La Institutul de studii internationale din Shanghai

De fapt, denumirea exacta este „Institutele de studii internationale” pentru ca, fata de 1960, cand a fost creat, acum acest think tank cuprinde vreo opt institute sub o singura umbrela. Institutul a fost vizitat de toti liderii importanti ai Chinei din ultima jumatate de secol si are o activitate remarcabila in sfera de analiza a relatiilor internationale.

Am fost onorat sa ma intalnesc cu un grup de cercetatori ai Institutului si mai ales,  cu cel care in momentul de fata, este presedintele emerit al acestei prestigioase institutii – prof. Yang Jiemian, un expert pe probleme americane si europene dar si un bun cunoscator al relatiilor romano-chineze. Am avut o discutie interesanta in legatura cu strategiile de politica externa ale Chinei dar si despre preocuparile de a le reexamina in aceasta toamna, in urma  viitorului Congres al partidului. Am stabilit, intre altele, sa organizam, la Fundatia Titulescu, la Bucuresti, un seminar pe teme legate de evolutiile mondiale dupa rundele de alegeri din Sua, Franta, Germania dar si dupa Congresul PCC.

25 de gânduri despre “La Institutul de studii internationale din Shanghai

  1. Laudabila initiativa dumneavoastra mai ales ca Romania este intr-o izolare totala . De vreo 11 ani incoace , parca nu mai avem nici politica externa . Sau ceea ce guvernantii de astazi numesc politica externa este sa stai cu caciula in mana 10 ani sa te primeasca Trump 5 minute sau sa torni pe la ambasade . Si sa-i sfidezi pe rusi si pe chinezi … Felicitari !

  2. Suntem undeva intre ” Ciocoii vechi si noi ” si ” Viata ca o prada ” . Alta guvernare , aceleasi metehne sinistre …

    http://www.cotidianul.ro/baronul-de-hunedoara-si-a-trimis-fiul-la-transelectrica-301998/

    Tot ieri am aflat cu totii de la madam Udrea cam ce farsa a insemnat USL-ul si de ce l-a tradat Ponta pe Antonescu . Mai precis , 3 pooleti opariti , 3 securisti retarzi , 3 caricaturi umane ( din toti 3 nu poti sa faci un om ca lumea ! ) – Ponta , Oprea si Maior – isi imparteau blana ursului din padure , la un sprit !!!
    Deci , daca ar fi iesit dl. Ponta presedinte , ne-am fi pricopsit cu Maior premier , cu Oprea la SRI , cu socrul sau la SIE , cu nevasta-sa , cu varul sau Cazanciuc , … Cam asa ar fi aratat Romania azi !!!

    https://www.dcnews.ro/udrea-planul-lui-oprea-ponta-i-maior-coldea-nu-a-fost-de-acord_545180.html

    Mi se pare ca PSD-ul , asemeni Titanicului , se indreapta cu viteza spre o banchiza si cu fiecare zi care trece , lumea se cam satura de ezitarile , de inactiunile , de metehnele , de fricile si de tradarile celui mai mare partid din Romania . PSD-ul lui Dragnea incepe sa arate din ce in ce mai mult cu PSD-ul lui Ponta si asta NU E BINE !
    Eu nu am asteptat nicio minune de la acest partid pentru ca nu se pot face minuni in domeniul economic ! Insa m-am asteptat de la acest partid SA PUNA CAPAT ABUZURILOR DIN ACEASTA TARA si sa IA MASURI DE INDREPTARE IN DOMENIUL JUSTITIEI !
    Din ceea ce vad , dansii nu prea doresc nici lucrul acesta . Deci ?

  3. Mihaela Erika Petculescu spune:
    Iunie 6, 2017 la 10:39 pm

    Stimata colega, suna frumos ce spuneti despre comunitatile de romani transmutate pe diverse coclauri, dar ati uitat un banc vechi:
    La Mao intra un aghiotant transpirat si rosu de emotie:
    ,,Toavarase Mao, de Marele Zid se apropie o armata de invazie ! ”
    Dupa cateva minute de tacere, Mao raspunde, cascand si scarpinandu-se pe ceafa:
    ,,Ei si ? Suna adunarea si trimite familia lui Ian Tze pe metereze.”
    (Z)

  4. Nu ne-ați spus dacă faceți parte dintr-o delegație oficială a României… Presupun cam cum stau lucrurile, dar întreb și eu.

