Eveniment, cu maestrul Dinu Săraru, la Fundatia Titulescu

Fundaţia Europeană Titulescu are plăcerea de a vă invita joi, 4 mai 2017, ora 17:00, la un eveniment editorial de excepţie, lansarea romanului lui Dinu Săraru, „Ura din ochii vulpii”, eveniment care le va oferi invitaţilor privilegiul de a deveni martorii experienței trăite de autor ca director al Teatrului din Sărindar.

Cu alocuțiuni din partea:

Prof. univ. dr. Ilie BĂDESCU – Directorul Institutului de Sociologie al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Ştiință din România
Ştefan MITROI – Romancier
Ovidiu ENCULESCU – Director General al Editurii RAO
Dinu SĂRARU – Autor

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președinte al Fundației Europene Titulescu

La final va fi prezentat filmul documentar „Astă-seară se plânge la Teatrul Mic”, dedicat acestei „oaze, acestui spaţiu de libertate şi atitudine”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

26 de gânduri despre “Eveniment, cu maestrul Dinu Săraru, la Fundatia Titulescu

  1. Ardeal modelul nost cel centraleuropean

    plin cu oameni inteligenti, care gandesc Kurect ghermanic „Noua nu ne trebuie vaci, noi luam lapte de la supermarket
    Oe scrut niste oraseni s-au mutat in niste comune si acu zbiara ca pute …
    „Dacă nu mai avem lac, avem vaci. Aceste vaci se plimbă bine mersi pe străzile Bobâna, Creaţiei, Mărului şi Părului, lăsând în urma lor „miresme” şi balegă pe care nu o adună nimeni!!! Copiii se plimbă cu bicicletele printre ele, asta în cazul fericit. Se mai întâmplă să şi nimerască câte una. Este normal aşa ceva?”
    Nu dom’le normalul este sa te muti in comuna si apoi sa ceri alaora care tariesc din crescutu vacilor sa renunte. In definitv Polonia ne furnizeaza brabza Dorna prin intermdeiul unor germani.
    Nu poţi creşte vaci, în 2017, în cea mai bogată comună din România”,
    „Trebuie să ţinem cont de faptul că Dumbrăviţa este, totuşi, o comună. Poate inconvenientele unora legate de faptul că oamenii îşi cresc animalele trebuie înţelească din punctul de vedere al celor care sunt deranjaţi, dar cu bunăvoinţa autorităţilor se poate ajunge la un consens şi lucrurile vor ajunge pe un făgaş normal. Fiecare om îşi câştigă existenţa din ce poate. Nu poţi să îi condamni pentru că îşi cresc animalele. Poate ar trebui să le crească undeva mai lăturalnic”, a spus o localnică mutată de şase ani în Dumbrăviţa

    Dumbrăviţa este o comuna care are nenorocul sa se fale prea aproape de Timisioara ..
    Citeste mai mult: adev.ro/op3yui

    Sau de langa orasul patronat de Boc cel mai Mic de Sfat decat de Stat :
    „Să vină televiziunile din străinătate. O fermă de găini în mijlocul unui cartier rezidenţial!? Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Ne pune viaţa în pericol, are un impact foarte grav asupra sănătăţii. Şi cei care autorizează ferma să fie conştienţi că o să plătească, o sa-i dăm la CEDO. Domnul Crăciun să nu-şi bată joc de locuitorii Floreştiului. Pur şi simplu murim aici.”
    Comuna Floreşti, judeţul Cluj. Niste jmechei din Clij au zis ca e cazul sa faca cvarter rezidentioal lanag o ferma de pasari .. si au mintit din plin. DCapeteld e agina au venit, au zis ca e bione si acu se plang ca pute
    „E o luptă de ani de zile între primărie şi fermă. În momentul când s-au făcut construcţiile din jurul fermei, în 2006-2007, noi am făcut numeroase cereri la Primărie să atragem atenţia că noi suntem aici. Am încercat şi o înţelegere cu Primăria, nu am ajuns la niciun rezultat”
    Citeste mai mult: adev.ro/opbshs
    A se vedea si adev.ro/ob31kp
    Sute de clujeni din cea mai mare comună din ţară suferă din cauza mirosului de la ferma de pui amenajată în zonă. Dezvoltatorii imobiliari le-au spus clienţilor că firma nu are autorizaţie şi activitatea va înceta, acelaşi lucru l-au promis şi politicienii la fiecare campanie. De zece ani ferma funcţionează legal şi a cerut reautorizarea. Floreştenii au protestat, astăzi, anemic faţă de reautorizare.
    Preţul mai mic i-a făcut pe sute de clujeni să-şi cumpere apartamente în blocurile aflate în zona fermei de pui Amareto din comuna Floreşti, cea mai mare din punct de vedere al populaţiei din ţară (peste 22.000 de locuitori). De 10 ani, dezvoltatorii imobiliari i-au minţit spunându-le că ferma se va închide. Acelaşi discurs îl au politicienii în fiecare campanie electorală. În urmă cu câţiva ani, pe zidul fermei a apărut un anunţ mare scris cu roşu: „FERMA E AUTORIZATĂ, NU SE DESFINŢEAZĂ!”.

