La Chisinau. Lansarea volumului „Descriptio Bessarabiae”

Astazi, am lansat, la Chisinau, volumul „Descriptio Bessarabiae”, la Muzeul National de Istorie. Au participat numeroase personalitati, istorici, reprezentanti ai presei. M-am bucurat sa revin la Chisinau dupa multi ani si sa reintalnesc multi prieteni. Organizarea a fost realizata de ICR, prin directorul de la Chisinau, Valeriu Matei,  si prin colegii sai. Au participat membri  ai corpului diplomatic, desigur si ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita.

59 de gânduri despre “ La Chisinau. Lansarea volumului „Descriptio Bessarabiae”

  1. Ultimul mare act politic al tranzitiei postcomuniste: Iesirea neglorioasa din istorie a unui partid cu multe victorii. O data cu PSD va disparea unicul urmas al comunismului

    Va exista viata si dupa motiunea de cenzura de miercuri. Nu insa si pentru PSD. Cei mai multi parlamentari PSD nu vor vota motiunea initiata de presedintele partidului, Liviu Dragnea, impotriva Guvernului PSD Sorin Grindeanu.

    Daca votul nu ar fi secret, Dragnea ar avea cel mai mare soc al vietii lui ca lider al PSD. Ar vedea cum multi dintre cei carora a fost convins ca le-a cumparat loialitatea personala cu functii in partid si in guvern isi vor asculta constiinta din ultimul ceas si nu vor vota motiunea. Numarul voturilor impotriva motiunii va fi un indiciu descriptiv pentru opozitia reala din PSD.

    Motiunea nu va trece, majoritatea PSD-ALDE si opozitia – PNL, USR, PMP si UDMR – nu o vor vota, desi fiecare din motive diferite. Prin neparticiparea la dezbaterea si votarea motiunii, opozitia spera sa ingroape pana la gat PSD-ul si pe Liviu Dragnea, precum un Fat Frumos care ii taie capul Zmeului.

    Cu cel mai de temut adversar astfel rapus, opozitia sau o parte din ea se si vede la Palatul Victoriei prin alegeri anticipate, despre care crede ca le va avea la degetul mic. Dar asta este socoteala de-acasa, vom vedea daca se va potrivi cu cea din targ.

    Caderea motiunii va insemna caderea PSD si a lui Dagnea. PSD, care are cele mai marete victorii, intrarea in NATO si in UE, dar si cele mai multe metehne de dinainte de 1989, va sfarsi in mod neglorios, ca si predecesorul PCR, al carui unic urmas este.

    Privindu-l pe Dragnea, cred, glumind putin, ca ultimului presedinte al PSD nu i-a mai ramas decat optiunea elicopterului, care sa-l ia din Kiseleff. Aceasta este soarta oricarui lider si oricarui partid care se autonomizeaza in raport cu interesele tarii, pe care le joaca la ruleta personala sau a partidului.

    O data cu PSD, va disparea unicul urmas al comunismului, a carui stirpe se va stinge. Va fi ultimul mare act politic al tranzitiei postcomuniste. Vor ramane de recuperat marea masa a membrilor de partid, care au fibra sanatoasa, romaneasca, si victimele politice ale partidului si sistemului. Sarcinile recuperarii, reabilitarii si unei noi constructii politice de stanga vor reveni lui Victor Ponta si Sorin Grindeanu.

    • Am mai scris pe acest blog, că nu-mi place Grindeanu, nu-mi place Dragnea. Dacă aş fi pus să aleg între un guvern care vrea să pună în aplicare un program, care pentru unii pare nerealist şi un guvern care serveşte interese străine în detrimentul intereselor românilor (cum ar fi punerea în practică a Legii Salarizării Unice, a constituirii Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii al României, a punerii de acord a unor aticole din cele două coduri cu principiile Constituţiei, conform constatărilor CCR ş.a), l-aş alege pe primul. Pe mine nu mă interesează ambiţiile celor doi lideri, nici problemele lor juridice, nici cât de şantajabili sunt, ci interesul majorităţii românilor. Dacă acest partid nu-şi caută oameni, cărora să nu le poată face Codruţa şi şleahta ei pusă pe ,,înhăţat” sau ,,presat”, n-are decât să dispară, dar social-democraţia nu va dispărea niciodată, pentru că este singura ideologie, în care statul trebuie să aibă şi o funcţie socială şi care are în vedere crearea unui sistem echitabil şi uman.

    • L-ați urmărit pe Grindeanu vreodată, ca să-l cocoșați, fie și metaforic, cu sarcina „ recuperării, reabilitării și ( edificării) unei noi construcții politice de stânga” ? Ce să reabiliteze băiatul ăsta, care a crezut mereu, pentru că așa i s-a spus , că dacă învață bine și ia coroniță la sfârșitul anului îi este suficient pentru a ajunge premier? Un Boc de stânga, doar că vorbește mai rar… și pe care- de necrezut! îl susține chiar și taică-su ! Unul care lăcrimează când niște zeci de susținători însuflețiți îl aclamă… Lipsit de fantezie, exasperant de lipsit de vlagă, incapabil să răspundă la întrebări simple.

      Celălalt „membru al guvernului”, Victor Ponta , după alegeri nu a făcut decât să distrugă tot ceea ce ar fi putut construi, dacă n-ar fi luat-o razna . Să zicem că dânsul avea o prăjitură în mână, apoi, într-un acces de neînțeles și lăsând pe toată lumea cu gura căscată, îi zice prietenului cu care a dus multe bătălii electorale „uite, mă, ia-o tu, că mie nu-mi mai trebuie” după care începe să-i care pumni în cap și șuturi în fund ăluia că de ce-a luat prăjitura fără de care Victor simte că nu mai poate trăi… oare l-ați lua tovarăș de drum pe acesta? Ce să construiască? De luni de zile , Victor Ponta trăiește și se răsfață pe Facebook într-o cascadă de miștocăreli ieftine. Se lansează în ciorovăieli absurde cu comentatorii care îndrăznesc să-i spună că nu-l mai recunosc…Să fim bine înțeleși: nici o asemănare cu cazul Băsescu, cel care a fost ticălos și josnic LA VEDERE întotdeauna și numai unii intelectuali măreți s-au făcut că nu observă. Victor Ponta nu a prezentat publicului o astfel de imagine, pe perioada guvernării lui, bună sau rea, așa cum a fost, ci imaginea unuia care vrea să construiască, și , în acest sens pot aduce argumente: arhitectura după care s-a ridicat USL-ul a cerut și înțelepciune și echilibru, și cedări acceptabile… toate s-au materializat într-un incredibil 70% în Parlament. Dar eu, din fotoliu, n-am cum să știu multe lucruri despre OMUL Victor Ponta … e interesant, însă, cum vor vota mâine Eugen Teodorovici… Titus Corlățean… Rovana Plumb… Nicolae Bănicioiu… pentru că ei îl cunosc.

