!
      (ma ropg daca eu as fi Jupiter in loc sa le lsutui pantofii i-as intreba ce [parere ar avea de o prestrategia bagata in Bundesbank)

  2. Marta este o viţeluşă fericită, până va ajunge la abator. Deocamdată, e preocupată de evenimentele mondene, ca românaşul nostru. Între timp, au fost vândute americanilor Cramele de la Huşi de Busuioacă de Bohotin ( înţeleg că vicepreşedinta firmei americane este o româncă). Mă întreb, când vom vinde Cetatea Sucevei? Bineînţeles, tot americanilor, ca bază militară, aşa cum odinioară, sovieticii au transformat cetăţile moldoveneşti de pa Nistru în baze militare, graţie cedării Basarabiei URSS-ului, cu încuviinţarea aceloraşi americani, vajnici luptători împotriva Rusiei actuale!

    • Nu e o catastrofa nucleara .
      In 2002 britanicii de la Hallewood au cumparat vii in Dealu Mare Prahova si asigura calitatea vinului exportul – comercializarea vinurilor , prin 1997 alti britanici au cumparat cramele Recas si fac acolo vinuri excelente pe care le vand unde vor .
      Investitiile straine au schimbat calitatea vinurilor romanesti , mizerabila in anii 1980 – 1990 si au valorizat podgoriile unde au ajuns – va fi si cazul Moldovei , unde nu au venit pana acum – va amintiti rafturile pline de Tarnave Jidvei si Murfatlar imbuvabile prin 1985 -1994 ?
      Despre SUA si anexarea Basarabiei de catre rusi – nu uitati lobbyul israelit care vedea Romania ca o persecutoare a minoritatilor si URSS ca o relativa protectoare a lor – poate fi si mai rau , in 1944-1945 americanii ( Roosevelt ? Truman ? ) au acceptat anexarea pura si simpla de catre rusi a unui land german – Prusia Orientala , cu brutalizarea ( asasinarea , violarea si expulzarea ) a 2 milioane de etnici germani si inlocuirea lor cu coloni rusi si bielorusi .

  3. Donald Trump: Ce ascunde aparenta de “avocat” al rusilor. Presedintele SUA Donald Trump pare sa fi ajuns din nou intre ciocan si nicovala, reprezentate de aceasta data de institutiile recuzarii si remanierii. Trump a declarat miercuri, intr-un interviu pentru New York Times, ca nu l-ar fi numit pe Jeff Sessions secretar al Justitiei daca ar fi stiut ca acesta se va recuza in ancheta FBI privind pretinsa implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA. Declaratia retrospectiva a lui Trump, potrivit careia ar fi facut lucrurile “diferit” in cazul unei actiuni trecute, exprima o autocritica, ori, cum spunea recent un profesor britanic in tehnici de interviu, o “virtute” pentru ca “iti recunoasti greselile”.“ Specialistii in manipulare considera insa acest tip de “subevaluare” la timpul trecut drept una din cele mai rafinate tehnici de influentare. Aceasta e mai degraba in deserviciul altcuiva, tintit, decat o „virtute” personala . Intamplator sau nu, aceasta tehnica de manipulare a fost exersata recent si de Donald Trum Jr. “Probabil ca as fi facut lucrurile putin diferit”, a afirmat fiul presedintelui SUA, referindu-se la contactele sale cu cetateni rusi, de anul trecut. Trump fiul si-a facut “autocritica” in defavoarea rusilor. La fel a facut si Sessions, care s-a recuzat “autocritic”, in martie, din ancheta FBI, dupa ce a recunoscut, la audieri, ca s-a intalnit de doua ori cu ambasadorul rus, Serghei Kisliak, anul trecut. Spre deosebire de cei doi, “autocritica” lui Trump tatal si presedintele, prin regretul de a-l fi numit pe Session, functioneaza in favoarea aparenta a rusilor. “Aparenta” este un cuvant cheie, care vrea sa ne convinga ca Trump ar fi “avocatul” rusilor. Poate parea ceva intortocheat, dar miza politica internationala pare sa merite. Aceasta constructie de semnale psihologice si perceptive manipulative nu ar fi fost posibila fara o inalta expertiza, comparabila, de pilda, cu cea a activistului politic si lingvistului evreu american Noam Chomsky, profesor emerit in lingvistica la MIT. Cei care de dimineata pana seara se indeletnicesc cu livrarea de cuvinte in spatiul public pentru a avea mereu “dreptate” prescriu fiecare reactie publica a lui Donald Trump. Insa imaginea capului administratiei americane de “avocat” al rusilor este falsa. Rolul ei este hipnotic, de a te face sa ramai imobil si inactiv, in timp ce aparatul de politica externa si de securitate american isi continua imperturbabil misiunile. La o recuzare, un avocat autentic ar trebui sa contrapuna o remaniere, dar ramane de vazut. http://stiri.tvr.ro/trump-regreta-ca-l-a-numit-pe-jeff-sessions-in-func-ia-de-ministru-al-justi-iei_820144.html#view

