Inregistrarea video a simpozionului româno-rus de la Fundatia Titulescu

Dragi prieteni, puteti urmări acum inregistrarea video a lucrărilor simpozionului international româno-rus, de la Bucuresti, organizat de Fundatia Europeană Titulescu si de Ambasada Federatiei Ruse, cu participarea  unor experti români si rusi in probleme de relatii internationale. .

Filmul desfăsurării Simpozionului poate fi accesat pe site-ul Fundatiei:

Vă reamintesc textul comunicatului pe care l-am difuzat deja:

„Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Ambasada Federației Ruse în România, au organizat, marți, 11 aprilie 2017, la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff, nr.47, simpozionul internațional: „Securitate Europeană și Regională: contribuția României și a Rusiei la consolidarea unui climat de încredere în zona Mării Negre”.

La simpozion au fost prezente personalități din lumea academică, economică si diplomatică, reprezentanți ai unor instituții academice de prestigiu din România și din Rusia.

Simpozionul a fost moderat de Președintele Fundației Europene Titulescu – Dl. Adrian NĂSTASE împreună cu Dl. Valery KUZMIN, Ambasadorul Federației Ruse în România.

Au fost analizate, supuse atenției participanților și dezbătute următoarele teme:

  • Pavel A. Tsygankov, profesor la Universitatea de Stat din Moscova ”Mikhail Lomonosov” – Securitatea Europeana în teoriile relațiilor internaționale;
  • Mihail Ionescu, Directorul Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară – Relația România – Rusia: percepțiile și atitudinile României in trecut. Evoluția după Războiul Rece;
  • Ioan Scurtu, Președinte al Societății Oamenilor de Știință din România – Statutul strâmtorilor Mării Negre conform Convenției de la Montreux (1936);
  • Sergey Zabelin, Cercetător științific principal în cadrul Academiei Oamenilor de Știință din Rusia – Evaluarea situației actuale din regiunea Mării Negre;
  • Constantin Corneanu, membru fondator și Președintele Consiliului Director al Asociației Europene de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu” – Interesele strategice ale României și Federației Ruse în regiunea Mării Negre;
  • Un cuvânt de salutare din partea doamnei Veronika Krasheninnikova, Director General al Institutului pentru Studii și Inițiative Internaționale citit de dl. Andrey Kashtanov, atașat al Ambasadei Federației Ruse în România;
  • Nicolae Dolghin, Expert-Asociat al Asociației Europene de Studii Geopolitice și Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, – Viitorul relațiilor dintre România și Rusia conform documentelor oficiale de planificare strategică;
  • Oleg Barabanov, Director Adjunct pentru cercetare științifică al Institutului de Studii Europene din cadrul Institutului de Relații Internaționale de Stat din Moscova de pe lângă MAE al Rusiei – Securitatea europeană în noua strategie de politică externă a Rusiei;
  • Titus Corlățean, Senator – Poziții convergente și divergente – Diferite modalități de gestionare a relațiilor bilaterale dintre România și Rusia în viitor;
  • Alexander Sergunin, Profesor la Universitatea de Stat din Saint Petersburg – Sinergia Mării Negre și Parteneriatul Estic ai UE: platforme de cooperare sau linii noi de diviziune? (Perspectivă rusă);
  • Vasile Rotaru, Manager de proiect în cadrul Facultății Naționale de Studii Politice și Administrative București – Perspectiva românească a Parteneriatului Estic;
  • Florin Luca, Secretar General al Fundației Europene Titulescu – România – o posibilă punte de parteneriate economice între Rusia și Lumea Occidentala.

La sfârșitul simpozionului, Dl. Adrian NĂSTASE, Președintele Fundației Europene Titulescu și Dl. Valery KUZMIN, Ambasadorul Federației Ruse în România, și-au arătat satisfacția pentru conținutul și modul de desfășurare a dezbaterilor. A fost o buna ocazie pentru înțelegerea criteriilor de analiză și a punctelor de vedere referitoare la istoria recentă și la situația actuală a relațiilor dintre România și Rusia. Pe de altă parte, s-a considerat deosebit de importantă ameliorarea cooperării bilaterale în viitor, plecându-se de la principiul că numai o abordare pozitivă a viitorului va putea da naștere unor soluții viabile și pentru problemele trecutului.”

