Dan Odobescu, „cumnatul lui Adrian Năstase” a fost achitat!

Vreau să vă dau un exemplu de manipulare perversă.

Ati aflat deja, in dosarul cu Carabulea, ASF si Dan Radu Rusanu, s-a dat verdictul final. Ma bucur ca Dan Rusanu a fost achitat. In acelasi dosar, fusese trimis in judecată, insă, complet aiurea, si „cumnatul lui Adrian Năstase”. Si de această dată el a fost  achitat, la fel ca la fond.

Incredibil, insă,  in nicio stire de presă nu apare această informatie. Ea nu mai era spectaculosă. Numele lui Dan Odobescu nu apare, de nici un fel, in comentariile de presă, destul de numeroase, altfel.

In acest mod, in memoria internetului, numele lui Dan Odobescu, „cumnatul lui Adrian Năstase”, rămâne fixat doar prin anuntul, initial, de trimitere in judecată.

51 de gânduri despre “Dan Odobescu, „cumnatul lui Adrian Năstase” a fost achitat!

  1. Romania lucul unde se munceste cu spor SA NU SE FACA NIMIC!!!

    Azi nu stiu cum la Radio Romania Actualitati s-a pomenit de un proect vechi intrat in negura uitarii : Dracula Parc.

    Pe scurt in 2001 ministrul al Turismului, din cabinteul Nastase, Dan Matei Agathon, lanmseaza ideea unui parc „tematic” numit Dracula Parc .. care sa dezvolte turismul in Romania. Premierul aproba si ustine, se stabileste si locatia – langa Sighisoara, se loaca niste bani, se fac subscriptii publice la care particpa ca exemplu Asdraina Nastase si Dan Matei Agathon su latii plus 14.000 de ceteni mai anonimi.
    Se gaseste si locul – langa Timisoara pe platoul Breite , imdeiat langa poras la iesirea dinspre Medias.

    Insa brusc atmosfera se strica. Apar unii care sa zica ca amplasarea „kiciului” va distruge cetatea Sighisoara, ca caldirile vor suprasa caldirile istorice ale orasului ca har ca mar. Apoi se descopera ca ar fi trebuit masacrati steharii seculari de pe platoul Breite, care din cazua acestor stejari era/este rezervatie naturala.
    Apoi se baga in seama ca aia in targ si ala Lica din Vâlcea aia din inca United Kindom ca cica prea multu turisti vor deranja urasii si râșii care cica abunda in zona …
    PAna la urma se baga si UNESCO si pozitia de la Sighisoara cade …. sa nu mai zic ca si MApN descopera ca avea in zona un depozit de munitie …

    Se incerca mutarea langa Bucuresti la Snagov .. inde, in afara de parcul de distractii tematic urmeau sa fie amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pista de carting, un circuit auto, precum si o zona speciala reprezentand Romania in miniatura. Alte sucare alte nemultumiri , primaria locala cere nu mai stiu ce cam 25% din actiuni provoaca un proces care blocheaza totul … In toamna lui 2004, Eugen Nicolaescu leberal a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impotriva premierului Adrian Nastase si a fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, pe care i-a acuzat de inselaciune in cazul „Dracula Park”, in calitate de fondatori ai Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara.
    Si alegeri, givern nou cu Tariceanu in frunte care anuleaza si el niste facilitati și a decis rezilierea contractului dintre RA-APPS și Dracula Park S.A.
    Intre timp se pare ca s-au bagat si niste samsari … de terenuri

    Proiectul se incearca a fi mutat la Brasov unde pana la urma se face o pensiune si BASTA!!!
    (Ca amanunt interesant in mai 2008, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală împotriva lui Eugen Nicolăescu și a deputatului Cristian Boureanu, vicepreședinte al PD-L, pentru „abuz în serviciu contra intereselor publice”. A scapat)

    Deci mult zgomot, multa agitatie ca SA NU SE FACA NIMIC!!! , niste bani chletuiti degeaba , acuze nedovedite, cateva mii de mici investitori ramasi cu ochii in soare … si cam atat.
    La Snagov pe terenul ala se cultiva intensiv ciulinii si boziile, Sighisoara a mai perdut cateva mii de locuitori, e ceva prblema cu preturiel caselor (unii au cumprata sperand la dezvioltare si au pierdut) , Traiceanu est5e acum lipit ca marca pe scrisoare da scrisaorea se numeste PSD , Nicolaescu este tot PBL (adica PDL) si s-a ajuns si sinistru la neSanatatii si de curand a fost uns ca viceguvernator al BNR….

    SI stejarii? Steharii si ursiii? Si lincsii?
    Pai au fots utili ca au mai fost invocati si la scandalul cu Bechtel …

    In rest nu stiu ce sa zic .,, rezervatia aia care pagina WEB. Ultima interventie d e prin … 2011!!! Prin 2010 facea spoturi de constientizare : eu nu distrug stejarii, eu nu arunc gunoaie, eu nu ucid animalele si eu nu intru cu ATV-ul da de data asta nici Lica a lu tanti Veta 2 nici Unesco nu se deranjeaza.
    A da Animale : gandaci vreo 200 de specii (cine nu ma crede sa caute !! ) Ma prg sunt rautcaios – mai sunt si ciocanitori :

    Aceasta harta va ajuta sa descoperiti frumusetea platoului Breite, atragandu-va atentia asupra unor caracteristici speciale, dar si asupra potentialelor pericole care ameninta biodiversitatea rezervatiei. Vom folosi in acest sens 13 puncte de interes, numerotate si descrise pe harta.

    Multe specii de plante si animale – ciocanitori, pasari cantatoare, soparle, lilieci sau fluturi – pot fi observate de-a lungul intregii excursii, in functie de sezon si perioada zilei. Va rugam nu le deranjati, vatamati sau capturati.

