Nu #rezist să pun o intrebare

Aproape in fiecare zi trec prin Piata Victoriei. E vorba de piata din fata Guvernului. Când lucram in zonă, am propus sistematizarea ei si realizarea unui sens giratoriu in jurul unui monument de genul celor din marile piete ale Parisului. Am propus si realizarea unei parcări in „buzunarele” subterane rămase de la constructia metroului. Pentru a se evita talciocul de masini de acolo si riscul inerent din punctul de vedere al unei posibile actiuni teroriste. Proiectul există dar evident, după 2004, nimeni nu s-a mai ocupat de el.

Acum, Piata s-a transformat intr-un fel de Hyde Park, unde se strang, la diferite ocazii, tineri, mame cu copii in brate, câini, ultrasi etc. Ok. E democratie. Fiecare face ce vrea. Inclusiv multinationalele – asta rămâne intre noi. Intrebarea care mă frământă, insă, asteptând, in fiecare zi, la stopurile nesincronizate de acolo, este pe unde ajung, in „insula” din mijlocul pietei, apărătorii statului de drept, in conditiile in care nu există nicio trecere de pietoni intre trotuare si „insula respectivă?!

Există, in opinia mea, mai multe solutii urbanistice pentru a rezolva această situatie. Prima ar fi construirea unei pasarele, de la Muzeul Antipa până in centrul pietei. A doua ar fi construirea unui tunel direct de la metrou care să iasă in mijlocul pietei. Ar putea fi organizat si un transport de baloane cu heliu de pe Aeroportul Băneasa până in piată. Mai am si alte idei dar nu pot să vi le spun, acum, pentru că am interdictii electorale.

Este cert insă că, deocamdată, apărătorii statului de drept, care #rezistă, din când in când, in piata, tineri sau mai putin tineri, incalcă legea, traversând prin locuri nemermise, pentru a ajunge in mijlocul pietei. Desigur, in numele valorilor si principiilor europene. Si sub privirile ingăduitoare ale politistilor din zonă. Precizez, incă o dată, nu există nicio trecere de pietoni spre centrul pietei.

Unii ar spune, inclusiv Socrate, că pentru a cere respectarea legilor, ar trebui ca, mai intâi, tu insuti să le respecti. Dar, asa cum spunea Poincare,  referindu-se la România: „nous sommes ici aux Portes de l’Orient, ou tout est pris a la legere”.

PS Adaug o fotografie a Pietei dintr-o perioadă in care circulatia masinilor era mai usoară. Actuala clădire a guvernului, proiectată de arhitectul Duiliu Marcu, a fost finalizată in 1940. Alături, se găsea o clădire superbă – Palatul Sturza –  clădirea din fotografie, care a fost sediul Ministerului de externe timp de patru decenii si care a ars in 1942, fiind demolată in 1946.  Se vede, din fotografie, că nici pe atunci nu erau utilizate trecerile de pietoni.

53 de gânduri despre “Nu #rezist să pun o intrebare

  1. Din nou despre ursi

    Ursul beun este un aninla carnivor, de mari dimensiuni care are nevoie de un areal (Lebebsraun) corespunsator . Adica mare. Noroc ca desi carnivor prin conformatie este cam omnivor …. dar si asa ramane problema arealului . Si cand se cam inghesuie cam multi urasi si incepe foamea ca price fiinta voe incearca sa schimbe locul si norocul.

    La asta se aduaga ca ursul este practic disparut din Europa zisa „civilizata” . A fost ucis cu frenezie … catolica (a se revedea povestea cu catrii, cu vanatorile de vrajitoare, expulzarea dde los moriscos samd) si se mai gaseste in putine tari. Printre care si Romania , unde exista findca nu suntem atat de isterici precum catoliciii si nici nu am avut mult timp o desnitate prea mare a populatiei umane.. si ptr ca ma „gospodarit” cu bun simt rezerva faunistica (bun simt care ne lipseste in alte domenii) . Si ptr ca in ultimii ani ai RSR ursul era „oermis” doar clero mai egeli dintre tovarasi intre tiovasri si mai ales lu’ Ceasca. Restu nu!
    APoi veni democratia sau ce o fi, imporcu de din aia parca ecologisti le zice deficentilor mintali de rot nou occidental si nu ne mai atinmgem de ursi!

    Care se imultesc si incep sa viziteze tomberoanele. Partea [roasta ca tomberoanele sunt in localitai.
    Ori cum ziceam ursul este un carnivor de talie mare …

    Sa nu mai zic ca interactiunea om- animal mai ales animal salbatec poate fi uneori dureroasa ptr om. In Asutralia canguru’ mare (o hiduma f tzeapana pe picioarele si mai ales caoda ei!) baga vreo 2 insi in spital anual … (bate mai bine ca un boxer!) In unele tari nordice este mai bine sa lasi elanul (aninalu ala cu coarne late) sa iti pasca muscatele ca da cu picioru ca vaca (cica vaca loveste nitel mai tare ca calu’) Daca ai speriat un mistet si esti pra aproape de el … ai bafata daca doar te rastoarna si trece in galop peste tine (cateva oase rupte si atat!). Astea sunt IERBIVORE … (de fapt am vazut unu pocit de o copita de cal , am auzit de unii impunsi de vaca )

    Insa ursu cum ziceam este carnivor. Si cadn are pofta de un beefteck se autoserveste de la pirma vaca mai la indelaba (ca nu are mana!) Si deja prin HarCov unii s-ua servit – minim 3 vaci . Vaci „gasite” nu pe pajiste la 2 km de sat (totusi… ) ci chiar in sat ziua!!!!
    Adica voi a zice ca acei ursi nu mai au pic de respect . Asa ca sa nu va miratai ca o sa sara intr-o zi la un om fara sa il mai intrebe de ce poarta sau nu basca …

    Cesti este simpla : un numar de exemplare – mai ales alea plimbartete prin localitai trebuiesc „retrase” (denumire pudica ptr impuscat)

    E si de acu va incepe circu …. cu ce crept noi oamenii ne impume si impuscam bietii ursuleti in loc sa le servim de furaje?

