42 de gânduri despre “Tata si fiu, la Costinesti

  1. Citesc ca liderul PPMY, Szylagi, ar fi trimis o scrisoare lui Iohannis in care il roaga sa se implice pentru ca maghiarimea sa isi proclame autonomia colectiva pe criteriu etnic in Romania, fiind oprimati de romani. Nimic nou, ei se zbat acum sa arate cit de discriminati sunt ei de Bucuresti. Si cum mai pling ei ca toata Transilvania spune asta, ca si cum, el si PPMT ar reprezenta Transilvania. Ridicol, ridicol, dar ei insista, si nu degeaba ci din cauza de centenar si Trianon.

    „Am convingerea că, şi dumneavoastră aveţi interesul de a reforma în aşa fel relaţiile de putere din România, încât Transilvania să nu mai considere Bucureştiul ca un centru corupt şi ineficient de putere, ”

    Cum spune americanul „Pardon my French!”, dar trebuie sa fii timpit sa nu vezi ca asta e idiot, si nu unul de duzina, ci unul special cu care romanii vor trebui fie sa „deal” fie sa il ignore. Probabil cel mai bine sa il ignore.

    http://www.mediafax.ro/politic/ppmt-ii-cere-lui-iohannis-sa-fie-moderatorul-dialogului-romano-magiar-pe-tema-autonomiei-transilvania-considera-bucurestiul-un-centru-corupt-si-ineficient-de-putere-16588621

  2. Bun, ce vroiam insa sa spun anterior este ca statele sunt supuse evident acestor presiuni interne si externe, pentru a fi slabite, dezbinare pentru a se preda altor interese. Romania, imediat dupa lovitura de stat din 89, a fost sabotata cu concursul serviciile secrete romanesti de la acea data, care s-au pus pres in fata noilor stapini, lucrind adeseori pentru slabirea tarii. O dovedeste sirguinta cu care au participat la distrugerea economiei romanesti creata de romani in comunism. Au urmat si la noi „epurarile”, si toata vinatoarea de vrajitoare, si stim azi unde suntem. Daca acea „Securitate” isi iubea tara, nu ar fi trait mai bine romanii azi? Nu ar fi fost mai putini cei care au plecat, pentru ca s-au distrus atitea locuri de munca? Ei, asta e povestea despre tradare de tara…doar ca nu e pe placul urechilor „justitiei” atiti de „independente” de azi din Romania.

    Exista o palida sansa sub Trump, ca administratia SUA sa sprijine eforturile Romaniei de a isi recupera si consolida suveranitatea, desi ambasadorul acestei tari la Bucuresti continua sa ii trateze pe romani ca niste subiecti imperiali. Insa guvernul este inca slab, se balbaie, pare beat, si fara coerenta. Nu e clar cit control e la centru, si cit poate centrul sa lucreze cu localul. Imi aduc aminte de cum a coalizat Grindeanu Timisul impotria centrului. Parca tot timpul e instabilitate, si nimic nu se poate realiza. Chiar suntem prizonieri ai mitului Mesterului Manole? Judecind dupa cum se surpa autostrazile imediat ce sunt construite, esti tentat sa spui „da”. Bani practic furati de la romani. Unde e „justitia”? Pai in capitalism cine poate oase roade. Asta este o alta discutia despre capitalism, care ar merita aprofundata, si in contextul in care in tarile capitaliste avansate, s-au creat niste supermonopoluri care transfora rapid economiile lumii fara a fi in nici un fel controlate sau reglementate.

    Poate ca Dragnea are dreptate cu Soros, desi e multa ceata acolo, cu Macovei, Kovesi si unelte securistoide (caci si serviciile par ca sunt pe clanuri), care parca lucreaza pentru slabirea tarii si nu pentru curatirea ei. O devodesc vesnicele dosare DNA pe nume de politicieni, care sunt clasate, si care par a fi create si aruncate pe „piata justitiei” pentru a slabi un anumit partid sau altul,si de a sprijini alti politicieni. Poate ca Soros e bagat si aici, nu stiu, dar sigur sunt multiple interese si pro-Soros si anti-Soros. Si citi altii nu or mai fi de care noi nu stim… lucreaza la slabirea Romaniei si consolidarea puterii lor. Si au reusit foarte spectaculos!

  3. Luminița Arhire spune:
    Iulie 16, 2017 la 4:04 pm
    ,,Ce voiați să aprecieze Curte pe fond, dacă NU FONDUL A FOST RECLAMAT , CI CONFLICTUL ÎNTRE PUTERILE STATULUI?
    Nu știu ce vi se întâmplă………etc”

    Doamna Luminita, nu este vorba de emotii si stari intr-un caz simplu de intelegere logica (inginereasca n.r.) a unor evenimente recente. Nu intentionez sa-mi creez simpatii cu orice pret si va asigur ca nu am, nu am avut si nu voi avea vreo antipatie fata de dvs, dimpotriva, indiferent ce veti scrie, daca veti mai scrie (in replica), pe marginea acestui subiect, sau a altora viitoare.
    Dar nu pot sa trec cu vederea tentatia pe care o aveti, uneori, de a abandona rigoarea, de dragul formei si bascaliei rafinate. Pur si simplu nu avem voie si nu aveti (mai ales dvs) voie sa dezinformam/dezinformati cititorii.
    Exact ce spuneti acum, am subliniat si eu: CCR a validat CADRUL constitutional in care legiuitorul (in cazul de fata Guvernul Romaniei) are libertatea sa emita proiecte de legi si acte normative, respingand sesizarea (Presedintelui si CSM) cu privire la un presupus conflict interinstitutional.
    Mai mult, la sesizarea domnului Tariceanu, CCR a decis, foarte corect, ca DNA s-a imixtionat neconstitutional in activitatea de legiferare, prin Ordonante, a Guvernului, adica, in atributiunile altei puteri in stat.
    Nu despre asa ceva vorbesc, nu de aceea mi-am permis sa va corectez. A mai existat o sesizare, cea referitoare la anumite prevederi din Ordonanta 13. Din pacate, CCR NU a mai apucat sa analizeze PE FOND Ordonanta, deoarece domnii Dragnea si Tariceanu s-au grabit sa ceara premierului sa o abroge.
    Normal, CCR a respins exceptiile de neconstitutionalitate, nemaiexistand obiectul analizei.
    Asta nu inseamna ca CCR a hotarat implicit, sau indirect ( prin celelalte decizii) ca Ordonanta ar fi constitutionala.
    Daca privim retrospectiv, vom constata ca numeroase legi si Ordonante au fost declarate neconsitutionale de-a lungul timpului, asta neinsemnand ca CCR pune la indoiala, printr-o decizie de neconstitutionalitate, CADRUL LEGAL in care Parlamentul si/sau guvernul isi desfasoara activitatea.
    Sper ca ati inteles despre ce este vorba si veti renunta a mai considera (probabil dintr-un orgoliu excesiv) ca am ceva cu domnia voastra. Pur si simplu, pentru mine este mai important adevarul brut, frust, direct si perpendicular, decat forma cizelata. Niciodata nu m-a putut deruta o forma, decat, cel mult, pe termen scurt. (Z)
    Nu incercati, stimata colega, sa ma prostiti ca o decizie privind CADRUL este totuna cu o decizie privind FONDUL. Nu stiu in alte privinte (nu eu apreciez), dar in materie de legislatie si matematica ma apropii de consistenta betonului. Desigur, mai am si fisuri, dar nu in subiectul abordat aici, deoarece memoria mi-e inca intacta. (Z)
    Of of…femeia tot femeie ramane…e greu sa o contrazici. Dar de asta iubim femeia……. indaratnica. (Z)