29 de gânduri despre “Inregistrarea video a simpozionului româno-rus de la Fundatia Titulescu

  1. Un anume Armand Gosu, scrie ceva halucinant, in aceste zile:
    Politicienii romani si occidentali (in general) care promoveaza valori nationale – prin definitie asimilabile populismului, sunt, fara indoiala (din punctul de vedere al domnului Gosu), manipulati de propaganda ruseasca, preluata de presa de pe retele de socializare, care, la randul lor, se inspira de pe site-uri obscure rusesti unde ar fi postate asanumitele ,,fake news”.
    Daca citeste acest blog, l-as ruga pe domnul Armand Gosu sa ne dea si un link catre acele site-uri, spre a ne feri de ele. Eu, personal, nu le-am gasit.
    In aceeasi ordine de idei, trebuie sa constat ca aveti mult curaj domnule Nastase, avand in vedere escaladarea viscerala a antirusismului in media occidentala la cote paroxistice, probabil, pentru ca oricine vrea sa cumpere, eventual, o carte de poezii scrisa de Mihai Eminescu sa poate fi imediat izolat si sa i se puna pumnul in gura ca serveste implicit interesele Rusiei. Ar trebui sa va temeti.
    Ce inteleg eu de aici ? Cred ca evolutia reala a UE are mult mai multe probleme decat suntem lasati sa vedem de diriguitorii suprastatali, sau decat crede colega noastra doamna M.E.P. Suntem, de fapt, in plina criza ideologica.
    In loc sa rezolve problemele generate de ruperea legaturii dintre establishment si cetateni, pare mai simplu sa o dai pe influenta (ostila n.r.) ruseasca.
    Asta arata ca democratia de tip occidental este intr-un mare impas: Pur si simplu, rezulta din tot acest marasm moral ca nu exista repere (altfel spus, ,,Imparatul este gol”) si trebuie sa inventam pericole fantasmagorice. Mai mult, cred ca ne indreptam catre o dictatura comunitara a relativismului valoric (cu exceptia singurului reper absolut numit ,,stat de drept’). Aiuritor, dar am trait sa o vad si pe asta.
    Trebuie sa recunosc ca am ascultat cu nesat Radio Europa Libera. Pe atunci, nu am luat in seama ,,amanuntul” (care mi se parea irelevant) ca aceasta oficina de presa era sustinuta financiar de Congresul american. S-au spus multe adevaruri in acea perioada de restriste, dar, mai tarziu, am realizat ca forma in care poate fi imbracat un adevar, poate distorsiona realitatea pana la falsificare.
    In plus, as mai spune ca imediat dupa Revolutia, simtindu-ma liber, stateam zi si noapte, pe video, sa vad minunantele filme occidentale. Dupa 27 de ani, am realizat ca priveam cu admiratie niste amarate de kitsch-uri. Poate si de aceea, in ultimii ani, am migrat catre Opera si Filarmonica. Aici, pare mult mai greu sa faci propaganda, dar daca imi amintesc de Vaduva Vesela a domnului Andrei Serban….orice este posibil.

  2. Luminita Arhire a exprimat cateva consideratiuni despre CTP, in data de:
    Aprilie 25, 2017 la 2:22 am (pe firul anterior)

    Incerc o explicatie (pentru ca orice are o cauza), dupa cum urmeaza:

    Excesul de SF da dependentza, mai ales, oamenilor introvertiti. Cred ca domnul CTP s-a robotizat ca reactie fireasca la lipsa succesului in amor.
    Deh, nu toate lumea vrea si poate (in simultaneitate)….
    ps
    Cu Codruta, i-ar fi mai simplu. Nefiind capabila de emotii, domnul CTP se poate simti cu adevarat liber.
    Totusi, l-as sfatui pe (ne)stimabilul fost inginer (CTP n.r.) sa se gandeasca la achizitia unei Ex Machina. Din simplul motiv ca respectivul cyborg de sex (setat) feminin ar avea o capacitate repetitiva de intrebuintare nelimitata, sau, nu ar fi deranjat de rateurile partenerului.
    (Z)

  3. http://www.cotidianul.ro/ponta-isi-deconspira-proptelele-sri-299821/

    Foarte interesanta ” gandirea ” si comportamentul acestui baiat . O gandire din aia de tip conspirativ , de militian din ala cu 2 neuroni , de om aflat ” la ordin ” si care vede in jurul lui numai pericole , de copil de trupa sau de pravalie , de gaga din ala cu ochelari de cal …
    La fel de interesanta ca si fauna aia cu care s-a incuscrit si care roia in jurul lui : generalul ” Minte Mica ” , tortionarul ala de Maior , etc.

    Cred ca Ponta nu intelege nici astazi – dupe ce-a fost PM – ce inseamna aceea democratie ! Sau intelege cam tot atat cat intelege si Kovesi & Coldea .

    • Raman la explicatia initiala pentru aceasta ura necontenita: Ponta ti-a … gagica! Nu mai bine cauti alta, decat sa faci infarct de suparare?

      • Explicatia ta ar putea fi valabila doar daca Ponta ar avea pasarica lunga de vreo 5000 km … Deci , nu ! Pur si simplu , cel pe care dumneata il pupi in fund in fiecare zi este un megapenibil care nu scapa nicio zi sa nu se faca de ras in fata acestei tari . In plus fata de asta , nu-mi plac tradatorii …

      • Domnule Ban l-ați obligat pe Adrian B. să se destăinuie cât de lungă păsărică are, imposibilă și pentru Ponta!
        Și eu care eram convins că nickname-ul aparține unei coafeze ce-i confidenta unei femei refuzate.