    Eh.. cestia se putea rezolva de mult daca Neandrthalii s a-ar fi apucat sa mamance ursi de pestera .. Din [pacte s-au apucat!

    Deci ramen intrbebarea : noi, oameni evolutai ai secolului XXI , aia care avem Reavlityate Virtuala la indemana mau putem sa ne comportam ca iste Neanderthali?

    Rspuns bizonic : nu! Nu mai stim sa cioplim piata!
    Da avem pusti …

    PS. Ma aia care suntei moderni, empatici samd scoateti iute din bibliotetci catile lu Karl May (mai ales alea cu Vanatu) si alte mizerii in care apar vanatori care .. Ca nu e bine ca caopii sa citeasca asa ceva .. ca risca sa ajunga ca stimata gazda (cati ursi coane?)

    Ins aveti grija ca plozii vostri sa se joace pe shootere si sa se invete sa killereasca cu duzina. Chioar ati putea face si un shhoter educativ in care copii sa se obisnuiasca ca trebuie kileriti batranii (ca-s pensionari !) , sontorogii (ca sunt asistati) tranaii (ca sunt inutili) si femeile bortoase (ca sunt heterosexuale!) …

    PPS . Intotdeauna un numar de animale sunt „retrase”. Chiar si elefanti din r4ezervatiile africane (insa dupa cateva scandaluri nu mai „vand” animalu ci se oprdona paznicilor sa il retraga) La Berlin, unde incateva parcuri gen Herestrau sau padurea baneasa sunt prea multiisteti sunt vreo 3 baftosi care au si o a doua slujba . Una de nopate. Norma : un mistret pe seara! Plata buna, bezina si munitia decontata … aer liber, miscare sim-resupun ca si carne de mistret incatsa doreasca niste peste sau galuste faracarne…

    • Nu numai că ADOR stilul dumneavoastră de exprimare şi vocabularul, mai mult iubesc modul NORMAL şi NATURAL (a nu se citi brutal!!!) de a trata probleme naturale. Exprimare „pudică”? Îmi place.

  2. Nu mai dati idei zburatoare…poate ne trezim cu o tiroliana…..in rest, e o placere sa citesc articolele dumneavoastra, chiar daca au gust amar…..

  3. Nici eu nu rezist sa nu pun o intrebare…:
    Sfera con sfera sau conceptul unei lumi binare…

    Credeti oare ca la Caderea Troiei s-au strans peste una mie nave pentru a duce un asediu de peste zece ani numai pentru nurii prea frumoasei Elena…???
    Dacii nostri au luptat acolo si NU de partea Troiei…

    Jules Verne in Calatorie spre Centrul Pamantului ne povesteste multe si marunte in cartea sa pe care recunosc ca am devorat-o in anii copilariei impreuna cu majoritatea scrierilor sale.

    Dupa Caderea Troiei avem un curent de opinie care creste si se desavarseste de-a lungul vremii in Imperiul Romei…

    Dupa Caderea Romei acelasi curent de opinie navigheaza dincolo peste Canalul Manecii si se desavarseste in Imperiul peste care NU Apune Soarele Niciodata, pentru a nu-i da numele direct si a risca sa nu fiu publicat de catre gazda noastra…

    Ganditi-va la o lume binara in care Omul NU este cel mai inteligent biped…

  4. M-am angajat să postez mai rar dar nu pot pentru ca să rezist, nici eu…., să nu vă asigur că demascarea dvs. cu multinaționalele va rămâne între noi…Dacă era si Papasha, vă putea asigura în numele tuturor….Eu, doar pe „persoana fizica”. Dar vă rog să nu mai faceți, altfel, data viitoare vă spunem ! Să n-avem vorbe !
    Dragi colegi de blog vă propun să-l iertam de d-nul Năstase „tura” asta, da’ ați vazut că i-am transmis că vom rămâne vigilenți….”Tura” asta ca „tura” asta, da’ o mai fi vreun „nebun” ? Că toți se dau pioni ( în „șah” – e drept, nu și in Iran… – , un fel de „cetatean vigilent” cu piciorul in ghips, de la pompieri )…..

  5. Bună ziua și toate zilele să le aveți așa de acum înainte!D-le Năstase,nu puteți să discutați cu d-na Primar Firea,înștiințând-o,prezentându-i,proiectul existent,să nu se mai piardă timp, eventual să-l îmbunătățească!Nu locuiesc în București,dar este Capitala Țării mele și mă mândresc cu ea.Mă enervează f tare când i se spune micul Paris!Eu,noi vrem să fie MARELE BUCUREȘTI!În Franța sunt destule orașe superbe,dar în lume spui Paris,te gândești la Franța!Aș dori să n-o mai luăm de la capăt mereu,să îndreptăm ce-i rău din trecut și să dezvoltăm ce-i bun!Ne pare rău de ce vi s-a întâmplat,din această cauză nemai putând lua parte la treburile Țării,dar în particular,tot puteți fi consultat în unele domenii!Multă sănătate!

