Astazi, o distinsa personalitate japoneza la Fundatie

Astăzi, am organizat, impreună cu Ambasada Japoniei la Bucuresti, o interesantă dezbatere despre politica internă si cea externă a Japoniei. Invitatul special a fost Hakuo Yanagisawa, fost ministru, fost parlamentar, fost rector si fost lider al grupului parlamentar de prietenie japonezo-român. O personalitate politică importantă din Japonia.

Deosebit de utile au fost observatiile si analizele sale referitoare la viata politică internă dar si despre sistemul politic, partide, actualul guvern. Interesante, de asemenea, comentariile referitoare la tensiunile din regiune, situatia legată de Coreea de Nord, pozitiile vizand situatia din Marea Chinei de Sud.

Am evocat, impreună cu invitatul nostru – care era secretar parlamentar la externe – si cu ambasadorul Japoniei, vizita pe care am efectuat-o,  la Tokyo, in 1994, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, inclusiv primirea la Impăratul Akihito.

32 de gânduri despre “Astazi, o distinsa personalitate japoneza la Fundatie

  1. Pentru cetatenii romani, care au avut viza de Canada, acestia pot aplica pentru eTA online ca sa calatoreasca in Canada:

    http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-ro.asp

    Din pacate, singurele forme de organizare romanesti din Canada au ramas bisericile, asa ca romanii care vor avea probleme in Canada, se pot adresa fara grija lui Dumnezeu.

    Sunt curios daca Guvernul Romaniei are vreun plan care sa bata pina la 1 decembrie si dupa, cind romanii toti vor putea sa calatoreasca in Canada fara visa, doar cu eTA. Se suplimenteaza personalul consular? Se va crea vreun centru de informare? Exista idei de promovare a businesurilor romanesti in Canada si invers? Cind incep sa se perinde pe aici specialistii romani sa se intilneasca cu cei canadieni?

    Si cum va fi folosita imigratia romaneasca din Canada, destul de bine infipta, dar neorganizata, sa ajute la relansarea acestor relatii bilaterale?

    Astea sunt niste timpuri care nu trebuiesc ratate, si care, pe baza noului tratat de free trade UE-Canada, pot complementa si suplimenta schimburi benefice economic, atunci cind Unchiul Sam se inchide in casa pentru o perioada.

    • Biserica nu rezolva probemele lumesti, ea se constituie intr-un centru de agregare comunitara si permite romanilor sa-si mentina memoria treaza. Si, nu in ultimul rand, integritatea valorilor in care cred, sau in care au crezut inaintasii lor – datorita carora cei prezenti exista (fizic si spiritual).

    • ps
      ,,Exista idei de promovare a businesurilor romanesti in Canada si invers? ”
      Cine trebuie sa ,,creeze” ideile ? Tot statul ? Daca raspunsul este DA, putem dormi linistiti in urmatorii 20 de ani. Nu se va intampla nimic. (Z)

  2. Inteleg ca SUA au efectuat un nou test cu o noua racheta cu raza lunga de actiune.
    Se intreaba cineva, daca ei, americanii au voie si de ce o fac ?
    Simplu: Pentru aparare contra unui eventual asteroid care ar putea intersecta orbita Pamantului. Din aceasta perspectiva, normal ca arsenalul existent este mult prea insuficient. Mai trebuie de vreo 10 ori pe atat sa nu ramana piatra pe piatra.
    (Z)

    • Ana, multzam de link. Sigur, lucrurile astea asa par, si le stim si noi. Si cine are „tratamentul”? Cine are injectia, cine o administreaza, si pe unde? 🙂

      • Dughin oferă soluția care avantajează Rusia și indirect sau mai direct ne invită și pe noi. Să vedeți tona de cenușă pe care și-o pune în cap în numele Rusiei în interviul de la București!

  3. Post-Brexitul este post-Brexit: Nu se va putea obtine un certificat de virginitate la finalizarea Brexitului, dar ar putea insemna un test de credibilitate

    Marea Britanie pare sa nu cunoasca sau sa ignore regulile divortului de Uniunea Europeana. Brexitul este un proces de separare, post-Brexitul, o stare ulterioara.

    Prin urmare, Brexitul si post-Brexitul nu sunt, logic si juridic, situatii simultane, ci succesive. Cu certitudine ca Londra stie aceste lucruri, dar probabil ca urmareste sa castige in oricare din cele doua situatii.

