La Cornu

Timp de o luna, de cand s-a nascut nepotul nostru, nu am mai reusit sa venim la Cornu. Am ajuns ieri. Din pacate, ceea ce parea sa fie un an foarte bun pentru pruni si pentru meri, a fost puternic afectat de frigul din ultimile zile. Florile s-au uscat, polenizarea nu a mai putut avea loc. Au scapat cativa meri care au inflorit mai tarziu. Si multe dintre flori au avut de suferit. Inghetul de peste noapte a afectat si magnolia si liliacul. Avem cativa puieti de kivi, toate frunzele lor s-au uscat dar cred ca-si vor reveni. Vor fi probleme cu fructele si legumele peste tot in tara. Asa cred.

Si o veste buna, totusi. Avem o vitica frumoasa, de trei saptamani.

In ultimul timp, am comentat mai putin despre viata politica interna, inclusiv despre „Noaptea Sfantului Bartolomeu”. Am experientele mele cu „binomul” politica-justitie. Despre gratieri si nevoia unei abordari de ansamblu in ceea ce priveste politica penala, pedepse alternative, reinsertie sociala a celor eliberati, liberare conditionata, „mica reforma” din justitie, participarea procurorilor DNA la faza de executare a pedepselor, despre cele doua compete de cinci judecatori de la ICCJ, am scris, inutil, ani la randul.  Parlamentul nu a flat inca, spre exemplu, ca doar el are dreptul constitutional de a decide gratierile colective. Guvernul doar il poate ajuta sa-si indeplineasca aceasta prerogativa. Dar asa se intamplka cand externalizezi problemele justitiei din guvern – asa cum am avertizat. Era nevoie de amenintarile CEDO pentru ca lucrurile sa inceapa sa mearga. Daca as mai avea simtul umorului pe temele astea, as pune in paralel, spre exemplu, pozitiile lui Basescu despre gratiere in urma cu cinci ani si acum…

Mi s-au parut insa foarte utile emisiunile lui Radu Tudor cu ministrii guvernului Grindeanu si cu primarul general al Capitalei. O parte din slide-uri inseamna deja realizari, altele vor putea insemna, de asemenea, fapte. Oricum, o schimbare in agenda de dezbateri publice.

Cred, in continuare, cu incapatanarea lui Cato cel Batran, ca ar trebui repornita activitatea departamentelor partidului. Pentru a asigura politica de cadre de specialisti pe termen lung dar si pentru a strange idei noi in circumstantele interne si externe de dupa alegerile parlamentare. Si inca un comentariu. Despre programul de guvernare. Sigur, el trebuie respectat. Dar, in acel program, nu era avut in vedere, spre exemplu, inghetul din aprilie. De aceea, e nevoie de creativitate si de capacitatea de adaptare la noile circumstante. Daca este nevoie si prin asumarea, in parlament, a unor ajustari. Nici Biblia nu a ramas nemodificata. Dupa Vechiul Testament, s-a adaugat Noul Testament…

Va promit sa scriu, ceva, in zilele urmatoare, si despre venitul minim garantat.

40 de gânduri despre “La Cornu

  1. Motanul Incaltat

    ,,In loc sa stimulam principalii factori de productie, munca si capitalul, ii inhibam…..”

    La care factori de productie te referi ? Avem Renault, Ford, Ghimbav, Amazon, Oracle, Galati, etc, etc.
    Mai avem inca firmele de IT ale lui Ghita, am avut fabricile de nutreturi si ingrasaminte ale lui Ioan Nicolae, mai avem (inca) procesatori care incearca, cu disperare, sa reziste concurentei produselor alimentare de mana a doua dedicate Estului (chiar daca aparent – aceeasi conserva costa 0,99 centi in Germania si 1,5 euro in Romania – nota: culmea absurdului economic).
    Evident, cele ,,autohtone” trebuie (sau au trebuit sa fie) omorate, pentru ca deranjeaza ,,elitele” corporatiste.
    Pe ce lume traiesti, motane ? Statul roman este, in acest moment , mort. Doar un parastas a mai ramas de facut.
    Ma intrebi de ce votam ? Pai asta ma gandeam sa te intreb eu pe tine. Dupa parerea mea, ar fi mai putin costisitor sa instauram un sistem unic condus de un guvernator strain. Deja il avem, dar ne facem ca nu-l vedem.

    Mai scrii: ,,Nu este normal ca statul sa-i oblige pe cetateni sa-si declare veniturile (sic! -nota mea)”.

