Cu Sergei Stanishev, presedintele PES, la Bruxelles

Astazi, am avut mai multe intalniri la Bruxelles. M-am bucurat insa, in mod special, sa ma intalnesc, la sediul Parlamentului European, cu Sergei Stanishev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni, un vechi prieten. Am discutat si despre posibile proiecte comune in regiunea noastra dar si despre situatia partidelor de stanga din Europa. Inevitabil, am discutat despre criza politica din Romania si despre rezultatele stangii in Franta.

41 de gânduri despre “Cu Sergei Stanishev, presedintele PES, la Bruxelles

  1. Foarte tare !

    Mihai Tudose este primul premier al Romaniei care a absolvit o facultate privata : dugheana crestina Dimitrie Cantemir !!! La varsta la care altii erau deja satui de munca si probabil ca la distanta .
    Dupa care si-a completat solidele studii cu mizeriile alea de la SRI unde a si ramas profesor 🙂

    Asta-i omul desemnat de Dragnea sa puna tara pe roate si sa lupte impotriva abuzurilor …

    http://adevarul.ro/news/politica/cine-mihai-tudose-petele-cv-ul-premierului-propus-psd-1_5950e1295ab6550cb889c6ec/index.html

    P.S. Dupa emisiunea lui Mihai Gadea din seara aceasta m-am mai linistit ! I-am auzit pe purtatorul de cuvant al PSD si pe dl. Codrin Stefanescu care ne-au spus ca l-au intrebat pe Tudose daca este ofiter acoperit si ca acesta le-a raspuns FERM ca nu este !!! 🙂

    • Şi-a făcut cruce, domnule, ce-aveți, nu credeți??? Eu cred că dacă unul şcolit la SRI îsi face cruce, trebuie să-l credem pe cuvânt!!! Serios acuma, ce variante de răspuns mai avea??? Întrebarea care se impune este: ce fel de proşti ne cred pe noi, de ne toarnă baliverne din astea?

      • Eu ma tot intreb unde naiba ii gasesc pe astia . Nu cred ca-i asa usor sa gasesti un caraghios din asta ca Tudose …

  2. FASCINANT CV-ul d-lui Mihai Tudose … pur si simplu fascinant !

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=383&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1

    – deci , pana la 25 de ani nu se stie nimic de acest domn : ce liceu a absolvit , ce forma de studii , daca a muncit in acei ani , etc.
    – pana la varsta de 44 de ani ( adica in 2011 ) , omul acesta a lucrat UN SINGUR AN ( intre 1999 si 2000 ) ca jurist la Farex Braila !!! In rest , a fentat viata .
    – dupa care a urmat din nou o perioada intensa de acumulari si de studii 🙂 pe la SRI si alte locante de genul asta
    – din 2011 apare direct cadru universitar la Academia Poolii

    Nu am sa ma leg de faptul ca la 50 de ani arata ca la 82 de ani si ca la functia aceea un om trebuie sa-ti impuna respect atunci cand il vezi , insa mie personal , individul mi se pare un sarlatan si un impostor de aceeasi talie cu Gabi Oprea , Neculai Ontanu , George Maior , Florian Coldea si altii .

    Politrucul asta penibil cu 1 AN MUNCIT pe cartea de munca a fost intre anii 2004-2014 Presedintele Comisiei de Politici Economice , Reforma si Privatizare iar mai apoi Ministru al Economiei , Comertului si Turismului ?!
    Este RUSINOS !

    P.S. Pun si eu o intrebare :

    Daca ati avea o firma privata si un astfel de domn ar veni la un interviu de angajare , cati dintre dumneavoastra l-ati angaja ?

    • Cunoscuti de ai mei care lucreaza la frime private zic ca in frimele private sunt 2 grupuri:
      – PCR istii care au salarii mari si viata frumoasa
      – palmsnii care fac trebile sa mearga

      • Colega , din ce vad eu ca se intampla , ce-i cu facultati de stat lucreaza in mediul privat ( unde sunt la mare cautare ! ) iar cei pilosi si cu facultati private lucreaza la stat unde pun umarul din greu la RUINAREA acestei tari !