  5. Mă bucur mult pentru dumneavoastră că sunteți acolo.

    Am admirat, adică am arătat mereu o respectuoasă invidie, pentru popoarele care nu uită repede și care nu fac nimic conjunctural. Pentru care mersul istoriei e ca un fluviu și nu ca un salt cu parașuta. Pentru care prietenii rămân prieteni și care citesc și printre rânduri „fotografia” politică a unei țări pe care o cunosc. Care înțeleg și aparent inexplicabilele întâmplări din țara aceea, pentru că, în îndelungata lor existență, au văzut multe.

    Îmi amintesc că pe 3 octombrie 2014 , la puțin timp după ce ați ieșit din… în fine, după că ați ieșit de „acolo”… ați făcut o vizită la Tirana. Ceea ce a contat atunci pentru niște conaționali de-ai dumneavoastră și de-ai noștri, # REZISTENȚI din 2014, adică aflați în preistoria hashtagului gălăgios și războinic, și care, așa primitivi cum erau, v-ar fi trimis în cantonament pentru vecie, nu a contat deloc, dar deloc, pentru cei „…câțiva prieteni din guvernul albanez și din Parlament”.

    În pandant, însă, n-aș putea uita cum Ambasada SUA, enorm de exigentă, ca de obicei, nici n-a așteptat pronunțarea sentinței și v-a și retras viza , ca nu cumva să vă pitiți în căușul „visului american”. Gestul, din punctul meu de vedere a fost nespus de stupid, asta dincolo de grosolănia lui…

    Când, în noiembrie 2013, premierul chinez Li Keqiang a făcut o vizită în România, prima oară după 19 ani, Crin Antonescu a ținut în Parlament un discurs „la mișto”. Dacă l-ar fi ținut Boc Emil , nu m-ar fi mirat deloc și l-aș fi luat chiar în serios… Însă discursurile lui Crin Antonescu le cunoșteam prea bine ca să cred că e doar o scăpare sau că l-a durut burta, de dimineață, și n-a putut mai mult… Nu, era un fel de zeflemea de dreapta , care vede „ciuma roșie” descălecând în fața Camerelor reunite și vrea s-o ciupească pe limba ei… adică , pe limba ei „de lemn”. Ceea ce a și făcut…

    În decembrie 2013, când ați amplasat la Bruxelles bustul lui Titulescu, lucrarea fiind o donație a dumneavoastră, din câte știu , la ceremonie nu au participat decât europarlamentari români din PSD. Cristi Preda, europarlamentar ROMÂN a stat ascuns , dar a scris pe FACEBOOK: „…Nu am resimțit până acum dispreț mai mare pentru patria din care vin!…”

    Sunt doar niște secvențe de „politică externă” care mi-au venit în minte.Poate că ar fi necesară elaborarea unui DICȚIONAR AL ATITUDINILOR INADECVATE- MODALITĂȚI PRACTICE DE EVITARE A MITOCĂNIEI ÎN RELAȚIILE PUBLICE , ÎN ȚARĂ ȘI ÎN AFARA EI .

  6. Eu ma intreb deseori (si nu gasesc raspunsul):
    Cand se vor destepta politicienii si isi vor exercita atributiunile care tin de competentele lor si de rolul lor de reprezentare a societatii ?
    CCR a reiterate foarte clar (si nu inteleg isteria generalizata a presei si a clasei politice):
    ,,Referitor la criticile formulate cu privire la lipsa unui prag valoric sau a intensitatii vatamarii rezultate din comiterea faptei, Curtea a reiterat considerentele Deciziei nr.405 din 15 iunie 2016, prin care a subliniat ca revine legiuitorului sarcina de a reglementa valoarea pagubei si gravitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei de „abuz in serviciu”, cu aplicarea principiului „ultima ratio”, astfel cum acesta a fost dezvoltat in doctrina si jurisprudenta (inclusiv cea a Curtii Constitutionale), aceste circumstantieri fiind necesare delimitarii raspunderii penale de celelalte forme de raspundere juridica. Totodata, Curtea a retinut ca, data fiind natura omisiunii legislative relevate, instanta constitutionala nu are competenta de a complini acest viciu normativ, intrucat si-ar depasi atributiile legale, actionand in sfera de competenta a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu.”