    Motane…tu chiar vrei sa te faci de ras, abordand teme economico-financiare, in stilui lui SOVIANI, adica fara sa te pricepi ?
    Ia sa vedem cum sta treaba in SUA:
    ,,Statele Unite ale Americii utilizeaza un sistem de autoevaluare a materiei impozabile potrivit caruia toti contribuabilii trebuie sa completeze o declaratie anuala de impunere si sa isi calculeze, prin aceasta, cuantumul impozitului datorat. Aceasta declaratie trebuie depusa la organele fiscal pana in a 15 a zi, inclusiv, din a treia luna de la incheierea anului fiscal. O extensie automata de sase saptamani se poate acorda pentru contribuabili in anumite conditii stabilite de Serviciul Intern de Venituri.
    Suma totala a impozitului anual datorat trebuie platita inainte sau la data completarii declaratiei de impunere. Plati anticipate trimestriale trebuie efectuate in patru transe, in cuantum de 25% din totalul estimat al obligatiei fiscale anuale. Datele limita pentru acestea sunt 15 aprilie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie”
    NOTA; La final, sa face o REGULARIZARE pe baza documentelor care atesta veniturile real-dobandite.

    Tu cam ce vrei sa (pre) luam din SUA, prietene ? Doar filme (evident proaste), tancuri, rachete, LGBT, oengeuri – finantate de statul roman si ,,corectitudine politica” ?
    (Z)
    Iti spun si tie, ca si colegului Adrian B. (amintindu-mi de Lenin si de exemplul Bizonului): Invatati, si iar invatati… (Z)

    Sper ca nu te superi, dar la Andreea Paul Vass pe blog pareai mai documentat. In fine, era, probabil, si meritul lui Biblio care ridica, vrand nevrand, nivelul tuturor).
    Intelel sa criticam guvernul pentru o cumunicare oarecum defectuoasa. Dar nici noi (nu toti) nu facem efortul minim necesar de a intelege. Asteptam mura-n gura de la stat si de la…analistii media (cea mai mare eroare – (Z) )

    • ps
      Ne laudam cu inteligenta nostra in IT…sigur, ea exista, dar lucreaza pentru multinationalele straine. Pe salarii sub nivelul celor din vest, care ii obliga sa faca credite si sa devina, astfel, sclavi pe viata, desi ei cred – in imensa lor naivitate – ca sunt ,,frumosi si liberi”.
      Cum spuneam, vorbesc , in general, in baza experientelor personale, sau ale celor apropiati mie.
      …Cu ultimele puteri si resurse, statul le-a dat studentilor gratuitate sa mearga la Vama Veche si la Mamaia. Vax albina. La primul apel pe facebook ii vom vedea , iarasi, prin piete, desi, daca ii intrebi, habar nu au pentru ce o fac.
      NN si Raiffeisen sa traiasca…. (Z)

      • N-am spus niciodata ca sunt un ins (doar) cu diploma de inginer. Am spus, simplu, ca sunt inginer.
        Filosofie fara cunoastere stiintifica si, mai ales, fara capacitatea de a stii unde si ce sa cauti, este doar un fel de plesism fara fond. (Z)

      • Esti , bineinteles, superficial si orgolios. Cele doua ,,calitati” se completeaza , intodeauna, reciproc. (Z)
        Repet fraza dumitale care mi-a determinat comentariul:
        ,,Nu este normal ca statul sa-i oblige pe cetateni sa-si declare veniturile ”

        Daca in SUA se declara anticipat, per individ, veniturile, un astfel de impozit pe o familie, sau o gospodarie, ar fi un pas inainte. Mi se pare o masura buna, dar trebuie analizata toata cazuistica posibila, pentru ca un astfel de impozit ALTERNATIV sa functioneze.
        Repet: Un impozit ALTERNATIV – asa cum au spus si guvernantii. Trebuie doar sa-i ascultam/citim, cu rabadare si fara distorsiunile induse de jurnalisti. Eventual, sa propunem ajustari, sau imbunatatiri, nu sa respingem o idea fara sa incercam a o intelege.

      • Eu n-am impresia ca e un act de superficialitate si de orgoliu sa faci un comentariu cu privire la o anumita problema.

        In schimb, ceea ce fac guvernantii e un astfel de act, de superficialitate, orgoliu si aroganta. Au tot scaldat-o, din cate vad, ca e impozit pe gospodarie, impozit pe veniturile declarate de membri gospodariei (ceea ce ai inteles tu), iar acuma vorbesti de „impozit alternativ”. Premierul Grindeanu ne anunta ca „se lucreaza”, intens, desigur, la chestia asta si ca nimeni din Guvern (asa am inteles) sa nu faca o declaratie in acest sens, in loc sa informeze si sa lamureasca populatia. Tocmai asta denota aroganta, orgoliu si superficialitate.