  4. Colegul arnaud, scrie:

    ,,Primul pas . Masina administrativa s-a pus in miscare .” (apropo de autostrazi n.r.).

    Da, stimate coleg…exact de acest lucru imi este teama, ca ,,masina administrativa” , odata pornita, nu se va opri in urmatoarele decenii, pentru a face loc inceperii (si eventual finalizarii) constructiei efective. Nu cea din tomurile platite cu miliarde proiectantilor si consultantilor de multiple nationalitati. (Z)
    Uite, de aceea sunt uneori trist: In loc sa-mi fac o firma de consultantza, am infiintat una de executie. Mare greseala….. am un vecin proiectant. Omul si-a achitat creditul pentru vila in mai putin de un an si si-a achizionat un jeep din doua-trei proiecte cu statul. Ca dospesc bine merci in bibliorafturile pline de praf ale bugetarilor, fara a se face ceva pe teren, e alta problema…tipic romaneasca. Sa nu spuna cineva ca romanii nu au specificitatile lor, in preajma Marii Aniversari. (Z)

  5. O afacere proasta pentru UE: Un non-Brexit cu “compromis” sau Brexit cu “tranzitie”

    UE este UE, iar Brexitul este Brexit. In primul caz, regulile fondatoare si consensuale sunt ale comunitatii, in al doilea este o decizie unilaterala a unui membru. O comunitate sau o organizatie nu-si schimba regulile la aderarea sau iesirea unui membru. Cu alte cuvinte nu accepta, ci isi impune conditionalitatile.

    Ca membra UE, Marea Britanie are toate avantajele pe care incearca sa le mentina sau sa le reobtina in cadrul negocierilor privind Brexitul. Un artificiu britanic ciudat, de neinteles la prima vedere, nu-i asa? De ce sa vrei din nou ceva la care aparent si formal te pregatesti sa renunti?!

    Explicatia este data de faptul ca UE este nu numai o piata, ci si un sistem de valori. Intre piata europeana si valorile europene – libertatea si democratia, justitia europeana, respectul vietii si demnitatii umane, celelalte drepturi ale omului – exista o legatura indestructibila. Ori, prin Brexit, Marea Britanie vrea ca tocmai aceasta legatura sa o desfaca, sa ramana pe piata europeana, dar fara valorile europene.

    La avantaje inainte si la obligatii inapoi este insa un stil politic inacceptabil. Aceasta norma de a nu rupe unitatea dintre drepturi si obligatii este larg imbratisata, ca o chintesenta a dreptului si moralei. Cu toate aceastea, poti pierde chiar si cand le ai de partea ta, fara sa vrei sau fara sa stii, cum i s-ar putea intampla si UE in speta Brexit. Optiunea Brexit si renegocierea NAFTA ar putea ascunde o coordonare de transferuri catre terti din pasivele proprii, prin obtinerea de avantaje unilaterale.

    Toate calculele arata ca Marea Britanie nu ar putea suporta costurile Brexitului. Cel putin nu pe termen mediu, in care nu are o alternativa competitiva la UE. Ipoteza si-ar putea afla demonstratia in amanarea vizitei presedintelui SUA, Donald Trump, in Marea Britanie pentru anul viitor. Sunt multe semnale ca alianta speciala anglo-americana incepe sa devanseze, discret dar sigur, alianta euro-atlantica.

    Tentatia unei apropieri exclusiviste, poate chiar a unei integrari, dintre imperiile britanic si american, ori a unor segmente ale acestora, a devenit de mult timp vizibila. Partile si-au anuntat intentiile pentru un acord comercial de liber schimb. Australienii si-au facut si ei cunoscuta preferinta pentru aceasta idée. Deocamdata, acest proiect pare sa nu fie oportun. Sau s-ar putea sa cunoasca mai multe trepte, cu o reproiectare mai intai a NAFTA. Ori se asteapta rezultatul reformei UE.

    Marea Britanie constientizeaza, daca nu cumva a stiut de la inceput, inainte de lansarea Brexit, ca masa de beneficii UE este inegalabila. Cred ca, vazand ca UE nu s-a lasat atrasa in scenariul britanic, si ca insularii vor fi nevoiti sa se conformeze regulilor continentalilor, cum este si normal in raporturile dintre un membru si o uniune, fiind vorba totusi de un raport intre unu si multiplu, intre un singur interes, de o parte, si 27 de interese, de cealalta parte, isi vor diminua compulsiunea de iesire.

    Decizia Brexit ar putea fi chiar anulata, avand in vedere posibilele rasturnari de situatii de pe scena politica britanica. Sau ar putea, pe cat posibil, sa fie tergiversata, lasata in stand by, pentru un moment mai propice. Cum de obicei pragmatismul speculativ anglo-saxon spune ca este mai bine sa fii inauntru decat in afara, nu este exclus ca Marea Britanie sa vrea si in caruta si in teleguta. Adica si in UE, ori printr-un Brexit soft prin care sa ciupeasca cat mai multe avantaje pe piata europeana, dar fara valorile europene, si intr-un acord de liber schimb cu SUA.

    Postura si in caruta si in teleguta a fost evocata, sambata, de fostul premier laburist Tony Blair, care are sanse sa fie avansata oficial daca laburistii lui Jeremy Corbyn vor lua locul guvernului conservator Theresa May, in declin dupa pierderea majoritatii in parlament dupa alegerile anticipate. Blair crede ca reformarea UE, pusa pe masa Bruxellesului de noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, ar oferi Marii Britanii o oportunitate de a ajunge la un “compromis” cu europenii in privinta “libertatii de miscare”, care sa o mentina in interiorul celei mai mari zone comerciale din lume.