      Vulgarizarea vieții politice, „datul din casă” agresiv și prostesc, lucru total NEBĂRBĂTESC din punctul meu de vedere dar care văd că se străduiește să devină o trăsătură masculină pe zi ce trece, glumițele dezonorante de pe FACEBOOK , cleveteala pretinșilor „bărbați de stat” , azvârlirea în conflicte minore…

      Când ziceți de „unicul urmaș al comunismului, a cărui stirpe se va stinge” , eu ce să cred? Poate că glumiți… dar, dacă nu glumiți, mă aștept ca mâine să scrieți un editorial utilizând sintagmele CIUMA ROȘIE, ALUNGAȚI LUPII, NOAPTEA CA HOȚII…într-o țară în care nu trebuie să fii cine știe ce analist ca să observi că ALT PARTID NICI MĂCAR NU EXISTĂ!

      • Eu am luat comentariul ca pe o dorință, nu ca pe o profeție. Oricum, eram obișnuită cu comentarii serioase și fundamentate din partea lui Fragmentarium, nu cu lozinci la nivelul unui Florin Bădiță, cu „urmașul PCR” și alte chestii puerile. Păcat! Păcat!/ De curentul consumat.

      • Ponta a lasat o amintire buna – revenirea salariilor si pensiilor , crestere , investitii , proiecte in infrastructura – singurele noi din 2009 .
        Nu se putea lupta cu masina de distrus securista coldisto-kovesista ( apropo , cineva remarca disparitia manifestatiilor nocturne de la debarcarea lui dom ‘ general ? ) .
        Grindeanu , pot sa ma insel dar in patru luni a lansat proiecte enorme pentru Romania – un pod gigantic la Braila , centurile Sud bucuresteana si timisoreana , centura Giurgiu , drumul expres Pitesti – Craiova – 500 milioane de euro podul + 220 milioane de euro cele 3 centuri + 1,2 miliarde de euro drumul de la Pitesti la Craiova – 2 miliarde de euro numai bune de cheltuit pentru Romania de la UE .
        Gura pacatosului adevarat graieste – Iulian Anghel de la cotidianul sistemului Mediapro – ” Romania a cheltuit doar 4 milioane de euro de la UE in primele 3 luni 2017 dupa 1,5 miliarde in 2016 ” – da , Anghele , cele 4 milioane sunt munca din 2016 a tandemului Ghinea Ciolos iar cele 1,5 miliarde din 2016 sunt munca lui Ponta …

    • Este greu, domnule Fragmentarium….multi sustinatori fara conditionalitati ai PSD (inclusiv cei care ne incanta – uneori – cu cugetarile lor romantzate, de o rara frumusezte arabesc-estetica), se opun oricarei schimbari care le-ar putea clatina propriile repere.
      Unii oameni nu pot trai fara certitudini si, mai ales, fara certitudinile lor.

    • Ultimul lucru pe care l-aș fi așteptat de la dvstră – marea mea naivitate e confirmată încă o dată – e ralierea la răcnetele ”ciuma roșie”. De-acum veți putea contempla în liniște potrivit zicalei ”avui pagubă, dar îmi plăcu cum arse”

  2. La Chisinau avem un neprieten , sinistrul Dodon ( roman basarabean ) , pe langa care Voronin ( ucrainean transnistrean ) face figura de romanofil a la Emmanuel de Martonne sau Michelet . Stiti ca individul insista pe ” poporul moldav ” , pe Eminescu ” poetul poporului moldav , nascut pe pamant moldovenesc la Botosani ” , pe ” i-am primit pe ambasadorii tarilor prietene Republicii Moldova ” ( din care cel al Romaniei nu face parte ) …

  3. @Adrian Nastase, va spun de pe acum „La Multi Ani!”, cu sanatate, si fericire linga familie si oamenii care va pretuiesc. Fiecare zi sa va aduca un zimbet.

    inteleg ca sunteti foarte ocupat. Cind aveti un moment, doar sa imi spuneti daca sunteti interesat de propunerea mea. Multumesc.

  4. Domnule Năstase, poate scrieți o carte și despre ce înseamnă 15 martie pentru români, ca sărbătoare oficială a României, de ziua ungurilor. Asta, pentru care și-au dat mâna UDMR și PSD ca sa fie sigur Dragnea de moțiune.Ei, Mândri că-s români!
    N-am fost niciodată, cum se zice, român verde, îi respect pe unguri, dar parcă e prea de tot… Dragnea ăsta ar da țara asta oricui, numai să stea el moț deasupra!
    Și mai vorbea de Soroș!

    • Văd că simţind miros de sânge apare şi umbra de muşchetar zăngănind tembel din sabia tocită, nu de luptele date, ci de pavelele întâlnite în târârea ei pe jos de ici colo, prin colbul ongistîn căutare de inamici ai lui Băsescu şi acum ai lui Johannis !
      Cît de aerian să fii , ca să nu spun altfel, ca să susţii şi acum astfel de inepţii, după ce negocierile au eşuat tocmai din cauza verticalităţii de ultimă oră a PSD, care a preferat să rişte trecerea moţiunii, decât să satisfacă cerinţele obraznice şi impertinente ale UDMR !
      P.S.
      Cei care se refugiază ca învingători ssau învinşi în tabăra unde vor defila braţ la braţ cu USR, PMP şi desigur UDMR, merită aceleaşi încurajări precum cele ce se aud la manifestaţiile celor ce-au spurcat până şi curcubeul, această feerie ce nu întâmplător apare doar după nişte intemperii de tot felul !

  5. Dl Iohanns a facut o declaratie absolut remarcabila ca sef de stat, si anume ca Romania nu accepta autonomie pe criterii etnice. Asta ca raspuns la negocierile esuate in final intre PSD si UDMR.

