Vecinii noatri – o famile de randunele

Pe holul din fata camerei noastre, si-au construit cuibul o famile de randunele. Puii se uitau curiosi la noi, in timp ce parintii lor zburau in jurul nostru, preocupati.

Nu stiu de ce, mi-am amintit de vacantele petrecute la bunici si de fascinatia cu care priveam zborul pasarilor…

29 de gânduri despre “Vecinii noatri – o famile de randunele

  1. UN CÂNTEC DIN BASARABIA , cu Suzana Popescu

    MĂI PUIUȚ DE RÂNDUNE’

    Măi puiuț de rândune’,
    Măi puiuț de rândune’,
    N-ai văzut pe mama me’?
    N-ai văzut pe mama me’, măi?
    N-ai văzut pe mama me’, măi?

    Am văzut-o lângă jatră,
    Frământa la chită albă,
    Chită albă frământa,
    Lăcrimi amari vărsa, măi,
    Lăcrimi amari vărsa, măi.

    Măi puiuț de rândune’,
    Măi puiuț de rândune’,
    Du-ti zi-i și mamii așe,
    Du-ti zi-i și mamii așe, măi
    Du-ti zi-i și mamii așe, măi:

    Chită albă nu frământe,
    Chită albă nu frământe,
    După mine nu să cânte,
    După mine nu să cânte, măi,
    Că unde m-o dat nu mi-i ghine,
    Unde m-o dat nu mi-i ghine,
    Pătuțu’ mi-i de căline,*
    Pătuțu’ mi-i de căline,
    Perina din flori de schini e, măi,
    Perina din flori de schini e.

    Unde m-o dat nu m-o scoate,
    Unde m-o dat nu m-o scoate
    Numa’ Dumnezeu cu moarte’, măi,
    Numa’ Dumnezeu cu moarte’, măi,
    Numai Dumnezeu cu moarte’, măi,

    Măi puiuț de rândune’,
    Măi puiuț de rândune’,
    N-ai văzut pe mama me’?
    N-ai văzut pe mama me’, măi?
    N-ai văzut pe mama me’, măi?

  2. Uitandu-ma la poza aceasta ma gandesc cu cata truda si migala si-au construit randunelele cuibul acela si cat de norocoase sunt ca au in preajma niste oameni cumsecade . Daca acolo ar fi locuit Monika Makovei sau Cruduta Colvesi cine stie ce pateau bietele pasari sau pe unde mai erau reclamate ca deranjeaza …

  3. Eleganta lucratorilor Ministerului de Interne al Republicii Moldova – formati si educati de lucratorii Ministerului de Interne sovietic , cu diversele lui localizari si denumiri ( RSS Moldoveneasca sau RSS Ucrainiana , KGB sau CEKA ) , recrutati din familiile acelor functionari sau din elemente sigure , ostile ” romanilor ” .
    Emisiunea Exclusiv in Romania , reportaj in Dacia Duster pe liniile de frontiera romanesti .
    Suntem pe un pod de cale ferata peste Prut , abandonat , la Falciu .
    Reporterul bucurestean discuta cu un ofiter al Politiei de Frontiera pe pod .
    In fata vedem o silueta cu o cascheta de jucator de base-ball american pe cap , imbracata in albastru , un blond – roscovan spalacit , tanar , neclintit pe mijlocul podului , aer usor ostil – politistul de frontiera ” moldovean ” , vegheaza ca nu cumva cei doi sa faca un metru dincolo de mijlocul podului – si nu glumeste – se pune in fata lor si nu-l invita pe reporter sa faca un pas langa el , nu spune un cuvant – in orice caz nu parea avea enorm de multi neuroni dar am fost lovit de lipsa lui completa de empatie .
    Normal , acesti privilegiati ai statului confetti creat de Stalin ( politia , securitatea , oligarhia intreprinderilor agricole ) nu vor deloc Romania – sunt educati sa o priveasca cu suspiciune , sunt in parte de origine rusa , stiu ca nu vor fi pastrati in structurile statului roman .