    Prin urmare, asa cum a declarat de nenumarate ori domnul Tudorel Toader, politicienii alesi in forurile reprezentative legiuitoare trebuie sa legifereze, pragul valorif fiind PRIN DEFINITIE o decizie de OPORTUNITATE ce revine strict in sarcina politicienilor, luata prin consens in urma unor dezbateri publice.
    ASTA NU INSEAMNA CA ABUZUL IN SERVICIU ESTE DEZINCRIMINAT, DACA NU EXISTA (INCA) UN PRAG. El este si acum constitutional, daca, prin indeplinire defectoasa se intelege ,,cu incalcarea legii”. Foarte simplu.
    In loc sa critice un judecator, chiar daca ocupa temporar in post de ministru al Justitiei, politicienii ar trebui sa-si exercite rolul pana la capat. De aceea am ales politicieni, sa rezolve probleme, nu sa incerce sa scoata castanele din foc cu mana unui tehnocrat.
    Au luat-o peste bot in ianuarie si februarie ? Este si normal, daca le lipseste abilitatea, cohonesul, capacitatea de negociere si puterea de persuasiune. Acestea sunt calitatile (teoretic vorbind) ale unui politician. Daca nu are aceste insusiri, sa lase le altii, nu sa se vaicareasca la televizor post factum.
    Nu le-am spus sa fie transparenti si consecventi ? De ce au abrogat Ordonanta, inainte de pronuntarea pe fond a CCR, daca tot si-au asumat-o initial ?
    Spune, mai alunecosule, Liviu Dragnea (politicianu’ lu’ peste prajit) !
    E mai simplu sa dam vina pe premier si/sau pe ministrul Jusititie , n’asa ? Ti-ar Bombonica de ras sa-ti fie.. (Z)

  7. Ana spune:
    Iunie 8, 2017 la 12:36 am

    Ati dat-o pe mistocareala ieftina ? Avem destui baieti pe blog, pentru asta. (Z)
    Cum sa faca parte domnul Adrian Nastase dintr-o delegatie oficiala, nefiind inclus in vreo structura a statului ?
    Domnule Adrian Nastase este ,,societate civila (romaneasca n.mea) ” in adevaratul sens al cuvantului.

  8. Colegul Adrian B. este atat de inversunat impotriva lui Victor Ponta, incat incepe sa manifeste simptome de paranoia cronica. Il prefera pe Yohannis ca presedinte. Foarte bine, mai cetatene (mare consumator de presa), il vei avea inca un mandat, plus cca jumatate din primul. Sa te saturi de statul de drept pana vomiti. Sau pleci la spalat vase prin Occident. (Z)
    PS
    Nu PSD s-a retras din USL si a trecut mai apoi la PPU (sub conducerea lui Crin Antonescu – tradatorul infam al coalitiei). Iti voi reaminti adevarurile esentiale (nu ce spun papagalii din presa tabloida – molipsita de securistii CNN) pana iti intra (odata si odata) in tartacutza. La nevoie voi folosi o palnie.

  9. Mircea Popescu spune:
    Iunie 7, 2017 la 7:17 pm

    Domnule Popescu, China a ajuns la stadiul in care nu prea mai are nevoie de spionaj economic, concurand de la egal la egal cu branduri reprezentative ale lumii occidentale.
    As spune, chiar, ca sensul spionajului economic tinde sa se inverseze.
    Pot sa va dau o sumedenie de exemple, dar ma rezum, in acest comment, la Fiio X7. Exista numeroase altele, pe care le puteti gasi si dvs (daca aveti rabdare si minte deschisa – scuturata de aburii americanismului auto-suficient, bineinteles).

    • ps
      Ce mai e de comentat despre asazisa ,,libertate a presei”, dupa afirmatiile ,,pe surse” ale CNN precum ca hackerii rusi at fi implicate sin in criza din Golf ?
      Se pare ca pentru zombies americani, studiile arata ca nu mai conteaza probele si argumentele. Iata cum arata adevaratul totalitarism – parsiv tocmai prin faptul ca se ascunde in spatele democratiei si reuseste sa inoculeze subliminal convingerea ca esti liber desi in realitate esti sclav.

  10. Nimic despre ultimele atentate din Londonistan …todtul despre o anume cultura a tolerantei intolerante …

    Ca sa clarificam lucrurile. Nu cunt crestin practicant. Sunt crestin prin botez , ceva educatie crestina din familie … niciodata nu parea am agreat popimea (inclus predicatorii si pastorii), slujbele religioase ma plictisesc la culme si particip la ele cand nu am loc de intors * (adica acum inmormantari si botezuri).
    INSA consider ca crestinismul face parte din mostenirea mea culturala.

