Standul Romaniei la Targul de produse din Ningbo

Astazi, am vizitat standul romanesc organizat in cadrul Targului de la Ningbo. Este o manifestare conceputa in contextul Forumului 16 plus 1,  forum  desfasurat ieri si incheiat cu o uriasa receptie. 

Targul, la care participa si 27 de firme romanesti – in principal cu produse agro-alimentare – incearca sa gaseasca pentru tarile din  Europa centrala si de est nise pentru export, ceea ce este din ce in ce mai greu. Poate voi comenta cu alt prilej faptul ca s-a pierdut o perioada importanta pentru consolidarea relatiilor politice si economice cu China.

La standul romanesc, m-am bucurat sa ma intalnesc cu cativa entuziasti care lupta in continuare pentru a realiza exporturi din Romania pe piata chineza. Cu acest prilej, am intalnit-o si pe Cristina Marinescu -sefa misiunii noastre de la Beijing dar si pe consulul general de la Shanghai -Radu Fodoreanu ( nu mai este Paun aici!).

Tot astazi, am fost condusi  de gazde sa vizitam, la Ningbo, un muzeu construit in jurul unei biblioteci (colectii de carti) din secolul 16.  Tianyige Library a fost biblioteca personala a lui Fan Qin, ministru al apararii in 1566. Biblioteca are peste 300000 de volume ( dintre care 70000 ale lui Fan Qin) si este cea mai veche colectie de carti din China. Mai multe generatii de carturari au construit insa un ansamblu de cladiri care astazi formeaza un minunat muzeu in aer liber.


Mai actual, sa va spun ca zilele acestea s-a aflat in China si Victor Ponta, astfel incat ieri trei fosti prim- ministri au fost prezenti la Ningbo.

39 de gânduri despre “Standul Romaniei la Targul de produse din Ningbo

  1. Se întâmplă ceva cu Alina Mungiu Pippidi, și nu știu, zău, ce să fac… să mă îngrijorez sau să mă îndoi de râs?

    În primul rând, dânsa scrie din ce în ce mai haotic, de-ai zice că le compune pe genunchi în timp ce mănâncă o shaorma-cu-de-toate. „TRAGEDIA ASOCIERII LA ROMÂNI”, publicată pe platforma ROMÂNIA CURATĂ, este o analiză-fluviu cu atât de multe bube-n cap, încât te întrebi ce-a fumat doamna Pippidi , în timp ce savura shaorma – că de băut nu pot s-o bănuiesc, nu pare genul- simultan cu conceperea pe ecranul monitorului a textului greu de citit, garnisit cu argumente îndoielnice, sărind sprințar de la un subiect la altul, confuz, arogant.

    Problema Alinei este de ce naiba Coaliția pentru familie , care „…nu e o asociație reală, ci, e exact ca marile asociații comuniste, o masă de oameni care se alătură din conformism, fără înțelegere, entuziasm sau aderență reală .Nimeni nu se adună și nu dezbate nimic acolo. Mulți din membri poate nici nu știu prea bine ce se întîmplă, cum nu au știut nici cînd au dat cu subsemnatul cît e de aiurea ce au semnat, au făcut ce au crezut ei că se cuvine, s-au conformat normelor și s-au luat după cei din jurul lor. ” … deci, ați înțeles, acest conglomerat fără rațiune, fără logică elementară și a cărui coeziune pare fragilă, din punctul de vedere al analistei, stă totuși ghem de-atâta vreme și nu se destramă , în timp ce „progresiștii” din USR s-au păruit, și-au cărat poșete în freză și s-au despărțit de „masculul alfa ” al grupului, pur și simplu pe tema căsătoriei or ba a persoanelor de același sex.
    Doamna Pippidi dezbate problema avortului, face o discretă trimitere către filmul fratelui său Cristi – PATRU LUNI, TREI SĂPTĂMÂNI ȘI DOUĂ ZILE, că poate sunt cetățeni care nu l-au văzut, arată ce naivă este invocarea numărului de avorturi, din moment ce nu poate fi documentată, scoate problema familiei din Constituția României, prezența ei acolo fiind nejustificată, o lasă doar în grija cultelor religioase, modifică, până la ultima îmbucătură din shaorma cu de toate , textul Constituției, și gata! Case closed!

    Așa credeți? Ba nu! Durerea Alinei e un pic mai jos: cum, oare, USR a ajuns „…cel mai infiltrat (securistoid, n.n.) partid ?” … nu zăbovește însă mult la această întrebare , că își dă singură răspunsul: „… pentru că s-au temut de el, și asta a fost doar un pretext pentru acapararea sa completă…” Păi, și-abia acum ne zici, dragă? Noi bănuiam, dar cum noi nu avem aceleași „afiliații de idei” cu USR-ul , era doar un „feeling”….Pe când dumneata, madam…

    Tristă, dânsa îl extrage din nou de sub pat pe Claudiu Crăciun, care mie, personal, mi se pare mai infiltrat decât toți infiltrații, dar, doamna Pippidi mereu a făcut așa: a construit soclu când sub Polițeanu, devenit, mai târziu, pur, simplu și cu dispreț „…șoferul meu!”, când sub Ghinea Cristian, ulterior demascat ca un profitor al contractelor cu statul , un acoperit SIE și-un acolit al lui Ciprian Ciucu…

    Ce-o să se aleagă și de fascinația pippidiană pentru Claudiu Crăciun, peste ceva vreme?
    Alina Mungiu Pippidi, mă gândesc, simte, din când în când, în buricele degețelelor grăsuțe, dorința de fi „iarăși ce-a fost, și mai mult decât atât” … Dați-i un partid , numai pentru ea, de preferință cu un băiat frumușel la cârmă, ca punct de sprijin și va mișca Pământul!

