Franta: Dezamăgitoare confruntarea finală pentru prezidentiale

Am urmărit, aseară, timp de două ore si jumătate, dezbaterea finală (singura) din cadrul turului al doilea pentru alegerile prezidentiale din Franta. Dezamăgitoare. Nu imi aduc aminte să mai fi urmărit o dezbatere pentru prezidentialele din Franta la un nivel atat de jos. „Meritul” a fost, desigur, al lui Marine Le Pen. Agresivă, nedisciplinată in dialog, cu formule de bascalie, incercând să pună etichete mincinoase pe interlocutor. Mi-a adus aminte de Corneliu Vadim Tudor. Acelasi stil, bazat pe tupeu, agresivitate, intreruperea si fragmentarea dialogului, lipsa de solutii economice si sociale, un nationalism demagigic, un anti-europenism fara alternativă.

In plus, Marine Le Pen se incurca in propriile dosare, dovedind lipsa de cunoastere a subiectelor, inlocuind argumentele cu acuze, inclusiv de ordin personal. Circul a fost maxim atunci cand a incercat să explice cum – in viziunea ei – Franta ar putea avea doua valute, si francul dar si euro. Euro să circule intre marile companii iar francul să fie utilizat de popor! Jenant! Aceasta ar fi persoana care să aibă acces la butonul nuclear francez? Nu cred.

Evident că, in urma dezastrului ce se prefigura al mandatului prezidential socialist, dar si al incapacitătii dreptei de a promova un candidat valabil, tinand seama si de ascensiunea generala a fortelor extremiste, in Franta si in Europa, Franta „profundă” a „sistemului” este posibil sa fi impins drept candidat un personaj care să propună o „revolutie” in sistemul politic francez – Emmanuel Macron. Dar in acelasi timp, să-l apere impotriva iresponsabilitătii si populismului. In esentă, mesajele lui de aseară au reluat temele si ideile din cartea sa, lansată de curând – ” Revolution. C’est notre combat pour la France”. O carte pe care am citit-o zilele acestea si pe care o voi comenta la sfârsitul saptămânii.

38 de gânduri despre “Franta: Dezamăgitoare confruntarea finală pentru prezidentiale

  1. Hmm. Nici o vorba despre Macron…Sau tocmai asta să-nsemne cât de săracă impresie vă lasă!? Ce ți-e și cu diplomația asta de școală veche…

      • Ambele persoane sunt cu probleme ilustrative pentru curentul pe care-l reprezinta si, ca atare, nu se pot compara: Le Pen este un om cu plusuri si minusuri pe cand Macron nici macar nu gandeste cu capul lui.

        Votul va fi conservatorism vs progresism.

        Lumea va apartine celor din urma. Sa vedem insa ce aleg francezii duminica.

  2. O „revolutie centrista” (!), in Franta, pare sa aiba mari sanse sa nu mai fie o contradictie in termeni si sa fie foarte probabila. Unei acceptabilitati atat de largi nu i se da cu piciorul. In fond, aceasta – acceptabilitatea – este capitalul cel mai pretios, dupa care alearga atat politicienii cat si electoratele. Nu stim cum va vota electoratul din Franta pe 7 mai, dar doua comparatii vor fi foarte interesante. Prima comparatie va fi intre acceptabilitatea majora de care se bucura Macron din partea establishmentului occidental si francez (in aceasta ordine, care mi se pare esentiala) si gradul de acceptabilitate populara/electorala, deocamdata necunoscut, A doua comparatie va fi intre revolutia centrista franceza (Macron) si revolutiile republicana americana (Trump) si conservatoare britanica (Brexit). Teoretic, scorul ramane deschis oricarui rezultat.

  3. Am inteles: Fortele care pun mai presus interesul natiunii si mai apoi interesele birocratiei de la Bruxelles sunt forte extremiste si populiste. Ma intreb, ce fel de forte conduc, in prezent, Marea Britanie ? Cum le-ati defini, domnule Nastase ?
    Dar fortele care conduc, in prezent, Romania ? Ce sunt ? Poate decelati domnia voastra, ca eu nu sunt in stare.
    As mai spune ceva despre Germania, dar este prea evident ca acesta tara este, in realitate, una dintre cele mai nationaliste state (din moment ce stabileste regulile in UE dupa propriile standarde, prezervandu-si, totodata, gradele de libertate in relatiile comerciale si de afaceri cu tari din afara blocului comunitar).
    Mai mult, Germania priveste diferit problema cresterilor bugetare pentru militari, solicitate imperativ de administratia americana:
    ,,Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, a declarat luni că, dacă va deveni cancelar în urma alegerilor federale din septembrie, va fi favorabil mai degrabă inițiativelor de dezarmare decât creșterii cheltuielilor militare, fostul președinte al Parlamentului European respingând presiunile exercitate în acest sens de noua administrație americană, transmite Reuters.,
    Ceea ce ne trebuie nu este o spirală ascendentă a înarmărilor, ci mai degrabă inițiative de dezarmare’, a adăugat el.”