    Blair recunoaste ca un Brexit hard ar aduce mari daune Marii Britanii. Nu stiu insa cat de corecta este evaluarea de a vedea in reforma europeana o fisura care ar putea sa fie transformata intr-o bresa prin care sa patrunda interesele britanice, care prin “compromisul” solicitat in materia libertatii de miscare este de fapt o sacrificare a valorilor europene. Valorile europene, cu atat mai mult cele identitare, cum este libertatea de circulatie, nu sunt negociabile. “Francezii și germanii împărtășesc unele dintre îngrijorările britanicilor, în special în privința imigrației, și ar face un compromis în legătură cu libertatea de mișcare”, spune Blair, dar el se afla evident in eroare, nu de imigratia intraeuropeana este vorba, ci de imigratia ilegala din afara Europei, cu marile ei probleme, inclusiv riscuri teroriste, pe care le aduce cu sine pe continent.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/15/tony-blair-sustine-ca-liderii-ue-ar-fi-dispusi-la-un-compromis-cu-marea-britanie-privind-libertatea-de-miscare-12-46-47

    O teza discutabila a emis, duminica, la BBC, ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond, care a vorbit despre “necesitatea” unei “perioade de tranzitie in cadrul Brexitului”. Hamond este partizanul unui Brexit soft, adica al iesirii cu un acord “convenabil”, dar care ataca problema din celalalt capat, al “concesii (lor) din partea Londrei în demersul de limitare a imigrației”. Insa nici nu am apucat bine sa reflectam la idea lui Hammond, ca ministrul britanic al comerțului, Liam Fox, a spus, tot la BBC, că ar fi de acord cu o perioadă de tranziție în procesul ieșirii din UE, dar cu condiția să fie stabilită “o limită clară de timp” pentru o asemenea perioadă și “UE să accepte libertatea Marii Britanii de a-și negocia propriile acorduri comerciale”. Ultima idée ar aduce in mod clar conflictul de interese din afara UE in interiorul UE. Concurarea neloiala a UE din interior de catre alte acorduri comerciale concurente ar musca adanc si ilegitim din interesele UE.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/16/majoritatea-ministrilor-britanici-accepta-ideea-unei-perioade-de-tranzitie-pentru-brexit-afirma-philip-hammond-14-29-06

    • Fragmentel tu ai habar ce scrii ?
      libertatea si democratia, justitia europeana, respectul vietii si demnitatii umane, celelalte drepturi ale omului – exista o legatura indestructibila. Ori, prin Brexit, Marea Britanie vrea ca tocmai aceasta legatura sa o desfaca, sa ramana pe piata europeana, dar fara valorile europene. Adica matale insinuezi ca not so GB este impotriva libertate si dimacratie, respctul samd ? Nu de lata dar parca in ulmilele vreo 300 de ani Iorpa continetala lua ca model Englitera ince priveste cestii din astea (nu mai stiu care francez ,,, unu poltician de relativa importanat in anii 1860-1900 scria cu ceva uimere ca in Abglia a vazut un indiovod din clasa gentry bagat la puscarie findca si-a batut valetul. Mai nota ca judecatirul zicea ceva de genul ca tocmai un om ca acuzatul ar fi trebuit sa fie un model.. Si observa frantuzul ca in Franata o astfelde plangere ar fi fost cosiderata „obraznicie”)

  6. Ministrul Justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, a acuzat Consiliul Național al Magistraturii că este „o corporație care, ea singură, decide tot” și că magistrații sunt „o castă” ale cărei rădăcini se află în perioada comunistă și că servesc interesele anumitor grupuri politice.
    Vai, dar cum se poate asa ceva? Sărmanii polonezi!

  7. @ ZeV
    Ați scris că Liviu Dragnea n-a făcut nimic în Alexandria.
    Dragnea a fost prefect de Teleorman în 1996-2000, și președintele Consiliului Județean Teleorman în 2002-2012 (deci nu s-a ocupat numai de Alexandria).
    Ca prefect și președinte de consiliu, nu iei hotărâri de unul singur. Toate hotărârile se iau prin vot, iar președintele are un singur vot, deci e și el membru al consiliului. Felul în care se votează depinde de fondurile alocate județului și de componența consiliului.
    Realizările județului se datoresc consilierilor, primarilor, locuitorilor și prefectului, iar nerealizările – așijderea.
    Realizările pot fi urmărite pe saiturile teleorman.insse.ro (Direcția Județeană de Statistică), prefectura-teleorman.ro, cjteleorman ș.a. Nerealizări și dorințe sunt peste tot în țară și în lume, dar ele nu trebuie puse în sarcina unui singur om.
    Faptul că ne e antipatic un om nu trebuie să ne facă să-i negăm totul. Am fost prin județ și am constatat că s-au schimbat multe în bine. Teleormănenii sunt ca toți românii: cei harnici și întreprinzători trăiesc acceptabil, ceilalți – rău.
    Eu îl antipatizam pe Sorin Oprescu, însă nu afirm că n-a făcut nimic bun pentru București, și nu m-am raportat niciodată doar la el, ci și la Consiliul General, funcționarii din primărie și locuitorii Bucureștilor.
    Încercați să lăsați patima și ura deoparte, și să fiți cât se poate de informat și de obiectiv!

    • Cu un individ care demoleaza un guvernul, doar din motive de orgoliu si ranchiuna, de ca si cum guvernul este o institutie pe persoana fizica, virgula, care este, nu pot sa fiu obiectiv. In mod cat se poate de subiectiv, ii transmit domnului Dragnea sa isi caute originea si sa ne lase. Face tot mai mult rau Romaniei, cu fiecare zi in care se agata de scaunul de sef al partidului.

  8. De rasul curcilor sau Romania cu c@@u-n sus!

    “Vom protesta pe tema Autostrăzii Transilvania Nord, respectiv tronsonul Borş-Suplacu de Barcău. Este o ruşine că de Centenar (n.r. – împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire) România va fi legată de Budapesta prin autostradă, dar de România nu. Proiectul s-a împotmolit iarăşi pe motiv că tronsonul ar traversa un sit Natura 2000 pe raza localităţii Fegernic. Şi tema are actualitate pentru că, chiar în această săptămână, partea ungară a anunţat că a demarat lucrările la ultimul tronson al unei autostrăzi, dintre Berettyóújfalu şi graniţă şi că, practic, autostrada va ajunge până în 2020, cel mai târziu, chiar în pragul Oradiei”
    Citeste mai mult: adev.ro/ot535i

