51 de gânduri despre “Asta-seara, cu Ion Cristoiu, la Rtv

  1. Politically correct sau Înțelepciune politică?
    Doamne ajută să existe România și nu 2 sau 3 state moștenitoare!

  2. Scuze, trebuie să revin!
    Apropos de îndemnul dumneavoastră – „PUNE ÎNTREBAREA ȘI, ÎMPREUNĂ, VOM GĂSI RĂSPUNSUL!”:
    DE CE DRAGNEA N-A VRUT SĂ EXISTE O ÎNTREVEDERE A PRIM MININISTRULUI ROMÂNIEI CU VICEPREȘEDINTELE USA, IMEDIAT DUPĂ PRIMIREA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ!?!

  3. Doua crize: Criza PSD si criza Guvernului

    Pe masura ce ni se risipeste perplexitatea provocata de “nebunia” lui Liviu Dragnea si incep sa se intrevada cauzele si efectele acesteia, incepem sa distingem ca de fapt este vorba de doua crize, nu de una singura, asa cum am fost tentati sau manipulati sa credem.

    Prima criza este in PSD. Ea a fost declansata de alienarea grupului dominant din partid prin retragerea sprijinului politic pentru propriul guvern. O asemenea autodistrugere se intampla in cazul bolilor autoimune, in care organismul, in cazul de fata PSD, isi pierde capacitatea de a recunoaste antigenii (particulele straine, recte Liviu Dragnea) si de a-l apara de acestia cu ajutorul anticorpilor (Sorin Grindeanu, Victor Ponta etc.).

    Este criza PSD, care va avea o solutie PSD, prin motiunea de cenzura, in legatura cu care sunt de remarcat doua lucruri. De facto, motiunea nu va fi parlamentara, prin neparticiparea la citirea acesteia, duminica, a PNL, USR, PMP si UDMR.

    Parlamentul nu este cladirea, ci institutia, data de ansamblul elementelor si relatiilor care o compun. Deci motiunea va fi de fapt o motiune pentru PSD, nu pentru Guvern.

    In absenta opozitiei, motiunea va retrograda la nivelul unui plebiscit intern al PSD. Votul poate reconfirma leadershipul de partid, implicit retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, sau, in caz contrar, va deveni un bumerang.

    Tactica foarte abila de neimplicare parlamentara a opozitiei, care a subscris in corpore la apelul in acest sens al lui Traian Basescu, reactie prin care acesta a fost recunoscut ca un pater familias, urmareste accelerarea corodarii de imagine a PSD.

    Parlamentarii PSD sunt lasati sa-si spele rufele murdare la locul de munca, in vazul lumii. Probabil ca urmatorul pas pe care il va face opozitia va fi pe repede inainte cu alegeri anticipate, mizand pe faptul ca luptele intestine din PSD vor fi dus destul de in jos intentiile de vot pentru acest partid, daca alegatorii vor fi chemati la urne.

    A doua criza este a Guvernului, care nu este al unui partid, ci al Romaniei, asa cum este si Presedintele Romaniei. Cel putin asa spun principiile democratiei, ca un presedinte sau un guvern au suportul si programul unui partid pentru castigarea alegerilor, dar dupa etapele de partid si electorala cele doua institutii ale celei mai largi organizatii politice numite stat intra in slujba romanilor si a Romaniei.

    Deasupra Presedintiei si Guvernului nu flutura steagurile de partid ale PNL si PSD, ci drapelul de stat al Romaniei. Celor care au uitat, fiind cam mult de la regimul monopartidist de pana in 1989, le reamintesc marea virtute a multipartidismului, aceea de a impiedica ca o criza de partid sa fie si o criza a statului.

    Prin urmare, criza din PSD este a PSD, dar nu si a Guvernului. Guvernul, ca si Presedintia, sunt institutii ale statului de drept, care sunt organizate si functioneaza dupa legi, nu dupa ordine de partid. Desi, din pacate, criza de guvern a fost declansata prin dezertarea ministrilor, instigata de ordine de partid.

    Dramatic este ca operatorie s-a dovedit semnatura de pe adeziunile de partid, nu de pe juramantul dat tarii. Dar si mai dramatic este ca presedintia, institutia statului de drept care are in fisa postului responsabilitatea de stabilitate a tarii, nu a functionat. Cel mai probabil, tot din ratiuni de partid.

    Liviu Dragnea putea sa dea orice ordine ministrilor cu carnete de la partidul sau, dar Klaus Iohannis ar fi trebuit sa reactioneze imediat si ferm, sa spuna “Stop!”, institutiile ministrului si guvernului sunt ale statului de drept, se supun legilor, un guvern nu poate fi devalizat si ministrii nu pot dezerta prin ordine de partid.

    Sunt doua crize, una in PSD, provocata de abuzul de partid al lui Liviu Dragnea, cealalta in Guvern, care a fost posibila datorita subuzului de stat, inactiunii lui Klaus Iohannis. “Astept ca PSD sa rezolve criza” este cel mai prost raspuns si cea mai grava deresponsabilizare din tot mandatul sefului statului. Independent de motiunea parlamentara PSD sau din PSD, presedintele Iohannis are obligatia functionala sa readuca de urgenta Guvernul Grindeanu la pozitia ex-ante.

  4. Domnul Nastase, ca intotdeauna, asa cum ne-a obisnuit, este un subtil, prin simboluri si spuse. Postarea lucrarii „Pace” este mai mult decat una sugestiva. Astept cu nerabdare dialogul cu dl. Cristoiu. Pun intrebari foarte rar, intotdeauna urmaresc atent evenimente si comantarii iar, raspunsurile, de cele mai multe ori, vin de la sine.

  5. Il veti domina intelectual, pe Ion Cristoiu. De fapt, nu cred ca exista un jurnalist, din cei care se perinda la TV, care sa va fie pe masura. Iar pe Cristoiu, basismul acerb l-a plafonat, a ramas in urma cu vremurile…
    Nu va pare rau ce se intampla cu PSD? Nu v-ar accepta sfaturile de outsider? Pacat, se autodistrug…

    • Cristoiu este un frustrat. S-a văzut şi aseară. Mai deunăzi, tot la România TV, s-a referit la domnul Năstase cu sintagma ,, regretatul Năstase”, ca şi cum domnul Năstase ar fi mort sau o persoană rămasă în afara societăţii. Ultima întrebare, referitoare la cariera domnului Năstase a fost penibilă, minunându-se ca …. la poartă nouă. Niciodată nu mi-a plăcut acest individ, pe care l-am cunoscut în tinereţe, pe vremea când era ,, exilat” la Muzeul Judeţean de Istorie Vrancea. Nu s-a schimbat deloc: se crede cel mai bun şi nu poate suporta un interlocutor căruia nu-i face faţă. Să-l urmăriţi, peste câteva săptămâni, ce răutăţi va strecura despre domnul Adrian Năstase, pentru că nu a suportat că a fost pus în inferioritate. Îmi amintesc cât de mărunt era alături de Octacian Paler, la emisiunile lui Gâdea!