  6. Probabil că polițiștii sunt îngăduitori numai cu „tinerii frumoși și liberi” pentru că altfel, cu ceilalți cetățeni aplică degrabă legea; o cunoștință apropiată mie a fost amendată pentru traversare prin loc nepermis în chiar acea zonă… Mă întreb totuși cum reușesc să îi deosebească pe unii de ceilalți…

    • „Mă întreb totuși cum reușesc să îi deosebească pe unii de ceilalți…” Humor englezesc de calitate!

  7. Unii sunt inlaturati pentru ca sunt
    prea prosti, iar altii pentru ca sunt
    prea destepti. A fost cazul lui Nastase, el bineinteles facand parte din cea de a doua categorie.

    • @C.I., iulie 6, 2017 la 11:21 a.m
      Pentru ăia prea proști eu zău că n-am văzut așa un efort conjugat și o ardoare de nestăpânit ca să fie înlăturați… pe când pentru cei prea deștepți a fost o acțiune clară, hotărâtă, ca să înțeleagă poporul că ăia trebuie stârpiți, deoarece încurcă bunul mers al țării. Parfumul inegalabil al anilor 50…

  8. D’ale Carnavalului…
    Am trait s-o vad si p’asta….

    Gabriela Firea i-a cerut premierului Tudose sa gaseasca o solutie ca trenurile de marfa sa nu mai perturbe, la orele de varf, traficul la barierele aflate la intrarile in Bucuresti

    de Catiusa Ivanov
    Miercuri, 5 iulie 2017, 16:18 Actualitate | Administratie Locala
    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21856417-gabriela-firea-cerut-premierului-tudose-gaseasca-solutie-trenurile-marfa-nu-mai-perturbe-orele-varf-traficul-barierele-aflate-intrarile-bucuresti.htm

    Primarul general, Gabriela Firea, i-a cerut premierului Mihai Tudose sa gaseasca impreuna cu CFR o solutie pentru ca trenurile de marfa si de calatori sa nu mai perturbe, la orele de varf, traficul la barierele de pe Soseaua Petricani si Soseaua Andronache.

    „L-am rugat pe dl. Tudose ca la nivelul Ministerului Transporturilor, CFR Marfa, CFR Calatori, sa se ia cateva masuri pentru imbunatatirea programului si a calendarului mersurilor trenurilor, in special a celor marfare, astfel incat dimineata, cand se intra masiv in Capitala, si seara, cand se pleaca din Capitala spre judetul Ilfov, sa nu se mai intample asa cum este acum situatia, ca la bariera de la Petricani si la bariera de la Andronache sa se stea chiar si o ora in asteptare deoarece trec uneori si cate trei marfare. Am gasit deschidere totala la domnul prim-ministru si i se pare o masura de bun simt din punct de vedere administrativ. Nicio capitala europeana nu este tranzitata in timpul zilei, mai ales la ore de varf, de marfare”, a declarat primarul Gabriela Firea.

    Premierul spune ca se vor cauta solutii.
    „Reglarea traficului feroviar in functie de traficul urban, ca o solutie temporara pana la solutia definitiva de pasaj suprateran/subteran, gasita o solutie ca totusi suntem o capitala, nu trece trenul prin mijlocul ei”, a declarat Tudose.

    PS. Probabil ca in curand inventam bariere pentru…tren si totul pentru ca…” trenurile de marfa sa nu mai perturbe, la orele de varf, traficul la barierele aflate la intrarile in Bucuresti”

    Pentru doamna Firea:
    O sfatuiesc pe domnia sa sa faca o calatorie pana la Paris pentru a se documenta ce inseamna transporturile pe calile ferate…in special RER-ul din zona Franciliana…Ile de France adicatelea…un fel de Judetul Ilfov de pe la noi…

  9. Nu rezist nici eu sa va pun intrebari:
    -ce părere aveți de noul guvern
    – cum vedeți arhitectura puterii în PSD
    Mulțumesc.
    PS acum ca nu mai sunteți probabil f apropiat de Dl Ponta ce părere aveti- credeți ca a plagiat?
    #rezistsieu

  10. Rugaminte: într un post viitor poate scrieți un pic și despre direcțiile pe care le vedeți pt România în politica externa căci trăim vremuri interesante…

  11. Nu era moda studentei basarabence de 22 de ani omorate trecand soseaua Kiseleff in anii basisti de apogeu , 2008-2010 ?
    Cel putin doua fete la inceputul vietii zdrobite de masini conduse de imaturi in plin Bucuresti , fara ca nimeni in statul politienesc ( pentru rivalii Basismului politienesc , atat ) sa instaleze un stop sau un ralentizor pe artera care lua vieti ?
    Cum a murit regizorul Nemescu , la 27 de ani , in anii de inceput ai basismului , 2007 , impreuna cu un prieten , zdrobiti in plina intersectie bucuresteana in taxi , intersectie ce vreti nesecurizata , neamenajata – cum sa ne gandim la tot si daca facem ca maturii , adica tarile civilizate , si le securizam , nu avem accidente si atunci ce dam la stiri – ca suntem primul producator european de porumb ? – ar fi impotriva culturii de depresie si descurajare a populatiei din 1990 pana azi !
    STATI ca am scapat ieftin la Summitul Francofoniei din 2006 ( vi-l amintiti pe Basescu masacrand limba lui Molière si pe Chirac spunand ” ma bucur ca realizati ca Franta sustine aderarea Romaniei la UE ” – aluzie la Raffarin tainul ) de un circ ca la noi – un oficial din Laos a scapat cu viata de o Dacie intrata pe contrasens si care i-a izbit in plin masina oficiala ( in plin Bucuresti , sa fim clari ) fugind pe camp …
    Asa ca nu va asteptati la amenajari de intersectii , sensuri unice , ralentizoare , coridoare pentru pietoni , drumuri nationale cu sensuri separate de parapeti , ca in CIVILIZATIE .