    Nimeni nu poate iesi castigator in orice situatie sau la fel de castigator jucand doua situatii contrare, cum este Marea Britanie care are inca in mana ambele carti, Brexitul si non-Brexitul, una fundamental perdanta, cealalta cea mai buna posibil.

    Exceptand, fireste, posibilitatea neconventionala de a-ti transfera riscurile si costurile asupra celuilalt, intr-un fel sau altul. Cel mai probabil, cunoscandu-i cartile de joc.

    Un divort nu elibereaza certificate de virginitate, dar poate insemna un test de credibilitate. Cea mai vanata pe piata asocierilor de orice fel este increderea. Marea Britanie stie acest lucru, valabil si pentru o posibila reasociere sau reintegrare.

    Turcia de 50 de ani tot incearca si nu reuseste sa intre pe usa Uniunii Europene. Marea Britanie se pregateste in schimb sa iasa. Vor reusi oare britanicii, ale caror proverbiale calm si raceala ale calculelor par sa revina, ca pe 8 iunie sa ia degetul Theresei May de pe tragaciul ruletei londoneze numite Brexit?

    Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat miercuri ca Marea Britanie nu va achita o “notă de plată” de 100 de miliarde de euro si ca ceea ce trebuie facut este “sa discutam detaliat care sunt drepturile si obligatiile”.

    Se pare ca inca se ignora ca o tara care iese din comunitatea legala a Uniunii Europene va avea drepturile si obligatiile unei tari care nu este membra a Uniunii Europene.

    In plus, la iesirea dintr-un mariaj nu este treaba celui parasit daca sau cu cine se va recasatori sau va trai in concubinaj fostul partener. Este si motivul pentru care aceste posibile situatii ulterioare nu se discuta la un divort. Inclusiv in procesul Brexit.

    https://www.agerpres.ro/externe/2017/05/03/brexit-marea-britanie-nu-va-achita-o-nota-de-plata-de-100-de-miliarde-de-euro-da-asigurari-ministrul-davis-10-51-05

    • Ceea ce mi s-a parut interesant la principalele trei partide britanice, dupa declansarea procedurii de alegeri anticipate este ca, desi, sondajele arata ca britanicii acum nu ar mai dori Brexit in majoritate, nici unul dintre ele nu-si propune renuntarea la Brexit, lupta electorala urmand sa se desfasoare intre un Brexit „greu” si un Brexit „usor”. Ceea ce confirma inca o data faptul ca Brexitul a fost rezultatul unui calcul politic (gresit facut) si nu o intamplare. In legatura cu miliardele de euro, ceea ce am citit este ca minim 60 de miliarde de euro, posibil toate 100, sunt contributii neplatite la UE, adica o suma pentru care UE fie ca a acoperit-o din alte resurse, ori a prestat servicii pentru Marea Britanie, ceea ce aduce Marea Britanie in postura clientului care incearca sa o stearga din restaurant fara sa plateasca nota de plata, dupa ce a mancat, a baut si posibil si aia. Pai, se poate, domnule ambasador al Regatului Unit, tocmai dumneavoastra, cu statul de drept in dinti precum vulturul de mare cu pestele in gheare? Ori, cred ca plata, sau refuzul de plata al acestei sume, va insemna mult pentru facilitatile pe care Marea Britanie le va mai primi , sau nu le va mai primi, din partea continentalilor, in continuare.

    • Non-bexitul este varianta cea mai proasta posibil (pentru Marea Britanie n.r.).
      UK a creat democratia, nu se poate dezice de ea.
      In plus, un fost (si partial actual) Imperiu stie sa negocieze, fiti convins de asta. Mai ales ca are sustinerea neconditionata a SUA. (Z)

    • Si dumneata, cu sclipici cu tot, bati campii cu seninatatea Palarierului, in doar 8 cuvinte. (Z)
      Nu se pune problema gratierii FAPTELOR (asta face doar AMNISTIA) , ci a PERSOANELOR (in vederea recuperarii lor sociale). CAZIERUL ramane intact, iar la recidiva, pedeapsa este amplificata.
      Mai cititi, fratilor, acest blog este unul cu ,,stacheta”, de aceea are o atat de mare audienta.