    Intrarea pe platoul Breite. Această ”pădure modificată cultural” conține peste 600 de stejari, fiind cea mai mare colecție de arbori multiseculari din estul Europei. Pe partea dreaptă a drumului veți vedea un stejar viguros ale cărui crengi impresionante au fost legate cu o centură de siguranță, pentru a preveni ruperea în două a trunchiului.
    Pe partea stângă se află doi stejari căzuți la pământ și unul pe cale să se prăbușească. Un stejar bătrân, chiar și mort, adăpostește un întreg univers viu (de la ciocănitori, lilieci și pârși, până la alge, licheni și insecte) și de aceea este important să fie lăsat acolo unde s-a prăbușit.
    Panoul cu regulamentul rezervației. Vă rugăm să îl citiți cu atenție. În această zonă deschisă majoritatea arborilor au fost tăiați după al doilea război mondial, iar vegetația predominantă este iarba și târsa – habitat propice pentru șopârla de câmp, iar toamna pentru călugărițe. Tot aici se află și un teren de fotbal.
    Cabana paznicilor adăpostește un interesant punct de informare.
    Acest stejar scorburos s-a prăbușit în iunie 2009. Pe trunchiul lui puteți vedea urmele de foc lăsate de omul neștiutor sau rău-intenționat. Din păcate peste 80% din stejarii rezervației prezintă urme de ardere.
    La marginea pădurii se află poate cel mai bătrân stejar din rezervație, cu circumferința de peste 7.1 m și o vârstă estimată de peste 700 de ani! În jurul lui puteți vedea cum carpenul ”invadează” zona deschisă, punând în pericol stejarii bătrâni și platoul în general. Din acest motiv au fost defrișate peste 15 ha de lăstăriș de carpen și s-a introdus pășunatul controlat.
    ”Pasul lupilor”. Aici platoul se îngustează și cele două margini de pădure se apropie suficient de mult pentru a permite trecerea lupilor și a urșilor. Tot aici se poate vedea izvorașul cu burtă galbenă, o specie de amfibian protejată de lege.
    Vă aflați la capătul unuia dintre cele 15 șanțuri de drenaj săpate în anii ’80 pentru desecarea platoului (una din tragediile rezervației). Prima măsură de conservare a noilor custozi a fost de a opri pierderea de apă prin ridicarea unor diguri de pământ. Primăvara șanțurile se umplu de apă și adăpostesc opt specii de amfibieni, cum ar fi tritonul cu creastă, brotăcelul sau broasca roșie de pădure.
    Aceasta este una dintre puținele mlaștini rămase pe Breite. În trecut platoul a fost mult mai umed, însă șanțurile de drenaj i-au schimbat regimul hidric, ceea ce a afectat atât calitatea covorului vegetal, cât și sănătatea stejarilor.
    Gențiana și mușcata dracului sunt flori ocrotite, care înfloresc toamna și se găsesc doar în aceasta parte a rezervației. Acesta este unul din motivele pentru care partea de sud a platoului este strict protejată, iar vizitatorii sunt rugați să nu intre cu mașina și să nu rupă florile.
    O zonă invadată de carpen a fost defrișată ca măsură de conservare, însă pentru a opri regenerarea carpenului este necesar și pășunatul cu capre și oi.
    Vă aflați în zona cea mai interesantă din punctul de vedere al biodiversității naturale. Aici trăiesc plante rare cum ar fi sorbestrea (gazda unei specii ocrotite de fluture, Maculinea teleius) și răculețul, ale cărui flori roz în formă de pămătuf colorează pajiștea în lunile mai și iunie. Din când în când pe aici trece și ursul, lăsând urme în noroi sau zăpada proaspătă și pe scoarța arborilor. Șarpele de sticlă și șarpele de casă se simt la fel de bine în iarba umedă.
    O scurtă plimbare prin pădurea înconjurătoare (până la 100 m de lizieră) vă poate ajuta să descoperiți ”cimitirul stejarilor” – zona invadată de pădure, în care stejarii bătrâni, odinioară aflați în spațiu deschis, au murit în picioare. Prezența lor dovedește că întinderea platoului Breite era în trecut mai mare.

    Daca doriti sa tipariti si sa luati cu dumneavoastra in excursie harta sau pliantul cu aceste informatii, le puteti descarca mai jos.
    http://www.rezervatia-breite.ro/vizitatori

    Nu credti cestia cu ursul : daca cautati „sighisoara urs” o sa descoperiti o stire ca in zona a fots vazut unul Dar sighosrenii au ofts asigurati ca era doar in trecere …
    Si ati retinut ? este necesar și pășunatul cu capre și oi. . Pai daca oile alea au si vreo 2 caini in dotare ne lamurim si cum e cu ”Pasul lupilor”. Unul din dulai se numeste/numea Lupul si cums a va zic astia nu prea le au cu protectia biidoversitatii ci cu diversificarea meniului.

    Oricum un obiectov turistic de prim rang! pășunatul cu capre și oi.

    Apopos numeni nu s-a intrebat cam caere este urmarea cresterii necontrlate de pensiuni si bazine in zona Felix – 1 Mai. Deocamdata este ca se cam termina cu lotusii termali…

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    E bine acum intelegi voi cum sta treaba?
    Romania este locul in care se recomanda SA NU SE FACA NIMIC!!!
    Poti insa sa furi, sa dai bpagatiile tarii sa provoci expdul a nu stiu cator milioane de oameni samd .
    Insa sa nu te puna dracu sa faci ceva util :autostrada, obertive turistice, industrie samd etc .
    Caci se stie cine nu munceste nu greseste! Si cine nu greseste merita sa fie promovat!
    Insa cine munceste este ajutata sa greseasca …

    • Dracula Park a „beneficiat” de două susțineri:
      1- Sloganul țărănist, inițiat în Piața Universității: SĂ NU-I LĂSĂM P’ĂȘTIA SĂ FACĂ NIMIC CĂ-S COMINIȘTI.
      2- Disneyland Park, franciza din Franța, era pe pierderi. (recent premiatul Vasile Șirli a fost în echipa ce a pus pe picioare acest loc de agrement!)
      Mai semnificative, pentru conduita partidelor de dreapta. mi se par cele două exemple de mai jos.
      Autostrada Soarelui, începută de Guvernul Văcăroiu, a fost oprită de guvernările 1996-2000. Cât a costat reluarea lucrărilor abandonate, vă poate spune amfitrionul nostru.
      Festivalul Cerbul de Aur n-a fost lăsat, că era moștenire comunistă, ba el chiar a fost desființat de două ori – a doua oară cu mai mult succes de Guvernul Tăriceanu.

    • Dragul meu prieten, în urmă cu vreo șapte ani, părintele de la biserica Sfântu Gheorghe din orașul meu natal, părinte de care se leagă atât evenimentele fericite cât și inevitabilele evenimente nefericite din familia mea, adică acel preot care i-a cununat , i-a botezat sau i-a înmormântat pe cei dragi mie, s-a hotărât, cu bani bine drămuiți , să facă în curtea bisericii o capelă modestă. Lucrul era absolut necesar nu numai pentru că se schimbaseră legile și venea SANEPIDUL peste bietul popă cumsecade, dar și pentru că , în locul ales pentru noua construcție, se lăfăia, de ani buni, în buricul centrului, o prea-frumoasă magazie din tablă cutată, cu rol de lumânărar, grup sanitar și magazie pentru de toate. Asta, pentru că lângă biserica monument nu s-a putut obține, multă vreme, aviz pentru construcție definitivă. I-am făcut cu simț de răspundere proiectul pentru că popa-al meu își dorea ca aceasta să fie ultima lui „ctitorie”, înainte de a închide ochii și nu înceta să-mi spună asta . Am luat avize- unele dintre ele aproape imposibil de obținut… am făcut PUD. Dar PUD n-a fost bun, că era pe suprafață prea mică … așa că am făcut PUZ… nici PUZ n-a fost bun, că le-a venit unora din Primărie ideea să nu mai construiască nimic, ci să se amenajeze capela în spațiul unei foste școli, aparținând bisericii. Evident că spatiile fostei școli erau deja, în mare parte, închiriate. Să facem capela, deci… la dreapta, în aceeași clădire, farmacie veterinară… la stânga, atelier de tinichigerie… mai încolo, vulcanizare… deasupra , birouri de tot felul. Între timp, toate avizele au expirat. Nu descurajăm, cum s-au mai schimbat unii pe la Primărie, cerem din nou Certificat de urbanism… surpriză- avem nevoie de PUZ, dar pe o zonă mai amplă… Între timp, părintele bătea scările edificiului administrativ , toată lumea îl bătea pe umăr și-i spunea că se face… În ședințele de urbanism, însă, lucrurile deveneau însă din ce în ce mai fanteziste: „păi, să nu staționeze mașina mortuară în fața bisericii…nu-i mai bun traseul pe strada din sud ( pantă circa 15-20%, nici dacă ești viu nu te prea încumeți iarna, d-apăi dacă ești țeapăn și-n sicriu) … să mai faci o intrare din incintă… s-o faci mai scundă, să nu intre în competiție cu monumentul… s-o faci mai îngustă… să nu tai salcia… să nu strici spațiul verde ( făcut cărare de toți cei care treceau pe-acolo) … nu da accesul din parcarea publică… doar n-ai de gând să strici gardul… ”

      Cred că intuiți sfârșitul: în curtea bisericii, magazia maron, din tablă cutată , fără ferestre, din care rugina curge copios, a triumfat asupra ideii de clădire din zidărie, albă, micuță, cu bolți și ferestre arcuite… Toată lumea, în afară de mine și de părinte, a fost mulțumită… încă o dată, autoritățile și-au făcut cu toată rigoarea necesară, datoria, și au împiedicat, cu orice preț, decesul magaziei de tablă.