  3. @ZeV, iunie 26, 2017 la 1:38 p.m.

    Când aveți timp, Zev, pentru că știu că sunteți un tip ocupat, care disecă problemele cu-adevărat importante ale Universului, aș avea îndrăzneala să vă rog să-mi faceți o listă cu subiectele despre care am voie să scriu, ca să nu vă mai supăr. Dacă, pentru mai multă eficiență, folosiți un tabel, puteți să puneți într-o rubrică distinctă și subiectele care ar trebui să fie excluse din preocupările mele. La mijloc, puneți subiectele „așa-și-așa”, pe care ați putea să le priviți cu un dispreț moderat, aristocratic, senin-intelectual, dar care nu merită deranjul unei critici fățișe…

    Mi-am amintit, nu știu de ce, o scenă, petrecută cu niște ani în urmă : un jurnalist mărunt, de provincie, care se-mpiedica în mod constant, indiferent ce subiect trata, iar subiectele lui erau toate locale, povestea la un moment dat cu emfază, într-un grup, că politica internă e prea măruntă pentru dânsul și, ca urmare, se va ocupa „de azi” doar de politica externă, mult mai potrivită pentru anvergura domniei sale… am râs mult, Zev, am râs mult…

    • Dorinta sa primordiala este sa nu mai faceti „analize literale”!!! Si in general, miscati-va mai fara talent!

    • I-am spus si doamnei Amalia ca ne re-vedem lunea viitoare (03.07.2017).
      Se vor petrece, pana atunci, multe evenimente clarificatoare. In primul rand, se va lamuri daca ALDE il sustine in continuare (sau nu) pe cel mai contestat ministru din guvern (de fapt, marul discordiei si una din cauzele principale – presupuse – ale dinamitarii propriului guvern), sau Coalitia isi va asuma politic si barbateste reformele din Justitie, atat de clamate ditirambic la televizor. Daca isi asuma, trebuie sa tina cont ca nu mai au la indemana o marioneta-premier (cum au avut pana acum vreo luna), in spatele cauia se se ascunda, daca iar dau gres cu joaca de-a alba neagra cu ordonantele. (Z)
      Dati-mi voi sa ma distrez si eu de pe margine, barem o saptamana. Vorba unui personaj celebru (de roman si film):
      Tomorrow is Another Day. (Z)

    • Luminița, da’ pe mătăluță cine te recomandă de ne tot dai lecții pe-aici în politică?! Vocea și talentul?
      Văd că pe Oana Pellea, Tudor Chirilă, Andrei Pleșu, Cărtărescu, Patapievici și mulți, mulți alți oameni cu păreri ce intră în conflict cu ale tale îi discreditezi constant. Probabil că dacă ți-ar sta în putere le-ai indica pe un tabel ce și cum să scrie.
      Apropo, tu când ți-ai dat seama că ai anvergura potrivită pentru a desluși, a comenta cu atâta pricepere politica mare? Dintotdeauna sau a existat un ”de azi” și la tine?

      • Da cine o recomnada pe Oana Pellea? Ca e tare-n tata?
        Csa si Pata ? Iar pe Cartaescu stiu – priginea santoasa!
        Pe Plesu scirorile catre Ceausescu …

      • D’Artagnan, ai înviat? Îmi făceam griji pentru tine! Eu sunt alături de doamna Arhire când este vorba de Tudor Chirilă, Andrei Pleșu, Cărtărescu, Patapievici ! Probabil ne raportăm la aceleaşi tipuri de valori umane.

      • @d’Artagnan, iunie 27, 2017,la 2:43 p.m.