  12. =/ Rezista si ANAP !
    ANAP ( daca pricep bine , un organism de stat care valideaza achizitiile – investitiile statului ) =/ rezista si el in fata tiraniei PSD , castigatoare cu 64 % a alegerilor in decembrie 2016 .
    Rezistentii resping proiectele guvernelor ilegitime Grindeanu si Tudose ” constructia drumului expres Craiova Pitesti ” si ” constructia sectoarelor 1 si 5 ale autostrazii Pitesti Sibiu ” .
    Cine tine acest ANAP si la ce sugestii e sensibil , nu stiu .
    Nu ma intrebati de ce , nu stiu .

  13. Luati aminte la ce debiteaza pesedistul orb pre numele sau George Ban:

    La aprecierele inepte (dupa parerea mea) emise de Radu Humor:

    ,,Până la urmă cu ce era mai breaz Victor Ponta când a fost numit premier ? În afară de faptul că avea pile tari în spate şi că juca basket, ce-l recomanda pentru această funcţie ?!
    Mihai Tudose mi se pare mult mai pe picioarele lui şi nu-l putem suspecta de un spate grozav, în afară de încrederea pe care i-a acordat-o Dragnea !”

    iata ce raspuns exala domnul George Ban:
    ,,George Ban spune:
    Iulie 4, 2017 la 5:10 pm
    Iată primul comentariu care nu-l injură pe noul premier chiar de la momentul zero! Cred că este un semn bun!”

    COMENTEZ:

    Trec peste fraza retarda si puerila: ,,Mihai Tudose mi se pare mult mai pe picioarele lui şi nu-l putem suspecta de un spate grozav, în afară de încrederea pe care i-a acordat-o Dragnea !”
    – de ca si cum Dragnea acorda cuiva incredere fara sa fie convins ca il poate controla. (Z)

    su spun (cu toate consecintele derivabile):

    Pana la urma, George Ban, cine s-a sucit ? Parca pana mai ieri excelai in comentarii laudative (chiar platitudini terne, uneori) la adresa domnului Ponta, in coniventza cu felul in care fostul premier a guvernat. Ai inundat blogul cu tot felul de extrase din comunicatele INS si ale altor structuri privind evolutia principalelor indicatori economici, ai sustinut programul USL, ai subliniat (ca si mine) consecventa domnului Ponta in privinta respectarii programului si obiectivelor pentru care USL a cerut si obtinut votul romanilor.
    Apa de ploaie, domnule George Ban. Atitudinea legumicola de tip Ecaterina Andronescu (,,daca PSD a stabilit…daca CEX a votat…daca…..,,) te-a contaminat in profunzime.
    Voi chiar vreti binele social democratiei in Romania ? Cum ? Acceptand mizeriile din comentariul lui Humor (si altele asemenea) ? Tolerand demiterea propriului guvern (UNICA IN EUROPA CIVILIZATA) prin invocarea ipocrita a nerespectarii unui asazis program de guvernare (de tip Biblie), dupa care sa privesti ca pe o normalitate – reintoarcerea vechilor ministri ( spalati in gura de izul de usturoi), votul in Parlament ne-imperativ si schimbarea peste noapte a programului initial, reper absolut pana mai ieri ?
    Acum intelegi, mai George, de ce l-am votat pe Basescu ? Voi, pesedeii, sunteti slabi…chiar foarte slabi si credeti ca romanii compun o adunatura de prosti. Ca in Teleormanul ,,cel bogat”.
    Sa nu va imaginati ca veti putea prosti lumea la infinit cu premieri-marioneta lipsiti de studii si coloana vertebrala, cu politicieni santajabili si cu intrusi din PDL (sau alte structuri obscure) care si-au propus si au reusit sa confiste partidul acesta de papusi mecanice. Daca imi spui ca acest guvern este unul legitim si stie ce face, ai in mine un coleg care crede exact viceversa: Guvernul semianalfabetului Tudose face rau partidului, face rau Romaniei. Si asta se intampla deoarece partidul este condus (execrabil) de Liviu Dragnea. Dupa dezastrul cu motiunea, toti ceilalti (curajosi doar in vorbe pe facebook) au refuzat sa preia portofoliul domnului Grindeanu. O adunatura de maimutze speriate de bombe.
    Ori esti duplicitar, ori atat te duce mintea. Nu te supara, dar m-ai dezamagit profund. Cred ca ai nevoie de o terapie de recuperare intensiva, presupunand ca se mai poate face ceva.
    Cu oameni ca d-ta, fara fortza, inconsecventi si fara viziune, PSD nu ajunge departe.
    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati (cat va mai rabda cetatenii) de privilegiile voastre, de salariile babane din sistemul bugetar si de functiile de directorasi cu studii la privata implantati pe criterii politice de sus si pana jos, care habar nu au de nimic, dar care nu simt nicio rusine cand semneaza statele de plata.

    • erata

      reiau si reformulez:
      ,,dupa care sa privesti ca pe o normalitate – ………. votul in Parlament imperativ (deci neconstitutional, asa cum sustine, foarte corect, domnul Grindeanu)”
      NOTA: Art. 69 aliniatul 2 din Constituția României prevede libertatea de conștiință a parlamentarilor și nulitatea oricărui vot imperativ.