      • Condamnarilor pentru fapte de coruptie in cazurile in care condamnatul isi recunoaste vinovatia, ca renuntare din partea statului la impunerea executarii pedepsei. Uneori n-am timp sa scriu foarte detaliat si atunci contez si pe intelectul acelora care citesc; cu al tau se pare ca e mai greu.

  4. @ZeV, la ora asta, pentru securitatea Romaniei, nu mai are importanta cine a deschis primul Cutia Pandorei, si cine e mai moral decit celalalt, sau cine respecta dreptul international mai mult decit celalalt. Toate marile puteri azi – SUA, China, Rusia – testeaza limitele acceptabilitatii celelorlalte puteri, si prin incalcarea dreptului international, chiar flagrant.

    Pentru Romania, prioritatea numarul unu este securitatea ei, fie ca ne ataca rusii, ungurii, bulgarii, sirbii. nord – coreeni (da, au o racheta cu raza de 8 mii km si pot lovi Romania!), sau omuletzii verzi. Romania trebuie sa aiba o armata bine dotata, moderna, care sa prezinte un factor de descurajare mare in cazul in care cuiva ii trece prin cap sa ne atace. Nu cred ca Rusia o sa o faca, dar nu credeam nici ca o sa ocupe Crimeea, asa ca ce credem noi dsu nu e apa de ploaie cind e vorba de miscarile marilor puteri.

    • Nici eu nu credeam ca Ucraina va iesi din rolul sau de zona tampon intre marile puteri, iar la Kiev, un presedinte legitim va fi rasturnat de la putere prin lovitura de stat, la scurt timp dupa un acord international (negociat inclusiv de Germania) asupra desfasurarii de alegeri libere anticipate.
      In plus, Crimeea nu trebuie comparata cu Romania, ci cu Kosovo, in ambele regiuni desfasurandu-se plebiscituri. Desi in Kosovo exista o comunitate sarba importanta si vestigii sarbesti foarte importante pentru poporul sarb. Poate (si) de aceea Romania nu a recunoscut independenta provinciei.
      In schimb, Crimeea (de drept a Rusiei), a fost cedata Ucrainei de catre Moscova, intr-o conjuctura istorica diferita: Se credea, probabil, de catre diriguitorii anilor 50-60, ca URSS va dainui vesnic si nu conteaza cum trasezi liniiile geografice in interiorul fostului Imperiu.
      ps
      Sa ne atace Coreea de Nord ? De ce ? Pana relativ recent, am avut relatii normale cu acea tara. Ca si cu Siria (avand, in continuare, ambasada la Damasc).
      In plus, nu stiu ca Romania sa fi trimis vreun portavion in proximitatea peninsulei coreene. (Z)
      Asa ca, sa fim seriosi: Romania trebuie sa-si sporeasca bugetul militar pentru a raspunde, in primul rand, intereselor NATO (un organism politico-militar anacronic) , precum si ale corporatiilor internationale de armament.
      …Si, la urma urmei, exista alternativa la o relatie de buna vecinatare cu ,,rusii, ungurii, bulgarii, sirbii.” si una de cooperare cu Polonia, Cehia, Slovacia, Turcia ? Daca da, spuneti-mi si mie, care este aceasta alternativa. Mai ales in contextul ,,Europei cu mai multe viteze”.
      Apropo, urmariti cu atentie ce spune si E. Macron (nu numai Marine Le Pen): Europa trebuie sa-si redefineasca FUNDAMENTAL structurile si obiectivele, in contextul brexitului.

      • >>”In schimb, Crimeea (de drept a Rusiei), a fost cedata Ucrainei de catre Moscova, intr-o conjuctura istorica diferita”

        Asta e chiar o gogonea prea sarata. Cum adica Crimeea este „de drept” a Rusiei? Dupa care „drept”?

        Orice argument as aduce, tu o tii una si buna cu Kosovo. Da, Kosovo. Nu uita Darie! Ei, si ce vrei sa ne spui, ca marea Rusie poate sa muste si ea nestingherita din tort, desi nu e al ei, ca e in „dreptul” sau de mare imperiu sa atace si sa cucereasca orice teritoriu al altui stat, sau sa-l conduca prin comunitatea lor etnica, cu ajutorul omuletzilor verzi, cum se intimpla in Transnistria, desi Transnistria este parte a Republicii Moldova.

    • „Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată”

      Cestia cu crezutul este ptr biserica. casa de rugaciuni. SAMD.