        Ah, deci citiți ce scriu! Și nu aruncați doar așa, o privire, nu ridicați doar un pic colțul păturicii, cum bănuiam, ci chiar le citiți PE TOATE! Și cu Chirilă, și cu Oana Pellea , și cu Cărtărescu, și cu Pleșu, și cu Patapievici! Sunt impresionată… eu vă mai „ciupesc” așa , de control, când și când, în textele mele, ca să vă testez reflexele… dar , cu tot respectul… n-aș fi avut cum să vă suspectez de o astfel de onorantă fidelitate! Continuați, dragul meu @d’Artagnan, sunt profund recunoscătoare că posesorul unui atât de bogat snop de neuroni activi își permite răgazul de a citi „micile mele rândulețe”.

        Dacă l-ați fi citit însă și pe @Zev la fel de atent și cu aceeași binecuvântată statornicie cu care mă citiți pe mine, ați fi aflat că defectul textelor mele este, dimpotrivă, derizoriul tematicii, subiectul minor… nici gând de POLITICĂ MARE ! Iar când îi mai enumerați pe ăștia de mai sus, de-i discreditez eu fără milă, aveți grijă să nu-l uitați pe Liiceanu Gabriel… știți, el e un tip ultra-sensibil spre plângăreț, și s-ar putea simți oarecum nedreptățit… Puteți să-l adăugați și pe Stelian Tănase, din când în când, că dânsul e ca damful de trufă: reprezintă rafinamentul suprem la o masă bogată!

      • Luminița, nu trebuie să-ți citesc toate postările, în această privință ești un arhetip, un pattern. Nu se există să-l disprețuiești pe Chirilă și să fii de acord cu restul înșirați acolo.Cu acele nume am mers la sigur, ceea ce s-a și demonstrat. Așa e, mi-a fost lene să-l mai scriu și pe Liiceanu.

  4. Desi partidele socialiste sunt in general mai la stanga decat cele social-democrate, Partidul Socialist Francez seamana mai degraba cu Partidul Social-Democrat. O asemanare pe care as numi-o de “gestiune”. Este foarte adevarat insa ca sarcinile socialistilor occidentali sunt (mult) diferite de sarcinile socialistilor estici. Diferenta este data de standardele economice si sociale diferite (mult diferite). Profunzimea si succesul reformelor noastre au cred nevoie de o reideologizare mai spre stanga. Reformele economice si sociale din Romania si-au cam atins limita sau sunt foarte aproape de a o atinge. Cauza este alunecarea intregului esichier spre liberalismul perimat, care este intr-o criza istorica, de nedepasit. Interpretez intalnirea cu presedintele PES ca pe un semn, de bun augur. Pentru a ne alimenta masina economica avem nevoie in mod vital de combustibilul resurselor noastre. Cu tot ce presupune acest lucru (controlul resurselor nationale, reconstituirea economiei nationale, sprijinirea si revitalizarea capitalului national etc.). Nu mai putem ramane pe pozitii partidistice care au fost gandite sa fie de gestiune, cand obiectul gestiunii ameninta sa scada din ce in ce mai mult. Este nevoie sa sporim obiectul gestiunii, dar pentru acest lucru avem nevoie de o noua reinventare politica. Nu numai in continuturile economice si sociale, ci si identitare, ceea ce ar necesita si o componenta ideologica si doctrinara conservatoare. Un socialism conservator, care sa ne desprinda de “progresismul” (schimbismul) uniformizant si dezidentitar occidental (american).

  5. Foarte interesant!
    Bănuiesc că sunteți acolo ca turist sau cu niscaiva interese particulare, așa că, ne fiind în situație de politician, nu se poate pune problema dacă vă poziționați corect politic. Cu riscul de a mă cataloga tupeist, îmi permit să vă rog să încercați să aflați dacă Grupul PSE din PE are în vedere să pună în discuție stilul (șantajist?) al activității PPE, care se procupă de corupția din țările unde chiar PPE a corupt partide?!
    Exemple nu cred că-i bine să-i prezentați.

  6. Care este punctul de vedere al dl. Seghei Stanishev presedintele Partidului Socialistilor Europeni?
    Aceasta-i intrebarea pentru a-l parafraza pe tipul cu…To Be or not to Be…!!!
    Ni-l spuneti si noua, va rugam?