  4. O ipoteza interesanta de ce Grindeanu a trebuit sa plece:

    Modul în care a reacționat președintele la schimbarea premierului Sorin Grindeanu a arătat că între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea a existat o înțelegere. Șeful statului a acceptat să nu pună bețe-n roate acestui proces. Motivul a ieșit la iveală după ce a picat guvernul Grindeanu. Surse din mediul politic au afirmat că președintele Klaus Iohannis a fost extrem de deranjat de faptul că Sorin Grindeanu nu a respectat înțelegerea de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. Mai mult, președintele a fost nemulțumit și de promisiunile făcute de Sorin Grindeanu (foto stânga) cu ocazia vizitei efectuate în Franţa. Atunci, fostul premier ar fi parafat o serie de înțelegeri, pe care nu le-a discutat şi agreat cu șeful statului. Fostul premier ar fi făcut o serie de promisiuni Franței în domeniul economic, inclusiv achiziții de tehnică militară. Acest lucru l-a deranjat pe Klaus Iohannis, pentru că România și-a luat niște angajamente față de partenerii americani în legătură cu modul în care vor fi cheltuiți banii ce vor fi alocați înzestrării.
    Pe 8 iunie, fostul premier Sorin Grindeanu a făcut o vizită oficială în Franța, prilej cu care s-a întâlnit la Paris cu omologul său Édouard Philippe. Cei doi au discutat despre parteneriatul strategic româno-francez, despre intensificarea cooperării economice dintre România şi Franţa, dar şi despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexitului. Cu o zi înainte, pe 7 iunie, fostul premier a participat la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA). Pe surse, am aflat că fostul premier Sorin Grindeanu era interesat să găsească o altă variantă la sistemul de rachete Patriot. Pe HotNews a apărut un interviu cu vicepreședintele grupului european MBDA, Didier Philippe (foto). MBDA este un conglomerat format din francezii de la Matra, italienii de la Alenia Marconi Systems, englezii de la British Aerospace, nemții de la Lenkflugkörpersysteme GmbH și spaniolii de la Inmize Sistemas SL.

    (Pe langa cele 4 miliarde pe care Romania vrea sa le puna la bataie pentru sistemele sol-aer cu bataie lunga, Armata vrea sa achizitioneze si sisteme de rachete pentru apararea pe raza scurta (SHORAD) si foarte scurta (VSHORAD). Aici MBDA vrea sa propuna un sistem integrat pe cele doua niveluri, sistem pe care l-a dezvoltat tocmai dupa ce a negociat astfel de cerinte cu Romania in urma cu mai bine de zece ani. : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21877703-video-alternativa-sistemul-rachete-patriot-pentru-apararea-antiaeriana-oferta-europenii-mbda-cred-sistemul-samp-rachete-aster-30-mai-bun-decat-varianta-americana.htm)

    Sursa prima : http://www.cotidianul.ro/europa-sua-meci-pentru-2-din-pib-ul-romaniei-303734/

  5. mult stimate domn Nastase se spune ca aceste pasarele isi fac totusi cuibul lor numai la casele unde locuiesc oameni cu inima buna . cred ca si in cazul acestei familii de randunele se adeveresc spusele din batrani…..

  6. ZeV vs LA

    Unor critici

    Voi, ce cătați defecte în scrierile mele
    Și intonați fanfare când constatați în ele
    Greșeli, imagini slabe, cuvinte ce vă par
    Lipsite de-armonie, erori chiar de tipar,
    Voi, care vă dați truda de-a șterge de pe lume
    Tot lucrul de o viață întreagă ș-al meu nume,
    De ce atâta râvnă ș-atâtea opintiri
    Ca să aflați în mine a voastre însușiri?

    Poetul care cântă natura-n înflorire,
    Simțirea omenească, a Patriei mărire,
    Chiar slab să-i fie glasul, e demn de-a fi hulit
    Când altul vine-n urmă-i cu glas mai nimerit?
    Și oare se cuvine, și oare-i cu dreptate
    De a schimba în crime a sale mici păcate?…
    O! critici buni de fașă, poeți în șapte luni,
    Vulturul nu se mișcă de-un țipăt de lăstuni.