    Parerea mea este ca PSD isi trage nu un glont, ci citeva, in picior, in mina, in burta, cu aceasta imagine de troc cu UDMR doar pentru ca sa scape de propriul guvern. Nu stiu daca chiar e un plan de scindare a PSD, gindit prin „Laboratoarele Coldea & Co” :), dar PSD isi va linge mult timp ranile, si probabil va pierde multa incredere in electorat. Dar, asta e jocul politic, puterea se erodeaza, opozitia de energizeaza…

  6. Când am plecat din Basarabia în România, ultima vizită pe care am făcut-o a fost la statuia lui Ștefan cel Mare – cea cu vârful sabiei în pământ și cu o cruce în cealaltă mână – în sus. Atunci am știut că plec pentru totdeauna. De fapt, n-am știut, am simțit. Azi am fost cu gândul pe-acolo, v-am însoțit – știu atât de bine orașul! L-am bătut pe jos pe bulevarde și pe alei, printre blocuri; nu scăpam nici o premieră la cinematografe…

    Nu știu dacă este cineva realmente conștient de importanța gestului pe care l-ați făcut acum sau altă dată. Nu știu când se va împlini dorul nostru, dar eu înțeleg și văd clar cărămizile pe care le puneți la temelia acestei lucrări.

    În numele românilor de pretutindeni VĂ MULȚUMESC!!!

  7. Bravo, domnule Nastase, am inteles din media ca lansarea a fost nu doar un succes de stima ci si unul de vanzari si ca, in consecinta, primul tiraj a fost cumparat de public!
    Asteptam ziua de maine sa vedem rezultatul votarii. Dupa care am speranta ca pesedistii vor incepe sa -si dea cu matura in propria casa si sa procedeze la curatenie. Chiar daca principalul lor adversar politic este, conform media timpului, un alcoolic cunoscut, trubadur cataramist , mare dansator pe mese si posesor al unui frate hopa-mitica, tripleta Grindeanu – Ponta – Dragnea este una perdanta chiar si in fata acestui esec al naturii politice.
    Cand am cate o cuanta de timp libera, ma intreb daca troica generatoare a spectacolului – de prost gust, dar spectacol – din aceste zile chiar este alcatuita din prostovani incapabili de a face un calcul politic ori din indivizi care si-au facut calcule politice insa nu le-a pasat de necazurile pe care faptele lor le vor aduce propriei culori si colegilor din asociatia de interese comune denumita partid.
    Vad ca au aparut cu comentarii, aici, cativa excitati.
    Domnule Nastase, constat ca aveti o activitate culturala foarte intensa, pentru care va rog sa primiti tot respectul meu, Cunosc o singura persoana, care are astazi ca la 90 de ani, persoana cu care nu pot vorbi decat dupa miezul noptii fiindca mai toata ziua dicteaza secretarelor pentru carti aflate in diverse stadii de lucru si aparitie, care mai are o activitate publicationala la o astfel de intensitate.

  8. Felicitări pentru această lansare! După cum am mai spus altă dată pe acest blog, legăturile culturale ale celor două ţări româneşti sensibilizează mai mult pe românaşi, decât declaraţiile politice sau schimburile comerciale la colţ de stradă!. Ceea ce mă bucură cel mai mult, este faptul că moldovenii de dincolo de Prut au început să vorbească tot mai bine limba română.

  9. Inainte de istoricul vot, ce cred eu: chiar daca considera ca Dragnea i-a bagat cutitul in spate, Grindeanu trebuia sa faca gestul de onoare ca orice alt prim ministru intr-o tara democratica atunci cind i se retrage sprijinul politic. Avea la indemina alte arme cu care sa se bata cu Dragnea in partid in continuare, in afara partidului, sau in alt partid. Asa, a facut de risul curcilor Romania, si a incetinit ritmul de reforme propuse.

    In ce priveste acet program super-ambitios al lui Dragnea: ma intreb cine mai are acum curajul sa accepte pozitia de prim-ministru, cind stie cit de usor poate PSD matura cu el, in functie de cum suna raportul „de evaluare”. Eu cred ca e nevoie de un program realist, nu super-complicat, si nediscutat frecvent cu GUvernul, pentru ca politica, desi are si ea jaloanele ei, nu se face cu AI. Inca…nu mai e insa mult si robotzeii vor incheia tratate. Tema de reflectie si discutie?

    Pacat ca acest scandal obfuscheaza o alta criza a statului de drept, anume inregistrarile cu Kovesi si aroganta acesteia, cind se cosidera mai presus de orice alt cetatean, ignorind o invitatie de la Parlament, si insutind practic Parlamentul. Parlamentarii vin la Mohammed, dar Mohammed nu merge la Parlament. Desi o tot lauda, sper ca Iohannis sa cugete bine, daca acele inregistrari sunt autentice, si sa sustina cu fapte permanenta sa grija fata de lupta anti-coruptie si statul de drept. Comportamentul doamnei insa complementeaza foarte armonios verbele sale, in sensul acelui dispret fata de democratie si statul de drept. Si ea, si Lazar, si altii.

  10. Moțiunea nu va trece dintr-un motiv meschin: parlamentarii nu vor probleme tocmai în vacanta. Dragnea trebuia sa mai aștepte pana la toamna.

    • Motiunea va trece si Psd-ul o sa scape de acesti doi tradatori jalnici : Ponta si Grindeanu . Si carora le recomand sa vizioneze filmul bulgaresc ” Domn pentru o zi ” .

      Nu se poate sa tragi partidul intr-o astfel de mizerie doar ca esti tu frustrat , ahtiat dupa putere si lipsit de character . Mircea Badea aseara la Antena 3 avea dreptate ! Cu Victor Ponta presedinte , romanilor le-ar fi fost si mai rau decat cu Ghiolbanis . Astazi ne-ar fi ranjit in fata Sebi Ghita , George Maior , Gabi Oprea , Ilie Sarbu , Cazanciuc si alti monstrii de genul asta .

      Recunosc ca m-am inselat grav cu privire la Victor Ponta ! Omul este mult mult mai ticalos decat l-am descris eu in postarile mele …

  11. Nu-mi place isteria cu maghiarii și Transilvania, cum nu-mi place isteria cu homosexualii. În general, nu-mi plac exagerările, iar valul de „revoltă” de pe „rețele” mă îngrețoșează. Cine crede că, în 2017, oficializarea unei sărbători a ungurilor și alăturarea limbii maghiare românei în instituții, în unele zone înseamnă că Transilvania alunecă încet-încet spre Ungaria e naiv, după părerea mea. Una e să răspunzi elegant, de la nivelul Ministerului de Externe, unor exagerări ale unor parlamentari de la Budapesta, și alta e să țipi ca un apucat „Dragnea vinde Transilvania! PSD vinde Transilvania! Săriiți!”.