    Se pare ca primaria Floresti a incercat sa opreasca ferma. Maps mira daca primaria Clujjului nu ar avea nici un amestec (adica ia si precinsitita primarie din CLij un ban de la dezvoltatori. Stiti ei e cionstiti .. adica nu se dau jos din pat ptr mai putin de 100 mii euroi nuca miticii gara sa sara si ptr 30 mii)

    ––––––––––––––––––––––––––––––
    Insa toti ce este intresanta ? Noi avem un mare defict comercial cu trounghiul Ungaria-Polonia-Cehia – cca 2/3 din deficitul înregistrat de noi în schimburile de mărfuri și servicii cu partenerii externi. Si nu importam cine stie ce chestii tehnologice ci HALEALA!!!
    Adica ce am putea face noi…
    Insa in loc sa sprijinim productia locala … v mai sus
    Si ne plangem ca marirea lefurilor va duce lc crestera importrulor pen’ca producția internă nu a cuplat suficient la creșterea veniturilor populației (adica nu pridcuem lapte, carne, branza , legume, conserve de legume, salam samd etc) [vedeti serie in Curs de Guvernare]
    Da producem vile si tzoape..
    Inclusiv in hArdeal.

    • Producem, in schimb, multi europeni si oengisti (pe banii statului si fara licitatie – apropo de ,,priviliegiatii natiunii”).
      Din pacate, nu sunt comestibili. Ba chiar de-a dreptul toxici. (Z)

  2. O carte a dlui Dinu Sararu este o carte pe care mi-o doresc inca dinainte ca ea sa apara la vanzare. Doresc mult succes lansarii romanului si voi fi cu siguranta unul dintre cumparatorii si cititorii lui.

  3. BĂSESCU TRAIAN : „DEȘI AM FOST PREȘEDINTE DE DOUĂ ORI, MISTERIOSUL MECANISM AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE DIN ROMÂNIA MI-A FOST TOTAL STRĂIN” ( am citat din Băsescu cam la fel cum a citat Liiceanu Gabriel din Dragnea Liviu, în istoricul discurs de la Bruxelles, n.n.)

    MOTTO: „Cum poți să crezi că s-au fraudat alegerile, dacă nu mai există buletinele de vot?” ( Băsescu Traian ,candidat cu noroc și-n 2004 și-n 2009)
    …………………………………………………………………………………………………….
    Chiar așa, ce ghinion, buletinele nu mai sunt… cred că procesele -verbale mai sunt, dar , nu-i așa? poate că între buletinele de vot și procesele verbale din noaptea de 6 decembrie 2009 s-au ivit unele divergențe care au rămas nerezolvate, din moment ce una dintre părțile aflate în divergență a suferit o trecere hotărâtă și brutală prin tocătorul de hârtie… așa că nu vom mai putea calcula diferența specifică dintre ce-a votat poporul și ce s-a consemnat în secții de votare obscure de pe cuprinsul patriei.