  6. In urma evenimentelor din ultimele zile , am observat ca multi din cei care se bateau cu caramida in piept ca sunt PSD-isti n-au nicio treaba cu PSD-ul . Erau doar niste propagandisti de-ai lui Ponta infiltrati pe diverse bloguri ca sa-i cante osanale . Unii chiar s-ar bucura sa se faca psd-ul praf .
    Ma refer aici la comentatori ca serbanfl , zev , George ban si altii .

  7. Luminita Arhire
    (spre stiinta Bizonu)

    Cine vorbeste de ceva ilegal ? Tocmai ati spus-o dvs. (Z)
    In plus, nu este un secret din moment ce mii de oameni stiu despre ce vorbesc.
    Eu insist pe imoralitatea si duplicitatea acestui individ perfid si cu aparentza angelica, pre numele sau, Liviu Dragnea. Fara sa-i tremure un muschi pe fatza, ne arunca vrajeala in public ca el nu avut de-a face cu SMS-urile si cu sistemul centralizat de comunicare in timp real. Culmea, el fiind artizanul, coordonatorul si unicul la comanda intregului mecanism.
    Coroborez aceste informatii cu modul in care acest om incearca sa prosteasca, in continuare, o tara intreaga, afirmand, pana mai ieri, ca nici nu se pune problema schimbarii de persoane in guvern…facem doar o analiza, acolo….prin partile esentiale….in plus, a fost cel mai fervent avocat al reusitelor guvernamentale, pana in urma cu vreo doua – trei saptamani.
    Ce s-a schimbat ? V-o spunem noi, de la Iasi: S-a trezit ,,papusa” din transa (recte, domnul Grindeanu), realizand ca de la inceput i se rezervase rolul de soldat disciplinat, chiar daca gradul premierului este de general. Uneori, caporalii (gen Dragnea) se cred mai importanti decat generalii, doar prin functie (vorba domnului Fragmentarium).
    Asta e o mare deficienta la romani: Daca esti cuminte si-ti vezi de treaba si mai ales crezi in loialitate si buna credinta a colegilor, esti luat de prost. Iata ce profereaza acum foste;e ,,college” din guvern ale domnului Grindeanu, dupa ce si-au recunoscut implicit imcompetentele prin demisie. Doamne foarte apropiate de domnul Dragnea, una dintre ele (Carmen Dan n.r.), chiar foarte apropiata.
    Asa i s-a intamplat si domnului Ponta (alt ,,fraier” initial de meserie), despre care, sunt convins, domnul Adrian Nastase (care l-a promovat) are o parere diametral opusa in raport cu (sa admitem) colegul Adrian B.
    Ii doresc ,,succes” domnului Dragnea, dar sa ia aminte ca reforma in PSD tot se va produce, mai devreme, sau mai tarziu. Sistemul feudal compus din caste ,,nobiliare” ( a se citi asociatii de ,,baroni” parveniti obedienti si incompetenti) din PSD trebuie sa ia sfarsit.
    Textul ca altii sunt de vina si ca Romania este infestata cu securisti de sus pana jos (pentru a ne justifica neputintele), nu prea mai tine la electorat, asa cum si cealalta perspectiva este corecta: Nu toti coruptii sunt cu adevarat corupti.
    …Oricum, eu cred in democratie si daca majoritatea de pe acest blog are o anumita orientare, in care se implica emotional, cine sunt eu sa va inoportunez cu parerile mele (multe, bazate pe experiente – subiective, prin definitie – personale si de grup) ? Majoritatea are dreptate intotdeauna. Oblio ar face bine sa-si puna o tichie ascutita pe cap, pentru a nu fi si el exclus. (Z)
    Poate e timpul sa ma autoexclud , cel putin un timp, si sa ma rezum la a contempla evenimentele, tinandu-mi parerile doar pentru mine. Sa astept o stabilizare a situatiei, intr-un fel, sau altul, pentru ca toata lumea sa-si redobandeasca calmul.
    Undeva, inlauntrul meu, mi-as dori ca voi sa aveti dreptate (probabilitatea fiind oricum mai mare, prin numar) si daca si electoratul gandeste ca domniile voastre, atunci e foarte bine.
    In fond, Romania conteaza.

    • Mai omule , tu nu intelegi ca ceea ce se intampla in aceste zile nu-i vorba de Dragnea , Ponta sau Grindeanu . Este vorba despre PSD !!!
      Ceea ce-au facut Grindeanu si Ponta face mult rau PSD-ului si democratiei romanesti .

    • ZeV

      de unde dracu’ Liviu Dragnea si angelismu’? C’esti cu IQ mai mic decat numatil de la pantofi ? Ce tu esti angelic? La varsta ta ?!!!
      Insa daca este vorba de imoralitate si duplictate … crez ca LD poa lua ceva lectii de la tine .. care acum scrii Cine vorbeste de ceva ilegal ? Tocmai ati spus-o dvs. (Z) Adica ma acuzi ca eu am scris/acuzat pe PD de practici ilegale?
      Pai mai omule hai sa vedem ce ai scris tu ad propiam labam Nu de alta, dar dosarul domnului Dragnea contine si fragmente de realitate de necontestat, chiar daca sentinta ICCJ ar putea fi considerata excesiva.
      Spun acestea in contextul in care unii il vad pe liderul actual al PSD ca neprihanit si o victima politica in fata Justitiei-Inchizitie, un angelic care ne spune suav ca nu stia nimic de SMS-uri, ca nu el s-a ocupat de asa ceva.

      Deci tu sustii teza ca LD a comis ilegalitati. Apoi te declari complice la cele ilegalitati.
      Insa cu am intrebat ce era ilegal in cestia cu SMS uri samd. Ca daca nu stii (aiurea, stii) ca LD a fost acuzat de că a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot (Mediafax) fara sa se face dovada ca s-ar fi folosit mijloace olegale (doar daca sistemu infromatic nu o fi ilegal. Dipa modelul daca e de la PDL este legal, daca este de la PSD este ilegal) Ca a fost adusa acuzatia de „fraudare a referendumului” insa condamnarea s-a facut „folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite” prin folosase necuvenite intelegandu-se voturi . Nu s-a facut dovada fraudarii referendumului (adica alea cca 1,5-2 milioane de voturi inexistente) si nici participarea lui LD la „inevitabilele” fraude locale.
      Deci dupa parerea ta „sistemul centralizat de comunicare in timp real.” era ilegal ? Cava ca detinerea unei mitraliere .
      Tu sustii ca ar fi fots ceva ilegal Insa pe langa talentul de delator (turnator, a nu se scufunda cu denuntator al unei infractiuni) incerci cu parsivenie sa manipulezi.
      A da .. nu o fi ala angelic insa condamnarea ptr „foloase necuvenite” inseamna in acelasi timp ca :
      – folosirea sistemului infromatic nu a fots ilegala’
      – referendumul nu a fost fraudat
      si nu are nici o legatura cu averea lu Dragnea. Asa incat casoiul cu teren de tenis, cheltuielile cu muierea de model mai recent (md 1992) decat legiuita (28 ani de casatorie) toate sunt din banii de leafa desi da bani si pe tigari! (Caci presupun ca daca nu obtinea averea pe cai cinstite… avea DNA un dosar plin cu dovezi inatacabile, nu?)