    • M-ați făcut să-mi amintesc că-n studenție, la cursul de filozofie al lui Grumberg, era prezentat și Platon cu viziunea lui despre organizarea socială. Respectiv: agricultorii și meșteșugarii, luptătorii și conducătorii. Cu precizarea că numai agricultorii și meșteșugarii (creatorii – demiurgii) au voie să fie propietari, ceilalți, adică militarii și conducătorii, nu aveau voie să aibă propriile lor case, iar femeile și copiii trebuiau să fie bunuri comune! Mai rețin și că Platon considera că femeia trebuie să aibă drepturi egale cu bărbatul.
      Toată tevatura din lumea contemporană se poate interpreta și gândind că, pe spirala lui Hegel, am undeva deasupra epocii platoniene – mai ales în ținuturile nordice.
      Adică, zic eu, în sinea mea interioară și profund adâncă, gândirea platoniană este soluția găsită de nordici, ce au o natalitate destul de scăzută, pentru a-și proteja viitorul. Homosexuali există din antichitate și dacă nu put fi lecuiți de acest nărav, măcar să suporte și ei cheltuielie pentru creșterea și educarea noilor genarații, nu contează calitatea, contează contitatea. Sper să găsească soluții viabile pentru găsirea copiilor disponibili de crescut fără părinții naturali – metodele actuale au un randament slab și ușor de contracarat.
      Pe de altă parte, indiferent de motiv, adică sânge mai puțin fierbinte în nord sau lipsă de sex apeall de peste tot în lume, femeile trebuie să ajungă să-și obțină toate dreprurile, inclusiv la echilibrul hormonal. Cred că, în realitate, pentru acest scop este plătită, din Norvegia, să scrie Alina Mungiu.
      Asta este viața, unele femei, trebuie să înțelegem, trebuie să lupte pentru drepturile lor, iar madame Pippidi este port stindard. Fiți mai îngăduitoare cu ea!

    • Doamna Mungiu seamănă din ce în ce mai mult cu celebra Alinuţa ! 😉
      La fel de naivă când vine vorba de dus la gura cam tot pe ce pune mâna, dar şi la fel de interesată a face bine cu orice preţ : verzi să fie şi cît de mulţi ! Care prin „România Curată”, care prin alte sugătoare de fonduri sorosiste, inclusiv lichide !
      Fiindcă Alinuţa nu e singură la părinţi, iar aceştia nu-s de ăia în sutană, ca să-şi fi învăţat copiii că nu-i frumos să-L huleşti pe Dumnezeu şi ea şi frate-su, o fac de câte ori au ocazia să primească ordine şi fonduri ! Iar familia, celula de bază a societăţii, recunoscută din cele mai vechi timpuri, inclusiv de coreligioari de-ai cum au fost Marx şi Engels, crede ea că n-ar suferi prea mult dacă-ar primi în sânul ei şi nişte duşi de ăştia cu pluta sexuală câte doi de-acelaşi gen pânîn Hadeş, sau Infern !
      Se zice de unii că mor urât, de alţii că trăiesc urât, de alţii că arată urât , aşa că ni s-a cam urât să tot ascultăm sfaturi venite de aiurea, de la nişte indivizi cam aiurea !
      La strânsura aia de &rezistenţi cu curcubeu în frunte, plină de tatuaţi şi desfiguraţi, inclusiv de ură pe tot ce-i românesc şi cu credinţă în cele sfinte, una ca asta le mai lipsea în frunte,ca să fie tabloul ideal, demn de pânzele lui Goia ! Sau de panseurile lui Goe…. :mrgreen:
      P. S.
      Cam tot ce scrie este greu de digerat nu doar ca _conţinut, ci şi ca formă literară !
      Probabil că statul pe oală, îi răpeşte la fel de mult timp, ca altora statul la oală ( pentru gătit), iar ea netrăind în România, asta-îi ocupă tot timpul, aşa că nu mai are timp şi de corecturi !
      Pentru că am adus vorba de dătit, acesta poate aveaşi înţeles de a te găti, a te aranja frumos, ceea ce la Alinuţa nu-i cazul. O eşarfă la gît şi o doză de dispreţ pentru tot ce-i românesc şi nu piere când vrea Soroş cu ai lui şi gata emisiunea ! Sau articolul . Sau, gata. ! Ajunge !! :mrgreen:

  2. Frumoos! Dar la prima fotografie mă spăriai, crezui că aveți baston. Mă liniștii la a doua când văzui că-i umbrelă.
    În privința foștilor prim-miniștri, la frecvența cu care sunt schimbați premierii, o să ne întâlnim la tot pasul cu foști.
    Iată! chiar și acum se pune problema schimbării. Media e groaznică. Niciun prim-ministru nu e bun pentru ea. „Jurnaliștii” zgândăresc, bagă fitile, interpretează, ar vrea în fiecare trimestru alt guvern.

  3. Când nu mai știm care pe care:
    Am consultat un medic/avocat (nu m-a consultat un medic).
    Am șters mobila/obiectele de praf (nu am șters praful).
    Guvernul a fost remaniat/un ministru a fost schimbat (nu un ministru a fost remaniat).
    Clădirea a fost evacuată/golită de oameni (nu oamenii au fost evacuați).

  4. La cald, de abia s-a terminat Conferinta de Presa dintre Presedintii Trump si Iohannis de la CasaAlba si pot sa spun ca am fost impresionat de discursul amindoura. Dl. Iohannis s-a ridicat la statutul asteptat de Presedinte, vorbind bine in engleza, direct, fara nimic scris. Mai mult si ce a spus a fost foarte bine punctat, ceea ce l-a determinat chiar pe Trump sa il aprecieze. Singura data cind mi s-a parut ca dl. Trump a avut un „body language” care sugera nedumerire este cind dl. Iohannis a afirmat ca este in interesul SUA sa aiba o UE puternica.

    Dl. Iohannis cred ca ne-a reprezentat public excelent. Iar dl. Trump mi s-a parut in lider foarte foarte bun, si o gazda primitoare, stiind cind sa relaxeze lucrurile si cind sa puncteze forte.