    Si acum mai la abjectu’ lu’ subjectu’ :
    2006 Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord : Nadia Eweida funcţionar al British Airways la check-in a fost concediată în 2006, după ce a refuzat să renunţe la cruciuliţa de la gât în timpul programului.
    Shirley Chaplin , o asistentă medicală de 56 de ani, căreia i s-a interzis să mai profeseze în clinica din Exeter, după ce a refuzat să-şi scoată sau să ascundă cruciuliţa de la gât.

    Nitel mai tarziu in Londra nu se mai aude urările creștine tradiționale sunt cenzurate pentru a nu-i ofensa pe cei de alte religii. „Merry Christmas” devine obligatoriu „Season’s Greetings”. Islamicii și hinduiti, însă, se pot felicita nestingheriți pentru Bairam sau Diwali. .
    Un judecator zice ca legea engeleza ar putea permite in unele ocazii aplicarea Shariei!!! (nu in intreg )
    In 2009 o asistenta medicala a fots supendata ca s-a oferit sa se roage ptr insanatosirea unui pacient!!

    Nurse suspended for offering to pray for elderly patient’s recovery
    A nurse has been suspended from her job for offering to pray for an elderly patient’s recovery from illness.
    restu la http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/4409168/Nurse-suspended-for-offering-to-pray-for-patients-recovery.html

    Aberatie urmata de una si mai buna:

    Miguel Hayworth în vîrstă de 29 de ani şi tatăl său John Hayworth, ambii membri ai Christian Legal Centre, au fost agresaţi de trei poliţişti în timp ce citeau pasaje din Biblie în St Ann’s Square din Manchester. În momentul în care au fost abordaţi de poliţişti Miguel citea pasaje din Vechiul şi Noul Testament, iar tatăl său împărţea trecătorilor pasaje din Evanghelie.

    „De la ora 14 am fost abordat în repetate rînduri de poliţişti care m-au acuzat de incitare la ură şi comentarii homofobe şi rasiste”, a spus Miguel. Poliţiştii au spus că „este ilegal să predici şi să imparţi pliante: predica pe stradă jigneşte iar împărţitul pliantelor constituie hărţuire şi poade duce la arest”.

    Jumătate de oră mai tîrziu un al doilea ofiţer a afirmat că predicatorul a fost acuzat de incitare la ură religioasă şi dorea să îl avertizeze că predicatul în public constituie un delict pentru care poate fi arestat. A fost avertizat că erau filmaţi, moment în care s-au oprit din predicat.

    Miguel şi tată său au apelat la Christian Legal Centre, care are ca scop protejarea libertăţilor religioase, în special protejarea creştinilor şi a creştinismului. Organzaţia le-a oferit serviciile unui avocat.

    Articolul din Telegraph mai spune: „criticii au suţinut că un musulman predicîndu-şi religia pe stradă nu ar fi fost tratat în acest fel de poliţie”.

    http://inliniedreapta.net/crestinismul-ilegal-in-zone-din-marea-britanie-pentru-a-nu-jigni-musulmanii/

    Binenteles ca printre altele erau vinoivati si de homofobie (oare cum sunt trattii gayii in Arabia Saudita?)

    2013 in White Chapel, Londra apar patrulele musulmane pentru a se asigura ca nici un trecător, fie că e musulman sau nemusulman, nu incalcă legea islamică. :

    Aceasta e o zona musulmană, alcoolul nu este permis”, i se spune unui trecător cu o bere în mînă. „Aceasta este o patrulă musulmană care supraveghează zona interzicînd răul. Alcoolul e rău, fără alcool, da? O zi bună!”, îi spun membrii patrulei strivindu-i cutia de bere cu piciorul. Un alt trecător ripostează și spune ca nu crede în legea islamică – „Nu ne interesează ce crezi!”, i se răspunde pe un ton răstit. O femei acostată de patrulă spune, „sînt îngrozită, aici e Marea Britanie”, iar cel care filmeaza îi răspunde, „We don’t care. It’s Not-So-Great Britain, Not-So-Great Britain. We impose islamic law upon your necks!
    http://inliniedreapta.ro/wp-content/uploads/2013/01/957208421.jpg

    http://inliniedreapta.net/lavedere/patrula-musulmana-in-not-so-great-britain/

    Bun venit in Londonistan!!!