      • Adriane, ia un pistol si fa dreptate natiunii. Poate te linistesti. Altfel, risti un infarct. Presupun ca ai o familie (desi imi este greu sa cred ca te suporta cineva, cu asemenea deranjament la UC).

    • Iarta-ma dar am citit si eu articolul si ma intreb ce este asa de mirare in ce spune Ponta. Eu cred ca tine de ipocrizie sa consideri ca ce spune el este o prostie. Poate prostia este ca in contextul public din Romania face astfel de „dezvaluiri”. Sau poate nu este. Dar ca se folosea de informatii din toate locurile ca sa poata sa guverneze cu greseli mai putine sigur nu este o prostie.

  4. In continuarea comentariului meu de mai sus, remarc felul agresiv in care unii analisti incearca sa lege candidatii extremei drepte si stangii radicale din Franta, de Vladimir Putin.
    Ni se spune ca atat Marine Le Pen, cat si Jean-Luc Mélenchon, s-au intalnit cu Putin, spre deosebire de E.Macron.
    Bine, inteleg ca domnul Putin a ajuns, cumva, ciumat si cine se intalneste cu el, se contamineaza de ceva nevindecabil.
    Ma intreb, ce li s-a adminstrat presedintilor americani si emisarilor lor, sau doamnei Merkel, la intalnirile cu liderul de la Kremlin ? Americanii nu at trebui sa tina secret antidotul. Nu de alta, dar maine poimaine ne vom trezi ca intreaga Europa va trebui sa invete limba rusa.
    😉

  5. HILDEGARD ȘI MEANDRELE CONCRETULUI

    MOTTO 1: Mulțumesc pentru feedback al vostru minunat. „…„ Este o posibilitate foarte posibilă”….”Lăsați să mă termin!” ( Hildegard Helene Brandl, la televizor sau pe FACEBOOK)

    MOTTO 2: „… Personal cred că în România pentru perioada imediat următoare avem nevoie de o legislație MAI DURĂ (dacă ai furat 1 RON tot furt este) până când reușim să schimbăm cutumele și mentalitățile… ” ( tot ideile lui HILDEGARD, dar cu binevoitoarea corectură a unui prieten)
    ………………………………………………………………………………………………………
    Dacă ar fi spectacole cu liberala Hildegard Helene Brandl , zău că mi-aș cumpăra bilet … episoadele de stand-up comedy ale domniei sale sunt, credeți-mă, niște alice pornite snop dintr-o gândire, sau ce-o fi aceea, atât de paradoxală, încât nici nu știi ce să faci: să te înclini sau să te închini?

    Unde o fi trăit până acum ființa asta și cum s-a fi strecurat ea prin viață ? Pentru că, pare imposibil să ajungi la vârsta domniei sale mâncând, la micul-dejun, la prânz și la cină, plus la cele două gustări, mai ușoare, dintre mese , numai fraze fără nici un gust și concepte fără nici un rost. Căci ăsta este adevărul: Hildegard Helene trăiește doar cu TEORIE SEACĂ – fiartă, coaptă, perpelită, încălzită la bain-marie, pusă la frigare, înnăbușită la ceaun… Interesant este faptul că , la acest tip special de alimentație, amplul mecanism al digestiei este total diferit, și NIMICUL fără nici o tangență cu realitatea pe care îl mănâncă dumneaei , după mistuire, nu este eliminat pe unde v-ați fi așteptat, ci pe cale orală, cu o limbuție veselă și lipsită de complexe.

    Nu înțeleg ce anume face dânsa la PNL și de ce PNL-ul consideră că o poate trimite la televizor să scoată panglici pe urechi ori de câte ori este o discuție mai aplicată despre justiție. Spun asta deoarece între Hildegard Brandl și justiție , oricum le-ai întinde , distanța este dezarmant de constantă, precum ecartamentul șinelor de tramvai .

    Imaginea duduii Brandl despre statul de drept este atât de înfiorătoare încât avem noroc că e arhitectă ( lucru pe care nu obosește să ni-l reamintească la fiecare întâlnire televizată) și nu e vreo profesionistă a dreptului, pentru ca , în limba dumneaei pepit – adică româno-săsească, să ne explice teoriile fistichii cu privire la cum trebuie să lupte JUDECĂTORII împotriva corupției! Nu, fată… judecătorii nu trebuie să se i la trântă cu corupția, ei trebuie doar sa JUDECE. După regulile statului de drept, faptul că ei JUDECĂ ar trebui să fie suficient…

    Dar, în ciuda a ceea ce am scris mai sus, să știi, dragă Hildegard, că JUDECATA nu este, așa cum ar părea din afară, un atribut exclusiv al oamenilor îmbrăcați în robe… vreau să spun că nici cetățenilor trimiși de PNL pe la emisiunile televizate nu le-ar strica, din când în când măcar, să mai și JUDECE !