    Bravul patriot care rosteste acestea si mai zice ca „Dacă lucrările din cele două ţări vor fi finalizate, se va face legătura dintre Marea Baltică şi Marea Neagră” nu este un natiinalist roman ex PRM ist sau PUNRist, sigur ca nu a fost nici in Vatra Romaneasca. Este insa presedintele lui preşedintele PPMT Bihor , Csomortányi István pre numele lui. Iar PMT este Partidul Popular Maghiar din Transilvania/ Erdélyi Magyar Néppár care este cam autonomist si nu moare el de iubire ptr Centenarul Marii Uniri.
    Asta nu il impiedica pe dl Csomortányi sa sublinieze că situl Natura 2000 din Fegernic a fost propus în anul 2009, când ministru al Mediului era Borbely Laszlo si sa vitupereze UDMR ul „De fapt ei sunt de vină pentru că s-a ivit această problemă, pentru că ei (UDMR, n.r.) au condus ministerul în acea vreme” si sa nu ii pese ca pajistea de la Gegernic seama cu pusta ungara…

    Si nu este singurul caci si dl Cseke Attila zice „„cel puţin ciudat ca la 12 ani de la demararea proiectului la ani buni după ce a fost creionată ruta Autostrăzii Transilvania, să vină cineva şi să decidă că pe acel traseu trebuie să apară un sit Natura 2000 ”. Nu în ultimul rând, parlamentarul atrage atenţia „ne dăm cu stângul în dreptul” pentru că o asemenea situaţie se poate întâmpla oricând şi oriunde. http://www.bihon.ro/autostrada-blocata-in-aria-protejata/1804890

    Oare ce i-a apucat p stimatii domni? Cumav ceva exces de distilate (bune!!!) de Bihor?
    Nu crez in aceasta explicatie simplista. Sau ca brusc i-a apcat dorul de Mamaia cand ulta lume din Romania prefera Grecia sau Bulgaria ptr un sejur la mare..

    Insa am incredere in nesfantaul miros al banilor: „Dacă lucrările din cele două ţări vor fi finalizate, se va face legătura dintre Marea Baltică şi Marea Neagră”. Amandoi oradeni …. Oradea se pare ca are unele ambitii cam anticentraliste da parca centrul la care se gandesc ar fi devenit Clujul. Ori Oradea legata de Constanta si Baltica ar insemna mai multi turisti (au ceva ambitii in domeniu mai ales ca au fots declarati cel mai frumos oras din Romania), un impuls ptr industria care o au (se pare ca mizeaza pe industrie) si noi investitii . Plus .. plus alte posibilitati pentri afaceristii locali .
    D’aia cred ca sunt sinceri in dorinta lor de a fi legati cu Bucurestiul .. si prin Bucuresti de portul Constanta.
    Ar fi oportun ptr buzunarile lor .. si dupa cum se stie banii nu au miros chiar cand vin de la büdös oláh caci banul cum se stie

    E sufletul vieţii… E cheia fermecată,
    Cu care se descuie o poartă încuiată,
    Unealta ce se află oriunde, – la tâlhar, –
    Pe masa preacurată a sfântului Altar,
    La regele puternic, la văduva săracă,
    E cântecul ce face durerile să tacă,
    Sămânţa care creşte sălbatic, fără frâu.

    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/341/7266/15540206/2/11.jpg?width=620

    • Declaratia activistilor maghiari este de o ipocrizie absoluta .
      Cum iubesc ei Bucurestiul , cum de regreta ca A3 nu e gata – cand stiu ca A3 nu mai pleaca la Brasov – Bucuresti !
      Stiti unde s-ar termina autostrada Transilvania , A3 , dupa deciziile politice Ponta – Rus din 2014-2015 ?
      La Bucuresti ?
      Fugi d-aci dom’ne – au decisis marii barbati de Stat in 2015 – la Targu Mures !
      E Targu Mures centrul economic si politic al Romaniei ?
      Nu e nici al Transilvaniei .
      Si de la Targu Mures ipocritii care plang dupa ” Bucuresti ” stiu ca barbatii de Stat au decis un traseu excentric pentru o eventuala continuare – prin secuime Miercurea Nirajului – Sangeorgiul de Mures – Sovata – Ditrau si Ceahlau , peste marea de sate moldovenesti si o multime de drumuri Nord Sud in Moldova facem drum spre Iasi !

      • Binepntels ca sunt ipocriti.

        Insa autistrada .le-ar putea aduce venituri ….

  9. Mi-ai placut, domnule Teodorovici…asa este, pe domnul Dragnea l-a deranjat ce ai spus referitor la o investitie inutila in Teleorman (acel stadion de 5000 de locuri, ORICUM, NEOMOLOGABIL PTR. COMPETITII INTERNATIONALE OFICIALE), nu pe amarata marioneta numita Tudose si de aceea ai fost zburat din guvern.
    Mai mult, Orlando, m-ai surprins (in mod placut n.r.) prin afirmatia ca ,,politica de partid nu trebuie sa se suprapuna cu activitatea guvernului, sau sa o substituie.”
    Hopaa….ti-a venit, mintea la cap, Orlando ? Dar cand l-ai tradat pe Victor, la motiune, nu te-a mustrat constiinta ?
    In fine, noi, cei care vrem un PSD reformat stim si sa iertam. (Z)
    …Si, mai devreme sau mai tarziu, cand vom fi din ce in ce mai multi, vom extirpa tumoarea dragniana.
    Sa nu uite nimeni ca revolutia din decembrie 1989 a inceput la Iasi (e adevarat, cu mai putin impact asupra sistemului) si mai apoi la Timisoara.

  10. Privind si comparand cele doua frumoase si interesante poze, care au surprins trei generatii contemporane, am facut un „silogism”. Nepotul seamana cu Bunicul, Fiul seamana cu Tatal. Deci Bunicul este Tatal Tatalui. Probabil ca ceva asemanator s-ar putea spune si despre Nepot, Bunica, Fiu si Mama. Sanatate cu multi ani la toti! Cu soare prietenos, nisip fin, mare calda si briza blanda!

  11. Nazuri dupa “divortul” UK-UE: Pastrarea acelorasi nume si pozitie dupa desfacerea comunitatii legale

    Franța ar vrea un „Brexit dur” și „să distrugă” City-ul din Londra – principalul centru financiar britanic și european -, sustine, intr-un raport, reprezentantul special pentru City la Uniunea Europeană, Jeremy Browne. Din raportul Browne se degaja pretentia excesiva, nefondata si nerealista ca City of London sa fie acceptat in continuare, dupa Brexit, ca un centru “european”, sa fie mentinut statutul capitalei britanice ca “centru financiar al Europei”. Ca dupa orice “divort”, viitorul City-ului londonez va sta exclusiv in propriile maini. Dar in mod juridic si faptic, el nu va mai putea sa se foloseasca de fostele drepturi ce au decurs din apartenenta la fosta comunitate legala. Ar fi ca si cum unul dintre fostii soti s-ar folosi si dupa divort de numele si pozitia celuilalt sot, fara acordul acestuia, ceea ce ar fi o ilegalitate. City-ul va ramane al Marii Britanii, nu si al Europei. https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/16/franta-vrea-sa-distruga-city-of-london-potrivit-unei-oficialitati-britanice-21-05-49