        A comenta este un act democratic si e de dorit ca cetatenii sa se implice si sa-si spuna parerea. De asemenea e dreptul cetatenilor de a fi informati corect de catre Guvern si de politicienii de la Putere, ceea ce PSD-ALDE nu prea face. Dimpotriva, mentine o nebuloasa continua asupra acestei chestiuni incat nimeni nu poate intelege clar ceva. E de banuit ca nici lor nu le e foarte clar…

        „Daca in SUA se declara anticipat, per individ, veniturile, un astfel de impozit pe o familie, sau o gospodarie, ar fi un pas inainte.” – asta e parerea ta. Vad ca nu te-ai obosit sa te taxezi drept superficial si orgolios. Dar uite ce parere au altii, care nu sunt jurnalisti:
        http://m.hotnews.ro/stire/21747597

        SUA si Franta vor sa scape de un astfel de sistem de impozitare. La noi e bun, altii vor sa scape de asa ceva pentru ca acolo nu s-a dovedit a fi bun. Noi preluam lucrurile care n-au functionat bine in alta parte si de care altii vor sa scape. Altii vor sa simplice si sa reduca impozitarea, noi vrem s-o complicam. Parerea mea este ca daca o vom complica e in defavoarea noastra.

  2. fragmentariumpolitic spune:
    APRILIE 28, 2017 LA 11:27 PM
    ,,Ana, sunteti de o sensibilitate miscatoare, in fata careia ma inclin cu umilinta. Valsurile au binecunoscuta linie melodica, dar in cazul waltz-ului lui Eugen Doga parca simt aceeasi imensitate pe care o emana compozitiile lui Dmitri Shostakovich (The Second Waltz, de pilda). ……”

    Maestre, excelent. Nu pot sa nu mai opresc si sa fac o reverenta in fata dvs. Asa este, ati pus punctul pe i.
    Si eu, ia Opera ieseana, am vazul Giselle cu prim solistii de la Opera din Chisinau. Exceptional. Spre deosebire de ai nostri, pareau lipsiti de gravitatie, parca pluteau, iar la aterizare, nu se auzea zgomotul impactului cu scena. La fetele noastre (unele aduse de prin Asia), chiar daca slabe – schelet, zdrang ! Vedeam si praful ridicat. (Z)
    Balerinii si balerinile din Chisinau au scoala…se vede de la o distanta tot atat de mare ca cea dintre Chisinau si Moscova. (Z)
    Noi, romanii, am devenit mai cu mot: Doar ce vine din vest este bun pentru noi, chiar si urmaritul fiscal – in tara sa – DeFonseca, in anii 90.
    In 2016, il avem pe Andrei Serban, cel care a lasat Opera din Iasi fara buget – urmare a spectacolului politic Vaduva Vesela – care a costat enorm – o ineptie de campanie de peste 4 ore cu un cuplu de lesbiene si texte adaugate din cugetarile ,,dumnezeului” Plesu, prin care, este atacat (printre altii) Dan Puric, pentru nationalismul sau perimat.

  3. @fragmentariumpolitic,

    vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!

    Despre subiectul anterior: probabil este vorba despre iubire în general. În opinia mea, creștinismul este singura filozofie de viață care îndeamnă la iubire necondiționată, chiar și pentru dușmani, fiindcă „nu știu ce fac”.

    „Fiara” lui Eugen Doga este îndrăgostită și își pune la dispoziția iubitei sufletul și voința, astfel devenind gingașă în sensul de fragilă, dar cred că este mai bine spus „vulnerabilă”. Toți facem asta! Cred că omul își pune în mâinile celui iubit inima și destinul – „Fă ce dorești cu ele! Dispune cum îți este pe plac de tot ce am mai scump și nu am nevoie de nimic în schimb!” Și este conștient de propria vulnerabilitate și nu-și dorește să stăpânească! Nu e asta oare și esența iubirii creștinești pentru aproapele nostru? Aruncând numai o privire fugară, mi se pare că „imensitatea” se regăsește la popoarele care au trăit într-o comuniune strânsă cu natura indiferent de evoluția lor. Simt dorul, iubirea, năzuințele și suferința mai apăsat, le trece mai greu, iartă dar nu uită…

    Avem un oarecare patetism care ne este caracteristic, mi se pare, dar nu cât să fim ridicoli sau demni de milă, ci atât cât este nevoie să ne facem viorile să cânte, atât cât e nevoie ca să zgândărim sufletele cu vorba, atât cât e necesar să îmblânzim orice „fiară”… Căci toate „fiarele” își doresc să fie îmblânzite, sunt convinsă de asta!