    Oricare păsărică își are ciripirea,
    Ce-n treacăt pe-astă lume încântă auzirea,
    Nălțând un imn la ceruri prin alte imnuri mii
    Ș-adăugând o notă l-a lumii armonii.
    Am scris eu multe versuri și poate chiar prea multe,
    Dar n-am cerut la nime cu drag să le asculte,
    Nici mi-a trecut prin minte trufaș ca să pășesc
    În fruntea tuturora ce-ntruna versuiesc.

    E unul care cântă mai dulce decât mine?
    Cu-atât mai bine țării, și lui cu-atât mai bine.
    Apuce înainte ș-ajungă cât de sus.
    La răsăritu-i falnic se-nchină-al meu apus.
    Iar voi, care asupră-mi săgeți tocite trageți,
    Cântați, dacă se poate, fiți buni și nu mai rageți!

    Vasile Alecsandri, Mircești 1888

  7. Doamna Luminita, ,,ORDONANȚA 13 – NU – A FOST DECLARATĂ CONSTITUȚIONALĂ de către CCR !!!! ”
    CCR a decis ca este de competentza parlamentului si prin extensie (cu delegare) a guvernului sa initieze proiecte/modificari legislative, in orice spetza, decizia de oportunitate fiind exclusiv de/in competentza initiatorului.
    Daca Dragnea & Co ar fi avut lichid suficient in instalatie (nu antigel si nici acela de culoare galben-portocalie), ar fi asteptat decizia pe FOND a CCR privind constitutionalitatea prevederilor Ordonantei 13. Dar n-a fost sa fie…asta e, din moment ce Liviu Dragnea are in ADN ceva de peste al naibii de alunecos. (Z)
    Daca vrem sa judecam, sau sa persiflam anchetele si vorbele jurnalistilor de orice natie, trebuie sa fim mai rigurosi decat ei. Nu ni se permit erori pe fond, chiat daca forma este perfecta.
    Cat despre eventualele afaceri ale lui Liviu Dragnea (care nu este un bugetar tocmai sarac), daca exista, au fost, cu siguranta, benefice pentru judetul – fanion al Romaniei numit Teleorman. Un judet care are de toate, mai putin un stadion. Exact ce-i (mai) lipseste pentru ca circul sa fie complet.
    Trai pe vatrai, neamule….
    ps
    Apropo, Liviu ne spune ca pacea s-a terminat. La ce s-o fi referind, ca nu ne spune ? Pe Kovesi n-o vad deloc timporata, in anturajul invitatilor de la Ambasada Frantei. As fi tentat sa cred ca i se f…..esarfa, bineinteles. (Z)
    Deci, ce-o sa faca ? Merge (LD n.r.) la prezidentiale in postura de candidat ? (Z)
    Pana atunci, mi-as dori ca Liviu Dragnea sa procedeze precum Victor Orban: Sa vorbeasca mai putin despre Soros si sa propuna masuri legislative concrete, indiferent de represaliile eventuale ale Comisiei Europene, masuri care sa descurajeze tentatia agresiva a oengeurilor cu finantare straina de a prelua controlul statului. Il vedeti in stare de asa ceva, pe vajnicul barbat al politichiei ,,autohtone” ?
    Daca, totusi, se intampla, va avea cu siguranta (si) votul meu. (Z)