    Sper ca viitorul Romaniei sa fie intr-adevar mai bun, pentru ca sanse sunt mai mari acum. Dar, nu am auzit nimic concret despre investitiile americane in Romania, sau planuri specifice ale SUA in Romania, cum ar fi suport pentru industria de armament din Romania.

    • Când e vorba de armament, nu se iau măsuri în gura mare ! În gura mare se luptă pentru pace şi împotriva terorismului ! Celelalte se fac pe şest ! 😉

  5. Marea Britanie post-anticipate: Cu o pozitie parlamentara si sociala slabita, guvernul minoritar May II promite sa aduca britanicilor stabilitatea si vremurile bune carora guvernele conservatoare Cameron II si May I le-au dat cu piciorul

    Rezultatele alegerilor anticipate din Marea Britanie au infirmat drastic strategia politica si electorala riscanta a guvernului conservator Theresa May, gandita sa-i consolideze bazele parlamentare si sociale in vederea negocierii unui Brexit hard cu Uniunea Europeana. Ideea aventuroasa “totul sau nimic”, care a fost responsabila de cele mai mari esecuri politice din istorie, a fost tradusa de premierul britanic in termenii “ori obtin acordul post-Brexit cu europenii pe care il vreau, ori mai bine niciun acord”. Prima parte a strategiei May, cea electorala, a fost deja infirmata, guvernul conservator pierzand majoritatea absoluta in parlament, in urma careia Partidul Conservator si Partidul Democratic Unionist (DUP) din Irlanda de Nord, favorabil mentinerii unitatii Regatului Unit, vor negocia o noua majoritate parlamentara. Intrebarea momentului, dar cu bataie lunga, la care va fi dificil de raspuns pe toata durata, imprevizibila, a viitorului guvern conservator, va fi daca guvernul May II va obtine cu o pozitie slabita ceea ce nu a putut obtine cu o pozitie mai puternica. De fapt, May isi propune o sarcina mult mai complexa si deosebit de contradictorie, aproape imposibila, de a readuce Marea Britanie pe pozitiile consolidate carora conservatorii le-au dat cu piciorul, prin guvernele Cameron II (2015), care a convocat referendumul de iesire din Uniunea Europeana, si May I (2016), care a activat Articolul 50 din Tratatul UE de declansare a Brexitului. Noile alegeri parlamentare au redus la zero pozitiile parlamentare ale partidului antieuropean UKIP, care nu a obtinut niciun loc in parlamentul britanic, care se adauga cartonaselor galbene pe care electoratul le-a aratat deja Partidului Conservator pentru pozitiile excesive privind separarea de Europa, reinvierea protectionismului, limitarea libertatii de circulatie si a drepturilor omului, pierderi de voturi importante din partea tinerilor, care au votat cu laburistii, abordarea superficiala a chestiunilor sociale. Cele mai apasate cuvinte din mesajul Theresei May dupa obtinerea mandatului de a forma un nou guvern sunt cele de stabilitate si siguranta. Ori, comentand ironic si politic vocabula ca omul apreciaza lucrurile la adevarata lor valoare doar dupa ce le pierde, analistii constata ca stabilitatea tarii si siguranta cetatenilor au fost pierdute chiar de conservatori, dupa ce au decis sa rupa ancora de securitate care leaga insula de continent. Atentatele teroriste de la Manchester si Londra, din campania electorala, si incidentul cu cutite si ostatici de la Newcastle, imediat dupa alegeri, arata o noua tendinta, de asemanare tot mai ingrijoratoare a Marii Britanii cu SUA, sub aspectul incalcarii dreptului primordial la viata. SUA sunt macinate de violenta civila de o sistematicitate inspaimantatoare si o gravitate similara actelor teroriste. Sensul electoral si politic al ultimelor atentate din Marea Britanie, deocamdata doar presupus, care par sa fi intentionat sa influenteze alegerile si Brexitul, deschide o linie de analiza si clarificare a unor potentiale riscuri si provocari, de influentare a cursului politic prin intimidare si frica, obtinute prin atentate teroriste si violente civile. O Mare Britanie distantata si in deriva fata de Europa este o prada infinit mai usoara pentru invazia imigrantilor non-UE, sub a caror masca se ascund jihadistii islamisti. Dintotdeauna, insa, prin valorile si istoria comune patriotismul Marii Britanii profunde a fost de factura europeana. http://stiri.tvr.ro/theresa-may-a-primit-din-partea-reginei-elisabeta-a-ii-a-mandatul-de-a-forma-un-nou-guvern–acum–sa-trecem-la-treaba_818638.html#view

  6. La caldutz, am remarcat lipsa de interes real fata de Romania a mediei americane gen Washington Times. Nu a fot nici o intrebare din media americana care sa arate interes real fata de Romania. Toti au fost acolo sa il ia la intrebari pe Trump cu problema cu Comey. M-am uitat apoi pe la CNN si NBC News. Iarasi, nimic despre problemele reale ale Romaniei, ca sa nu mai vorbesc despre dezbateri despre Romania, unde au lipsit invitati romani. Eu cel putin nu am vazut nici un invitat roman care sa fie invitat de media americana si care sa vorbeasca despre Romania. Chiar ma gindeam ce bun ar fi fost dl. Mircea Popescu, daca ar fi putut vorbi in media. Ei, de aia ne-ar prii bine niste organizatii romanesti in SUA (si Canada).

    Deci, nimic concret, planuri , de dezvoltare a relatiilor economice SUA-Romania. Iar americanii nu vor fi retinut nimic, decit ca Comey este cumva legat de Romania. MI se pare foarfte ignorant acest mod de a face jurnalism in SUA. Dar nici in media romaneasca, la TV nu am vazut inca invitati americani, asa ca treaba este reciproca. Declaratiile astea la nivel inalt sunt frumoase dar inca nu se concretizeaza intr-o colaborare reala la nivelul societatilor americane si romane. Deci, mai e mult de lucru,

  7. Avem trei lideri de origine germana care conduc lumea trans-atlantica, in ordinea gentiletzii: doamna Merkel, dl Trump si dl Iohannis. Interesant este ca dl. Iohannis ar putea juca rol de mediator intre cei doi care se displac. Daca ar vrea, ar fi de real folos tuturor si ar ramine in istorie. De ce nu ii invita ca la Camp Davis pe amindoi la Bucuresti? Sa ne reamintim ca doamna Merkel nu a fost niciodata in vizita oficiala, bilaterala, de stat, la Bucuresti. Merge insa in Argentina….huh?