    Sa inteleg ca domnul Martin Schulz este un politician populist si anacronic, ceva in genul doamnei Marine Le Pen ? (Z)
    ps
    Ce ,,revolutie” poate impune no name -ul E. Macron ? Nu poate face nicio revolutie, fara anularea tratatului de la Maastricht. (Z)
    In fine, nu cred ca exista Franta o „profundă” a „sistemului”. Exista Franta ,,profunda” si o alta, diferita, Franta ,,sistemului”.

  4. Franta o „profundă” a „sistemului”
    se va citi:
    o Franta „profundă” a „sistemului”.

  5. Marine Le Pen stie ce vrea .
    Macron inca nu stie ce instructiuni va primi , ce vor altii ca el sa faca .
    Marine este net superioara lui Macron .
    Se vede ca au avut profesori diferiti in scoala .

  6. Insa se pare ca doar noi ne aducem aminte de Jupiter ….si ca cei care dorsc sa uite sunt francezii …

  7. In fond nu se mai distinge intre platforma politica de ‘stanga’ si cea de ‘dreapta’. In pofida unor derapaje penibile ale d-nei Le Pen, mi-e greu sa va inteleg parti-pris-ul implicit in favoarea lui Macron. Daca vreti, este echivalent cu alegerea lui Trump in dauna lui Hillary, ca un vot ‘antiestablishment/system. Dupa esecul neoconului socialist Hollande, orice e posibil intr-o Franta convulsiva. Cat despre Macron, el este raspunsul ‘deep state-ului’ la revolta populara impotriva imigratiei necontrolate/seamana mai mult cu o invazie, a saracirii Frantei si coroziunii respectului pentru valorile culturii si spiritualitatii franceze. Individul e clona franceza a lui Ciolos si e pus mai mult sa ‘stea de sase’ decat sa intreprinda politici care sa stimuleze economia. Franta a pierdut cel mai mult in raport cu Germania/de fapt umiltor de mult, iar in aceste conditii, in lipsa unor renegocieri pentru reducerea deficitului fata de vecinului ei dela est, Frexitul poate fi ultima solutie de salvgardare a Frantei.

    • „ Individul e clona franceza a lui Ciolos si e pus mai mult sa ‘stea de sase’ decat sa intreprinda politici care sa stimuleze economia.”
      De reținut! N-am mai citit/auzit o asemenea caracterizare.

  8. „Pentru oamenii care au ieșit în piață, dacă au o delegație de 10 oameni, eu sunt gata să discut cu ei, să le explic de ce niște poziții de scoatere a oamenilor politici de sub controlul instituțiilor de forță sunt necesare. Sunt deja 5 ani de când Parlamentul — și cel trecut, și cel actual — sunt aproape captive acestor instituții și trebuie scoși de sub control. Am făcut (în mandatele sale de președinte — n.r) instituții capabile să lupte cu corupția. Numai că aceste instituții au deviat, au ajuns să facă o vânătoare de oameni politici. Spre exemplu, din finanțarea campaniilor electorale, utilizând Codul penal, când de fapt exista o lege, 334/2006 republicată în 2010, care face din finanțările ilegale contravenție și obligația de a fi predați banii la bugetul de stat, dar nicidecum un act penal. Or, parchetele noastre, când vine vorba de anchetarea finanțării campaniilor, au ca țintă omul politic care a fost finanțat și de aici — dosare, când de fapt discutăm despre contravenții”, a spus Băsescu, după ce senatorii juriști au respins un amendament care se referea la grațierea celor condamnați pentru abuz în serviciu.
    Cine vrea şi poate să comenteze ! :mrgreen:

    • Atentie la capcanele lui Traian Basescu. Daca iese prost (cel mai probabil), cel care va deconta politic va fi tot PSD. Nah ca azi au votat invers. Dar nici incoerenta nu le face bine. Cred ca trebuie s-o spun in fiecare zi, ca sa se inteleaga.
      😉