      Insa asa la mica barfa eu ma asteptam ca Rusia sa incerce ceva macar cu Crimeea „otr recuperarea” pagubelor .. Ca nu se gandwau si se crdeau l;a biserica „responsabili” politici asta inseaman ca la UE samd e plin de idioti cu staif

      In rsst ai dreptate daca vrei sa ai pace e bine sa aiun Parrabelum caci cum zicea Theodore este bine sa fii politicos si sa ai o bata mare la indemana. Ca bata indeanna la respect
      Porst este cas noi ne comportam irespnsabil, adica nu vorbim politicos, mai si scuipam si nu ne interesaza sa avem la indemana bata aia …

      • Bizoane, cam greu cu parabellum-ul, cand aia care viseaza impotriva pacii , isi mascheaza, cu urletele la adresa lui Minuteman , trecerea pe sestache la Satan 2. Vorba colonelului Krantz: „o sa ajung sa ies cu mitraliera pe platou ca sa apar tara!”

  5. MOMENTUL ZERO ÎN ȚARA LUI „PUNCT ȘI DE LA CAPĂT”

    MOTTO: „Amărâtul ăla care a dat pui și a fost condamnat. N-a dus un pui acasă. (…) Cât timp nu TRAGEM O LINIE pe ce a fost până la noua lege de finanțare a partidelor, procurorii vor controla clasa politică și Parlamentul …Eu cred că trebuie să vină UN MOMENT ZERO. Este părerea mea. (…) Știu toate instituțiile că partidele s-au finanțat ilegal. (…) Cred că e momentul să punem capăt și numai printr-o grațiere se poate pune capăt având în vedere că avem o nouă lege de finanțare a partidelor politice”. ( Traian Băsescu, senator PMP, 3 mai 2017, la Comisia juridică)

    Să tragem o linie, zici… o linie să tragem , da… Numai că să vezi ce lucru ciudat se întâmplă în timp ce tragem linia : când ajungem cu trasatul în anul 2012, pe data de 20 iunie , pe seară, brusc frumoasa orizontală face o cocoașă oribilă și e imposibil de netezit. E peste poate de îndreptat, senator Băsescu Traian… pentru că proiectilul pornit din arma lui Adrian Năstase în acea seară dramatică o forțează, transformând-o aproape într-o ogivă desprinsă din arhitectura gotică… ei, doamne! cum așa ceva… o excrescență malignă în linia ta, cea care ar fi trebuit să despartă trecutul de viitor, răul de bine, întunericul de lumină…

    Ar fi fost atât de simplu… sub linie să rămână toată mlaștina fetidă, întreținută entuziast de tine și de-ai tăi, atâția ani… cinismul, abuzul de putere, minciuna, frauda, hărțuirea, persistența în nerușinare, mizeria… iar deasupra, să râdă-n soare câmpul înflorit, populat cu nimfe rozalii și gâze diafane… să uităm , să „… pupat toți piața endependenți” și-un cântec vesel să cântăm…

    Numai că nu se poate… din cauza umflăturii din 20 iunie 2012, strecurate în proiectul tău rectiliniu, nu se mai poate…

    Din motive politice mulți au suferit în România , în diferite etape istorice. De cele mai multe ori, când tifosul excesului sălbatic a trecut, lucrurile nu au rămas neterminate: prin voință politică fermă, au fost amnistii, grațieri, reabilitări, repuneri în drepturi, uneori rejudecări simbolice de procese… adică încercări de a se închide rănile trecutului . Sigur, așa cum auzim în fiecare zi la televizor, și cum, în caz că nu suntem # IDIOȚI, ne putem gândi și singuri, nimeni nu le mai dă înapoi celor condamnați pe nedrept fragmentul de viață care le-a fost confiscat . Dar se face atât cât se pricepe guvernarea respectivă să facă. Uneori asistăm și la arestări de Vișinești, dintr-aceia care-au crezut că ei sunt zei și că-și vor primi pensia babană întocmai și la timp, la nesfârșit…

    Și dacă se fac toate astea , recunoscând abuzurile și pedepsind în mod just făptașii, denunțând ororile trecutului și netezind cărarea viitorului cu dorința ca ele să nu se mai repete, abia atunci, cu atenție și luciditate, PUTEM „SĂ TRAGEM LINIE”. Putem avea „ MOMENTUL ZERO”. Putem păși în „STOP ȘI DE LA CAPĂT”.