    Ma mir ca media americana este atit de slaba. Nu a fost nici o intrebare catre Iohannis: ce parere are el despre formarea unei aliante alternative de aparare intre Germania si Franta? Sau de ce crede el ca Germania nu contribuie mai mult la bugetul NATO, desi are cel mai mare surplus bugetar din UE?

    • Nu cred că media americană e slabă sau mai slabă ca altele, ci că n-o interesează ce părere are și ce crede Iohannis…Mai mult decât atât, media americană e preocupată acum de problemele interne.

  8. Unde se află România acum, în relaţiile diplomatice şi economice? Trump l-a primit pe Iohannis cu strângere de mână şi cu două bătăi pe umăr. Ziariştii şi comentatorii politici sunt în delir: Iohannis a făcut o vizită oficială în SUA, a fost primit de Trump în Salonul Oval, Iohannis vorbeşte bine engleza, Trump apreciază România, o sprijină şi nu cere nimic în schimb.Trebuia să ne ceară, ceva? Trebuia doar să se vadă! Teroriştii văd că România este a patra forţă militară în lupta antiteroristă şi, pe deasupra, mai stă de gardă la porţile de intrare în Europa ( în Evul Mediu eram scut uman, acum suntem scut antirachetă şi probabil carne de tun)! Uniunea Europeană, cu Frau Merkel în frunte, vede şi ea că Iohannis este sub protecţie americană!Din nou este folosită România? Oricum, eu sunt sceptic, nu stoic!
    Cât despre dumneavoastră, domnule Năstase, ce pot să vă spun? Sunteţi ambasadorul neoficial al României, oriunde vă duceţi! Să moară duşmanii! Numai să nu le vină vreo altă idee legată de vizita dumneavoastră în China!

  9. Ma uit la dw.com, versiunea engleza. E un articol, unul singur, despre declaratia lui Trump despre Quatar, la „o conferinta de presa la Casa Alba”. Absolut nimic despre vizita lui Iohannis, si nimic despre Romania. Wow!

    Mai aflam de pe acelasi site, ca Junker a declarat ca statele UE trebuie „sa se apere singure” si ca UE nu mai trebuie sa se bazeze pe SUA. Wow! Am ajuns sa o aud si pe asta, dupa ce Trump a afirmat ca va respecta Articolul 5 al NATO, practic asigurind aliatii ca SUA iiva proteja in alianta in fata unui atac.

    „EC President Jean-Claude Juncker has said the EU needs to step up its military cooperation as it cannot rely on the US to defend the bloc”.

    Am aflat de pe Reuters ca dl Trump urmeaza sa viziteze Polonia in iulie, deci lucrurile cred ca se bilateralizeaza din ce in ce mai tare, si probabil Europa de Est va alege in final o relatie strategica cu SUA, in fata UE. Va ajunge Europa de Est o „provincie americana”, iar „Europa veche” un vehicol al Germaniei”? Hmmmm, Rusia e cu ochii pe diviziuni, si cauta sa isi plaseze cartile.

    Misiune foarte dificila pentru diplomatia romana…

    http://www.dw.com/en/us-president-donald-trump-calls-on-qatar-to-cease-its-role-as-funder-of-terrorism/a-39189580

  10. @Oscar Wilde, IUNIE 10, 2017 LA 1:00 AM
    ”Unde se află România acum, în relaţiile diplomatice şi economice?”

    Zdeci se afla Romania ceychac:

    Exercise Saber Guardian 2017 to take place in July
    By Ms. Angela Kershner (USAREUR)June 7, 2017
    https://www.army.mil/article/188997
    SG17 is larger in both scale and scope over previous iterations. Approximately 25,000 service members from 23 allied and partner nations will take part, and the exercise highlights participant deterrence capabilities, specifically the ability to mass forces at any given time anywhere in Europe.

    Nelamuriri ceva in legatura cu viitorul Transilvaniei…???
    Adica daca n-a mers pe cale politica in 2012 de ce sa nu incercam pe cale militara in fatidicul an 2017…???
    Histoire a suivre certainement …

  11. Aici ni se spune mai pe sleau cum se va schimba din nou harta Europei cu de la Londra dezlegare….

    US and European allies are planning for the 25,000-troop strong Saber Guardian military exercise
    Reuters,Jun. 8, 2017, 3:37 PM79

    http://uk.businessinsider.com/r-us-partners-plan-european-military-exercise-with-25000-troops-2017-6

    NOW WATCH: This animated map shows how World War I changed Europe’s borders

    http://uk.businessinsider.com/animated-map-how-wwi-changed-europe-borders-2017-4

  12. Iohannis s-a prezentat bine, după părerea mea. Trump mi-a părut un fel de Băsescu.
    Pe americani, deci și pe jurnaliștii lor nu-i interesează România și relațiile acesteia cu SUA. Cred că pentru NOI sunt importante SUA și relațiile noastre cu ea. SUA ne acordă nițică atenție fiindcă are nevoie de noi în zonă, și știe că pentru ea suntem totdeauna la datorie.
    Cea mai bună dovadă e povestea vizelor. Ne duce cu preșul de ani și ani, și o să ne mai ducă tot de atâția.

  13. Dacă stai în București și urmărești posturile TV de știri, ai impresia că țara e într-un hal fără de hal.
    Dacă mergi prin țară însă, cu excepția unor zone cu precădere din Moldova, observi că oamenii se mișcă, fac afaceri, au firme, câștigă mai mult sau mai puțin, că există firme mari străine…
    Localitățile turistice sunt prospere. După numai 26 de ani, mulți s-au adaptat la capitalism foarte bine.
    Mă bucur. Am revenit cu un confort spiritual. Sunt optimistă.
    Dacă Învățământul va pedala pe meserii, o să fie și mai bine.