    • @Amalia: „Cine crede că, în 2017, oficializarea unei sărbători a ungurilor și alăturarea limbii maghiare românei în instituții, în unele zone înseamnă că Transilvania alunecă încet-încet spre Ungaria e naiv, după părerea mea. Una e să răspunzi elegant, de la nivelul Ministerului de Externe, unor exagerări ale unor parlamentari de la Budapesta, și alta e să țipi ca un apucat „Dragnea vinde Transilvania! PSD vinde Transilvania! Săriiți!”.”

      Va inteleg loialitatea pentru partid, dar cred ca o confundati cu loialitatea pentru liderul partidului. Dumneavoastra sunteti gata sa inchideti ochii la o greseala absolut prosteasca pe care a facut-o Dragnea incercand sa negocieze pentru ceeace el a crezut ca ar fi in avantajul PSD-ului, cand de fapt este in defavoarea romanilor, mai ales a celor din Transilvania.

      Ati auzit ca in Parlament s-a legiferat ca ziua de 27 Martie sa devina Sarbatoare Nationala a Romaniei?
      Stiti ca o reprezentanta parlamentara a UDMR-ului s-a opus, alti UDMR-ist n-au participat la vot, iar liderul UDMR s-a abtinut? De ce? Deoarece acestia s-au raliat tendintelor Budapestei care tocmai a lansat actiunea revizionista „Trianon-100” prin care contesta si unirea Transilvaniei cu Romania.
      Este adevarat ca initiativa n-a apartinut PSD-ului ci lui Eugen Tomac si atunci, in opinia unora dintre colegii dumneavoastra, ar fi trebui ca o astfel de initiativa de interes national sa fie respinsa de parlamentarii PSD.

      Deci, daca ei, maghiarii prin reprezentantii organizatiei lor din Parlament s-au opus, ori s-au abtinut de la votarea Sarbatorii Nationale a Unirii prin care se omagia inceputul Reintregirii Romaniei, cu ce drept cer o sarbatoare a ungurimii pe un teritoriu a carui integritate o contesta? Si, daca stam stramb dar judecam drept, romanii basarabeni au fost primii, deci inaintea minoritarilor unguri care au intrat in cadrul Romaniei Intregite.

      Faptul ca doar organizatiilor minoritatilor le este admisa calitatea de „competitor electoral”, dar nu si organizatiilor majoritatii, este alta problema ciudata si (foarte) stramba a Legii Electorale.
      Pozitia manifestata de parlamentarii UDMR fata de o Sarbatoare Nationala cu profunda semnificatie pentru natiunea romana, dovedeste ca undeva este o mare lacuna de reprezentare parlamentara. Deci, ori drepturile suplimentare de reprezentare a minoritatilor se vor elimina, ori se elimina aceasta discriminare la adresa majoritatii prin extinderea calitatii de „competitor electoral: si pentru organizatiile societatii civile a mjoritatii.

      Se poate spune ca cei 86 de deputati basarabeni din Sfatul Tarii care au votat si au semnat Actul Unirii sunt parintii fondatori ai Romaniei Reintregite, deoarece tocmai acel document a constituit certificatul de nastere al procesului de reanastere si infaptuire a statului unit national roman. Si tocmai romanii basarabeni nu-si pot avea reprzentantii in Parlamentul Patriei lor.

      Doamna, cum spuneam, va pot admira loialitatea pentru partid, dar ati fi avut ocazia sa o justificati tocmai prin opozitia membrilor partidului dumneavoastra la initiativa sefului partidului de a calca (atat de) stramb. Deci, datorita partidului, nu a liderului, tranzactia cu UDMR-ul nu a mai avut loc.

      Si poate acesta este un semnal simbolic ca mai exista sperante ca partidele sa nu devina partide personale, respectiv „partidul lui cutare”.
      Iar speranta renaste atunci cand interesele natiunii sunt periclitate.

  12. trexsr spune:
    Iunie 21, 2017 la 1:33 am

    Nu este vorba de retragerea sprijinului politic urmare a unor actiuni sau inactiuni concrete ale premierului, ci, o negare a intregului guvern, alcatuit din oameni propusi in mod discretionar de Liviu Dragnea. Asa rezulta din celebrul raport al ,,geniului” ex-pedelist Darius Valcov.
    Premierul a avut o atitudine corecta, de bun simt: Isi da demisia in parteneriat cu liderul partidului, cel care SI-A ASUMAT TOATE NUMIRILE. De asemeni, tot Liviu Dragnea SI-A ASUMAT Ordonanta 13 (in solidar cu ministrul ,,altaintrebare”).
    In plin conflict cu rezistentii, Liviu Dragnea a fost acela care s-a afisat, alaturi de premier SI LUANDU-I FATA ACESTUIA, afirmand fara sa ezite, ca ,,Ordonanta ramane”. Dupa care, pentru ca gluma se ingrosa, liderii Coalitiei au decis, in birouri (fara sa mai apara la televizor), deci ca niste lashi ce sunt, ca Ordonanta sa fie abrogata, solicitand premierul sa procedeze in acest sens. NU AU MAI ASTEPTAT DECIZIA PE FOND A CCR.
    Deci, le transmit repetitiv: Rusine sa va fie. Macaniti toata ziua la televizor ca Romania este condusa de binom, dar va cad slipurile de pe voi, la primul grup de protestatari in strada.

    De aceasta data, Grindeanu a aparul singur (ceilalti ascunzandu-se in spatele domniei sale) si si-a asumat abrogarea. SINGUR. Ca si Victor Ponta, lasat fara suport politic dupa evenimentele de la Colectiv. De un partid acaparat pe persoana fizica de Liviu Dragnea, care, s-a ploconit in fata lui Ciolos acordandui-i sustinerea (desi Tariceanu s-a opus).