    În fiecare zi chestia asta bizară care ne-a fost un fel de președinte, sau ceva, timp de zece ani, intră în direct pe la talk-show-uri televizate și se ceartă cu lumea , înroșește FACEBOOK-ul cu dezvăluiri și justificări, se tânguie, de ți se rupe inima-n paișpe, că el n-a știut, că el era plecat de-acasă, că lui nu i-a spus nimeni, că el tocmai se scărpina în urechi cu bețișorul învelit în cotton la un singur capăt și nu avea cum să audă foșnetul excitant al banilor de campanie plimbați din pedelist în pedelist și deduși, asemenea TVA-ului, a cărui taină procurorul Uncheșelu e incapabil să o dezlege, dedus, spun, la ultima verigă a lanțului electoral: CETĂȚEANUL!

    Asta-i campania din 2009 … dar, evident, nici de campania din 2004 nu știe dânsul nimic…Și chiar n-ar fi avut cum să știe, pentru că :

    „…N-am avut nici o legătură cu finanțarea campaniei… A fost Blaga și din partea PNL a fost ori Voicu, ori Olteanu. În timp ce Stolojan alerga într-o parte de țară, eu mă mișcam în cealaltă parte de țară… Resping colportările lui Rușanu și Stănescu. Cred că soluția corectă este să-i invit în instanță. Plecând de la premisa că și Rușanu și Stănescu mint cu nerușinare, nu am altceva a comenta. Rămâne, însă, micimea oamenilor care arată că pot să se prevaleze de un om care nu mai există pentru a murdări pe unul în viață. Ne-ar fi ajutat mărturia răposatului Anghelescu…”

    Deci, el alerga hărnicel într-o parte de țară, iar Stolojan, mai lent, că el era și bolnav, după cum aveam să aflăm cu prilejul evenimentului literar-artistic „DRAGĂ STOLO”, alerga în cealaltă parte… Numai Adrian Năstase, care alerga la Bruxelles să închidă capitole de negocieri pentru România, știa totul despre finanțarea ocultă a propriei campanii, drept pentru care Justiția independentă și cu sprâncenele-n creștet, cunoscută sub titlul generic de Livia Stanciu, l-a și trimis în cantonament la Jilava…. Toți ceilalți erau cocoșați sub propria lor ignoranță, ca Piticul Cinabru sub podoaba capilară!

    Uneori, mai dezgustătoare decât faptele lui Băsescu Traian mi se par tertipurile indecente și lașe, de nevertebrată cheratinoasă alergând cu cele șase picioare împăroșate ca să-și salveze anatomia flască de sub învelișul lucios, pe când gospodina nervoasă l-a prins în colțul bucătăriei și are papucul pregătit să rezolve, dintr-o lovitură, problema .

    • Luati act de faptul ca procesele verbale sunt semnate si de reprezentantii partidelor (care au participat la numarare). Fiecare partid participat detine, cu siguranta, si acum, cate un exemplar din aceste documente. Iar PSD a fost prezent in toate sectiile de votare (avand in vedere ca avea propriul candidat, pe langa faptul ca detine numerosi si suficienti activisti).
      Daca rezultatul ar fi fost invers, domnul Hrebe ar fi sarit ca ars inca de atunci. (Z)
      Dar nu a fost, din pacate, stimata colega. Totul este un scenariu basescian menit sa atace PSD si sa-i deturneze atentia de la programul de guvernare.
      Ce s-a intamplat la Paris, a fost o mobilizare, asa cum a fost si in Teleorman in 2012. Din pacate, Dragnea a fost mai putin norocos, fiind secretarul unui partid nu foarte placut Ambasadei.
      Scrieti frumos, dar tineti cont si de tema. Nu toate merita efortul dvs literar. Nu merita sa va pierdeti timpul cu diversiunile lui Basescu Traian, extrem de penetrante in programele TV. E normal, pe jurnalisti ii intereseaza ratingul , nu adevarul. Dar noi avem pretentia ca nu suntem ca ei.
      Sper.
      ps
      Mie mi se pare extrem de important sa dezamorsam conflictul artificial creat intre categorii de romani. Trebuie spus permanent ca niciun stat din lume nu poate functiona fara economie puternica (cu incuderea unui segment national semnificativ) , dar nici fara educatie, sanatate, administratie, justitie si institutii legate de siguranta nationala.
      Dar este necesar un dialogul responsabil continuu, fermitate si unitate. Forte antinationale si insetate de putere (iluzorie, de altfel) si ravansa, fac totul pentru a ne dezbina.
      Nu trebuie sa permitem asta.