  9. Nu ma mira concluzia dumneavoastra, dl Macrou a fost ministru al economiei in trecuta presedintie, daca tin minte bine si, din cate am vazut, l-a facut pe dracul ghem. Insa poate avea norocul sa prinda o economie in urcare si atunci va aparea ca fiind solutia salvatoare. In afara de diversele probleme pe care nu le-am remarcat intrucat nu am vazut dezbaterea, stiu ca, in general partidele nationaliste, nu ma refer la cele nationale, au mari dificultati in a aborda si trata chestiunile economice. In anul 2000 atunci cand, in plina glorie peremista am pronosticat, scriind un articol care nu a mai fost publicat tocmai din cauza respectivului pronostic, iesirea pereme din parlament in cel mult trei legislaturi, chestiunile economice au constituit unele dintre motivatii. Este adevarat ca regretatul CVT a inteles si realitatea, cam dupa trei ani si a organizat un forum economic insa era prea tarziu, cuiele electoratului deja incepusera sa intre in cosciugul peremist. De altfel, mie mi se pare ca dna Olguta Vasilescu, pe care o simpatizez de alt fel, este o demna continuatoare a gandirii economice peremiste in genialul nostru Guvern, Dumnezeu sa-l tina la putere si sa intepe zilnic viperele opozitiei.
    Noi cunoastem de mult rezultatul luptei intre bine si foarte bine, ca sa intuim cam ce-i asteapta pe francezi: norocul lor ca pe acolo mai exista si o categorie de cetateni care produc venit national fara sa se uite cine este la putere. Pot conchide ca, in perioada urmatoare, sansa Frantei nu sta in politicienii ei de varf. Cat priveste dl Fillon, acesta a patit-o damboviteneste, urmand acum sa dea in judecata Canarul inlantuit. Care nu poate da ziua de vot inapoi.

  10. Ana, nu va grabiti sa faceti o apropiere intre Vadim si Marine Le Pen. Sunt structural diferiti.
    Primul era un exaltat coleric, imprevizibil si fara viziune (politica n.r.), in timp ce frantuza chiar are stofa si …,,vana” de om politicde anvergura. Eu as vota-o cu ambele maini.
    Despre bancherul – pustan de 39 de ani, evident un puber intarziat si imatur ca politician, ce pot sa spun …fara sa-l jignesc ? Mai bine las francezii sa faca ce caracterizari doresc ‘mnealor. Probabil nu le vor face imediat ci peste un an, sau doi… (Z)

  11. Domnul Adrian Nastase concluzioneaza in comentariul sau din 20 decembrie 2016:
    ,,Nu Legea 90/2001 este de vină pentru asta ci presedintii si guvernele care au permis aceste derapaje.”
    Corect, dar ma intreb de ce, pana in 2004, nu s-a venit, din partea guvernului, cu o Ordonanta de modificare a articolului 2 ? Sau, un amendament initiat de PSD in Parlament ?
    A…nu cumva erau evropenii cu ochii pe noi, in perioada negocierilor de aderare ?
    Pana la urma, din perioada celui mai bun guvern al Romaniei, au ramas mostenire cele mai bune legi. Spun asta, pentru ca nimeni, de nicio culoare, nu vrea sa schimbe fie si o virgula din textele acestor documente.
    De exemplu, sa vorbim de Constitutia revizuita in 2003. Este, din cate se pare, o lege perfecta, o adevarata Biblie a romanilor. Nimeni nu vrea ca ceva sa fie clintit din legea fundamentala a statului roman (care prevede, printre altele, ca procurorul este magistrat). (Z)
    …Asa ca, in acest context ne-favorabil, Liviu Dragnea ar face bine sa mai si asculte, cand cineva il sfatuieste sa stea deoparte cu ciocul mai mic, sa nu se mai aventureze in contestari care au, vrand nevrand, legatura cu persoana sa si sa lasa guvernul Grindeanu sa lucreze.
    Iata, o vizita interesanta in Israel, insuficient mediatizata.
    LEGEA SALARIZARII, MAI BAIETI SI FETE ! FONDURI EUROPENE ! DRUMURI ! Asta aveti de facut, n-o mai bateti in cap cu prostii si comisii de opereta.
    Toata lumea dreptaca abia asteapta ca actualul guvern sa intre cu oistea-n gard ! Si daca se intampla asta, Dragnea tot pe tusa va ramane. (Z)
    Liviu iar s-a facut de ras. Nu stiu ce face si cum face, dar ramane permanent o ,,tinta”, adica, o vulnerabilitate a PSD-ului.