    Mai mult, Coalitia a decis sa-l demita si pe ministrul Iordache, numirea lui Tudorel Toader fiind asumata de Tariceanu. Liderul ALDE nu s-a dezis niciodata de domnul Toader.
    Adevarul e ca pesedeii au incercat marea cu degetul, profitand de nominalizarea (au crezut ei) a unui premier de paie, numai bun sa i se arunce in carca inabilitatile si lipsa de profesionalism ale liderilor Coalitiei. Ca sa nu spun si reauacredinta, din moment ce au hotarat pe repede inainte sa puna opinia publica in fatza unui fapt implinit, CARE NU ERA O PRIORITATE IN CALENDARUL DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI. Nu scrie acolo ca in ianuarie-februarie 2017 se va proceda la schimbarea codurilor si la promovarea legii gratierii.
    Numai ca, la un moment dat, Grindeanu (care nu este prost, ci doar onest, devotat partidului si baiat cuminte) s-a trezit la realitate si a realizat ca s-a dorit un simplu guvern de tranzitie, in speranta ca Liviu Dragnea va scapa de interdictii, rolul sau (al premierului) fiind unul pur decorative, mai mult, unul de sacrificiu.
    De aceea ministrii luau deciziile la partid, nu in sedintele de guvern. Inclusiv deciza lasha a Liei Olguta Vasilescu, ca legea salarizarii unitare sa NU fie asumata de guvern si sa mearga la parlament, a fost luata la partid. Probabil, dupa experienta cu Ordonanta 13. pantalonii lui Liviu Dragnea inca tremurau. (Z)

    Ce vedem acum ? O ceata de inconstienti care isi consfintesc prin vot (ma refer la ex-ministri) condamnarea la incompeteza, culmea absurdului. De aici se vede limpede facatura.
    Iar Grindeanu, daca ar fi demisionat, at fi ramas la stadiul de carpa politica semianonima, pentru c…..le lui Dragnea &Co, iar in PSD nimic nu s-ar fi schimbat, in bine.
    Asa insa, a fortat o oarecare emulatie in partid, care poate duce catre atat de necesarul proces de reforma.
    Se vede limpede ca Imparatul (alias Liviu Dragnea) este gol pusca.

    Daca LD ar fi fost un lider responsabil, si-ar fi dat demisia simultan cu premierul. Aceasta era solutia ideala a crizei.

    Domnule trexsr…n-om fi toti prea destepti, dar amnezici nu suntem. Eu , cel putin, nu sunt.

  13. În așteptarea votului – în urma căruia nu vor exista decât perdanți – mă întreb ce se va alege din această lume aflată într-o mare dezordine și descumpănire. ”La France en marche” vers ou?! Fiindcă semnele de întrebare după victoria lui Macron au crescut exponențial o dată cu ”marea problemă” forfecată în presă a vârstei dnei Macron. Dacă asta e problemă de interes – și este, se pare – am consemnat decesul presei cu excepția tabloidelor. Apoi am văzut falimentul institutelor de măsurare a opiniilor, după eșecul catastrofal al conservatorilor englezi, cotați înainte de alegeri cu 24 la sută peste laburiști. Din surse de încredere știu că rezultatul i-a surprins și pe laburiști care se consolaseră oarecum cu o pierdere masivă de locuri în parlament. E al treilea eșec răsunător al acestor sondaje în ultimul timp. La astea ser adaugă un film văzut (culmea!!!) pe un canal culinar, un film din 2012 despre Detroit. Cheff-ul a cărui vizită făcea obiectul filmului, A. Bourdain, compara fostul mare oraș industrial, acum în faliment, cu Cernobîlul, și după imagini, părea o asemănare perfect justificată. Am înțeles despre ce vorbea dl M. Popescu când se referea la ”centura ruginii”. Am reținut că ultimul asalt asupra uriașului complex industrial – în care lucraseră în perioada lui de glorie circa 33.000 de angajați – avusese loc înaintea desfășurării JO de la Beijing, când chinezii cumpărau fier vechi la un preț atractiv. Cine să stea în calea cetățenilor care luptă pentru supraviețuire?! Din lipsă de bani, instituțiile municipale sunt niște fantome. Și tot peisajul acesta de coșmar e contemporan cu ”marile bătălii” pentru evitarea nefericirii transexualilor care nu pot frecventa WC-urile publice potrivit sexului pentru care au optat!!!!!

  14. Intrucat situatia politica creata de pesedisti in propria casa s-a limpezit, sa zic ca solutia aparitiei prin mijloace la limita legii a unor grupuri de aventura politica la guvernare este organizarea de alegeri anticipate. Ceea ce si trebuie legiferat. Cred ca dnii Grindeanu si Ponta trebuie acum cercetati de catre parchet pentru a se vedea daca se incadreaza sau nu se incadreaza in articolul 256 din codul penal, eventual in contextul de grup organizat. Cercetare corecta, adica daca da da, iar daca nu nu. La fel pentru fiecare persoana care s-a aflat in acest guvern de aventura politica.
    Mai cred ca dl Dragnea trebuie sa demisioneze inca astazi de la presedintia pesedistilor, ca unul dintre vinovatii principali pentru aparitia acestei situatii; mai ales ca media a specificat faptul ca dl Dragnea a zis ca isi asuma raspunderea pentru numirea dlui Grindeanu ca premier; sa si-o asume concret si palpabil atunci si nu doar prin vorbe zise pe sub mustata. Are mai multe zeci de mijloace de transport prin care sa ajunga la Alexandria inca astazi si sa faca bine sa isi ia si cele doua secretare cu care ne-a fericit ca parlamentare.

  15. S-a terminat votul, starea mea de spirit a rămas aceeași. Nimeni nu poate ști ce urmează și, oricum, nimic bine. E adevărat că Dragnea n-a bătut palma cu UDMR, dar declarația sa cu privire la 15 martie e de neuitat. De-acum om vedea luni ce va face Johannis care și-a câștigat deja al doilea mandat. Înclin să cred că nu se va încurca cu PNL

  16. Motto: „Adrian Năstase însuși este o instituție.” (Arian Năstase)

    LA MULȚI ANI, stimate Domnule Prim Ministru!
    Suntem privilegiați de fiecare dată când participăm la regalul de cultură, politică și istorie pe care ni-l prezentați, destul de rar întradevăr, la tv. La cărțile Dvs. ajungem foarte greu…

    Cu aceeași considerație și respectul dintotdeauna,
    Carmen, Tîrgu-Mureș

  17. Ma bucur sa vad ca ati ajuns pana la Chisinau pentru a lua pulsul TARII…!!!
    Sa fie intr-un ceas bun.

    Ca fapt divers doar:
    Azi intr-un magazin Orange m-am intalnit cu domnul Banciu…prezentatorul TV.
    I-am cerut o carte de vizita si m-a refuzat.
    Banuiesc ca a venit sa ma cunoasca.
    M-a intrebat cu cine tin din PSD, cu dl. Grindeanu sau cu dl. Dragnea, la care i-am raspuns simplu:
    – Cu PSD-ul…

    • Toti oamenii presedintelui. Tradare sa fie, dar sa stim si noi.
      Bizoane, sms-urile pe care media romaneasca afirma ca dl Grindeanu le-ar fi dat presedintelui nu iti spun nimic? Desigur ca discutam despre o media invidioasa si barfitoare, interesata sa dea senzatia ca miscarea din Pontul Grindexin a fost o fapta cu voie de la politie si nu rabufnirea celui mai curat pesedism, ajuns cu cutitul la os sub actiunea reactiunii!
      Ah, sa nu uit: dle Dragnea, va rog, demisia! A mai plecat un tren spre Alexandria si dvs. nu erati in el.