  4. Senatorul american John McCain a fost diagnosticat cu cancer la creier. Ii urez multa sanatate domnului senator!

  5. „VIGILENT CA MINE, NU-I ! ” (extras din Manualul micului userist practicant- ediție revizuită și adăugită)

    ……………………………………………………………………………………….
    Ne băgăm în seamă, copilași useriști?

    Păi, eu zic să ne băgăm… de când nu au mai scris ziarele despre voi ? ( Era și timpul… căci „generația sterilă” nu a mai produs știri de o vreme-ncoace, de începusem chiar să mă îngrijorez…) Pur și simplu, în ultima vreme v-a luat fața, băieți, liberala Hildegard Brandl, pe care m-am străduit să o urmăresc de câte două ori la fiecare apariție – o dată în direct și o dată la „dacă doriți să revedeți”, pentru ca nu cumva să-mi fi scăpat vreun panseu din arsenalul inepuizabil al doamnei, cu ocazia primei vizionări . Bine, acum realitatea e că nimeni nu crede că dânsa e de la liberali , toți bănuiesc că e USR-istă de-a voastră… Asta se petrece în virtutea unei inexplicabile inerții a mentalului colectiv care, în ciuda a tot ceea ce a devenit în ultimii ani Partidul Național Liberal ( adică o bibilică cu aere de dropie imperială) crede în continuare că PNL este opțiunea elitelor, a comunităților cultivate- cele profund atașate statului de drept și paradisului euro-atlantic…în timp ce „bizarii” sunt de la USR. În această situație, nu-i de mirare că liberalii merg pe burtă și lasă confuzia să se-ntindă ca o clătită în tigaie : „Hildegrad e de la ciudații ăia care dorm în Parlament, nu-i de-a noastră, zău…” . Am auzit că lumea schimbă postul de pe PRO TV pe ANTENA 3 când e doamna în platou cu Mugur Ciuvică, deoarece umorul dânsei e mai tare decât LAS FIERBINȚI , și când spun LAS FIERBINȚI vorbesc de un umor elevat, căci acesta e serialul preferat al lui Andrei Pleșu.

    Ei bine, USR-ul s-a simțit dator ieri să iasă din debaraua unde se pitise și pe ale cărei rafturi jilave începuse chiar să mucegăiască pe la coate și genunchi, cu un zdrobitor comunicat cu privire la eliberarea lui Dan Voiculescu. Dar, pentru că pe membrii USR nu-i dă afară fantezia din case – ei știu să doarmă în Parlament, să scrie prostii pe coli A4 și apoi, mândri de ce-au realizat , să se pozeze unii pe alții sau să se tragă-n „selfie”-uri meseriașe, și cam atât…ei bine, și indignarea lor e copiată de la alții ( CTP, COMISARUL.ro, REPORTER VIRTUAL, altele) :

    „Pasivitatea autorităţilor controlate de PSD-ALDE, care ar fi trebuit să valorifice la licitaţie bunurile lui Dan Voiculescu puse sub sechestru, denotă încă o dată toleranţa coaliţiei aflate la guvernare faţă de FURTUL DIN BANII PUBLICI (???) . USR consideră inacceptabil faptul că Dan Voiculescu a putut să beneficieze de o reducere de 330 de zile din pedeapsa de 10 ani pentru cele 11 lucrări ”ştiinţifice” a căror valoare nu fost certificată de nicio instituţie academică. Toate aceste lucrări au fost elaborate în decurs de numai un an şi jumătate, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la autenticitatea lor” .