    2016 :

    Bury Park din Luton este un cartier cunoscut ca fiind populat de extremiști fanatici, apropiați ISIS, de predicatori ai urii și de posibili teroriști. Acesta este probabil unul din cele mai importante centre islamiste din Marea Britanie.

    Ca răspuns la cererea de eliberare a unui adept al Statului Islamic, care provine din acest cartier, mișcarea Britain First a organizat o patrulă creștină de-a lungul High Street (principal stradă din cartier) și s-a lovit de o ostilitate feroce din partea musulmanilor.

    Ceea ce a urmat a fost o relevare șocantă despre cum s-a islamizat țara noastră. Activiștii Britain First au fost atacați cu ouă și alte lucruri. Abuzul verbal a fost la ordinea zilei iar musulmanii au susținut în fața camerelor de vederi că ei au preluat Luton și Marea Britanie.

    Acesta este viitorul Marii Britanii
    http://ro.blastingnews.com/international/2016/01/cre-tinii-au-interzis-de-la-musulmani-intr-un-ora-din-anglia-un-filmule-zguduitor-00752877.html

    Si daca asta nu era destul … Ministerului Educației britanic găsim on curicula națională are , printre altele, un grup de lecții numit “The Achievement of Muhammad (pbuh)”, “Realizările lui Mahomed (pacea fie cu el)” destinta copiilor care nu fac parte din familii musulmane!!! Astfel copii din famili engleze, de traditie crestina (adica pot fi si atei dar care apartin de cultyura formata in Europa ultimilor 2000 ani) trebe sa invete ce maret a fots Mahmud .. vedeti exemple la https://saccsiv.wordpress.com/2012/07/20/roadele-amestecului-dintre-popoare-educatia-islamica-in-scolile-din-marea-britanie-obligatorie/

    E … e … cam ciudat nu ?
    De la prea multa toleranta la intoleranta fata de bastinasi si acum se ajunge la terorism
    Si sa fim intelsi nu musulamnii sunt cei care au inceput .. adica nu ei au cerut ca aia de la British Airways sa fie concediata .. nu ei au cerut sa nu se mai zicas Craiun Fericit ci englezi din aia bine indoctrinati cu prostii frankfurteriene si apo desi nu l-au citit pe Ion Creanga au aplicat zisa „daca-i dai nas lui Ivan el se duie pe divan!”

    * Totusi recomand ca la inmormantare sa fie un popa ortodox. Slujba de inmormantare este atata de …. nu stiu cum sa zic incat esti fericit ca s-a terminat!
    Ritul catolic este nitel „prea vesel” , unele obiceiuri protestante sunt cam prea expeditive
    O ceremonie „civila” este insa sinistra . Am participat la una si zau asa ca a fost cea mai groaznica inmormantare la care am participat din obligatii sociale … de atuinci mpam convins ca trebuie cu popa! Nu ptr raposat ci ptr cei vii !!! (rude, proeteni apropiati)

  11. Noua Lume a Coinfluentei: In vizita la Washington, Klaus Iohannis a reusit sa ridice sprancenele participantilor la o dezbatere la Heritage Foundation, mama Indicelui Libertatii Economice, sustinand anacronica politica a sferelor de influenta

    Noii vectori tehnologici, economici si de comunicare, extensibili la scara intregii lumi, fac ca globalizarea sa isi continue netulburata marsul, indiferent daca este sau nu acceptata de catre politica. Cei care, azi, se opun globalizarii, vor fi perdantii de maine.

    Politicienii sau eminentele lor cenusii care in spatele usilor inchise pun la cale revenirea la sferele de influenta sau vorbesc sententios despre aceastea de la tribuna nu inteleg ca sunt in afara noilor timpuri, ale coinfluentei si multiinfluentei.

    Sfarsitul razboiului rece si caderea zidului berlinez, pana la care lumea fusese impartita in satrapiile post-satrapii numite lagarul capitalist si lagarul comunist, in care SUA si URSS aveau o influenta tiranica absoluta, s-au datorat tocmai legitatii inexorabile a globalizarii.