  12. „Cineva a pierdut o functie”: Liderul Statului Islamic, Al Baghdadi, “este aproape sigur în viaţă” (oficial kurd)

    Desi uciderea sefului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost anuntata in cateva randuri, din interior, de americani si chiar o data de rusi, nimeni nu mai ia in serios o astfel de posibilitate. La astfel de anunturi, doar o gluma mai este luata in serios. “Barack Obama are sansa unei noi functii”, suna cu aceste ocazii o gluma amara, dar neiertatoare, potrivit zicalei ca lucrurile serioase se spun in gluma. Gluma nu este chiar gratuita, Obama a fost acuzat, uneori si cu dovezi greu de contestat, ca ar fi “parintele” Statului Islamic. Aceasta creatie politica si miltara, puternic finantata, inarmata si echipata, care a cucerit prin razboi “fulger” teritorii intinse in Siria si Irak, a aparut ca din neant in 2014, cand Obama se afla la Casa Alba. Irakul vecin devenise, deja, in urma invaziei din 2003, o placa turnanta militara a SUA. Fostul presedinte american chiar a si fost izolat international pentru acest motiv, la una din marile reuniuni internationale, la care a participat, in ultimele sale luni de mandat. Dupa recentele informatii ca Al Baghdadi ar fi fost ucis, un oficial al fortelor kurde, sustinute de SUA, a declarat, luni, că este sigur 99% că liderul Statului Islamic este în viaţă şi ca se află la sud de oraşul sirian Rakka. El a mai adaugat doua chestiuni, relativ coincidente cu discursul politic american. Datorita schimbarii tacticii, ar fi necesari 3-4 ani pentru eliminarea Statului Islamic, iar viitorii sai lideri ar urma să fie foşti ofiţeri de informatii ai fostului regim al lui Saddam Hussein.https://www.news.ro/externe/liderul-statului-islamic-abu-bakr-al-bafgdadi-este-aproape-sigur-in-viata-crede-un-oficial-kurd-de-rang-inalt-1922401817472017071217093390

  13. Theresa May, către parlamentarii conservatori: „Nu vă mai certați, că riscați să le permiteți laburiștilor să ajungă la putere.”
    Cine are urechi de auzit, sa auda!

  14. Codul apologeticii comuniste a lui Alexandru Florian, actual ElieWieselist: Anticomunismul, asimilat cu antisemitismul

    Intr-o recenta si ireprosabila documentare, Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, din subordinea Guvernului Romaniei (sic!), a fost deconspirat ca a facut apologia comunismului, într-una dintre cărţile sale (1983). Din aceasta luminare a unor unghere tenebroase din trecutul lui Alexandru Florian ne poate veni cheia pentru intelegerea multora din comportamentele fariseice ale acestuia, dar nu numai. Pentru daunele aduse memoriei elitei romanesti, portretul lui Alexandru Florian ar putea sta foarte bine alaturi de cel al lui George Soros, care impanzeste deja strazile si mijloacele de transport budapestane, expus oprobriului ungurilor, pentru lezarea intereselor lor nationale. In primul rand, ar putea fi inteleasa intoleranta de azi a lui Florian, cand, cocotat in varful unei institutii de vanatoare culturala, prigoneste mari intelectuali romani, carora le sterge numele din denumirile de strazi sau institutii si le darama statuile. Aceste mari personalitati istorice romane, persecutate de eliewieselistul Alexandru Florian, care pentru punerea lor la index se foloseste in mod ciudat si inacceptabil de puterea adminsitratiilor locale si centrala, au fost dusmani de moarte ai comunismului, “dusmanul de clasa”, cum spuneau comunistii. Desi vedem cu stupoare cum Alexandru Florian reinvie defuncta “lupta de clasa” si o reascute, arestand memorii si aruncandu-le in beciurile istoriei, continuam sa ramanem imobili. ONG-urile evreesti din Ungaria eticheteaza reactiile autoritatilor ungare la uneltirile sorosiste drept “antisemitism”. De ce nu ar fi si invers? Dar, mai ales, romanii de ce raman de mamaliga in fata acestor obraznicii? Dar mai este o posibila explicatie pentru apologia din trecut a lui Alexandru Florian. Rolul ideologic, organizatoric si operational determinant pe care evreii l-au jucat in lovitura de stat din Rusia, din 1917, prin Revolutia Bolsevica, ascunde un mare apetit pentru comunism, pentru brutalitatea sa ideologica. Acest rol si acest apetit au fost incontestabile si arhidocumentate. Este suficient sa studiem compozitia etnica a primului guvern sovietic. Sau sa analizam tentativele “progresismului” din SUA de a recupera mostenirea ideologica de la fostul URSS. S-a spus despre comunism ca ar fi de inspiratie crestina. Inexact, comunismul l-a alungat din constructia sa pe Dumnezeu, cu utopia ca va putea sa-i ia locul. Dar crestinismul isi are originile in iudaism, este de fapt iudeo-crestinism. Cum amprenta semitica asupra originii comunisimului este foarte puternica, are sens sa credem, ori sa acceptam credinta multora, ca anticomunismul inseamna antisemitism. http://www.cotidianul.ro/alexandru-florian-de-la-institutul-elie-wiesel-a-facut-apologia-pcr-si-a-comunismului-303959/

  15. Cineva se încumetă să ia în discuţie, că de tratat e mai greu, o problemă extrem de acută a societăţii româneşti, DEZBINAREA, devenită din nou la fel de evidentă ca în trecut !
    O temă interesantă, vitală chiar pentru societatea românească, dar care nu ajunge la cauze !
    Din păcate chiar astăzi, mai bine zis în aceste zile se desfăşoară o uriaşă manipulare la scară naţională ce are drept scop dezbinarea !
    Cu riscul de a-l prăbuşi de tot în haznaua din care vine, Soroş este folosit pentru a dezbina românii într-un mod disperat, deoarece dacă tot a fost demascat , măcar să tragă după el şi partea ce n-a acceptat să i se supună de bună voie !
    Este o încercare disperată de a duce în derizoriu iminentul pericol Soroş, luându-i peste picior pe cei care îndrăznesc să arate iminentul pericol pe care acest intrigant internaţional (ist), care cheltuie milioane de dolari pentru a-şi impune, sau măcar infiltra peste tot armata lui de formataţi parşiv să-şi vândă ţara, nu s-o ajute, prin cele studii făcute în străinătate, cu banii celui care astfel i-a robit !
    Nu domnilor, nu Dragnea e nebun, sau speriat de bombe, cum vreţi voi să-l înfăţişaţi în massmedia voastră, de fapt a lui Soroş !
    Soroş este demascat cu planurile sale nebuneşti , s-a şi „intitulat” Mesia, nu numai în Ungaria, ca să zicem că ne-am molipsit de la ei, ca vecini, ci şi în Rusia, Polonia, Serbia, dar chiar şi în America, iar mai nou, surpriză, chiar în Israel, unde este declarat persona non grata !
    Degeaba, vorba vine , că o face pe bani grei, încercă să-şi mai strângă mercenarii care i-au mai rămas în massmedia şi structurile administrative din România spre a-şi salva ce se mai poate salva : adică doar aparenţele ! Că-nn rest nu mai are ce !
    Toate planurile lui mârşave de distrugere a guvernelor care nu-i ciugulesc din palmă au fost date în vileag : este un infractor internaţional (ist) ce trebuie oprit să-şi ducă mai departe „primăverile arabe” şi ” maidanurile” prin care a distrus ţări şi a omorât mii de oameni, chiar sute de mii !
    Pericolul Soroş, nu a fost inventat ! El chiar există şi ca orice pericol trebuie înlăturat cît se mai poate !