    Deci, pe dânșii îi doare că „nu s-a valorificat la licitație” … păi, bine spus la licitație, căci 60 000 000 de euro ar fi prețul de pornire… poate se ajunge , datorită mulțimii de doritori la 100 de milioane…la 200 de milioane… ne umplem de bani, prieteni… Potrivit inteligenței useriste, noi licitatori am avea… dar nu vrea ANAF-ul să vândă ruinele și terenul inferm de sub ele. Păi, dacă băieții useriști sunt așa de hotărâți, nu mai bine o punea Tudose la ANAF pe Chichirău Cosette, că pare o doamnă de toată isprava, capabilă oricând să vândă o cratiță spartă-n fund pe post de accelerator de particule ?.

    Remarcăm însă că, destul de abrupt, comunicatul ajunge la vechea durere a oricărui consumator de REVISTA 22, aripa Liiceanu-Pora: scriitorii din pușcării ! Litera „f” de la „fâneață”, tremurătoarea literă „f” din art. 96 alin. (1) al Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, tulbură, în mod tradițional, somnul din plen al unuia ca Mihai Goțiu. Căci useriștii, îi știm, vor mai multă pușcărie pentru diverșii reprezentanți ai poporului și prea puțină activitate intelectuală în timpul acestei MAI ÎNDELUNGATE perioade de recluziune…

    „Până în august anul trecut, această lege prevedea reducerea cu câte 30 de zile de pedeapsă pentru fiecare lucrare ştiinţifică publicată sau invenţie brevetată. Legea a fost modificată de Guvernul Cioloş prin OUG nr. 24/2016 în sensul că indiferent de numărul lucrărilor sau invenţiilor, deţinuţii beneficiază de o scădere a pedepsei de maxim 20 de zile. În prezent, conform aceleaşi ordonanţe de urgenţă, caracterul ştiinţific al lucrărilor elaborate de deţinuţi trebuie atestat de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice. Anterior însă, aceste lucrări nu erau certificate de nicio instituţie abilitată în domeniu, ceea a permis persoanelor condamnate, inclusiv lui Dan Voiculescu, să obţină reduceri de pedeapsă în baza unor volume de o calitate academică îndoielnică”.

    Eu sunt chiar înspăimântată că și-ar putea permite cineva să modifice o Ordonanță sacrosantă concepută de către însăși Prună Raluca … ordonanță perfectă precum coafura dânsei…. coafura care a reprezentat pentru mine o perpetuă stupoare pe toată perioada ei de ministeriat… ministeriat pe parcursul căruia nu s-a ocupat decât strict de conceperea unei alte litere „f” din art. 96 alin. (1) al Legii nr. 254/2013, în armonie cu speranțele lui Liiceanu Gabriel și mai ales ale lui Cornea Andrei .

    USR-ul este, din câte-mi amintesc, din decembrie 2016, a TREIA forță, ca reprezentare, în Parlamentul României. Spuneți-mi prieteni, că eu nu-mi dau seama… ne-au salvat băieții ăștia deja sau mai durează un pic?

  6. Toate posturile de știri românești plus cele 3-4 străine la care mă zgâiesc anunță că un cântăreț de muzică ușoară american s-a sinucis și că un fotbalist american derbedeu a fost eliberat condiționat din închisoare.
    Cine sunt ăștia? de ce trebuie băgați în seamă mai mult decât ceilalți oameni care se sinucid și care sunt eliberați condiționat?
    O lume nebună, nebună, nebună de legat!