    • ..Poate si de aceea, Liviu Dragnea spune: ..Ne-am trezit cu o nazbatie”.
      Adica, in problema gratierii, il sustine implicit pe Tudorel Toader si compania din Justitie si il lasa in offside pe ,,don quijote-ul” PSD, recte, Serban Nicolae.
      Pe langa faptul ca este arogant, Liviu Dragnea mai este si las.
      EXACT ASA a procedat si cu Ordonanta: O promoveaza intempestiv, alaturi de Iordache (peste capul premierului), dupa care traseaza sarcina….premierului sa o abroge (sic!)
      Liviule, iti mai spun odata : Esti varza. I-ati un concediu de doua-trei luni, sa mai uite lumea de d-ta.
      George Ban se supara cand ,,indraznesc” sa spun despre Traian Basescu ca este un politician de anvergura. Pai, dupa cum se vede, realitatea o arata. A facut ce-a vrut muschiul lui cu institutiile si cu tara, in general, fara sa i se opuna o rezistenta pe masura. Ma scoate din sarite ca acest om a dobandit atata putere, dar nu am ce sa fac decat sa atrag mereu atentia la diversiunile marinarului.

  12. Doi sobolani paralizati de frica ( Ponta si Dragnea ) incearca sa-l luxeze pe unul dintre singurii politicieni curajosi din PSD – Serban Nicolae .
    De Ponta chiar nu ma mir la cate mizerii si tradari a facut de-a lungul timpului sau cand il vad in ce echipa joaca acum ( Basescu – Ghita – Udrea – Androic – RomaniaTV … ) . Ma mira Dragnea cat de fricos si de kkcios este …

    https://www.dcnews.ro/dragnea-il-pune-la-punct-pe-erban-nicolae-nu-am-de-gand-sa-las-lucrurile-a-a_541914.html

    https://www.antena3.ro/politica/victor-ponta-serban-nicolae-afecteaza-grav-imaginea-psd-si-trebuia-sa-si-dea-demisia-411638.html

  13. Naucitoare declaratiile lui Gigi Becali referitoare la schimbarea verdictului in dosarul dumneavoastra si la Plutonul de executie condus de Livia Stanciu la ICCJ …
    Intr-o tara NORMALA , la 5 minute de la aceste dezvaluiri , tortionara aia de Stanciu trebuia sa fie in catuse !!! Dar noi suntem in Romania , unde adevarul si dreptatea umbla in carje iar ticalosia si prostia sunt premiate !

  14. Nici o vorbă despre replicile jenante ale tovarăşului SOCIALIST (pentru că a fost ministru SOCIALIST) Macrou? Despre întreruperea fiecărei fraze a contracandidatei sale? Nimic despre lipsa de replică la acuzele cum că e susţinut de silamiştii radicali? Tot nimic despre evitarea sintagmei „terorism islamic”, asemeni şi tovarăşei Hillara Clinton? Chiar nimic din toate astea?
    Oricum, replica cea mai bună a avut-o tot Marina! Citez din memorie: „La finalul acestor alegeri va fi câştigătoare tot o femeie. Fie eu, fie doamna Merkel.”
    E posibil ca această marionetă a clanului Rothschild şi a burgheziei roşii să câştige, că francezii au decăzut de mult. Dar prestaţia mai bună tot Le Pen a avut-o.
    PS: ca specialist în Drept chiar nu aţi remarcat aberaţiile toatle ale acestui macron când propunea ca nişte neica nimeni să aibe drept să dea amenzi în dreapta şi stânga mai presus de Justiţie?

    • Să așteptăm comentariul pe care ni l-a promis domnul Năstase, cel referitor la cartea gerontofilului. Am zis că nu-s habotnică, nu umblu cu lumânarea în dinți, dar iubesc mult și profund lucrurile normale. Macron nu-i normal. Să așteptăm, zic.