  16. Din ciclul ” Nu credeam să citez vreodată…” :
    Dragos Paul Aligica: CNN: o frauda mare cat planeta. Mass media romanesti au datoria sa explice ce se intampla

    Nu stiu daca urmariti ce se intampla in SUA cu dezastrul de la CNN. Este catastrofa, circ, farsa, rasu’-plansu’. E ceva ce depaseste orice imaginatie. Implozie absoluta, inclusiv inregistrari cu ei recunoscand candid ca toata circoteca mediatica facuta cu rusii si alte bazaconii sunt doar de forma si intru manipularea unui public pe care ei il considera stupid. La ora asta Antena 3 este monument de escrocherie bine guvernata si tinuta sub control in raport cu nava amiral a manipularii si panglicariei mediatice mondiale, CNN.

    Nici New York Times si Washington Post, cele doua brate de propaganda media care sunt principalele responsabile pentru actualul climat, nu se simt prea bine. Incearca vechile trucuri cu vocea ingrosata si tonul de autoritate dar nu mai iese… E o distratie totala. Establismentul mediatic fiind probabil cel mai urat segment al establismentului american, care nici el in totalitate nu e iubit de loc, va inchipuiti care e reactia cand au fost in sfarsit astia prinsi cu totul descoperiti in exercitiul minciunii programatice…

    Acum, o sugestie: Poate ca ar fi bine ca platformele mass media romanesti sa faca niste grupaje cu care sa tina totusi la curent, cat de cat, cititorul roman. Nu de alta, dar dupa ce luni de zile au raspandit la greu cu o iresponsabilitate, lipsa de profesionism si o impertinenta strigatoare la cer distorsiunile, memele si propaganda de la CNN etc, au o responsabilite profesionala elementara sa informeze si rectifice. Sa stie si publicul roman ce cred cu adevarat redactorii de la CNN despre breaking news-urile alea preluate cu sfintenie tamp-isterica de marile platforme romanesti…

    Van Jones, CNN: „Treaba cu Rusia e un balon umplut cu aer cald” (click pe imagine pentru inregistrarea video. mai multe detalii despre Van Jones)
    E pilduitor totusi. E o mare lectie istorica si profesionala ce se scrie sub ochii nostri. CNN: o frauda mare cat planeta. Si fraierii ei.

    Raul ce l-au facut publicului romanesc platformele media romanesti nu este scuzabil. Nu aveau de ce sa faca ceea ce au facut. Circumstante atenuante nu prea au, fiind in mod repetat avertizati ca sunt pe aratura. Intre oamenii seriosi pe care ii cunosteau personal si care ii trageau de maneca si sarlatanii de carton abstract de la CNN, ei au ales cu cine sa mearga. Cu saraltanii de carton, evident. Doar erau CNN, nu?! CNN!! Se dadea la televizor, nu? Nu se putea sa nu fie adevarat! CNN. Logic.

    Au totusi, acum, in al 12-lea ceas, sansa sa rectifice cate ceva. Sa explice publicului ce s-a intamplat. Si sa-si faca mea culpa. Asa e normal si asa e bine.

    Publicul romanesc trebuie sa stie adevarul la zi, asa cum se desfasoara el. Si apoi trebuie lasat sa traga singur conculzia. Chestia nu poate fi lasata la nivelul la care cititorul roman afla una si alta de pe facebook. Sau, mai grav, ramane cu gura cascata asteptand arestarea iminenta a ginerelui lui Trump sau alta bazaconie inventata sau rostogolita de Antenistii de la CNN. Daca platfomele profesionale media nu o fac, se pune intrebarea: Care mai e functia oficiala a mass media officiale in Romania daca oamenii afla stirile si faptele din retele de socializare?!

    Nu, CNN nu o sa moara. Asa cum Antena 3 nu moare usor, escrocii si canaliile au o nisa a lor, garantata. Dar si in SUA, ca si in Romania, se va desprinde trepata o minoritate de oameni cu vocatie, multi redusi la rolul de free lanceri, care vor face treaba in continuare, in continua relatie contextuala si tensiune cu platformele si ziarele oficiale. Intr-un anumit sens, aici le-am luat-o inainte la americani …

    Dragos Paul Aligica

    • In Canada, prin mall-uri, prin hoteluri, acolo unde se ia micul dejun de mii de calatori, TV-urile atarnate pe pereti au un singur mare post al „adevarului”, CNN. Asa incat, nu ma mira cand prieteni de-ai mei, cu politete, „au fost prea ocupati” sa ne intalnim la o ceasca de cafea. Mai in gluma, mai in serios am fost numit „nazist” de-al lui Trump.

      • Eu bune daca esti nazist atunci pune la telefonu mobil Die Fahne Hoch. Asa ca sa iti bucuri amicii.

  17. Internationalismul progresist si antieuropenismul sorosist, gata sa scoata la mezat avutiiile europenilor: “Nu avem o criză a refugiaților în Europa”, ci o “criză a solidarității” (Martin Schulz)

    V-ati gandit vreodata ca avutiile voastre de-o viata pot incapea pe mainile marilor riripitori politici, care va pot lasa saraci lipiti pamantului? Ati avut macar si un licar de banuiala ca vechile formule partidiste, de stanga si de dreapta sau social-democrate si liberale, sunt masini capitaliste de manipulare care va smulg voturile pentru a aduce in fruntea voastra indivizi care nu va reprezinta, uneori si de alte natii, mai nou si de alte rase, care nu gandesc si nu simt ca majoritatea, ca poporul, bun doar sa fie indobitocit si inrobit?

    Daca nu, este timpul sa o faceti, si inca foarte repede, pentru ca internationalismul progresist si supranationalismul liberal sunt foarte aproape sa o faca, daca vor atinge o masa critica europeana, cu ajutorul a multi bani sorosisti pusi la bataie, care vor sa creeze enclave de imigranti necompetitivi, buni doar ca mase de manevra, pe care sa-i tineti pe munca si cheltuiala voastra, care, cu timpul, pe pamanturile voastre si in casele voastre, veti deveni sclavi si ei stapani?