    • Nu stiu care „toate ziarele”. Dar realmente toate ziarele romanesti scriu ba despre intrarea-iesirea sau trecerea Elenei Udrea pe la „mititica’, pe la nu stiu ce bar impreuna cu noul iubit, ba despre Cruduta (probabil o mare personalitate), despre ilustrul Pepe, sau despre alte parasute, pardon my French, care sunt atasate de fotbalisti ca sa-i salveze de la cadere, etc, etc.
      Sau la alea romanesti e voie, dar la alealalte nu ca nu-i vorba de de lumea pestrita romaneasca?
      In oric caz, sublinierea dumneavoastra este utila deoarece demonstreaza calitatea presei de pretutindeni si rolul acesteia in educarea cetateanului si mai ales a gustului sau.

  7. arnaud spune:
    Iulie 20, 2017 la 12:32 pm
    ,,Vitelusa e superba .
    Intre fotografia vitelusei si cea a lui , sa zicem , Alina Gorghiu…”

    arnaud, sa nu fim rai cu doamnele…….cat timp tace, Alina Gorghiu nu arata rau, dimpotriva, este cat se poate de atragatoare ca femeie.
    Daca ar fi sa aleg intre o intimitate cu vitelusa si o alta cu doamna Gorghiu, cu siguranta ca as prefera-o pe ultima. Nu-mi fac griji ca afla Isar, insul fiind mai obsedat de guvernatorul BNR, decat de propria-i sotie. (Z)

  8. „”Ungaria şi maghiarii au reuşit o reconciliere onestă cu Serbia … şi au obţinut încredere, prietenie şi o strânsă cooperare în privinţa afacerilor internaţionale. Dacă am reuşit acest lucru cu Serbia, atunci nu cred că este o problemă a Ungariei. Mai degrabă, românii sunt incapabili să garanteze autonomia culturală„, a spus Semjen.”

    A venit vicepremierul Ungariei la noi in tara si ne-a insultat direct. Ne-a dat pur si simplu un pumn in bot a la Basescu tuturor romanilor, facindu-ne „incapabili” sa oferim ungurimii o „garantie pentru autonomia culturala”.

    Ori iar e de vina traducerea, ori asta minciuneste traditional ungureshte pe baza de Trianon. Cum adica sa le „garantezi autonomia culturala” ungurilor? Sa semnam un tratat „de garantie” cu Ungaria? Si ce exact trebuie sa le mai garantam in plus fata de drepturile ce le au acum? Nu le e de ajuns ca ne conformam tuturor standardelor intrernationale in materie de protectie minoritati? Ceva detalii despre ce vor ne dau grofii unguri de azi?

    Eu as fi spus altceva, anume ca Guverne de-a lungul timpului nu au fost in stare sa garanteze drepturile romanilor din zonele majoritar maghiare, si ca maghiarii nu vor sa invete romaneste, promovind secluziunea etnica ca preambul la separatismul etnic. Pentru ca ei de fapt vor un „ethnic cleansing” acolo unde traiesc ei, sa nu mai existe romani. Si au inceput prin a-i face sa plece…si sa refuze sa vorbeasca romaneshte.

    Stat roman, cum raspunzi?

    http://www.mediafax.ro/externe/vicepremierul-ungariei-la-universitatea-de-vara-de-la-baile-tusnad-romanii-sunt-incapabili-sa-asigure-autonomia-culturala-a-comunitatii-ungare-16615168