    Sferele de influenta exclusiva sau ale uniinfluentei totalitare dintr-un spatiu decupat si izolat de restul lumii devenisera limite ale globalizarii tehnologice si comunicationale. In limitele acestor sfere politice care partajau economia mondiala, schilodindu-i unicitatea, incepuse sa bata globalizarea, cerand libera trecere pentru comert si economia de piata.

    Libertatea globala a comertului si economiei de piata a fost obtinuta in 1989, cand Estul si Vestul s-au reingemanat, spulberand limitele artificiale care ii separau. Asa au murit sferele de influenta, ca spatii ale uniinfluentei totalitare, si a renascut coinfluenta, exercitata in comun de catre Est si Vest, ca libertate a globalizarii economiei.

    Cu certitudine, Heritage Foundation, mama indexului libertatii economice, ar fi ultimul loc in care sa se accepte un discurs politic despre anacronicile sfere de influenta, care pana in urma cu aproape trei decenii au tinut rastignita libertatea economiei. Si totusi, din nestiinta politica sau din adormirea prezentei de spirit, Klaus Iohannis a gafat pe aceasta tema chiar in acel loc.

    Aflat in vizita oficiala in SUA, in cadrul careia va fi primit de presedintele Donald Trump, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la dezbaterea „20 Years After – The Relevance of the Romanian – U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context”, organizata de Heritage Foundation, la Washington.

    Subliniind, in discursul rostit cu acest prilej, importanta relaţiile economice româno-americane din cadrul Parteneriatului Strategic si potentialul lor de crestere, cu beneficii pentru ambele părţi, ceea ce se inscrie perfect in registrul libertatii si coinfluentei economice, Iohannis a facut si o afirmatie hazardata, că, pentru România, Statele Unite „înseamnă (…) şi garanţia că nu se va întoarce într-o sferă de influenţă estică“.

    Daca vizita presedintelui Iohannis in SUA ar fi avut loc in mandatul fostului presedinte Obama, probabil ca reminiscentele gandirii sale anacronice privind limitarea libertatii economice la o sfera exclusiva de influenta ar fi avut cu cine rezona. Chiar daca, prin acest exemplu, nu este ultimul mohican al sferelor de influenta, Klaus Iohannis ar trebui sa afle ca vremea influentei exclusive a trecut, ca a venit timpul influentelor inclusive, a coinfluentei Est-Vest si a multiinfluentei in si din toate azimuturile. Coinfluenta si multiinfluenta (v. si mulipolaritatea) au devenit noile forte motrice ale dezvoltarii. Pentru siguranta prosperitatii ei, Romania nu mai poate merge doar cu un singur motor, Est sau Vest, ci cu amandoua.

    http://adevarul.ro/news/politica/iohannis-sprijinul-sua-inseamna-prosperitate-garantia-romania-nu-intoarce-intr-o-sfera-influenta-estica-1_5938cdd85ab6550cb8e93e0d/index.html

  12. Dacă ” Omul sfinţeşte locul”, personalitatea lui îi îndreaptă paşii !
    Bineveniţi, acolo unde (se) întâlnesc alţi Oameni !
    Unii obişnuiesc să facă nişte cadouri în nişte ambalaje mai preţioase decât respectivul cadou ….
    Dezamăgirea este mare doar pentru cei care nu-şi (re)cunosc îndeajuns prietenii !
    P.S.
    Ştiţi de ce preţuiesc mai mult un chinez, decât, să zicem ( că-i la modă !), un american ?!
    Pentru că eu am un respect deosebit pentru vârstă… 😉