  7. Imi pun o intrebare si totodata va adresez o intrebare. In tot acest tumult politic psd-ist, cineva de la „sediu”, va cerut vreo parere sau v-a solicitat consiliere in probleme sensibile si „arzatoare” ? Poate nu intamplator pun aceasta intrebare.

  8. @ Adrian B

    Bine zis ! Premier de mucava,…daaarrr,…asta’i tara si boboru’ ce sa facem ?!? Cel mai trae imi place partea cu „unde a si ramas profesor”…unde defapt trebuia nici sa nu treaca nu sa mai si ramana „profesor”,…jalnic in orice caz !

  9. Domnule Presedinte,…vizita privata sau ,…? Si va rog sa-mi spuneti si la cine v-ati gandit sa revitalizeze relatiile externe a ceea ce se mai cheama si „PSD” ?Pt ca,facand o analiza a actualului PSD in comparatie cu PSD-ul condus de dvs este doar o ruina !

  10. “Mă aşteptam să fie (Mihai) Tudose, înainte să fie propus”, a spus sec premierul demis Sorin Grindeanu, fara a face alte comentarii. Ar putea fi vorba de o critica sau o nemultumire disimulata? Este bine ca isi va prezenta bilantul celor sase luni de mandat. Lumea nu poate ramane cu imaginea deformata de evaluarea lui Darius Valcov.

  11. Agitaţie mare cu desemnarea noului Premier al României! Pesediştii se agită şi mulţi dintre dânşii sunt nemulţumiţi, presa are subiect de dezbătut, opoziţia triumfă, iar Iohannis e fericit, pentru că a rezolvat criza politică din România! Mai mult, spunea cineva că nu-l ajută fizicul, pe noul Premier! Parcă Hitler era mai frumos? Dar avea un crez. Probabil şi nenea ăsta are un crez! Şi apoi, el a studiat atât la în Belgia, cât şi în SUA, şi bineînţeles, nu în limba română! Aşa că ştie şi ceva limbi străine, ceea ce contează foarte mult la români! A muncit foarte mult în slujba partidului: acesta este un criteriu de luat în consideraţie. Faptul că are legături cu serviciile, este, de asemenea, bine: este format, îi învăţă şi pe alţii la facultate cum este cu sistemele, are conştiinţa apertenenţei la un grup! Nu ştiu, de ce nemulţumiţii nu iau în considerare aceste aspecte!
    Nenea Dragnea, mulţumit că va fi lăsat în pace, poate că se va ocupa cu ceea ce se ocupă domnul Năstase: va avea contacte cu liderii socialişti din lume, va aduna în jurul său ideologi care să-i înveţe pe pesedişti ce este social-democraţia şi rolul acesteia într-un stat social şi în societatea internaţională contemporană aflată în continuă transformare, zdruncinată de globalizare şi naţionalism, de modernism şi tradiţionalism, de ateism şi fanatism religios, de aculturaţie, de triumful subculturilor, de dumpigul social, de clivajul social şi politic, de tineretul, care, în mare parte, este debusolat. Întrebarea pe care mi-o pun: este în stare?
    Aşadar, Mihai Tudose va duce la îndeplinire programul de guvernare pentru că va avea, probabil, un Guvern format din persoane capabile şi muncitoare, iar figura ,,bolovănoasă” îl va ajută ( e om din popor, muncitor, organizat , tenace etc), Dragnea va fi liber, se va ocupa de partid şi va face să funcţioneze normal Camera Deputaţilor, făcând să fie dezbătute şi aprobate toate legile pe care le aşteptăm, pesediştii vor urma cursuri de formare, opoziţia şi presa vor vâna orice greşeală a Guvernului, poporul va aştepta reformele şi se va pune pe muncă eficientă, pentru va fi motivat de o retribuţie crescută, iar Iojannis va căuta, prin toate mijloacele, să recâştige capitalul electoral pe care l-a pierdut.
    Spuneţi şi dumneavoastră, cititori ai acestui blog, nu este un tablou frumos, specific unei societăţi normale, democratice?