    • „Nu orice conflict dintre autorităţi îmbracă condiţia unui conflict juridic de natură constituţională. Doar acel conflict întruneşte elementele unui conflict juridic de natură constituţională în care părţile îşi arogă puteri, atribuţii, competenţe din sfera de activitate a celorlalte autorităţi sau când o autoritate îşi declină competenţa şi nu îşi exercită rolul pe care îl are potrivit obligaţiilor sale sau refuză să-şi îndeplinească un asemenea rol. În situaţia de fapt, noi am constatat că nu există un asemenea conflict nici între autoritatea judecătorească şi Guvern, nici între Parlament şi Guvern”, deci ceea ce a făcut guvernul este CONSTITUȚIONAL. Deci, ORDONANȚA 13, emisă de guvern a fost emisă in cadru CONSTITUȚIONAL , deoarece: „Parlamentul este cel care are suveranitatea legislativă şi competenţa de a da legi organice primare. Guvernul, de regulă, nu are asemenea competenţă. În mod excepţional însă, chiar prin articolul 115 din Constituţie, Guvernul poate fi delegat de puterea legislativă să emită ordonanţe, fie simple, fie de urgenţă. În cazul ordonanţelor de urgenţă, delegarea este ceva mai largă, Guvernul putând să le dea atunci când are de rezolvat o situaţie excepţională, care nu poate fi evitată altminteri. În această privinţă, nu există un conflict pentru că Guvernul a acţionat legal în sfera lui de competenţe de a emite ordonanţe” . Ce voiați să aprecieze Curte pe fond, dacă NU FONDUL A FOST RECLAMAT , CI CONFLICTUL ÎNTRE PUTERILE STATULUI? („preşedintele şi CSM acuză Executivul că a legiferat peste Parlament, deşi nu se justifica urgenţa”-toate sunt de pe DIGI TV , 8 februarie 2017).

      Nu știu ce vi se întâmplă, nici nu mă prea preocupă, și nici nu mă interesează să intru într-o polemică de dragul polemicii, cu dumneavoastră… Nu scriu „ca să plac la popor”, și nici să vă plac dumneavoastră , cu orice chip. Vă străduiți mult să mă convingeți că lucrurile sunt altfel decât le văd eu… credeți că veți reuși? Dumneavoastră aveți antipatii atât de transparente … însă, în mod bizar, întâi vă creați antipatia și abia apoi căutați argumente care să o justifice. Eu nu-mi permit așa un lux…

  8. In toata lumea legaturile feroviare si rutiere sunt gandite pentru a favoriza deplasarea cetatenilor tarii respective in tara lor .
    A fost si cazul Romaniei , inainte de 1989 , cu un sistem de comunicatii plecand din Capitala spre regiuni , ca in Franta cu Parisul centrul de comunicatii .
    Nu este deloc cazul dupa 2005 , cand proiectele noastre de infrastructura – cu exceptia Bucuresti – Ploiesti si Bucuresti – Constanta – sunt toate gandite DOAR ca legaturi destinate transportului de marfuri SPRE Europa de Vest , ignorand necesitatile romanilor de a calatori in tara lor si obligatia de a intari UNITATEA nationala .
    Sa luam autostrada Nadlac – Sibiu , favorita presedintelui Traian Basescu – serveste exclusiv pentru a duce marfuri produse ieftin la noi spre cei ce le-au comandat in Europa de Vest . Si , bineinteles , pentru a duce in plus carne vie intreprinderilor vest -europene – imigrantii romani si familiile lor .
    Noul drum este rau proiectat – departe de orasele banatene – Lugoj , Timisoara – si ardelene – Deva , Hunedoara – pe care nu le uneste , cu noduri foarte putine .
    In tara lor , romanii nu pot intra pe acest drum scump nici la Lugoj , nici la Hunedoara , nici la Orastie – la fel cum pe autostrada Bucuresti – Constanta nu sunt noduri de acces la Slobozia sau Medgidia – teritoriile parcurse nu pot beneficia de aceste cai de comunicatie pentru cetatenii si produsele lor .
    Autostrada Transilvania – partea ramasa in lucru din proiectul initial – adica treimea spre Ungaria – se supune aceleiasi logici coloniale – drum spre Imperiu , spre Europa de Vest , ignorand suveran romanii , satele si orasele lor – judete dens populate ca Maramuresul si Bistrita Nasaud sunt excluse de la acest drum destinat exclusiv trimiterii de marfuri si muncitori in Vest .
    De la Bors se merge printr-o zona fara orase , putin populata – nordul Bihorului , sudul Salajului – cu noduri putine – Tauteu Bihor , Marghita , Nusfalau Salaj , Zimbor Salaj , Gilau Cluj – la Targu Mures , atat . Autostrada nu serveste oradenilor , nici clujenilor de care este departe .
    Continuarea spre Iasi ?
    Aceeasi logica coloniala , sa transportam marfurile din nordul Moldovei in Europa de Vest – ignorand complet nevoile romanilor de a se deplasa in interiorul tarii lor , legaturile istorice – nu exista nici o traditie a calatoriilor din Neamt sau Iasi spre Targu Mures , drumurile europene Moldova Ardeal sunt la Vatra Dornei si Onesti , iesenii vor sa circule sigur si rapid spre Bacau , Bucuresti , Marea Neagra sau Suceava , nu sa-si ofere mana de lucru sau mobila rapid austriacului sau italianului .