  9. O demisie-protest: Comunicarea pe limba banilor si a manipularii

    Prin noua decizie de personal pe linie de comunicare publica, Casa Alba si-a intarit controversatul profil de administratie a miliardarilor. Aceasta imagine a devenit respingatoare in ochii marii majoritati a americanilor. Zicala “spune-mi cine esti si cu cine te insotesti ca sa-ti spun pentru cine guvernezi” arareori nu s-a adeverit. Presedintele miliardar Donald Trump si-a confirmat inca o data slabiciunea pentru limbajul banilor. El l-a numit pe finantatorul Anthony Scaramucci sef al departamentului de comunicare al Casei Albe. Desemnarea a spulberat astfel sperantele lui Sean Spicer, purtatorul de cuvant, un profesionist, dar nu suficient de bogat. In semn de protest, Sean Spicer, care indeplinea o parte a responsabilitatilor directorului de comunicare, si-a inaintat demisia. Membrii seniori ai personalului Casei Albe au fost luati prin surprindere, chiar daca președintele Trump și prima fiică Ivanka Trump s-au întâlnit joi cu Scaramucci, timp de o oră, la viitorul lui loc de munca. Scaramucci, 53 de ani, este un proeminent finantator de pe Wall Street si un important donator republican, fost membru al echipei de tranziție a președintelui. El a fost, de asemenea, foarte vocal in susținerea lui Donald Trump Jr, implicat in dosarul unor intalniri cu cetateni rusi, fara niciun fel de consecinte politice sau electorale de altfel, nu insa si pentru isteria antirusismului. Scaramucci l-a caracterizat ca “un om virtuos și onorabil pe fiul presedintelui. “Virtutea înseamnă curajul de a acționa cu integritate. Don face asta în fiecare zi”, a punctat el, cu un vadit aplomb de PR. Aducerea lui Scaramucci la Casa Alba inseamna si ingrosarea perceptiei ca Trump se inconjoara de oameni care au “legaturi” cu rusii. Scaramucci a făcut știri în iunie, când CNN a acceptat demisia a trei jurnaliști implicați într-o poveste retrasă despre presupusa investigație privind o întâlnire pre-inaugurală dintre Scaramucci și șeful unui fond de investiții rus . CNN i-a cerut scuze imediat lui Scaramucci, declarand că povestea nu a respectat standardele sale editoriale și a fost publicata fără verificările și balanțele preconizate pentru temele sensibile. Foarte probabil, exista un scenariu al creatorilor de evenimente, care vor fi interesant de urmarit, in care se incearca “impovararea” lui Trump cu “pacate” rusesti care sa justifice demiterea sa, scontandu-se, ca rezultat final, pe amplificarea antirusismului. Fortarea PR-ului ar putea insemna insa sfarsitul PR-ului, asa cum il stim, si inlocuirea lui cu relatiile publice bazate pe fapte, nu pe cuvinte. http://abcnews.go.com/Politics/trump-expected-wall-street-financier-anthony-scaramucci-white/story?id=48763384

    • Vad ca stimatul fragmentariumpolitic a pus reflectoarele pe Administratia Trump, culegand faramiturile din massmedia democrata gen CNN, Washington Post, New York Times, dar fara sa aprofundeze fenomenele. O face stimabilul de catva timp uitand sa se mai uite la lumea europeana care, in opinia sa, este extraordinara atat ca tinuta, cat si ca moralitate si mai ales ca asigurare a calitatii vietii cetatenilor europeni prin alterarea produsa prin invazia aprobata si impusa tuturor de mult stimata doamna Merkel.
      Sean Spicer era o figura controversata in toate mediile si facea unele comentarii alaturi cu drumul, parand chiar neinformat ca purtator de cuvant.
      Nu prea cred ca la nivelul Casei Albe este indicat un astfel de director de comunicare.
      Dar daca Trump l-a pus pe linie moarta, gata, sar toti progresistii lumii cu ciomegele.

  10. @Mircea Popescu, spuneati de Canada si de prietenii dvs de acolo care nu v-au mai chemat la cafea, si ca, in Canada, exista o antipatie fata de Trump.

    E si nu e adevarat, Ca si SUA, Canada e divizata pe multe subiecte azi, inclusiv despre imigratie, politica de refugiati. In relatia cu SUA, totul porneste de la bani, in speta comert si mai precis NAFTA. Canada e speriata ca Trump va renegocia intr-un mod nesatisfacator pentru producatorii canadieni, mai ales cei din industria laptelui si a lemnului (unde deja SUA au pus taxe). Dar cel mai tare in sperie pe politicienii canadieni pentru ca pe ei ii abatajeaza aceste industrii, nu pe consumatori. Se stie cit de scump e laptele si produsele din lapte in Canada, si totul pentru ca aceasta industrie e in pat cu politicul. Mai bine preturi mari si protectionism, decit preturi mici si diversitate pentru prostii de consumatori, nu? Ei lucrurile aste se vad, si cred ca multi inteleg ca Trump poate sa aiba puncte valide cind afirma ca acest NAFTA nu e in favoarea producatorilor americani (din unele sectoare), si nici macar in favoarea canadienilor.