    • Hildegard Helene Brandl, apariție exotică și puțin răducioiană pe scena politică românească, a fost prezentată și s-a autoprezentat alegătorilor drept un antreprenor și arhitect român de succes. Este, așadar, un om pe picioarele sale, care are propriile afaceri, nu trăiește din mila statului și nici din a altora. Nu este un asistat social, nu este un blamabil bugetar, ci este un liberal pursânge, genul de ființă superioară care și din piatra seacă ignorată de etatiști poate extrage bani.

      Ăsta este gardul electoral pe care s-a lipit afișul cu leopardul antreprenorial HHB. Înăuntru, însă, se află declarația de avere, forma supremă a sincerității fiscale a unui candidat, demnitar sau funcționar public. Din declarația de avere depusă de doamna Brandl în vederea înscrierii în cursa electorală înțelegem că singurele venituri realizate de către speranța liberală în 2015 însumează 12.000 de lei, de la firma de arhitectură pe care o deține. Asta înseamnă, dacă ne permiteți un sumar calcul matematic, fix 1.000 de lei lunar.

      Dacă asta înseamnă să fii antreprenor și arhitect de succes, adică să câștigi, cu totul, mai puțin decât salariul minim pe economie, atunci înțelegem și ce caută doamna Brandl în PNL și, mai ales, câtă nevoie are de salariul ăla de parlamentar. Dacă atât câștigă de mai mulți ani, trebuie că-i este așa o foame… (P.A.H.)
      http://www.catavencii.ro/frumoasa-poveste-de-dragoste-si-bussines-lui-hildegard-brandl/

      • Prietene , toata lumea stie cine este Hildegard Brandl . Este avatarul ( sau amanta ? ) lui Dragos Anastasescu de la Eurolines , TUI Travel Center , angel investor , bla , bla , bla …
        Cat priveste CV-ul romantat , ce-ai fi vrut sa scrie ? Ca-i ibovnica aluia ? Ca-i face cafeaua dimineata ? A scris si fata ceva care sa para mai decent …

        E ca si cu semineele … Semineele sunt frumoase doar in filmele americane ( locul unde se iubesc , beau sampanie , … ) . Daca o sa-ti faci tu semineu o sa vezi ca-ti afuma casa , ca se murdareste casa cu cenusa , ca sar scantei , ca muncesti in plus , ca te injura nevasta , etc.

  6. Spuneam ca la marea aniversare a Unirii (2018 n.r.), Romania nu are a pune pe masa altceva decat o Catedrala a Neamului Romanesc, spre a ne re-aduce in memorie rolul major asumat de Biserica Ortodoxa in meninerea unitatii romanilor, de-a lungul unei istorii aspre si cu greu controlabile altfel decat prin stoicismul convingerilor si increderii in valorile nationale si ale comunitatii.
    In aceste zile s-a vorbit de imensele clopote, menite a rezista cel putin 400 de ani, care vor fi amplasate in turlele Catedralei.
    Printre altele, s-a spus ca Patriarhul isi va regasi chipul amprentat pe marele clopot (de 25 tone n.r.) si asta ar fi, dupa unii autori de vorbe far’ de continut, o dovada de grandomanie.
    Cat se poate de fals. Este perfect firesc ca imaginea ctitorului spiritual al lacasului de cult sa ramana atasata pentru posteritate, prin insemne inscriptionate pe unul dintre elementele reprezentative ale Catedralei si trebuie sublinat ca, spre deosebire de multe alte imagini ale Patriarhilor Romaniei – pictate pe peretii interiori ai multor biserici, vizibile in fiecare zi, avem, in acest caz, o situatie complet diferita:
    ,,Chipul patriarhului, alături de alte două însemne de pe clopot, respectiv Steaua şi Crucea patriarhală, reprezintă pecetea ascunsă pe care nu o vede nimeni, niciodată, ţinând cont de înălţimea la care se montează. Este o tradiţie justificată de importanţa gestului făcut  pentru ridicarea noului lăcaş de cult. Nu este un gest de mândrie, aşa cum încearcă să creadă unele persoane. Inscrisurile de pe clopot rămân ca mărturie pentru viitor, aşa cum rămân, în toate biserici, chipurile ctitorilor.”