  14. La rece, exercitiul de imagine pe plan intern a fost bun, atit pentru Iohannis, cit si pentru Trump, care are nevoie sa fie recunoscut ca lider mondial. Iohannis a facut asta pentru el. La rindul lui Trump l-a laudat pe Iohannis, sporindu-i capitalul de imagine in Romania, ceea ce a determinat-o pe Turcan sa reactioneze imediat in forta, cumva sa valideze idea ca Iohannis este al PNL, si nu al PSD. Fiecare incearca sa isi traga avantaje de imagine si capital politic.

    Unde insa stam foarte prost in urma acestei vizite mult asteptate, este la capitalul american si investitiile americane in Romania. Nu s-a anuntat nici o noua deschidere, sau vre-un proiect nou de cooperare economica care sa dea greutate mult doritului parteneriat strategic si in domeniul economic, de business. Parerea mea este ca nici nu va veni, din simplul motiv ca SUA nu mai au acea forta economica uriasa, si ca trebuie sa isi peticeasca proprile gauri. La propriu, Trump are dreptate sa fie foarte ingrijorat de datoria uriasa a SUA, si de deficitul in balanta comerciala a SUA relativ la alte state industrializate, mai ales cu Germania. SUA exporta azi mai putin Germania decit Germania in SUA.

    Inteleg corect si dorinta legitima a SUA ca si alti parteneri din NATO sa participe mai mult finaciar. De ce ei trebuie sa asigure cu investitii in securitatea celorlalti si ceilalti sa asiste pasiv? Eu insa vad o problema care nu e discutata si anume ca mi se pare inechitabil sa ceri tuturor sa investeasca 2% din PIB. Pai 2% din PIB al Romaniei este mult mai mult decit 2% din PIBul Germaniei. Deci cred ca tarile bogate ar trebuie sa participe procentual mai mult decit tarile sarace, iar contributiala NATO sa fie in raport cu GDPul fiecarei tari (PIB).

    Bun, dl Iohannis merge sa se intilneasca cu duetul Merkel-Macron, si sper nu ca sa dea cu subsemnatul, ci ca acestia sa inteleaga ca nu pot merge de unii singuri fara repercursiuni majore, si instabilitate in Europa. Fara indoiala, UE are nevoie de SUA pe termen lung. Germania si Franta ar trebui sa inceteze sa ridiculizeze imaginea reziduala a lui Trump, pentru ca pentru ei nu va fi nimic comic in final. Trump ridica niste intrebari serioase despre statu-quo, care nu mai poate fi mentinut in forma asta, caci dezavantajeaza interesele tarii lui.

  15. Am citit in EVZ ieri ca arhiva SIPA ar fi continut note informative despre Adrian Nastase (Ponta si Basescu). Pai daca se adevereste, ce dovada mai clara ca dl Nastase a fost vinat politic de aripa „independenta” a justitiei? Ar fi dovada clara ca Monica Macovei a fost creierul din spatele acestor vendete politice facute cu ajutorul serviciilor secrete, culmea, din justitie! Nu o cheama nimeni pe doamna Macovei sa dea cu subsemnata?

  16. Vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA: Aburul prestigiului mediatic si palpabilul castig material

    Am aflat din presa ca de fapt vizita presedintelui Klaus Iohannis in SUA a fost la invitatia American Jewish Committee. Chiar daca vizita la Casa Alba a fost calificata ca fiind una de “lucru”, am nutrit iluzia ca macar onoarea unei invitatii din partea presedintelui Donald Trump sa fi fost acordata Romaniei. Dar chiar si asa, cu mai treaca mearga lipsa de onoruri oficiale la primirea sefului de stat roman, indiferenta cvasiabsoluta a mass-media americane fata de Klaus Iohannis la conferinta de presa comuna romano-americana, ca si cand in fata lor s-ar fi aflat numai Donald Trump, sa le vorbeasca despre diferendul lui cu fostul sef FBI Comey sau despre criza qatariota, a fost peste poate. Din marele fast al vizitei presedintelui Nicolae Ceausescu in SUA, la invitatia presedintelui american Richard Nixon, cat si din marele respect de atunci fata de Romania, de aceasta data nu a existat din pacate decat o palida umbra. Despre aceasta comparatie unii ar putea replica ca nu mai este fezabila, intrucat Nixon a inselat poporul american, la fel ca si Ceausescu poporul roman, si amandoi au primit sanctiunile pe care, probabil, le-au meritat. Dar, inainte de a deveni istorie, nimeni nu poate cunoaste viitorul presedintilor Trump si Iohannis. Mai ales ca fiecare se confrunta cu ipotetice probleme de coruptie politica si de incalcari ale statului de drept, care lasa destinele lor politice la mana probelor viitorului. Cunoscand insa proasta reputatie a evreimii americane si israeliene la capitolul incredere, confirmata in ceea ce ne priveste si de dublul standard fata de “marele prieten” Ceausescu, cat si de propensiunea ei de a cere si a lua, nu de a da si a oferi, am privit cu circumspectie si ingrijorare aceasta vizita a lui Iohannis in SUA. Parca picata cu ceara, memoria mi-a mai reactualizat brutal si butada lui Kissinger: a fi dusmanul Americii poate fi un fapt, dar a fi prietenul Americii iti poate fi fatal. La pachet cu aceasta au venit si exemplele tradarii aliatilor sovietic, din WW2 impotriva nazismului, si german, din Razboiul Rece impotriva comunismului. S-au facut deja bilanturi si parabilanturi ale vizitei, ce am castigat sau ce am pierdut, nu le voi repeta. Voi remarca doar exaltarea presei mainstream romanesti, care l-a imbatat pe Iohannis cu aburii unui prestigiu mediatic, care, ca si criza mediatica, nu exista in realitate, ci este o creatie a mass-media. Fara indoiala, parteneriatul strategic si alianta atlantica sunt realizari remarcabile, le-am reiterat la foarte recentul summit NATO, o vom face si la Hamburg luna viitoare, nu era nevoie de a bate drumul de la Bucuresti (sper ca de aceasta data americanii nu l-au mai confundat cu Budapesta, sic!) la Washington. Semnalele ar fi fost mai autentice daca ar fi fost date de o vizita a lui Trump in Romania, daca inainte sau dupa Hamburg ar fi dat o fuga la Bucuresti, asa cum o va face in Polonia, in preziua summitului G20, din 7-8 iulie, pentru aceeasi reconfirmare a angajamentului fata de apararea colectiva (Articolul 5 din Tratatul NATO). Dar, cel mai probabil Iohannis a fost presat de timp, de posibile sau apropiate rasturnari de situatii politice, juridice sau politico-juridice, care il imping la proactiune. Desigur, cea mai puternica componenta a agendei intalnirii cu Trump a fost externa. Dar in tête-à-tête-ul din Biroul Oval nu se poate sa nu fi fost si o componenta de politica interna, in care Iohannis sa fi obtinut garantia, spusa apasat de Trump la conferinta de presa, ca va fi sprijinit in toate situatiile. Un indiciu pentru ipoteza unei astfel de cereri a lui Iohannis, pentru care se pare ca a mers la Washington, este faptul ca presedintele american a preluat laitmotivele predecesorului sau – al carui cap turnat in bronz, apropos, l-am zarit inapoia mesei la care cei doi au purtat discutiile – privind statul de drept si lupta anticoruptie. Exista temerea unui amestec al SUA si in urmatoarele alegeri prezidentiale din Romania. Prin episodul de prestigiu Washington, Klaus Iohannis, al carui mandat de presedinte va expira in 2019, s-ar putea sa-si fi intins de pe acum covorul rosu, cu ajutorul mass-media de dreapta, spre alegerile prezidentiale viitoare, pentru castigarea celui de-al doilea mandat, pe baza garantiilor de sprijin ale lui Donald Trump, al carui prim mandat se va incheia, teoretic, un an mai tarziu, in 2020. Ce va fi oferit la schimb Klaus Iohannis? Cu siguranta, ceva extrem de palpabil si suficient de pretios, care sa merite, in termeni de castiguri financiare si materiale, nu aburi mediatici sau cuvinte zburatoare.