      In rest nu te mai strofoca – am scris cateva zile in urma , mai precis la Iunie 14, 2017 la 4:42 pm ca ma asteptam ca Grindeanu sa refuze sa demisioneze Adica chiar daca ar fi dispus sa plece maniera il face sa ramana!

      Ce a urmat arata insa ca mabuii gandesc cam cat 2 cocosi care s-ua luta la bataie fara sa mai dea atentie vulpii (pe la tine se zice hulpe) de pe margine …

      Amandoi fac rau partidului si prin ricoseu electoratului PSD ist. Asa cum si „geniul” tau preferat l-a „aranjat” pe LD prin intermediul Lulutzei.. care acum nu stiu ce cauta ca Secreatr al Guvernului .. nu de alta dar cf acleiasi Lulute cu care se vedea prin via lu’ Ghita RTv este un „penal” vinovat de „coruptie” si prin rocoseu maculeaza deja un eventual guvern Grindeanu 2.

      Mai Zevzecs (in ungureste „cs” se citeste „ci”) nu stiu cine te-a pacalit ca ai fi „inteligent” insa te asigur ca eu nu sunt chiar prostul tau… Sau daca vrei sa fiu prostul tau tine cont ca nu sunt prost degeaba si ca sunt f arogant. Aduca ma baiete nu ai banii ca sa ma „convingi” ca esti „destept” (Aviz amatorilor : de la 1 milion RON in sus. Daca vreti si sa va aprob incepem de la 10 mil RON Si numai ptr cestii absolut legale 100%)

      Si da ma neinstruitule : functia bate gradul!
      Insa nu despre asta este vorba … dar nu am ce discuta cu un neinstruit incapabil sa discearna intre functie si grad …

  8. @ onoratul nume

    Am sa incerc sa-ti raspund eu la o intrebare adresata gazdei noastre deoarece l-am cunoscut pe Sorin Grindeanu din perioada facultatii ; am fost colegi de camin vreo 2 ani de zile si chiar ne vizitam . Sorin Grindeanu este jumate oltean ( din Gorj ) , jumate banatean si a fost crescut de bunicii sai din Obreja , jud. CS ( langa celebra comuna Glimboca ) care este si locul de bastina al lui Ilie Sarbu ( socrul lui V. Ponta ) .
    Dupa terminarea facultatii ( info ) acesta a ramas in Timisoara si a intrat direct in politica protejat si propulsat de Ilie Sarbu care i-a oferit pe rand tot felul de functii in PSD si la nivel local . Era perceput ca un fel de sluga , de ” copilul de suflet ” sau ” baiatul de pravalie ” al celebrului preot-politician-securist-vanator-patron de night club Ilie Sarbu . Sunt lucruri arhicunoscute de catre timisoreni .
    Daca sunt rude de sange nu stiu dar sunt sanse foarte mari ca cele spuse de Vanghelie sa fie adevarate tinand cont de locul de bastina al celor doi si de asemanarea fizica .

    Eu personal , chiar m-am mirat cand am auzit ca Dragnea l-a numit pe Grindeanu PM tinand cont de organizatia din care vine si de rivalitatile dintre el si Ponta .

  9. Dragnea va deschide PNL usa guvernarii? Este stupida ideea de ultima ora privind posibilitatea unui „guvern de uniune nationala”, luata in considerare de Liviu Dragnea, Asta daca nu cumva este vorba de un calcul politic in doi, ca PNL sa ajunga la guvernare prin deschiderea portilor din interior. Ar fi inca un indiciu pentru a privi cu luare aminte la Fuhrerul Dragnea si sa ne intrebam ce hram poarta el in PSD si ce ADN politic are cu adevarat,

  10. @Mircea Popescu: „…Legat de calitatea diferita de Prim Ministru a dlui Adrian Nastase, as zice ca aceasta se datoreaza, in primul rand, calitatii sale umane,a inteligentei si a educatiei profunde care l-au determinat sa situeze principiile deasupra smecheriilor politichiei romano-balcanico-levantine…..”

    Vedeti, pina si ouale au mai multe calibre 🙂 Dl. Nastase este singurul om de stat de anvergura din Romania. Pacat ca nu sunt mai multi ca dinsul, sa faca azi un guvern 🙂

    Scriu aici de vreo 12 ani, de cind a fost primul blog creat. Citindu-l pe dl. Nastase regulat, am simtit permanent aceasta viziune a domniei sale despre un viitor mai pasnic pentru umanitate (pe care o impartasesc), unde progresul este obtinut prin dialog si cultura si educatie, unde nu exista vulg si primitivism (ce l-am avut din plin in epoca Celui Fara de Nume). Realmente, dl. Nastase s-a nascut mai devreme de cind trebuia. El este un „time traveller”, om al viitorului intors in trecut.

      • @trexsr
        @Adrian Nastase

        “Într-o bună zi, după ce vom fi luat în stăpanire vânturile, valurile, mareele şi gravitaţia, vom pune la lucru energiile iubirii. Atunci, pentru a doua oară în istoria omenirii, omul va fi descoperit focul”
        Pierre Teilhard de Chardin

    • @trexsr , iunie 18, 2017, la 4:16 p.m.

      Atât de frumos este comentariul dumneavoastră… cred că ENCLAVA creată aici, în jurul amfitrionului, își asigură coeziunea, în primul rând, prin această nostalgie pentru un „părinte al cetății” inteligent, generos , educat și dedicat. În rest, putem avea opinii oricât de diferite Cel puțin noi am avut șansa de a vedea cu ochii noștri așa ceva. Copii poate că vor mai avea o frântură de imagine. Nepoții, însă, mă îndoiesc că vor mai înțelege despre ce vorbim.

      Și eu am avut aceeași senzație și am și scris despre asta : nu știu dacă Adrian Năstase s-a născut în epoca potrivită…

      • Sper că nu bănuiește nimeni că nu știu să scriu COPIII cu un număr suficient de „i”. Cred că e un fel de corectare automată, pentru că mi se tot întâmplă dacă nu sunt atentă și nu revin asupra textului, cu propria mea corectură. La fel pentru cuvântul ACEASTA care apare, mai mereu, ACESTA. Mii de scuze, prieteni, pentru ambele.