  9. Probabil ca fiecare membru al familiei are randunica lui.
    Nu am intamplari legate de randunele, insa am unele, banale, legate de vrabii si, de ieri si de ciocanitori. Corbii nu se amesteca in troaca vulgului, ei, cu aer nobiliar, au curatat productia de coacaze si agrise. Dimineata , pe la ora sapte, in pomii de pe langa casa mamei mele se plaseaza 10-12 vrabii gurese si grase ca gainile, iesite de prin cotloane ale podului. In asteptarea painii celei de toate diminetile primite de catelul cel mic (la varsta, altfel e maricel la trup), cu ideea fondata ca primesc si ele cate ceva: si cum painea ingrasa… Toata fosgaiala matinala a fost observata probabil de spionajul ciocanitoricesc, fiindca ieri dimineata si-au facut aparitia si doua ciocanitori (un ciocanitor si o ciocanarita) care si-au gasit si ele cate o bucata de paine fiecare, dar au avut o surpriza neplacuta: obisnuite sa dea tare cu ciocul. dupa insecte, strapungeau painea cu usurinta si loveau cu putere cu ciocul in cimentul scarilor, ceea ce probabil ca le-a adus dureri de cap. Asa ca astazi au aparut si, luand-si fiecare cate o portie de paine, au zburat cu „prada” intr-un mar din apropiere, unde s-au apucat sa manance pe suport lemnos, obisnuit pentru ele. Desigur ca la insecte nu s-au intors, ce, sunt proaste sa dea ciocane cate o jumatate de zi pentru un viermus?
    Ca sa ma intorc la vrabii, trebuie sa spun ca ele sunt recunoascatoare si rasplatesc hrana primita lasand un mare numar de gainaturi pe balustrada terasei si pe obloanele de la geamurile doamnei mama. Cu asta ne-am obisnuit si nu mai protestam, ne multumim sa facem curat: ne-a deprins cu situatia politicianul roman tipic, care se c..ca in capul cetatenilor care ii dau zilnic sa manance si le face mizerii; tipic tarii noastre.