    • Eu am apreciat la Radu Humor apariția unui punct de vedere diferit fata de unanimitatea anterioară. Nu am luat în discuție corectitudinea lui. Dar astfel de subtilități te depășesc.
      Repet: in momentul de fata PSD are cele mai multe voturi. „Greșelile” lui ar trebui sa te bucure, pentru ca data viitoare, DACA sunt greseli, voturile se vor duce la preferații tai. Dar care sunt ăștia?
      În rest, insultele tale sunt un semn de impotență.

      • ,,in momentul de fata PSD are cele mai multe voturi”
        E discutabil…si, la urma urmei, cui foloseste ?
        Momentul aniversar se apropie vertiginos…ce punem pe masa, George ? Rosii de import, pana se coc rosiile lui Dragnea din Brazilia ? (Z)

  14. Nu #rezist să nu vă răspund:
    1. Nu trebuie nici balon, nici tunel, nici pasarelă, doar niște vopsea albă pentru marcaj pietonal.
    2. Dacă îl atacă pe unul tâlharii pe alee în parc, probabil acesta o să fugă pe unde apucă, nu o să mai ia în seamă tăblițele cu ”Stop! Nu călcați spațiul verde!”. Bineînțeles, nu se aplică la mine, eu stau și îi cotonogesc pe toți.

  15. Sa nu va mirati, domnule Adrian Nastase, din moment ce institutiile abilitate sa impuna respectarea legii au devenit un fel de de oengeuri care cred doar in democratia participativa. (Z)
    Cu asa Jandarmerie, cu asa Politie, ma si mir ca dommna Olgutza le-a marit salariile. Desigur, nu la nivelul cerut de sindicalisti. Dar daca s-ar accepta doleantele lor pana la capat, cine stie ?, vor decide, poate, in fine, sa-si exercite atributiunile pentru care contribuabilul plateste. Este o incercare…..sa dam oamenilor cat cer, poate fac si ce trebuie. Dar daca nu fac? Sa dam cu liderul de sindicat de pamant, chiar in mijlocul Pietei ? Mai ajuta la ceva ? (Z)

  16. […] PS Adaug o fotografie a Pieţei dintr-o perioada în care circulaţia maşinilor era mai uşoară. Actuală clădire a guvernului, proiectată de arhitectul Duiliu Marcu, a fost finalizată în 1940. Alături, se găsea o clădire superbă – Palatul Sturza – clădirea din fotografie, care a fost sediul Ministerului de externe timp de patru decenii şi care a ars în 1942, fiind demolată în 1946. Se vede, din fotografie, că nici pe atunci nu erau utilizate trecerile de pietoni”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.  […]

  17. […] PS Adaug o fotografie a Pieţei dintr-o perioada în care circulaţia maşinilor era mai uşoară. Actuală clădire a guvernului, proiectată de arhitectul Duiliu Marcu, a fost finalizată în 1940. Alături, se găsea o clădire superbă – Palatul Sturza – clădirea din fotografie, care a fost sediul Ministerului de externe timp de patru decenii şi care a ars în 1942, fiind demolată în 1946. Se vede, din fotografie, că nici pe atunci nu erau utilizate trecerile de pietoni”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.  […]

  18. În numele democraţiei, este permis orice, inclusiv anarhismul! De ce n-ar fi permise şi demonstraţiile neautorizate, care, chipurile, sunt spontane ( şi lozincile sunt spontane: s-au autocreat şi s-au scris singure pe cartoane, în Piaţă) sau trecerea pietonilor prin locuri nepermise? Ne este frică, ca cetăţeni, să luăm atitudini împotriva celor care nu respectă legile, le este frică autorităţilor să ia măsuri, pentru că frumoşii şi liberii tineri, printre multe lucruri pe care le combat cu vehemenţă, susţin politica DNA. Cine îndrăzneşte să ia la întrebări pe cei care strigă, cu avânt revoluţionar : ,,DNA şi DIICOT să vă dea în bot la toţi”. Să avem pardon, ne opunem luptei de clasă?!. M-am întrebat adesea, dacă indivizii din aceste grupuri de presiune ies în stradă, pentru că nu au ce face acasă, ies în stradă pentru că sunt manipulaţi sau ies în stradă din ură sau de Ghiţă contra? Căci, oricum, nu-i scoate în stradă vreo ideologie sau poate or fi adepţii anarhismului şi noi nu le înţelegem doctrina?!

  19. Art.72.
    (3) Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, IAR IN LIPSA ACESTORA, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.

  20. Erata – zisul refuz al ANAP de validare a celor doua mari proiecte pare o minciuna a unui ONG care graviteaza in jurul USR si a deputatului lui de Timis , fostul tehnocrat birocrat Drula . ANAPa validat cel putin un proiect .

  21. @Ghita Bizonu’, IULIE 6, 2017 LA 9:11 AM spune:
    „Din nou despre ursi

    Ursul beun este un aninla carnivor, de mari dimensiuni care are nevoie de un areal (Lebebsraun) corespunsator . Adica mare. Noroc ca desi carnivor prin conformatie este cam omnivor …. dar si asa ramane problema arealului . Si cand se cam inghesuie cam multi urasi si incepe foamea ca price fiinta voe incearca sa schimbe locul si norocul.”

    Bag sama ca incurcati grav Primaria cu Prefectura…ca sa spunem asa…
    In conceptul Lebensraum este vorba despre cucerirea unor noi spatii unde sa-ti duci viata si porneste de la…Adolf Hitler si National Socialism…sau Nazi…cautati, „geme” internetul de info in toate limbile pamantului…de la caderea Turnului Babel descalecare…

    A incurca Lebensraum cu…ursul indiferent de marime si areal mi se pare strigator la cer…!!!