      Enoriașii nici nu-și mai dau seama cât e de urâtă magazia … e de-atâția ani acolo, încât pare că face parte din peisaj.

      • În orice „sistem” cine-i mic, e mic şi basta. Niciun „sistem” nu e de neglijat. Ia să fi fost părintele mare… bat pariu că nu are limuzină.

    • Adica dagaii mei nu ai nici o [problema cat timo nu faci NIMIC. Adica poti sa furi, sa lasi sa se fure, sa te „aranjezi” samd

      Cum incerci sa faci CEVA – macar un Cerb de la Brasov …

  2. E într un fel precum „programul de guvernare „- apare la moțiune, e uitat apoi. Sau ca „armele chimice” ale lui Saddam Hussein. S a mai întâmplat și în trecut.

  3. @Ghita Bizonu’ IUNIE 29, 2017 LA 4:29 PM

    Adica O M E R T A sau de nu, se recomanda cu prescriptia medicului Barbierul din Sevilla…???
    Problema este ca NU functioneaza mereu la fel.

    Daca toata lumea ar OMERTA, atunci ar fi OK, totusi daca cei de fac regulile le schimba din 5 in 5 minute si cei de ar trebui sa OMERTA nu mai OMERTA…atunci si numai atunci trebuie MUSAI sa NU mai OMERTA pentru ca altfel e de rau…

    Adica in traducere libera odata OMERTA e buna pentru sanatate si alta data dauneaza grav existentei…fara sa mai vorbim despre sanatate caci daca existenta nu mai…nu mai conteaza sanatatea oricum…

    Soer ca ati priceput…
    Complicata e lumea in care traim….

    • Ai imteles dracu stie ce.
      Pesmene caldura mare si prea mult borviz nediluat ….

      Eu faceam doar un pic de misto …. adica ca domnul Nastase ar trebui deja sa se fi osbnsuit cu .. ei da cooimniile. Cred ca este asta este la 5 lea tenor pe care il postez pe aici

  4. Crima lui Dracula Park si a autostrazii Transilvania este ca au fost proiecte ale PSD , deci ale dracului .
    Fortele binelui ( Alianta DA ieri , PDL mai tarziu , televiziunile si agentiile de stiri afiliate virtutii deci anti PSD ) le-au denigrat si discreditat .
    Acelasi lucru se intampla azi cu drumul expres Craiova Pitesti , propus surprinzator de repede de guvernul PSD in loc de 10-15 ani in mod normal – cum initiativa vine de la dracul , USR si ONG-urile aliate zbiara ca e o crima , ca nu se sapa la mai mult de patru metri si ca drumul se va scufunda , ca va fi prea ingust ( 0,5 m mai putin larg ca o autostrada ) si ca este un drum claustrofob de anii 1950 … si alte aberatii – cand aceleasi drumuri expres exista peste tot in Europa de Vest .

    • @arnaud: „Crima lui Dracula Park si a autostrazii Transilvania este ca au fost proiecte ale PSD , deci ale dracului”.
      ===================
      „Crima” sta in caracterul Omului, in pacatul invidiei Cain contra Abel.
      Vedeti cum au fost privite la inceput de francezi Turnul Eifel, cum a fost acceptata de americani Statuia Libertatii, simboluri indiscutabile ale tarilor respective.

      Tot ce-i nou si mai ales tot ce-i gandit sau creat de aproapele tau, este rau si trebuie distrus.
      Legenda ca romanul detine paternitatea acestei „epocale descoperiri”: „sa-i dau in cap celui care se ridica”, este complet falsa. Nimeni nu-i prooroc in tara lui.
      Oare va reusi societatea romaneasca sa evolueze ca un exemplu pentru altii?

  5. @Amalia,

    cât pot eu să înțeleg lucrurile, lucrurile sunt puțin diferite. Prin calitatea dumneavoastră nu puteți să decideți viitorul și soarta locatarilor din asociație. Avem și noi tot o doamnă care se ocupă de lucrurile astea, dar vă spun sincer, nu știu cu ce se ocupă, înafară de faptul că mă sună o dată pe lună ca să-i citesc apometrele. În rest, verificarea liftului se face o dată pe an și se afișează suma pentru fiecare apartament – plătesc și sănătate bună. Gazul plătesc la gaz, curentul tot la nemți, toată lumea are centrală de apartament și o femeie de serviciu angajată. Dacă apar probleme, vecina rezolvă: cheamă pe cine trebuie , se afișează factura și noi plătim. Vreo cinci-șase ani în urmă, e drept, a fost organizată singura ședință la care s-a hotărât de comun acord să izolăm blocul. S-au adunat banii, vecina a găsit o firmă nu prea lacomă și ei au izolat într-o săptămână. Nici nu am idee ce facilități are, sau salariu… habar n-am. E adevărat, vecina mea este un model de om. Deci, viața „în mic” mi se pare mai simplă decât „în mare”. De ce spun asta?

    Îmi cer scuze, pentru că am promis să nu vă mai umplu de copy/paste, dar o să fac o mică excepție:

    Din Constituția României

    „CAPITOLUL III
    Guvernul

    Rolul şi structura ARTICOLUL 102
    (1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.”

    „Investitura ARTICOLUL 103
    ………

    (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.” – Deci, program de guvernare…

    „Actele Guvernului ARTICOLUL 108
    (1) Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe.
    (2) Hotărârile se emit pentru organizarea executării legilor.

    (3) Ordonanţele se emit în temeiul unei legi speciale de abilitare, în limitele şi în condiţiile prevăzute de aceasta.”

    „Angajarea răspunderii Guvernului ARTICOLUL 114
    (1) Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.”

    „Delegarea legislativă ARTICOLUL 115
    (1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.”

    Mai departe: „Art. 11 Atribuţiile Guvernului Organizarea şi funcţionarea Guvernului”

    …………..

    „b) iniţiază proiecte de lege şi le supune spre adoptare Parlamentului;
    b1) emite puncte de vedere asupra propunerilor legislative, iniţiate cu respectarea Constituţiei, şi le transmite Parlamentului, în termen de 60 de zile de la data solicitării. Nerespectarea acestui termen echivalează cu susţinerea implicită a formei iniţiatorului;
    c) emite hotărâri pentru organizarea executării legilor, ordonanţe în temeiul unei legi speciale de abilitare şi ordonanţe de urgenţă potrivit Constituţiei;
    d) asigură executarea de către autorităţile administraţiei publice a legilor şi a celorlalte dispoziţii normative date în aplicarea acestora;
    e) elaborează proiectele de lege a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat şi le supune spre adoptare Parlamentului;
    f) aprobă strategiile şi programele de dezvoltare economică a ţării, pe ramuri şi domenii de activitate;
    g) asigură realizarea politicii în domeniul social potrivit Programului de guvernare;…”

    Detalii: http://legeaz.net/legea-90-2001-lege-guvern/art-11-atributiile-guvernului-organizarea-si-functionarea-guvernului.