  10. Apropos de vecini : în loc de rândunele, noi am avut parte doar de corbi, ciori şi alte răpitoare !
    Am fost vreo 45 de ani sub o altă uniune, Sovietică şi acum în cea Europeană, aceeaşi Marie, cu altă pălărie, dar croită de acelaşi pălărier internaţionalist, aceleaşi minţi diabolice care au clocit Uniunea Sovietică şi apoi Uniunea Europeană, folosindu-se de ambele, ca să distrugă popoare şi să le exploateze fără pic de scrupule !
    Nu ştiu acum care mai este situaţia, că nu se spune nimic clar, dar în perioada 2007- 2014 România cotizase la UE cu 9,7 miliarde de euro şi trăsese fonduri europene de 4, 3 miliarde ! Să tot fi membru UE, dar doar ca Germania, sau Franţa, că-n rest eşti doar slugă !
    Nu mai vorbim că banii veniţi de acolo se-ntorc prin diferite condiţionări şi inginerii financiare, tot la ei, la marile corporaţii, la fel ca banii împrumutaţi de la FMI, sau BE !
    Numai că în loc să împrumutăm de la Japonia, sau China cu dobânzi sub 1 % , ne împrumutăm condiţionat de la ăştia cu dobânzi de 7-10 %, ba acum cică mai ridică dobânda, că nu suntem o ţară destul de stabilă! Dar cine p-m ne-a adus în această situaţie, nu ei şi cu cei pe care i-au plantat mişeleşte la butoanele de conducere ale României ?
    Şi încă ceva banii luaţi de la chinezi îi poţi folosi cum te taie capul ( ei ar prefera în infrastructură), nu să plăteşti corporaţii străine de-ale lor şi să le cumperi toate cioarsele militare pe care ei nu le mai folosesc de 15 -20 de ani, dar le plătim ca noi, deşi din altă parte tehnică de luptă nouă costă mai puţin !
    Da, dar în schimb le-am cedat toate bogăţiile solului şi subsolului pentru nişte redevenţe de tot râsul : 4 (patru) % !!! În timp ce-n alte ţări aceleaşi companii străine plătesc 10 – 17 % şi să nu uităm că înainte de 1945 România încasa redevenţe de până la 35 % !, Da, dar nu eram în UE, fir-ar să le fie de escroci !
    Credeţi că SUA sunt mai omenoase cu noi ? Aş ! Noi împrumutăm cu 7 -10 % şi depunem o parte din sume la FED, cu dobândă de 3 % !! Să tot fi capitalist, neicuşorule !
    P.S.
    Nu vi se pare că de aici s-ar găsi banii pentru atât de nedoritul şi hulitul Fond de Dezvoltare Suverană a României ?! Brrrr ! Numai şi titlul îi îngrozeşte pe unii, d’apoi să-l mai şi vadă înfiinţat ! 😉

  11. Ofiterului de Buget al Parlamentului Canadei (Parliamentary Budget Officer/PBO) a facut o analiza a impactului CETA.

    PBO a ajuns la concluzia ca vor fi avantaje/cistiguri mai mari pentru UE decit pentru Canada.

    Nu mai am timp sa traduc, dar pun aici punctele cheie in engleza, din document, care merita a fi citit si de specialistii romani. Avantajele pentru Romania pentru viitoare exporturi in Canda par a fi in domeniul productiei de alimente, de textile si piele, si poate automobile Dacia (deocamdata insa aici nu intra masini frantuzesti):

    „Some key findings:
    • CETA will lead to some gains for Canada, but they will be modest.
    • Canada and the European Union have different tariff levels going into the agreement. Canada’s tariffs are higher on average (weighted). Canadian and European exporters both faced tariffs greater than 10 per cent on almost 500 products (Harmonised System, 6-digit level).
    • Tariffs facing Canada’s exporters will decline on average by about the same amount they did under the Canada-United States free trade agreement. Canada will be lowering its tariffs significantly less than it did vis-à-vis the United States and Mexico.
    • Canada’s trade balance with the European Union will deteriorate slightly, by about $2 billion in 2015 dollars. Sectors adversely affected, that is, those possibly showing slower output growth, include some dairy and agricultural products, textiles, and some machinery and manufacturing goods. Sectors that could show increasing growth include transport and motor vehicles, non-ferrous metals, and wheat.
    • Canada will gain in terms of increased economic output (almost $8 billion, or 0.4 per cent of GDP, over the long term) and investment (0.6 per cent of GDP), even though the trade balance deteriorates. Greater specialisation and increased production efficiency lead to net economic gains.
    • The diversion of trade to the EU will reduce Canada’s exports to the United States by more than a billion 2015 dollars over the long term. To the rest of the world, by another third of a billion dollars.
    • Lowering regulatory impediments within the Canadian economy are projected to make Canadian service providers more efficient domestically and better able to compete in foreign markets….

    For the European Union, its exports of textiles and apparel expand in particular, as well as transport equipment (automobiles) and food and beverages. Those are areas of strong comparative advantage for the EU, given its long history of automobile development – particularly in high-end vehicles (Germany) – and its leadership in fashions (France and Italy).

    http://www.pbo-dpb.gc.ca/web/default/files/Documents/Reports/2017/CETA/CETA_EN.pdf

      • Felicitari domnule Popescu, dvs si colegilor dvs, pentru activitatea consistenta pro-Romania. Din pacate motive familiale m-au impiedict sa particip, dar sustin motiunea.