    Adică putem ieși din cercul vicios al trecutului pe care, altfel, suntem condamnați să-l repetăm la nesfârșit.

  6. PSD = PDL = PNL = Aceeasi mizerie !

    Cam astea-s metodele ” moderne ” ale PSD de a aduce bani la buget : asmutirea organelor de control pe mediul privat , norme de amenzi , teroare , controale , dobanzi , penalizari , cote din amenzi , spolierea oamenilor , etc.
    De ce ? Pai ca sa-si dea lor si altora ca ei niste salarii de nesimtiti , in timp ce restul tarii moare de foame .
    Cam ce diferenta credeti ca este intre Kovesi & Co. si cei care au comandat astfel de strategii ( Dragnea , Grindeanu , Stefan , Olguta , etc.? Va spun eu … NICIUNA !!! La fel de securisti si de IDIOTI , cam acelasi grad de intelegere a economiei de piata si a democratiei .

    http://www.romaniatv.net/document-exploziv-inspectorii-anaf-sunt-obligati-sa-colecteze-anual-2-5-milioane-euro_354059.html#n

    Document exploziv. Inspectorii ANAF sunt obligaţi să colecteze anual 2,5 milioane euro

    Autor: Filip Stan

    Inspectorii ANAF sunt obligaţi să colecteze o sumă de 2,5 milioane de euro pe an, iar vestea vine ca un şoc pentru inspectorii Fiscului care s-au plâns că infrastructura sistemului este dezastruoasă.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/document-exploziv-inspectorii-anaf-sunt-obligati-sa-colecteze-anual-2-5-milioane-euro_354059.html#ixzz4g3OQnoXt

    La finalul lunii februarie 2017, la Sibiu, a avut loc o ședință la care conducerea ANAf a convocat toți șefii din cadrul Direcțiilor Județene Fiscale. La ședința respectivă s-a discutat în principal despre indicatorii de performanță pe care toți inspectorii fiscali din cadrul ANAF trebuie să îi îndeplinească în anul 2017. La câteva zile după ședință, la începutul lunii martie, toate Inspecțiile Fiscale au primit o circulară internă prin care li se aduce la cunoștință inspectorilor fiscali indicatorii de performanță, documentul exploziv intrând în posesia publicaţiei 7est.ro.

    Citeşte şi ANAF a început să aplice Legea Prevenţiei înainte de intrarea în vigoare, preferând să acorde avertismente în loc de amenzi

    Potrivit 7est.ro, sub titulatura de „indicatori de performanță” se ascunde un fapt illegal: ANAF stabilește în sarcina inspectorilor fiscali un target pentru aducerea de venituri suplimentare la buget, respectiv 6.000.000 lei anual pe cap de inspector fiscal! Adică fiecare echipă de control trebuie să „ardă” firmele pe care le controlează într-un an cu cel puțin 2,5 milioane de euro. Iar acești bani se referă strict la „sume atrase suplimentar ca obligații principale”, respectiv impozite, taxe și contribuții sociale. Ceea ce înseamnă că echipele de control vor începe să vâneze firmele pentru a le stabili sume suplimentare în dreptul TVA și a impozitului pe profit, sume care vor genera la rândul lor și obligații fiscal accesorii reprezentând dobânzi, penalități și amenzi, astfel că targetul de 2,5 milioane euro din obligații principale se transformă de fapt în aproximativ 5 milioane de euro total obligații fiscale.

    Targetul de adunat bani la bugetul de stat a fost extins și la nivelul persoanelor fizice. Cei care obțin venituri ca persoane fizice și vor fi controlați în acest an de ANAF vor trebui să ”decarteze” suplimentar către stat în medie cu 300 milioane lei vechi. Asta își propune ANAF, care cere fiecărui inspector fiscal să adune suplimentar 600.000 lei de la persoanele fizice verificate, numărul de controale planificate fiind de 20 pentru fiecare inspector.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/document-exploziv-inspectorii-anaf-sunt-obligati-sa-colecteze-anual-2-5-milioane-euro_354059.html#ixzz4g3Od4IbP

    • GEORGE BAN…nu ai comenta nimic ?
      Sau, probabil, te gandesti ca e prea banal si rasuflat.
      In fond, ce scrie furibund Adrian B. se putea citi si pe pancartele ,,licuricilor” feisbucisti trimisi in turma prin pietele si strazile patriei, mesaje de care abunda hotnews, ziare.ro si compania (sursele de ,,informare” ale adrianului). (Z)

    • Am avut eu de comentat si comentariul a disparut. Se pare ca pana la aparitia colectiei „Cele mai frumoase comentarii” nu mai e mult.