    Așadar, mă tem că aceștia ne hotărăsc modul de viață, ministerul Educației, spre exemplu:

    Organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului

    „ARTICOLUL 3

    Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului exercita urmatoarele functii:
    a) de strategie, prin care planifica strategic si asigura elaborarea si implementarea politicilor in domeniul invatamantului, tineretului, cercetarii, tehnologiei si inovarii;” – deci implementează politici, conform programului de guvernare care a fost aprobat de Parlament odată cu Guvernul.

    Ei hotărăsc, de fapt, în ce fel să trăim, cum și în ce spirit sunt educați copiii – viitorul nostru, lucrul cel mai important cu putință, din punctul meu de vedere. Noi am votat un partid care a venit cu un program de guvernare în campania electorală în fața noastră – nu că l-am luat de bun, dar nu părea unul care să ne dea viața peste cap și care să ne numere gâștele din bătătură. Dimpotrivă, zicea că vor cere socoteală multinaționalelor care nu mai declară profit în veci etc. Mă rog, vrute și nevrute scria acolo, dar nu puteai, ca un om sănătos, să votezi pe Clotilde, sau Mucușor, sau alte figuri asemănătoare – am în continuare o problemă cu Ana Birchall, dar despre asta – nu acum. În plus, am convingeri de stânga și nu am cum să votez altceva. Nu știu PSD ce convingeri mai are la ora asta. Și după ce noi am crezut ori am crezut parțial ce zicea în program, partidul venit la putere se apucă de altele, fix pe dos.

    Înafară de asta, nu identific o viziune și o preocupare reală pentru viitorul Țării.

    Noi am învestit parlamentarii cu încrederea noastră ca să decidă ce este mai bine pentru Țară conform discernământului și conștiinței lor. Ei votează și acordă încredere și putere Guvernului care aplică politici și elaborează strategii întru implementarea acestora. Deci ei hotărăsc ce și cum.

    Și mai interesant, ca naiba, chiar azi, după ce de două zile au trântit propriul Guvern arătându-l cu degetul că nu se ține de program, vine noul Tudose cu ALT PROGRAM DE GUVERNARE!!! Hahahahahahaha! Scuze.

    Că pilonul doi de pensii, că impozit pe cifra de afaceri, că declararea tuturor bunurilor sau alte bazaconii care-i abat lui Dragnea peste noapte, asta-i fleac! Nu văd o preocupare generală a aleșilor neamului și a administratorului pentru viitor. Cum văd ei România în viitor? Ce va fi nu mâine, ci peste douăzeci de ani? Cine „o să ne dea o cană de apă” la bătrânețe? „tudorii chirilă”??? În viziunea lor mai există România, Stat Suveran, în viitor?

    De ce amestecă întreprinzătorul privat român, mic și pricăjit, cu multinaționalele care plătesc impozite pe alte meleaguri? De ce singura preocupare este pentru bugetari? Va trebui să mergem toți să candidăm la un post la stat ori să stăm cu mâna întinsă pe la instituții sociale, pentru că micul privat este pus în situația de a-și lua lumea în cap, vă asigur! Te împrumuți de la bănci care au OK de la stat să te belească prin dobânzi și comisioane absurde, statul te belește pe alte căi, pentru că trebuie să crească salariul bugetarilor de zece ori peste cel de la privat, organele de control te belesc pe căi nenumărate – legale sau nu… Mulți se împrumută de la cămătari și-și pierd și perna de sub cap ca să achite ratele la bănci, să plătească angajații, în final, eu am cunoștințe care și-au pus funia în gât. Cred că ne îndreptăm, per total, într-o direcție greșită din cauza unor oameni LIPSIȚI DE VIZIUNE, incapabili de a vedea tabloul general. Sau îl văd și nu le pasă? Ori îl văd și sunt plătiți să ne dea cu capul de toți pereții? Să ne ducă la gârlă?

    Cu asemenea guvernanți ce disciplină putem pretinde de la cetățeni, atâta vreme cât nu au avut parte de exemplu de sus, de educația corespunzătoare: vedeți greaua „moștenire comunistă”, în sensul de mentalitate și noua educație – lipsită de mentalitate de orice fel? Oamenii își găsesc greu calea, dat fiind că moralitatea, cultura și alte asemănătoare trec prin stomac. Și stomacul nostru cântă (chiorăie). Offf, și iar îmi vine să zic de biserică! Statul nu este o persoană, statul trebuie să fie cinic, să gestioneze banii cetățenilor în mod eficient și responsabil, chiar și atunci când vorbim de religie. Statul nu este o persoană și nu are cum să creadă în nimic, decât în obligațiile sale de a asigura unitatea, prosperitatea, perpetuarea nației, siguranța și disciplina. Deci se va folosi de toate cele care îi stau la dispoziție ca să rezolve acestea, inclusiv de religie.

    Oamenii se tem mai tare de Dumnezeu (bine, nu toți, dar majoritatea) decât de lege – statul să se folosească de biserică în acest sens, ori biserica să se declare SRL și să intre în rândul lumii plătitoare de taxe și impozite. Biserica poate impune mult mai ușor valori, morală și disciplină, poate consola mai eficient decât orice psiholog, poate oferi speranță mai ușor decât orice PR în campanie electorală. În consecință, poporul este mai puternic, mai sănătos la cap, mai apt de muncă și mai corect – să nu neglijăm înțelepciunea populară: „om cu frica lui Dumnezeu” – nu-i o vorbă goală. Statul să se folosească de asta. De fapt, cred că în acest scop și cheltuie bani cu (virgulă) cultele. Numai că nu trage pe nimeni de mânecă niciodată. Vede și înțelege administratorul statului aceste treburi? Îi pasă, dacă vede? Când spun „biserică” mă refer la oameni, nu la sfinți, nu la Dumnezeu (indiferent care ar fi acela).

    De ce nu promovează în funcții vizibile personalități ale elitei ADEVĂRATE???

    Nu știu ce să mai cred.
    Deocamdată rămân simpatizantă a PSD. Deocamdată.

    • Cred că faceți o confuzie între președinte și administrator. Ideea pe care am vrut s-o expun e aceea că, degeaba ai conducători buni, dacă cei conduși nu respectă regulile.
      Vă mai dau un exemplu: Guvernul Năstase a instituit măsura „cornul și laptele”, pentru că, dacă le-ar fi dat bani părinților, unii i-ar fi cheltuit pe altceva, iar copiii ar fi stat tot nemâncați la școală. Unii furnizori de corn și mai ales de lapte, au furnizat alimente expirate sau de calitate proastă, iar copiii s-au îmbolnăvit. Ce să facă guvernanții?
      S-ar putea să greșesc eu și să fie așa cum ziceți dv.
      P.S.: vreau să înlocuiesc ușile unei debarale. Toți tâmplarii cu care am vorbit au dat bir cu fugiții când au auzit că vreau contract, factură și chitanță fiscală.
      Dar, s-ar putea să greșesc eu și să aveți dv. dreptate.

      • Cu laptele şi cornul aşa este. Şi cu facturile. Nu mereu, dar la lucrări mici aşa este. Nu v-am contrazis în legătură cu păcatele electoratului, ci am vrut să atrag atenția asupra lipsei de educație a acestuia si a MOTIVELOR pentru care, cred eu, lipseşte educația. Boborul este taman cum spuneți, eu caut o explicație şi mă gândesc la soluții. În principiu, mai vroiam să spun că administratorul statului ne poate distruge viața iar preşedintle asociației de locatari nu.