  11. http://sokant.ro/razvan-savaliuc-despre-planul-minerva-si-cum-se-distruge-romania-in-mod-organizat/

    Răzvan Savaliuc, despre planul MINERVA și cum se distruge România în mod organizat

    Planul MINERVA. Daca in 6 luni PSD nu lichideaza politia politica din aceasta tara va cadea prada fortelor oculte din servicii si parchete, precum si a propagandei finantata ocult de sustinatorii institutiilor de forta, potrivit jurnalistului Răzvan Savaliuc care subliniază acest aspect într-un editorial din Lumea Justiției.

    ”In Romania, transformata sub regimul Basescu in colonie, cu un actual presedinte autist care nu face decat sa preia mesajele propagandei sorosiste, puterea politica a fost distrusa programat si inlocuita cu marionete impuse de afara. Totul s-a operat cu ajutorul serviciilor secrete, a marilor parchete, precum si a autoritatilor fiscale de control – care au devenit asa cum a recunoscut creatorul Traian Basescu “un stat mafiot”.

    Parlamentul a fost discreditat si adus in stare de paralizie politica, zeci de senatori si deputati fiind urmariti penal, arestati, trimisi in judecata, acuzati de ANI de conflicte de interese, si supusi linsarii mediatice de o propaganda platita ocult prin servicii. Mass media a fost distrusa, “mogulii” de presa bagati la inchisoare, iar cele mai importante posturi de televiziune si publicatii au fost inchise sau aduse in stare de insolventa, pentru a fi preluate de paravane ale serviciilor. Nicaieri in Uniunea Europeana nu s-a intamplat un asemenea pogrom impotriva presei, fiind evident atentatul institutiilor de forta impotriva libertatii de exprimare”, scrie Răzvan Savaliuc.

    Jurnalistul consideră că cea mai grea lovitura s-a dat mediului de afaceri romanesc, care a fost decimat cu parchetele si cu ANAF-ul pentru a se face loc multinationalelor, primele la scutiri fiscale si facilitati guvernamentale, si niciodata urmarite penal sau controlate de fisc. Mi mult, Savaliuc atrage atenția că toti liderii politici, mogulii de presa si toti oamenii de afaceri romani importanti au primit etichete de “penali”, in vreme ce Romania a trecut sub o influenta straina fara precedent.

    Succesul urias in alegeri al “penalilor” PSD s-a datorat tocmai faptului ca romanii au inteles pericolul distrugerii a tot ce e romanesc cu ajutorul institutiilor de forta, iar votul lor a fost o reactie de aparare in fata a ceea ce este antiromanesc.

    ”Exista informatii ca personaje din afara au impus Romaniei si Moldovei un plan numit MINERVA, de preluare a controlului asupra Romaniei prin arma catuselor, stiindu-se ca in aceste tari in care exista mica coruptie generalizata de pe vremea comunistilor (cand totul se rezolva cu bacsis) orice roman isi doreste sa vada corupti la inchisoare. Un plan similar s-a incercat si in Polonia, dar nu a prins.

    Planul a vizat formarea de dosare penale tutoror liderilor politici si factorilor decidenti importanti din politica, aparat guvernamental, presa, mediu de afaceri, astfel incat nimeni sa nu mai apere Romania si, cu ajutorul institutiilor de forta, sa se impuna o conducere dirijata din afara.

    ”Guvernul tehnocrat a fost apogeul planului MINERVA, care insa a eseuat lamentabil la nivelul perceptiei romanului de rand, intrucat romanii au vazut diferentele de tratament intre ei si tot ce este extern, si faptul ca nu se pun catuse decat lor, nu si celor care vand tara strainilor si ne transforma in colonie.

    Planul MINERVA a distrus Romania pentru multi ani de acum incolo si s-a bazat in ultimii 12 ani pe intarirea continua a institutiilor de forta!

    Fiti atenti la cifre: daca pe vremea lui Ceausescu odioasa Securitate avea peste 2000 de securisti, azi SRI are peste 11.000 – (faceti calcul la 1000 euro/lunar media pe un lucrator de informatii x 12 luni, ca sa vedeti cat ne costa anual).

    Daca pe vremea lui Ceausescu existau 2000 de magistrati, azi exista circa 7000, iar procurorii au ajuns sa isi formeze propria republica bagand frica in judecatori, in afara oricarei raspunderi pentru oamenii nevinovati desfiintati cu dosare penale – (faceti calcul la 3000 euro/lunar media pe un magistrat x 12 luni, ca sa vedeti cat ne costa anual).

    Au fost create armate intregi de inspectori fiscali, jandarmii au fost transformati in trupe de interventie cu miile, au fost create agentii de prigonit politicieni si oameni de afaceri precum ANI, DLAF, structuri de politie speciale si alte institutii de acelasi soi: iata imaginea a zeci de mii de reprezentanti ai institutiilor de forta, care lovesc nu doar in alesii politici ai acestei tari, ci in mediul de afaceri care sustine prin taxe si impozite bugetul acestei tari!

    Bugetele acestor institutii de forta au crescut an de an, si au crescut atat de mult incat daca va intrebati de ce nu se construiesc coridoarele de autostrazi asa cum a aprobat Uniunea Europeana, e din cauza ca bugetul de stat a devenit prea impovarat de institutiile de forta pentru a mai putea sustine asemenea investitii.

    Aceasta a fost “viziunea” lui Traian Basescu despre statul romanesc modern, conjugata cu vointa celor de afara, si in aceasta fundatura a ajuns Romania. Iar PSD, oricat a fost de hulit pana acum, a ajuns sa fie votat masiv ca ultima speranta”, a mai scris jurnalistul.

  12. Eu am din ce in ce mai mult o memorie selectiva. Am retinut ca PSD a dorit sa faca o mica „revolutie” in administratie, care inca nu i-a reusit. Se vorbea de pornirea „motoarelor economice”. Si atunci ma intreb: cum sa incerci sa scapi de propriul executiv, cind Primul Ministru are in program vizite extrem de importante de lucru in Germania, in Franta, unde el trebuie sa aibe sprijin politic pentru a incheia intelegeri politice si economice. Nu te uiti si tu putin la agenda lui inainte sa incerci sa il trimiti acasa?

    Apropo, mai avem Ministru de Externe, sau e si el „suspendat”?

  13. Domnule Nastase, va doresc succes, mai ales ca Ion Cristoiu, dupa obiceiul sau, va incerca sa vicleneasca.

  14. Exista romani in strainatate care sunt preocupati de dezvoltarea tarii lor de origine, si fac lobby pe linga alte guverne ale altor tari si pe linga mari investitori sa vina sa investeasca in Romania. Ori ce mare firma va decide sa vina in viitorul apropiat in Romania, cind acolo este nu numai instabilitate politica, dar o instabilitate ce provine dintr-o abordare juvenila intre doi oameni ce se tin de putere, sau vor mai multa putere?