    • „„Spațiul vital” (în germană: Lebensraum) este unul din conceptele fundamentale ale geopoliticii clasice germane. A fost lansat de Friedrich Ratzel, preluat de Rudolf Kjellen și dezvoltat de geopolitcienii germani din perioda interbelică, printre care și de Karl Haushofer. Teza principală a teoriei Lebensraum-ului e că popoarele, pentru a se dezvolta, au nevoie de un spațiu vital și că întreaga istorie a omenirii este o luptă a statelor și națiunilor pentru a cuceri sau menține spațiul de care au nevoie.” – Wiki
      Friedrich Ratzel este considerat parintele geopolicii si a murit in 1904.

    • Dragul meu desi cuvintele sunt diferite adevaraul este acelasi … cu substrat biologoc „AREAL” Adica spatiul neceasar ptr a sustine un animal sau un grup de animale. Uite de exepmplu Homo sapiens , ordinul primatelor, clasa manifere, cordate …
      Insa unii opameni simtz nevoia sa combine cuvintele … (in genul Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beutelrattenattentater ) si sa aiba odeii „filozofice” mair ales ca cadn e vorba de de germanici.
      Imsa se pare ca si altii s-au molipsit si altii de emfaza.

      Tu chiar crezu ca eu nu am habar de Hitler si nazism? Sau trebuie sa sublinez „atentie bacalie!”

      Si daca o sa scriu acum ca mai corect ar fi Lebăraum ca despre Leberwurst e vorba o sa ma iei ca de fapt in mdo normal ursu nu mannca lebăr?

  22. Succesorul domnului Smirnov la conducerea Republicii Sovietice Transnistrene , domnul Evgheni Sevciuk , a parasit Republica Moldova pentru a se sustrage unor anchete penale , spun gurile rele .
    Domnul Sevciuk este suspectat de mai multe tipuri de trafic si de insusirea a 8 milioane de dolari .
    L-am putut admira pe domnul Sevciuk la BBC World Service in anii cand domnul Leanca era prim ministru ( 2011-2012 ) acordand interviuri trimisului britanic si aprinzand lumanari intr-o biserica din Tighina , ” construita de Tarul Rusiei ” .
    Nu , domnul Sevciuk nu a condus televiziunea britanica la cetatea omnitorilor moldoveni din aceeasi localitate .
    In aceeasi nota , sa amintesc moartea unui paramilitar transnistrean , Matcovski ,originar din Dubasari , in Donbass . Paramilitar cel putin , avea o formare de soldat de comando cu functii in Ministerul de Interne al Republicii Moldova intr-o perioada . Se pare ca acest individ lua parte activa la imprastierea manifestantilor unionisti la Chisinau pe care ii batea fara menajamente .

  23. Cred ca in Piata Victoriei ar trebui construit un labirint din boscheti inalti , ceva hipsteresc pe gustul alora care stau si zbiara acolo fara sa stie pentru ce , in genul parcurilor de distractii din Occident . Si cu ceva surprize pe traseu : eventual niste pulane pe spate , jeturi de apa , pungi cu fecale si poate chiar niste fire de curent neizolate si lasate la intamplare . Si sa-i lase sa se aresteze intre ei .
    Ar fi pe gustul lor si toata lumea ar fi multumita …

  24. EPITAF PENTRU STATUL DE DREPT

    Dar ce ne facem… ce ne facem… că șandramaua STATULUI DE DREPT din blânda noastră patrie nu numai că se clatină, dar, din crăpăturile ei în diagonală, ca după un cutremur de tip „ du-te-vino”, a început să curgă niște moloz maroniu, care, la o privire mai atentă , nici nu știi dacă e chiar moloz, sau altceva… ca să zic așa… mai organic.

    Cât timp își cară dosare-n cap procurorii din DNA, Înalta Curte trimite cu boltă, la rejudecare, o speță a Cameliei Bogdan, iar judecătorii dau achitări în linie pentru „abuzul în serviciu”. ABUZUL ÎN SERVICIU este…cum ar veni, un fel de „prinț consort” al infracțiunii, căci nu este chiar CORUPȚIE, ci doar rudă prin alianță cu aceasta… dar și așa, consort cum se află, ABUZUL ÎN SERVICIU a făcut cele mai multe victime…Poate vă întrebați de ce anume? Poate pentru că era cel mai ușor de probat? Aș, tocmai pentru că nu trebuia să probeze nimeni, nimic…

    De câteva zile, judecătorii din cele mai diverse colțuri ale țării prind curaj și-i spun CSM-ului , bătându-i cu frecvență sporită obrazul, cam ce sentimente le inspiră. Și Inspecția Juridică are o răsuflare fierbinte, de judecător supărat, drept în ceafă.

    În această vreme, într-un cotlon întunecat , arhiva SIPA fermentează într-o sticlă închisă ermetic, cu un dop din plastic ordinar, cu filetul prea strâns… iar când va exploda, cred că pleacă și pereții șandramalei odată cu fluidul înspumat care va face butelia țăndări.