  7. Luminita Arhire

    Spuneti:
    ,,Dar aveți idee ce se întâmplă într-o secție mică de votare, de la țară, cine alcătuiește comisia de numărare a voturilor, cine este reprezentantul partidului acolo, v-ați pus problema dacă SE POT FACE PRESIUNI, într-o comunitate restrânsă,….”

    Ce va spuneam ? Scopul asaziselor dezvaluiri ale unuia dintre oamenii de baza ai lui Traian Basescu, este sa duca dezbaterea catre tradarile si slabiciunile din PSD si sa deturneze atentia de la ceea ce are de facut partidul si guvernul sau.
    Chiar si dvs participati, fara sa va dati seama, prin afirmatia de mai sus, la aceasta dezbatere, din moment ce vedeti sursa unui prezumtiv rezultat electoral masluit tot in ,,verigile slabe” din activul de partid. Vedeti cat de usor , chiar si dvs, puteti fi, uneori (mai rar, e adevarat, decat majoritatea romanilor), manipulata ? (Z)
    Ca sa nu mai spun ca realitatea de la tara este alta, respectiv PSD domina, din cele ce stim pana acum, zona rurala a Romaniei. Deci ? Nu apare aici o fractura de logica ? (Z)
    Va pierdeti prea mult in detaliile formei artistice, dar va spun: Nu uitati ideea, nu uitati, mai ales, esentialul.
    Oricum, acea comisie nu va afla nimic, iar ancheta Parchetului va pune si mai mult in defensiva Parlamentul (adica, PSD) si, cel mai grav, va da peste cap programul de legiferare si implementare a programului de guvernare.
    In final, se doreste a se demonstra ca PSD este un partid slab si incoerent, printre altele ( inclusiv stigmatul anterior al coruptiei). Un partid perdant, un partid care nu stie sa piarda, un partid al conjuncturii si al lipsei de scrupule, daca interesele transparticine sunt mai importante.
    Exact asa gandesc (si pregatesc de ceva timp) basistii in zona de imagine a PSD in ochii opiniei publice. Va asigur ca ii cunosc bine si stiu ce le poate pielea si ce au in scafarlii. (Z)
    Observati ? Se insista mereu ca x din PSD s-a intalnit cu y din alt partid, sau cu z din institutia de forta X/Y/Z. Totul este voit difuz si tenebros (mediu perfect pentru excitarea imaginatiei), dar nimic nu este intamplator si nou…mai ales usurinta cu care PSD cade mereu in capcanele artizanilor manipularii si diversiunii. Nu este exclus ca Basescu sa stie si alte lucruri si mai defavorabile PSD. Traim, vedem…..ce se va mai intampla.

    Inca ceva…..legat de gratiere. Cine a venit cu propunerea ca si unii corupti sa fie gratiati (oamenii, nu pedepsele, asa cum pseudo-retardatii din presa subtitreaza INTENTIONAT pe sticle) ? TRAIAN BASESCU. Isi imagineaza cineva ca maleficul Basescu a devenit instantaneu un ins smerit si face acest gest din pur umanism ?
    Cine credeti ca isi va asuma politic (cu, sau fara voie) reactia negativa a opiniei publice (daca amendamentul va fi votat in plen) ? Evident, PSD. (Z)
    Sa va amintesc si de jocul distructiv practicat de Basescu in FSN si mai ales in guvernul Ciorbea ? Sau de ,,solutia imorala” ?
    Acest om stie bine (a stiut intodeauna) ce face. A stiut de la inceput, de cand a intrat in ,,vectorul politic” numit FSN.
    De aceea si spun ca, in afara de domnul Nastase (cel matur din prezent), nu vad (DIN PACATE) un alt politician puternic in Romania. Yohannis ? Este o marioneta a unor cercuri de interese, nu el detine puterea.