    Bun, daca lucrurile par a fi cat se poate de clare in situatia expusa, s-au mai gasit unii co-nationali care sa-si smulga parul din cap la gandul ca intreg Bucurestiul va fi ravasit de dangatul asurzitor al uriaselor clopote, comparabile ca marime cu altele, celebre, din vestul Europei.
    Probabil ca acelea montate la Notre Dame (sau in alte mari catedrale) sunt mai soft, ca nu am auzit pe cineva sa se planga.
    In fine, sa ne imaginam, totusi, ce este de preferat: Un sunet de clopot care cheama oamenii la reculegere si participare la Sf Liturghie duminicala, sau zanganitul de arme, fie, el, si in poligoanele de antrenament ale trupelor multinationale, spatii puse neconditionat la dispozitia aliantei in numele patriotismului. Da, patriotism, din moment ca asteptam sa ne vina primele baterii de ,,Patriot” – spre a putea dorim…in liniste. Sa nu fie, in cele din urma, linistea mormantala de ,,dincolo” de aceasta lume.

  7. Nu ma indoiesc ca alegerea dlui Macrou va provoca un puternic curent gerontofil la nivel continental. Mi-am luat aseara inima in dinti si i-am zis la telefon unui cunoscut, care are 70 de ani, ca trebuie sa isi gaseasca o amanta de 94-95 de ani, ceea ce l-a facut sa se prapadeasca de ras, dar cum sa-i spun unui alt cunoscut, care tocmai a implinit 90 de ani, ca ii trebuie o tinerica de 114 ani? Daca mai adaug la asta faptul ca moda pozelor selfie a inceput a fi inlocuita de aceea a pozelor cu fundul gol in peisaj mirific, atunci ne putem astepta sa vedem ce nu s-a mai vazut!
    Dle Nastase, nu am la dispozitie 5 ore ca sa-i vad pe rusi mintind cu dorinta lor de pace si cooperare, insa voi incerca sa imi fac acest timp catre sfarsitul saptamanii si, in aceasta ipoteza, promit un comentariu.

  8. Romania anormala care se teme de „teleormanizarea”

    In toamna cand se intrevedea esecul garantat al „tehnocratilor” de extractie bruxeloaza unii dintre adeptii regimului Ciolannis au lansat conceptul de „teleormanizare” adica o sa ajungem ca Teleromanul care nu0i asa arata asa fiindca este condus de Dragnea-PSD

    Ar fi un dezastru ca in urma alegerilor premier sa fie Liviu Dragnea. Am fi prima ţară din UE condusă de un premier penal. Avem de făcut o alegere intre o teleormanizare a Romaniei şi o Romanie europeana Nicusor Dan liderul USR la lansarea listei cu candidati la Parlament cf 22 Nicusor Dan: In decembrie avem de ales intre teleormanizarea Romaniei si Romania europeana din 2016-10-26

    Când domnul Dragnea ne spune că vreo o „Românie normală”, nu trebuie decât să te uiţi în Teleorman ca să înţelegi ce înseamnă pentru PSD aceste cuvinte. Sau în Vaslui. Sau în Olt. Sărăcie endemică. Presa îngenuncheată şi opoziţia cumpărată. Investitorii au fost alungaţi, aşa că locuri de muncă se mai găsesc doar la statul pesedizat. Cei care nu lucrează la stat, trăiesc din asistenţa socială şi muncesc la negru pe moşiile latifundiarilor locali. Teleormanizarea României: o năpastă mai rea decât ciuma din vremea lui Caragea-Vodă de George Mioc , 08 ianuarie 2017 in RL .

    Faptul ca mabii amdaoi tusdoi le au mai putin cur Romania, ca cetateanu Mioc le are si mai putin cu scoala (soala prfesionala nu se facea geografie!) are mai putin importnata. Ca in prosteala aasta cu „teleormanizarea” au cazut si altii .. care nu au scuza ca au stat mai putin prin tara.
    Si toti ignora ca Teleromanul a fots un judet sarac si are toate „sansele” sa ramana asa!
    Judet de campie, bazat pe „marea cultura”, fara industrie , aflat prea apoare de Bucuresti a fost decenii la rand o zona din care industria bucuresteana recruta forta de munca. In anii 70 am cunoscut teleromaneni – oameni decenti, muncitori, sobri dpv al pretentiilor si cam .. fara noroc. Cele 2 porturi la Dunare Turnu Măgurele si Zimnicea au avut doar o importanta locala .. marle centru al granelor fiind Braila.
    Industrialiat tarziu si putin , dezindustrilializat destul de iute , fara a fi plasat pe o cale comerciala mai de doamne ajuta Tleromanul este in continuare furnizor de forta de munca:
    Anul … Populatie
    1948 – – 487,394
    1956 – – 510,488
    1966 – – 516,222
    1977 – – 518,943
    1992 – – 483,840
    2002 – – 436,025
    2011 – – 360,178