      • Nu știu ce vi se întâmplă de la o vreme… sigur că Procesele-verbale au fost semnate inclusiv de reprezentanții PSD. Dar aveți idee ce se întâmplă într-o secție mică de votare, de la țară, cine alcătuiește comisia de numărare a voturilor, cine este reprezentantul partidului acolo, v-ați pus problema dacă SE POT FACE PRESIUNI, într-o comunitate restrânsă, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea și fiecare știe tot ce trebuie să știe despre celălalt, pentru ca rezultatele din Procesele -verbale să fie inversate? Poate cineva să recunoască , senin, că s-au exercitat presiuni asupra lui pentru a semna un proces -verbal măsluit? Nu, pentru că s-ar autoincrimina… dacă i s-ar oferi însă imunitate , omul ar vorbi… Dar, fiți liniștit- nu i se va oferi… Cu toată fereala și cu toate riscurile au fost însă participanți care n-au putut ține taina . Nu se poate să nu vă amintiți ce livid era Băsescu Traian la închiderea secțiilor de votare și cum a convocat de urgență staff-ul în Modrogan. Aceea era CELULA DE CRIZĂ despre care am știut. Cealaltă CELULĂ DE CRIZĂ era la Gabi Oprea acasă și despre cea de-a doua s-a aflat abia acum. Ei s-au străduit, vedeți… și s-au străduit cu succes. Alegerile nu s-au fraudat NUMAI în diaspora, unde erau secții de votare și pe la cetățeni pe-acasă, în sufragerii și dormitoare… eu cred că adevărata fraudă aici s-a produs. Diaspora nu a făcut decât să ADAUGE niște voturi ,pentru ca rezultatul, cu ochi și cu sprâncene, să fie cât-de-cât credibil. Buletinele de vot nu mai există… așadar , procesele-verbale nu mai pot fi verificate. Înalta Curte a RESPINS RENUMĂRAREA VOTURILOR, aceea fiind singura cale de aflare a adevărului… a admis însă renumărarea voturilor nule, pentru că numărul acestora nu mai putea influența rezultatul scrutinului (din 138 000 de voturi nule nu era statistic posibil ca peste jumătate să fie valabile și să fie pentru Mircea Geoană).
        Este adevărat că FRAUDAREA ALEGERILOR nu mai poate fi demonstrată… dar sunt mulți cetățeni, printre care și eu , care ar vrea să afle cu certitudine dacă șefii instituțiilor de forță din România erau la Gabi Oprea acasă în noaptea de 6 decembrie 2009… pentru că doamna Codruța N-A FOST ÎN VIE, N-A CÂNTAT „LA CHILIA-N PORT”, N-A FOST LA DOMICILIUL LUI SEBI GHIȚĂ, NU I-A OFERIT BUFNIȚE NOROCOASE ACESTUIA, N-A PLAGIAT ÎN TEZA DE DOCTORAT, N-A FOST ÎN RELAȚII PRIETENEȘTI CU RĂZVAN SAVALIUC… după toate aceste lucruri pe care NU LE-A FĂCUT, ar fi reconfortant să aflăm și un lucru pe care SIGUR L-A FĂCUT!
        Și după asta, sper să-l întrebe cineva pe mult prea retrasul Radu Berceanu ce-a făcut a doua zi după alegeri la Ministerul de Interne împreună cu Adriean Videanu, și ce savoare avea „gustarea mică de tot” pe care ne spunea că „a servit-o (!!!) ” acolo.

    • Draga Luminita, lui Traian Basescu totul i-a fost strain, numai banutul nu. Stii ca el nici nu a stiut ca a fost presedinte? Abia acuma a aflat si el asta, uitandu-se la televizor. Adevarul este ca unde mai gasim noi om asa de generos incat sa dea 4-5 miliarde de euro anual , din buget, ca sa doarma dupa pranz pe o canapeluta? Dumnealui e milestonic: de acum, anunturile de mica publicitate „domn generos cauta canapeluta pentru somnul de dupa masa” trebuie altfel intelese.