    Ce vreau sa spun, in final: Traian Basescu va deveni benign doar atunci cand nu va mai fi bagat in seama. Nici el si nici leprele (gen Andronic) din jurul sau.
    PSD nu se poate intoarce in trecut. Dar poate construi un viitor, eventual unul similar cu al Poloniei, numai daca se concentreaza asupra prezentului, geografiei si geo-politicii.
    Acum, pricepeti ,,ce mi se intampla” ?

    La finalul finalului, pentru GEORGE BAN:
    CINE L-A COOPTAT PE ,,CALUL TROIAN” BASESCU IN FRONTUL SALVARII NATIONALE ?

  8. Cum se zice la asta in doiceste ?

    Asta :
    Stim, sau ar trebui sa stim cu totii si cu toNtii (y comprize toate si toantele) ca al nostru preacinsit presedinte, nemtz Koerect cica, a piedut in instanta una bucata imobil obtinut prin fals si uz de fals sau asa ceva…
    Imobil in care Raiffeisen (o prea cinstita banca austricata care duce inainte spiRtu central-errorpean si KăKănesc) inchiriase un spatiu in care instalase un comptuar.
    Spatiu ptr care prea onorabila si prea cinstita Raiffeisen platea , se pare o chirie de 60,00 eurioi pe an. Nu nu incepeti sa slaivati partea preacinsteti familii prezisentiale era „doar” de 2.500 euroi lunar … Oricum o suma mia mult decat satisfacatoare ptr o famelie fara copii , care are si un domitzil si alte surse de venit .
    Da nu despre cum isi gospoadareste dna Carmen banii voi a zice …
    Ce este intresanta este ca onesta banca austrucata a platit in avans chiria pe 5 ani! In avans adica banii inainte ca la c,,, pardon „fete”

    Partea interesanta de abia urmeaza. Ce face preasinstita parte austricata in acest caz? Spala putina!

    “Raiffeisen Bank ocupă acest spațiu din anul 2001, în baza unui contract încheiat cu proprietarii de atunci. Având în vedere situația juridică a imobilului (despre care Raiffeisen Bank a aflat din presă, nefiind informată în mod oficial de către nicio autoritate), banca a decis să nu mai încheie un nou contract de închiriere. Astfel, întrucât contractul de închiriere a ajuns la termen, în prezent, banca este în proces de mutare din sediul respectiv“ zic reprezentantei bancii (citalele sunt extrase de pe Digi 24)
    ?? ĂăăăăăĂ? Îî!!

    Adica ca cam asa – inchiriez pe n ani (dau banii inainte de parca as fi un parlit de student de la vre-un parti care poate o sa stea pana dupa sesiunea din vara) amenajez, am un sediu de acum „faimos” si in loc sa intreb „ba ca care esti ba propretar ca vreau sa iti dau 5.000 euroi pe luna ba!” imi iau boarfele (calculatoare, mobila, fisete daca mai exista asa ceva plus casa de bani [intotdeauna necesara ca vine unu sa ridice bani , altu sa depuna si mai pica si unu care sa plateasca o factura sau amenda] si plantele ornamentale dragi angajatelor mele) si ma duc ? Unde?!
    Ma rog mi se poa zice ca poate ar trebui sa se zugraveasca si deci Reiffiesen a invata pe Toparceanu:
    Ramâi sanatoasa, cucoana,
    Ca-mi iau geamantanul si plec!

    Eu nu stiu limanul spre care
    Pornesc cu bagajul acum,
    Dar simt ca m-apasa peretii,
    Eu sunt chirias trecator

    Un desi, fie si el de comptuar nu se schimba ! Decat daca nu mai are „vad” . Oir vadul nu le are cu propretaru trecator ci cu clientii. Si in gnl orice propretar se bucura sa mosteneasca un chirias bun .. mai ales o banca : adica banu intra la mare fix , te doare undeva ptr vre-un flecustet (de pilda se strica ceva ce proveste propretaru. Pai decat sa isi piraza timpul sa cheme propretaru.. aduc ei in viteza primu instalator si pe pariu ca ptr un fleac de 500 de lei nu se deranjeaza sa mai umble la chirie.. ce naiba time is money!) sa nu zic ca poti spera la un tratament mai „amical” daca ai nevoie de un credit …

    Insa nu kăkănezii spala putina cica sucariti ca nu fost ingormaţi în mod oficial de nicio autoritate ! Pao trebuia s aii avertozeze fostul propretar nu? Si ar mai fi unele indicii (ei sustin ca au dupa ce au auzit au depus banii intr-un cont escroc)

    Deci, concluzia mea adica bizonica este ca contractui a fost facut intuitu personae (adica in condideratia persoanei adica nu a contat imobilul in sine ci ca banutzu sa ajunga la preacinstitu’ si onorabilu’ KWI) si cum se schimba persoana (adica nu mai este KWI … ex presedinte al Președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, Președinte al Partidului Național Liberal, primar al Sibiului si actual Președinte al României ) Dasvidania hazeaica!*!