  18. Revelatia motiunii: O axa “bipartizana” sui generis a schimbarii de directie a Romaniei

    Un vot este un vot, el se executa, nu se discuta. Acest lucru este valabil si in cazul ciudatei motiuni de cenzura a PSD impotriva Guvernului PSD. Istoria viitorului imediat, a cel mult urmatoarelor 6 luni, va judeca, in opinia mea, mult mai bine, decat o facem in prezent, motiunea de cenzura, atat de aprig disputata, de astazi.

    Cateva idei la prima mana, intr-o reactie rapida, despre ce cred ca a fost si ce va urma.

    1. Se pare ca a existat un concept al motiunii mult mai inteligent si mai profesionist decat asteptarile oponentilor motiunii. Victor Ponta a vorbit chiar de un vot “controlat”. O asemenea ipoteza trimite nelinistitor la partidul establishmentar, la status quo, la capacitatea sistemului de a controla ilegal partidele si sistemul politic.

    2. Dar este posibil ca votul de astazi sa fi fost si unul al confuziei. In acest caz, ne putem imagina cata confuzie exista in randurile PSD si ale electoratului. Ar fi un esec in primul rand al lui Sorin Grindeanu si al lui Victor Ponta, care nu au convins. Daca Grindeanu şi Ponta, care “nu mai sunt membri PSD” (Dragnea), vor continua sa creada si sa lupte pentru ideile lor, vor avea mult de munca la capitolele argumentatie si clarificari, inclusiv prin oferta unei noi constructii politice.

    3. Dezbaterea motiunii in Parlament, la care au participat si liberalii, ca “gardieni” ai votului, desi nu au votat, nu s-a axat pe ideologie, ci pe deontologie politica si pe ritmurile politicilor economice si sociale. Oratorii, atat cei pro-motiune cat si anti-motiune, au fost insa foarte nerealisti, ca sa nu spun lipsiti de deontologie politica, in pretentiile lor exagerate fata de un guvern de nici 6 luni in functiune, care inseamna 1/8 din mandat.

    Desi Romania a avut cea mai mare crestere economica din Europa si multi alti indici superiori, comparativ cu noi insine (v. precedentul Guvern tehnocrat “Zero”, al lui Dacian Ciolos), dar si cu alte tari europene, s-a dorit probabil din partea Guvernului Grindeanu o viteza de racheta cosmica si distante stelare parcurse in teritoriile economic si social (sic!). Sa-i uram sa le obtina urmatorul guvern!

    4. Trecerea motiunii ar trebui sa aduca unitatea in PSD si instalarea unui nou guvern cu un premier agreat. Motiunea a reconfirmat majoritatea parlamentara rezultata in urma alegerilor din 2016. Ma tem insa ca post motiunea nu va insemna si post criza. Germenii viitoarei crize se intrevad in nominalizarea viitorului premier de catre presedintele Klaus Iohannis. Am in vedere istoricul contorsionat al nominalizarilor premierului de la PSD, in 2015 si 2016.

    5. PNL-ul a cerut deja PSD-ului sa mearga “acasa”, anuntandu-si vointa de a intra la guvernare, dar nu prin “usa din spate”, ci prin alegeri anticipate. Presedintele Klaus Iohannis va putea obtine foarte usor acest lucru, desi nemotivat – pentru ca majoritatea PSD-ALDE a fost puternic revalidata -, respingand doua propuneri consecutive de premier ale coalitiei de guvernare.

    Nu este exclus ca PNL sa vina la guvernare. Insa in aceasta situatie ne vor paste din nou pericolele care decurg din concentrarea puterii in mainile unui singur om, presedintele-premier, din timpul regimului portocaliu al fostului presedinte Traian Basescu.

    Cred ca motiunea nu a facut decat sa plimbe in sistem tensiunea acumulata si ca va genera noi frustrari, oferind in acelasi timp furiei electorale o noua tinta. Ceea ce nu am vazut in premotiune si motiune, vom vedea in post motiune: desi apartin unor zone opuse ale esichierului, Iohannis si Dragnea s-au articulat intr-o axa bipartizana sui generis pentru schimbarea directiei Romaniei.

    • Fragmentzel

      lasa intelectualismele …. scremute.
      Deci stam asa .
      Avem una bucata de Kaiser care crede ca trebuieste sa aoba „guvernul Lui” …. si care are antecedente in care a transgresat cutumele europene.

      Avem una bucata de partid care a castigat alegerile cu un 45% , care impreuna cu un partner face majoritatea absoluta… Si care inexplicabil provoaca caderea guvernului..

      Acum pune-te in locul lu’ der Kaiser. Incearca sa gandesti ca el (adica sa vrei „guvernul tau” asa cum intelege el prin „al meu”)
      Tu in locul lui ce ai face?

      • Chiar daca a fost o rafuiala interna de partid, care slava Domnului nu este nici prima nici ultima, darwinismul politic fiind o lege nescrisa si o practica perpetua in toate partidele, motiunea de cenzura a PSD pentru descaunarea rebelului Grindeanu a fost perfect constitutionala, respectand pana la virgula si pana la punct toate regulile imperative si formale, din Legea Fundamentala a Romaniei.

        Desigur ca acelasi instinctualism de zoonpolitikon ca al lui Dragnea este de inteles si la Iohannis. Dar el nu va putea fi acceptat daca onor Kaiserul nu va respecta regulile, care sunt la fel de imperative si de sanctionatorii in cazul incalcarii lor. Lucru pe care Dragnea l-a inteles si s-a ferit ca dracul de tamaie sa nu se abata cu o iota de la ele.

        Dincolo de toata galagia PNL care va urma, ca vrea in capul mesei, si de toate siretlicurile lui Iohannis pentru a-si impune guvernul lui, seful statului este obligat sa nominalizeze premierul propus de o majoritate constituita si confirmata. Daca va refuza repetat si va declansa alegeri anticipate, KWI va deveni din pacate sursa problemei, in loc sa fie sursa solutiei.