  4. Sclip, sclip, sclipeste steluta!
    (Sa fim seriosi, fotonii pot proveni dintr-un filament cu probleme (Z) )

    Priveste cu atentie si vei vedea unde sunt ,,superdotatii” care ne conduc:
    In Justitie (nimeni nu cracneste in front, oricate de mari salarii si drepturi ar cere), in staff-ul de generali din Servicii, la Companiile de Stat (poate ai auzit de un anume Lascu) si printre iubitorii de clubism din Mamaia, mai ales aceia amatori de sampanie fina frantuzeasca.
    Desi a incasat un morman de parai de la statul roman (absolut degeaba), nici macar Clotilde Armand nu cred sa fi mirosit o asemenea licoare aleasa. (Z)
    Apropo de aceasta doamna charismatica, cred ca ar fi avut mai mult succes in Franta, dar n-a fost sa fie…probabil sotul roman a tras-o in jos. In schimb, domnul E. Macron este tras invers, de o sotie cu experienta de viata. Daca cei doi (Clotilde – relativ tanara dar si cu experienta – respectiv candidatul anti – Le Pen din Franta ) s-ar fi intalnit…..moaama ce cuplu de politicieni ar fi rezultat. De cel putin 380 N*m (cat motorul diesel de la Renault Megane GT – model 2016). (Z)
    ps
    Cei mai periculosi sunt cei care spun adevarul, altfel nu v-ati fi itit capetele dreptace prin aceasta ograda, nu-i asa ? (Z)

    • Nu te-am intrebat nimic si nu ma interseaza consideratiile tale despre Clotilde Armand. Insa iti voi face cunoscut cum este cu sclip, sclip,… In Alice in tara minunilor a lui Lewis Carroll, Palarierul Nebun recita, la un moment dat, Twinkle, twinkle, little bat! care este o parodie la Twinkle, twinkle, little star! a lui Jane Taylor. Cantecelul compus pe aceste versuri l-am avut in manualul de muzica din generala, insa ca solfegiu, fara cuvinte, ca sa nu se prinda rusii ca romanii isi pun la scoala copiii sa cante cantece decadente capitaliste. In traducerea in Romana, de pe atunci, a cartii lui Lewis Carroll, traducatorul roman a tradus Twinkle, twinkle, little bat! prin Sclip, sclip, sclipeste steluta! deoarece, pe de o parte, un copil ar fi inteles greu de ce ar straluci un liliac si pentru a obtine un joc umoristic de cuvinte din prescurtarile sclip, sclip. Cam multe ocolisuri si subtilitati pentru un dughenist deprins cu filamente, dar asta este.

  5. George Ban
    Eu explic, nu ma scuz. Si, mai ales, scriu ceea ce gandesc, cat timp mi se va permite, chiar cu riscul sa raman singur impotriva tuturor.
    Astept sa-mi raspunzi: CINE l-a cooptat pe Traian Basescu in Frontul Salvarii Nationale ? Chiar nu te intereseaza acest detaliu ? Crezi ca un intreg poate exista in afara detaliilor ?
    E mai important sa o batem in cap cu Cina cea de Taina si cu Comitii destinate decesului inainte sa se nasca, facand PSD-ul de ras ? Chiar nu pricepeti ca scopul lui Basescu este sa atace PSD si nu pe Codruta, Coldea, etc ? Cum v-am mai spus: Il cunosc bine pe Traian Basescu. Va duce dezbaterea inspre tradarile din PSD, vizat fiind insusi Ion Iliescu (adica baza partidului). Poate a venit timpul ca acest om sa spuna ceva, intru apararea sa.
    Trebuie, mereu si mereu, sa va trag de manecutze si sa va scot nasurile din televizoare ? (Z)

    • Stimabile, iar o dai pe dupa cires! Sa fii sanatos si cu nasul afara din televizor! Poti avea orice pareri politice. Dar punerea lui Basescu langa Adrian Nastase te descalifica definitiv. Explicatiile mai mult te afunda. Scuzele ar insemna o reabilitare partiala. Ti le-am sugerat: berea sau micii! Hai, ca nu e greu!

    • >>” Cum v-am mai spus: Il cunosc bine pe Traian Basescu.”