    Molima este atât de întinsă , încât petele ei vineții nu mai pot fi ascunse nici sub fardul Codruței, nici sub ochelarii de soare ai celui mai stupefiant procuror-general al republicii…

    Dar Klaus zice că e bine și că el e mulțumit. Ambasada Americii a scos lista invitaților de anul trecut, l-a adăugat pe Tudose, dar a uitat să-l șteargă pe Coldea. Așa că l-am văzut acolo. Cu ochelari negri și el.
    Mizeria care mustește acum în DNA și în Parchetul General nu poate fi un accident de parcurs…ca să se coacă, să fiarbă și să țâșnească prin crăpături, să nu uitați, prieteni , că magma asta fetidă A AVUT NEVOIE DE TIMP… iar timpul, o! timpul care i-a fost necesar …DE LA NOI și l-a cumpărat. L-am vândut noi, cu naivitatea, reaua-credință, nepăsarea, cinismul, neatenția, resentimentele noastre.

    Adică, mai pe scurt, fără complicitatea explicită a societății românești , toate acestea nu se puteau întâmpla, într-un mod sălbatic și pe o perioadă atât de extinsă.

  25. UN PACHEȚEL DE AGENȚI RUȘI SUB ACOPERIRE

    Ia, popor … fii tu un pic atent la mine… de ce anume îți este ție mai frică și mai frică? De agentul rus sub acoperire, este? Ei, atunci e timpul să-ți dau o veste rea… DIGI 24 a descoperit unul, în Parlament… Liviu Pleșoianu îl cheamă… Cum, care Liviu Pleșoianu? Deputatul, dragă… cel cu coadă-de-cal , care stă în față la DNA , s-o invite pe Codruța la o înghețată… nu, nu… răspuns greșit, nu e Remus Cernea – ăla s-a însurat cu un delfin … n-avem ce face dacă delfinul a a spus DA! de bunăvoie și nesilit de nimeni – , și azi nu mai e deputat.

    Deci, nu vă lăsați păcăliți de fața mai curând blândă a numitului Pleșoianu, de faptul că scrie poezii ( bune!) , de întâmplarea incredibilă că folosește o limbă română curată, atât la oral cât și la scris, și că opiniile lui par coerente și de un bun simț remarcabil … nu-i adevărat ce vedeți, E AGENT SOVIETIC!

    Ia te uită cum zice DIGI 24, pe 5 iulie 2017:

    „Cine este Liviu Pleșoianu?
    În vârstă de 37 de ani, Liviu Ioan Adrian Pleșoianu este deputat PSD de București. El a ieșit în evidență, în perioada protestelor generate de adoptarea OUG 13, când pleda pentru organizarea de contramanifestații. Apoi, când nou-instalatul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și-a prezentat raportul de evaluare a procurorului general și procurorului-șef al DNA, Pleșoianu a contestat vehement concluziile raportului și spunea că ia în calcul demisia din PSD dacă partidul își asumă poziția lui Toader.În fapt, deputatul PSD, însărcinat de social-democrați cu o poziție importantă de reprezentare la nivel european, este un nume invocat des și în termeni laudativi pe agenția Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm că, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pleșoianu a pledat pentru o înțelegere și o apropiere față de Rusia.”

    Asta e! Dacă l-ați votat pe domnul ăsta, ați greșit fundamental!

    Nu credeți că e „tematică” treaba asta cu agentul rus? Eu zic că e… dacă o să fiți puțin vigilenți, veți vedea că a căzut în desuetudine , s-a prăbușit din vitrina modei CIUMA ROȘIE, deci nu se mai poartă, riști să pari „mitochen” dacă ieși cu dânsa pe corso… acum se poartă BOLȘEVISMUL PESEDIST ȘI OMNIPREZENTUL AGENT RUS SUB ACOPERIRE.

    De aceea un alt descoperitor de AGENȚI RUȘI și TACTICI BOLȘEVICE este, așa cum cred că vă așteptați, CTP-ul. În 23 februarie 2017 , dânsul se adresa în acest fel , cu ricoșeu, către simpatizantul de stânga:

    „…partidul lor preferat rămâne, în anul de grație 2017, un demn urmaș al mai mult decât PCR, un demn urmaș al Partidului Bolșevic.O regulă de fier a bandelor bolșevice transformate în partid, care au început să ia puterea politică prin violență la începutul secolului trecut sună așa, cu privire la orice membru: mai bine să greșești împreună cu Partidul, decât să ai dreptate împotriva Partidului. La bolșevici, adevărul și dreptatea se stabilesc prin vot în biroul politic executiv.”

    Tot nu credeți, că e „punctaj”, cam ca la partid? Păi, stați, că mai avem:

    „Azi se dovedește că NATO ne poate apăra de ceva sau cineva mult mai periculos decât Rusia, URSS, bolșevism la un loc și anume domnii Dragnea și Tăriceanu. Pentru că acțiunile menite să îndepărteze România de Occident, de parteneriatul cu SUA, de apartenența deplină la UE, aceste acțiuni pe care le întreprind de aproape un an de zile acești doi domni sunt mult mai periculoase pentru România decât Rusia și ISIS la un loc” ( tot CTP, tot la DIGI 24, pe 6.07.2017)

    Dar și trubadurul liberal Ludovic Orban a „punctat” cu încredere, pe 30 iunie 2017, pentru ZIARE.com:

    „M-aș referi și laȚuțuianu, care a fost avocatul rușilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgoviște și l-au falimentat. De acolo, au luat o instalație extrem de importantă din punct de vedere strategic și au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare și-mi relevă că au pus niște oameni extrem de ciudați, care trebuie urmăriți cu foarte multă atenție”

    Aflat pe cai mari, a doua zi după ce a sugerat că ministrul Apărării e oleacă agent acoperit (al rușilor, desigur) , pe ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, Orban l-a numit, într-un interviu pentru Adevarul, pe 1 iulie 2017 , „învățăcelul lui Hrebenciuc” și a precizat că a fost partener de afaceri cu un spion rus.