  4. @A. Năstase,

    îmi pare atât de rău să aud asemenea lucruri despre grădină! A nins și pe la noi, când am văzut vinerea trecută livada noastră în floare încărcată cu zăpadă, m-am înnegrit de supărare! Am alergat în halat și în papuci de casă amândoi să vedem câte grade avem în spatele casei și mare ne-a fost bucuria când ne-am udat fleașcă la picioare: N-A ÎNGHEȚAT! În două ore s-a topi toată zăpada și am scăpat cu toate cu bine. Aveam cireșe și prune formate și perii cu TOATĂ FLOAREA DESCHISĂ! Am scăpat cu bine! Suntem atât de fericiți!

    Dar în țară, în multe zone e nenorocire! Sere (autohtone), care au fost încălzite cu cărbuni astă iarnă și aveau roșii aproape coapte, s-au prăbușit sub greutatea zăpezii mari și umede… Mare, mare nenorocire! Vom vedea ce v-a „mișca” guvernul cu gândul, care nu-i lasă să doarmă, la producătorii „autohtoni”.

    Băsescu e un nerușinat.

    • Ana, nu ninsoarea aceea, cu zapada umeda, a facut marea paguba! Chiar in seara zilei cand s-a topit zapada a dat un frig, un pui de ger, de fapt, in destule zone din tara. Primavara, un -3 grade e suficient sa compromita recoltele de fructe, inghetand mugurii si florile.

      • Ninsoarea a trântit multe sere, din păcate. Și știu de îngheț, mare nenorocire pentru livădari, nu-s la curent cu viile, însă cred că au scăpat. La noi nu a înghețat, cu 10 cm de zăpadă. Am avut noroc!

  5. Trebuia să mai aştept până postaţi o poză cu ea mare, să fie perechea celui care semnează articolul :http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/cine-sintem-noi?utm_source=newsletter&utm_campaign=Andrei+PLE%C5%9EU%3A++O+boal%C4%83+letal%C4%83%3A+vanitatea&utm_content=Newsletter-463070-20170427&utm_medium=email
    Şi o postare care binenţeles că acolo nu mai apare :
    Dacă m-ar întreba cineva cine sunteţi voi, cei care cu atâta mitocănie şi mojicie vă permiteţi să batjocoriţi un popor prea bun , prea blajin şi prea blând ( oare până când ?), aş spune fără ezitare că sunteţi nişte norocoşi ! 😉
    În ce altă ţară din Lume, dacă ai afirma că cei ce-şi iubesc patria şi neamul, ( ce altceva înseamnă să fi naţionalist ?) sunt nişte …”mârlani” , cei religioşi, dar mai ales ortodocşi sunt ” ipocriţi”, şi nu mai puţin de jumătate dintre români sunt ” mitomani şi hoţomani”, te-ai mai bucura de îngăduinţa cetăţenilor ei, sau măcar de frumuseţile ei , inclusiv feminine ?!
    N-aţi vrea voi să încercaţi astfel de experimente şi prin alte părţi ( SUA, Anglia, Polonia, Ungaria, Israel )să vedeţi cu ce urmări se lasă asemenea tembelisme ?! Sau aşteptaţi până se vor deştepta, în sfârşit şi românii, înţelegând cu ce specimene au de-a face ?!

  6. „Dar, in acel program, nu era avut in vedere, spre exemplu, inghetul din aprilie. De aceea, e nevoie de creativitate si de capacitatea de adaptare la noile circumstante. Daca este nevoie si prin asumarea, in parlament, a unor ajustari. Nici Biblia nu a ramas nemodificata. Dupa Vechiul Testament, s-a adaugat Noul Testament…”
    Da, dar Dragnea este inginer !

      • La CTP este și mai și! Cică-i automatist și, chipurile, ar trebui să fi auzit/citit de logica fuzzy, dar el este doar la nivel de logică edeterminist-mecanicistă!