    • Eu n-am auzit că ar intenționa să ne pună să declarăm toate bunurile, ci toate veniturile, ceea ce se întâmplă în multe alte țări, dar poate n-am eu dreptate. Pe de altă parte, nu cred că Dragnea dictează ce politici fiscale, bugetare, educaționale…trebuie adoptate. Cred că în PSD, ca și în alte partide, există specialiști pe domenii care dezbat și propun măsuri despre care ei cred că vor obține anume rezultate. Că își spune părerea și șeful partidului, e altceva. Aproape în orice domeniu, pe o problemă există controverse chiar și între specialiști. E știut că economiștii și juriștii au păreri și păreri despre una și aceeași temă.
      Nu cred că o armată de membri ai organismelor de conducere stau smirna în fața președintelul de partid, votează cum spune el, elaborează programe cum vrea el, zic și fac totul ca el. La urma urmei, sunt oameni maturi, cu personalitate și experiență. Că le e frică de șeful partidului, cum zic unii…Că le face ce? Partidul are un statut, nimeni nu poate să facă ce vrea el încălcându-l, fie el și președintele.
      Dacă PSD greșește, el va deconta electoral și, probabil, se va împlini dorința lui Fragmentarium. Dar dacă nu greșește?

      • Despre chestiumea politică actuală am spus şi mențin: istoria ne va spune cine a avut dreptate. Nu am date concrete, ştiu doar ce spune presa şi, evident, nu cred tot ce aud. Cât despre personalitatea membrilor de partid – dați-mi voie să mă îndoiesc profund. Nu pot uita că parlamentarul vine din mijlocul electoratului şi am convenit amândouă că, de multe ori, nu face două parale.

  6. Suntem o colonie cu „c”, la fel ca apa respectivă !
    Nu-i chip să vrea cineva să ia o măsură care-i afectează cumva pe cioclii străinii care se-nfruptă din leşul economiei sau a finanţei româneşti, să încerce cineva a-i salva pe românii păcăliţi cu sistemul de pensii, că sar în sus toate „organele” mondiale, FMI, BE că nu-i voie, că plătim amenzi uriaşe dacă se încearcă scoaterea din robie a românilor de sub ocupaţia străină a băncilor !
    Intenţia era clară : să rămână doar doi pilonii de pensie în România : pilonul 1 de stat şi pilonul 3 , privat, urmând ca fostul pilon 2, tot privat, să dispară banii acumulaţi aici de cei care cotizau să fie trecuţi (atenţie , la opţiunea contribuabilului !) la unul dintre cei doi piloni rămaşi . De stat sau privat ! Ei, bine, au turbat pur şi simplu cei cărora li se lua jucăria din care făceau bani grei cu banii noştri, ai românilor !
    Este inadmisibil ce atac concertat asupra unui guvern cu uşoare urme de grijă faţă de români !
    Dacă nu ne apărăm guvernul, adică pe noi, în ultimă instanţă, ne merităm soarta !

    • Nu-i chip să vrei binele românilor că te trezeşti cu feţele schimonosite de ură ale celor care nu lasă din ghearele lor nimic pe ce au apucat să pună labele cu ajutorul unor trădători de neam şi Ţară !
      Numai faptul că oamenii ar putea să opteze pentru pilonul 1 de pensii de stat şi nu se mai duc banii românilor în sistemul lor privat pe care ni-i împrumută apoi cu dobânzi exagerat de mari, i-au făcut să-şi scoată la înaintare toată massmedia ce le este slugă credincioasă !
      Ce treabă are SUA cu pensiile românilor, strigând ca din gură de şarpe că se desfiinţează pilonul 2, care trece la cererea posesorului, ori la stat, ori la privat, deci nu se desfiinţează, ci doar elimină o verigă intermediară străină ce jongla, după bunul plac cu banii românilor !?
      Statul ar putea folosi inteligent aceste sume să mai acopere din găurile bugetare, dar nu, n-are voie, că-i deranjează pe cămătarii planetei. Trebuie să te împrumuţi de la ei, că altfel dau faliment, dacă se trezesc mulţi de cap !
      Iată o componentă a Fondului Suveran de Dezvoltare care-i sperie pe ei, deoarece vine la concurenţă ! Impozitul diferenţiat, sau impozitarea afacerii, nu a profitului, pe care-l scot afară le injectează ochii cu sânge. Cu impozitarea afacerilor nu mai pot fenta bietul stat român, prins în chingile lor mişeleşti !
      Sper ca românii să înţeleagă cine le vrea binele şi cine bogăţiile şi banii ! Şi să acţioneze în consecinţă !

  7. S-a vorbit atât de mult de felul în care a fost „achitat” Adrian Năstase, încât faptul că a fost achitat cumnatul său nu mai prezenta importanţă ! Cel mult, relevanţă ! A felului în care se fac dosare la comandă, inclusiv pe bază de rudenie…. 😉

  8. Media face bine, dar și mult rău. Uneori, răul făcut anulează binele.
    De multe ori, în loc să fie imparțială pentru a informa corect, ea e partizană, se pune în slujba unora ca să-i distrugă pe alții cu ajutorul unor informații false sau cu jumătăți de adevăr, ceea ce e tot minciună.
    Din păcate, tot de multe ori, consumatorul de media e și el partizan și crede numai ce-i convine.
    E trist că, în loc să fim informați, suntem dezinformați, deci nu putem să ne facem o părere corectă și, în consecință, nu putem să luăm decizii corecte.

  9. Domnule Nastase, nu va cunosc familia, deci nu stiu daca Dan Odobescu va este sau nu cumnat. Dar, daca va este cumnat, atunci semnificatia pe care o dau, asa, la prima vedere, achitarii sale este aceea ca ati incetat sa mai fiti o tinta. Asta este si bine si rau, depinde de dvs. Bine, pentru ca veti scapa, dupa mai bine de un deceniu, de sicane si rau pentru ca aceleasi forte vor incerca sa dirijeze, cumva, intrarea dumneavostra intr-un anume fel de uitare si desconsiderare, din care fac parte si uitarea si desconsiderarea politica. Nu va pot insa sfatui sa aveti un comportament brusc, lipsit de, cum ar zice , poate, Bizonu’, o cercetare a terenului. Una peste alta, primiti micile bucurii ale vietii: sa fie intr-un ceas bun!

  10. CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE ÎN PRESA VIRTUALĂ ȘI IDEILE CREȚE DESPRE JUSTIȚIE ÎN CAPUL LUI CTP

    TITLU: „Cumnatul lui Adrian Năstase, acuzat de complicitate la trafic de influenţă în dosarul ASF”

    CONȚINUT: „ În 16 decembrie 2013, Moldoveanu Corneliu Silviu i-ar fi cerut lui Odobescu Dan, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti și proprietar al unei societăți de asigurări, să intervină pe lângă diverşi asigurători, astfel încât să le schimbe intenția de vot în favoarea lui Mustăţea Radu…În baza acestei înţelegeri infracţionale, Odobescu Dan s-a angajat efectiv să determine persoanele împuternicite reprezentând 3 societăţi de asigurări să îl voteze pe Mustăţea Radu.”

    NOTĂ: Cum observăm, CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE apare numai în titlu, nu și în conținutul articolului. Am putea spune că DIGI TV nu a pariat pe setea de informare a telespectatorilor fideli. Deoarece DIGI TV îi cunoaște bine și știe că ei nu trec de titlu, de obicei.