    Sa nu imi ziceti ca intre 1956 si 1977 , adica timp de 21 de ani din care 9 dupa „decret” populatia a crescut doar cu 8.534 suflete! Ntz. Au plecat unde au putt sa gaseasca un loc de munca… ca si azi cand se cunoastte si un spor „negativ” adica au ramas aia mai purisani care nu mai fac copii.
    Insa datele acetea contrazi pe inteligentu amerloc de contrabanmda, Mioc de-la cheama scria ca cum că am descoperit soluţia ideală pentru ceea ce se întâmplă în Teleorman, dar sunt convins că vina pentru subdezvoltarea acestui judeţ aparţine politicii intenţionate duse de PSD şi de Liviu Dragnea. insa in marea ;ui iteligenta gasesea un exemoplu motivational localitatea Auburn a pierdut 7.000 de locuri de muncă datorită competiţiei din China. Oraşul a creat însă alte 14.000 locuri de muncă după ce autorităţile au încurajat dezvoltarea unei universităţi, care a atras firme de cercetare care, la rândul lor, au adus investiţii majore. Universitatea a cooperat permanent cu antreprenorii din zonă şi a oferit calificări în domenii cerute de piaţa locală a muncii. (acelasi art din RL)
    Bineneteles ca zisul murican recidiveaza la data de 24 aprilie Dacă vreţi un răspuns, uitaţi-vă din nou la ceea ce a reuşit Liviu Dragnea în judeţul Teleorman. Potrivit studiilor, are cea mai mare rată de emigrare, cea mai mare mortalitate şi locul 39 pe ţară la rata naşterilor insa tot el crde (o fi la biserica?!) ca Nu cred că, în acest moment, salariile sunt principala cauză pentru care se pleacă din ţară, ci lipsa unui viitor. Distrugerea speranţei. Pai un slar care de abia iti asigira supboeturiea nu o fi un motiv sa pleci ? Si-a uitat tineretea ?! Ca fuigit si ptr ca la Timisoara ajungand a descoperit ca RFGistii aveau un standard de vuata mai bun decat romanii … Si bunentels el este contra cresterii salariului minim…
    Salariu minim?
    Tocamia am auzit la Radio Romania Actualitati niste plangeri de la Combinatu; Siderugic Galati. Ei scolesc niste tineri .. zisii tineri dupa ce mai prind si ceva exprenta ii puapa pe gingii si pleaca in vest. Numa 1 din 4.
    Adica ce vrea dobiMihoc este chioar teleromanizarea Romanie. Deja inceputa de guvernul CDR ..

    Fiindca vedeti mneavoastra individu’ asta (care cred ca semneaza ce ii pun altii mai scoliti in fata) nu pricepe (nici altii)ca s-a rupt snurul.. nu mai merge asa! Azi graniteler nu ami sunt pazite.. din orice localitatea mai rasarita poti l;ua un micorbuz catre miticul (de la mythos) Occident unde salariile sunt mai mari! si chiar daca nu vei reusi sa stranhi bani sa iti ieie o casa a ta asansele sa poti plati o chirie care sa te lase sa traiesti impreuna cu sotia si 2 copii in 2 camere sunt ceva mai bune….

    Insa nu si nu. Ca sa nu „teleormanizam” Romania astia nu sunt doar impotriva cresterii salariului minim ba si chiar impotriva impotriva scaderii de impozite (alea platite de cei cu venituri mici nu ale stabilor ce conduc AmCham)

    Afica voi a zice sunt per total niste neispaviti incapabili sa citeasca un atbl de date simple (v cestia cu populatia Teleromanului), incapabili sa inteleaga ce citesc insa numa buni sa seveasca interesul altora …

    Stioti de o pilda care sunt tarile dun UE fata de care avem un deficit tzapan de tot? Cehia, Polonia, Ungaria care ne exporta alimente, haine, bunuri de larg consum…

    Si acum sa ne intoarcem la .. Teleorman … Oare niste capacitai de industrie alimentara nu ar fi putit fi plasate aici? O .. da.
    Ce a lispist?
    Nimic. Au prisosit niste indivizi care ne invatau cum sa facem capitalism …

  9. Cand spuneam ca politicienii , guvernantii si analistii care apar pe la tv si ne dau lectii de morala sunt complet RUPTI DE REALITATE , nu exageram cu absolut nimic !

    Viata multora dintre acestia se desfasoara lin intre institutiile unde lucreaza , intre Parlament , Guvern , televiziuni , restaurante , gulgute si masini de serviciu , totul in capital tarii !!!