  15. Un comentariu care ar trebui să-i dea de gândit lui Dragnea !
    Dacă crede că vizitele lui şi ale lui Grindeanu în Israel îl vor ţine la putere se înşeală amarnic !
    Şi nu-i vorba doar de el ca persoană, ci şi de PSD care poate pierde enorm din pdv al electoratului ! :mrgreen:
    „Domnule Dragnea, dezamagiti zilnic! Nu este normala pozitia fata de decizia luata de comisia parlamentara! Parlamentul este institutia care legifereaza! Continutul legilor este rezultatul votului din comisii si plen, nicidecum prin impunere partinica! Dvoastra si presa, opinia publica, zilnic vorbiti si prezentati dovezi despre fabricarea dosarelor penale de catre DNA, in scopul epurarilor politice impuse de grupurile de interese ale statului de tip mafiot, pe care il girati! Dosare fabricate se bazeaza numai pe acuzatii de coruptie nu pe alte fapte! Se naste intrebarea : de ce CETATENII ROMANI DE RAND haituiti si hartuiti in justitie in baza dosarelor fabricate pe inchipuite fapte de coruptie, trebuie sa fie lipsiti de libertate! Lipsirea de libertate a CETATENILOR ROMANI DE RAND nevinovati, in baza fabricarii de dosare este sinonima cu crima cu premeditare! In aceste cazuri sunteti coplice la crima cu premeditare! Ati spus ca vi s-a facut o nedreptate prin sentinta ICCJ si ca veti actiona statul roman la CEDO si la CEJ! Cati dintre CETATENII ROMANI DE RAND, care si-au indeplinit numai atributiunile functiilor ocupate, au pot actiona statul roman la aceste institutii pentru a-si gasi dreptatea? De ce acceptati ca legislatia sa fie impusa de strada? Este normal ca in societatea care se prezinta democratica, sa acceptati pumnul in gura din dorinta de a face pe placul „unor persoane” ancorate in ceea ce presa prezinta a fi forta oculta(binomul) care dispun dupa bunul plac cine sta acasa si cine in puscarie(pentru a li se inchide gura)? Cat va mai dura tragedia romaneasca impusa de justitia abuziva in baza protocoalelor ilegale? Cat va mai dura „republica procurorilor” pe care o girati ? De ce nu impuneti o justitie bazata pe probe si adevar? Ati afirmat ca veti solicita desecretizarea protocoalelor ilegale(ati uita de functionarea parteneriatului clamat?)! Cat va mai dura duplicitatea impusa, probabil, de participarea la „partidele de tenis”? RUSINE, RUSINE SA VA FIE!”
    P.S.
    Cine are urechi de auzit şi mustaţă de răsucit, să ia aminte ! 😉

    • @ Radu Humor

      Iti faci singur iluzii. Dragnea incearca sa faca echilibristica pe multe planuri dar nu-i prea iese pentru ca este suficient de santajabil si de fricos. Din asta nu poate iesi niciodata ceva bun. Punct.

  16. Mă surprinde şi pe mine ( mă bucur că nu sunt singur) pledoaria nedisimulată în favoarea lui Macron, mai ales că nu cred că a avut cineva timp să-l analizeze, măcar cu atenţie, dacă nu cu obiectivitate ! Să vedem, zise orbul ! După ce puse ştampila la întâmplare … 😉
    P.S.
    De fapt în sistemul de vot francez nu se votează cu stampila ! Au un sistem ceva mai greoi, şi mai uşor de falsificat . Probabil pe asta se bazează şi sondorii care-l dau pe Macron învingător.
    Pentru Ocultă, nu pentru Franţa !

  17. Un eveniment de excepţie în această după-amiază la Fundaţia Titulescu : întâlnire cu Dinu Săraru şi cu ultimul său volum „Ura din ochii vulpii”. Dinu Săraru, pe care nu am avut ocazia să-l cunosc până acum, m-a impresionat prin vitalitatea, subtilitatea raţionamentului şi personalitatea sa de excepţie. Cartea, o poveste-metaforă, o cunoşteam deja : este, conform spuselor autorului, «romanul unei mari dezamăgiri», autobiografie şi cronică a vieţii culturale în acelaşi timp, care se apropie ca stil şi concepţie de curentul suprarealist, nu neapărat prin activitatea spontană a imaginaţiei, cât prin utilizarea forţelor psihice – ură, dragoste, prietenie – eliberate de controlul raţiunii şi în luptă cu ea. Pe scurt, teatrul ca psihodramă.