    SURSA: DIGI 24, 21 martie 2014
    ………………………………………………………………………………………………………….
    TITLU: „Probleme pentru CUMNATUL lui Adrian Năstase, Dan Odobescu, patronul City Insurance” (sublinierea aparține publicației; textul apare, cu litere cam cât un gândac de Colorado mai grăsuț, peste poza, extrem de fioroasă, a lui…ați ghicit! Adrian Năstase)

    CONTINUT: „City Insurance a intrat în procedurile premergătoare falimentului, iar Dan Odobescu, CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE și patronul asigurătorului, a fost amendat! City Insurance, asigurător care deține 9% din piața de asigurări, a intrat în rezoluție, o procedură premergătoare falimentului, iar Dan Odobescu, CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE și patronul acestei societăți a fost amendat pentru neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară asumate anterior, decizii anunțate marți de Autoritatea de Supraveghere Financiară… Dan Odobescu, CUMNATUL FOSTULUI PREMIER ADRIAN NĂSTASE, a preluat în vara anului 2015 funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al societății de asigurări City Insurance, în urma demisiei lui Nicolae Mușat. Dan Odobescu este CUMNATUL FOSTULUI PREMIER ADRIAN NĂSTASE (soția sa, Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Năstase).”

    NOTĂ: Știu, pare suprarealist, dar în cuprinsul unui articolaș pe o singură coloană și redactat cu caractere elefantice pentru a umple spațiul, CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE apare, după cum se vede, de patru ori la rând, bașca o dată în titlu. Dacă redactorul nu este cumva bâlbâit, înseamnă că masa cititorilor gazetei este considerată ca fiind compusă din nătângi: trebuie să le spui de patru ori, ca să priceapă.

    SURSA: COMISARUL.ro,11 aprilie 2017
    ………………………………………………………………………………………………………

    TITLU: „Cumnatul lui Adrian Năstase, urmărit penal în dosarul ASF”

    CONȚINUT: „Cumnatul fostului premier Adrian Năstase, avocatul Dan Odobescu, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat. Proprietar de firmă de asigurări, el l-a ajutat pe Radu Mustățea, alt inculpat din dosar, să obțină voturi pentru o funcție de conducere din cadrul ASF.”

    NOTĂ: Deși articolul este destul de amplu, numai această parte a textului este scrisă integral cu aldine. În 21 martie 2014, redactorul Virgil Burlă nu avea îndoieli ci descria pe larg infracțiunile din dosar, ilustrate copios cu articole de lege. Era pe vremea când publicația la care scria dânsul iubea „statul de drept” , adora cucuvelele mov și simțea zilnic pe sub piele un fior de anticorupție diafană , ca un mic impuls erotic. Adică, se întâmpla binișor înainte ca Dan Andronic să fie săltat…

    SURSA: EVZ.ro, 21 martie 2014
    ………………………………………………………………………………

    TITLU: „ Probleme mari pentru cumnatul lui Adrian Năstase”

    CONȚINUT: „ ASF i-a retras acestuia autorizația pentru funcțiile de conducere deținute. Dan Odobescu, cumnat cu fostul premier Adrian Năstase, a fost trimis în judecată în stare de libertate, în luna aprilie 2014, în dosarul de corupție ASF-Carpatica.”

    NOTĂ: Observăm că problemele CUMNATULUI LUI ADRIAN NĂSTASE sunt mari doar în titlu… în conținut însă, „trimis în judecată în stare de libertate” , înseamnă că titlul a cam exagerat. Achitarea finală subliniază că a exagerat mult.

    SURSA: FLUX 24, 18 aprilie 2017
    ……………………………………………………………………………………………….

    NOTĂ FINALĂ: Într-adevăr, nici o publicație care relatează despre achitarea lui Dan Odobescu nu mai adaugă„CUMNATUL LUI ADRIAN NĂSTASE” Acesta a fost redefinit pur și simplu, ca „ directorul City Insurance” și „avocatul Dan Odobescu” .

    NOTĂ DIABOLICĂ: Cristian Tudor Popescu, forever, despre salariile de la ASF: „În loc să îi dea domnului Ruşanu sau altcuiva de acolo 70 de mii sau 80 de mii de euro, mai bine îi iau cu procuratura şi justiţia” ( GÂNDUL.INFO. 17 februarie 2014)

  11. La noi este următoarea politică jurnalistică: ,, Văd, Aud, Vorbesc”, ca să am rating şi ,,Nu Văd, Nu Aud, Nu Vorbesc”, dacă nu voi avea rating. Pentru dumneavoastră, este mai important acum, că în familie aţi mai scăpat de câteva griji şi emoţii. În rest, fiecare cu conştiinţa lui profesională, ca să nu spun deontologie profesională!
    Pentru
    fragmentariumpolitic
    Ce importanţă are faptul că soţia lui L.Pătrăşcanu a fost evreică şi cu legături în lumea liberală occidentală? Credeţi că aceasta l-a influenţat să fie un bun patriot? Renumitul Rector al Universităţii ,, Alexandru Ioan Cuza”, profesorul Mihai Todosia, ne-a relatat la un curs şi ne-a citit celebrul discurs al lui Pătrăşcanu la deschiderea anului universitar, la Cluj, discurs care l-a costat arestarea şi apoi condamnarea la moarte, pe care l-a încheiat, astfel:,, Înainte de a fi comunist, sunt român”! Era o afirmaţie care urma, după o întrebare retorică, pe care nu o pot cita corect, ci cu aproximaţie: Dacă tot strigăm lozinca ,,Trăiască prietenia româno-sovietică”, de ce nu ni se înapoiază Basarabia, în numele acestei prietenii?

    • La evrei există o adevărată politică de a-şi băga ţiitoare de-a lor în paturile unor personalităţi politice pentru a controla astfel, măcar prin spionaj, acţiunile personalităţii respective, dacă nu reuşesc s-o facă altfel, schimbându-i şi influenţându-i deciziile ! Se cunosc cazuri de avansări uimitoare în funcţii a soţilor, sau amanţilor, care le permiteau să afle şi să decidă mai multe de la nivele mai înalte în stat, aceasta contribuind şi la impresia, atent cultivată de ei, că dacă ai soţie evreică, gata, eşti om făcut !
      P.S.
      Se zice că Lucreţiu Pătrăşcanu n-a căzut pradă numai ideologiei de partid ci şi urii celei care se simţea înşelată de politicianul inteligent şi frumos !
      Şi să te ferească Dumnezeu de răzbunarea femeilor în general, dar de a lor, în special ! :mrgreen:

  12. In urma tragicului eveniment militar de ieri, soldat cu morti si raniti si in calitate e cetatean, cer:
    -demisia tuturor membrilor parlamentului care au grad militar sau care au absolvit inalte cursuri de aparare incluse in cv-urile personale, pentru lipsa lor de preocupare legislativa privind inzestrarea armatei romane.
    – degradarea tuturor membrilor parlamentului , care au grade militare, la gradul de soldat.
    – trecerea inzestrarii armatei in responsabilitatea unui organism cetatenesc ad-hoc, din moment ce factorii responsabili au depasit un sfert de secol de incompetenta si indolenta.

    • Nu esti la subiect . Mi se pare ca de vina este drumul periculos si nesecurizat , drum demn de muntii Afganistanului .

    • 1. Nu au apărut rezultatele finale ale anchetei, deci nu știm cauza.
      2. Amintiți-vă câte helicoptere și avioane militare americane, rusești, franceze…au căzut!