    In Canada toate preturile sunt mult mai mari ca in SUA la aceleasi produse, si toti ne intrebam de ce. Poate din cauza de NAFTA? Noi aici platim in medie cu $5000-$10000 mai mult pe o masina noua comparat cu SUA, si ne intrebam de ce? Sunt multe monopoluri in telecomunicatii, sprijinite de stat, si preturile sunt mari comparate cu cele din SUA la produsele telecom. Ne intrebam de ce nu se deschide piata pentru concurenta. Deci, e mult protectionism in Canada, dearte de propaganda cu „fee trade”, iar politicienii dorm in pat cu lobistii din induistriile monopoliste.

    Nu stiu de „prietenii dvs” dar nu toti canadienii sunt spalatiu pe creier si nu ne uitam doar la CNN 🙂

    • Si pe mine m-a mirat scumpetea produselor, inclusiv a benzinei, a laptelui, etc. Cred ca nu-i vorba de protectionismul canadian, poate doar la mentinerea sistemului metric :-), cat mai ales de taxele pentru sistemele de protectie sociala, cum ar fi, de exemplu, sistemul medical gratuit,.
      Un alt aspect care m-a frapat este numarul mare de tineri si de tinere cu multi copii.
      In Toronto, am avut parte si de propaganda islamista. Ma rog, un mare grup care incerca sa-ti vare pe gat ideile „omenoase” ale Islamului, odata cu literatura propagandistica gen „Islamul religia pacii”.
      Multi, foarte multi indieni, chinezi. Oricum vad ca in Canada exista mandria ca este cea mai multiculturala tara din lume.
      Intr-adevar, marea majoritate a romanilor pe care i-am intalnit sunt pro-Trump. Este adevarat ca la Campul Romanesc erau si din Canada, si din Statele Unite, dar si din Romania.

  11. Unii il compatimesc pe Dan Voiculescu. Nu prea inteleg de ce. Atat Voiculescu cat si Basescu provin din acelasi filon securistoid pe a carui structura s-a construit elita comunista si postcomunista. Sa nu-mi spuna cineva ca Dan Voiculescu a cochetat cu dizidenta, in timp ce Basescu intra cu oistea navei in vreun ,,gard” portuar, pentru a-si reface stocul de visichi si blugi. (Z)
    Nici vorba, Dan Voiculescu, a avut un parcurs de privilegiat al sistemului, asa cum se poate citi (si) pe Net:
    ,,Vitrocim (1969-1970)
    După absolvirea Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice București, Dan Voiculescu este repartizat la întreprinderea Tehnoforest, de unde este transferat la o întreprindere de comerț exterior nou formată – ICE Vitrocim, unde lucrează în perioada 1970-1982.

    Crescent (1982-1990)
    În perioada 1982-1990, Dan Voiculescu a lucrat ca reprezentant al firmei Crescent Commercial & Maritime Ltd. Cyprus în România, proprietate a domnului Fouad Sanbar, cetățean grec.

    Relația cu Securitatea
    Conform CNSAS, prima oară când Voiculescu a fost recrutat de Securitate a fost în 1970 sub numele de cod „Mircea”, când i s-a dat misiunea de a colecta informații despre cetățenii străini, activând ca translator de limbă germană pentru aceștia; întrucât rezultatele au fost nesatisfăcătoare, colaborarea aceasta s-ar fi încheiat în anul următor. În 1973, i s-ar fi dat numele de cod „Felix” și timp de doi ani ar fi dat o serie de note informative despre cetățenii străini cu care a avut contact. În 1975, Voiculescu a devenit membru al PCR, iar Securitatea ar fi renunțat la informatorul Felix, el fiind însă folosit în continuare ocazional”