  12. Domnule Nastase, pentru a gasi stanga franceza trebuie microscop electronic si, de aceea, cautarea ia timp. Pana ce o veti gasi, am rugamintea sa ne concentram pentru a gasi raspunsul corect la urmatoarea intrebare: pana la ce pozitie are voie sa urce, in Romania, un cetatean care are o singura slujba, adica nu este si angajat al serviciilor? Nu de alta dar, daca noua, celor mai batrani, serviciile ne-au tras una peste mecla, macar sa le zicem celor mai ambitiosi din generatiile urmatoare sa se care dracului din tara asta, daca vor sa ajunga si ei ceva, si sa-i lase pe astia, inclusiv in guvern, sa se toarne intre ei.

    • Pentru că instigi la fuga din țară și te declari oripilat dacă „boierii minții” – mari susținători ai băsismului – sunt criticați, am să mai postez ceva ce, poate, n-ai citit.
      În 2010 un grup de intelectuali francezi, de stânga, dar nu toți membrii de partid, a publicat o broșură în care se prezentau atât cauzele crizei economice, cât și unele măsuri posibil de adoptat, după alegerile din 2012. Socialiștii francezi își fixaseră și candidatul la Președinție – șeful de la FMI. După njaivitatea afișată deduc că nu ști nimic de celebrul caz DSK [Dominique (Gaston André) Strauss-Kahn], dar poți întreba pe cineva mai tânăr, care n-a apucat să-ți asculte sfatul. Fr.Hollande, Președintele socialist venit la putere în 2012, la doi ani după anunțarea programului, s-a trezit că are mâinile legate, căci Nicolas Sarkozy, precedesorul său, ajutat de madame Merkel, a avut grijă să creeze „ambianța” adecvată! Deloc surprinzător, Obama, aflat la post și la înscenarea oentru DSK, n-a vrut (sau n-a putut!) să-l ajute, așa că Președintele F.H. a fost un fel de animal de companie pentru madame Merkel!
      Ce se întâmplă cu stânga din România ar trebui să ști. Amintesc doar câteva nume, mult hulite de „o parte a presei”: Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu, Hrebenciuc, Mazăre, Pendiuc, Bădescu, Cosma.
      Reamintesc că, în 2016, pe timpul camoaniei pentru alegerile locale Firea a ținut să facă anunțul că Dragnea a fost în Israel și a obținut acordul necesar. Se pare că-i cazul ramurii Clinton-Soros, legată de gestionarea evreiască a finanțelor mondiale. Asta se pare că-i explicația pentru mazilirea lui Grindeanu, mai apreciat de evreii ce-l susțin pe Trump!
      Și pentru că a venit vorba de intelectualii lui băsescu, să ști că nu merită atât respect, cât pretind. Au fost mârșavi fașă de Marin Sorescu, Paul Everac, Adrian Păunescu, Petre Sălcudeanu, Nicolae Țic, Lăncranjan, Valentin Nicolau.

  13. Este clar ca, pentru cei care, din sentimentalism (inutil!) raman sa piarda vremea prin Romania, trebuie sa realizam ceva care sa le sporeasca sansele de reusita in viata. De aceea cred ca noile generatii trebuie antrenate de copii si in acest scop propun proiectarea si punerea in vanzare a trusei „Micul informator” pentru copii intre 8-12 ani. Scopul este acela ca, pana la varsta de 12 ani, copilul sa stie sa redacteze un denunt si o nota informativa, sa isi observe in permananenta colegii, invatatorii si profesorii, sa faca o inregistrari audio si video, sa tranteasca o licitatie, sa capuseze si sa ciordeasca o intreprindere. Voi propune diseara o compozitie a jocului. Deasemeni, propun infiintarea liceelor de securitate si scolilor de ofiteri private.