  13. România este miza momentului! Nu, nu fac o aroganță gen Becali/Borcea/Copos – asta este realitatea!
    Când Victor Ponta s-a exprimat, metaforic, privind situația României în noua configurație politică, ca fiind similară celeia a unui copil ai cărui părinți divorțează, mi-am zis că a rămas același tip cu bune reflexe politice, dar nu mi-am imaginat dimensiunea reală a momentului.
    Azi, când am aflat că la întâlnirea lui Iohannis cu românii din USA, au fost prezenți Hans Klemm și Mark Gitenstein, actualul și fostul ambasador al USA la București, am înțeles multe, mult mai multe.
    Adică Trump, înainte de a-l primii pe Iohannis, având informații contradictorii, a cerut să se organizeze o întâlnânire a Directorului CIA + Klemm cu Iohannis + Maior. Mai exact o punere de acord privind situația justiției din România. A fost corectă prezentarea sosită pe linia Ambasadei de la București, care a condus la acordarea Pentru Kovesi a unui Premiu și vreo 2 certificate de apreciere din USA, urmate de decorații însemnate din Franța și Suedia sau este corectă mai recenta declarație a fostului resident șef al tuturor serviciilor de informații din USA, în România – ca Instituția condusă de Koveși face poliție politică?!?
    Cât de devastatoare au fost documentele puse pe masa discuțiilor, de, alarmat de situație, Klemm a mers să asiste la întâlnirea Iohannis – Diaspora română din USA, ba a cerut și ajutorul lui Gitenstein?!
    Au mers acolo la intimidare? Ceva în genul vreți liber pentru vize de intrare în USA a cetățenilor români?
    Se pare că evreii din gruparea Soros+Clinton, care au luat-o cu „resist” și în USA, au pierdut mult teren în fața grupării evreilor ce-l susțin pe Trump și au mari interese în România.
    Să fie oare cazul Roșia Montana, ale cărei acțiuni au fost cumpărate, parcă anul trecut, de Soros, care are 87 de ani? I-au ieșit, oare, rezultate proaste la amalizele medicale?

    • Serbane, Klemm si Gitenstein or fi romani din SUA!
      De unde se vede ca onorabilul domn Popescu ar trebui sa ia in considerare obtinerea unui nume mai romanesc, pentru sine, de exemplu Popescustein.

  14. Comentariu la un Articol ( 2017 : O nouă Revoluţie) preluat de pe Romaniasociala.ro)

    PROF. UNIV. DR. CĂTĂLIN ZAMFIR

    Las-o mai lin, Cătăline ! Nu mai mizaţi atâta pe această strânsură &rezist-entă la tot ce-i românesc ! Ăştia sunt ultimii de la care ar putea veni binele României ! Pentru că sunt care de care mai uşor de cumpărat şi şantajat, plătesc de la început ( paradoxal, nu, că de fapt primesc : nişte bani, servicii şi alte favoruri) preţul unei libertăţi cedate unor interese străine !
    Şi-apoi nu o strânsură cu steaguri în culorile curcubeului, care de care mai pocit şi mai tatuat va urma poporul român în drumul său spre eliberarea de un trecut , recent de data asta, cuprinzând doar vreo 28 de ani, dar în care am pierdut mai mult decât în cei 50 de ani de comunism şi cele două războaie mondiale la un loc ! Înţeleg că parte din intelectualii noştri mediatizaţi n-ar avea greţuri în a-i urma ( bani şi sinecuri să iasă !), dar subzistă în această Ţară o pătură atent dizgraţiată, ascunsă şi tăcută, un fel de vulcan pregătit de erupţie, adevărata intelectualitate care n-a mai pactizat cu duşmanii ţării ăsteia, lipsindu-se de avantajele acelor colaborări, parte din ei speriaţi că ar putea păţi la fel precum părinţii şi bunicii lor care au sfârşit în puşcăriile comuniste din ordinul părinţilor şi bunicilor actualilor intelectuali de astăzi, cu care defilează aceleaşi regimente de internaţionalişti, din toate ţările- uniţi ! Dacă ăsta vă este meniul, milţumim, nu mai servim. Ne e deja greaţă, numai la citirea lui !