  15. Măcar de s-ar fi spart vreun geam…

    Ilie Şerbănescu
    Dacă PSD ar deține puterea în România actuală, atunci, ceea ce se întâmplă sub ochii noștri cu guvernarea, politichia și altele asemenea ar fi un dezastru. Căci PSD își mănâncă propriul guvern, punând pe masă adversarilor politici toate cuțitele și furculițele spre a putea fi devorat el însuși, cu totul. Mult lăudata creștere economică s-ar prăbuși. Cursul cu care se joacă dl Isărescu ar lua-o la vale. Până și bursa – aceea care nici nu prea există, că nu s-a auzit de vreo companie care, în afara unor emisiuni de paradă, să se finanțeze de pe bursă – și-ar da obștescul sfârșit. Numai că nu PSD deține puterea în România. Nici susținătorii săi economici, care sunt cei care pun doar pingele în economia din România. Nici votanții săi, care sunt într-adevăr cei mai mulți, dar, fiind dintre cei săraci ca poziție economico-socială și mai bătrâni ca vârstă, sunt și cei mai puțini influenți, ba chiar dintre cei mai huliți români. Puterea, adevărata putere, o dețin, știe și Grivei, proprietarii activelor industriale, comerciale, bancare, tehnologice și a pârghiilor strategice – toți, ne place sau nu ne place, străini! Aceștia dețin puterea în economie și, prin incidență, în politică. Nu-i un reproș, nu-i o critică, este o realitate. O realitate sfântă în capitalism!

    Nu știm dacă PSD conștientizează această realitate. Proprietarii însă o conștientizează! Și își exercită dreptul de decizie, pe care proprietatea și deci puterea li-l conferă! Nu contează în decizie dacă este bine sau rău, contează doar dacă este convenabil sau nu decidentului. Acesta îi lasă pe dl Dragnea și ai lui să se joace cu mingea prin curte, dar să nu spargă cumva geamurile! Dl Dragnea și ai lui au atins însă cu mingea vreo trei geamuri. Au crescut salariile la stat, făcând astfel presiuni asupra salariilor la privat; or, salariul mic este osatura exploatării coloniale, cheia profiturilor fabuloase realizate de capitalul străin în România. Totodată, au încercat să pună un prag în incriminarea speței abuzului în serviciu, ceea ce ar răpi procurorilor anticorupție obiectul muncii în instrumentarea scoaterii din joc a oricărui român incomod. Și, cel mai grav, au prevăzut constituirea unui fond suveran de investiții, care ar înarma statul român cu un instrument de apărare a pârghiilor care i-au mai rămas în mână. Vai, blasfemie! Ce contează că, în majoritatea lor, țările occidentale însele au la dispoziție acest instrument. Probabil, însă: quod licet Iovi, non licet bovi (ce este permis lui Jupiter, nu este permis boului)!

    Comanda externă a fost deci clară: boicot general în aceste domenii! Niciun geam în aceste privințe nu trebuie spart! Experiența de la referendumul din 2012, când rezultatele neconvenabile au obligat capitalul străin să ordone înfrângerea acestora prin ignorarea votului popular, a condus la ideea unor alte stratageme, mai demagogice. Mă scuzați, mai democratice! Și, neavându-se la dispoziție o opoziție politică reală la PSD, s-a apelat la tradiționalele modalități de provocare de rupturi sau trădări în PSD sau la aliații săi politici. După cazul Daniel Constantin de la ALDE, cazul Grindeanu este doar unul mai spumos! Nu întâmplător, cu trei lucruri nu a pactizat din programul PSD chiar premierul Grindeanu pus de PSD: ordonanța incluzând abuzul în serviciu, legea salarizării și fondul suveran de investiții!

    Chiar dacă învolburată de o moțiune de cenzură, înfruntarea Dragnea-Grindeanu este o biată jerpelitură, în măsura în care nu PSD deține puterea. Abia de va pierde, Dragnea ar apărea mai măreț decât i se permite să fie. Și tot de va pierde, Grindeanu se va putea prezenta mai falnic decât ordinele mizere ce l-au ghidat. Singur câștigător va fi capitalul străin, care nu vrea pe aici, prin România, să i se spargă cumva vreun geam, necum să-l pască riscul unor replici anticolonialiste, precum în Ungaria sau Polonia. Ba, probabil, se va alege cu noi cadouri, cum l-au obișnuit chiar cei de la PSD ca să-i intre în voie! Ce face de cinci ani Codul fiscal parohiat integral de PSD, cu ajutorul neprecupețit al domnilor Ponta, Vâlcov (vai, incriminatul Vâlcov!), Grindeanu, Dragnea? Împotriva cerințelor din realitățile concrete și din datele statistice, PSD-ul acestor frați, azi adversari, siluiește la greu fiscalitatea, prin așa-numita relaxare, pentru a face, în fapt, cadouri capitalului străin!

  16. @Ghiță Bizonu’,

    vreo două articole în urmă am dat un răspuns care vă era destinat, dar cred că de pe telefon mă descurc, mai degrabă, ca o babă (deși mă consider cea mai tânără dintre domniile voastre) – s-ar putea să fi nimerit pe altcineva. Nu caut că mi-e lehamite. Am ajuns de pe coclauri la un descktop, slavă Domnului!

    Mă uit la televizoare și pe net și încerc să înțeleg și înțeleg că n-am cum să înțeleg ce se întâmplă în realitate. Habar n-am dacă Dragnea este dictator (așa cum spun cam mulți), dacă Ponta cu Grindeanu sunt trădători, sau dacă Dragnea e plătit ori constrâns să trântească partidul acesta cu capul de toți pereții, nu știu dacă unul sau altul este șantajabil (probabil toți!), nu știu dacă Sevil Shhaideh a făcut ce zice Grindeanu și este cu adevărat ilegal, nu știu și nu am dovezi dar mai pun și eu cap la cap informații și, cu ajutorul bunului simț și al intuiției, pot să trag niște concluzii: avem la conducere niște oameni IMATURI. Și nu imaturi psihologic doar, ci și politic, emoțional, imaturi de jur-împrejur, cum doriți s-o luați!

    Oamenii aceștia nu au nicio zvâcnire, nu simt nicio emoție și nicio responsabilitate față de poporul român. Poporul român nu mai există, de fapt, era să uit – există „autohton”. Se lucrează de afară întru diluarea și dispariția ideii de națiune română pe cele mai neașteptate căi, pe care oamenii nu le bagă în seamă, nu observă, în schimb, se obișnuiesc pe nesimțite cu absența acestui lucru, dispare din subconștient, din reflexe, din repere… În curând vor muri toți cei care mai aveau conștiința apartenenței la o națiune, la o etnie, la un popor, toți cei care considerau că avem un destin comun și ne ducem crucea împreună, uniți.