        Coalitia va trebui sa fie atenta la propunere/propuneri, pentru a nu oferi temei legal pentru respingere. Sau, dimpotriva, si aici va interveni maiestria de a bate adversarul cu propriile sale arme, sa propuna pentru nominalizare un candidat care sa aiba in CV aceleasi pete ca cele din CV-ul lui Iohannis. Ar fi ceea ce as numi varianta toxica. Daca se va ajunge la ultima varianta, lucrata sa ii fie opozabila lui Iohannis, acesta va fi terminat. Scurt pe doi, fara nicio discutie. Va fi poate si sansa resetarii.

    • De unde ati scos sintagma ,,majoritatea PSD-ALDE a fost puternic revalidata” ?
      Care majoritate ? Cea cu minoritatile nationale ? Sa fim seriosi, domnule coleg.
      Traim, vedem…..

  19. Mi se pare jalnică acuza opoziţiei că PSD-ul şi-a obligat votanţii să voteze cu bilele la vedere . Dar a-i opri să voteze pe ai lor oare nu este cam acelaşi lucru ? Nu tot de frica de a nu vota altfel decât le-o cer stăpânii de partid sau de servicii ?! 😉
    P.S.
    Când ajungi să te susţină unii ca Băsescu, Nicuşor Dan cu clotildele lui, Orban cu ţurcanele lui,, sau Daniel Constantin cu poantele lui, nu-i de mirare că-ţi iese, când ar trebui să intre , vorba cuiva !

  20. Lupta de astazi pentru trecerea motiunii a fost NIMIC fata de ceea ce urmeaza . Poblema cu TRADAREA celor doi rataciti ai PSD-ului a fost ca i-a oferit foarte multa munitie lui Ghiolbanis ( tupeu , sloganuri , sansa de a pune mana pe guvern , etc. ) .

    Oricum , cine crede ca cei doi tradatori au fost de capul lor in acest demers se INSALA amarnic ! Aceea a fost o operatiune pregatita din timp , coordonata de servicii si incurajata DIRECT de Iohannis care s-ar fi ales cu GUVERNUL MEU . Iar tradatorii ar fi pus mana pe PSD …
    In fapt , Iohannis a speculat lacomia si inclinatia spre tradare a celor doi looseri patentati .

    Deci , in urmatoarele zile s-ar putea sa asistam ori la pierderea puterii de catre PSD , ori la alegeri anticipate ( putin probabil ) , ori la suspendarea lui Ghiolbanis .

    P.S. Partea buna este ca cei doi razvratiti nu s-au detonat in direct in sediul Parlamentului a.i. sa inceapa stirile la CNN cu ei . Cu atat mai mult cu cat dl. Ponta este la origini albanez musulman si o si arde cam des prin Turcia .
    Partea cu cariera cred ca si-au rezolvat-o cei doi definitiv in sensul ca va fugi lumea de ei ca de niste ciumati . Cred ca sunt mari sanse sa-l vedem pe dl. Ponta la tejghea alaturi de Daciada Sarbu , la celebra lor cofetarie . Cum ar veni , dl. Ponta se intoarce de unde a plecat …

  21. …șiii, cum zicea domnul Fragmentarium, moțiunea nu va trece, iar PSD iese neglorios din istorie, și așa piere ultima urmă a comunismului și a PCR-ului, bla-bla-bla…
    Am zis bine: a fost expunerea unei dorințe fierbinți, nu a unei previziuni. Ghinion! Nu toate dorințele se îndeplinesc.
    Sper că în spatele pseudonimului Fragmentarium nu se ascunde Florin Bădiță. E o dorință și, cum am zis, nu toate dorințele se îndeplinesc. Uneori e mai bine să nu se îndeplinească…
    În altă ordine de idei, din PNL îmi plac Crin, Turcan (doar că n-are calități de lider), Gorghiu (are calități de lider, după mine), Blaga, Predoiu, Bușoi, Orban, Zamfir, Brandl, Trăilă, Sulfina și alții.
    Dacă aș putea, aș face un Parlament și un guvern doar cu oameni care-mi plac, din toate partidele. Recunosc că s-ar putea să greșesc. Sunt iremediabil subiectivă, dar cine nu e?

  22. Constat ca o parte a ADN-ului feminin, puternic sanatos al acestui blog, l-a coplesit pe bietul intelectual naiv, recte, domnul Fragmentarium, care inca mai crede in palavre despre ideologii, onestitate, vot ne-imperativ si interes national. Cred ca nici macar Partidul National Socialist German al anului 1938 nu era atat de bine organizat.
    Adevarul este ca doamnele au intotdeauna dreptate. Urmeaza, in mod firesc, sa fie propus un nou candidat de premier.
    Sunt convins ca doamnele blogului se gandesc deja la devotata si competenta Carmen Dan. Spuneti ca este o apropiata a domnului Liviu Dragnea ?
    Pai nu este normal, stimabile colege ? De unde sa-si traga seva distinsa politiciana, pentru a se dezvolta armonios si viguros [in interesu’ plaiului mioritic (populat si cu vajnici ungureni), bineinteles] ?
    ..Oricum, sper sa le vina celor din CEX vreo idee-as, dupa un somn bun de weekend, dupe nenumaratele ,,Sieg Heil” din Parlamentul Romaniei concesionat, ieri, pe persoana fizica.
    Cand se vor trezi din lumea lor de carton poleit cu iz de Teleorman , vor da, luni, nas in nas, cu lumea reala.
    Sa va vedem, domnilor pesembisti si mai ales doamnelor pesedisde. Eu sunt acum ,,in afara cerculul” si ma amuz. Am loc in fatza si astept distractia. Sa va vad cum va luptati voi cu ,,sistemul”. ,,Cheia” va fi persoana ce va ocupa fotoliul de ministru al Justitiei. Evident va fi un membru de partid, dupa experienta nefasta cu un tehnocrat. (Z)
    ps
    Apropo, imi spune cineva ce a ,,produs” pana acum doamna Gabriel Firea, in afara de vorbe ?
    Ca parere personala, traficul in Bucuresti nu va putea fi niciodata rezolvat prin pasaje, asfaltari si parcari.
    Traficul si mai ales calitatea aerului pot fi imbunatatite DOAR ca la Barcelona, Londra, etc: PRIN RESTRICTIONAREA ACCESULUI AUTO IN CENTRUL CAPITALEI. Centuri concentrice, zone pietonale, spatii verzi, piste si parcari pentru biciclisti, autobuze electrice cu climatizare.
    In rest, doamna Firea, vorbim ca sa nu adormim.
    In fine, sunt convins ca noul guvern va rezolva problema liniei de metrou dintre Aeroport si Gara de Nord pana la finele mandatului de 6 luni al noului premier.
    …Si, cine stie ?, se demareaza studiile pentru autostrada Ungheni-Iasi-Tg-Mures.
    Este ca debordez de imaginatie ? 😉

    • Nu, doamnele nu au totdeauna dreptate, și nu, cel puțin una dintre doamne nu se gândește la Carmen Dan (și nu pentru că n-ar aprecia-o). Cel puțin una dintre doamne se gândește la un om (domn/doamnă) trecut de 60 de ani, care a fost ministru și a condus instituții grele, care are autoritate dată de competență, care are experiență de viață și politică. Din lista care circulă pe la televiziuni, cel puțin una dintre doamne se gândește, de exemplu, la Florin Georgescu, dar nu știe dacă Comitetul Executiv (sau Biroul Permanent, nu știe bine una dintre doamne) se gândește la el, și dacă Florin Georgescu vrea.