        Dupa cum stim, situatia in Republica Moldova este inca foarte complexa in contextul in care Rusia continua sa destabilizeze acest stat, sustinind separatismul transnistrean, si mentinind un conflict inghetat. Nu vad pe termen scurt ca Rusia sa aibe vreun interes sa deescaleze conflictul, ba din contra, cred ca vor continua sa destabilizeze Moldova din ce in ce mai mult, proportional cu pasii pe care acest stat ii face pentru a deveni un stat european si pro-american.

        Pragmatic insa, eu unul nu vad cum s-ar putea uni Romania cu Republica Moldova atita timp cit situatia Transnistriei nu e rezolvata, in sensul acordarii unui statut special acestei zone si poate discutii cu Ucraina pentru un schimb de teritorii pentru a reface geografia Basarabiei. Dar si asta poate suna a utopie, desi nu trebuie ignorata si posibilitatea asta, mai ales cind Ucraina vrea in NATO. Doar ai nostri ca brazii sa stie pe ce butoane sa apese.

      • Iata primele ecouri:

        Suntem foarte bucurosi de continutul si de spiritul Declaratiei venite din Canada. Ne asumam punctele din ea, in totalitate.
        A sosit in momentul potrivit, eram la Scoala de vara a Actiunii 2012 si am putut fixa data de 20 august, in Parlamentul Romaniei, pentru a oficializa aceasta uniune a fortelor civice, pentru Centenar
        Am mediatizat prin canalele noastre apelul, dupa cum urmeaza:

        Adevarul: http://adevarul.ro/news/eveniment/proiectul-2018-pregateste-reunirea-1_596b5e5b5ab6550cb82ec2c5/index.html
        Timpul: https://www.timpul.md/articol/basarabia-2018–romanii-din-canada-cer-un-plan-pentru-centener-112670.html
        InfoPrut: http://infoprut.ro/47725-romanii-din-canada-plan-pentru-centenar-si-pregatirea-reunirii.html
        10TV: http://10tv.md/2018-romanii-din-canada-propun-un-plan-de-actiuni-pentru-centenar/

        Ramane sa convenim cine poate veni in aceasta uniune comuna pentru Centenar, cum putem functiona cel mai eficient, avand incredere unii in ceilalti, si ce reprezentanti ati putea(speram din suflet sa puteti) trimite la Bucuresti, 20 august pentru lansarea proiectului. Avem in Parlament disponibila sala CA Rosetti care poate gazdui 600 de persoane.

        Va multumim!

        Cu stima,
        George Simion
        presedinte Platforma Unionista Actiunea 2012
        +40723590742
        =========================
        CMR va avea reprezentanti. Daca sunteti in Canada, va anunt ca la Campul Romanesc s-a decis infiintarea CMR-Canada / Toronto la fel ca si Montreal. Daca doriti, puteti deveni membru.

  12. Domnule Nastase, nu stiu daca vreti sa publicati si comentariul acesta. Eu am avut o scurta discutie cu dl. Florin Georgescu la sfirsitul sesiunii de la Fundatie in mai, despre posibilitatea ca o banca canadiana sa considere sa isi dezvolte operatiuni in Romania. Au considerat si nu vor sa intre pe pietele din Europa, inclusiv pe cele din Estul Europei. Motivul este legat de proximitatea geografica unde au control asupra operatiunilor bancare, si experientele negative cind au incercat pe alte continente. Mai este si exemplul ING Bank, care dupa ce a patruns in Canada si SUA, a trebuit sa se retraga in final de pe aceste piete. Deci se pare ca nu vor veni nici banci canadiene si probabil nici americane in Romania, chiar daca intra CETA in vigoare. Cel putin in viitorul previzibil, nu, dar, sigur, lucrurile se pot schimba.