    V-am mai tocat la cap, poate v-am și plictisit, îmi cer scuze, dar cred că fără a fi conștienți de sângele nostru comun, de destinul nostru comun, de inamicii comuni, de pericolele pe care le putem înfrunta numai în comun, nu putem să răzbim. „Țara asta” – sintagmă hiper folosită și uzată, golită de semnificație de atâta superficialitate a vorbitorilor – nu are nici o șansă de supraviețuire. Dacă vom lăsa pradă uitării elementele care ne fac ceea ce suntem – fie că sunt păgâne, ortodoxe, ori împletite laolată (caracteristic nouă) – suntem sortiți dispariției ca nație. Dacă România ar deveni o colonie reală, poate că s-ar naște un soi de solidaritate între nedreptățiți, dar eu văd numai „dezbină și cucerește”. Atomizare – un cuvânt la modă, mișcare browniană – iată cele două cuvinte cu care pot caracteriza (în viziunea mea) societatea noastră azi.

    @Ghiță Bizonu’ – nu știu cum se face că trebuie să vă dau dreptate din nou: omul este om cu intermitențe și maimuță cât cuprinde! Este, Doamne, Maica Domnului – este! Ceea ce face acum Dragnea împreună cu cei care votează ca să fie de acord cu el, împreună cu toți participanții la această comedie cu lacrimi amare – Ponta, Grindeanu etc., tot ceea ce noi ne spargem capetele să înțelegem, nu poate fi numit patriotism, interes național, nu se poate spune că oamenii aceștia nu pot dormi noaptea de grija națiunii, ci sunt niște oameni ghidați de instincte și își folosesc rațiunea doar ca să-și împlinească poftele și orgoliile – niște porniri animalice, evident. Se joacă pe banii cetățenilor jocuri costisitoare despre orgolii personale, despre ambiții oarbe. Nu le pasă cum suntem văzuți dinafară, iar ce-i mai grav – fac pipi de sus pe votul nostru, pe speranțele noastre, pe încrederea pe care le-am acordat-o. Nu că sunt convinsă arbitrar – știu sigur că orice problemă ar fi, se putea rezolva mai cu perdea, cu ușile închise în PSD, cu solidaritatea care trebuie să caracterizeze o asemenea formațiune…

    Grindeanu este o balegă moale – e singurul lucru de care nu m-am îndoit niciodată – a fost nevoie să vină V. Ponta să vorbească și să umble în locul lui, să rezolve, să aranjeze?… (Ponta este un jucător din liga superioară, totuși)

    Ce avea Dimitrie Cantemir, M. Eminescu, G. Coșbuc, Mihai Viteazul, Ștefan Cel Mare, Dumitru Drăghicescu, C. Rădulescu-Motru, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza etc., și n-au politicienii de azi??? Ce nu au elitele de azi? Ce n-au oamenii de cultură de azi și avem nevoie pentru a ne resuscita simțul identității și unității naționale? Poate că Al. Dughin are o ideea bună cu doctrina lui solidaro-socialo-mistică? Poate că vremea statelor națiune a trecut, poate că așa este, dar momeala lui cu autonomia națională, cu autonomia culturală, este o rază luminoasă… Nu pot decât să regret și să plâng faptul că națiunea noastră este un copil mic, raportată la lungimea istoriei omenirii, și deja se dispersează; de-abia am devenit conștienți de sângele și destinul nostru comun și deja am devenit rezistenți, curcubee, politically correct și alte rahaturi care lucrează împotriva noastră ca stat național.

    Politicienii care se pletuiesc acum la televizoare nu cunosc, nu vor să cunoască și nu le pasă de aceste lucruri și nici de viitorul Țării. Există „Țara” pentru ei?

    P.S. S-a ales Orban la PNL. S-ar putea să aibă speranțe, dar mă cam descurajează faptul că alesul l-a susținut și lăudat pe Marele Mut în discursul său.

    Și da, @Ghiță Bizonu’, dracu’ nu are nevoie să-și vâre coada, oamenii se descurcă singuri.

    • Draga Ana

      iti citesc mesajele mai des decat presupui. Recunosc insa ca acel raspuns l-am citit de abia azi dar inainte sa citesc acest mesaj .
      Dintai si dintai asteapta sa treci de 90 de ani ca sa ai dreptul sa iti zici ” (un domn care se autodecalra „mos” zicea ca difenta dintre batran si mos este ca mosul a mancat demult la parastasul batranului. Cu babele e la fel)

      Apoi , cam amestecate. Nu este recomadabil sa crezi ca cel prompvat de tine va fi vesnic ascultator. Oameni ca Boc sunt rari … din fericire!
      NU stiu ce a fost in capul lui Dragnea .. cestie care ar fi pasabila insa nu inteleg restul conducerii PSD. Dupa expreientele cu desemnarea lui Ciolos, dupa dandanuau desemnarii Sevil- ei Saideh si ajungerea la Grindeanu … a forta demisia guvernului (ca demisia primului ministru este demisia guvernului) inseamna sa lasi guvernul la cheful lui Holzsprache. Care se va „consulta” cu „societatea in civil” (cei 90.000 de care scriam) si doar cu o cestie metalica in coaste (sula, surubelnita, stilet sau tava de arma de foc) ar accepta un premier PSD . Nu de alta dar in locul lui as forta alegeri anticipate (am zis in locul lui. Adica daca as fi Werner der Kaiser care a aratat deja ce ii pot circumvolutiunile germanice: Ich bin der Fuhrer!)
      Se poarta precum cocosul de munte la rut …

      Ce nu au elitele de azi? Pai dentimentul identitar ..
      Insa Dughin sigur. Si mai sigur ca polcovnicu’ il are. Ia sa zica Dughin ca vremea statului rus a trecut …. ce iute ar intra „marele filozof” in uitare

      PS : eu zic ca omul este inteligent nu rational Adica ca hommo sapiens este rational cu intermitenta si maimuta cat cuprinde (de data asta astoia de care vorbbim se poarta sub nivelul primatelor …)

      PPS. Felicitari Buburuzei tale. Indraznesc sa fac o mica sugestie : pune-o sa citeasca „Hainele cele noi ale împăratului” de Andersen si „Ciobănașul cel isteț sau țurloaiele blendei” de Ispirescu . Am asa o impresie ca nici Dragnea, nici Grindeanu si nici Ponta (plus multi altii ) nu au citit in copilarie „Ciobănașul cel isteț sau țurloaiele blendei” … ca prea se poarta ca un anume fecior de boier …

      • „Ciobănașul cel isteț sau țurloaiele blendei” n-a citit încă. Se poate remedia chiar azi. După ce va scoate sâmburii la o căldare de cireșe amare. Să zică „merci” că n-am flocăit-o ieri – toată ziua și-a făcut unghiile la mâini și la picioare la mansardă, unde are semnal Wi-Fi de la vecini, desena tacticoasă pe tableta grafică cu pixulețul acela cu „opritorile” fixate între degete, în timp ce eu credeam că face curat în baie!