    Nu am fost niciodată un fan al teatrului pe care l-am considerat o formă de artă excesiv de exagerată. Întrevederea cu Dinu Săraru m-a făcut însă să reflectez că pe lîngă divertisment ( un pic forţat), teatrul are şi o putere terapeutică, purificatoare şi purgativă în acelaşi timp : aidoma unei oglinzi, el crează o reflexie mai mult sau mai puţin caricaturală a societăţii spre a permite spectatorului să înţeleagă mai bine realitatea înconjurătoare, să-şi controleze teama şi să reziste mai uşor la duritatea vieţii şi la aparenta lipsă de speranţă. Te uiţi în oglindă, adică pe scenă, şi cauţi un răspuns, râzi de situaţiile conflictuale ce te macină în viaţa de zi cu zi, îţi construieşti chiar o identitate mimetică dacă nu ai o personalitate îndeajuns de puternică. Recunosc că m-am lăsat cuprinsă de nostalgie ( după vremea tinereţii) dar şi de regretul că nu am văzut piesele realizate la Teatrul Mic de Dinu Săraru pe vremea regimului comunist. Însă un „rol politic” – cum au afirmat mai mulţi vorbitori – cu certitudine că nu au avut pentru că nu ofereau nici o soluţie.

  18. Mi-au placut comentariile lui Yanis Varoufakis. L’ancien ministre des Finances grec, symbole du combat de la Grèce contre les mesures d’austérité imposées par l’Union Européenne, appelle les français à faire barrage à l’extrême droite en votant pour Emmanuel Macron, son ancien homologue, dont il combat pourtant les idées. https://www.franceinter.fr/monde/yanis-varoufakis-mettre-au-meme-niveau-emmanuel-macron-et-marine-le-pen-est-impardonnable

  19. De ani de zile, Marine Le Pen nu și-a îmbogățit cu nimic mesajul! Sunt 7 ani de când am ascultat-o două ore, la cartierul ei general și era același mesaj, erau aceleași vorbe…Întrebată cu ce bani va acoperi revenirea la franc a ridicat din umeri…cum sa nu găsească, dar nu avea idee ce ar însemna reconversia.Sincer, mie mi s-a părut obosita și dornică sa scape mai repede.Cine o compara cu Trump nu știe ce vorbește!

  20. Ce interes ar fi avut Becali sa va faca un favor facind acea declaratie despre modul in care ati fost condamnat? Nici unul! Ba din contra, cred ca a spus adevarul si a confirmat ceea ce noi am stiut inca de cind ati fost condamnat, anume ca acea condamnare a fost profund imorala si injusta. A fost semnalul ca statul securist al lui Basescu incepea sa functioneze la vedere, cu sustinerea ambasadei. Si apoi a lucrat din plin, cu multe alte condamnari politice.

  21. Am inteles ca in 2009 seful SRI, Maior, si mai ales James Bond de la Coldea, doamna Kovesi, dl Oprea, si don Ghitza Semaca, se agitau brownian prin oalele cu voturi, lucrind pentru ca Presedintele LOR sa fie reales.

    In ce alta tara democratica din Africa serviciile secrete, ministerul de interne si procuratura isi pun la dispozitie sefii si resursele pentru realegerea unui presedinte?

    Daca facem un pic de introspectie, o sa observati ca suntem la fel de putinisti ca grad de „civilizatie politica” ca si rusii. Ba chiar suferim de o oarecare inferioritate si mai avem de lucrat pina sa ajungem o democratie iliberala. Regret, dar nu avem inca gindirea democratica la care visam. Se vede (si) in strada.

  22. Ceea ce oamenii nu stiu in exterior este ca, folosindu-se de sloganul „lupta impotriva coruptiei”, serviciile secrete si procuratura, cu sprijin extern, au preluat controlul politic din Romania. Romania inca nu este o tara democrata, pentru ca unii din cei raspunzatori sunt la butoane. Se pare ca securismul pe rit nou a afectat si toate partidele, unde au fost bagati si scosi tot felul de camarazi de arme sa para a fi oameni politici, ei insa formind o casta trans-partinica.

  23. În toți acești cinci ani scurși din 2012, am așteptat, aproape zilnic – ca și cum de asta ar fi depins mișcarea pe mai departe a Universului știut – ca unul dintre judecătorii care au contribuit la crima cu premeditare din noaptea de 20 iunie a acelui an să fie înfrânt de propria-i conștiință și să vorbească despre conspirația cu numele TROFEUL CALITĂȚII .

    Aflăm acum că , într-adevăr, unul dintre judecători a vorbit…

    Știu, vor fi câțiva – REVISTA 22 s-ar putea numi acești „câțiva” – care vor susține că „sursa Becali ” nu este credibilă… pentru că nu avem PROBE… Așa este… nu avem PROBE …dar O DEDUCȚIE LOGICO-JURIDICĂ am putea să facem? Eu cred că am putea, trăind în România, pentru că, în această țară tristă și atipică în tristețea ei isterică, premierii obișnuiesc să meargă în „cantonament” la Jilava pe bază de DEDUCȚII LOGICO-JURIDICE.