  7. @ Luminița Arhire

    Am văzut de două ori Le Conseguenze Dell”Amore al lui Paolo Sorrentino.
    Îmi plac filmele-puzzle, deși trebuie să le văd de mai multe ori.
    Sorrentino îmi place, dar mi-e frică de el, așa cum îmi e frică de poetul Ion Barbu.
    Tema Cosa Nostra nu e principală. Tema principală e trezirea unui tip în vârstă de 50 de ani, terorizat timp de 10 ani de Cosa Nostra pentru o greșeală, el nefăcând parte din organizație, trezirea unui tip care și-a pierdut familia, libertatea, demnitatea, și care trăiește din lașitate, din teamă. Tipul se leagă inexplicabil de o tânără, ca înecatul de un pai, iar, după ce tânăra dispare, tipul simte că nu mai are nimic de pierdut și se lasă omorât de mafioți, dar nu înainte de a-și bate joc de ei.
    Pe măsură ce atracția față de tânără creștea, tipul nota profetic „proiect de viitor: niciodată să nu subestimezi consecințele dragostei!”.
    Traducerea filmelor e execrabilă. Dacă n-aș fi știut italienește, n-aș fi înțeles unele replici „traduse”. Oamenii ăștia nu știu că traducerea se face expresie la expresie, nu cuvânt la cuvânt, că traducerea e o transpunere.

    • Să nu vă temeți de Paolo Sorrentino… este, cred, unul dintre cei mai delicați regizori contemporani…

      Nu cred că, în film, Titta Di Girolamo se agață ca „înecatul de un pai” de tânăra piccoliță, pe care o vedea zilnic, de câțiva ani. Cred, dimpotrivă, că hazardul intervine în existența hipnotic de monotonă a acestui bărbat inteligent și forțat introvertit. Nu eroul lui Sorrentino este JUCĂTORUL, ci HAZARDUL… Același hazard , ca și cum ar vrea să „recupereze” cei zece ani în care nu l-a observat pe Titta Di Girolamo are fantezia de a produce accidentul tinerei , când aceasta trebuia să-l sărbătorească pe bărbatul nesărbătorit de nimeni, de un amar de ani.

      Cred că el nu se miră că i se întâmplă asta și că femeia nu ajunge la întâlnire.

      Cred că Titta Di Girolamo „cumpără” , în mod simbolic, de la bătrânul trișor, moartea spectaculoasă pe care acela și-o dorea pentru sine, oferindu-i valiza cu bani.

      Cred că filmul lui Sorrentino vorbește despre ieșirea din infirmitate…

      Cred că ideea scenariului este asemănătoare cu o nuvelă a lui Jose Luis Borges, SUDUL , pe care o consider de asemenea o perfectă, și în care personajul principal este cât pe ce să moară în spital, într-un fel pe care îl consideră profund umilitor, prin septicemie … Hazardul îi oferă însă o șansă iar șansa nu este aceea de scăpa cu viață, ci doar ca , după externarea din spitalul sordid, să moară într-un fel pe care el însuși își dă seama că l-ar fi socotit o eliberare, o fericire și o sărbătoare, în prima noapte petrecută în sanatoriu.

      Da, cam despre așa ceva cred că este vorba…

      P.S. E ciudat că ați pomenit de Ion Barbu… de curând, într-o noapte , am dorit să citesc din nou DUPĂ MELCI, într-un mod cu totul inexplicabil, după ani și ani în care acestă poezie nu mi-a tulburat existența. Am citit și am fost atât de răvășită și de entuziasmată, de parcă o vedeam pentru prima oară.

  8. ZeV spune:
    Aprilie 29, 2017 la 12:09 pm

    Banuiesc ca experientele tale personale de care ne pomenesti se refera la faptul ca de-a lungul timpului te-ai inselat cam in toate chestiunile dezbatute precum si la faptul ca i-ai pupat in fund cam pe toti odiosii din tara asta ( Basescu , Kovesi , Maior , etc. ) dupa care te-ai sucit si i-ai injurat .
    Prietene , nu esti singurul cititor/comentator care a absolvit o facultate ! Cred ca 99% din cei care au accesat blogul acesta au studii superioare . Poate ca tu esti cel mai bizar dintre ei prin faptul ca-i hartuiesti pe toti ceilalti si ai IMPRESIA ca ai intotdeauna dreptate .

  9. Tinand cont de vremurile pe care le traim dar mai ales de cele care se anunta cred ca toti romanii de pe la orase ar trebui incurajati sa cultive o bucata de pamant sau sa-si achizitioneze o casuta la tara . Acest lucru le-ar asigura hrana necesara si naturala , linistea , siguranta , stabilitatea , refugiul si poate chiar supravietuirea in cazul unor nenorociri .

    O casuta mica , o gradina de legume , cativa pomi fructiferi , cateva flori pe langa casa , o fantana si niste animale in batatura au reprezentat dintotdeauna visul si universul taranului roman si i-au ajutat sa treaca peste toate greutatile .