  13. He-he, speta este binecunoscuta, dragul meu, la fel ca si contextul. Si aici diavolul se ascunde in detalii. Una din metodele aproape perfecte de manipulare consta in folosirea (i-as zice “artistica”) a jumatatilor de adevar. Parfumarea in exces a unei jumatati de adevar si punerea ei sa troneze provocator peste o gramada de neadevaruri urat mirositoare, ca motul slobozirilor fiziologice, i-a inselat pe multi si continua sa-i insele, din pacate. In timpul palavragelilor celor doi vagabonzi pe marginea drumului din “Asteptandu-l pe Godot” , a lui Samuel Beckett, cei doi se iau la un moment dat la cearta pe intaietatea capacitatii de a convinge si a avea mereu dreptate. Aceasta preocupare obsesiva este un mod de viata pentru cei care pentru a insela se folosesc de cuvinte. Este ca si cum maimutele s-ar folosi de limbajul omenesc pentru a-i domina pe oameni. Dar, intr-adevar, folosirea jumatatii de adevar pentru intoarcere este o reactie inteligenta.

  14. Firmele străine au raportat afaceri de 575 miliarde şi au vărsat la buget 3 miliarde, firmele româneşti ce au raportat afaceri de 550 miliarde au contribuit la buget cu 27 de miliarde !
    Acum vă daţi seama cine sunt cei care ţipă şi înjură Guvernul PSD-Alde şi mai ales de ce !? Pentru că vor să aducă bani la buget şi de la şmecheraşii străini ! Întristător e că pun botul şi oameni nevinovaţi care atacă Guvernul intoxicaţi de manipulările ordinare ale unor mizerabili activişti din massmedia !

    • @Radu Humor: „Firmele străine au raportat afaceri de 575 miliarde şi au vărsat la buget 3 miliarde, firmele româneşti ce au raportat afaceri de 550 miliarde au contribuit la buget cu 27 de miliarde !”

      Si cate locuri de munca au creat fiecare? De exemplu, daca,se retrag investitorii straini, cate locuri de munca vor disparea? Din cate stiu, si in alte tari exista avantaje pentru atragerea investitiilor straine, chiar si in America.
      De exemplu, BMW va crea alte 1.000 de locuri de munca si va investi 600 milioane de dolari la cea mai mare fabrica a sa din lume, aflata la Spartanburg, in Carolina de Sud, ajungand la un total de 10.000. Sigur, si sub presiunea „ticalosului” de Trump care a amenintat cu taxa de import de 35% pentru masinile importate.
      De altfel, astfel de masuri protectioniste are si UE.
      Am trimis un telefon Sony Xperia, cumparat in Romania si aflat in garantie, pentru a fi reparat in Anglia, la centrul global care asigura reparatiile. Dupa ce am platit transportul de 39 de dolari, cei din Anglia au refuzat sa-si onoreze obligatiile, deoarece vama cere ca pentru acest produs care intra pe teritoriul UE din USA sa fie platita o taxa de import de 98 euro, pe care mi-au cerut-o mie, pagubasul. Rezultatul: am refuzat plata, telefonul va fi (cica) returnat pe spezele lor, iar compania respectiva isi tarnoseste numele.
      Oricum, nu voi mai cumpara nimic tehnic din Romania sau din UE, preferand sa cumpar din Statele Unite, unde ma voi bucura de alt gen de protectie a consumatorului.

      ============================
      BMW adding 1,000 jobs at South Carolina plant

      BMW will add 1,000 jobs and invest $600 million in its plant in Spartanburg, South Carolina.
      The investments will boost annual production to as many as 450,000 vehicles.
      The facility is already the company’s largest final assembly plant in the world and had employed more than 9,000.
      =============================

  15. SUA: Decretul anti-imigratie al presedintelui Donald Trump a intrat oficial in vigoare. O victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului. Mult hulitul decret anti-imigratie al presedintelui american Donald Trump, care restrânge temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări musulmane și a refugiaților, a intrat oficial în vigoare, joi, in urma autorizarii de catre Curtea Suprema. Este o victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului. Pe lista lui Trump, care aminteste de listele naziste antievreesti, se afla Iranul, Libia, Somalia, Sudanul, Siria și Yemenul. Ceea ce atrage in mod scandalos atentia asupra listei lui Trump este principiul literalmente conspirativ dupa care a fost gandit accesul islamicilor in SUA, ca si cum aceasta tara ar fi o imensa organizatie conspirativa. Interdictia de a intra in SUA se aplica de acum oricarei persoane care “nu a stabilit o relatie de buna credinta cu o persoana sau o entitate din SUA.” Procedura este similara unei organizatii secrete, in care cineva din interior trebuie sa garanteze pentru orice nou venit. Practic, niciun cetățean din cele șase țări care nu este cunoscut autorităților americane nu va primi acces pe teritoriul SUA, conform deciziei celor nouă judecători ai Curții Supreme. Procedura nu are nimic de-a face cu liberalismul american si cu drepturile universale ale omului. Imaginati-va un musulman din tarile de pe lista lui Trump care este pus sa dea cu subsemnatul pentru a primi garantii, si cine da asemenea garantii. Procedura are un puternic iz de recrutare, care te transforma in dusman al tarii tale.

    • @fragmentariumpolitic: ” O victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului. Mult hulitul decret anti-imigratie al presedintelui american Donald Trump, care restrânge temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări musulmane și a refugiaților, a intrat oficial în vigoare, joi, in urma autorizarii de catre Curtea Suprema. Este o victorie a xenofobiei, rasismului si antiislamismului.”

      In doua fraze folositi acelasi slogan de doua ori, cuvant cu cuvant. Cum in ultimele postari, cel putin, de pe acest blog, va manifestati atitudinea …. progresista 🙂 si profund anti-Trump, anti-republicana, ma face sa cred ca literatura de orientare democrat americana vi s-a imprimat bine si definitiv. Concomitent, admiratia pentru Macron pare sa va acopere tot orizontul.

      Cred ca o invazie musulmana si in Romania v-ar unge la suflet si ati sustine-o prin niste manifestatii #sustin. Aveti ocazia s-o faceti cu ocazia construirii marii moschei din Bucuresti pentru mii de musulmani, chit ca in Bucuresti nu sunt decat o mana care pot incapea, ba chiar ar ramane si loc, pe scarile moscheii.

  16. Ludovic Orban:

    ” Cel mai prost Guvern de după Revoluţie, ba aş putea spune că şi Guvernul Dăscălescu, de dinainte de Revoluţie, era mai bun decât Guvernul Tudose. Standardele din PSD au coborât sub nivel mării. În Guvernul Năstase, Tudose nu s-ar fi calificat nici pentru funcţia de director de cabinet, nu mai vorbesc de ministru.”

  17. Domnule Năstase, în primul rând, SORA SOȚIEI e aceea care vă e cumnată, nu soțul ei, și, în al doilea, de ce ziceți „incredibil”?
    Mie mi s-ar fi părut incredibil SĂ FI FOST MENȚIONATĂ undeva achitarea.

  18. ” Cumnatul lui Adrian Nastase ” in stiri de presa defaimatoare nu-i singura expresie din arsenalul de manipulari ordinare lansate inca de pe vremea Aliantei DA si pornite , cred , de la Trahan Basecsu si apropiatii lui .
    ” Seful de cabinet al lui Adrian Nastase ” , adica Remus Truica , este inca o incercare de a va defaima . Si multe , multe altele .
    Toate acestea arata un mod de lucru mizerabil si decaderea unei profesii foarte onorabile : cea de ziarist !
    In ziua de azi , toti ticalosii si imbecilii pot fi ziaristi si sa scrie la comanda tone de mizerii fara sa raspunda in fata cuiva . Poate doar in fata Google care a lansat proiectul ” fake news ” .
    Robert Tuciurescu , Radu Banciu , CTP si alte lighioane de felul asta se autointituleaza pompos ziaristi ei nefiind altceva decat niste mercenari odiosi cu simbrie care presteaza pe milioane de $ .