    DE RETINUT LEGATURA CU MARINARUL: ,,Dan Voiculescu a lucrat ca reprezentant al firmei Crescent Commercial & Maritime Ltd. Cyprus în România, proprietate a domnului Fouad Sanbar.”
    MAI COMENTEZ:
    Falia istorica din 1989 a permis continuitatea doar pentru unii. Daca pronia at fi harazit ca Voiculescu sa se afle in locul lui Basescu, acesta din urma ar fi facut puscarie. Ei sunt precum Cain si Abel.
    Daca va uitati cu atentie, cei doi se aseamana si la chip si la caracter. Parca ar fi doi siamezi la fel de urati si la fel de antipatici. (Z)
    Pe mine nu ma poate pacali presa ca Voiculescu ar fi ingerul , iar Basescu, demonul. Amandoi au un loc pregatit de istorie: Groapa de gunoi a uitarii.
    Pe mine ma preocupa un singur lucru (ca alte sperante de bine pentru Romania nu am in acest moment):
    CAND VA AVEA LOC UN CONGRES CORECT SI DEMOCRATIC AL PSD ?

    • Chiar nu înțelegeți ce anume e în neregulă cu arestarea lui Dan Voiculescu și a celor din lotul ICA ? Ce legătură are această arestare cu ceea ce scrieți dumneavoastră? Ați urmărit ceea ce s-a făcut acolo, abuzurile succesive din acest dosar, ați înțeles cum s-a calculat „prejudiciul” sau pentru ce s-a pus sub sechestru INCLUSIV ceea ce a construit TRUSTUL INTACT cu credit de la bancă, și nu avea nici o legătură cu închipuitul prejudiciu ? Ce relevanță au antipatia sau simpatia dumneavoastră în contextul dat? Vreți justiție după antipatiile sau simpatiile unora? Păi, atunci să ne întoarcem , spun, la TRIBUNALELE POPORULUI – iată o soluție elegantă pentru lapidări de tot felul. Nu pentru că Voiculescu Dan ar fi „un înger” condamnarea sa este blamabilă, ci pentru că DOSARUL ESTE O PORCĂRIE INIMAGINABILĂ ÎNTR-O LUME NORMALĂ, așa cum au fost și „Trofeul Calității” și „Zambaccian” și „Caltaboșul” și „Rarinca” și dosarul lui Mircia Gutău și altele , și altele… Nu cred că sunteți atât de naiv și de „manevrabil” ca să nu înțelegeți lucruri pe care numai cine nu vrea să le vadă nu le vede. Citiți ceea ce scrie Sorin Pantiș în apelul său disperat către societatea civilă, acea societate civilă care i-a întors spatele tot pentru că Voiculescu Dan e antipatic… citiți actele puse de dânsul în ANEXĂ…destinul unui om în ANEXĂ…

      Mai demult, unul dintre colegii de blog scria despre dumneavoastră că parcă ați avea o misiune… atunci v-am apărat dreptul la opinie… astăzi nu prea mai știu ce să cred…pentru că nu-mi dau seama ALE CUI sunt „opiniile” ( cel puțin bizare) din ultima vreme.

  12. Imi place D-le fost Prim-mjunstru,cand ati fost la conducere tara a mers binisor,dar si matale ai tras niste sfori,ei,asta e,trebuia cineva sa traga pe turta sa si asta te-ai nimerit matale Domnule Nastase!

  13. Domnule Nastase, nu cred ca sunteti singurul politician roman constatand ca a crescut, ori creste, niste animale. Nu ma insel, vazand mediul inconjurator, ca vitica va inceta sa va mai urmareasca imediat ce o veti ajuta sa devina parlamentar ori sa ocupe o alta inalta pozitie la marginea posibilitatilor dvs de ajutorare. Vad ca junicile care il ajutau pe dl Dragnea sa secreteze si care au fost trimise sa reprezinte cetateni mult mai competenti ca ele nu mai scot nici un muget de cand fermierul politic Dragnea are probleme.

  14. Un exemplu de animal crescut de politicieni? Pentru ce comision, oare?
    „Chef monstru pentru Ioan Niculae la un an de la eliberare. Omul de afaceri a reușit să îngrozească o plajă întreagă cu o petrecere cu lăutari pe care a ținut-o până dimineață, a anunțat Cătălina Porumbel în emisiunea Ediție Specială.
    Cheful a avut loc pe plaja din fața hotelurilor Inter și Afrodita din Venus și a deranjat sute de turiști în noaptea de miercuri spre joi, după cum anunța jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său.”

Lasă un răspuns