    • Pisoias descult

      ce nu intelegi matale si nici profii care te invata cum sa nu gandesti este ca Kim asta nu este un „stalinist” pur si simplu. Adica un individ cam inchizitorial care are „grija” sa nu se „pacatuiasca” si ca „pacatosul” sa fie „indreptat” (ma rog multi mor in timpul „indreptarii” da ca cum zicea Madalina lui Briciu „victome colaterale”)
      Kim asta nu este doar un simplu om, foe el si mare inghzoitor sau papa al Marxim=LEninismului varinata Ciuce.
      El este ZEU, fiu de zeu si nepot de semizeu si care are „andataul cerurilor” (crez ca coreenei au si acest deacl de la chinezi)

      Asta ptr ai sai.
      In rest nu sunt sigir ca tipul e chiar ata de belocis si nu isi schimba pampersii de 3-6 pri pe zi ….
      El face pe nebunu fiindca trebe sa isi convinga curtea (care se prea poa sa aiba ceva retineri in a=i aprecia natura divina) de hotararea sa ferma. Trebe s ainsufle poprului Sau (pe care il aia in uotimu hal) ca este invulnerabil.

      De fpat asta are cam o mentalitate de golans (el nu Bashar) . Rotomantadele sale sunt in gbl lipsote de acoerire ince priveste intentiile decal;rat pidosnice la adresa SUA . Pir si simplu mi se pare ca nu are inca un lansataor capabil sa atinga macar Acnhorage
      Snatjul sau se rezuma la Coreea de Sud si Japonia. Imi este tare fica ca in rima cu niste ani , [prion anii 80 sa zicem prezidelu de atinci ar fi condierat o excelnata ocazie sa scape de concurenta alor 2 patrnerio de deficit comercial. So ca inaintye de a-l anenatiza i-ar fi trimis op ladata de Opus One „iti multumewsc si ce urmeaza is just buisneiis nothing personal! Sa bei cu placere!”

      Fiicda cum sa iti spui .. daca Kim demonstreaza cea mai mica dar credibila amenintare nucleara la adresa SUA …. Corrsa de Nord va fi „vitrificata”. Si date fiind dispniobilitatuile (reduse) ale RPDC Marele Tata Alb pia sa se abtina sa „bitriofioce” in mai putin de 180 minute .. ar avea tot timpul (3-5 zile) sa cheme experti de peste tot care sa constate existenta elemntelor nucleare. Dupa cae SALVA finala

      Zeul – golansh latra tare ca sa nu fie atacat…

      Pericolil ar fi ca analistii de peste Balta cea Mai larga sa ignopre ca totusi golansul are pocnitoareA si sa convinga pe Donnie ca nu are .

      Apopos de cele mai de dus. Candva (+ 100) Tigrul Francez zicea ca razboiul este o treaba prea seriaosa ca sa fie lasata in grija militarilor. Azi insa avem „ganditori” la nivelul golansilor de 15 ani de „cartier”

  10. CUM AM RATAT ȘANSA DE A DEVENI PERFECTĂ

    Ah, la naiba! Aș fi putut și eu să mă dezvolt intelectual și să mă diversific profesional , dacă eram un pic mai iute de picior! Dar, asta e… am pierdut șansa extraordinară de a participa la cursul care mi-ar fi permis ca într-un timp absolut rezonabil ( o săptămână) să devin EXPERT PREVENIRE ȘI COMBATERE A CORUPȚIEI ( autorii programului au mare grijă la resurse, după cum se poate observa, că dacă n-ar fi ghidați de atâta binecuvântată parcimonie , ar scrie EXPERT ÎN PREVENIREA ȘI COMBATEREA CORUPȚIEI și nu așa cum au scris când și-au lansat cursul) .

    Să nu credeți că e o glumă, nu…nu… cursul de șapte zile, care te face mai deștept și mai sensibil la depistarea tentativelor de corupție , este AUTORIZAT ANC și este prezentat așa:

    „Cursul foloseste metode moderne de predare ANDRAGOGICE (specifice educației adulților): prezentări powerpoint, proiecții video, jocuri, studii de caz, demonstrații, jocuri de rol, brainstorming, lucrul în echipă.”