    Deci precinstaota si preaKoreckta banca austricata a facutuin contratc nu pentru in spatiu comercial ci pen ca spatiul aprtinea lui Klaus Werner Joiannis ….

    Deci orare cum se traduce asta in porceste ?
    Nu cumva das ist Korruption Walachischen dummkopfs !!!

    * Dasvidania hazeaica , cantec soldatesc german aprut spontan la retragerea din Ucraina
    Dasvidania hazeaica
    Bena iaietz nema kurka
    Nicevo ni panimaiu

    hAzul cantecului este textul.. intr-o ruso-ucrineana stalcita .. aia folosita ptr micul comert de suplimentare a burtii soldatesti (care are o capacitate …. )
    (La revedere gazda, ca nu-i ou, nice gaina, nu mai pricep nimica)

  9. De ce am distrus si continuam sa distrugem Romania?

    Adica de ce am distrus industrii, de ce am instrainat resurse naturale in beneficiul altora, de ce am silit cca 3 milione de cetateni romani (mjoritatea de etnie romana) si de ce continuam s ao facem plini de avnt revolutionar?
    Ne explica Alina Mungiu :

    Cu excepţia perioadei 1996-2000, cînd am avut mineri şi produse chimice aruncate peste noi ca să ne oprească din reformat ţara, din 2004 încoace, de cînd s-a întors la putere o coaliţie nepesedistă, în România nu a mai existat opoziţie de masă la genul de reforme care ar fi distrus pe fond baza electorală a PSD, dar cu toate astea acele reforme nu s-au făcut, şi iată PSD întors cu aproape cinzeci la sută, deci un mandat de stînga.
    Sursa : adev.ro/opdwos

    Scuze ptr sublinieri.
    Deci Alina Mungiu , fosta UASCRista fruantasa si gazetara UASCR, ex revolutionara PCR trecuta cu arme si bagaje la revolutia capitalista devenita brusc gazetara la 22 (care pe atunci insemna organu de presa al GDS.. GDS in care tronau totusi niste „nume” ale culturii) , fosta grouppie a PNT al Coposului, a Tapului Emil , a Basescului in primu mandat samd etc scrie cu mana ei : in 1996-2000 ei au „reformat” tara in scopul de a distruge baza electorala a PSD
    Adica au distrus industria ca sa plece muncitorii la tara „De unde i-a luat comunismul” , ca sa pedepseasca minerii au preferat sa importe gaze din Rusia … au crescut somajul ca sa distruga „comunismul” . Pesemne ca au refuzat contractul cu Bell (ala cu 96 elicoptere de atac tio AH 1 Cobra) din acelsi motov – nu banii ci distrigerea unei capcotai industraile ca deh .. industria a facut-o comunismul!
    Au blocat constrictia autsorazii spre Constanta din acelasi motiv …
    Au semnat angajamente de privatozare care au lasat cam fara optiuni gubernele urmatoare (ALOOOOOOOOO! Dom tov Nastase poa ar fi cazul sa explicati cum ati vandut in conditiile alea suspect de bune ptr OMV. Stiu, stiu sunteti un intelctual rasat si nu va intereseaza „mizeriile” da stiti ca uneori suntei acuzat ca ati „tradat” vanzabd Petrom austricatilor. Asta inainte sa mai scrie unii „opinia publica s-a prinunta utmeaza ca justitia sa de sentinta!”)
    Au „terminat” cu modernizarea lui TR M 85 la staddard Bizonul (v „poza” mea), cu tranformarea lui MLI 84 in OAP 122 samd etc si totusi zic ca ei e contra rusilor si altii slugi preaplecate catre Putin
    Si cf marturiie ei ASTEA nu sunt de ajuns?!
    3 milioane de gajenari nu sunt de ajubs ptr Tatiana?!

Lasă un răspuns