        În fine. De ce am zis raționali? Pentru că își folosesc rațiunea inteligență+măsură+strategie+perseverență+răbdare etc., doar ca să-și satisfacă pornirile animalice. Eh, dacă s-ar strofoca așa întru propășirea neamului… e-he…

        Da, cu Dughin așa este. dar și cu neamțul, și cu franțuzul – numai noi „autohtoni”, c-așa au zis ei!!! Totuși, Dughin, în doctrina sa, pornește de la ideea ca fiecare popor – nație – cultură să-și păstreze autonomia. Economic vorbind, are o idee asemănătoare cu „guvernul mondial”. Un fel de rău mai mic. Dar nu poți să nu-l apreciezi pentru calitățile lui de slujitor fidel al Patriei și neamului său. Cam ce le lipsește alor noștri, nu?

      • În loc de „rațonali” am vrut să zic „oameni”. A fi om,pentru mine, înseamnă să fii rațional. Unele primate sunt umane, altele nu. Sau alternează, cum bine ziceți. Mai des animale şi mai rar oameni. Culmea, chiar şi atunci când îşi exercită capacitățile umane (cum ar fi şi încătuşarea semenilor, nemaiîntâlnit lucru la animale), o fac pentru a demonstra că sunt cu precădere animale. Ce ironie şi ce paradox!

  17. O adevărată lecţie de politică la nivel înalt ! Să sperăm că va fi receptată de cei cărora le-a fost adresată.

  18. http://m.luju.ro/kovesi-e-terminata-inregistrari-bomba-din-interiorul-dna-o-incrimineaza-pe-laura-kovesi-cum-ordona-subalternilor-sa-faca-dosare-penale-premierului-romaniei-si-altor-persoane-care-sunt-libere-desi-au-inceputa-urmarirea-penala-kovesi-turbase-ca-inculparile

    Dupa dezvaluirile din seara asta de la Romania TV sunt aproape convins ca Cruduta Kovesi este BOLNAVA PSIHIC ! O suspectam demult pe individa ca este bolnava de ura si frustrata asemeni lui Monica Macovei . Insa astazi , am convingerea ca CK este dusa grav cu pluta !
    Pe langa toate astea , cred ca dilia face exact ce-a auzit si ce-a invatat in familie de la tac-su , probabil un alt mare cretin !

    • Codruţa, nu numai că estre frustrată, dar îi lipsesc cu desăvârşire calităţile de manager! Are şi un limbaj ce nu ţine de un şefa anticorupţiei din România. ,,Să-i înhăţăm”, ,,Să-i presăm”, ,, Să căutăm”. Justiţia selectivă şi fabricarea unor dosare, pentru a se şantaja diferite persoane publice, nu este corupţie?. Nu mai zic nimic despre ignorarea deciziilor Curţii Constituţionale!

      • La o adica intr-o convorbire in „birou” mai merg veorbele ,,Să-i înhăţăm”, ,,Să-i presăm” , asa cum in alte domenii sa zicem tehnice se pot auzi termenii prsudotehnici „cocârț” sau „sa dam cohlenduru cu niste magalweis” (astea in amerlocana ar fi „gizmo”) insa ingrijorator este „Unii s-au ÎNCURCAT CU LEGEA” care nu poa insemna decat una din doua :
        – „unii” habar nu au de lege si le incurca . Rau . De exemplu cofunda mita cu violul. Nashpa ca s-ar presupune ca in DNA sunt cei mai competenti si selctionati ptr competenta lor. Ori asta este in sarcina sefului DNA …
        – sefa considera ca prevederile legale si principile de drept sunt superflue in fara „vointei” celei mai curajoase samd.

        A da. DBA deschide dosar penal ptr inregistrare .. Nu mai stau sa caut insa mi se pare ca nu este de competenta DNA .. dar DNA nu se incurca cu legea …

  19. Un interviu cu un Ion Cristoiu absolut nepregătit, făcând o supraexpunere a imaginii lui de „român rupt în fund” , diletant, care-și întrerupe prețiosul oaspete hodoronc-tronc . Dornic să-și bifeze acest interviu în palmares,

    Între Ion Cristoiu și Adrian Năstase, ca-ntr-un triptic bizar, Codruța… remarca ușor ironică a oaspetelui „Iertați-mă , suntem în studio și cu doamna Kovesi ?” a fost suficient de convingătoare pentru ca regia să o scoată din cadru . În schimb, a rămas pe burtieră. După câteva minute , au strecurat-o din nou între cei doi și acolo a rămas. Interviul a fost întrerupt de spoturi publicitare și de reclame. Neprofesionalism explicit. Impresia mea despre Ion Cristoiu a fost că vine de pe o altă planetă : „De ce vă exprimați mai mult pe blog și mai puțin la televizor? ”… „Dumneavoastră sunteți vechi în partid , chiar de pe vremea FSN-ului ?”… „E chiar atât de închis un șef într-un glob de sticlă?”… „Se mai poate face ceva în acestă fază? ” „Mai ARE (!!! n.n.) PSD și ALDE suflu ”…„ Psihologicește( !!! n.n.) ce l-a apucat pe Grindeanu?”…„De ce bat pe umeri? ( președinții americani, n.n.) Pe dumneavoastră v-a bătut pe umeri?” Oare „maestrul” nu citește niciodată ziarele? Din fericire, printr-un mare noroc al telespectatorului, Ion Cristoiu, fiind nepriceput, nu a avut multe întrebări de pus și, în intervalele dintre reclame, a lăsat invitatul să vorbească.

    Exemplu de dialog:
    A.N.: ”Pot să vă vorbesc foarte mult despre chestiunile acestea…”
    Maestrul( râzând) : „Dar oricum, românii nu sunt preocupați de așa ceva”

    Așadar, „case closed ”.

    P.S. Tot la ROMÂNIA TV, în urmă cu câteva luni, Ionela Năstase realiza cu Adrian Năstase un interviu foarte bun, de colecție, inteligent, pregătit atent, extrem de plăcut… Dar Ionela Năstase nu e „maestre”.

  20. „NOI SUNTEM DNA ȘI-AM ÎNCEPUT SĂ NE CAM LĂSĂM…”

    MOTTO: „Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, cu unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au ÎNCURCAT CU LEGEA (ați auzit asta, cetățeni? !!!, n.n.) şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”,( Laura Codruța Kovesi, procuror-șef DNA, înregistrare audio)
    …………………………………………………………………………………………………………………
    Nu știu dacă ați văzut, prieteni, „MANIA GRANDORII” cu Yves Montand și cu Louis de Funes . Acolo este o scenă absolut extraordinară. Louis de Funes, posesor al unei mari grămezi de galbeni, era obișnuit să-i scoată din cufăr în fiecare seară, înainte de a adormi, și să și-i treacă printre degete… sunetul lor unic, divin, îl liniștea și-i dădea un somn cu vise plăcute… până într-o seară când sunetul celest al aurului a prezentat o mică sincopă, o imperfecțiune, pe care doar stăpânul averii o putea sesiza… atunci, cu un rictus, Louis de Funes a repetat răsfiratul galbenilor mai cu atenție, dar degeaba …sunetul iar a ieșit șchiop: LIPSEA UN GALBEN! Iar până nu l-a găsit, eroul nostru nu și-a recuperat liniștea sufletească.