    Deci, mie mi-era destinat! Eu ador metodele ANDRAGOGICE , că mă mai educă prin zonele mele de educație ușor nebuloase, că mă învață jocuri inteligente de societate ( să formăm echipe și echipele noastre să tragă de-o sfoară, în sens opus , ca să ni se dezvolte spiritul de competiție, să jucăm „Rațele și vânătorii” sau „Țară, țară, vrem ostași” în același scop, să sărim, stând cu fundul pe mingea gonflabilă, cu mâner, pentru că „cine nu sare/ nu vrea schimbare”), ca să nu mai spun de BRAINSTORMING , că la brainstorminguri nu mă întrece nimeni! Dar și să ne jucăm de-a anticorupția, pe roluri, mi s-a părut o idee deosebită… de exemplu, dacă intram în program și mergeam la curs, eu aș fi vrut să fiu Codruța în drama „ APUS DE SOARE LA DNA”… și să intervin la sfârșit ca un „deus ex machina” care le pune tuturor actorilor, corupți și corupători, precum și figuranților, inclusiv celui care cară tava, că doar și ei trebuie să fi făcut ceva, cătușele!

    Nu suntem noi o țară drăgălașă, de să te tăvălești de râs?

    Din păcate, cursul de la Iași s-a încheiat pe 3 martie…

    Pentru că am ratat cursul de la Iași, am intrat pe NET să caut o altă oportunitate de a mă dezvolta anticorupțional… și ce gândiți că găsesc? N-o să credeți, un curs ONLINE , complet gratuit! Așa, da! mi-am zis, părea încurajator, mai ales că era promovat de ADEVĂRUL.ro, cotidian în care eu am o încredere nestrămutată iar tematica era o ispită căreia nu m-aș fi putut împotrivi: „Implicare si simplificare. Instrumente online în sprijinul luptei anticorupție”. Aflu că este „finanțat de Uniunea Europeană prin Facilitatea de Tranziție 2007/ 19343. 01.11/AC27”. Deci, treabă serioasă! Din păcate ochii mi-au căzut pe data articolului din ADEVĂRUL… 8 iulie 2010… așadar , și pe ăsta l-am ratat… dar, dacă tot eram acolo, arunc și o privire în josul paginii , la COMENTARII. Și iată ce găsesc:

    „Cum se obține cheia de acces pentru cursuri? Răspunde cineva la mesajele transmise pe site? Dacă da, în ce termen?”
    „ Am creat cont, am accesat secțiunea «Înscriere la curs» după care primesc mesajul: Pentru a putea accesa acest curs aveţi nevoie de o «cheie de înscriere» – o parolă ce poate fi folosită o singură dată . Cum se obține «cheia», totuși?”
    „Când încerc să îmi fac un cont orice parolă as băga nu vrea sa o ia în considerare și astfel nu îmi definitivează crearea contului”
    „Da-ți-mi un exemplu de parolă sa știu cum ar trebui să fac. La accesarea link-ului, îmi apare mesajul: Error: Database connection failed”.

    Aproape toate mesajele sunt la fel.

    Deci, prieteni, noi doritori de a deveni EXPERȚI ANTICORUPȚIE avem slavă domnului ! dar nu pot să intre în program… întrebarea mea de bun simț este: DAR CU ȘPAGĂ AȚI ÎNCERCAT, BĂIEȚI ?

    • scuze dar imi vine sa te pup! (fara intentii libidinoase SVP)
      Finalul este de miliarde „întrebarea mea de bun simț este: DAR CU ȘPAGĂ AȚI ÎNCERCAT, BĂIEȚI ?”
      Domna aici ati atins zenitul mai ceva ca soarele la 21 iunie!
      Cu asta aproape ca ati depasit .. perfectiunea!!!!

      „întrebarea mea de bun simț este: DAR CU ȘPAGĂ AȚI ÎNCERCAT, BĂIEȚI ?”
      Mortala gluma …

  11. @trexsr aprilie, 27 la 3:13 pm

    Eu vă mulțumesc. Nu m-am gândit că la mii de kilometri distanță cineva își începe ziua cu „editorialele” mele. Cred că scriu, de fapt, din exasperare . E modul meu de a protesta împotriva inumanului întins ca o plagă și a diformităților interioare, individuale sau de grup, pe care le observ la tot pasul . Uneori râsul, chiar dacă nu ajunge să se transforme în terapie, măcar îmi dă sentimentul liniștitor că încă sunt în viață.

    • @Luminitza Arhire, viata fara umor este o viata fara sens. SI dl Nastase are un umor atit de fin, putini il inteleg.