    Rar , foarte rar , cand mai au si ei cate o problema de rezolvat , constientizeaza ABERATIILE pe care le-au legiferat sau sistemul pe care l-au creat !!! Aberatii si sisteme care otravesc zilnic vietile romanilor …

    Astazi este randul lui Marius Pieleanu si Lucian Bolcas sa ia contact cu realitatea si sa ne spuna ce aberatii functioneaza in Romania :

    https://www.dcnews.ro/marius-pieleanu-a-pa-it-o-cand-a-vrut-sa-demoleze-wc-ul-din-curte-mesaj-pentru-sevil-shhaideh_540987.html

    https://www.dcnews.ro/romania-cel-mai-represiv-sistem-de-pedepse-adevarul-despre-masurile-mamut-care-vizeaza-pe-oricine_540953.html

    Poate ar fi bine ca domnii de mai sus sa spuna oamenilor si cine se face VINOVAT de aceste legi strambe care au dus la birocratizarea excesiva a administratiei si au permis aruncarea unor oameni nevinovati in puscarii sau abuzuri de neimaginat : Victor Ponta si Catalin Predoiu ( cel cu Mica Reforma in Justitie ) .

    http://www.gandul.info/stiri/victor-ponta-spune-ca-este-tatal-noilor-coduri-penale-pe-cine-a-indicat-premierul-drept-mama-noii-legi-penale-12064703

    https://www.luju.ro/institutii/min-justitiei/amr-proiectul-micii-reforme-in-justitie-un-act-scris-cu-mana-stanga-de-ministrul-de-vitrina-catalin-predoiu?pdf

      • Nicio stampila si niciun aviz nu sting focul, daca un privat iresponsabil se joaca cu artificiile intr-un spatiu inchis.
        O tot dati cu statul care nu face si nu drege…..pai atunci sa-l izgonim din viata noastra, de acord. Dar vom trai in mai multa siguranta, cu setea de bani a privatului atarnata precum sabia lui Damocles deasupra capetelor noastre ?
        Daca un tata inconstient isi duce copilul pe un traseu montan contraindicat pe timp de iarna, Arafat este de vina ?
        Gandeste si iar gandeste, Adriane..altfel, nu te supara ca iti spun, dar faci umbra pamantului de pomana. (Z)

    • Si unii analisti care apar in virtual sunt iresponsabili. (Z)
      PS
      Eram sigur: Pana la urma Victor Ponta este vinovatul primordial in Romania. Probabil, tot el a ucis oameni la Revolutie si tot el a adus minerii in Bucuresti.
      ..Si tot el a introdus Romania in UE si in NATO, dupa negocieri superficiale.
      Nu cumva Ponta este, pana la urma, tot Basescu deghizat ? (Z)
      ..Medicamentul, Adriane….

  10. Imi dati voie sa fiu scarbos ?
    Nu?
    Cu multa placere O SA FIU!

    Doamna Radu Duda cica „custode al Coroanei” a venit in Palavrament sa plavrageasca si dansa nitel… „Acum un secol, Regele Ferdinand a condus țara în momentele cele mai grele ale istoriei noastre. Străbunicul meu și-a câștigat numele de ‘Întregitorul’ pentru că alături de bravii săi soldați și de națiune a luptat pentru împlinirea românilor — Marea Unire
    Bun multumesc preabununului Ferdinand ptr sacrifitzu sau insa sa fim cinstiti : era in fisa postuilui! Sa nu alerg prea mult prin istorie Nabulione urla catre frat-su „Louis nu te-am facut rege ca sa te preocupi de fericirea olandezilor!”. Mai rau mocofanu de Bernadotte ajuns rege al Suediei apare in fruntera armatei suedezr sa lupte contra lu Nabulione, adica a Frantei! Si asa sa zic mai mergea (realatiile nu erau chiar „calde” ) insa oe campu de batalie apre si Murat al Neapolului! Murat , cumnatul!!!

    Da asa pun io o intrebare bizonica „Ce ar fi fost daca Ferdinand ar fi zis NU?”

    Pai ce sa se intample?
    Ca si caimacamu Toderita Bals a fots contra Unirii si a murit din cauze absoilut normale (arsenic mi se pare) in bratele iubitoarei sale sotii . Care intmaplator era unionista
    Ori si Regina Maria era antantista… cred ca epitetul ar fi „turbata” … Barbu Stirbey (amamtul) era adanc devotat intereselor englezesti (ca avea buzniarele adanci si necesitati MARI) iar de Atot Puternicu Ionel ce sa zicem ? Ca numai lenea il impiedica sa fie dictator?

    Deci daca zicea nu ? Avea o sotie iubitioare, ministri devotati !
    A da. Normal in epoca se numea alcaloid…