    • ,,Despre aceasta comparatie unii ar putea replica ca nu mai este fezabila, intrucat Nixon a inselat poporul american”

      Da, dar li s epoate replica (eu le pot replica) cu rememorarea intalnirii dintre Ceausescu si Jimmy Carter. Discursul lui Carter a fost extrem de laudativ la adresa omologului roman.

  17. ”Are nasul rupt total, pe creier s-au găsit bule de aer, iar urechea externă este osul de la iesirea urechii externe este fracturat. Asta nu se poate întâmpla când dormi”, a declarat Monica Tatoiu, prietena de familie a fostului politician la România TV.

    http://www.wowbiz.ro/monica-tatoiu-dezvaluiri-halucinante-despre-cristian-boureanu-a-fost-batut-are-in-ce-stare-se-afla-acum-fostul-deputat-17026332

    Senzational nu mi se pare faptul ca Boureanu are bule de aer in cap si nasul rupt total . Senzational mi s-ar parea ca acesta sa fie cazat in aceeasi celula cu Cristi Borcea !!! In acest fel , Romania ar fi din nou in Guiness Book cu primul barbat din lume care a ramas gravid !!! Nu mai spun ce legaturi de rudenie ar aparea intre el , Valentina Pelinel si Cristi Borcea …
    Acest record ar fi pe buzele tuturor si ar sta la loc de cinste alaturi de alte doua mari recorduri realizate de tara noastra : cel mai mare drapel desfasurat pe un camp si cel mai lung carnatz cu usturoi si cu mushtar din lume …

  18. Amalia spune:
    Iunie 9, 2017 la 9:25 pm

    Doamna Amalia , aveti dreptate, ,,jurnalistii baga fitile”, dar nici politicienii (PSD-ului n.r.) nu sunt mai breji, atunci cand jurnalistii de la DIGI 24 (alias DNA TV 1) pun intrebarea de tip shoparla: ,,Aveti in vedere o motiune de cenzura” ?
    Ce credeti ca a raspuns guraliva doamna Firea (fosta jurnalista) ? Cam asa: ,,Nu intru in speculatii de presa”.
    Un raspuns evident ambiguu. Ma asteptam ca madame Firea (FOARTE suparata ca ministrii nu fac ce trebuie – din punctul ‘mneaiei ei de vedere) sa spuna:
    ,,Domnule, dvs puneti o intrebare absurda si tendentioasa. Cum va puteti imagina ca PSD isi poate submina propriul guvern, pentru a ajunge, iarasi, la mana presedintelui (ostil in raport cu partidul de guvernamant, pe care l-a catalogat ca fiind ,,o gasca de penali” ) ?”
    Dar Gabi Firea nu a spus asa ceva. Mai mult, cu o nerusinare crasa, incearca sa arunce vina propriilor nerealizari, in portofoliul guvernului Grindeanu.
    Voi spune urmatoarele:
    ,,Doamna Gabriela Firea, in programul de guvernare nu se face vorbire despre trecerea metroului, centurii si aeroportului in zona de competentze a administratiei locale. Dvs ati spus ca veti rezolva problema traficului in Bucuresti, veti finaliza proiectele incepute si veti demara altele, legate de cresterea fluentei traficului si imbunatatirea transportului urban de calatori. Atat si nimic mai mult.”
    Doamna Amalia….toata aceasta debandada din PSD se datoreaza faptului ca partidul este condus de Liviu Dragnea. Un individ profund antipatic, las, tenebros si alunecos.
    Iar o jurnalista, la conducerea Primariei Generale, se comporta ca o jurnalista, adica, vorbeste mult fara sa spuna nimic. Nah, ca am dat-o pe dictoane. (Z)