  15. SÂNGEROASA BĂTĂLIE PENTRU RASTELELE DE BICICLETE

    MOTTO: „Imediat după ce ordinea de zi a fost făcută publică, am depus o cerere pentru a participa la această şedinţă, ca orice cetăţean. În urmă cu două zile am mai depus o cerere, după ce am verificat în amănunt ce conţinea ordinea de zi, solicitând să iau cuvântul pentru a aduce nişte amendamente la proiectul privind rastelele pentru biciclete. Am venit aici, la ora 11,45, erau deja aproximativ patru persoane cărora li s-a spus că nu li se permite accesul în sală. Nu s-a justificat în vreun fel. Am întrebat dacă pot să intru şi mi s-a spus că nu există nicio listă, dar că locurile sunt ocupate” ( Marian Ivan, reprezentantul Asociaţiei OPTAR, 8 IUNIE 2017)
    ……………………………………………………………………………………………………………….
    Nimic nu anunța sângerosul război pentru dreptul la viață al rastelelor de biciclete în inocenta dimineață a zilei de 8 iunie 2017. Părea că ședința de consiliu la Primăria Generală a Capitalei se va desfășura fără alte incidente, decât cele obișnuite, planificate pentru culoare și gust picant, constând în protestul domestic provocat de consilierii USR. Și totuși… în aer se putea întrezări ceva, ca o imagine de cavaler în armură , călărind pe roibul său neînfricat, mâncător de jăratic. Atât că nu era cavaler în armură ci era fantoma lui Lucian Mândruță, cu cască de ciclist pe țeastă, genunchiere , cotiere , rucsăcel,bașca bidoane și nu era roibul lui cel neînfricat ci credincioasa „biclă” a acestuia, matură, meseriașă, nervoasă… Splendidă efigie! Bicicliștii, cred că știți deja, sunt cei mai blânzi oameni de pe planetă … ei nu te sfâșie decât dacă nu au piste peste tot prin orașele și satele patriei și nenumărate locuri de parcare la rastel. În rest…pâinea lui Dumnezeu… Ei nu-ți sparg capul așa, fără niște motive temeinice, ci, întotdeauna …pentru că planeta… pentru că un mediu curat… pentru că mișcarea… pentru că să mâncăm sănătos și abia apoi să pedalăm…

    Una peste alta, din dojana blajină a bicicliștilor noștri, au rezultat astăzi, la Primăria Capitalei, trei jandarmi cu contuzii… dar nu grave, ci așa, lejere, prietenești. Dar hai să vedem acum și mobilul gherilei urbane, care s-a lăsat cu victime doar pe partea nebiciclistă a nației.

    OBIECTUL PROTESTULUI #CICLIȘTILOR:

    „Proiect de hotărâre privind amplasarea rastelelor de biciclete în vecinătatea instituțiilor publice de pe teritoriul Municipiului București”

    …ȘI PROTESTUL ÎNSUȘI :

    „Astfel, față de modul în care este formulat proiectul de hotărâre dorim să facem următoarele precizări:
    1. Nu există precizări privind obligativitatea îndeplinirii activităților propuse, termenul «vor fi amplasate» fiind vag
    2. Nu există precizări privind realizarea unor lucrări de calitate”

    …CU REMEDIERILE PROPUSE:

    „Din aceste considerente va rugăm să modificați conținutul proiectului de hotărâre astfel:
    Art. 1. Pe străzile sau în parcările instituțiilor publice de pe teritoriul municipiului București este obligatorie amplasarea de rastele pentru parcarea bicicletelor.
    Art. 2. Amplasarea rastelelor și modul de realizare trebuie să respecte «Ghidul de realizare a infrastructurii pentru biciclete în zona urbană», parte integrantă a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București – Ilfov. Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii spațiilor sau străzilor respective, numai după obținerea avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.
    Art. 3. Administrația Străzilor București si primarii sectoarelor 1-6 vor duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri”.

    Ei, pentru asta a fost bătălia… Niciunul dintre protestatarii cicliști nu părea să lucreze undeva. Cu toții erau mai indignați decât Mădălina Pușcalău, când o scoate Klaus la înaintare. Purtau cu mândrie ghiozdănelul tradițional . Aveau aerul matur al celor trecuți prin lupte grele. Erau #REZISTENȚI dar și # RESPECTUOȘI , pentru că s-au raliat de curând, așa cum ne așteptam, și la cârnatul de ONG-uri care luptă cu COALIȚIA PENTRU FAMILIE.

    Râdem , glumim… dar ia închideți ochii și imaginați-vă, prieteni, un guvern majoritar USR. Vi s-a făcut pielea de găină pe brațe, așa cum i s-a făcut Cristinei Pocora când a citit scrisoarea deschisă către adolescenți a lui Tudor Chirilă? Păi, cred c-ar fi trebuit să vi se cam facă…

  16. Filmele cu audierea şefului FBI în SUA sunt montate profesionist. Întrebați pe cine vreți. Ce înțelegem noi de aici? Din regia asta pentru plebe?

  17. China pare o a doua casa pentru romanii patrioti/nu degeaba a rezistat de milenii statul chinez.
    Sunt printre cei mai autentici prieteni ai Romaniei si numai nemernicia liderilor nostri dela 2004 incoace a sabotat o relatie ce ar fi putut fi atat de benefica tarii noastre – poate mai mult decat Chinei insasi.
    Mult succes intre oameni ce va apreciaza valoarea intelectuala si morala!

Lasă un răspuns