      Sa stiti ca de ris nu e doar ce se petrece in Romania. Natura umana e aceiasi peste tot. De exemplu, in mare voga este azi peste Ocean, mai ales la marile institutii financiar bancare, ce se numeste tehnici ‘Agile’ (in IT mai ales). Inainte era „Waterfall”. Propaganda spune ca se va face mai mult profit daca se sparg structurile rigide de tip „Cascada”, si se aduna la un loc, ca Flutur oile pe deal, specialisti din diverse domenii care sa lucreze impreuna eficient si la viteze de proiect mari si constante. Un fel de banda rulanta. Partea amuzanta este ca ei, capitalistii care vin cu idei din astea de restructurare-eficientizare nu ii intereseaza partea cu natura umana. Nu poti trata un om ca pe o masina. Sigur ca ei incearca sa ne inlocuiasca pe toti cu roboti. Ce ei nu inteleg este ca toti astia dati afara, si care nu isi mai gasesc joburi, pentru ca guvernele nu sunt pregatite sa ii reprofesionalizeze (si ce meserii noi mai sunt?), la un moment dat vor veni sa ii ia la intrebari. Si pe capitalisti, si pe fratii lor in ale „democratiei”, politicienii.

      Imi pare rau ca nu am putut fi mai amuzant azi. Sunt racit si nu mai am chef de propaganda lor. Am mincat suficient si cu socialismul multilateral-dezvoltat (desi comunistii aia chiar construiau pentru popor), si nici de brainwash-ul capitalistilor.

  12. O zi bună!
    Am citit o știre cum că o profesoară care predă literatura română a declarat public că domnia sa refuză să le dea copiilor să citească Eminescu, acceptând chiar sancțiuni. Nu știu relatarea e adevărată. Dar am vrut să văd de ce. Am recitit Împărat și proletar precum și Ai noștri tineri. Îmi permit să parafrazez. Parcă textul poetului era prea dur. Sau prea adevărat? Iată ce a rezultat!
    Pe bănci de lemn, capitonate, în atmosfera mohorâtă,/Stătea posomorâtă, cu fețe-ntunecoase, o ceată pribegită/Copii aleși și sceptici ai plebei zis penale./Spuneți-mi ce-i dreptatea?Cei tari se îngrădiră/Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi,/Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră./Virtutea pentru dânșii – ea nu există. Însă/V-o predică, căci casele cu trudă se adună/Chiar și de meditații dați, voi tot nu existați!/Statul de drept – o frază de dânșii inventată/Ca cu a ei putere să vă aplece în jug/Deși, de bună seamă, puțini știu și înțeleg./ Ai noștri tineri la Paris, Bruxelles ori pretutindeni, învață/Hârtiile să plimbe și să mintă/ apoi ei sunt numiți în funcții chiar de Rață (vezi Ion Cristoiu)/Ș-aceste mărfuri fade , ușurele,/ Ce au uitat pân-și a noastră limbă, pretind a fi pe cerul țării, stele. Așă că eu pun întrebarea?

  13. @Luminița Arhire

    Spuneți:
    „Uneori râsul, chiar dacă nu ajunge să se transforme în terapie, măcar îmi dă sentimentul liniștitor că încă sunt în viață.”

    Ca să vă mai „perii” puțin, va spun ca ilariantul mesaj cu „metodele ANDRAGOGICE”, aparține unei persoane pline de viata și extrem de puternice. Și dacă un coleg spunea ca își incepe ziua cu Dvs, eu îmi sfârșesc noaptea…

    • Era o sugestie pentru versurile lui @Alexandru B :
      „Deși, de bună seamă, puțini știu și înțeleg./ Ai noștri tineri la Paris, Bruxelles ori pretutindeni, învață/Hârtiile să plimbe și să mintă/ apoi ei sunt numiți în funcții chiar de Rață (vezi Ion Cristoiu)/Ș-aceste mărfuri fade , ușurele,/ Ce au uitat pân-și a noastră limbă, pretind a fi pe cerul țării, stele. ”
      În loc de
      ” apoi ei sunt numiți în funcții chiar de Rață „, „ei sunt numiţi în funcţii chiar pe viaţă”
      P.
      Nu-mi explic cum de nu s-a postat acolo, ca răspuns, ci în altă parte….

  14. Sa reporneasca activitatea departamentelor,…cu cine ma intreb ???Imi aduc aminte anul 2010,…ce forfota era pe Ion Ionescu de la Brad,…praful s a ales de PSD de cand ati plecat dvs.!!!

  15. Tot binele, domnule Prim Ministru! Bucurati-va cat puteti de minunile de la Cornu chiar daca cele intamplate din cauza inghetului va intristeaza. Ana Zdravcu Heliotrop

Lasă un răspuns