    Daca inca mai aveti indoieli, aveti drept proba irefutabila cea mai recenta declaratie politica si electorala a lui Martin Schulz, candidatul “progresistilor” (Partidul Social Democrat din Germania, SPD) la functia de cancelar, care continua sa-si dea in petec prin impulsuri autoritariste, care ar putea deveni dictatoriale daca ii va lua locul Angelei Merkel (UCD). Simtindu-se deja pe cai mari, Schulz a devenit pe fata promotor al politicii antieuropene si antiidentitare a lui George Soros.

    Pentru a constringe tarile est-europene sa accepte asa-zisele cote obligatorii de imigranti, Martin Schulz rastalmaceste principiul solidaritatii, intr-o acceptiune extra-europeana, de care conditioneaza acordarea fondurilor europene. Schulz a lansat un nou apel pentru diminuarea fondurilor europene pentru tarile est-europene care nu accepta sa primeaca migranti. Luati aminte cum o persoana si alte cateva persoane, ajunse in primele pozitii ale acestor partide imbatranite, cum fac si dreg sa se intample este o poveste care tine de momentul infiintarii si infiltrarii lor in timp, si-au luat nasul la purtare in a decide pentru zeci si sute de milioane de oameni.

    “Nu există o criză a refugiaților în Europa – suntem un continent mare și bogat și trebuie doar să redistribuim refugiații corespunzător. Ceea ce avem este o criză a solidarității”, a scris Schulz pe Facebook. Aha, deci, asta gandeste Schulz despre Europa, ca este “mare si bogata”, cum gandesc talharii cand isi fac planurile de jefuire. Pai, draga domnule Martin Schulz, matale nu dai doi bani pe munca europenilor, pe sudoarea lor, pe sacrificiile lor, pe austeritatea lor, cu care a fost facuta Europa bogata, pe care au ridicat-o din ruine, cum era dupa al doilea razboi mondial. Europa nu este un tinut bananier, in care sa stai cu burta la soare si sa faci doar efortul de a deschide gura pentru a pica banana malaiata in gura lui natafleata. Europa este un taram al creativitatii, muncii si sudoarei, al ordinei si disciplinei, iar solidaritatea europeana asta inseamna, europenii sa fi uniti si coezivi, ei intre ei, in a-si apara truda, rezultatele muncii si creatiei lor. Oare nu a venit timpul ca strigoii partidelor de carton, uzate si corupte, sa fi scosi la pensie? Ceasul partidelor noi a inceput sa ticaie.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/18/-nu-avem-o-criza-a-refugiatilor-in-europa-ci-o-criza-a-solidaritatii-considera-martin-schulz-20-06-29

  18. „Orice copil reface-n minte
    Destinul primului cuvânt,
    Putând să strângă în cuvinte
    Lumina-ntregului pământ.
    Orice copil e o minune
    Irepetabilă precum
    Ivirea zilei din genune
    Și focul soarelui din scrum”.

    ( George Țărnea, ORICE COPIL)

  19. COMISARUL.RO ȘI DISTRIBUITORII CIVILI AI URII

    MOTTO : „O zi neagră pentru România. Pentru statul român, care a fost umilit de un borfaș ( Dan Voiculescu, n.n.) cu complicitatea unor judecători. Nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat, oameni buni. Ce rușine!”( COMISARUL.ro, 18 iulie 2017)
    ……………………………………………………………………………………………………
    Am putea scrie așa : „niște prostovani de jurnaliști neinformați de la ziarul (sau ce-o fi ăla) COMISARUL.ro, sunt într-atât de incapabili să-și exprime, cât de cât acceptabil din punct de vedere literar, propria arsură din ficați cu privire la faptul că Dan Voiculescu a fost eliberat azi, 19 iulie 2017, deși chestiunea era perfect legitim să se petreacă din toamna anului trecut , încât, chiar și pentru a da glas sentimentului lor de ciudă precum și manoperei laborioase de zgâriat pe globii oculari , nu s-au priceput să folosească altceva decât libretul procurorilor , care se tânguiau că numitul Voiculescu nu a dat semne de îndreptare ( !!!)”.

    Iată lamentoul redacției COMISARUL, personajul colectiv atrăgând atenția că „natura și oamenii buni participă la suferințele poetului-jurnalist”. Așadar:

    „Alte cuvinte în afara celor spuse de procuror în instanță sunt de prisos:

    «Condamnatul nu îndeplineşte condiţiile pentru liberarea condiţionată. A câştigat 57 de zile din muncă şi 330 de zile din elaborarea de lucrări ştiinţifice. Este o disproporție vădită între ele. Comportamentul acestuia rezultă şi din concluziile comisiei din penitenciar, care a arătat că nu îndeplineşte condiţiile şi că scopul pedepsei nu a fost atins. În motivarea sentinţei Judecătoriei Sector 5 (care a decis liberarea condiţionată n.red.) nu s-a făcut nicio referire la concluziile comisiei din penitenciar. Instanţa nu şi-a motivat înlăturarea concluziei comisiei din penitenciar care a dat aviz negativ în ceea ce priveşte liberarea condiţionată», a arătat procurorul DNA, care a continuat … că în timpul detenţiei Dan Voiculescu nu a avut «un comportament merituos, ci unul normal… Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat», a arătat procurorul”.

    Ei, poate n-ar fi fost de prisos și „alte cuvinte”, ca spre exemplu niște cuvinte din care să aflăm că averea lui Dan Voiculescu fiind sub sechestru, statul român putea să o valorifice până acum… ceea ce nu a făcut . Și nu a făcut din cel mai natural motiv cu putință : pentru că renumita avere se va întoarce la proprietarul său de drept… Sigur că partea indignată și pițigăiată a poporului care dorește să crape Voiculescu în direct și la o oră de vârf, ar fi meritat cu prisosință să plătească din buzunarul propriu dauna suferită, nu de stat, ci de renumitul deținut , adică fiecare euroi mititel din cele 60 de milioane fantasmagorice pe care madam Camelia Bogdan , le-a văzut în vis probabil, pentru că în realitate nici măcar coperțile DOSARULUI ICA nu a avut timp să le vadă… Numai că, la plata compensațiilor pentru ticăloșiile patentate ale justiției române , dânsa, Doamna Justiția, își pune iar cârpa pe ochi și zice că-i imparțială și echidistantă : deci, să plătim cu toții, adică și eu care am citit suficient despre AFACEREA ICA pentru a trage concluzia că a fost o cacialma politică sinistră. Ăia care zic invers nu numai că nu au citit , dar nici măcar nu vor să afle de la ceilalți, care au citit și știu, cum stau lucrurile.