    DEDUCȚIA MEA LOGICO-JURIDICĂ este că s-a întâmplat exact așa cum a povestit George Becali . Altfel, doamna Sofica Dumitrașcu nu avea de ce să plângă la ieșirea de la Înalta Curte în acea zi – e o simplă DEDUCȚIE … nu avea de ce să-i vorbească maestrului Cazacu despre presiunea infernală de la ÎCCJ, care i-a forțat pensionarea… e o altă DEDUCȚIE … nu avea de ce să simtă că pentru o femeie cu frica lui Dumnezeu e prea mult să plece cu taina asta nemărturisită în mormânt… și asta e tot o DEDUCȚIE. Toate sunt LOGICO-JURIDICE , deoarece , pe lângă faptul că au foarte multă LOGICĂ , prezintă și o legătură directă cu cel mai important for de împărțire a dreptății, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție , deci sunt și JURIDICE.

    Știm de mai mulți ani că buboiul acesta s-a copt peste poate. Că miezul lui pulsând așteaptă incizia necesară și legitimă.

    Și totuși, câtă mizerie…

  24. Casa Alba isi ascunde agresiunea si expansiunea acolo unde nu le cauta nimeni: Razboiul atribuit sau rasturnat, sursa antirusismului. SUA nu au prezentat dovezi privind „amenințarea rusă” (Serghei Lavrov)

    Preluand parca metode si tehnici criminaliste, de antieroi, din literatura politista anglo-saxona, prin care ceea ce trebuia bine ascuns – de obicei autorii crimei, intriga crimei si/sau crima insasi – era ascuns in locuri in care nu ar cauta nimeni, undeva la vedere, dar care nu ramanea nedescoperit de minti scrutatoare (v. personaje celebre, ca Sherlock Holmes, fictionat de medicul scotian Arthur Conan Doyle sau Hercule Poirot, plasmuit de scriitoarea engleza Agatha Christie), asistam, in ultimii ani, la o suita de operatiuni americane de propaganda si de razboi mai mult sau mai putin rece care se cuibaresc in politica antirusismului.

    Inca nu avem un concept satisfacator pentru aceasta stratagema politico-militara curenta a SUA, asa cum avem despre razboiul “preventiv”, razboiul “sub steag fals” sau despre cel “amestecat”, care amesteca mijloacele si actiunile de razboi legale cu cele ilegale (arme chimice, terorism etc.), toate licente americane. As numi-o stratagema (viclenia, siretenia sau tertipul, care o diferentiaza deci de strategie) pericolului imaginar sau agresiunii atribuite, in numele caruia/careia atribuitorii desfasoara actiuni nejustificate, abuzive si nelegitime. Chiar expansive (v. primirea Muntenegrului in NATO). Este o stratagema de razboi rasturnat, prin care locurile cauzelor si efectelor sunt schimbate intre ele.

    Stratagema razboiului atribuit sau rasturnat, menita inselarii opiniei publice, se desfasoara practic in doua feluri. O modalitate este motivarea de catre agresorii reali a actiunilor ostile proprii printr-un pericol inexistent, si fac acest lucru la vedere, prin propaganda demonizarii (de remarcat specificitatea autorilor, care sunt mereu aceiasi), iar propaganda antirusismului este in acest sens pe deplin edificatoare. A doua, prin transferarea actelor belicoase asupra celuilalt, prin plantarea de indicii false.

    Teatrele de razboi din Ucraina si Siria, motivatia care a fost inscenata pentru atacul de la baza siriana Shayrat (un fel de „divertisment” după cina dintre Trump și Xi Jinping, cum a fost in mod obraznic calificata de catre un ministru american), modul prin care SUA au reaprins spiritul crizei rachetelor cubaneze in peninsula coreeana, prin instalarea scutului american antiracheta THAAD si survolari de catre bombardiere strategice americane in zona, sunt file din manualul de razboi atribuit sau rasturnat.

    Antirusismul este locul la vedere in care nu cauta nimeni, in care se ascunde insa o absurda, dar profitabila belicozitate americana. SUA nu au furnizat vreo probă privind așa-numita „amenințare rusă”, deși Washingtonul acuză în continuare Moscova „de toate păcatele”, a declarat joi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după discuția cu omologul său finlandez Timo Soini, în cadrul vizitei sale la Helsinki.