      Sunteti prieteni? Sau poate fosti colegi de partid sau de navigatie? Cum de-l cunoasteti asa de bine?

      Credeti ca cel pe care il cunoasteti bine l-a condamnat pe dl. Nastase, ca ordinul a plecat de la el?

  6. Al. Dughin, „Destin eurasianist”:

    „Granițele poporului

    Unde sunt marginile unui popor? Ne-am putea adresa această întrebare filosofică, însă doar dacă e să ne îndepărtăm puțin de gândul că el este nesfârșit, contemplând realitatea brută în căutarea marginii poporului. Un astfel de exercițiu nu e deloc simplu. Totul este înlăturat de sentimentul profund că poporul este infinit și nu are margini. Cu siguranță, poporul nostru este nemărginit, nu știm la alții cum e, nu putem spune cu exactitate… Și totuși, dacă e să ne dedăm scolasticii: unde sunt marginile unui popor? Acolo unde începe alt popor. Unde se sfârșește dragostea? Acolo unde începe altă dragoste.”

    „De la interese către valori

    Iar acum să vorbim despre valori. Pe parcursul ultimilor ani, în presa europeană și cea americană este exprimată din ce în ce mai des ideea, potrivit căreia valorile țin de domeniul care ar trebui să prevaleze în sec. XXI asupra intereselor. De regulă, drept „valori” aici se presupuneau valorile lumii occidentale: drepturile omului, democrația, piața liberă, liberalismul, securitatea globală, ecologia. Totalitatea lor este proclamată drept „universală”. În consecință, ele trebuie acceptate și împărtășite de către toate țările și popoarele, inclusiv acelea ale căror interese se află într-un conflict deschis cu aceste valori.

    Potrivit unei astfel de abordări, valorile apropie, iar interesele divizează. Sub egida valorilor comune, tuturor celor care le împărtășesc li s-a propus să-și sacrifice interesele: politice, economice, strategice, geopolitice.”

    „Valorile occidentale nu sunt universale, alte popoare își au propriile valori

    … dacă e să observăm numărul de oameni care trăiescastăzi pe planetă, vom remarca următoarele: o majoritate absolută a acestora este atașată de valori totalmente diferite. De exemplu, piața ( vrea să zică „agora” oare? n.m.) și democrația nu decurg din istoria socială și politică a societății indiene, unde sistemul de caste se păstrează până în prezent. Acești oameni constituie un miliard. Ele nu sunt caracteristice nici tradiției chineze, iar în China locuiește încă un miliard. Încă un miliard de musulmani, de asemenea, are propria viziune asupra asupra faptului ce trebuie considerat drept valoare supremă (…). Am putea spune același lucru despre popoarele Africii, despre cele din Orient, în ansamblu, inclusiv despre Rusia (…). Valorile care li se par unui european sau american „universal acceptate”, deloc nu sunt același lucru pentru un chinez, indian sau rus contemporan. Acestea ar putea fi drăguțe sau respingătoare, dar contează principalul: ele nu sunt universale.”

    Și multe alte lucruri drăguțe și interesante despre unipolaritate, bipolaritate, multipolaritate etc., în această cărticică, lansată pe cinci sau șase aprilie la București. Și e de părere că geografia, cu formele ei de relief (ca repere neschimbate, ancore, sau așa am înțeles eu), determină istoria și CULTURA unui popor, că nimic nu e bătut în cuie și că vremea statelor-națiune a trecut pentru că și-au epuizat resursele.

    • Da’ de ce sa ne „dedam scolasticii”, domnule Dughin? Eu unul refuz.

      >>„unde sunt marginile unui popor? Acolo unde începe alt popor. Unde se sfârșește dragostea? Acolo unde începe altă dragoste.”

      Sunt dezamagit. Credeam ca o sa afirme ca marginea poporului rus e acolo unde a rasuflat cel mai indepartat rus, adica pe Luna. Ar fi fost in concordanta cu principiul dughinistit al inifinitatii unui popor, care se manifesta in spatiu si timp. Ce ne facem cu maiasii si alte popoare de care au avut grija popoarele infinite sa fie finite?