    NEGAREA EVIDENȚEI este ultimul lor țărm. NEGAREA EVIDENȚEI este ultima lor redută.

    Să revenim la jurnaliștii posibil prostovani și neinformați de la COMISARUL.ro. Sunt ei, în realitate așa? Nu putem nega că parcurgând ceea ce scriu dânșii observăm că nivelul intelectual al redacției, în speță IQ-ul tradițional, se măsoară în numere cu minus în față… de aceea ziarul e un conglomerat de citate fistichii, parte preluate de la ăia care le sunt simpatici, parte copiate de la ăia pe care îi detestă… Dar sunt ei neinformați?( rece- vid -cosmic) Naivi? ( rece -siberian) Bine-intenționați dar induși în eroare? ( rece- curg -sloiuri) Manipulați? (rece-frigider-Arctic) . Ticăloși? ( aoleu!-cald-spre-fierbinte).

    Modalitatea în care presa de o anumită și josnică factură a contribuit la nașterea și propagarea urii împotriva unor ținte umane aflate în mișcare nu este nouă… ea a produs , încă din copilăria ei, pe când nici nu era presă ci doar zvon purtat din gură-n gură, o sumedenie de victime.

    Dar nici distribuitorii benevoli ai urii să nu-și imagineze că vor fi considerați , mai târziu, niște inocenți.

  20. La paritate: Ce le-as fi oferit ungurilor

    Desi vizita presedintelui Klaus Iohannis in maghiarime, cred ca este mai corect de spus asa, decat “secuime”, a fost un succes, un moment de reafirmare intarita a concordiei si cooperarii, as fi avut o alta oferta de raspuns la darurile maghiarilor romani. Maghiarii i-au cantat lui Iohannis imnul secuiesc si i-au daruit un steag al „Tinutului Secuiesc”. Festivitatea intalnirii a inceput cu intonarea imnului Romaniei, iar in schimbul steagului secuiesc presedintele le-a facut cadou maghiarilor steagul Romaniei. “Ca să nu greşim pe undeva cu steagurile”, a spus zambind Iohannis. Sala intreaga, romani si maghiari, a urmarit cu umor acest dialog sau duel al simbolurilor, insotindu-l cu rasete, apalauze si o atmosfera destinsa. Insa daca as fi fost Klaus Iohannis, as fi avut alte daruri. Ca fost primar al Sibiului, oras de suflet, la steagul secuiesc as fi oferit steagul sibian. Asa, ca o surpriza de inceput sau ca un mesaj mai piscator, dar de mai dreapta paritate. Apoi as fi inmanat, obligatoriu, cadoul tricolor. La cantecul secuiesc, le-as fi tras un cantec sasesc.

  21. Ne-am imprumutatara un miliard de euro ieri 18 iulie la Luxemburg pe langa Banca Europeana de Investitii pentru a asigura participarea Statului la proiectele de infrastructura Mare ( POIM ) pe perioada 2014-2020 .
    Numai ca tare ma tem ca banii vor fi papati de proiectele la care ne chinuim pe santiere de 4 ani ( Lugoj Deva , Sebes Turda , calea ferata Curtici Simeria ) fara sa le terminam .
    Si ca nu vor fi folositi la proiectele noi .

  22. Bun, deci dl Iohannis a facut bine si a vizitat „Tara Secuilor”, si le-a spus foarte frumos separatistilor „Bine ati venit in Romania!”. Dl. Iohannis si-a mai spalat din pacatele cu justitia, avind idea geniaa de a ii oferi separatistului un drapel romanesc, dupa care le-a explicat pe limba romana (probabil de aia nu inteleg!) ca nu se accepta in Europa autonomie pe criterii etnice. Nu stiu daca au inteles, pentru ca eu am vazut un secui care ne spunea la TV ca „asta nu e tara romanilor”, dupa care s-a corectat si a spus ca „nu e doar tara romanilor”.

    Zic ca vizit asta a lui Iohannis in tara lui e poate mai importanta decit cea din SUA, pentru ca era nevoie sa linisteasca actiunile separatiste, pe „model Catalonia” in tara noastra.

    Vrem sa ne unim cu Basarabia, si e foarte bine ca vrem. Dar sa fim in stare sa ne tinem tara unita mai intai!

  23. In ce priveste saracia din Covasna si Harghita, nu stiu daca e doar problema Bucurestiului, sau mai bine zis, cauza ar fu Bucurestiul. Sigur ca orice capitala se dezvolta mai mult prin toate celelalte tari. Mai mult, se tot cearta pe la TV ca PSD-ALDE au dat mai mult bani in Sud decit in alte parti. Pai e normal, si in alte parti si tari e la fel: unde sunt majoritari cei de la putere se primesc mai multi bani pentru proiecte si se lucreaza mai usor cu centrul.

    Pina la urma ca sa primesti, trebuie sa stii cum sa ceri. Daca secuii vor sa-si puna zid la „Tara Secuiasca”, normal ca nu vor primi bani usor. E adevarat ca nu cunosc situatia locala de acolo, dar faptul ca nu vor sa invete romana (le-a spus-o bine Iohannis!) ii dezavantajeaza. Sa vina in SUA si Canada si sa ceara bani de la Guvern in limba maghiara, sa vedem daca se uita cineva la ei! Traiesti in SUA, toata lumea vorbeste engleza, traiesti in Romania, toata lumea, de la tatar la maghiar vorbeste si romana! Punct.

  24. Doamna Firea a venit cu o idee excelenta ca sa faca un spital ultramodern la Bucuresti. Aplaud! Nu aplauda PNL, care prin vocea lui Busoi, ne spune ca doamna Firea face asta doar pentru interese imobiliare. Apoi mai vine si Ludovic Orban si ne spune ca Guvernul nu mai trebuie sa dea OUG-uri. Cumva PNL traieste deja in viitor, si guverneaza in vise tara.

    Eu zic sa asteptam sa se faca spitalul ala singur, pentru ca mina invizibila a pietelor il va planta atunci cind va fi nevoie in mod optim, fara sa fie nevoie de efortul Primariei.

    Bine, si pe la PSD acum se face ceva, maine nu se mai face…deci, ii uneste ceva, multe vorbe aruncate in vint fara sa gindeasca mai intai ce au de spus!

  25. „Deputatul PSD Adrian Solomon susține că utilizatorii Facebook sunt niște tembeli”. Adica reputati si respectati fruntasi pesedisti, dumneavoastra si, ca sa pot zice „tropaim, tropaim”, eu sunt si suntem niste tembeli. Eu as zice ca, mai degraba, tembeli sunt acei fruntasi pesedisti care l-au trimis pe acest adanc ganditor in Parlament.

Lasă un răspuns