    „Campania rusofobă dezlănțuită de administrația (președintelui Barack) Obama își menține și astăzi elanul. Auzim numeroase acuzații la adresa Rusiei, unele la limita isteriei, de toate păcatele de moarte. Vedem cum Congresul creează structuri interdepartamentale care să se ocupe de investigarea amenințării ruse”, a spus Lavrov, potrivit căruia, Moscova „nu a văzut și nu a auzit până acum niciun fapt care să confirme” aceste acuzații.

    Atunci cand fosti inalti demnitari militari americani isi dau jos uniformele si devin agenti de influenta (David Petraeus si Philip Breedlove), ei nu o fac decat tot in scopuri expansive, militare. Hamid Karzai, fost preşedinte afgan, a fost mai direct, retezand retorica despre situarea de partea buna a istoriei: „Statul Islamic este un produs al SUA”.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/05/serghei-lavrov-sua-nu-au-prezentat-dovezi-privind-amenintarea-rusa–12-23-52

  25. Si la subect :
    Oricine iese Franta pierde!

    Daca iese Marina
    – reactii negative pe plan local. Proteste, batai in strada*, scandal continuu
    – reactii negative internationale. Posibil relatii stricate cu Nemtzika si cu restu’ mUe .. mergand pana la sabotaje bruxeloaze si strassburgaozare
    – ostilitate a mediului finaciar chiar francez.. si alte afaceri.

    Daca iese baiatai ala Macrou sau Micron continua cu
    – auf ihrer Befehl meine Dame! ajungand pana la Küssen ihre Stiefel gnadigen Frau ! (pupati-as cizmele stimata doamna)
    – continua politica de „integrare” fara cap si fara scop (altu decat a face pe placul afacerilor)
    -pana la aurma amescu de emigranti, tampiti si o noua generatie nemultumiota de modnializare samd va duce proteste, batai in strada*.

    Oricum Franta in ultimii ani se uita la Doicea cam ca la stauia Maicii Domnului de la Lourdes si nimeni din Hexagon nu isi aduce aminte de Jupiter** .. ba chiar sunt timorati sa nu se sucare BrunnAngelika insa se naga prinde prin Africa. Unde e la merde plus grande hop si sFrentzica.. De ex se duse plina de dracu stie ce sa dea cu bomba in Kadaffi (de ce mon Dieu?) si pe urma a descoperit ca nu prea avea bombe asa ca a apasat iute pe F1 (help my US)

    * Franta este tara tuturor emotions. Una doua, ptr te miri ce fleac doua gospodine incep sa tioe, se stange lumea, se sucare careva , se dau niste pumni, incepe caftu si este necesara interventia arcasilor regelui.
    Ma rog azi nu mai sunt arcasii regelui ci CRS si gopsodinele au fots inlocuite de sorbonarzi si lati intellos da mecanismu’ c’este le meme qu’en XVII – la Fronde si vous vous souvenez. Periodoc Frnata are „emotii” si se palica vechiul principiu al medicinei medievale „primum sanguinare” si dupa ce lasa destul sange lucuririle intra in normal…
    Credet-ma stiu ce zic… Am vazut 68 ul care unii zic azi ca ar fi fost „revolutie” Emotide dom’;le emotie! Tinerii girghezi au simtt asa ceva o neliniste si nu le-a trecut decat prin 80! Si azi aia care rupeau lantu’ in numele revolutiei adevarate (PCF fiind cam prea burghez ptr capu tampit al unor BHL sau Glucksman) sunt etablishment… ###### #### @@@@@@@!~!!!!!
    Apoi prin 1992-94 iar au avut ceva agitatie da cam putina (liceeni politocosi) api au dat foc la suburbii.. Da e cam prea multa pace de prea multi ani ..
    Credeti-ma in curand Franata va avea nevoie de „primum sanguinare” ca au aparut deja o noua generatie care simte nevopia unor bulane pe spate asa ca sa zica ca au expernta de viata!

    ** pct de comanda subteran de sub platul Élysée . De aici presul Frantei poate comanda fritele nucleare franceze

  26. N-o fi bună Marine, dar mie nu-mi place traiul ăsta la comun, devălmășia asta în care n-ai voie să iei decizii potrivite țării tale, că țipă mama UE. Să deie Dumnezeu să iasă cine-i mai bun pentru Franța, că nu-mi e indiferentă!

Lasă un răspuns