  19. Imi este mila de naivul Donald Trump, care crede ca geopolitica este la fel de simpla ca o afacere.
    Cei din jurul sau, inclusiv ambasadorul Klemm, l-au convins ca in Romania coruptia este la ea acasa.
    ..Si cand te gandesti ca unii dintre noi, la fel de naivi, ne imaginam ca derbedeul insolent de la Ambasada va fi urcat in avion si adus acasa…
    Prin urmare, la conferinta de presa, sustinuta cu omologul sau (de rangul n-k_ n.mea.) din Romania (neamtul Yohannis), domnul Trump a afirmat, la intrebarea unui jurnalist roman de dreapta (posibil de la Digi 24) – atent selectionat, ca il apreciaza pe sash si este convins ca acesta va izbandi in lupta ,,pe viata si pe moarte” cu hidra coruptiei.
    Pe fondul acestei declaratii de om complet neinformat (care crede ca stie ce se intampla in Romania), jurnalistii de la A3 si Romania TV (in frunte cu Radu Tudor si Bogdan Chireac) se bucura ca niste copii retardati de ,,marele succes diplomatic”, foarte (cica) benefic Romaniei.
    Ce va aduce, dupa parerea mea, aceasta vizita ? O accentuare a sclaviei poporului roman, dar si reticente din partea tarilor UE. Pare-se ireversibila (sclavia n.r.). Somn usor natiune.

    In aceeasi ordine de idei, Vladimir Putin a declarat, recent, ca un razboi SUA-Rusia va fi fara supravietuitori. Rusii nu vor accepta niciodata suprematia ,,democratiei liberale” (un neo – marxism internationalist si egalitarist – pentru catei – mult mai sofisticat). Nu cred ca belicoasa Romanie, atat de incantata de armele scond hand americane, de scututul antiracheta si de ,,privilegiul” de a fi felicitata pentru cei ,,2%”, va face exceptie.
    Dar daca ratiune nu e, ramane intunericul. Sau neantul. Sa fie primit.

  20. RESPECT Mircea Badea !

    http://www.mircea-badea.ro/am-avut-dreptate-nu-o-vom-mai-vedea-pe-kovesi/

    Aceasta forma de viata stalinista, odioasa, care a executat dusmanii stapanilor sai, a faptuit abuzuri si a cardasit in sufragerii inslaubre, politice, nu se va duce la Comisia de Ancheta a Parlamentului, exact asa cum am anticipat aseara. A trimis stalinista azi urmatorea scrisoare:

    E limpede, asadar, ca va fugi in continuare si se va ascunde mai mult ca Ghita, intrucat sufrageria lui Oprea este pentru faptura sinistra dauna totala. Va ramane in vagauna in care s-a pitit pana cand sefii ei actuali o vor extrage de acolo si o vor trimite undeva in strainatate pe o sinecura pentru serviciile prestate. Iata si secventa de aseara in care anticipam fix asta:

  21. Ati făcut f bine că ati fost acolo(Dvs,nu ceilalți doi foști)! Poze frumoase în locuri minunate! P.S.ce bine ar fi fost dacă urmam”modelul chinez”după’90!!!

    Pe 9 iun. 2017 18:16, „ADRIAN NĂSTASE” a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Astazi, am vizitat standul romanesc organizat in > cadrul Targului de la Ningbo. Este o manifestare conceputa in contextul > Forumului 16 plus 1, forum desfasurat ieri si incheiat cu o uriasa > receptie. Targul, la care participa si 27 de fir” >

  22. Multi oameni ( printre care si eu ) privesc episodul Boureanu intr-o nota amuzanta insa ceea ce s-a intamplat in urma cu 2 seri necesita si o analiza cu maxima seriozitate .

    Faptul ca dl. Boureanu e un mare dobitoc , nu contesta aproape nimeni si este un lucru arhicunoscut in Romania . Deasemenea , faptul ca acesta a ajuns senator in Parlamentul Romaniei este un alt lucru foarte rusinos . INSA aceasta nu justifica violenta si actele de razbunare ale politistilor care s-au comportat ca o gasca de derbedei , l-au provocat si l-au batut cu bestialitate . Exista o lege care prevede pedepse pentru ultraj si pentru agresarea politistilor si acest lucru este de ajuns. Nu trebuie sa-l provoci , sa-l ameninti , sa-l jignesti , sa-l bati si sa-l desfigurezi . Politia nu este o gasca de golani care-si face singura dreptate .

    Acesti indivizi sunt o RUSINE pe obrazul Politiei Romane la fel ca si celalat coleg al lor ( imbecilul de Marian Godina ) care nu scapa niciun prilej sa se faca de ras atat pe el cat si Politia Romana . Faptul ca astfel de specimene fac parte din Politia Romana este cu adevarat revoltator si chiar ingrijorator si nu va face decat sa creasca repulsia fata de politisti , mai ales in conditiile abuzurilor care se intampla in tara asta .

    In rest , nu pot sa nu constat faptul ca inca un politician care lupta pentru statul de drept 🙂 si incuraja abuzurile din tara asta a ajuns victima masinariei pe care a creat-o …

  23. Cum toate problemele României s-au rezolvat peste noapte , pe agenda publică au mai rămas , în ultimele zile, doar vizita lui Klaus în Statele Unite, cu primire la Casa Albă, și întâlnirea de gradul III dintre Cristi Boureanu și oamenii legii, într-o frumoasă noapte de iunie. Mă încearcă o mare fericire că sunt contemporană cu ambele evenimente.

    Toate știrile au fost, așadar, împărțite între aceste două subiecte majore, cu precizare că Boureanu i-a luat până la urmă fața lui Trump.