      Iar metafora aia cu unde se sfirseste un mesteacan, apare alt mesteacan e totusi prost plasata. Unde se sfirseste dragostea poate sa inceapa o mare ura, sau un mare vid, o gaura neagra a iubirii. Sigur, poate sa inceapa si Love2.0 beta version; nimic interesant aici.

      Aia cu valorile, liberalismul, e tocata demult, iar Dughin nu pare sa aiba alte condimente pentru o solianka deja rece.

      • Stați să citiți toată cartea! V-am spus cu altă ocazie, deocamdată pare un nebun, în sensul de excentric. Trebuie să urmărim cum gândesc și ce au de gând TOȚI, nu să ne trezim „surprinși”. Nu cred că e indicat să ignorăm nimic.

      • A, stați, mai întâi a spus că îl consideră infinit. Și apoi a propus să ne dedăm scolasticii!

      • Căutați-o, faceți ce vreți, dar nu mă anunțați, nu mă interesează!

    • Adica, prin modificare ruseasca a structurii populatiei, locul unde incepe alt popor poate fi mutat mai incolo. Totul facut cu dragoste, insemnand Siberia, gloante, inchisori, spalarea creierelor, politici demografice si minciuni, multe minciuni. De aceea, recuperarea inceputurilor poporului roman nu poate fi facuta decat cu aceeasi dragoste.

    • „Sub egida valorilor comune, tuturor celor care le împărtășesc li s-a propus să-și sacrifice interesele: politice, economice, strategice, geopolitice.”
      Unii şi le-au sacrificat fără pic de raţiune pe toate ( mă refer la România), alţii au negociat la sânge !
      Rezultatul este catastrofal pentru România !
      P.S.
      Aflăm că peste 200.000 hectare de teren arabil din România a fost cumpărat , aproape pe nimic, de către italieni, vreo 100.000 de nemţi, 50.000 de olandezi, tot cam pe-atâtea de spanioli, belgieni, luxemburghezi, chiar ruşi, dar nu apare nici un cetăţean israelian în calitate de cumpărător !
      Să fi scăpat ei un asemenea gheşeft ? Sau…. 😉
      Şi încă ceva : Ungaria, Polonia, Cehia, dar surprinzător şi Bulgaria au reuşit să contracareze această parşivă cerinţă ueistă de a vinde terenul ţării la străini !
      Pe noi, în slugărnicie, s-ar putea să ne întreacă doar Ucraina care a ajuns să fie împărţită ca-n talcioc trăgând toţi de ea ! Întâmplător, sau nu şi ei au la conducere nişte marionete fără pic de compasiune, respect sau obligaţie pentru concetăţenii lor ! :mrgreen:

  7. Hillary Clinton, in fine, s-a hotarat sa vorbeasca si sa-si recunoasca infrangerea.
    Dar, bineinteles, trebuia sa dea vina si pe altii. In primul rand pe FBI (care ar fi anchetat e-mailuri deja verificate anterior), pe misoginismul din America, pe hackerii rusi (care ar fi furat si publicat pe WikiLeaks e-mailurile distinsei doamne) si pe propaganda ruseasca.
    Ce sa inteleg de aici ?
    – Directorul FBI este o ,,cartita” ruseasca in sistemul de Securitate al SUA ? (Z)
    – E-nailurile furate erau de fapt trucate ? (Z)
    – Propaganda ruseasca …apropo, poate cineva sa ma lamureasca ce anume au intreprins, concret, propagandistii rusi, impotriva doamnei Hillary si mai ales cum au putut sa faca varza opinia publica a celui mai puternic stat de pe aceasta planeta – in conditiile in care media americana de miliarde de dolari acopera tot spectrul informational de pe teritoriul SUA 24/24 ? Sa-mi dea cineva vreun un link, poate ,,sapa” mai eficient prin gogole decat mine. (Z)
    Eu cred ca domnul Putin are dreptate: Sistemul politic american este unul extrem de slab si vulnerabil daca poate fi influentat de la Moscova (capitala unuie tari cu o economie decorativa si cu un buget militar 1/10 din cel al Americii First. (Z)
    ps
    Si in Franta domnul Hollande a incercat, timid, un scenariu similar, avertizand asupra unei posibile interferente a rusilor. Dar, probabil, dupa un esec atat de catastrofal al Socialismului francez, a lasat-o in suspensie (adica balta). In plus, francezii mai au, inca, simtul ridicolului.
    Interesant ca domnul Jean-Luc Mélenchon si-a indemnat, pana la urma, sustinatorii, sa-l voteze pe E. Macron.
    Cine este acest domn ( Jean-Luc Mélenchon )?
    Ia sa vedem ce scre presa franceza:
    ,,Jean-Luc Mélenchon rejoint l’Organisation communiste internationaliste (OCI), courant trotskiste d’obédience lambertiste…….”
    ,,Jean-Luc Mélenchon y a « zappé » toute l’expérience communiste – léniniste, stalinienne mais aussi trotskiste –, lui qui a été formé dans cette stricte doctrine idéologique et organisationnelle au sein de l’Organisation communiste internationaliste (OCI), dirigée d’une main de fer durant des décennies par Pierre Boussel dit Lambert, qui sut inculquer à ses ouailles l’art oratoire et un sens de la manœuvre politicienne, qualités que Mélenchon a continué cultiver durant 30 années passées au Parti socialiste.”