  23. Cred că mulți miniștri din Guvernul Grindeanu or să fie miniștri și în următorul guvern, ceea ce-mi va întări bănuiala că neghina a fost Grindeanu și câțiva miniștri, precum Tudorel. Am dedus asta de la începutul crizei, având în vedere că 25 de miniștri au demisionat imediat fără proteste, iar unii dintre ei s-au plâns de faptul că Grindeanu nu are calități de conducător și nu-i ajută în găsirea de soluții.
    Nu mi-a plăcut Grindeanu DE LA PRIMA APARIȚIE, dar am fost îngăduitoare cu el, așa cum sunt cu toți, i-am acordat prezumția de emotivitate. Mai târziu, mi-am dat seama că nu emoția începutului era cauza, ci faptul că tipul n-are carte solidă și calități de șef. E superficial și suficient. În rest, s-ar putea să fie un om cumsecade, cu intenții bune.

  24. Domnule Năstase, vă doresc viață lungă, sănătate cât se poate (căci la vârsta noastră nu putem avea pretenția să fim ca la 20 de ani…), satisfacții de la familie și profesionale, spirituale.
    Și, vorba lui Creangă, Cele rele să se spele!/ Cele bune să se-adune!

  25. La mulți ani! Multe bucurii, mai ales de la cei/cele de la care le și așteptați!
    Genarația a doua și-a arătat, în mare, potențialul, dar deja, normal, vă doriți bucurii de la generația a treia! Să dea Dumnezeu să apucați să aveți prilejul să vă bucurați și de realizări ale generației a patra! În fond este vorba de vreo 25 sau 30 de ani – succes!!!

  26. Onoratul Nume spune:
    Iunie 21, 2017 la 2:56 pm
    ,,Cred ca dnii Grindeanu si Ponta trebuie acum cercetati de catre parchet pentru a se vedea daca se incadreaza sau nu se incadreaza in articolul 256 din codul penal, eventual in contextul de grup organizat.”
    COMENTEZ:
    Nu-i asa ca sistemul este bun, daca il convingem sa lucreze pentru noi ? Rau cu rau, dar ……… (Z)
    Bine spunea Ludovic Orban: O reglare de conturi intre clanuri mafiote. Totusi, Ludovic a cam exagerat, eu cred ca avem de-a face cu un singur clan versus ,,cei care gandesc cu mintea lor”.
    ps
    As putea sa spun ca sunteti penibil. De un penibil cu puternic miros stalinist. Dar la ce ar folosi unui partid de autisti care, cica, apara democratia – cu telefoanele mobile in functiune pe REC in timpul votarii motiunii ?
    Chiar daca PSD va ajunge, eventual, la groapa de gunoi a istoriei, Romania va supravietui, cu siguranta.

    • Nu erati dvs. acela care flutura pe aici o teorie a ignorarii? Hai, dati-i cu roiul! Ce tot aveti cu opiniile celorlalti? Nu va e rusine sa faceti pe aici pe cenzorul ? Ce drept aveti sa sententionati gandurile celorlalti? Va credeti mare destept? Va credeti cult in cap? Limitati-va la comentariile pe marginea articolelor dlui Nastase, de aceea pretindeti ca sunteti pe aici!

      • Te poti pune cu stalinistii ? Da, dar e cam riscant…ma rog, imi asum riscul. (Z)
        PS
        Omule, PSD-ul se lupta cu sistemul, iar d-ta propui nusituce planegeri penale intr-o situatie create exclusiv de duplicitatea si lasitatea domnului Dragnea ? Chiar nu ti-e rusine ?
        Fa-ma sa te ignor, prin propriul dumitale exemplu. Si mai ales nu mai scrie prostii.

      • Bai Zaitev, prostii scrii tu! Si,mai ales ai reflexul pavlovian de a sari pentru Ponta, reflex ordonat, fiindca asta este una dintre treburile tale pe aici, pare-se. Fii linistit, nu va fi nici o ancheta, nu te mai agita atata si bea-ti vodca linistit, nu vezi ca Ponta are protectie inalta si ca nu face lucrurile de capul lui? Mai nou, conform media, Ponta se agita pentru ca PSD sa nu poata avea majoritate parlamentara in sustinerea unui nou guvern. Mizerabil comportament pentru unul pe care PSD l-a tinut mai tot timpul numai in pozitii inalte. Sub presedintia acestui Dragnea,Ponta este parlamentar, sotia sa este europarlamentar iar tata socru e bine vazut, ca intotdeauna. Aaa, ca nu mai sunt vremurile in care familia Ponta ocupa sapte functii administrative si politice de prima mana, mult mai multe ca familia Basescu, care era zice-se, familie domnitoare, sigur, mai sunt si vremuri in care trebuie sa te descurci cu numai 25000 de euro pe luna, nu? O mai tii pe un cartof fiert, pe o maslina, pe o scrumbie, o scoti cumva la capat si tii totusi un standard, din moment ce ai colegi useristi care declara public ca ei mananca din gunoaie; oricum, esti departe de situatii in care, de ziua ta, sa-ti inviti familia la o crapelnita la groapa municipala de gunoi Glina. Auzi, dar daca tot te dai tu strategul blogului, ba predici ignorarea altora, ba te amesteci – mult prea des – in comentariile tuturor, la aparitia unor cuvinte cheie, poti tu sa ne lasi sa stim o lista de realizari in folosul Romaniei, ale dnei europarlamentar Ponta? Nu de alta dar, din cate tin minte, dna se apropie de finalul celui de al doilea mandat si, cum sugereaza un cantec patriotic, ar fi cazul unor impliniri marete. Ori lista aceasta este una de cumparaturi?
        Si cum zici ca facea Stalin? A fost tatal tau in apropierea lui si l-a studiat comportamental?

Lasă un răspuns