    Despre întâlnirea de la Washington, cei mai mulți comentatori români s-au entuziasmat pentru felul cum a vorbit Klaus în limba engleză iar cei mai mulți comentatori americani nu prea au fost atenți la accentul lui Klaus ci la accentul lui Trump, când a povestit unele chestii despre Quatar. CTP-ul, între două măscăreli cu timp-de-zece-ani-președintele-nostru( bravo, popor român! matale l-ai ales de patru ori : două alegeri „directe” și două„cu mantă”, prin căderi zgomotoase de referendumuri de demitere) a zis că „președintele Iohannis a fost, la Washington, primul președinte al României care vorbește o engleză civilizată și nu miroase a comunisto-securist.”

    Am aflat părerea CTP-ului din REVISTA 22, pe care o citesc ca să păcălesc lumea că sunt o persoană decentă, cu o cultură generală acceptabilă, care-și cumpără CD-urile cu dialogurile dintre Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, la reducere , desigur, și și-a pus, ca toată lumea bună, volumul SOLENOID în bibliotecă, să-l vadă musafirii …Am fost totuși șocată să găsesc acest amănunt într-un articol din REVISTA 22, publicația intelectualului suprem, articol numit: „Mahalaua românească: Băsescu vs CT Popescu. Vezi la ce nivel s-a ajuns” și care transcrie cu multă scrupulozitate o serie de „dulcegării” consumate între cei doi. Și anume, Băsescu Traian dixit : „ţârcovnic piţigăiat”…„ plin de rahat ”…„«se simte „mânjit de căc…t» că a trăit în cele două mandate Băsescu”… „mercenar cu Mercedes, care, în spaţiul public, se afişa cu o Dacie ruginită şi cu o vestă care mirosea a …”…„un lingău voluntar!” , daʹ să vezi CTP-ul, că nici el nu se lasă mai prejos și-i răspunde: „ manipulatorul murdar ”…„ dl Băsescu vorbește engleza meltenește”… „…”flegmele de ultima oră”…

    Cum, băieți? Ce-i aia „la ce nivel s-a ajuns”? Nu-i Băsescu ăla căruia Liiceanu Gabriel, un fel de „tati” al luʹ REVISTA 22 , îi mărturisea, roșind șăgalnic: „Ați fost la înălțimea unei bune părți a intelectualității din țara asta. (…) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră…Timp de 10 ani cât ați fost, sunteți președintele României, nu ați făcut decât să ne așezați pe drumul pe care noi, cei care credem că știm care e binele în chip matur al României, trebuia să ne așezăm. Și pentru asta vă mulțumim…”, text reluat în revistă cu o mare îmbujorare pentru o dragoste atât de mare și de gingașă? Și-acum , după ce dânșii „s-au recunoscut ” cu valorile lor în truda lui Băsescu Traian, veniți voi, redactori anonimi, mai de curând angajați , care nici nu cunoașteți istoria, și ziceți nasoale despre domnul președinte și-l băgați la „mahalaua românească”? Sper să vă dea afară că l-ați jignit pe domnul Băsescu!

    Cât despre celălalt subiect, cu Cristi Boureanu, dincolo de scârțâielile de mobilă antichizată ale Monicăi Tatoiu, mi s-a părut extraordinară emisiunea Cătălinei Porumbel care a pus problema cam așa: „Ce părere aveți, a fost potrivit GESTUL REFLEX al polițistului care l-a lovit pe Boureanu? ” Mai era o doamnă avocat în platou care a zis că recalcitrantul trebuia încătușat , nu lovit… deși, după părerea mea, dacă nu-i încătușau genunchii, rezultatul era tot ăla. Acum, nu mai comentez cât de potrivit poate fi un GEST dacă e REFLEX… dar ceva-ceva mi-a plăcut mult de tot : faptul că două femei discutau lejer despre răspunsul „disproporționat” al polițistului la agresiunea- considerată de dânsele minoră – a golanului fost parlamentar PDL, mi-a adus mie aminte de bancul cu țăranul nimerit în compartiment cu niște cucoane care-și dădeau cu părerea despre cele mai grozave dureri … una zicea de colică renală, a doua zicea de naștere, a treia de durerea de măsele… venind rândul lui, țăranul sfios, întreabă: „Nu știu ce să zic…, da ʹdomniile-voastre , fătucilor, v-ați lovit vreodată la …? ” Cred că nici cele două doamne din platou nu s-au lovit niciodată la… , adică acolo unde a țintit genunchiul lui Cristi Boureanu , ca să poată aprecia corect dacă răspunsul a fost disproporționat or ba!

    • Vă apreciez, ca de obicei, umorul dar, de această dată, și inspirația privind momentul postării, adică imediat după ce se dă de gol coafeza refuzată, ce și-a luat un pseudonim de mascul, fără a avea argumentele necesare!

      • @serbanfl , iunie 12 2017,la 2:13 pm
        Vă imaginați cum ar fi „coafeza refuzată” într-o funcție de conducere, la vârf ,să zicem? Ai…ai…ai … Eu am astfel de fantezii, uneori.

  24. @ZeV, IUNIE 11, 2017 LA 2:24 PM
    „Imi este mila de naivul Donald Trump, care crede ca geopolitica este la fel de simpla ca o afacere.”

    Cert este faptul ca o afacere este o afacere, lucru care nu are prea multe in comun cu…politica.
    Pe de alta parte Trump cel adevarat NU actioneaza de capul sau in…”politica” pe care-o face administratia prezidentiala americana fata de care am tot respectul stiind totusi ca nu aceasta ia deciziile care trebuiesc…
    Oricum…
    „Si maine soarele va rasari din nou…”

    Asa ca unde-i baiu’ cum ar zice baciu’ Ion de la stana sa sus, sus pe munte, colo unde nu-l bate vantu’…ca sa-i dam o conotatie pur mioritica…sic.

    PS. Cat despre celalalt aka Trump…nici acesta nu actioneaza de capul sau, chiar deloc.
    Geopolitica…oare ce-o fi aia bade Ioane…???

  25. Frumos,…felicitari,…cu o mica precizare desigur,….V Ponta este doar o spoiala trista si stearsa a ceea ce trebuie sa fie un prim-ministru !!!Poate ne spuneti si ce cauta pe acolo ?

Lasă un răspuns