  19. Restante:

    ptr Fragmentariumpolitic ref la :
    https://adriannastase.ro/2017/06/27/cu-petre-pandrea-la-bruxelles/#comment-168451
    acuze in acelasi sens au fpts aduse si de Camil Petrescu/ Sa stii ca pe la 1900 erau „contrabandisti de zahar”
    O stramba in acelasi sens am intalnit-o si sub penita lio Iopn Antonescu .. si unii taranisti.

    Ma rog inteleg ca trebuie sa faci mumos dar chiar trebuie sa te arati si obtuz?

    Ptr Amalia ref la
    https://adriannastase.ro/2017/06/27/cu-petre-pandrea-la-bruxelles/#comment-168489

    Nu-i opreste nimeni im fata de legile termodinamicii si ale economiei politice.

    Sa stiti ca pamaturioe sunt nelucrate nu din cauza de puturosnie ci din cauza de preturi. Canr pretul de achiztie nu acopera decat cel mult cheltuielile legate de infintarea si recolatrea culturii, fara a plati si munca depusa sau taranul sta cu 2 recolte in hambare … credti ca cultivarea pamantului cu altceva decat bozii si scaieti este economica?
    Sau sunteti ata de naiva sa credti ca strainii aia se multumesc cu slabele castigiri ale romanilor?

    Ca o fabula .. reala :
    Unu, om de stiinta zoologica sau botanica sau asa ceva a observat ca in savanele africane cutrerate de elefanti uneori sunt niste movile mai inalte mai sa le zici delusor. Si in vrafu astor delusoare/movile este o vegetatie de toata frumusesetea .. si niciodata mancata de elefanti. Chiar si in epocile cam de lipsuri cand zisle pahiderme umbla de capii zeci de kilometrii sa gaseasca un copac pe care sa il beleasca de scoarta. A dracului de loxodonti tampiti si puturosi ca toti africanii strabat 30 de kilometri in loc sa se duca pana la paduricele alea apestisante numa bune de mancat!!!
    Si intr-o zi omu’ nost de stiinta zoologica a „facut” rost de unu-doi colaboratori. Unu din colaboratori stia fizica si calcule (nu era de Platon iute zvarlitoriu ci se pare ca era nitel cam inginer da unu BUN!!!) si a calculat cata rnergie (calorii) trebuiau „cheltuite” pentru ca un loxodont sa urce biuta. Apoi omu de tehnica s-a informat cam cat baga in stomac un elefant african (mult! catre enorm!!) si cam care este aportul enrgetic al unei mese copioase furnizata de acea suculenta paduride de pe biuta.
    Rezultatu era ca NU elefantii erau PROSTI! Eortul de a urca 2-4 tone pana la suculenta padurice nu aducea nici o calorie castig pahidermului infometat.. DIMPOTRIVA!!!
    Au mai urmat in sir de calcule … dpv energetic era mai rentabil ca loxodontu sa parcurga 30 de kilometri .. decat sa isi deplaseze tonajul la + 50 metri.

    Cam la fel si cu taranu roman

  20. ȘOSETELE TĂRCATE CONTRAATACĂ… ȘOSETELE TĂRCATE ALE IMPERIULUI, DESIGUR

    Ce ne facem, cetățeni, când „statul de drept-ramura Kovesi” se păruiește cu „statul de drept-ramura Morar” în plină stradă ? Noi cu cine să ținem? Gabriel Liiceanu și CTP-ul cum să iasă din această încurcătură , că ei, spre deosebire de noi, care nu participăm și sufletește, sunt sfâșiați pe interior ca de-o indigestie gravă ( bere nefiltrată+ mititei oleacă uitați la soare, la 35º C ) de cearta asta între Tuluși și Codruțe. Întâi doamna Codruța a vrut să-i târâie de urechi pe toți Țulușii la poligraf, ca să-i prindă… apoi Țulușii au jignit-o pe doamna Codruța și au reclamat-o la INSPECȚIA JUDICIARĂ … dar nici doamna Codruța nu s-a lăsat moale ca o cârpă pe parchet (parchete) , ci a scos balerinul din piciorul stâng și le-a frecat Țulușilor niște MORESCHI din piele fină naturală- 375 de euroi perechea – peste ceafă, de-au răsunat loviturile ca o cerere către CSM să-i scoată pe ăia din DNA , că strică puritatea rasei anticorupționale!

    Acum, când vorbim, războiul celor două roze din DNA, nu se mai poartă pe scările instituției , ci a fost externalizat, în șuturi, către Inspecția judiciară și CSM. .. cărora asta le mai lipsea să se dueleze ăia evidențiați ca premianți la protestele din ianuarie-februarie ( …„românul e frate cu Codruța”, „DNA – elita parchetelor”, „vrem femei precum Codruța/ nu ca Firea și Olguța”) în reclamații și plângeri…

    Pe mine mă îngrijorează , însă, cum își va da seama Hans Klemm cu cine să țină: cu „femeia curajoasă a lumii” ? sau cu cei trei deviaționiști, care nu vor la poligraf și pace? Și de ce parte va fi ambasadorul Olandei… sau ambasadorul Suediei …

    Spre deosebire de ei, noi știm, prieteni, că aici nu e vorba de „buni” și de „răi” …
    ………………………………………………………………………………………………………………..

    „Anchetarea procurorilor pentru o faptă de corupție imaginară aduce atingere atât probității profesionale a procurorilor cât și prestigiului justiției …”

    …scriu Țulușii în plângerea lor… Vă întrebați cum au pus ei așa repede diagnosticul de „FAPTĂ DE CORUPȚIE IMAGINARĂ” ? Păi, eu cred că „bună practică” se cheamă… experiență proprie, cu siguranță… „expertiză” (!!!) în domeniu , îi mai zice… adică, pe românește, TROFEUL CALITĂȚII !

  21. Înțeleg că marea comunitate a creștinilor-ortodocși s-a mai îmbogățit cu un pui de om. Să vă trăiască și să ne trăiască, deoarece, de-acum, e ȘI DE-AL NOSTRU!

  22. Obisnuiesc sa urmaresc din cand in cand emisiunile facute de catre dl. Sabin Gherman pe Look TV.
    Unele mi-au placut si o recunosc deschis.

    In emisiunea Romania de la A la Z am descoperit cateva inadvertente si vi le impartasesc tuturor;

    Domnul Sabin Gherman ne spune noua romanilor faptul ca ungurii sarbatorsc in fiecare an pe data de 15 iar romanii in Ungaria sarbatoresc data de 1 decembrie in fiecare an.

    Ungurii traitori in Romania au cerut AUTONOMIA TERITORIALA intr-un teritoriu care NU le apartine, un lucru pe care romanii din Ungaria nu l-au facut…
    Ne mai povesteste domnul Sabin Gherman si despre STEATOZA HEPATICA, un lucru despre care probabil NUMAI cunoscatorii trebuie sa stie ce inseamna…la fel si ca noul premier domnul Tudose care ne spune ca ficatul domniei sale…DUCE…!!!

    Well, ficatul meu NU DUCE astfel de ineptii cu care NU sunt de acord si v-o spun deschis !!!
    QED…

Lasă un răspuns