  14. Sunt foarte bucuros ca dl Dragnea, ayatollahul social – democrat al tarii, ca si ceilalti leaderi, incurajeaza munca, numind ori acceptand in pozitii guvernamentale numai oameni care au si o a doua slujba si care isi dovedesc modestia tinand-o confidentiala.

  15. Așa cum am bănuit, supersatisfăcut de recentele întâlniri externe (SUA; Franța, Germania), a hotărât să nu se mai încurce cu PNL și să profite de loviturile pe care PSD și le administrează singur. E sigur de al doilea mandat. Cred că Tudose a fost singurul care a acceptat propunerea lui Dragnea – și nu e de mirare. ce om sănătos la minte ar fi acceptat-o?! Rău e că nici în tabăra adversă nu vezi nimic de luat în seamă și, cu toate răcnetele, probabil că nici Tudose nu va fi un premier mai slab decât Boc. Tristă situație. În jalea asta, singura veste cu adevărat bună este prezența la Bruxelles a gazdei noastre.

  16. Păi, Klaus de abia a aşteptat să-i paseze lui Dragnea şi PSD-ului toată povara guvernării !
    Nu vă spuneam că pe oricine-ar numi premier, Joh îl investeşte cu dragă inimă ?
    Realitatea e că nimeni nu era nebun să ia o guvernare după cea a PSD în care s-au promis, dar s-au şi făcut o mulţime de lucruri bune pentru români !
    De acum pisica e aruncată la PSD-ALDE şi restul stau şi pândesc cum se zbat ăştia să iasă la liman ! Fără un sprijin substanţial din partea populaţiei, cei de la guvernare nu vor reuşi să-şi ducă intenţiile la bun sfârşit, mai ales că mai toată massmedia va fi agăţată tot timpul de turul pantalonilor lor instigând populaţia să se alăture cuibului de viespi ¤Rezist, care vor ieşi la ordin sorosist ori de câte ori anal-iştii şi se-curiştii vor găsi prilejuri !
    De aceea este foarte importantă atitudinea populaţiei neînregimentată nici politic, nici sistemic, de a sprijini guvernul în încercările lui de a guverna pentru România, nu pentru USA, UE, sau mai ştii ce alte interese străine !
    Pentru asta ei au obligaţia de a guverna pentru români, iar noi avem obligaţia de a-i sprijini !
    Inclusiv de a-i copleşi numeric pe cei care vor încerca să creeze dezordine şi haos !
    Sper ca să avem motive, nu doar să ne bucurăm, în sfârşit , de o guvernare în stil românesc, pentru popor şi nu pentru alţii, dar şi ” să ne punem obrazul” pentru ei, dacă acţiunile lor vor fi realiste şi patriotice !
    P.S.
    Cuiul lui Pepelea în această guvernare va fi Fondul Naţional (Suveran) de Dezvoltare, care ” beneficiază” încă de pe acum de o critică dezlănţuită şi de o manipulare ordinară, iar guvernanţii au obligaţia de a explica limpede şi clar „cu ce se mânâncă” asta şi de ce le stă-n gît multora !
    Este un firav început de independenţă românească, ale cărei urmări benefice în timp pentru populaţie sunt abil ascunse sau parşiv interpretate prin manipulări repetate şi insiduoase, cărora dacă le cădem pradă,…. bucuria lor !

    • Nu stie engleza dar are o diploma de atestare a cunostintelor in engleza !!! Nu prea inteleg cum vine asta …

      • Nu-l incrimina aici. O diploma inseamna ceva cunoastinte la momentul eliberarii ei, insa lipsa practicii poate duce la alterarea cunostintelor. Am un prieten care cunostea franceza aproape perfect la finele facultatii insa lipsa de conversatie face ca el sa citeasca si sa inteleaga limba, insa nu o mai poate vorbi. Sa nu-i facem dlui Tudose o problema din asta, desemnarea dlui Tudose are alte probleme, chiar mai importante ori, de ce nu, mai grave.

Lasă un răspuns