    Ei, cam o chestie dintr-asta cred eu că i se întâmplă doamnei Codruța. Dânsa ține în combina frigorifică, de mulți ani, la o temperatură constantă, DNA-ul. Seara, înainte să adoarmă, Codruța nu bea clasicul pahar cu lapte , ca toată lumea, ci îl scoate pe DNA , îl întinde frumos pe masă , îl lovește cu ciocănelul peste genunchi, ca să-i testeze reflexele, îi verifică tonusul muscular… doar sinapsele nu i le controlează, că nu sunt esențiale pentru pacient. Apoi mulțumită, ușor asudată de plăcere, îl vâră pe DNA înapoi în frigider…și doarme neîntoarsă, fără vise. Până într-o seară… când, dezdoindu-l , ca de obicei , pe masa din bucătărie, îl găsește fleșcăit, cu ficatul umflat, cu niște pete roșii pe la încheieturi… un rebut… Îl scutură, îi dă două palme să-și revină, dar din ditamai DNA-ul, lung și blegit, abia picură TREI DOSARE… fără nici un ministru în ele… din nas îi curge o anticorupție subțire, diluată la maximum, rozalie… Un sunet ca un clefăit oribil îi iese dintre buzele vinete , în loc de marșul triumfal de până mai acum câteva luni. Aoleu! Cum să storci din leșinatul ăsta câteva dosare tari, cu nume sonore, cu cătușe vesele, cu arestări preventive semețe?

    Lipsește un galben, doamna Codruța… de aia nu mai sună DNA-ul cum suna… încrederea naivului public, care te-a aprobat în toate cele și te-a crezut „FEMEIA CURAJOASĂ A LUMII” , care ți-a scris: „Codruța, te iubim !” pe pancarte desfășurate prostește de către #REZISTENȚI insomniaci ( „noaptea, ca rezistenții”…” ), care ți-a dat cele mai frumoase mere în piață, cu luciul frecat pe-o margine de șorț de precupeață, asta lipsește. Încrederea e galbenul ăla care s-a dus naibii! Și, slavă domnului că s-a dus!

  21. A fost cel mai bun interviu al Dvs de pana acum. Ati fost mai intelept si mai hotarat
    ca niciodata.
    Si cel mai mult mi-a placut:
    „Bun sau rau e partidul meu!”
    ASTA nu inteleg o multime de revoltati de ultima ora.

  22. Citesc cu fidelitate tot ce se posteaza pe blogul dumneavoastră, ati fost si ramaneti premierul ideal al Romaniei. Cum Romania este tara care si-a distrus personalitatile, nu ati fost ocolit. Am sa spun de data aceasta cate ceva despre nebunia din PSD, ca membru inca de la infiintare a acestui partid, adica FSN. Am activat la nivel local cu convingere si roluri care m-au onorat. Acum partidul se afla in cel mai urat moment. A inceput asa cum eu am observat de la demisia lui Victor Ponta.
    Sa nu se afle secretul demisiei lui Ponta in chiar reactia – revolta de azi a lui Grindeanu?
    Momentul Grindeanu – Dragnea aduce mari prejudicii partidului cu urmatoarele comentarii:
    – Nu era premierul pe care l-as fi dorit – de altfel, nici prima, nici a doua nominalizare nu m-au convins;
    – Prin urmare erorile ii apartin presedintelui partidului;
    – Grindeanu, era corect institutional, sa se retragă, dar nu – l acuz, chiar m-as bucura sa nu pice la motiune;
    – In componenta guvernului au fost desemnati in cea mai mare parte ministri mediocri, chiar submediocri pentru o asemenea pozitie;
    – Se stie că propunerile ii apartin lui Dragnea;
    – Stiu ca toti care au votat PSD, din jurul meu au fost determinati de imaginea si rezultatele guvernului Ponta; minunatul program de guvernare a devenit credibil tocmai, datorită lui Ponta;
    – E mai lesnicios să faci un program de guvernare, decat sa-l aplici, si nu trebuie sa va explic eu;
    – Prezenta pe toate televiziunile, dupa alegeri, cu toate plansele pline de promisiuni, ca un cor antic, mi s-a părut gresită, halucinantă, nenecesară, chiar ridicolă;
    De ce imi doresc sa castige Grindeanu? Poate asa se va intelege ca si in partid este necesară democratia, ca un presedinte de partid nu poate sa fie in afara echipei, ci un coordonator al acesteia, nu sa presteze o conducere primitivă, autocrata, stalinista.
    Am fost bucuroasa ca este promovata femeia, dar cand am ascultat osanalele lor (Firea, Vasilescu, Dan) la adresa lui Dragnea m-au inspaimantat, m-au ingretosat.

    Am sa vă spun, din experienta mea modestă, ca o persoana odată ajunsa ca presedinte al partidului, primar sau primeste o functie publica le stie pe toate, impune monologul, refuza sa creada ca greseste, devine Deus.
    Ce este mai rau ca in jurul lor sunt indivizi care aplauda, ling, apostrofeaza daca doamne fereste! nu esti de acord cu seful.
    De fapt, acesta este mecanismul brevetat prin care la
    varful partidului ajung oportunistii, fara valoare, mediocri, submediocri, incepand cu nivelul local.
    Azi partidul nu are mai mult de 5 nume care să – ti dea sperante, dar sunt in afara staffului.
    Succes PONTA – GRINDEANU – JIANU!
    Va multumesc pentru prezenta la Romania TV!

  23. Cred ca dl Dragnea trebuie sa isi dea demisi de la presedintia PSD si daca motiunea de cenzura va trece in parlament: cele ce se intampla sunt , in cea mai mare parte, un rezultat direct al manierei in care a condus partidul in perioada de guvernare de pana acum.

  24. V-am urmarit cu mare atentie,…felicitari !Doar o intrebare am,…PSD nu a produs de 6-7 ani nici un document ideologic ! Imi explicati va rog,…

    P.S.Costumul dvs….de mare senzatie !!! Ati vrut sa transmiteti oare ca,ati iesit la „vanatoare”?

  25. Un interviu cu un mesaj catre echilibru, responsabilitate si unitate. Felicitari si multa fericire, dle prim ministru!

  26. @Ana
    Va citez:
    „Oamenii aceștia nu au nicio zvâcnire, nu simt nicio emoție și nicio responsabilitate față de poporul român.”
    Foarte mare dreptate aveti! Si sunt bucuros ca nu va consumati pentru asta! Trebuie doar sa intelegem ce se intampla. Si sa ne traim viata, asa cum ne pricepem mai bine.

Lasă un răspuns