  11. Cand ceva incepe prost, evident se termina si mai prost. (Z)
    Politicienii PSD, pur si simplu, refuza sa evolueze. Le-am spus (pe acest blog de mare vizibilitate) sa nu intre in capcanele lui Traian Basescu (pe care il cunosc bine). Verosul marinar are oameni de incredere infiltrati peste tot. Daca cineva isi imagineaza ca Andronic vorbeste de capul lui, este ce putin naiv. Toate iesirile publice ale basistilor sunt extrem de atent calculate si au ca scop sa deturneze atentia publicului de la problemele real-importante si, mai ales, sa bulverseze Parlamentul, distorsionandu-i obectivele si coerenta.
    Cu jumatate de gura, bine spunea domnul Nicolicea ca nu are sens o Comisie parlamentara, doar pentru ca domnul Oprea a invitat pe cineva la masa, cu prilejul aniversarii unui amic (domnul Ontanu n.r.). De unde pana unde ideea ca, de aici, se poate spune ca alegerile din 2009 ar fi fost fraudate ?
    Pesedistii au uitat ca Geoana a contestat, atunci, rezultatul, iar CCR a decis renumararea voturilor anulate, rezultand ca voturile valabile pentru Basescu au fost mai multe ? Dupa parerea mea, este imposibil sa fraudezi semnificativ alegeri in Romania, altfel decat moral, prin diversiune si propaganda.
    De aceea Basescu isi permite sa faca misto, in Parlament, de PSD: ,,Daca vor sa se faca de ras, sa mearga mai departe cu Comisia”. Intr-adevar, Comisia nu va descoperi nimic, dar absolut nimic revelator.
    Mai mult, intervine, acum, si Parchetul General (se pare ca decizia facea parte din plan), dand si mai mari batai da cap parlamentarilor: Cum sa faca ei ca cele doua anchete sa nu se suprapuna ? Energii consumate inutil, in timp ce statul de drept impreuna cu Basescu se distreaza pe cinste.
    In realitate, prioritatile Parlamentului si ale PSD sunt (sau ar trebui sa fie) cu totul altele: Legea salarizarii, Legile justitiei, Pachetul de legi referitor/referitoare la conditiile de detentie.
    Aiuritor, dar PSD se loveste singur, in fiecare zi, cu tesla in ……Sa-i fie de bine, daca minte nu are. (Z)

    • Cum, măi, ZeV, le-ai spus personal ălora de la PSD cum să evolueze, să nu intre în capcanele lui Băsescu pe care, vezi bine, îl știi ca pe buzunarul tău, și ei, ioc!?
      Nene, nici marea politică, unde te afli tu, ca comentator de mare calibru pe blog, nu mai este ce-a fost!
      Niște amatori! Surzi la argumente.
      Pe vremuri, era de ajuns să tușească unul pe blogul domnului Năstase și a doua zi Guvernul sau Partidul aducea aspirina! Eram atunci vreo 10- 20 de comentatori care făceam politica țării, dar aveai cu cine: politicieni respectuoși, cu simțul măsurii și a valorii proprii…obedienți față de sugestiile venite din acest spațiu virtual.

      • Poate ca – cine stie ? – prin sprijinul sistematic al muschetarilor, demersul va fi unul reusit. Apropo, unde sunt ceilalti ? La un Porto si un protap ?
        La urma urmei, nu au trecut decat ,,20 de ani”. (Z)

  12. Ma rog is vechi dar io de abia acu dadui peste ele ..
    Planul Minerva : https://www.luju.ro/opinii/editorial/alesii-conduc-tara-statul-mafiot-trebuie-destructurat

    Ion Cristoiu zicea
    Gîndul de marți, 14 martie 2017

    Deşi li se spune tinerii frumoşi şi liberi, protestatarii nu sînt numai tineri. Ba chiar aş putea spune că nucleul îl alcătuiesc persoane demult trecute de prima tinereţe, precum Mihail Şora, cel care, la o sută de ani, în loc să-şi economisească timpul rămas pînă la Marea Trecere pentru a mai scrie o pagină sau măcar un rînd, dacă se mai ocupă cu așa ceva, merge în Piaţă ca să zbiere pe post de june cu hormonii neconsumaţi.
    Din cîte citesc, la aceste mişcări atribuite tinerilor participă şi femei coapte, unele chiar coapte pînă la zbîrcire. Ele sînt sufletul acestor mişcări. Unele sînt femei singure prin divorţ provocat din motive fiziologice. Altele sînt femei cărora ieşitul la demonstraţii anti-PSD, le dau iluzia participării la ceva mult mai măreţ decît ştersul la fund al nepoţilor pe care nu-i au.

    Evitarea prim-planurilor, absenţa liderilor, inexistenţa declaraţiilor menite să dezvăluie motivul pentru care s-a ieşit în Stradă, sînt note care fac din Mişcarea TeFeL-istă o premieră în istoria protestelor de stradă din întreaga lume.
    E primul protest de acest fel în care participanții nu vor să spună de ce sunt acolo, în stradă.
    Pe lîngă posibilitatea de a paria doar pe număr de participanţi, aceste note îşi găsesc explicaţia în prudenţa organizatorilor din umbră de a nu lăsa să iasă în prim-plan nume concrete, cu profesii concrete, lesne verificabili şi prin asta lesne de descoperit ca fiind ale unor lucrători SRI, ale unor activişti ai partidelor de Opoziţie sau ale unor ONG-iste cu finanţare dubioasă.

Lasă un răspuns