    Deci, ar trebui sa credem ca domnul E. Macron, sustinut de domnul Melenchon, ar fi simpatizant rus, desi nu s-a intanit niciodata cu Vladimir Putin (spre deosebire de doamna Le Pen) ?
    Aiuritor si necredibil. Dar daca vrei sa prostesti oamenii (in lipsa de viziune si argumente), poti sa o dai pe propaganda ruseasca. Ca media occidentala nu reflecta aceasta asazisa propaganda, este alta chestiune, nu cea mai importanta…important este sa arunci piatra, ca se gasesc pescari care sa creada ca piatra este peste.
    In fine, doamna Le Pen s-a intalnit, intr-adevar, cu Putin. Dar si doamna Merkel, chiar in aceste zile. (Z)

    • saraca Hilara

      Cativa ani in urma nu a iesit ptr ca negrii au votata cu Hussein ca era de-al lor.
      Toata luimea are ceva cu Hilarica

  8. Lăudabilă iniţiativă la care nu se puteau gândi nişte „ciocoi noi cu bodyguard” pe care i-a scos la suprafaţă o „revoluţie ce mima dragostea” pentru „nişte ţărani „, gata în orice „clipă”să facă vreo „crimă pentru pământ” . Care astăzi se vinde pe nimic străinilor, dar nimeni nu observă nici măcar „ura din ochii vulpii ” ! 😉

    • Țăranii aceea au murit, nepoții lui Ion, care ținea ogorul în brațe… Urmașii lor sunt „autohtoni”, pentru ei cuvântul „ogor” nu are nicio semnificație, se cheamă „teren de vânzare, intabulat, preț negociabil”.

      „Voi ce-aveţi îngropat aici?
      Voi grâu? Dar noi strămoşi şi taţi
      Noi mame şi surori şi fraţi!
      În lături, venetici!
      Pământul nostru-i scump şi sfânt,
      Că el ni-e leagăn şi mormânt;
      Cu sânge cald l-am apărat,
      Şi câte ape l-au udat
      Sunt numai lacrimi ce-am vărsat –
      Noi vrem pământ!

      N-avem puteri şi chip de-acum
      Să mai trăim cerşind mereu,
      Că prea ne schingiuiesc cum vreu
      Stăpâni luaţi din drum!
      Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
      Să vrem noi sânge, nu pământ!
      Când nu vom mai putea răbda,
      Când foamea ne va răscula,
      Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
      Nici în mormânt!”

      Pot oare să trezească vorbele aceste ceva în generația nouă? Le zgândără sufletele, sau măcar urechile? Dezrădăcinați, denaționalizați, castrați și globalizați. Nu vor pământ, dar niște sânge ca să-l bea de plictiseală – poate… Nici măcar nu-i vina lor, ci a vânzătorilor de țară care i-au călcat interesele în picioare. Și vor scăpa toți, nu cred că ne mai putem îndoi de asta.

  9. Piticul Cinabru! Formidabil! Din pacate, mult prea multi au ramas vrajiti de hidosenia lui…

Lasă un răspuns