    Așa că, vara asta nu se mai poartă „Feriți-vă de măgăruș” ci „Feriți -vă de acoperitul rus” .

    Câteodată mi se pare că, totuși, prea se forțează limitele prostiei , de-a ajuns din FORMAT A4 la un FORMAT A2 , lejer…

  26. „Banca Internaţională de Investiţii (BII) – instituţie multinaţională de dezvoltare cu sediul la Moscova, care activează deja în România – intenţionează să dezvolte o nouă strategie şi anume participarea la cele mai mari oferte de vânzare acţiuni (IPO) ale companiilor româneşti la bursa locală, transmite Ziarul Financiar.
    Totodată, instituţia suprastatală vrea să participe în emisiuni de obligaţiuni corporative în ţările în care activează (deci inclusiv în România), pentru a dezvolta infrastructura pieţei de capital, a declarat Nikolay Kosov, preşedintele instituţiei multinaţionale.” – Timpul, Chisinau.
    In calitate de cetatean roman, cer parlamentarilor sa blocheze prin lege orice fel de nou acces rusesc in economia romaneasca. In regim de urgenta.

    • Viile in sudul Basarabiei – Purcari – sau spre centrul provinciei – Cricova , Milesti – au fost planttate de aristocratia rusa si de ofiterii superiori taristi , dupa 1812 . Basarabia era prima regiune viticola din Imperiul Rus , inaintea Georgiei sau a regiunii Stavropol de la Marea Neagra !

  27. @Luminița Arhire, IULIE 7, 2017 LA 1:25 AM

    Mai credeti in basme inca…???
    Ia desfatati-va urechea si privirea cu ceva frumos aici:

    Эльмира Калимуллина и Пелагея – Canção do Mar (Elle tu l’aimes)

    • E prea fragmentată varianta asta pentru urechile mele… prea muzică ușoară… prea alunecată pe ritmuri mai orientale decât s-ar fi cuvenit . Dar , pentru totdeauna , totuși Dulce Pontes …

  28. @Onoratul Nume IULIE 6, 2017 LA 7:03 PM
    Aveti dreptate, ati pus bara pe T si punctul pe i…cum zice francezu’

    @Ghita Bizonu’ IULIE 6, 2017 LA 9:54 PM
    Draga Bizoane sau draga Bizonule…inca nu m-am decis…ai dreptate pe undeva totusi ne lasam mamele deoparte sa asiste doar ca spectatori fara sa le bagam in sosurile noastre…cu sau fara Leberwurst…

    • Bizoane este suficient.

      Insa unde naiba am pomenit de mama ta? totusi ne lasam mamele deoparte sa asiste doar ca spectatori fara sa le bagam in sosurile noastre
      Caldura mare dar totusi unde am pomenit de mama ta alaturi de lebar? CITEAZA!

  29. @Ghiţă Bizonu’
    Vezi că eşti în eroare. Ursul brun este omnivor de când există el p-acilea. Te-ai uitat în wiki, da’ n-ai specificat „brun”. Uită-te tot în wiki, la „ursul brun” şi vezi ce zice de dentiţie.
    În rest toate bune.

    • Ursul brun : Ursus arctos, familia ursidae , din odinul Carnivora

      Da, in gbl se hraneste cu vegetale .. Asa cum si cainele poate sa mance mamaliga cu zer ….
      Insa atacul asupra unei vaci ne arata ca de fapt este la baza un carnivor (vaca este MARE si nu chiar usor de rapus)

      • PLus ca scrisesem „Noroc ca desi carnivor prin conformatie este cam omnivor”

        u f …

  30. @ Ghita Bizonu’ IULIE 7, 2017 LA 8:14 PM

    As face-o cu mare placere draga Bizoane numa’ vad ca postarea ta a disparut ca prin farmec de aici:
    @Ghita Bizonu’ IULIE 6, 2017 LA 9:54 PM

    Drept ai ca germana n-o vorbesc la fel de bine ca romana totusi am priceput eu ceva in legatura cu mutter si niscaiva accidente legate de anumiti teroristi…lucruri cu care NU sunt de acord.

    Dar in sfarsit, noi sa fim sanatosi.

  31. @Ghita Bizonu’, IULIE 6, 2017 LA 9:54 PM

    Bizonul zice:
    „Insa unii opameni simtz nevoia sa combine cuvintele … (in genul Hottentottenstottertrottelmutterlattengitterkotter-beutelrattenattentater ) si sa aiba odeii „filozofice” mair ales ca cadn e vorba de de germanici.
    Imsa se pare ca si altii s-au molipsit si altii de emfaza.”

    PS. Vad ca tot ca prin farmec ti-a reaparut postarea…
    NU sunt de acord cu cele de mai sus.

  32. Articolul 72 punctul (3) din Oug 195/2002: „Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, IAR IN LIPSA ACESTORA, IN LOCALITATI, PE LA COLTUL STRAZII, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
    Domnule Nastase, legal vorbind, oamenii pot traversa catre squar, pe la coltul intersectiei.

    • Eu cred că in Piata Victoriei ar trebui amplasat un grup statuar iar circulatia rutiera sa fie organizata pe un sens giratoriu („rond point”), pe modelul marilor spatii din Paris. Proiectul există – l-am pregatit in 2004. Nu ar mai exista astfel problema „accesului” pietonilor si nici insirarea jalnica, in cursul zilei, a drapelului national, agatat pe niste bete in centrul pietei. Pentru demonstratii, socializari cu biciclete, câini, etc., s-ar putea gasi un alt loc.

Lasă un răspuns