    Asta asta insa ar fi un semnal clarificator pentru cei care conduc Romania, in sensul capitalizari bancilor romanesti (care mai sunt) si poate crearea de noi banci, daca e nevoie, pentru a sprijini operatiuni de export pentru producatori romani.

  13. ,,Brutusul” Teodorovici (adica individul care i-a infipt cutitul in spate domnului Ponta, la motiune, a fost dat afara din guvern. El credea, ca fraierul, in democratie si predictibilitate. La PSD ?! (Z)
    Ce pot sa-i transmit, domnului Teodorovici ? Asa-ti trebuie, stimabile. (Z)

  14. Intors acasa de la Mitropolie, ma indeamna aghiuta sa comut televizorul pe A3.
    Ce vad ? Una dintre retardatele acestei oficine de presa (cea care prezinta inepta emisiune BE EU), relata interviul acordat recent de Kovesi, pe marginea asazisului dosar Brazilia, sub titlul ,,Atac dur la Dragnea”.
    Am fost curios sa ascult ce a afirmat sefa DNA. Nici vorba de atac, dimpotriva, a fost un expozeu defensiv, LCK subliind ca DNA cerceteaza fapte, nu persoane si..ATENTIE, informatiile din presa se iau in seama doar daca pot sa se transforme in probe juridice. Foarte corect. De fapt, LCK se delimiteaza clar de telenovela conceputa in laboratoarele Rise Project si nu numai…..
    Dupa parerea mea, doamna Kovesi a sustinut un discurs de aparare a propriului scaun, nu impotriva lui Dragnea (care se crede mai important decat este, respectiv se vrea victima si martir cu orice pret, pentru a-si camufla neputintele si lipsa de viziune manageriala).
    A facut asta (LCK n.r.), pentru ca aceasta femeie se teme. Nu de Dragnea, ci de cel mai competent ministru din guvern: Tudorel Toader. Moldovean de-al meu, scolit in capitala culturala a Romaniei, care, in ritmul lui, face ce trebuie, inscris cu strictete cadrului procedural al legii.
    Nu ma mira ca talibanii descreierati ai PSD (in frunte cu psihopatul recalcitrant si superficial – fost vadimist – Codrin Stefanescu) incearca din rasputeri sa-l vicitimeze pe Dragnea. Este singura cale pentru a-l tine pe acest incompetent notoriu in fruntea PSD. Sper ca activul de partid sa inteleaga jocul perfid de imagine al pestelui – pescar de Teleorman si sa nu puna…botul. (Z)

  15. GENERAL si afara implicatii politco-morale

    Nici naiba nu stie dupa ce criterii sis aleg randuncicele locul de cuibarire.
    Ma rog sunt o pacoste – de diminteata abzomot si gainat cat cuprinde (surprinzator de mult!)
    Insa din cate stiu cam nimeni nu darama un cuib de randunica – sunt prea simpatice . Si sunt destule case fara cuib de randunica .. asa ca intr-un fel pervers te distingi fata de restu’ (ca si casa cu cuib de barza)
    Si ptr „ceilalti” exita niste supersitii „interesante” ( cine distuge cuibul de randunica sa se astepte sa ii ia casa foc – a se vedea pata rosie de la gat! ala e avrtismentu!!- cineva din famile – cineva la care tine nu socara pe care do detesta – ii va muri pana-n’tr’un an samd)

    iN rest imi este dpoar de randunele …

  16. Lumea de ieri pare ca era atit de diferita de cea de azi, extrem de vanitoasa, cautind infometata dragoste in likeurile de pe Facebook si cazind prada acestor iluzii vindute de uzinele de vise. Cind nu mai poti visa, iti poti cumpara surogate. Si probabil vom ajunge ca in Total Recall, cind ni se vor implanta experiente de vacante in cap, ca sa nu mai lipsim in vacanta reala de la servici, si sa performam mai bine..

    O dedicatie, Stromae, Carmen, cred ca spune bine despre bolile lumii de azi.

    https://youtu.be/UKftOH54iNU

Lasă un răspuns